Shizofrenija podmladka SD: Prepovedali bi Thompsona, sami pa bi uživali ob genocidni glasbi partizanskih zborov

Foto: STA

V mariborski podružnici Mladega foruma SD so na ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar naslovili dopis, v katerem apelirajo, naj prepreči koncert glasbenega izvajalca Thompsona v Mariboru. Prepričani so, da je “na nas, da s preprečitvijo koncerta onemogočimo ustaško zborovanje v Mariboru in s tem preprečimo omadeževanje spomina na žrtve ustaškega režima”. Ker so v Mladem forumu vneti zagovorniki komunističnega režima, pod katerim je umrlo več sto milijonov ljudi, samo v Sloveniji pa več deset tisoč, hkrati pa ga obsojajo številne mednarodne resolucije, smo jih povprašali o njihovi dvoličnosti. Izkazalo se je, da žrtev najbolj krvavega totalitarizma niti najmanj ne obžalujejo.

Podmladek stranke, ki jo vodi Dejan Židan, ki je Hrvatom podaril kranjsko klobaso za 15 let in uporabo imena teran, se na vse pretege trudi, da bi preprečili  po njihovem  “izvedbo ustaškega zborovanja v Mariboru”. To pa bodo po njihovem dosegli kar s populistično potezo, in sicer s preprečitvijo koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića, ki ustvarja pod imenom Thompson, napovedanega za 20. maj v Mariboru. Svojo namero so obrazložili, da je Thompson “predvsem znan kot pevec, ki poveličuje ustaštvo in Neodvisno državo Hrvaško (NDH). Med drugim poje pesem, v kateri poveličuje koncentracijsko taborišče Jasenovac, v katerem je umrlo tudi mnogo Slovencev. Prav tako je v drugi pesmi vključen pozdrav ‘Za dom – spremni!’, ki ga je uporabljal zločinski ustaški režim med drugo svetovno vojno. Njegovi poslušalci so znani po svojem neoustaštvu in neonacizmu ter na takšne koncerte prihajajo s simboli NDH in nacistične Nemčije. V Mariboru si ne želimo takšnih obiskovalcev. Kot zavedni državljani se nam v Mladem forumu SD MB dovolitev nastopa takšnega izvajalca v Mariboru zdi nesprejemljiva, ker poveličuje režim, ki je sodeloval v holokavstu in kolaboriral z nacisti in fašisti. Kot država, ki je zgrajena na antifašizmu in spominu na holokavst, si takšnih provokacij ne bi smeli dovoliti.” Ministrici Vesni Györkös Žnidar so še sporočili: “Na vas apeliramo, da preprečite koncert, kot so to storili v Amsterdamu in v Švici, kjer so mu prepovedali vstop za tri leta. Na vas je, da s preprečitvijo koncerta preprečite ustaško zborovanje v Mariboru in s tem preprečite omadeževanje spomina na žrtve ustaškega režima.”

Živimo v demokraciji, kjer vlada svoboda izbire, a Mladega foruma to ne zanima
V Mladem forumu SD očitno pozabljajo, da živimo v letu 2017, ko naj bi že 26 let vladala demokracija, svoboda govora in izbire, zato tudi vsak lahko posluša, kar mu odgovarja. A očitno svoboda izbire ne velja, ko je kakorkoli prizadeto stališče podmladka SD, saj nam je Žiga Čepe, podpisani pod omenjeni dopis ministrici za notranje zadeve, na to odvrnil: “Svoboda govora je do določene mere omejena. Svoboda izbire … definitivno. Gre pa se bolj za spoštovanje do žrtev ustaškega režima med drugo svetovno vojno. Tak koncert potem ni primeren, sploh pa ne v Sloveniji, glede na to, da so žrtve v Jesenovcu tudi iz Slovenije.”

Pevski zbor Kombinat (Foto: STA)

Argument moči, ne moč argumenta: “Zmagal je komunizem”
Torej hrvaškemu glasbenemu izvajalcu v Sloveniji po mnenju podmladka SD ni dovoljeno nastopati, po tej logiki pa bi bilo potrebno prepovedati tudi komunistične nastope partizanskih pevskih zborov, Kombinatk in podobnih skupin, ki pojejo o totalitarni jugonostalgiji, v Sloveniji ni malo. Vse več je pričevanj o številnih zločinih komunistov nad desettisoči Slovencev  in ne le najbolj podlih, kot so umori iz koristoljubja, ampak tudi ostali zločini, ki so zaznamovali številne Slovence in njihove prihodnje generacije. Kaj pa vsi ti zatirani Slovenci in njihovo spoštovanje? “Komunizem je zmagal v drugi svetovni vojni na strani koalicije, ki je bila proti fašizmu, in ustaši so kolaborirali in sodelovali z nacizmom in fašizmom. Tako da tega ne morete enačiti.” Pa smo ga spomnili, da so totalitaristični simboli prepovedani v razvitih Evropskih državah, na kar pa je Čepe odvrnil, da “eno je zgodovina, drugo pa so prepovedani totalitaristični simboli”. Vendar so totalitaristični simboli prepovedani ravno zaradi (krvave) zgodovine, občudovalci Mladega foruma pa imajo nedvomno krvave roke.

“Domoljubje imenujejo fašizem, tako branijo svoj komunizem”
Kot je ugotovil že kolumnist Kavarne Hayek, za levičarje niso problem hrvaške domoljubne pesmi, ki jih izvaja Thompson, ampak domoljubne pesmi na sploh. “Levičarji sovražijo vse, kar diši po patriotizmu, sovražijo vse pesmi, ki opevajo žrtvovanje in boj za svojo državo ali narod. Globalistični levičarji iz Slovenije se bojijo Slovencev, ki bi tako kot Thompson razmišljali o domoljubju, svobodi, narodu. Mnogo lažje sprejmejo Milana Kučana, ki je kot šef partije z nekdanjo komunistično vlado na prelomu osemdesetih let v devetdeseta leta razoroževal Teritorialno obrambo. Državotvorna nacija bi ga obtožila veleizdaje, v levičarski Sloveniji pa nič.” Zato je prepričan, da so prav ti, ki pozivajo k aktivnemu bojkotu Thompsonovega koncerta v Sloveniji, tisti, ki širijo sovraštvo in nestrpnost. Sicer pa je Thompson pred dobrimi desetimi leti v pesmi Naj se nihče ne dotika mojega dela vesolja preroško zapisal: “Domoljubje imenujejo fašizem, tako branijo svoj komunizem. Prozorna demagogija.”

Marjanca Scheicher

 • AlojzZ

  Zakaj ni obsodbe komunizma? Zakaj so še vedno ulice Maršala Tita? Očitno smo Slovenci popolnoma opranih glav.

  • Slovenec 33

   Ko ti bo jasno, da v nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in da izdajalci svojega naroda nočejo vedeti, kaj domoljubje je, ti bo jasno. zakaj ni obsodbe druge najbolj zločinske religije poleg islamizma.

 • VERZIFIKATOR

  Podnapis k sliki

  Žiga iz Kombinata

  KOMBINIRKE IN PEGATKE

  Priznam, da zanje nisem slišal,
  »Kako?« sem vprašal, »kombinirke?«
  »To niso klešče, ampak pionirke,«
  v hipu me prijatelj je utišal.

  »Poglej, ne bodi tak nevednež,«
  se muzal včeraj je prijatelj,
  opisal pionirke kot pisatelj,
  ima talent za to, je radovednež.

  Ogledam sliko zdaj si kombinata,
  kjer ta dekleta vsa so zaposlena,
  mendá še v penziji za zdaj nobena,
  profilov bera ravno ni bogata.

  Rdeče-črno, srpi za žanjice,
  kladiva za tolkala in za hrup,
  se zdi, da jih poganja le obup,
  ker odcvetevajo tovarišice.

  Vzklikajo parole iz upora,
  upirajo se gubam in starosti,
  a lastni ne uidejo bridkosti,
  spoznanju, da tako pač biti mora.

  Vse kaže, da pomemben je kriterij
  za kvaliteto njih osebne sreče,
  da si želijo vse na moč rdeče,
  pa lotil se je kombinirk že klimakterij.

  Bi vse za rdečo dale kot pegatke,
  prisego stokrat pionirke male,
  da brhke in mladostne bi ostale,
  a kaj ko punce zgolj so kombinatke.

  • primsek

   Ni čudno, da so Janšo izključili iz Pena, če je to prevladujoč nivo poezije na desnici. To ni za nikamor, razen za v pekel, kjer bodo ognje kurile Kombinatke, verzifikatorja pa bo od zadaj filal Gorenak s piškotki (kot se pri klerodrajskih temu reče)

  • KIKI

   Skoraj vse te “cure fine”,
   iščejo si dobre peteline,
   v rdeči barvi tudi bike,
   da polepšajo jim slike!

 • Anton

  Slovenci se delimo na Slovence in komuniste.

 • Krtača17

  Če so mu v Amsterdamu in v Švici prepovedal vstop za tri leta, ne vidim razloga zakaj bi mu tu dovolili provociranje. Jaz bi naredil isto. Nekje pa mora bit meja kaj je še moralno in kaj ne. Pa tudi ni vsak ki klobasa nebuloze v mikrofon avtomatsko umetnik in pevec.

  • Mare Kranjc

   Razni zbori in pojoči boljševiki, ki opevajo komunistične partizanske zločince, množične morilce in lopove, te pa ne motijo?

   • Aron

    Pritoži se, pri nas ustastva pac ne bomo podpirali.

    • Steiermark

     “Pri nas” se podpira in poveličue najhujši zločinski sistem vseh časov, ki ga je vpeljal z masovnim klanjem nedolžnih ljudi, predvsem, po 45 letu, ko so mu američani in angleži osvoboili naše dežele ter nas istočasno zasužnjili s psihopatskim pedofioml in množični morilcem, pederastom in še in še – rdečo satanistično podgano – titom!

     • karlina

      podpis

   • SloBoySMC

    Sej tud domobrancem liberalci dovolimo njihove shode pol pa tud ta rdečim: ne pomen to da se pa kar z vsem strinjamo.

   • karlina

    itak, da ne

  • SloBoySMC

   ++++

  • Morala

   Glej na SLOTV sem tole prebrala – “Tudi njegovi največji sovražniki priznavajo, da ima nezamenljiv raskav glas, ki si zasluži vse pohvale, a hitro dodajo, da besedila nekaterih njegovih pesmi pokvarijo vse, v mislih imajo seveda pesmi, kot so Bojna Čavoglave in zloglasna Jasenovac i Gradiška stara.”

   Potem mu naj prepovedo te pesmi in ne nastopa!

  • tohuvabohu

   Rdečkar o morali, to je res vic stoletja.

   • Steiermark

    On gobezda o morali ter misli na tisto moralo, ko so tardeči satanovi iztrebki, s titom, pedofilirali in klali majhne otroke, ter noseče ženske, mlade pune, starce itd. , zraven pa peli svoje jugosrbsko komunajzarske odvratne pesmi, tiste, ki jeh še danes kvakajo naokrog in pri petju katerih skandirajo in cvilijo vsi prisotni, kot npr . šivilja in Bandiera rossa….To je “morala” potomcev in še živečih rdečih spak!

    • karlina

     MOJ VELIK PODPIS !!!!!!!

  • karlina

   Tudi naše partizanske zbori bi ze na meji vrnili nazaj, verjemi.

 • RATATA

  Ustašem tudi jaz nebi dovolill vstopa v Slovenijo.
  Mladikomunisti ne vedo za sodelovanje starokomunistov z ustaši, niti jim ni nihče povedal, da je bila ustaška ndh četrti okupator Slovenskih dežel.
  Ustaške žrtve v kompletu, si naj odpeljejo na hrvatsko parcelo in naj jim tam pojejo.
  Prav tako in v popolnoma enaki meri je treba prepovedat vsako slavljenje izmišljenih bitk in kvazi herojev komunistične revolucije, saj čista resnica ni takšna.
  Neumnost se je pajdašiti z ustaši, pa čeprav so protikomunisti! Zločine, ki so jih počeli nad navadnimi srbskimi ljudmi v imenu križa pod vodstvom jezuitov niti njihov goreči protikomunizem ne odtehta.

  • janez.pokoncni

   Uh … kako se ne strinjam s tem zapisom!
   Nabijati zločine iz 2ww Thopsonu, rojenemu leta 1966, niti ni več smešno.

   Če preslikam to na slovensko dogajanje. Ne moremo recimo članov SDja in v bistvu kar vseh slovenskih izrojenih levakov, ki so se rodili po 2ww, obtoževati za povojne poboje lahko pa jim pljunemo vsem po vrsti v obraz, ker jih še danes opravičujejo in celo zagovarjajo.

   • janez.pokoncni

    In še bom repliciral kar samemu sebi.
    Nikakor se ne moremo primerjati s Hrvati. Oni so imeli povsem zboljeno dogajanje med 1991-1995. Šli so se državljansko vojno, ne na temelju političnega razkola ampak na temelju razkola nacij. Srbi vs Hrvati. Srbi so zmerjali in pobijali Hrvate, Hrvati Srbe.
    Lahko mi to razumemo? Lahko skušamo razumeti, ne moremo pa povsem razumeti in v takšnih grozljivih razmerah tu in tam prileti tudi kakšna nepremišljena izjava ali celo dejanje. NDH je bila prva uresničitev večtisočletne želje po samostojni državi. Zelo ponesrečena pa vendarle za Hrvate njihova prva država.
    Državotvornost Hrvaške je priznavala tudi Avstroogerska, za razliko od priznavanja (zaznavanja) Slovenije. Poglejte malo na grb Avstroogerske http://www.grboslovje.si/novice/article_2013_11_22_0007.php
    Tudi iz njega se lahko naučimo vsaj nekaj o zgodovini, ki je večini pri nas povsem zamolčana.

    • Krtača17

     Evo še enga ustaša smo izvlekli na plano.

     • sprehajalec

      Že Srbini lovijo ustaše že 70 let, večino so pobili, sedaj bi jih pa še slovenski levičarji ali kaj?

      Ustaška stranka je bila po vzoru takrat modernih strank na oblasti socialistična, z močnim socialnim programom.

     • Krtača17

      Evo pa še en ustaš.

     • sprehajalec

      Si torej kot eksorcist; Krtača, izganjalec Ustašev. Imaš nos da zavohaš ustaša?

     • Hanza Gorenjski

      pa ste trije

     • Hanza Gorenjski

      no viš pa sta dva.

     • Steiermark

      teleban zahojeni!

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • RATATA

     Hrvatska v AO je bila del Ogrske. Njihovi deputati so sedeli v Budimpešti. Karlov manifest nazadnje pove, da je Ogrska nedeljiva! In v tistem trenutku “poravnave”, ko je avstrijec želel in tudi postal ogrski kralj je moral obljubiti, da bo Ogrska nedeljiva (!) (1867.) in od takrat tista šahovnica predstavlja parcelo brez državne suverenitete, ker je sestavni del nedeljive Ogrske!!.
     Če si pogledaš meje marionetne in genocidne NDH, bi vanjo marsikateri grb moral vključiti in ne le šahovnico (tudi Bosno….). Te ndh se še hrvatska sramuje!
     Pod šahovnico nikdar ne bi smela biti tudi Dalmacija, velik kos Slavonije.
     Kaj je hrvatska se ve. Parcela, ki je bila pred turki prebeglim hrvatom (plemstvu) dodeljena znotraj ene druge dežele.
     Psunjski je v knjigi “hrvatska u svetlu historijske istine” elaboriral marsikatero nekaterim neznano resnico.
     S Slovenijo je narobe izključno to, da je osamosvojena socialistična republika Slovenija in ne tiste Slovenske Dežele (Države!!) katerih grbi so tudi in zelo spoštovani v AO! In te Dežele so bile Države!! Še več! Kar se austrije tiče smo Slovenci temelj njihove državnosti. Govoriti o slovenski manjšini na Koroškem je gnus (nekdaj so tam gori vsi govorili slovensko). Koliko škode je bilo narejeno slovenskim ljudem, ko so si pomembne odločevalske položaje prigrabili taki tituliranci, ki niso imeli pojma o zadevah. To se kar ne neha.
     Biti lopov je nekaj, mnogo hujše je biti genocidni lopov ozemelj in ljudi.

     Janez nekaj pomembnega klikni in si preberi prosim.
     http://www.domovinasospomini.eu/blog/2016/06/

     • janez.pokoncni

      Ojoj, tole je čisto druga tema in ne bom se zapletel vanjo. Začel si z ustaštvom in vse, kar sem želel pripomniti je zgolj to, da so Hrvati (nekateri) razglasili samostojno hrvaško državo že za časa 2ww nikakor pa mi prosim v to ne mešaj kaj bi ta NDH sploh naj bila. Glede na to, da so se oženili s fašisti itak, da nič dobrega čeprav, po drugi strani, je potem fašistično Hrvaško “nadomestila” socialistična Hrvaška, kar je isti drek.

