fbpx

Sedaj gre zares: Aleš Primc in Metka Zevnik ustanavljata stranko

Foto: 24kul

Po odmevnih in več kot uspešnih projektih, s katerimi sta vodji Gibanja za otroke in družine obvarovala Slovenijo pred sprevrženimi zakoni, ki jih je hotela slovenskemu ljudstvu vsiliti Cerarjeva vlada, smo končno dočakali trenutek, ko sta se najbolj vidna člana omenjenega gibanja odločila, da ustanovita stranko, poroča spletni portal 24kul.si. 

Aleš Primc in Metka Zevnik vabita vse Slovence, ki jim slovenske vrednote in tradicija kaj pomenijo, da postanejo ustanovni člani njune stranke Glas za otroke in družine. Dejansko sta bila in sta še Primc in Zevnikova glas mnogih otrok, ki jim vlada krši ustavne pravice, prav tako tudi glas družin. Poleg tega se močno zavzemata za družinske vrednote in da bi tudi stari starši črno na belem uživali pravice, kakršne jim pripadajo v razmerju do vnukov.

Mladi si zaslužijo boljše možnosti za zaposlitev
V programski deklaraciji, ki je v 38 točkah objavljena tudi na spletu, je mogoče prebrati, da se bo nova stranka zavzemala tudi za to, da bi vsi delavci za svoje delo dobili pošteno plačilo, ki bi omogočilo dostojno življenje, prav tako pa se bo stranka v gospodarstvu, poklicnem in visokem šolstvu zavzemala za zagotovitev razmer, ki bodo mladim omogočili zaposlitev, kar bo pripomoglo k temu, da se bo odseljevanje mladih v tujino zmanjšalo. Poudarjajo, da je treba ustvariti pogoje za uspešno gospodarstvo, saj le-to predstavlja najboljšo socialo.

glas

Poleg zavzemanja za pravično pravosodje poudarjajo, da se bodo v stranki zavzemali za to, da bosta kmetijstvo in podeželje s strani države deležna večje pozornosti. Med drugim dodajajo, da si starejši zaslužijo varno starost in zagovarjajo, da bi bilo v duhu zagotavljanja varnosti nujno, da se ponovno uvede obvezno samoobrambno usposabljanja za fante.

Navodila za sodelovanje pri ustanovitvi stranke:
1.   Natisnite in izpolnite obrazec ustanovne izjave s svojimi osebnimi podatki.
2.   Z izpolnheno izjavo pojdite na upravno enoto, s seboj imejte osebno izkaznico ali drug osebni dokument. 
3.   Na upravni enoti vam bodo izjavo overili. Cena overitve je 3 EUR.
4.   Overjeno ustanovno izjavo čimprej pošljite na naslov: Gibanje za otroke in družine, p.p. 2056, 1001 Ljubljana.
6.   K včlanitvi v Glas za otroke in družine, povabite svoje sorodnike, prijatelje, sosede, sodelavce…

 M. S., N. Ž