fbpx

Še več denarja iz vaših žepov: Policija zaradi množičnih migracij išče prevajalce za bangladeški, tigrinjski, kurdski, dari, farsi, urdu in paštu jezike

Slika je simbolična (Foto: Facebook)

Policija za prevajanje v postopkih s tujimi državljani išče prevajalce za ustno in pisno prevajanje iz bangladeškega, tigrinjskega, kurdskega, dari, farsi, urdu in paštu jezika v slovenski, srbski, hrvaški ali angleški jezik. Nudijo delo po avtorski pogodbi do konca leta 2019, prijave zbirajo do 30. septembra 2019.

Množične migracije terjajo nove in nenavadne zaposlitve na policiji, kar pa pomeni še več izdatkov, ki jih bodo morali pokriti davkoplačevalci. Že tako stane en migrant državo 1963 evrov, kot je izračunalo Računsko sodišče, vendar stroški naraščajo, saj migracije povzročajo vse več posledic, povezanih z državnimi stroški.

Policija za prevajanje v postopkih s tujimi državljani namreč išče prevajalce za ustno in pisno prevajanje iz bangladeškega, tigrinjskega, kurdskega, dari, farsi, urdu in paštu jezika v slovenski, srbski, hrvaški ali angleški jezik. Zainteresirani prevajalci morajo imeti možnost prevajanje zagotavljati 24 ur na dan vse dni v letu in imeti možnost, da se na potrebo po prevajanju odzovejo v roku dveh ur.

Dragi prevodi in z njimi povezanimi stroški
Višina honorarja za prevajalce bo znašala 43,08 evra bruto za uro ustnega prevajanja in 25,80 evra bruto za obračunsko stran pisnega prevoda. Za obračunsko stran pisnega prevoda se šteje 1500 znakov brez presledkov. Okvirna pogodbena vrednost pogodbe o avtorskem delu bo znašala 10.000 evrov bruto. Prav tako bo prevajalec upravičen do povračila prevoznih stroškov za prihod na kraj prevajanja in nazaj v višini kilometrine, ki je določena v višini 30 odstotkov cene 95-oktanskega bencina za vsak prevoženi kilometer.

Po obisku Marjana Šarca in Boštjana Poklukarja v obmejnih krajih se je število vdorov migrantov v Slovenijo še povečalo. (Foto: STA)

Zainteresirani kandidati se lahko na poziv ministrstva za notranje zadeve po pošti ali preko elektronskega naslova prijavijo do 30. septembra 2019. Več informacij o prijavi lahko zainteresirani prejmejo na spletni stani gov.si.

Peter Truden