     • RATATA

      Isti drek ja. O tem je tudi Hebrang nekaj povedal.
      Ampak enkrat bi si pa le moral prebrati kar sem ti priložil. Vsaj.
      Mnogo jim je uspelo z lažjo in prevaro.

     • Ruggedplant

      Žal se moram ponoviti:
      “Slabši drek – fašistična Hrvaška je bila namreč na prvem mestu Hrvaška
      in na drugem mestu fašistična/nacistična – pa še to zgolj do
      kapitulacije fašizma in nacizma, medtem ko v komunistični Jugoslaviji
      Hrvaške pravzaprav sploh ni – ne na prvem, ne na drugem mestu.”

     • RATATA

      In Slovenija v Jugoslaviji je bila na katerem mestu?
      Slovenija je s Hrvatsko neprimerljiva!
      Fašistične Hrvaške ni bilo. Bila je Nezavisna Država Hrvatska, ki je bila marionetna država, požegnana s strani vodje nacistične nemčije Hitlerja, vodje fašistične italije Musolinija in Vatikana. Obsegala pa je območja Hrvatske, Slavonije, Dalmacije in Bosne iH ter del zasedenih ozemelj Slovenskih dežel! In vse to pod eno zastavo. Imela je poglavnika, vojsko (domobrane, in špecialce ustaše), pa tudi koncentracijsko taborišče. Izvajali so genocid …
      + sodelovali so s komunisti.
      NDH ni zajemala Istre(!), ki je bila vedno in formalno še vedno je sestavni del Dežele Primorske (niti po kapitulaciji fašistične Italije)! Zanimivo je tudi, da NDH še vedno ni kapitulirala.

      Slovenski domoljub + protikomunist ne sme uporabljati ustaštva kot pripomoček v nasprotovanju komunistom. To ni prav, se ne spodobi in ni pravično!

     • Ruggedplant

      Ne govoriva o Sloveniji, ampak o Hrvaški, zato sem se omejil na stanje Hrvaške pred in po SFRJ. Marionetna ali ne, bila je neprimerljivo bolj hrvaška od tiste kar je bila pod SHS in kraljevino, da o Titovi Jugi niti ne govorim. Z vidika Hrvaške, je torej NDH vs. vse ostale omenjene skupnoskledarske tvorbe (vse izmed njih na tak ali drugačen način totalitarne) zelo lahka odločitev, kakor tudi tista med nacisti, fašisti in komunisti – gledano z vidika odnosa do LASTNEGA naroda, je odločitev no-brainer.

      Ustaštva nikakor ne poveličujem, ampak se zgolj trudim nanj gledati kolikor se le da objektivno glede na vsa zgodovinska dejstva (in ne komunistične zgodovinske ponaredke). Vsekakor razumem VZROK za njegov nastanek, kakor tudi razmere, ki so hrvaške domoljube praktično prisilile, da so šli v španovijo z dvema temačnima totalitarizmoma, saj jim je (za razliko od slovencev) s strani Srbov grozilo popolno uničenje, ki je bilo le še vprašanje časa. Ker so imeli svojo vojsko, so se med vojno lahko veliko bolj odločno uprli tako partizanom kakor četnikom, Slovenci pa smo žal vse do zadnjega trenutka verjeli v kraljevino Jugoslavijo, ki pa se bo ja ubranila enih rdečih revolucionarčkov, pa žal ni bilo tako. Ustaši so svojo vojaško moč zlorabili preko razumne meje in se na momente pečali prav z vsemi tremi -izmi, a so bili zanje tudi kaznovani, zato se mi danes ne zdijo niti približno tako sporni kakor komunisti, ki niso nekaj mesecev, pač pa nekaj desetletij terorizirali SVOJE državljane. Tvoje, meni nerazumno, sovraštvo do Hrvatov gre žal tako daleč, da tudi na ustaštvo ne moreš gledati objektivno in v takih debatah zaznavam s tvoje strani zelo podobne vibracije kot s strani komunistov, ki prav tako demonizirajo naciste, fašiste in ustaše, da bi s tem opravičili svoj obstoj (in zločine).

     • RATATA

      Mejiti po kopnem z Italijo in Nemčijo (Avstrijo) je izbris Slovenskega naroda. To so govorili, pisali in delali hrvati pod ndh.
      Jebemomatr a ni to za zamerit?

     • Ruggedplant

      Če si Hrvat, nikakor. Če bi Slovenci imeli tako mentaliteto in narodni ponos, bi v 2. svetovni vojni najprej preko Kolpe nagonili partizane (komuniste), omogčili zaveznikom izkrcanje na Jadranu in nato pojagali še naciste daleč na sever in si kot zmagovalci vojne priklopili vsa zgodovinsko naša ozemlja Koroške, Rezije, “italijanskega” Krasa skupaj s Trstom in celotnim zaledjem.

      Hrvatom nacionalizma torej nikakor ne morem zameriti, lahko ga le občudujem in si želim, da Slovenci od naših sosednjih narodov ne bi pobrali skorajda izključno le slabih narodnokarakternih plati, ampak bi se tako kot prav vsi naši sosedje na prvem mestu borili za interese lastne domovine. Navsezadnje smo si jo izmed vseh naštetih najtežje prigarali in ohranili skozi vsa dolga stoletja zatiranj.

     • RATATA

      Lepo zapisano in brez napake!
      Kljub trpljenju sem ponosen Slovenec! Občudujmo hrvate na hrvatskem.

     • Ruggedplant

      Me veseli, da sva se prvič na tej temi izognila najini standardni brezplodni debati. Že od samega začetka sem prepričan, da imava na zgodovino precej bolj poenoteno mnenje kot se kaže v razpravah o Hrvatih, kjer morda oba na nezavedni ravni še rahlo radikalizirava svoje poglede, da je polemika bolj vroča. A prav na tem temelji demokracija – nenehno kresanje mnenj tudi znotraj političnega pola. Če je seveda konstruktivno…

     • RATATA

      Tudi meni ni nikdar težko izbranemu kaj sporočiti, ne sramujem se koga, ki ve vprašati ali pa se komu opravičiti.
      Mnogokrat sem se počutil nebogljenega ob iskanju resnice. Dvom vedno utruja.
      Janezu Pokončnemu sem lepil verodostojne linke.
      No ja, kdo pa sem jaz, da bom sodil o verodostojnosti(?) vem.
      Dolgo sem iskal na vseh koncih nekaj, kar bi na tisti strani http://www.domovinasospomini.eu Andreja Lenarčiča, karkoli demantiralo. Nisem našel. Celo neko korespondenco sem vzpostavil z njim(!) in neverjetno nromajen je z dokazi (tudi listinskimi) o vsem kar navaja. Zato zatrjujem, da je verodostojno.
      Stare fraze … “biti Slovenec, bodi Slovencu v ponos” pa o cenjenju sebe in tujčevih petah….
      Kako manjka! Ravno tako, kot prava himna, zastava in grb.

     • janez.pokoncni

      Bom ob priliki prebral, čeprav o novejši zgodovini ne berem preveč rad razlag drugih ljudi. Sem dovolj star, da sem zgodovinsko leto 1991 (in leta, ki so sledila do danes) na polno, kot pripadnik slovenske vojske, doživljal sam in jo celo soustvarjal.

     • RATATA

      Odkar začasno nisi več vojak, lahko preveriš, če si pravilno menil (in bil poučen) kdo, zakaj in pod katero komando nas je napadel ter kdo si je ta napad – vojno želel (jo potreboval).
      http://www.domovinasospomini.eu/blog/2016/11/

      “”””Vojna za Slovenijo
      Tuesday, November 15th, 2016
      Kakšne terjatve imamo do Srbov Slovenci?
      Esej, Reporter, 14. novembra 2016

      Nikakor ne gre za kakršno koli razpravljanje o prispevku samem. Besedo ali dve pa je treba povedati k izstopajočemu vtisu (naslov in vsebina članka), kot da je Slovenijo napadla Srbija in da ima Slovenija “račun” predvsem s Srbijo.
      Če prej ne, vsaj po uveljavitvi Sporazuma o arbitraži mora biti v naši državi jasno, da o državnih rečeh veljajo “rules and principles of the internacional law” (pravila in načela internacionalnega prava), torej relevantna dejstva, dejansko stanje stvari, ne pa mnenja.
      Torej le besedo – dve:
      Osamosvojeno državo, Republiko Slovenijo je napadla vojska SFRJ in ne Srbija. Vojska SFRJ, imenovana JNA, pa je bila v trenutku napada vojska “vseh republik in pokrajin”, izvzemši Slovenijo, ki je združbo formalno pravno dokončno zapustila dne 25.6.1991. Agresor na osamosvojeno državo so torej bile vse republike in pokrajini preostanka SFRJ, in vse so odgovorne za škodo in druge posledice napadalne vojne, saj je SFRJ, kot internacionalno pravno dejstvo, obstajala do 28. aprila 1992, ko je nastala zveza Srbije in Črne gore, imenovana ZRJ (1. novembra 2000 sprejeta v OZN).
      Ker je bila jugoslovanska republika Hrvatska integralni del SFRJ vse do “raskida državnopravnih sveza sa bivšom državom” dne 8. oktobra 1991 (to dejstvo so ponosno vklesali v kamen!), je bila tudi agresor na Slovenijo. Še več. Sam predsednik RH, Miroslav Tudjman, je v govoru na Trgu bana Jelačiča v Zagrebu dne 24. maja 1992 odločno pribil: “Rata ne bi bilo, da ga Hrvatska nije želela.” Ozadje in konstrukcijo napada na osamosvojeno Slovenijo je podrobno razčlenil znani hrvaški publicist Denis Kuljiš v intervjuju, objavljenem v Sobotni prilogi Dela, dne 12. oktobra 2013.
      Pravi:
      “Seveda (…Stipe Mesić…), bil je predsednik predsedstva Jugoslavije. Predsednik vlade je bil Hrvat, Ante Marković. Zunanji minister je bil Budimir Lončar, Hrvat. Šef zvezne Udbe je bil Hrvat, Zdravko Mustać. Šef vojske je bil Kadijević – njegova mama je bila Hrvatica, iz Imotskega. Vsi našteti so po rodu Hrvati… Vidite, Slovenije ni napadel Milošević, temveč Ante Marković… Miloševć je bil zadržan pri teh odločitvah – že poprej je bil izjavil, mislim, da je to rekel Milanu Kučanu, če hočete ven, pojdite ven. Nasvidenje.”
      Navedeno, kar se vse ujema z dejanskim stanjem stvari, pove še marsikaj. Vsekakor tudi odgovori na vprašanje, zakaj je Tudjman zavlačeval s soglasjem k “hkratni razglasitvi osamosvojitve”, zakaj je končno spodbudil odločitev šele, ko je tudi predsedstvo predsedstva – torej vrh priramide odločanja v SFRJ – prevzel Mesić – njegov človek. Zakaj je prevaral svoje slovenske sogovornike in ni uresničil razglasitve osamosvojitve Hrvaške na isti dan, pa lahko ostane za kdaj drugič.
      Nobenega dvoma torej ni, da trditev, da je Slovenijo napadel Milošević, ni resnična. Miloševič po položaju ni mogel ukazovati JNA. Povrhu pa je bilo že tedaj splošno znano, da so Srbi naganjali Slovence iz Juge in je povsem logično, kar je Milošević rekel Kučanu.
      Kar je izrekel Milošević Kučanu, je logično zlasti zato, ker tudi če se ljudje v vrhu odločanja tedaj niso natančno zavedali okoliščin, so nekje v podzavesti očitno čutili, kako je s Slovenijo in Jugoslavijo. Ko so predsodki in skozi desetletja nakopičena ideološka in politična navlaka začeli v slutnji skorajšnjega kolapsa izginjati, se je hkrati vse jasneje prikazovala slika nastanka te države, Jugoslavije. Države Srbov, Hrvatov in Slovencev, ki je nastala z združitvijo -” ujedinjenjem zemalja države Slovencev, Hrvatov in Srbov” dne 1. 12. 1918. Da je srbski regent Aleksander uporabil sintagmo “ZEMLJE države SHS” je ključnega pomena. Pove namreč, da je vedel, da se njegova država, subjekt internacionalnega prava, ne more združevati niti česa drugega početi z nekimi ljudstvi – “plemeni” (četudi “troedinimi”) in še posebej ne z neko navidezno entiteto, ki ni imela nobene legitimitete – državo Slovencev, Hrvatov in Srbov. Internacionalno pravno subjektiviteto – enako, kot Kraljevina Srbija – pa so imele slovenske dežele, ki so se na podlagi suverenovega ustavnega akta (Marlov Manifest) dne 31. 10. 1918 združile pod vlado v Ljubljani. (“Vlada v Ljubljani prevzema vsa ustavna pooblastila v vseh slovenskih deželah”). To dejstvo je Aleksander, državnik, spretno uporabil: Subjekt internacionalnega prava – slovenske dežele – s katerim se je Srbija lahko “ujedinila”, je “skril” v ZEMLJE (!) države (z malo začetnico!) SHS. Tako je dokument postal pravno korekten in s tem veljaven. Pove pa, seveda, da so Jugoslavijo sestavile slovenske dežele, združene pod oblastjo vlade v Ljubljani, in kraljevina Srbija, ki je v tistem trenutku že vsebovala “Južno Srbijo” (danes FYRM), bila združena s Kraljevino Črno goro, in je kot antantna zmagovalka okupirala teritorije poražene Kraljevine Ogrske (vključno BiH, pod skupno upravo Budimpešte in Dunaja). Slovenskih dežel vojska Srbije ni okupirala, pač pa je kot vojska nove države, Kraljevine SHS, stopila na njihov teritorij šele po razglasitvi “ujedinjenjea”.
      Ta država, ki se je po dolgih desetletjih viharne in večji del katastrofalne zgodovine, znašla v razsulu, je torej lahko razpadla le na tista dva subjekta (internacionalnega prava), ki sta jo sestavila: Kratko povedano: Na Slovenijo in Srbijo. Zato je Slovenija lahko brez vsakega problema iz zveze odšla. ko se je pravno korektno tako odločila in pripravila potrebne akte. Ostale “jugoslovanske republike in pokrajini”, ki so bili subjekti notranjega, jugoslovanskega prava, in niso imele internacionalne pravne subjektivitete, pa so se lahko od zveze le odcepile, kar se lahko zgodi, a le z dogovorom vseh prizadetih. Če ga ni, seveda teče kri.
      Odgovor na mednaslov v članku “Zakaj se nismo razšli z Jugoslavijo mirno, tako kot npr. Čehi in Slovaki?” je na dlani: Nobenega razloga za napad JLA na Slovenijo ni bilo. V tem pisanju navedena dejstva pa povedo, da je nekomu, ki je imel tisti hip v svojih rokah vse vzvode oblasti tako v Zagrebu kot na zvezni ravni, napad na Slovenijo ustrezal. Zakaj mu je ustrezal, ni treba posebej ugibati. Cilji, ki so takrat morali “silom prilike” (hraber, nepričakovano učinkovit odpor Slovencev in še kaj) za nekaj časa počakati, se po četrt stoletja zelo očitno – kot nekakšen “Plan B” (oz. “drugim sredstvima”) – uresničujejo.”””

     • janez.pokoncni

      Ker je bila jugoslovanska republika Hrvatska integralni del SFRJ vse do “raskida državnopravnih sveza sa bivšom državom” dne 8. oktobra 1991 (to dejstvo so ponosno vklesali v kamen!), je bila tudi agresor na Slovenijo.

      Tu sem nehal brati, ker mi gre na kozlanje. To je lahko pisal nekdo, ki je bil leta 91 mlajši od kot 10 let in tudi zate sem prepričan, da si leta 1991 bil ali v Avstraliji ali pa še otrok!

