fbpx

Sem mama, predana žena in okužena z virusom HIV: “Vi ste mene-fobni!”

Foto: epa

Sem mama z več otroki, predana žena in sem okužena z virusom HIV. Pred 14 leti me je okužil moj fant, s katerim sva načrtovala skupno prihodnost. Žal sem za nekatere dogodke iz njegove preteklosti izvedela prepozno. Sedaj je že pokojni, jaz pa sem na terapiji proti virusu HIV že 12 let.

Vsakič! Vsakič, ko si položim na dlan tablete proti HIV-u, se zavedam, kako sem lahko srečna, da ta zdravila prejemam, in vsakič, prav vsakič, jih z veliko hvaležnostjo v srcu zaužijem. Tudi živim hvaležno in poskušam iz dneva v dan kar največ dobrega narediti za bližnjega in za deželo, v kateri živim in v kateri prejemam zdravila, ki so me iztrgala iz objema smrti. Srečna sem, sedaj veliko bolj kot pred okužbo. Moje življenje je dobilo novo dimenzijo, bolezen me je prebudila.

Tako kot letos so se tudi lani okoli 1. decembra namnožili intervjuji in članki o virusu HIV in AIDS-u. Zgroženo sem opazovala gejevsko srenjo, kako se preko svojega aktivista bori za tableto, ki posameznika zaščiti pred okužbo z virusom HIV. Navajali so raznorazne spolne prakse in človekovo pravico, da svobodno izraža spolnost in se mu ob tem ni potrebno bati bolezni. V imenu človekovih pravic.

Za geje je značilna tudi versatilnost spolnih vlog, v isti noči si lahko top in bottom, aktiven in pasiven, kar je zelo pomemben dejavnik širjenja hiva – mnogo bolj kot tolikokrat omenjana »promiskuiteta«. (Boštjan Kovačec, Delo, 29. 11. 2014)
 
Zahtevali so tableto na zelen recept. Ob tem pa je aktivist omenjal, da je menda že vsak peti MSM (moški, ki ima spolne odnose z moškimi) okužen z virusom HIV. In da nas bo dražje stalo, če (še) neokuženi ne dobijo tabletke kot pa zdravljenje vseh, ki se še bodo okužili.
 
Vprašanje: HIV se pogosto povezuje s promiskuiteto?
Odgovor: Napaka! Večina prenosov, kar tri četrtine, se zgodi v domači spalnici s primarnim partnerjem. Prenos virusa se pogosto zgodi takrat, ko mislimo, da smo povsem varni. (Boštjan Kovačec, wap-telemach, 1. 12. 2014)
 

Varni s primarnim partnerjem? A to je tisti partner, ki bo v vlogi za posvojitev otroka vpisan kot starš 2? Sekundarni, terciarni itn. partnerji pa bodo kaj, morda strici?

Tudi jaz imam HIV, ampak s citiranimi stališči nimam niti najmanjše povezave. Za neširjenje okužbe sem z vso odgovornostjo poskrbela sama in, kot rečeno, hvaležna za vso zdravniško oskrbo in zdravila. Da bi izsiljevala zdravnike in državo v imenu »svobodnih« spolnih praks … Oprostite, temu bom rekla navadna egoistična razuzdanost.

Letos pa sem opazila občuten premik v smeri teorije spola, po kateri je človekov spol kontinuum in si ga lahko celo sam izbira. Gre za isto teorijo spola, ki stoji v ozadju kampanje, ki želi izničiti zakon kot zvezo moža in žene ter namesto tega uvesti zakonsko zvezo med dvema človekoma kateregakoli spola, torej trans-ženske, trans-moškega, bi-seksualca, homo-seksualca in kdo ve kaj še vse! Gotovo je na tem prosto izbirajočem kontinuumu preveč možnosti, da bi na uradno vlogo za posvojitev otroka vpisali vse. Bolje je napisati kar starš 1 in starš 2. Kdo bi se še ubadal z mamami in očeti!

