fbpx

Šefic: Storili bomo vse za varnosti v občinah, na Vrhniki dodatna ograja

Foto: STA

Župani občin, v katerih se nahajajo sprejemni in namestitveni centri za migrante, so na dopoldanskem sestanku na notranjem ministrstvu izrazili zaskrbljenost glede varnosti občanov. Kot je na novinarski konferenci pojasnil državni sekretar Boštjan Šefic, so jim zagotovili, da bodo storili vse za zagotavljanje varnosti, saj je to njihova naloga.

Šefic je po sestanku s predstavniki občin pojasnil, da so na njem pregledali pretekle aktivnosti in ocenili opravljeno delo, obenem pa so županom predstavili prihodnje prioritete notranjega ministrstva, vezane na migrantsko krizo. Podali so jim tudi informacije glede financiranja in poteka ocene posredne škode, ki jo povzroča migracijski val. Ta trenutek sicer ocene o tem, kakšna je nastala škoda, še ni, je dejal Šefic.

Na Vrhniki postavili dodatno ograjo
Župani so med drugim opozarjali na gospodarsko škodo in izražali zaskrbljenost glede zagotavljanja varnosti. Po besedah državnega sekretarja so jim zagotovili, da bodo storili vse za zagotavljanje varnosti občanov, pa tudi v sprejemnih in namestitvenih centrih. Okoli nastanitvenega centra na Vrhniki so tako že postavili dodatno ograjo, ki preprečuje dostop do tamkajšnje šole in vrtca.

Morda vas zanima tudi: Nekateri starši zaradi migrantov vzeli otroke iz vrtca

J. F., STA