     • RATATA

      Poglej si ploščo!
      Zato sem ti to poslal.
      Mnogo veš, pameten si, sam se preživljaš, domoljub si, Slovenec, …. vse SUPER, … tega pa nisi vedel.
      Preberi prvo ustavo R.Hrvatske – nebuloze, vendar je tako.
      Tudi jaz sem izbuljil oči pred leti. Nategnili so Slovenijo z obljubo, ki je niso izpolnili. Morali so imeti vojno!
      Rupel (RS) je tedaj priznal neobstoječo državo, ki se sploh ni razglasila!
      Če bi bila razglašena, bi bila s tem, ko je dopustila vojski jna prečkati ozemlje agresor.
      Goloroki hrvatje so se postavljali pred tanke, tudžman pa je dal ukaz, da se vojske jna ne sme ovirati! To smo lahko videli tiste dni 91. pri poročilih. Videli smo tudi skandiranje črnogorcev “hočemo oružje”, bosanci so pa vpili tito, tito, jugoslavija…..
      In zakaj so se lahko razglasili šele 08.10.1991(?) Ja zaradi trimesečnega moratorija vendar.
      Kdo pa je bil na Brionih tedaj? Hrvatska ne (!!) saj je ni bilo! Takrat je bila še vedno le socialistična republika v preostanku SFRJ – brez Slovenije. Stranke so bile agresor (preostanek SFRJ brez slovenije), Slovenija in predstavniki mirovnikov.
      07.07.1991 so sklenili premirja in moratorij za 3 mesece. Po treh mesecih je hrvatska lahko 08.10.1991 razglasila državo in jo je (pa še to v vojnih razmerah in v neki kleti..).
      Ko pa je vojska oktobra zapustila ozemlje Slovenije, je odšla tudi iz savudrijskega rta npr.
      Beri naprej, kjer si se ustavil. Bolj ti bodo jasne stvari tudi na pravnem (mednarodno) in zgodovinskem področju.
      Osti Jarej

      dodajam:
      Gospod je letnik 1939.

     • janez.pokoncni

      Komu je lahko dal Tudžman ukaz??? KOMU, če je bila po tvoje Hrvaška del Jugoslavije?

      Ti povem kanček svoje zgodbe. Mojo četo s(m)o naložili na kamijone in odšli v Ormož na most preko Drave čakati tanke , ki bi morali “osvoboditi” vzhodno Slovenijo. Dan ali dva prej smo gledali po TVju, kako te tanke nalagajo na vlake. Kompozicija naj bi štela 500 tankov in vozil. Smo jih dočakali? Ne, ker so Hrvati izklopili elektriko železnicam.

      Naprej se ne bom več pogovarjal, ker je vse to kar lepiš eno veliko trolanje lahko pa ti zaupam dejstvo, ki ne daje odgovorov ampak odpira vprašanje : V Sloveniji so leta 1991 (in samo takrat) v parlamentu imeli večino NEKAVIAR SOCIALISTI /anti komunisti, anti barabinski levaki / kakorkoli jih že imenujemo. Tak ista zgodba je bila takrat (in potem še večkrat za razliko od nas) na Hrvaškem. Če ne bi bila izpolnjena ta pogoja (OBA!!!) je izredno veliko vprašanje, če bi midva danes lahko tukaj nakladala drug drugemu!

     • RATATA

      No, to pa ni lepo!
      Kot da republike niso imele svojih predsedstev in skupščine in miličarjev… Kot, da se ne spomnim, kaj sem videl in slišal in prebral kot 22 letni nadobudni in borbeni pes!
      Priklonim se tvoji udeležbi v Vojni za Slovenijo! (btw: ko sem se prišel javiti prvi dan, so mi enostavno rekli, da me trenutno ne rabijo in naj ne skrbim, če me slučajno bodo rabili, bom obveščen… tako, da nisem bil udeležen, so pa fantje tam kar pozijali, ko sem se pojavil “nišanđija beztrzajnog topa na oklopnom transporteru…).

      Hrvatski ljudje (civilisti) so izklopili elektriko, ne pa SR Hrvatska!

      Kot so hrvatski ljudje-civilisti v Murskem Središču 28.06.1991. ko se je zgodilo nekaj, kar je bilo tudi amatersko posneto… Bili so civilisti! in ne miličarji. Tile civilisti so ovirali in jih lahko pozdravimo, zato jih navajam torej gre za: Rihtarec Josipa-Pepija, Perdec Mirka, Vladimira Vurija, Rihtarec Zlatka, Novak Milana, Novak Ivana, Mesarić Rudija, Dražena Srpaka, Franju Sakača, Pilipović Milorada, civilnu zaštitu i vatrogasce, te odvažne snimatelje Miljenka Frica , Vladimira Nemeca i Rajka Tomanića. S se lahko “hrvati” pohvalijo, (Rihtarec, Novak, Novak, Perdec, Vuri, Fric, Nemec),
      glede preostalega (uradnega) so pa sestavni del agresorske SFRJ (zmanjšane za Slovenijo) pa vpraši ddr.Klemna.

      Tisto si pa kar misli, kar si hočeš, glede parlamenta v letu 1991!!
      Kdo pa vojsko komandira, kdo? Predsednik!! On je vrhovni poveljnik.
      Takrat je bilo Predsedstvo!!
      Kdo pa so to bili?
      Oman je rekel: “Vojsko na meje!” — tudi na Savudrijo (vpraši Janeza)
      Kaj so pa kiićan, zlobc, kmecl, plut rekli??
      Parlament z vojsko v vojnem času nima nič.
      Ni trolanje!
      Noben trol se tako ne trudi!

     • Nata

      ++++++++++

     • Ruggedplant

      Slabši drek – fašistična Hrvaška je bila namreč na prvem mestu Hrvaška in na drugem mestu fašistična/nacistična – pa še to zgolj do kapitulacije fašizma in nacizma, medtem ko v komunistični Jugoslaviji Hrvaške pravzaprav sploh ni – ne na prvem, ne na drugem mestu.

     • janez.pokoncni

      Ja, sploh ne bi v detajle na to temo in, če primerjamo recimo kakšno je bilo leta 1975 stanje v socialistični Hrvaški v primerjavi s fašistično Španijo mislim, da se v nobenem primeru ne bi mogli nagniti v smer socialistične Hrvaške.
      Tako fašizem kot socializem sta velika zla s tem, da sem osebno prepričan (to menda si pa vsaj ti do sedaj že spoznal :) ), da je socializem najhujše zlo od sužnje lastništva dalje.

   • runklus

    Uh, identificiranje Breivika z nacisti niti ni več smešno……

    • janez.pokoncni

     Daj se ti najprej registriraj potem pa klopoči.

     • runklus

      Žal, ne gre, ker me banajo

     • janez.pokoncni

      Registriraj se kot runkl .

     • runklus

      Runkl

      15 hours ago

      Detected as spam

      A je to tisti Drobnič, ki ni v osmih letih uspel spravit pod ključ niti enega tistih, ki jih ti kolneš???

   • RATATA

    Razlike med poveličevalci in opravičevalci nečesa izrojenega ni. Komu bi naj Thompson špilal m Mb?

    • janez.pokoncni

     Meni recimo!

     • RATATA

      Ti krijem stroške na hrvatsko lokacijo. All inkluziv…. pa ga tam posluša.
      Kupim ti tudi vse cd-je…. in slušalke … plakate …

     • janez.pokoncni

      Mislim, a sedaj bomo padli na tako primitiven nivo?? Ti dam TRR pa mi nakažeš denar?

      Glej, si bom vzel malo časa in ti skušal pokazati, kakšne traparije izlivaš, ne morem pa razumeti, da kaj takšnega prihaja izpod prstov človeka, ki se mi je do danes zdel kar “na mestu”.

      Prosim te, da mi pokažeš EN SAM interviju, en sam STAVEK, ki bi smel motiti naju, Slovenca, ki ga je kdaj izrekel Thopson!! Poudarjam – ne citiraj hrvaških levičarskih zblojencev, ampak citiraj Thopsona, ki je sicer izjemen trn v peti hrvaških komunjar.

      Pa da še nekaj razčistiva. BMK za Thopsona. Glede na to, da ni Slovenec me za njegovo domoljubje nima kaj dosti za skrbeti. Imam gate na glavi in dva svinčnika v nosu, kar je za popolno srečo več kot dovolj. :)

     • RATATA

      Ne trati časa zame, ni nikakršne potrebe. O tej temi zate pač “nisem na mestu”.
      Uporabil bom kar tvoje besede od prejle: “…. lahko pa jim pljunemo vsem po vrsti v obraz, ker jih še danes opravičujejo in celo zagovarjajo …. ”
      To se tiče tako SD-ja kot Thompsona!, saj so dejanja, ki jih oboji poveličujejo zelo primerljiva.

      Na tem mestu se tudi slovenska desnica lomi(!) in izgublja domoljube, to pa je zaskrbljujoče.
      Kako lepo so avstrijci na meji obrnili neke ustaške maškare, ko so hoteli nekaj poveličevat v Pliberku (Blajburg po izzivalsko hrvatsko). Pri nas so pa z nekimi “uradnimi” skupaj nad jamami stali – in to vsak s svojimi simboli…. pa bi se radi šli državo in domoljubje (?) kdo le, če ne jaz, ki grem lahko s teboj tekmovati, kdo je večji protikomunist npr. …. pa take. Lp.

     • janez.pokoncni

      To se tiče tako SD-ja kot Thompsona!, saj so dejanja, ki jih oboji poveličujejo zelo primerljiva.

      Huh …
      A greva od začetka. EN STAVEK izrečen iz Thopsonovih ust, ki te moti, PROSIM!! Bodi toliko deda in razsvetli še mene s tem kar veš! To menda ne bo problem glede na to, da si ga opredelil za “pizdeka”.

      Ne glede na to, da sem star prdec, sem strasten surfar in kajtar (kite board). Izven poletne sezno sem precej na Hrvaškem (ob vsakem resnem vetru). Kadar nimam kaj za početi preletim cajtnge, imam kar nekaj prijateljev Hrvatov skratka, solidno sem seznanjen znjihovo politično situacijo, ki je, sicer manj kot pri nas, še vedno močno poškodovana od socialzma. Thopson ni politik je pa recimo nekaj takšnega, kot je velika večina naših rock muzikantov, AMPAK na drugi strani. Naši so skoraj (ne spomnim se trenutno niti enega, ki ni) vsi po vrsti poknjeni močno v smer kaviar socializma, za kar obstaja tudi razlog ampak o tem kdaj drugič, on pa je “ruknjen” proti komunistom.

     • RATATA

      Morda mi je katera Thompsonova celo všeč, ne vem. Kaj govori novinarjem tudi ne vem. Popolno zadosti mi je nasilno razgrajanje nespodobnih množic na njegovih koncertih in njegovo spodbujanje k tem (videl že zdavnaj posnetke…).
      Vem pa tudi to, da je našel svoj način in sistem na velikih odrih spodbujati nacionalizem (kar ni nič narobe) s poveličevanjem ustaštva (to pa je narobe).
      Kaj me moti …(?) ravno to izzivanje s poveličevanjem poboja Srbov in spodbujanje skandiranja poglavnika Pavelića (besedila pesmi).
      In to, da je hrvatska raja v njegovih nastopih in besedilih prepoznala tisto, kar je hotela prepoznati (ali pa on pokazati), če se vedno opremlja in šemi v ustaške kape in uniforme ter ovija v ustaške zastave. Ob tem poje in skandira tisto kar ne bi smela, on pa jim to možnost daje in to spodbuja. Ustaštvo ni enako kot hrvatstvo.
      In zelo bi me motilo, da bi ustaštvo prišel spodbujat v Slovenijo, kamor bi prihrumelo krdelo hrvatov (kot v 7.stoletju, ko so se naselili med Slovene…).

      Da ne bi slučajno mislil, da ne bentim in se mi ne dviguje nad predvajanjem Predinov, Zlatkov, Magnifikov in druge komunajzerske ćefurjadi…, ki jih raSlo dnevno predvaja, …..
      si morda opazil pozdrav s stisnjeno pestjo ob sence predinovića na prireditvi v Mb, ko je Tina Maze imela nekakšnega pofakiženega poslovilnega v režiji rtvslo…
      Prijatelje na Hrvatskem imam tudi jaz. Imam jih celo tam, kjer je hrvatska ndh z ustaši zasedla in pobijala ljudi / slovenske, del jih pa odvedla, opremila z uniformami, da so nazadnje še “hrvati” postali.
      Thompson ne paše v Slovenijo!

     • janez.pokoncni

      Daj nehaj … ;))
      ENO SAMO IZJAVO PROSIM. Lahko en sam kratek stavek, citat pesmi.
      Sam nisem ravno ekspert za Thopsona in ne poznam podrobno vseh njegovih pesmi. Citiraj mi kakšno , KI TE MOTI. Menda ja veš zakaj ga ne maraš ??!!

      btw.,
      Slučajno sva bila par let nazaj s sinom v Ninu na dan, ko je imel tam koncert in sva si ga šla ogledati. Zgolj cca 2000 ljudi, ker za več ni bilo prostora, ampak fantastično vzdušje, ki sem ga sinu takrat predstavljal kot nekaj kar bi si želel 1x doživeti tudi v Sloveniji s strani Slovencev.

      btw.2
      Povsem izven konteksta. Praviš, da si čisto preč zaradi ustaških izjav. Katerih? Recimo glavni ustaški pozdrav; za dom spremni. Kaj je z njim narobe?? Sam bi bil neskončno ponesen, če bi se recimo slovenski vojaki pozdravljali nekako v stilu, pripravljeni za domovino, pripravljeni smo braniti naše domove, življenje za Slovenijo, itd.

      btw.3
      Je morda tvoje sovraštvo do Thopsona vseeno nekaj takšnega kot je sovraštvo Slovencev do Janše? 2/3 Slovenije ga sovraži iz dna duše pa skoraj nihče ne zna povedati zakaj?!

     • RATATA

      Od “uzad”:
      Nisem “janšist” in niti slučajno Janeza Janše ne sovražim(!) torej sem v tisti 1/3. Da mu tudi kaj zamerim, se ne sramujem… vendar ni to tema.
      Da ne bi slučajno insinuiral, da ga nisem vedno obkrožil, pa take..
      Kaj tista besedila, da je Neretva nosila Srbe zaklane v Ćapljini,
      da naj zvezda “iznad Metkovića pozdravi Ante Pavelića”,
      da omenja Novo Gradiško in Jasenovac kot mesnico ni zadosti, da ga zaradi nespodobnosti npr. ne bi maral.
      S tem opeva požiganje pravoslavnih cerkva po Slavoniji in Bosni.
      Za povrh pa tudi dejstvo, da so bili muslimani “cvijet hrvatstva” kot je dejal ustaški poglavnik.
      Zgoraj omenjena besedila niso kot tista naša “Naprej zastava slave, na boj junaška kri ….”, ki je res himna in bi z njo takoj zamenjal Zdravico!.
      Kaj a misliš, da nisem že kot najstnik poznal Vice Vukova in njegovega zelenega bora, ki raste u gori ??.
      Pa nisem jaz nek komunajzer, čeprav sem “matkurba”.
      Tudi jaz nimam pri nas ničesar, enako kot ti nimaš, ko omenjaš, da si bi nekaj takšnega želel.
      Ti pa kar povem: na izzivalsko opevanje domobranstva pa tudi ne bi šel!
      Kaj imamo od domoljubja tu?
      Ničesar! Sam si nabijam slovenske pesmi in prebiram resnično zgodovino, udeležim se kakšnega predavanja in proslave.
      Poglej, kakšne značke imajo na kapah naši policisti – nekakšno kuro – ozemlje v mejah socialistične republike Slovenije za časa sfrj. To ni to! Predstavniki na vrhu nimajo pojma ne o državnosti, suverenosti, subjektiviteti in ne o diplomaciji ter zunanji politiki, kaj šele o mednarodnem pravu!!
      Glede pozdrava “za dom spremni” (vmes je bilo nekdaj vrenjeno “i poglavnika”) je seveda stari pozdrav (Vitezović 1684.), ki pa so ga oskrunili ravno uporabniki (ustaše) s svojim genocidnim delovanjem.
      Bistvo mojega “nemaranja” in nasprotovanja je pa v tem, da je hrvatske stalno kupčkala s srbijo s slovenskimi ozemlji in popolnoma jasne so njihove težnje, da bi po kopnem mejili tako na italjane, kot na nemce.
      Tu sem pa pred teboj in to zaradi tega, ker ti po 1991 novejše zgodovine ne bereš rad, kot si povedal prej, pa bi jo moral, čeprav je mnogokrat težko si priznati, da si čisto drugače mislil in si predstavljal.
      Kar potrudi se prebrati tiste malenkosti, ki sem ti jih poslal.

     • runklus

      mater, RATATA… fsaka ti čast. Že dugo probam tote tvoje zemle spravit v dežele, pa mi še ni čist ratalo. Samo nebi zdaj o električnih vlakih….. :-)

     • RATATA

      Veš Jovo, čist ainfah je.
      Samo tisto čemur mi rečemo dežela
      (Koroška, Krajnska, Štajerska, Primorska, Prekmurje s pripadajočim mu Medmurjem),
      poimenuj najprej Država,
      potem pa to lahko prevajaš v srbščino npr. pa bo Zemlja.
      Zdaj pa ostane samo še zediniti vse te Dežele – Države (Zemlje) v Zvezno Republiko Slovenijo in ti noben mednarodni pravnik ne bo imel kaj očitati! Vse bo prav in tako kot bi moralo biti.
      Tudi Avstriji so to dovolili (Moskva), pa veš da je bila nacistična.