Če pogledamo, kaj se zdaj pri mladih dogaja … Spolne usmerjenosti smo včasih imeli dve, tri skupine. Danes imamo cel spekter ljudi. Mladi že celo zavračajo, da bi se sploh identificirali kot nekaj. Se pravi, spolnost postaja vedno bolj plavajoča, pravijo. Meje med spoli se mešajo. Saj vidimo zdaj te mlade generacije, spola nista več dva, jih je lahko nešteto. Se pravi, tukaj se meje med temi skupinami brišejo. Dodajmo zdaj še chem-sex zraven … (Boštjan Kovačec, RTV SLO 1, Polnočni klub, 27. 11. 2015)

O katerih mladih imenovani gospod govori? Mlade generacije imajo nešteto spolov? Tako perfidno vpeljanega pranja možganov pa že dolgo ne! Vedno znova se dogajajo zlorabe, ki jih lepo ponazori slovenski rek: laž, ki jo vztrajno ponavljaš, postane splošno znana resnica. Tega smo v naši domovini že imeli čez glavo preveč.

Chem-sex? Kaj za vraga je pa to?

To je zdaj nek trend, strokovnjaki pravijo: uporaba stimulansov v nekem seksualiziranem kontekstu. To se pravi, jemljejo se določeni stimulansi, recimo, zdaj so popularni sladoled, meferdron, metilon v kombinaciji z GHB-jem, plus pa seveda ‘pol’ še zdravila za erektivno disfunkcijo, to se pravi viagre, cialisi, kamagre in podobne stvari, in vse to je en tak koktejl, ki pač ljudem – predvsem je važno, te droge so dezinhibitorji. /…/ Te droge so v bistvu sam’ za to, da človek lahko pozabi tisto, kar bi pozabil itak. (Boštjan Kovačec, RTV SLO 1, Polnočni klub, 27. 11. 2015)

V omenjeni oddaji je bilo povedano tudi to, da si po teh drogah amnestičen in da so to droge za posilstva, ki se jih lahko tudi enostavno vlije v kozarec. Tudi komu, ki tega ne želi.

Torej če iz vsega napisanega povlečem rdečo nit (ki ni citat!) kampanje za izničenje zakona kot zveze moža in žene v kombinaciji s teorijo spola in neomejeno spolnostjo – HIV-u navkljub:

Obnašam se destruktivno, neodgovorno, s svojim načinom življenja ogrožam sebe in bližnje, vi pa ste dolžni poskrbeti zame, če zbolim. Še raje pa mi zagotovite zdravila za zaščito, s katerimi se bom lahko brez strahu predajal razuzdanemu življenju.

Do tu v imenu človekove svobode vse »lepo in prav« (čeprav se meni ne zdi ne lepo ne prav).

Toda nit se nadaljuje: Pravico imam do poroke z drugim človekom, ne glede na spol.

Seveda, poroči se. Tudi dedovanje, bolniške, posvojitev bioloških otrok partnerja, vse to je urejeno ali pa naj se uredi.

Pravico imam posvojiti tujega otroka! Pravico imam, da otroka posvojim, uvozim, naročim …

Ne, nimaš. Otrok ima pravico do staršev, do mame in očeta. Otrok, ki ga je življenje iztrgalo mami in očetu, mora iti v posvojitev drugi mami in očetu. Dobiti mora najboljše, kar je možno. Ob primerjavi najboljšega gejevskega ali trans-para z najboljšo zvezo moškega in ženske je brez vsakega dvoma za otroka najboljše, da dobi mamo in očeta, žensko in moškega. In, sami ste izpostavili svoje raznotere spolne prakse, ki izvirajo  iz raznotero izbranih spolov, tako da o najboljših homo-trans-itd. parih, ki naj bi posvojili tujega otroka, ne bi več izgubljala besed. Naslednje besede so zgovornejše: „Tudi otrok ni človekova pravica. Otrok je bitje, ki ima človekove pravice, ni pa on sam človekova pravica za dosego interesov dveh ali treh odraslih oseb,“ še poudarja pravnik Gorenšek. (Radio Ognjišče, 30. 11. 2015)

Osebno poznam homoseksualne osebe, tudi pare, ki se strinjajo s tem, kar sem napisala. Ker so normalni ljudje. Zavedajo se, da homoseksualna zveza ni primerno gnezdece za otročke. A njih je še bolj strah povedati glasno, kaj si mislijo … kot mene, ki bi vse to glasno povedala, žal pa se moram – zaradi HIV-a – skriti za psevdonimom. Zaradi stigme, o kateri je toliko govora in ki se še bolj krepi ob nastopih gejevskih aktivistov.

Torej, kaj imajo skupnega virus HIV, chem-sex in posvojeni otroci?
Upam, da nič. Čeprav se zavedam, da jih v Sloveniji trenutno povezuje predlagani družinski zakonik. In ker me skrbi za te otroke, sem označena za homo-fobno. Jaz pa vam pravim, da ste vi mene-fobni.

“Elizabeta”