     • Jovo

      Ja. S tem, da so katoliško “Avstrijo” narpred v WWI, razbili na prafaktorje.

     • RATATA

      Nemška Avstrija (ki nemška ne sme biti) je še vedno sestavljena iz starih dežel.
      Njen prvi temelj pa je v Karantaniji.
      Drugo osnovo pa so mu dali Slovenci s svojim obrambnim bojem pred genocidnimi nacisti. Če jih ne bi bilo, tudi Avstrije ne bi bilo v mejah pred 1938! Temu ne more nihče oporekati, ker je enostavno resnica!

     • karlina

      http://disq.us/p/1hkimea poslušaj besedilo in mi povej, kaj je narobe z besedilom

     • karlina

      https://www.youtube.com/watch?v=mhuTPjtSZTg&list=RDOihMDibGz1I&index=12
      kaj je narobe s to pesmijo, oz. z besedilo, res me zanima

     • RATATA

      Popolnoma nič ni narobe ne z melodijo in ne z besedilom teh pesmi, ki mi jih lepiš! Ljubezenske.
      Koliko poznaš Thompsona ne vem.
      Poglej si pa odlomke njegovih koncertov in tiste črne maškare – obiskovalce, ki se zraven derejo in so opremljeni z U-ji, z ustaškimi zastavimi in so neprimerno tetovirani.
      To v Slovenijo ne sodi tudi zato, ker se bo med obiskovalci znašlo par sto teh simpatizerjev hrvatov! On naj dela koncerte na hrvatskem!
      Poišči raje kakšen njegov video posnetek njegovega koncerta z besedilom, kjer je v tekstu pavelić, mesnica jasenovac, srbska po neretvi plavajoča trupla….
      Naši protikomunistični “desnici” ni treba uporabiti simpatizerjev ustaštva za nasprotovanje komunajzarskim podganam!
      Vse sem obrazložil Janezu Pokončnemu in ostaja zapisano.
      Ustaši so bedbojsi, čeprav so protikomunisti!

     • Ana Job

      Včeraj sem ti napisala orenk dober komentar, do pol enih sem pisala in prevedla sem iz srbskega jezika, čeprav smo mi vsi doma Slovenci. Pa sem zopet Blokirana!!! Vse Kar napišem mi blokirajo. Razen besed točno!!! Super!!! In podobnih oslarij. Kdo to cenzuro zganja na nova tv??? Komunistov pa ne blokirajo. Sramota!!! Ampak Kasneje bom objavila tekst z manjši popravki brez skrbi. Vem kaj jih v rit peče, ker nisem neumna gos.

     • RATATA

      En tekst sem dobil, ni ga pa na forumu!
      Na tvoj tekst sem odgovarjal, vendar ga nisem mogel odposlati!
      Ura je bila ena preč.

     • Ana Job

      A je bil to tisti dolg tekst o poboju Srbov s strani ustsšev na poti v Jesenovac? Kako je nastala pesem djurdjev dan?

     • RATATA

      Ta ja

     • Ana Job

      Dobro, me veseli da si ga dobil :-)
      Zdaj pa veselo na delo!

     • RATATA

      Erdelezi / Ederlezi so nam vrteli, ko smo na asfaltni pisti pred kasarno kar naprej nekaj čakal (29 let je že tega matr).

     • Ana Job

      Verjamem, da maš potem te pesmi Djurdjevdan potem polno pizdo hahaha :-)

     • RATATA

      stara slovenska: …….. od pejzde do glave je cejlo tejlo

     • Ana Job

      Hahaha, ti si faca! Pa še res je! :-)

     • Ana Job

      Od Vardara pa do Triglava,
      ponosito sred Balkana….
      Jugoslavijo, Jugoslavijo…. :-)

      Važno da si te ne poješ, imam raje slovenske!

     • Jamnica

      Lahko tebi… LOL
      —————-
      We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.
      —————
      —————
      Jovo Jamnica > sprehajalec 2 days ago
      Detected as spam This isn’t spam »

      Nisem te jaz, ampak majo na Nova finte… Poglej spodaj
      ——————

      Jovo Jamnica > RATATA 2 days ago
      Detected as spam This isn’t spam »

      Ne sviraj k…

      Jovo Jamnica > sprehajalec•

      8 minut nazaj

      Hold on, this is waiting to be approved by Nova24TV.

      Domobranske formacije so bile kolaboranti ali kvizlingi.

      One other person is typing…
      ——————-

      Jovo Jamnica > sprehajalec 2 days ago
      Detected as spam This isn’t spam »

      Nisem te jaz, ampak Nova
      ——————-

      Jovo Jamnica > Carlo Magna 2 days ago
      Detected as spam This isn’t spam »

      ???
      ——————-

      Jovo Jamnica > sprehajalec 2 days ago
      Detected as spam This isn’t spam »

      Domobranske formacije so bile kolaboranti ali kvizlingi.
      ——————

      Jovo Jamnica > sprehajalec 2 days ago
      Detected as spam This isn’t spam »

      Včasih si se mi zdel priseben.

     • Ana Job

      Ana Job RATATA 9 ur nazaj
      Detected as spam Thanks, we’ll work on getting this corrected.

      Ana Job en dan nazaj
      Detected as spam Thanks, we’ll work on getting this corrected.

      Ana Job Hribouc 2 dni nazaj
      Detected as spam Thanks, we’ll work on getting this corrected.

      Ana Job 2 days ago
      Detected as spam Thanks, we’ll

      Ana Job Mojca pokraculja 14 dni nazaj
      Detected as spam Thanks, we’ll work on getting this corrected.

      in še kup jih je, ki jih nimam časa iskati….

     • Ana Job

      Ali moramo ustaše na nova 24 tv hvaliti? Izredno priljubljeni so. Ker mi tekste že spet brišejo, če pišem kakšne morije so zganjali za prazen nič.

     • Ana Job

      Seveda je bil to malo bolj grob tekst na temo ustaštva.

     • KIKI

      Antikomunisti imajo svoj ego in ne pojejo Ljubljanskim čefurjem, murgeljskim
      škratom in na javni ZKTV.

     • karlina

      https://www.youtube.com/watch?v=-BHUWCo78no&index=10&list=RDOihMDibGz1I
      ne razumem in ne razumem, kaj je spornega v njegovih besedilih

     • karlina

      Mi Slovenci pa vam juznjakom na poslušanje raznih Cec in drugih

     • RATATA

      Nisem južnjak!
      Ne zaganjaj se in ne zmerjaj, preden preveriš!
      A zate hrvat ni južnjak? Zame je. Ćefurjad je vse kar je preko Kolpe.
      Neham, da te ne začnem zmerjat, ker si ti izmerjala mene matkurba!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Aron

  Hrvati ga imajo za fašista:

  Teorija po kojoj je Thompson samo benigni domoljub čije pjesme pogađaju prkos i bunt hrvatske mladeži očito je samo loše opravdanje za otvorenu hvalu i slavljenje najcrnjeg doba hrvatske prošlosti, koje nije u skladu čak niti s naukom Katoličke crkve, na koji se Thompson stalno poziva.

  Samo za bolan um je Thompson domoljub, samo apologetom kvizlingov se njegov nastop v Sloveniji ne zdi sporen.

  • SloBoySMC

   Tompson je seveda fašist ustaš in velik ksenofob. Tudi na liberalno Nizozemsko ga niso spustili pred časom.

 • totex39

  Smo že v aprilu, se bodo kmalu začele razne komunistične proslave in zborovanja z rdečimi zvezdami.

  • karlina

   Ja, tretje maškarade letos

 • Hun

  norost fašeš tudi po šmrkanju belčija zato mora pazit kaj dela SDS podmladek…s skisanimi možgani ne morš vidit ovčic

 • resnicaboli

  To so najboljši primerki iz vzgoje ki jih nudi vrtec šola pri nas rdeče enoumje.

 • PLavi-mil

  Nekje morajo porabiti pol miljona EVROV, katerega jim velikodušno da ta nesposobna vlada.

  • janez55

   borci za vrednote kolaboracije bi ta denar porabili bolj koristno. Na primer za organizacijo skupnih domobransko- ustaških orgij, na katerih bi ponovili prisego Hitlerju.

 • Krtača17

  Nova24 nehajte provocirat narod. Tule je pa link kaj si o Perkoviču mislijo na Hrvaškem. Ni priljubljen. http://forum.klix.ba/thompson-jasenovac-i-gradiska-stara-t10791.html

  • Hanza Gorenjski

   Ti raj nalimi kako so slovenski krvniki priljubljeni v Slovenji.

 • Hanza Gorenjski

  Rdečkarji so bili vedno nenačelni, vedno se obračajo po potrebi.
  Čudi pa me, da še vedno organizirajo rdeče procesije na kraje svojih zločinov. Tam pojejo, plešejo, igrajo revolucionarno muziko in se hvalijo koliko so jih pospravili.

  Nič boljši niso od ustašev.

  • Ruggedplant

   S to razliko, da so se ustaši dejansko borili za Hrvaško, partizani pa izključno za internacionalno (breznarodno) komunistično partijo.

  • Jelengar

   Pogosto se celo pridušajo, da so jih še premalo.

 • antimur

  Temelji iz katerih izvira podmladek SD, so krvavi, bratomorni, zločinski, večina jih je potomcev bivših JNA oficirjev, večina po vezah preskrbljena s službami, tako da ta evforični podmladek živi v nekem svojem svetu, v katerem poštene slovenske mladenke in mladeniči nimajo kaj iskati.
  Kombinatke in podobno glasbeno ropotijo, ki opevajo najhujši pogrom nad Slovenci s komunistom znano divjaško udrenostjo, pa prepovedati in kaznovati. Dobitniki priviligiranih ostankov iz tistega obdobja, pa naj imajo svoj zbor za njihove zombijevske norije.

 • Fogglof Tunnek

  Prokleti gnoj hinafski desničarski… Vi izrodki izdajalski bote primerjali partizanske pesmi z pesmi ki poveličujejo ustaštvo????????…, No ja, ustaš in domobranec sta več ali manj eno in isto.

  Pa kako si sploh drzne neka Marjanca Scheicher, kvazi novinarka, o tem, pisat. Naj rajši piše o pornografiji in dildotih – stojko… To je njeno področje!!!

 • Ranko

  Torej NORA24tv javno podpira ustaštvo ;)
  Ste pa nizko padli z jezo do komunistov.

  • Krtača17

   Očitno vse tako kaže. In glede na to da je to SDS trobilo in da je njihov šef Janša, mislim da nam je vse jasno. Na naslednjih volitvah bomo videli koliko je v Sloveniji ustašev očitno. Da pa prav očitno podpira ustaše, je pa jasno, ker objavo takih člankov sploh dovoli. Mislim da pri takih tomposih debata sploh nebi smela bit potrebna. Lepo je recimo vabljen tudi v Srbijo, z enosmerno karto. Za nazaj pravijo da je ne bo rabil…

   • Aron

    Perverzno, kakšna zavezništva sklepajo desničarske organizacije, ko se je treba boriti proti imaginarnemu nasprotniku.

  • Ruggedplant

   Dokaži nemunost, ki si jo tule zapisal. Kdor sovraži komunizem, sovraži tudi nacizem in fašizem. Ustaši so že pred vojno in občasno tudi med njo sodelovali s partizani v boju proti zakoniti jugoslovanski vojski – četnikom, da o sodelovanju z nacisti ter fašisti in skupnem genocidu nad avtohtonim prebivalstvom niti ne govorim.

   Razumem fanatičnost modernih komunistov, ni mi pa jasno kako ste lahko v 21. stoletju tako presneto neizobraženi in nepodkovani o zgodovini – me prav zanima kdo bi zmagal v sistematičnem preverjanju splošne izobrazbe, če bi se pomerili s S. Korejci.

   • tarantela

    Pozdravljen! Dobro, da sem Te “ujela”! Ko sem bila še otrok, so govorili pri verouku, da je devica Marija brezmadežno spočela, prišel je angel in ji to povedal, tudi Jožefu je vse povedal. No, zadnje čase pa se že govori, da je bila tudi Marija brezmadežno spočeta, se pravi, da je enako kot ona, tudi Marijo spočela njena mati. Ampak o tem ni bilo nič zapisano, vsaj jaz tega ne najdem, tudi ne o tem, da bi prišel tudi k Marijini materi kakšen božji poslanec in ji povedal, da bo rodila devico Marijo. Bi mi malo razložil, kako je s tem? Hvala!

    • tohuvabohu

     To sem ti razložil že zdavnaj. Brezmadežno spočetje se nanaša izključno na Marijo, ko je bila spočeta. Praznik brezmadežnega spočetja Marije je 8. decembra, 8. septembra (devet mesecev pozneje) pa je praznik Marijinega rojstva ali mali šmaren. To ti lahko potrdi vsak duhovnik. Zakaj si tako zanikrna, da se ne pozanimaš?
     Še vedno pa me zanima, zakaj rdečkarji ohranjanje vrste vidite kot nekaj umazanega. Ali ste že čisto podlegli LGBT propagandi?

     • tarantela

      Motiš se, to ni LGTB propaganda, to sem slišala nekaj dni nazaj na radiu Ognjišče. Prisluhni jim tudi Ti kdaj, trenutno imajo devetdnevni misijon. Včasih naravnost ostrmim ob nekaterih izjavah, na sploh, ne samo te dni.
      Ali ni bil Jezus spočet brezmadežno?
      Sama ne vidim, da je spočetje otroka nekaj umazanega. Cerkev poudarja “brezmadežno spočetje”, kot da je običajno spočetje nekaj umazanega.

     • tohuvabohu

      To sem ti razlagal že pred pol leta, pa ne vem, ali si tako tupa ali imaš slab spomin. Ne vem, zakaj sploh poslušaš Ognjišče, če ti nič ne kapne.
      Jezus je bil po krščanskem verovanju spočet deviško, to pomeni brez sodelovanja moškega. Njegova mati Marija pa je bila spočeta brezmadežno, kar pomeni, da ni bila obremenjena z izvirnim grehom, ki sta nam ga zrihtala Adam in Eva.
      Tiste nerode, ki vztrajno mešate oboje, očitno imate “delanje” otrok za umazano, če ste prepričani, da “brezmadežno” pomeni “brez občevanja”.

     • karlina

      Uf, takšna komunistka, pa poslušaš radio Ognjišče, vedno me presenečaš, sama, kot nasprotnica vsega levega, ze desetletje ne poslušam murgelj tv in radio

    • Ruggedplant

     Pozdravljena. Tole o Marijinem brezmadežnem spočetju ni ravno “zadnje čase”, ker je to versko dogmo že leta 1854 razglasil papež Pij IX. O tem, kolikor vem, ni v Svetem pismu nikakršne neposredne omembe in se tudi ne nanaša na to, da na primer ne bi bila spočeta od svojih staršev po naravni poti. “Spočetje” je v tem primeru zgoklj izraz za posebno milost, ki jo je kot Božja mati deležna od samega rojstva v smislu obvarovanosti pred izvirnim grehom.

     Več si lahko prebereš tule http://katoliska-cerkev.si/praznik-brezmadeznega-spocetja-device-marije-in-sprejem-bogoslovcev-v-marijino-kongregacijo
     (obstaja pa na spletu kar nekaj člankov na to temo – osebmo se z njo, priznam, nisem kaj dosti ukvarjal, ker gre le za simboliko, ki jo je seveda težko (nemogoče) primerno upodobiti zgolj z besedami, žal pa so prav besede tiste, na katere se ponavadi obešamo, ko želimo potrjevati ali zanikati posamezno dogmo.)

     • tarantela

      Hvala za odgovor!
      V Bibliji piše tudi, da je Jezus pri vodnjaku prosil Samaritanko za vodo. Ob šestih (6 uri). Nedavno pa me je prav začudila predstavitev tega dogodka s strani duhovnika, ki je povedal nekako takole: “Jezus je prosil Samaritanko za vodo, bilo je opoldan, ko je vročina in nikjer ni bilo nikogar in se je Samaritanka prav zato odpravila k vodnjaku ob tej uri, da se izogne zlobnim pogledom in jezikom.”
      Zakaj drugačna interpretacija?
      prav tako sem nedavno slišala redovnika, da je Cerkev še zaostala, da je še dvesto let v preteklosti.
      V čigavi organizaciji se še vedno “pojavlja” Marija v Međugorju? Mar se ni začelo tako tudi v Fatimi in Lurdu? Recimo, da je to ljudem v tolažbo, da to potrebujejo…

     • karlina

      Recimo, da je to ljudem v tolažbo, da to potrebujejo..Tisočkrat bolje, kot pa vi svojo rdečo zvezdo z vašim herojem titom

     • Ruggedplant

      Oprosti, v take detajle se nisem spuščal, ker so za mojo vero več ali manj irelevantni. Kakšni protestantje ali jehovovci so bolj “mahnjeni” na učenje Svetega pisma na pamet in dajanja poudarka predvsem besedam, pri katolikih pa je na prvem mestu sporočilo.

  • Krtača17

   Pa še nekaj. Komunisti so šli, ustaši pa še kar rovarijo….

 • Carlo Magna

  Pomladek? AHAHAHAHAHAH Levicarji so ze vsi s eno nogo v grobu! Samo poglejte njihove shode. Sami penzijonisti s sveckami v roki!!! SDS je MLADINA! SDS je bodocnost!!! JANEZ JANSA JE NAS SVETILNIK!

 • Ruggedplant

  Odličen članek, posrečeno povzet v navedku: “Domoljubje imenujejo fašizem, tako branijo svoj komunizem”

 • Fogglof Tunnek

  Poglejte, zabita Marjanca piše… da eni pošteni Slovenci pravijo “Thompson je predvsem znan kot pevec, ki poveličuje ustaštvo in Neodvisno državo Hrvaško (NDH). Med drugim poje pesem, v kateri poveličuje koncentracijsko taborišče Jasenovac, v katerem je umrlo tudi mnogo Slovencev.”

  Poglejte, Tunek pa piše… “Eni pokvarjeni Slovenci pa poveličujejo izdajalce slovenskega naroda in jim postavljajo spomenike. Na teh dogodkih so oblečeni v domobranske uniforme in igrajo domobransko himno Moja domovina. Največ tega gnoja je iz SDS.”

  • Brane Pomahaj

   Gate maš spet posrane, in to samo zaradi enega pevca. Hrabrost partizanov je brezmejna :)))

  • tohuvabohu

   Ja, res, imamo več kot 5.000 spomenikov gozdnim herojem, izdajalcem slovenskega naroda.

 • Krtača17

  Nova24tv postala ustaški portal. Groza.

  • Carlo Magna

   Ti bos cvrl v peklu! Pojdi k spovedi!

   • Krtača17

    Pa še en ustaš.

    • SloBoySMC

     Fake ustaš ja.

  • Brane Pomahaj

   Zanimivo, hrčki so bili na strani nazi Nemčije, vojno so zgubili, pa še vedno so vso in še več ozemlja nazaj dobili. Vi hrabri borci anti-fa pa naj bi vojno dobili in za nagrado 1/3 slovenskega ozemlja zgubili… Inteligenca na višku. Poljak, pardon naš Slovenec
   Josip, Edvardek, Mačkec, Poscan Stanovnik in drugi so dobro unovčili vašo zmago :)))

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • tohuvabohu

   To je vaba za rdeče Tumpeke.
   Na drugih člankih je krasen mir.

 • Jožef

  Naj živi Janez Janša, naj živi SDS, naj živi Slovenija brez ostankov ZKS. Nasprotnike slovenstva in borcev za samostojno Slovenijo naj čiprej pobere Hudič in jih potegne v peklensko brezno

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • antimur

  Razlika med komunisti in nami je ogromna. Tudi mi sovražimo klavce, pa vseeno iz katerih vrst prihajajo, domobranske, ustaške, četniške ali pa komunistične. Komunisti pa svoje glorificirajo, odlikujejo in jih kujejo v nebo. Ko bodo razumeli, da je vsako nasilje, sploh pa zverinsko, zavržno dejanje, ki ga je potrebno obsoditi, bodo naredili korak naprej. V nasprotnem bodo nudili gnojišče za razvoj takšnih zločincev.

  • MižekFiga

   Od 1945 že zamujajo “korak za korakom naprej”.

  • Gru

   Sam da ni bilo niti enega clanka, kaj sele komentarja desnih o obsodbi domobrancev ;) tko da si se mal zlagal ;p

   • tohuvabohu

    O kakšni obsodbi nakladaš? Vsi so bili poklani brez sojenja.

    • Krtača17

     Sojenje je bilo in to po šnelkurzu.

 • Fogglof Tunnek

  Nova24tv: “ZA DOM”
  Desnosučni forumaši: “SPREMNI”
  Nova24tv: “ZA DOM”
  Desnosučni forumaši: “SPREMNI”
  Nova24tv: “ZA DOM”
  Desnosučni forumaši: “SPREMNI”
  Nova24tv: “ZA DOM”
  Desnosučni forumaši: “SPREMNI”

  • MižekFiga

   JA IN …..

  • MižekFiga

   Kozajebci in pesjebci, pa ste se zataknili v garažah in hlevih. BRAVO!!!

 • Božo

  Slovenija je kontraverzna država. Desničarji poveličujejo Ustaškega pevca, ki pravi da slovencev sploh ni, oziroma da so podalpski hrvati. Desni oziroma cerkveni medij pa zaposluje ženske ki se ukvarjajo s pornografijo. Isto je bilo s T2, in to ne more biti naključje.

  • MižekFiga

   HA; HA, o vsem pa najbolj lažnivo poročajo murglski pisuni, pardon družbeno politični delavci!!!

 • tarantela

  Pr tej hiš boste od vsega hudega pomrli ali pa vsej zboleli. Sploh ne znate razmišljat kej veselga!

  • tohuvabohu

   Tale je bolj vesela (peli smo jo, ko je Brajduška hotela biti komisarka):
   Še n’kol se nismo tolk smejal, k’ je mojškra pogorela …

 • Fogglof Tunnek

  Čujte,jas sn bil vedno za Jihad in vedno bom ostal.Svoje Levake po malo podjebavam…
  Jas sn edini in originalen Jihad Foglof Tunek…
  ZA JIHAD SPREMAN!!!ZA JIHAD SPREMAN!!!ZA JIHAD SPREMAN!!!

  • runklus

   77:68 kvotes in votes??? No, za maloumne dovolj…

  • MižekFiga

   Boš zato dobu dodatek k pokojnini kot ddr. Hassan Milan Kučan, samo pravi peder te mora v parlamentu predlagat.

   • tarantela

    Hm, pa ja ne boš rekel, da so predlog k pokojnini Milana Kučana podprli pedri?

    • MižekFiga

     Spomni se kdo je glasoval ZA. LGBT in FDV pediji.

     • sprehajalec

      Pa kdo je bil Velkomer pred letom dni.

     • tarantela

      Za dodatek Kučanovi pokojnini so glasovali v NSi.

     • tohuvabohu

      Laž ali zmota, teatralna? Glasoval je samo Tonin.

     • primsek

      Iznoriški psiho je žlahtni kader FSPN : Obramboslovje, torej najbolj udbaška in ovajalska veja, poučeval je obrambo in seveda špecal vse dijake, ki niso bili na diamatu in niso imeli moralnih kvalitet (partijski). ni čudno, da se mu ob slonih prikazujejo tudi levi fašisti, ker projicira svojo bedno notranjost in konvertitstvo, ki ga ne zna razrešiti drugače kot s shizofrenijo

     • Krtača17

      Dejansko vidim da je človek bolan ja.

     • tohuvabohu

      Kam je izginilo 100.000 (sto tisoč!) nekdanjih slovenskih komunistov? Ali so vsi postali shizofreniki? Kajti v Forumu 21 jih niti približno ni toliko, hahaha.

    • Olga

     Podprl jo je Tonin! A je po vaše….??

     • MižekFiga

      JE bil FDV škrbast…Udba model!

     • tarantela

      Oni gor naklada o pedrih.

  • totex39

   Kot praviš, je ” jihad že spreman” in ta te bo dobro obdelal, tako da iz tebe ne bo ostalo nič več, mogoče še kak las na goreči zemlji.

 • Carlo Magna

  PRIPOROCAM VSEM TA LINK: http://goo.gl/PF0Mej

  • MižekFiga

   Kombinatke imajo nov izziv!

 • Krtača17

  Nova 24tv povišam vas v veeeery fekalije news ustaški portal.

  • MižekFiga

   Ne bodo sprejeli, ker v ta lonec samo ti (in tebi podobni) kakaš!

 • sprehajalec

  Gre za staro metodo Levičarjev namreč: “Fašist je vsak, katerega Levičar na oblasti tako okarakterizira”.

  Izvor teh praks lahko najdemo morda tudi pri “delavcu” socialistu in Levičarju Adolfu, ter njegovi desni roki Hermannu Göringu, drugem človeku Reicha. Nekoč je dejal namreč;

  Wer Jude ist, bestimme ich! – Jaz bom odločil, kdo je Jud in kdo ne. Torej kdo bo preganjan in koga se bo pustilo na miru.

 • MižekFiga

  Ta koncert mora TV prenašat “V ŽIVO”.

  • primsek

   v terminu festivala domoljubne pesmi in prifarskih buzirantov

   • karlina

    Prase jedno, pljuvaš po prifarskih muzikantih , sram te naj bo, spelji se v svojo drzavo, v eno od bivše juge.

 • Fogglof Tunnek

  Nova24tv ++++++++++++++++++++++
  Čujte Nova Tv,nakažite vi meni takšen honorar ko Murgle meni pri priči odidem k vam Nova TV.
  PŠŠŠŠŠŠ…to je fse Milanova šola in Kućanova navodila… Kapiš?
  Znate partizane je treba fse fjame zmetat… Kapish?

 • Brane Pomahaj

  Poglejte kako sta presrana Pijanec Fflogglfof in Krtača, samo en pevec pride in že se držita mamice za kiklco. Tudi iz sobe se ne upata, ves čas pred računalnikom in lapata.

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR POZOR !!!… Pozivam fse džihadiste in simpatizerje ISIS-a…
  če mislite podtaknit kako bombo fSloveniji (srčno upam,da ja), ampak če že, to storite fMurglama…pa to…

  • MižekFiga

   Nič bat, je ddr. Hassan Milan Kučan že zdavnaj počastil Sorosa z največjim možnim državnim odlikovanjem.

 • tarantela

  Prirejam brezplačni tečaj sajenja in setve zelenjave na moji parceli. Orodje in malico prinesite s seboj, delo vam brezplačno dodelim jaz, kar pomeni, da vam ne bo treba plačat..

  • MižekFiga

   Bote kar naprej s kamenčki sestavljali napis “Naš TITO ali Naš Milan ali ….” S kamenčki ali kolerabo ali …kakci!

   • tarantela

    Kolerabe še ni, mimogrede: v Sloveniji se še ni rodil junak, ki bi potegnil toliko ljudi za sabo, kot pokojni Tito, še po smrti je ljudem čedalje bolj dolgcajt po njem…In odkar imate Primca, postaja Kučan vse bolj dragocen in spoštovan. Ne morem pomagat, tako je, ni moja krivda.

    • MižekFiga

     Ni bilo izbire, štima?!

    • tohuvabohu

     Tante Lara opeva in poveličuje (to sta priljubljena izraza rdečkarjev) diktatorja, ki je povzročil največji stampedo na naših tleh. Sram te bodi!

    • radames

     Seveda je POKOJNI tito potegnil ljudi za sabo! In to tako zelo, da se je na neki prireditvi ob predaji titove štafete na beograjskem stadionu spustil na stadion na oblaku. Živ tam ni mogel biti, ker je bil že pokojni.
     In talevi ljudem tako hudo očitajo religioznost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     (Talevi so najhujši butli na naših ali jugo tleh)!!!!

    • karlina

     kar na bruhanje mi gre, ko sem to tvoje pisanje prebrala

 • Olga

  To je posledica ignoriranja smernic EU parlamenta, ki je obsodil zločinski komunisticni totalitarni sistem in neobsodbe v Slovenskem parlamentu! Nujno je treba zadevo speljati in uvesti izobraževanje v šolah na to temo, da bodo mladi poznali resnično preteklost Slovencev in neskončno trpljenje nasprotnikov komunizma in genocid nad lastnim narodom s strani revolucionarjev!

 • MižekFiga

  Hočem koncert na TV v ŽIVO !!!!
  KER mi ne bo propadla komunistična ideologija oblikovala mnenje !!!
  Enako predlagam vsem državljanom plačnikom RTV davka!

 • Carlo Magna

  MARJANCA je pristno Slovensko dekle! Ko bi le bile VSE take!

 • radames

  Kwa se pa repenči ta nevedna mladež? Naj raje malo pogledajo v knjige, kjer piše, kako so partizani zelo efektivno sodelovali z ustaši, potem naj pa protestirajo, če se bodo sploh upali.

  • primsek

   partizani in partizanke so sodelovali z ustaši pri klanju v Jasenovcu in sicer. Ustaši so klali, partizani so bili pa klani. (Za takšne izjave kot je radamesova ti mora prej Stojko, kakršnega ima doma avtorica člankov o partizanski kolaboraciji, dobro poškodovati drobovino in seči do možganov oziroma njihovih bednih ostankov)

   • Olga

    Partizani so še po vojni klali v Jasenovcu politične nasprotnike po naročilu Tita! Zato pa komunistom ni v interesu preiskava zločinov v Jasenovcu, ker bi tudi njihovi zločini prišli na dan! Partizani so bili kolaboranti in zločinci, celo vojno in po njej!

    • Krtača17

     A si zato sama daješ plus ker samo še ti to verjameš?

    • radames

     Naj še dodam. Ustaši (Hrvati) so smrtni sovražniki četnikov (Srbov). Ker so bili glavni partizanski nasprotniki četniki (zelo resen konkurent partiji pri povojni oblasti), ustaši pa so zaradi sovraštva pobijali Srbe in četnike, so partizani po partijskem ukazu sodelovali z ustaši, ki so partizanom pomagali pobijati četnike.

   • radames

    Kateri Stojko?

 • Krtača17

  Poglejte si te ustaške slovenske domoljube, oni bi usred Maribora, usred Slovenije slušali ustaške pjesme na hrvatskom jeziku. To pa ste zmešan ko mone.

  • MižekFiga

   Slovenski domoljubi so “Domobranci”. Zmešan si pa TI, bolj kot se ti zdi !!!

   • Krtača17

    Ustaši bi se malo domobranili al pa domobranci ustašili, ista figa, isti pofl ste.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • baubau

   “usred”,a ne,domoljube?

   • karlina

    a vaše razne Cece i vaše drugove pa kar vlačite v Slovenijo, kajne

 • primsek

  Za Thompsona in četniške razgrajače je seveda ena elegantna rešitev : povabi naj jih Krković na festival domoljubne pesmi, drugje panaj jih zaradi fašistoidnosti in poveličevanja kolaboracije prepovedo. Krka bo potem lahko prodajal zgoščenke še v Srbiji in na Hrvaškem, lahko pa se poveže še z litvanskimi in slovaškimi naciji in bo imel karierno priložnost in pravo idejo

  • MižekFiga

   Lep bussines plan, ni kaj. Kako pa kaj prodajaš (z nasveti ali zares) Kombinatke? Drese ne menjajo, zakaj?

  • Krtača17

   Očitno so maske dokončno padle. Ven smo jih pa zbezal na ustaškem hrvatskom garaža pjevaču.

 • AboutTown

  @sprehajalec:disqus

  Kako kaže z odgovorom?

  • sprehajalec

   O čem pa govoriš? malo si na portalu, potem izgineš? Kako naj se pogovarjam s teboj?

   Šarlatan si in nič drugega.

   • AboutTown

    Zelo dobro veš o čem govori. Ne izogibaj se… ampak vseeno:
    Kaj je zuc?
    Ajde, hitro, Profesor! Da te vidim.

    • sprehajalec

     Misliš na cuz?

     Ljubkovalno ime za sosedovega, s katerim se rad sladka lik po imenu AboutTown.

     • AboutTown

      Ne, domišljavko.
      Napisal si, da o orožju (tako kot letalih in ostalem), veš neprimerno več kot jaz. In seveda da si zame Profesor z veliko začetnico.
      No, potem pa sem te vprašal, kaj pomeni zuc.
      In še vedno nimaš pojma in še vedno se izmikaš. Kot pravi desničarček. brez konkretnega odgovora. A ne, pussy?

    • sprehajalec

     begaj tečnež.

     Zoning Update Committee

     • AboutTown

      @sprehajalec:disqus
      OK… bom poskusil bolj preprosto:
      Ali veš, kaj pri oborožitvi pomeni zuc ali ne?
      Če veš, napiši, če pa ne več, pa imej toliko jajc in napiši, da pač ne veš… OK? Super.

     • sprehajalec

      Podoben si turškemu petelinčku, ki skače v človeka. Tistale rdeča zvezda pa še zelo spominja na njegov greben na glavi.

     • AboutTown

      Posrane navaden.

     • sprehajalec

      Ti boš govoril, reci kaj je v vojaškem žargonu okrajšava za “A”.

      Beda bedna.

     • AboutTown

      Ne, ne, ne… pikec. Ne gre to tako.
      Ti si se širokoustil, napihoval in kurčil, kako ogromno veš orožju. A ne?
      Tole si napisal:
      “Še repetirati je ne znaš. Kaj šele da bi koga zadel. O orožju veš toliko kot o letalih. Nič.”
      In jaz sem te vprašal, kaj pomeni zuc.
      Ker pa na to zelo zelo enostavno vprašanje ne znaš odgovoriti se izmikaš kot usrana domobranska jegulja.
      Torej: najprej boš pravilno odgovoril, potem pa boš lahko zastavljal vprašanja. OK? Super.
      Zdaj pa poskusiva še enkrat: kaj je zuc.

 • AboutTown

  Ja, Nova24TV… ker je to isto… tesla.

 • Krtača17

  Dajte še malo napisat kako je dal Janša šivat ustaške uniforme v Sloveniji v času vojne v Sloveniji in Hrvaški.

  • MižekFiga

   Napiši, dokumentiraj itd…
   ddr. Hassana Milana Kučana smo videli v plavem suknjiču med pionirčki, samo za pol glave višjega od našemljene mularije!

   • Krtača17

    Je že vse napisan samo na tem portalu jim to lih ne leži.

 • Olga

  Levaki spet norijo! Bolj pokrivajo svoje zločine, bolj so vidni!

 • Vera

  Ne poznam pevca ne njegovih pesmi, toda upam si trditi, da je teh Hrvatov v Sloveniji že itak preveč . Imamo dobre domače pevce, glasbene skupine, ki tudi znajo narediti ” pravo slovensko zabavo ” ali proslavo . Mladim Slovencem predvsem pomladku stranke SD manjka domoljubje . Hrvati znajo svojo državo , svoj jezik in kulturo bolje izražat,pokazat svetu, zato pa tudi pri vsem kar se tiče dvostranskih odnosov , zmagujejo na celi črti . Le kdaj bodo poslanci v DZ-u sprejeli sklep, da so : nacizem, fašizem komunizem , prepovedani od Ustavneka sodišča RS ? ? ?

  • Krtača17

   Glede pevcev se strinjam. Glede zakona – noben zakon ne bo pomagal če ljudem v glavah ne bo jasno da totalitarizmi vseh sort prinesejo samo razdor, bedo in uničenje. Treba bo delat na tem. Kako razmišljajo tule, si pa lahko ogledaš sama.

   • tohuvabohu

    Saj večini je jasno v glavah. Tistim, ki vedo, kako je bilo v partijskem totalitarizmu med leti 1945-1990, pa tudi še potem.

 • Carlo Magna

  Levicarji so posiljevalci bulmastifov. Kaj se lahko od njih pricakuje????

 • Gru

  Najboljs da predvajate ustaški koncert kr na NORA24tv ;)

 • baubau

  Dokler v Sloveniji stojijo kipi in spomeniki teroristov in se ulice ali javne ustanove imenujejo po njih,to brez dvoma pomeni takorekoč uradno povabilo še drugim nasilnežem. Najprej torej pospravite vso to staro sramotno šaro.

  • AboutTown

   Ahahahaa… super za kakšen stand-up.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Carlo Magna

  Marjanca,a si ti ze oddana? Bi takoj porocil tako domobransko dekle!

 • Krtača17

  Lepo je biti antijanšist. Saj smo rekli, totalitarizmi v sodobni družbi odpadejo.

  • Nata

   Si rekel ti

   • Krtača17

    In 95% Slovencev.

    • Nata

     Hm, Slovencev ? V to pa močno dvomim.
     Napiši morda – 95% državljanov , ki so v zadnjih 25 letih dobili naše državljanstvo !!

     • Krtača17

      Zdaj so Slovenci. Kmalu bo pa 96% Slovencev. Mal razmišljajte o prodaji vile na Trstenjakovi. Ker tistih 4% bo šlo za Jeleničiča Janšo in Primca skup.

     • Nata

      Silen odgovor ! Ni kaj. . . .

 • Nata

  Hudirjev komunizem !! Hudičeva ideologija !! V prav vse so se vtaknili in popacali.
  Celo v muziko so se morali posračkati !!
  Dajmo ta podmladek komunistični malo povprašat, če vedo, kako je bilo v Jugi z glasbo ? Z glasbo velikih svetovnih mojstrov, ki so seveda pisali Maše, Oratorije,. . . . skratka glasbo tistega časa. Ker so verovali v Boga, so ga slavili s svojo umetnostjo! In ta Umetnost je večna ! Neprecenljiva !

  In kaj so naredili vaši predhodniki, katerih ideje še sedaj častite ?
  Ta glasba se leta in leta ni smela izvajati ( razen nekaj svetlih izjem, ki so si upali in bili stalno na zagovoru pri kakšnem silnem političnem veljaku ), niti je niso predvajali na Radiu, ali na Tv !!! Zato nekateri preverjeni kadri na teh dveh medijih, še danes ne vedo, kam in kdaj pašejo te mojstrovine . Pa kakšen Requiem poslušamo za Veliko noč. . . . . . ali pa Bachov Pasijon po Janezu za Božič ???

  In sedaj se ta revščina od komunističenga podmladka vtika v Thompsona ??Si nabirajo politične pluseke ?

  Piše kar dobro muziko. Drugo – dokler ne pride do kakšnih izgredov, pa ni skrb pevca, ampak organizatorja.

  Meni so tudi partizanske pesmi všeč. Ne vse. Ampak tudi to je muzika, ki ne bi smela biti predmet takihle razprav.Slovenija – narobe svet. Po vaši zaslugi, levaki .

  Pa se zavedate vi, prebarvani komunisti, kaj ste naredili nam, državljanom Slovenije ?
  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  • radames

   Sinoči v Odmevih so predstavili enkratna dela krščanskih reformatorjev.
   Bergant pa seveda ni povedal, da se je vsa slovenska kultura in umetnost začela z nabožnimi deli. Tako v pisnih delih, kakor v slikarskih, glasbenih, arhitekturno-gradbenih. Brez nabožne krščanske umetnosti bi Slovenci še danes krepko capljali za umetnostnimi deli ostale krščanske Evrope.
   Torej? Lahko zapišemo, da je krščanstvo temelj slovenstva!

   • Nata

    + ++ + + + + + + Eh, razumljivo ! Saj so tov. Bergant njihovi !!!
    In ravno to, da JE Krščanstvo temelj slovenstva, jih neskončno jezi.
    Da jim v 75 letih ni uspelo obrniti tega, da SMO del krščanske Evrope, popolnoma na glavo.
    Kaj vse so počeli z umetnostjo in umetniki. Ravno včeraj me je Ratata spomnil na pesnika Janeza Vesela Koseskega.
    Koliko zamolčanih velikih mož in žena.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   MOJ VELIK PODPIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • AboutTown

  Najbolj zabavno pri tem portalu pa je, kako neutrudno skušajo prepričati že prepričane.
  Cenjena Nova, imate svoj fanbase (kakšnih 10-20 ljudi), ki se z vašimi članki redno strinjajo in dodajajo še svoje kretenizme. In ko vi berete njihove komentarje (od teh nekaj vedno istih ljudi), se vam gotovo zdi, kako uspešni ste in kako pravilno razmišljate.
  Žalostno in patetično.
  A le tako naprej. Na ta način ste najmanjša grožnja. Težje bi bilo, če bi imeli zrele in uravnotežene članke. Takrat bi se lahko zgodilo, da koga od neopredeljenih privabite k sebi. No, ampak za to ni strahu!

  • Nata

   Sem te blokirala. Ker te ne morem več prenašati. Ker pišeš tako zelo zrele in uravnotežene ” članke “. . . . . .hi . . . . hi

   • AboutTown

    Jokam.

  • MižekFiga

   Tvoja Rdeča zvezda nobenga normalnega ne gane več. V posmeh pa si glede razgledanosti, humanitarnosti …normalnosti ipd.

   • AboutTown

    A razdreva kakšno debato o razgledanosti? Bi šlo?

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • radames

   Zreli in uravnoteženi članki so samo tisti, ki poveličujejo partizane in komuniste.

  • Levicar nikoli!

   Tebe s to petokrako svinjarijo je treba pa poiskat!

   • AboutTown

    Lahko se dobiva. Kar povej kje in kdaj. Samo to. Pridem.

 • David Lokatos

  JANEZ JANSA JE NAS SVETILNIK!!!

  • AboutTown

   Ja. Tako osamljen.

  • tohuvabohu

   Hehehe, Pipin mali ima novo ime.

 • xtc

  Komunizem in socializem so definitivno hudi ekstremistični veri;ki že mejijo na doševno bolnost(kar tudi dokazujejo njihova dejanja v zgodovini;v bistvu gre za verski kult zla:
  Ta kult takoj ;ko so ogrožene njihove “verske dogme in resnice” začno z ” neverniki” divjaško obračunavati tako verbalno po možnosti pa tudi drugače ;če le gre;”Nevernike razglašajo” za izdajalce;kolaborante ;fašiste itd v resnici pa sami najbolj izolnjujejo kriterije omenjenih zmerljivk:Thompson me ne zanima_vendar če lahko koncentira po Evropi je malce čudno ;da nibi mogel v Sloveniji_torerj gre za precej nerodno zadevo pravno:
  Nadalje;že zdavnaj bi morali biti z ustavo prepovedane maškarade tipa Dražgoše;saj poveličujejo totalitarizem;laž in genocid nad lastnim narodom;kot tudi povojni genocid mimo mednarodnega prava in norm:Komunistiučne;kot socialistične stranke vseh vrst bi morale biti z ustavo prepovedane_kajti tudi Nacional socialisti niso bili ničdrugega kot varianta socializma in fašizma:

  • AboutTown

   Daj slovensko se nauči, no…

   • xtc

    Resnicaje poač hudič a ne?

    • AboutTown

     Kaj?! Kreten pijanski.

     • xtc

      Resnica je žleh stvar ;a ne levi bebo?

 • Demokrat

  Leta 2017 nam sugerirajo kaj in koga naj poslušamo gledamo ….Mar nam vsiljujejo infantilno vlogo ker je samo njihov prav pravi prav?

 • MižekFiga

  Mimogrede:
  Za Wagnerja v OŠ niasmo niti slišali. Bil je prepovedan ker ga je oboževal Hitler. Tudi Izraelci so šele v zadnjem desetletju začeli javno poslušati Wagnerja. Tudi umetnost je komunistično sfižena. FUJ!
  Wagnerjeva većna je “Poročna koračnica” in tudi Himna EU. Naj prepovejo če si upajo !!!

  • Ruggedplant

   Se strinjam s tvojo poanto, a himna EU je Beethovnova deveta.

   • MižekFiga

    Opravičilo JA seveda!!!

  • tohuvabohu

   Poročna koračnica je popularna, ker jo igrajo na porokah, sicer bi malokdo vedel zanjo. Vzeta je iz opere Lohengrin.

  • Franc Šink

   Wagner je tudi “oče” diatonične muzike.Zato je bila tovrstna harmonika po “osvoboditvi” kar nekaj časa nezaželjena. Ampak še vedno se njegove skladbe slišijo po slovenskih gostilnah.

 • Duhec

  Saltomortale SDS-a in Nove…

  • radames

   Salatamortale za duhca.

   • Duhec

    Mene ne izzivajte, še manj grozite… še vsi tle so bežal kt podgane, pa spoštujem ravno tiste, ki ne.

    • gušto

     Ha, ha, …. a je tud kakšne solza potekla po kolenih…. :)))

     • Duhec

      Moja ne. Od drugih pa. Sam me to ne gane, ko se prestopi meja dovoljenega. Veljam za kruto…

     • sprehajalec

      Pes ki laja, ne grize.

     • Duhec

      Lol. Balkanski podn mi ni bil več izziv, da sm pol šla 8 let po svetu. In bla med najboljsimi…

     • sprehajalec

      In bla med najboljsimi…

      Red Light Disctrict, Amsterdam?

     • Duhec

      Škoda besed… vedno sm spostovala sam resnico in pravico. Za to se živi poleg družine.

  • Krtača17

   Zadnji žalostni prdci iz Trstenjakove preden gre vse cugrunt….

 • Brane Pomahaj

  Naj mi Flogggflof, Krtača in About razložijo kako to, da so oni kot veliki zmagovalci, s poljak-hrčkom Josipom na čelu, izgubili Koroško, Štajersko, Furlanijo, Trst, Istro in Medmurje ter Porabje izgubili po WW2. A niste baje zmagali v tej vojni lastnoročno.

  • Krtača17

   Mal si sicer zabluzil kolega. Drugače pa imaš vse podokumentirano kje kaj zakaj in kako. Zgodovinski krožek pa nismo tlele.

   • totex39

    Veš samo, ta zgodovina je lažno podokumentirana.

    • Krtača17

     Desničarji slabo dokazujete laži (če so).

     • gušto

      Ja, to je res. Iz lažologije ste lewaki spedializirali.

     • Hanza Gorenjski

      Mi dokazujemo resnico, vi pa laži.

     • Franc Šink

      Mi ne poznamo laži! Se vidi da imaš res samo 6 razredov.

   • Brane Pomahaj

    Ne bluzi, nekaj sem te vprašal in odgovori. Jaz vaše zgodovine ne poznam. Poznam pa resnico. ODGOVORI!

    In če nismo zgodovinski krožek, potem gre za glasbeni krožen. Levi Butalc spet ne ve kaj piše.

    • Krtača17

     Ufff. Ti si pa hud primer. Predlagam da začneš z učbenikom za šesti razred, pol bova pa kakšno rekla. Prej pa raje nebi s tabo.

     • gušto

      Eh, se pa mal ceniš, no.

     • Brane Pomahaj

      Učbenik za 6. razred? Aja do tam si prilezel v osemletki pol pa konec. Še enkrat, potrdil si, da si levičarski majmun.

      IN ŠE ENKRAT ODGOVORI NA VPRAŠANJE!

     • Hanza Gorenjski

      Se mi dozdeva da si opravil le 6 razredov…

     • Nata

      O, sedaj si se pa izdal. Ker je učbenik za šesti razred zate silna zgodovinska knjiga. . . . . .Hitro popravi, no !

    • sprehajalec

     Odgovor se skriva v stari komunistično-boljševiški praksi. Lenin je Nemcem v zameno za mir odstopil velike dele carske Rusije.

     Enako se je tu zgodilo, ker važna je bila oblast in prevzem oblasti. Pa še nekako razumem, če ne bi potem 70 let gonili gobca, da danes Slovenije ne bi bilo, če ne bi bilo njih. In bi se Nemci sprehajali po Štajerskem in Gorenjskem še danes.

   • Nata

    Ma, dej no ? A, de ne ?Pa ravno ti rad poučuješ o zgodovinskih dejstvih .

  • Hanza Gorenjski

   Če boš čakal na odgovor teh junakov, odgovora ne boš dobil, ker ne vedo zakaj gre.

 • RATATA

  Res ni treba z ustaši kontrirati komunistom v Sloveniji! (menda je Štajerska zaenkrat še v Sloveniji). Obstaja mnogo drugih argumentov proti njim.

 • Duhec

  Janša je uničil SDS in desnico…

  • gušto

   A zdej ga boš opravljala, prej pa si za njim letala, da bi te “potolažil”, ampak on ima dober okus za ženske in takih, ki se za vsakim mečejo še povoha ne.

   • Duhec

    Spet desni lažnivc…

    • gušto

     Ja, se učim od tebe. preber za sabo, kaj pišeš. !

     • Duhec

      Resnico, ki vas boli…

     • sprehajalec

      Ne more biti večje bolečine od bolečine levičarja, ki vidi, da mu propada država in tisto najdragocenejše v tej državi, “socialno, zapisano v Ustavi” skupaj s samoupravnim socializmom na Javnem. Stari Borci bi dejali, “Kaj smo se zato borili”.

  • tarantela

   Sama takole razmišljam: Že pred časom sem zapisala, da je mit o Janši nastal na Roški, takrat so bili štirje vpleteni v krajo in objavo neke listine JLA. Zanimivo, izmaknil jo je Borštner, zdaj pa o njem nikjer nič. Takrat nekako je nastalo gibanje za samostojno Slovenijo, Janša je bil zgolj simbol, ljudje so ga postavili na to mesto. Morda preveč zahtevajo od njega? Da bi se en človek postavljal kar naprej v ospredje, je neumnost, še posebej, ker ima trapaste svetovalce. Če hočejo ljudje kaj spremeniti, se morajo opreti na lastne sile, ne kar pozivati nekoga, naj kaj ukrene. Menim, da jim kar ustreza tako kot je, sicer bi jih Janša potegnil za seboj na ulice. Tega ne naredi, ker se zaveda, da bi jih bilo premalo, ki bi se hoteli izpostavljati lažje je tolči po tipkovnicah. Pa tudi to je res, da nihče od nas ni lačen in se nam na cesto ne mudi!

   • Duhec

    Ja…. izkoristil je situacijo. Tko kokr Petek in še kdo… ma golazen. Folk pa strada… taki so sam za fentat brez sojenja.

    • tarantela

     Mislim, da ni izkoristil priložnosti, ljudje so ga sami porinili na položaj, kateremu v sedanjem času ni kos.

     • Duhec

      Porinli, ker so mu zaupali…. pa jih je izdal.

     • tarantela

      Ni dobro staviti na eno karto…

    • radames

     Folk strada, mafija se gre pa 2. tir. Ne zato, da bo promet zalaufal, marveč zato, ker vidijo priložnost za basanje žepov! Folk pa mirno gleda. Strada?
     Za naslednje desetletje smo dobri z vsakodnevnim bombardiranjem po vseh medijih o 2. tiru.
     KJE JE OROŽJE???

     • Duhec

      Res je…. glede drugega tira tulim že tri leta. Sam skorumpirana policija in sodstvo… pa maš. Vedno sm trdila, da mora enmu za spremembe na bolš odletet glava… in ja, to podpiram.

   • Nata

    No, morda dobesedno res lačen, ni nihče. Vendar pa to danes ne bi smelo biti merilo .
    In, Janša se najbrže res zaveda, da bi ljudi bio premalo.O svetovanju Janši pa se motiš. Ne verjameme, da si pusti kaj svetovati. Je nekako sam sebi zadosten.
    Po drugi strani pa vidimo, kam tista napačna ” demokracija ” pripelje Desnim to stanje prav gotovo ne ustreza. A zmenili se ne bodo in navsezadnje se tole mečkanje lahko spremeni v velik bumerang.

   • Franc Šink

    In kje je po tvoje nastal mit o”drugu Titu”

  • Rožle

   Duhec3 30.01.2014 09:47:01
   Nasprotniki Janše ste najvecji podn, ki obstaja…. a koncno ma tud on podporo, ki si jo zasluži.

   Duhec3 30.01.2014 09:55:22 9
   Ja, ja…. levici se bo obrestovalo sodelovanje s kriminalom, v njihovo škodo, koncno. Janša je neznanka….
   zakaj le??? Ker z umazanimi igrami nima nic… 20 let so rabli, sam proti vsem… je pa pršlo do sprememb, ko
   bojo drugi pod drobnogledom.

   • gušto

    Temu smrdljivemu Duhcu se je čist utrgalo.

    • Franc Šink

     Duhcu bi bolje pristajalo ime Prdec.

  • Ante Pavelić

   Uskoro ćemo mi uništit tebe, kurvetino komunistička!

 • Duhec

  Sonček je…. dost za zdej.

 • tarantela

  Mimogrede vprašam: Ali veste, da Mariane Le Pen rada obiskuje Kremelj in je tam lepo sprejeta, položijo ji rdečo preprogo…
  Ko je šal v ZDA, je Trump ni sprejel…

  • Duhec

   Putin uravnava sile na sv nivoju… čeprav je tud on psiho. Je pa Trump večji…

  • KIKI

   o, madam Tarantela, tudi tebi bomo pogrnili rdečo
   preprogo in v grob pomočili rdečo zastavo, če je to tvoja zadnja želja!

  • Nata

   Eh, vemo kakšen je Putin in tudi kakšen je Trump .
   O rdečih preprogah pa ne vemo veliko. Kakšna diplomatska, oz. ” diplomatska ” navada je to ? Ali pa je prosto po osebni presoji ??

  • Franc Šink

   Ni bila povabljena.

 • Fogglof Tunnek

  Nova24tv: “ZA DOM”
  Desnosučni forumaši: “SPREMNI”
  Nova24tv: “ZA DOM”
  Desnosučni forumaši: “SPREMNI”
  Nova24tv: “ZA DOM”
  Desnosučni forumaši: “SPREMNI”
  Nova24tv: “ZA DOM”
  Desnosučni forumaši: “SPREMNI”

  • Brane Pomahaj

   MATI, DOMOVINA, BOG!!!

 • Fogglof Tunnek

  Poglejte, zabita Marjanca piše… da eni pošteni Slovenci pravijo “Thompson je predvsem znan kot pevec, ki poveličuje ustaštvo in Neodvisno državo Hrvaško (NDH). Med drugim poje pesem, v kateri poveličuje koncentracijsko taborišče Jasenovac, v katerem je umrlo tudi mnogo Slovencev.”

  Poglejte, Tunek pa piše… “Eni pokvarjeni Slovenci pa poveličujejo izdajalce slovenskega naroda in jim postavljajo spomenike. Na teh dogodkih so oblečeni v domobranske uniforme in igrajo domobransko himno Moja domovina. Največ tega gnoja je iz SDS

  • Ante Pavelić

   Naći čemo mi tebe i privesti te u Jasenovac. Iskusit ćeš svu kalvariju na vlastitoj koži, kakvu je komunistička banda radila nedužnim ljudima, koji su bili za dom spremni, da ga odbrane. Nabit čemo te živog na kolac, pa češ cvilit ko prase ,kad se ga kolje, budalo prokleto komunističko!

  • gušto

   Jah, si pa res ubrisan, da bolj skor bit ne moreš. Pejd nazaj u Begne, ker se te ljudje in koze bojijo.

 • Fogglof Tunnek

  Prokleti gnoj hinafski desničarski… Vi izrodki izdajalski bote primerjali partizanske pesmi z pesmi ki poveličujejo ustaštvo????????…, No ja, ustaš in domobranec sta več ali manj eno in isto.

  Pa kako si sploh drzne neka Marjanca Scheicher, kvazi novinarka, o tem, pisat. Naj rajši piše o pornografiji in dildotih – stojko… Kako daleč ji gre not…ali dva, en za drugim?Ali ima razklopoteno piz***?…. To je njeno področje!!!

  • gušto

   Ne smeš klet, boš še bolj grd ratal, kot si zdaj. Ne seri ga ! Še koze se te bodo izognle…

  • Levicar nikoli!

   Komunajzli so pobili vec Slovencev, kot Nemci, Italijani in Madzari skupaj. Kdo so torej izdajalci slovenskega naroda?!

 • Fogglof Tunnek

  Samo za desnosučne in Marjanco Shitzer:

  Hej, brigade, hitite,
  razpodite, požgite,
  gnezda belih podgan, črnih psov!

  Hej, od naše gostije
  vrgli bomo pomije
  psom, ki danes so nam gospodar.

  PS: Kdo so bele podgane, črni psi…in kdo bo žrl pomije…mislim da dobro veste !!!

  • gušto

   Le kdo ? Fugel iz Haloz in njegove koze…… he, he,…

  • Brane Pomahaj

   Naprej zastava Slave,

   na boj junaška kri

   za blagor očetnjave

   naj puška govori!

   Z orožjem in desnico,

   nesimo vragu grom,

   zapisat v kri pravico,

   ki terja jo naš dom.

   Naprej zastava Slave,

   na boj junaška kri,

   za blagor očetnjave

   naj puška govori!

   Draga mati je prosila,

   roke okol vrata vila,

   je plakala moja mila,

   tu ostani ljubi moj!

   Zbogom mati, ljuba zdrava,

   mati mi je očetnjava,

   ljuba moja čast in slava,

   hajdmo, hoj, zanjo v boj!

   Naprej zastava Slave,

   na boj junaška kri,

   za blagor očetnjave

   naj puška govori!

   Naprej! Naprej!

   • KIKI

    Naprej nas je učila mati mila:
    še z nago rito vzklikaj : živjo Tito!

  • Brane Pomahaj

   Flohghgoff spet PSe omenjaš, senička baričevićeva in ti ste najboljši par.

 • KIKI

  Nova partizanska

  Bilo, bilo nam je lepo,
  za tistim grmom tam smo stali
  in čakali, da pride kdo,
  da bi mu glavco zrešetali…

  Prehitro so minili časi,
  ko sem dirkal gor po vasi,
  kradel kure, peteline,
  vmes meščanke jebal fine…

  Naš poveljnik druže Miha,
  je v prostem času “bohce štriha”,
  sedaj zares je opustil obrt,
  postal politični je Miha-krt..

  Je rekel, to se res splača,
  vsaki mesec dobra plača,
  še vedno lahko kradeš, lažeš,
  vmes pa kakšno kurbo zmažeš….

  • Nata

   Razkrij skrivnost – čigavo pesništvo je tole

   • KIKI

    Moje pesmi, moje sanje,
    v minuti dam na znanje;
    misli mi teko kot reka,
    saj cenzura ni zapreka….
    kaj kdo misli , me ne briga,
    če grem v arest, pa prava figa!

    • Nata

     + + + + + + + + + + + + hvala. Lepo, pesniško pojasnilo !!

  • Brane Pomahaj

   Še kako resnična. Drugega niso delal.

   • KIKI

    Drži!

  • primsek

   Kakšna klena iznoriška verzifikacija, to je vredno pisanja Tomaža Majerja, to je vredno letečih slonov, to so poročila iz globin sfinkteraškega kupleraja, to so skrivnostni Gorenakovi Piškotki.Ni čudno, da SDS potem ukine ministrstvo za kulturo : ker obramboslovcem s FSPN ko utihne tito mi tise kunemo pašejo samo te goveje rime

   • KIKI

    Kam si pa ti zašel, siromaček? Samo mene lahko kritiziraš, to so
    moje misli in razen umazane komunistične preteklosti za to temo
    ne potrebujem nikogar!

 • Primoz Papez

  Ta članek sigurno ni napisala Marjanca…tega ona ni sposobna..
  Naj raje piše o Murkotu in latoyi

  • gušto

   Najbrž si ji ga ti pomagal, kaj ?

   • Primoz Papez

    Marjanca ni sposobna dva stavka sestavt skupi….
    Mogoče je JJ v Polju na peglanju pa ma čas da piše hvale ustašem in domobrancem…

    • gušto

     Dej nehi s tem budalaštinam.

     • Primoz Papez

      Janeza sigurno enkrat na mesec vidim v Polju ko pride malo na pregled..
      Ga vidijo tudi drugi sprehajalci samo ma malo preveč zatemnnjena steka v avtomobilu…

     • Rožle

      Te čisto štekam, da imaš v taki ustanovi privide ….

     • Primoz Papez

      Če mogoče ne veš je mimo polja sprehajalna pot…
      Janezek se ne more skrit…

     • Rožle

      Sej ti pravim, da se ti na tako močnih substancah lahko marsikdo prikaže …

     • Primoz Papez

      Jaz nisem na substancah.. je pa Janez že nekaj let..(poznam zdravnika v Polju)

     • Rožle

      Ja seveda ga poznaš, če si pa njegov pacient….

  • Nata

   Hi. . . . .hi. . . . . . ja, ta dva sta pa silna referenca !

 • Fogglof Tunnek

  Čujte,samo za našo Anicu Lebac!

  Zbog Anice i bokala vina,
  zapalit ću Krajinu do Knina
  Zapalit ću dva, tri srpska štaba,
  da ja nisam dolazio đaba.
  Ej, Anice kninska kraljice!!!

  • Brane Pomahaj

   Lejga lejga, USTAŠ!!!

   • Krtača17

    On te samo draži. Kako boš pa ti zagovarjal svoj simbol? Sužnje bi ti imel al kako? Si še za dve stopnji nižje kot ustaši.

    • Levicar nikoli!

     Tebe imajo levicarski, liberalni zidovski bankirji ze dolgo za suznja, pa si tok zabit, da niti dojames ne.

    • Brane Pomahaj

     Trol, odgovori na moje vprašanje!

     • Krtača17

      Kaj bom tebi odgovarjal. Mi je pod častjo. Rajš ti men povej kakšni sužnji so teb bolj pri srcu. A taki zaviti v cunje al… ma pa sem rekel da se ne bom pečal s tabo.

 • hle

  Če bi imeli samo en ščepec Slovenskega domoljubja bi tega članka sploh ne bi napisali ker pa vam je ideologija pomembnejša kot Slovenski narod se pa ne čudite da vam večina Slovencev ne zaupa žal pa je vaš talec celotna desnica na Slovenskem

  • Rožle

   Pejt si raj na Kure pogledat kako so ti naredili celo oddajo o tem …

  • Levicar nikoli!

   Levicarjem se nikoli ni bilo do nacionalne identitete. Glavno je, da je nekdo rdecuh, pa jim je takoj vreden vec kot lasten sonarodnjak.

   • hle

    Po takem zmazku od članka nam je lahko jasno da tudi vrhovom desnice ni nič kaj več do lastnega naroda kar me kot desničarja boli

 • SloBoySMC

  Ustaši so že pred vojno sodelovali z nacisti in fašisti. Z njimi so delovali tudi ob samem napadu na Jugoslavijo in potem v genocidu nad Srbi in Judi. Da SDS zagovarja Tompsona in ustaše jasno kaže kako nizko so padli. Prepričan sem da jih v to pelje zagovarjanje kolaboracije in tako padajo nižje in nižje.

 • Solo

  Problem Thompsona je, da je HRVAŠKI nacionalist, Slovenci pa rabimo SLOVENSKE nacionaliste. Thompson je dober za Hrvate, Slovenci pa rabimo svoje, slovenske patriote in nacionaliste.

  Častiti in se klanjati razvpitemu hrvaškemu nacionalistu je za Slovence toliko bolj debilno in hlapčevsko, ker so Hrvatje vse prej kot prijatelji slovenskega naroda in Slovenije.

  Hrvatje namreč – vse odkar so se v 7. stoletju iz svojih turško-azijskih zakarpatskih vukojebin priklatili na Balkan – že ves čas kradejo slovensko zemljo in morje, na okupiranem in zaseženem slovenskem ozemlju pa bodisi pohrvatijo tam živeče Slovence, ali pa jih preprosto iztrebijo.

  Hrvatje so na ta način Slovencem ukradli že vso Slavonijo (ki je bila včasih slovenska in se je imenovala Sloveniae), ukradli so nam celotno Istro z Reko vred (ki sta bila še za časa Avstro-Ogrske slovenski). Po 2. svetovni vojni so nam Hrvatje (s pomočjo komunistov) ukradli še preostali severni del Istre (še vsaj do leta 1959 je slovensko-hrvaška meja potekala na reki Mirni), potem so pobasali še Savudrijo (ki je bila od nekdaj sestavni del Piranske občine), zdaj pa nam kradejo še Piranski zaliv in izhod na odprto morje…

  Hrvati so nam ukradli tudi Trdinov vrh in zaselke ob Muri, prisvojili so si vse nekdaj prestižne slovenske firme (Mercator, Droga, Kolinska, Elan, itd, itd…), kradejo nam zaščitene slovenske blagovne znamke (kranjska klobasa, pršut, teran, kranjska sivka, …). Poleg tega nas vedno znova nategnejo, oropajo ali pa tožarijo, oblatijo in osramotijo po svetu, pa naj si gre za varčevalce Ljubljanske banke, neplačano elektriko iz jedrske elektrarne Krško, ali pa t.i. “izbrisane državljane”, ki bodo zdaj iz slovenskega proračuna vlekli mastne odškodnine… Vedno in brez izjeme Slovenci proti Hrvatom potegnemo kratko – večinoma zato, ker so Hrvatje takšni pokvarjeni in brezvestni barbarski tatovi in lopovi, malo pa tudi zato, ker sta slovenska politika in zgodovina en sam neskončno dolg spisek prodanih in skorumpiranih narodnih izdajalcev, ki bi prodali še lastno mamo za pest srebrnikov.

  Med osamosvojitveno vojno so nas Hrvatje spet nategnili, ker je Tuđman obljubljal, da bodo ustavili tanke JLA, če bodo krenili iz hrvaških vojašnic proti Sloveniji, pa jih potem seveda niso. In nikar ne pozabimo, da so med 2. svet. vojno bili Hrvati eden od okupatorjev Slovenije (poleg Nemcev, Italijanov, Madžarov in jugo-komunističnih klavcev)!

  Da ne govorimo, kako smo Slovenci zaradi Hrvatov (in Titovih komunistov) izgubili ne samo Istro, ampak tudi Trst in Gorico (in Celovec in Koroško, itd…) – za ta izgubljena ozemlja je Jugoslavija sicer v zameno dobila severne dele Istre, ki pa so potem spet postali hrvaška last… Torej spet dvojna izguba za Slovence in korist za Hrvate.

  In ko nam Hrvatje ravno ne kradejo ozemlja in morja, nas pa (skupaj s Srbi, Bosanci in ostalimi balkanskimi ćefurji) posiljujejo in ćefurizirajo s svojo turško-aziatsko kulturo – t.j. s turbo-folk “glasbo”, trubači, sevdahom, tamburicami, dalmatinsko-grškim melosom in ostalim zvočnim onesnaženjem, s ćefurskimi filmi, s ćefursko literaturo, s ćefurskimi stripi, s ćefurskimi kletvicami, s ćefursko govorico vsak dan na ulicah, trgovinah in uradih, čeprav ti (neintegrirani) balkanski priseljenci že desetletja živijo v Sloveniji, pa nočejo govoriti slovensko…

  Za Hrvate smo Slovenci itak “podalpski Hrvati” (tako kot smo za Srbe srbska banovina) , kar v praksi pomeni, da celotno Slovenijo smatrajo za svoje ozemlje in je samo vprašanje časa, kdaj nam bodo pokradli še tisto malo ozemlja, kar nam ga je še ostalo.

  Skratka, že stoletja ena sama kraja slovenskega ozemlja in slovenskega premoženja, ter ćefurizacija in genocid slovenskega naroda s strani hrvaško-srbske nacionalistične mafije.

  In kako Slovenci odreagirajo na vsa ta zločinska in genocidna dejanja Hrvatov in ostalih balkanoidnih sovražnikov slovenskega naroda? Čisto po slovenceljsko: Masovno se zgrinjajo na koncerte srbo-hrvaško-bosanskih popevkarjev, guslačev, cviležev in kruležev, poleti pa več stotisoč Slovencev obvezno in vedno znova letuje na hrvaški (nekdaj slovenski) morski obali, kjer Hrvatom puščajo svoje težko prislužene prihranke, po hlapčevsko prenašajo oderuško navite cene, ignoranco, primitivnost in nesramnost hrvaških natakarjev, pljuvanje v hrano in pijačo, jedilnike v vseh drugih jezikih razen slovenskem, namerno porisane, popraskane in poškodovane avtomobile s slovensko registracijo, prežanje hrvaških policistov-inkasantov na slovenske voznike, pretepanje Slovencev s strani hrvaških nacionalistov, itd, itd…

  Seveda niso krivi samo Hrvati. Tudi jugo-komunistična murgelska, zapriseženo antislovenska zločinska banda, ki okupira in vlada Sloveniji, izdatno poskrbi, da iz slovenskih radijskih postaj venomer odmeva ćefursko-balkanski melos, da niti ena zabavnoglasbena oddaja, koncert ali praznovanje novega leta ne mine brez glavnih zvezd – hrvaških glasbenikov, da so vse nogometne, košarkarške, rokometne, odbojkarske in vse ostale športne ekipe (z izjemo morda smučarskih in skakalnih) totalno prestreljene s ćefurskimi športniki in trenerji, da je v slovenskem jeziku čedalje več “LJ”, “NJ” in ostalih kroatizmov, itd, itd…

  Ampak na koncu, so glavni krivci vendarle – Slovenci. Slovenci s svojo ponižno, hlapčevsko, pezdetsko, (krščansko)mazohistično mentaliteto, ki vse to stoično, molče in mučeniško prenašajo, ali pa v tej antislovenski gonji in počasnem izginevanju slovenske kulturne krajine celo tvorno, izdajalsko in kolaborantsko sodelujejo…

  Nekaj sta že kriva stoletna balkanska indoktrinacija in jugo-komunistični genocid… ampak ostalo si Slovenci pripišite sami (ali pa 2000-letni indoktrinaciji z mučeniško in mazohistično religijo poženščenega židovskega hipija in pacifista, ki vas je naučil, da morate ponižno ljubiti svoje sovražnike in jim nastavite še drugo lice, ko vas udarijo po enem…)

  Kakorkoli, Slovenci se bodo morali naučiti biti ponosni, domovinsko zavedni patrioti in častiti SLOVENSKE NACIONALISTE!!! (ne pa hrvaške, srbske, turške, tunguzijske, kirgizijske…), če bodo hoteli preživeti in ohraniti kaj Slovenije, slovenskega jezika in slovenske kulture tudi za naše bodoče rodove.

  Za vse, ki bi radi izvedeli še več o Hrvatih in njihovi zgodovini ropanja slovenske zemlje in uničevanja vsega slovenskega, pa tule zelo poučen video v več delih:

  https://www.youtube.com/watch?v=O8HMUkBUZuA

  • SloBoySMC

   Sem prebral tvoj zapis čeprav je malo dolg. Nacionalizem in ksenofobija nista nobena rešitev. Iz majhnih razlik med ljudi delate slona in napihujete ter prevračate zgodovino kar se je že velikokrat pokazalo da vodi v konflikte. Praviš da Hrvatom dopuščajo koncerte levičarji. Jaz sem liberalec in kot vidiš nisem ravno naklonjen ustaškemu Tompsonu. XD

   • Solo

    Nasprotno. Nacionalizem, ksenofobija in dobro branjene državne meje so edina rešitev za ohranitev nacije, rase in kulture. Medrasno in medkulturno mešanje ter marksistično-liberalna multikulti utopija pa vodijo ravno v večne konflikte, kar lahko danes vidimo po vsej Evropi, ki se pod vplivom masovno priseljenih tujerodnih in neasimiliranih imigrantov spreminja v neobvladljivo in kaotično vojno-teroristično območje in bodoči islamski kalifat, avtohtonim evropskim belim narodom pa medtem grozi genocid in iztrebljenje.
    Ti in tvoj ignorantski in sprenevedavi nojevski komentar sta pa samo dokaz, da ste liberalci (tako kot komunisti, marksisti, sionisti in islamisti) del problema.

    • SloBoySMC

     Ja pa ja de. V Evropi so ozki nacionalizmi vodil v same vojne. Šele zdaj je mal bolje ko smo to mal omejil. Glede muslimanske imigracije pa dela naša vlada preudarno. Nemčija pa je res šla predaleč tudi po moje.

     • Solo

      Zdaj ko so nacionalizme omejili, je Evropa nepovratno preplavljena z islamsko-negroidnimi barbarskimi opicami, posiljevalci, teroristi, morilci in džihadisti. Res krasen dosežek antinacionalizma in antirasizma, ki bo slednjič pripeljal do totalnega uničenja bele rase in evropske civilizacije.
      Pa ni šla samo Nemčija predaleč, ampak vsa Evropa – s svetlo izjemo višegrajcev. Tudi v Sloveniji bo v kratkem tako kot v Nemčiji, Švedskem, Belgiji, Franciji, Vel. Britaniji. Tista uboga Cmerarjeva žička na meji, vojska v razsulu in hlapčevska politika migrantskih kvot nas pač ne bodo ubranili pred invazijo…
      Vojne med evropskimi narodi so pa vedno in povsod podžigale spletkarske in zarotniške židovsko banksterske zločinske elite, ki s sloganom “deli in vladaj” načrtno in sistematično izvajajo beli genocid, da bi same zavladale svetu.
      Iste židovske elite (Soros, Rothschildi…) nam uvažajo v Evropo tudi vso to večmilijonsko imigrantsko drhal, s katero nas želijo dokončno iztrebiti. Zaslepljeni in opranoglavi bedaki pa tega preprosto nočete videti in priznati…

     • SloBoySMC

      Omejene neonacistične teorije zarot me sploh ne zanimajo. Da smo dosegli da se zaradi malih razlik kot so narodnost barva kože ne ravna več tako nehumano in zadrto je civilizacijski dosežek. In nam v Sloveniji ne grozi nobena invazija in genocid nad belci. Haloo!

      Jaz prav uživam da je vedno več coloured folka v Evropi in Sloveniji in da se mešamo med sabo. To bo pripeljalo počasi do izumrtja ksenofobov ha ha.

     • Solo

      Pripeljalo bo do izumrtja kompletne bele rase. Tudi tvojega, bedak.
      Vidim ja, da te resnica, dejstva in argumenti ne zanimajo. Vse kar znaš je kot pokvarjena plošča papagajsko ponavljati naučene butaste marksistične parole in slogane. Brezupen primer opranoglavega levičarskega avtodestruktivnega idiota za židokomunistične potrebe. Po uporabi te bodo izpljunili, ti pa se boš počutil kot debil, kar tudi si. Out.

     • SloBoySMC

      LOL kera neonacistična budala.

     • Runkl

      Ne bodi tak ignorant. Če si ti liberalc, pusti drugim, da niso. Jaz sem naprimer, konservativec.

     • SloBoySMC

      Veš kak je to. Do tistih ki so nestrpni sam zaradi nacionalnega porekla ali barve kože nisem lih najbolj prizanesljiv. Ker je nečloveško to.

     • Runkl

      Ta liberalnost ni vedno pozitivna. Sploh, če gre za majhne skupnosti. Slovenci smo obstali, ker se nismo dosti mešali z velikimi. Rezijani, še malo, pa jih več ne bo. Bodo pač liberalni Lahi.

     • SloBoySMC

      To ker so pristal v drugi državi. Ma so se Slovenci kar dost mešal ampak bolj nazaj z nemškimi koloni.

     • Runkl

      Slovencev nas je bilo v mejah današnje Avstrije, tam sredi petdesetih let devetnajstega stoletja… 150 do 200.000. Danes se jih našteje 15.000.

     • SloBoySMC

      Dobro ampak danes je raznarodovanja manj ravno zaradi večje liberalnosti. Dvojezičnost je povezana z liberalnostjo priznavanjem človekovih pravic. Vse kar praviš je bolj posledica nacionalizmov v preteklosti. Saj neki dam na to vsekakor da mamo svojo državo. Drugo pa je ksenofobija. In če ima eden preperele možgane od rasizma in ksenofobije tud njegovi percepciji niti malo ne zaupam in njegovim kao teorijam.

     • Runkl

      Do francoske revolucije smo si Slovenci lastili kar velik del ozemlja. Sicer v sanjah, toda vendarle. Po francoski revoluciji pa se je nekaj zgodilo. To je bilo za slovensi živelj, porazno, ker smo se znašli v katoliško močni večnacionalni tvorbi, katero so napredni tistega časa, hoteli zrušiti.

     • SloBoySMC

      Liberalizem se je začel šele tam nekje okoli leta 1870 pri nas in je prispeval k narodnemu prebujenju Vedno gre za človekove pravice. Takrat jih je pač dušila politika ječe narodov in prevladujočega klerikalizma in monarhizma.

     • Runkl

      Ja. Začelo se je razmišljati o razbitju domovine, od 1867 Avstro-Ogrska imenovane. Liberalci so želeli na Balkan, ker se s Čehi in Slovaki pač nismo mogli združevat. Na poti so nam bili Nemci in Madžari. Karadžić je pa bil tako nam podoben, da smo ga kar posvojili.
      Starokopitni Bleiweis je bil zasmehovan ob svoji skrbi za lojalnost domovini.

     • SloBoySMC

      Liberalci so bili za ustanovitev tretje slovanske etnije. To ni vključevalo povezovanja s Srbi razen tistimi v Bosni ja ampak s Hrvati. Pa tudi katoliška stran je potem to zagovarjala. Samo Preporodovci so bili prav za razbitje AO.

     • Runkl

      Slovanska etnija? Kakšna pogruntavščina pa je to? Čehi so nam dobro zagodli.

     • SloBoySMC

      Povezava z južnimi Slovani v okviru AO.

     • Runkl

      E, trializem v okviru AO monarhije. To je bila ideja, ki so jo morali za vsako ceno preprečiti. Kdo, to pa v tem trenutku še ne vem natančno. Zato je tudi AO napadla Srbijo, mesec dni po atentatu v Sarajevu. Naš Oskar je vodil boje s Srbi in jih vse izgubil. AO je bila prepričana v lahko zmago nad Srbijo in nje priključitev. Lokalni spopad se je razširil v svetovno morijo, toda ne po volji AO monarhije. Katoliški velikan je šel marsikomu v nos. Tako Britancem, kot Francozom.

     • SloBoySMC

      Madžari in Prusi najbrž.

     • Runkl

      Madžari ja, za Pruse pa nisem prepričan. Rusi so bili pravgotovo proti.

     • SloBoySMC

      Prusi so dal AO spodbudo za vojno. Pa nwm zakaj imate tu tok ultra freaky in protislovnih idej. Eden se ma kao za demokrata pa je proti demokraciji. Pol eni neumni primitivni kao slovanski beli rasisti. Hitler kao se sklicuje na D. Dietricha ki enga stavka ne zna povedat brez 1000 protislovij. Un kojot ko tuli v luno ima komuniste za Žide ampak sam ene komunistične države še niso pod njihovo kontrolo. Lol Pa tista zmešana Sončnica ki Z od zgodovine ne pozna in bluzi o nekih demonih isto kot Bozz. Freak show!

     • SloBoySMC

      Ja trialisti se je temu reklo točn

     • Truth must be told

      Ti nisi konzervativec ampak zahojen radikalec, ki operira s pojmi ki so mu malce nejasni. Ksksen genocid butelj. Poglej demografsko sliko Evrope, 6% skupne priseljenske populacije bo izvedlo genocid nad 94% dej ne pizdi. Vrni se v svojo zahojeno vas, poroci se s sestricno in ostani v 19. stoletju.

     • Solo

      Klasika levuharskih budal. Ko zmanjka vseh argumentov (ki jih nikoli niti nimate), se začne pa zmerjanje z (neo)nacisti, rasisti in nacionalisti. Grozljivo ste patetični, plitki, debilni in pomilovanja vredni, hkrati pa tako predvidljivo in vedno antislovenski, antipatriotski in genocidni do lastnega naroda, države, rase in kulture. Zločinska izdajalska komunistična golazen, vedno znova in znova.

     • SloBoySMC

      Si kar si neumen in omejen neonacist. Argument pa dvomim da sploh veš kaj pomeni

     • Tomira Breluga

      Solo, partizani so vas nažgali, golazen so še Angleži vrnili.
      Kaj ti ni jasno?

     • Aron

      Priporocam malo vec stika z realnostjo in precej manj raziskovanja youtube kvaziintelektualnih razlag in Jonesovih mentalnih izpadov. Dejansko ste ti in tebi podobni najvecja groznja cloveski civilizaciji in napredku.

    • Truth must be told

     A dej dej dej. Res si nastel cudovite pojme. Naslednja faza je pa kaj? Zapret vse ki se ne strinjajo s taksno politiko? Bedarija. Nacija je konstrukt 19. stoletja. Nov pojem. Slovenska kultura? Kateri del? Gorenjskivpliv Nemcev,

     • Truth must be told

      Na gorenjskem vpliv Nemcev, italjanski na primorskem, madzarski v Prekmurju… res huda avtohtona kultura.

     • RATATA

      Če ti nisi Repe, si pa vsaj Štih alpa ćepić.

     • Janez

      Ja !
      A – od Nemcev smo se Slovenci vsaj kaj naučili ( tehnike, gospodarjenja )
      , tudi od Italijanov ( gradnje cest, stavb, cerkva ), od Madžarov – kulinarike itd.
      Od
      KPS STALINISTOV, KOMUNISTOV – NIČ, KAJ PA ?
      Nesodno pobijanje, propadle Kardeljeve zadruge,
      tozdo, ozdo, sozdi. In ostale samoupravne – norosti.
      Čvekav blef o socialnosti,” vsakomur po potrebah”.
      A za veliko ljudi so ex KPS ” presodili, da je njihova potreba – šus” . L.r. JANEZ KOMENDA

     • Janez

      Hja ?
      Kako “aracionalno zblojeni”, malo razmišljajoči ljudje – živite – v moji Sloveniji.
      Narod – poglej – definicijo v slovar – ni “konstrukt”.
      Slovenski narod so rodovi mojih prednikov – poštenih , garaških ljudi – iz okoliša Komenda.
      Slovenščine – si se naučil – od nas Slovencev. Ki nad tisoč let tu živimo.
      Reci Židu, Francoz, Rusu, Srbu, Hrvatu itd. – da naroda – ni !
      Čuden čloovek si . A se sramuješ svojih staršev? Čudno, čudno ?! L.r. JANEZ KOMENDA
      P.S. NAJBRŽ SI LE EDEN MNOGIH, KI SO NAM – NA BOLJ ALI UMAZAN NAČIN – HOTELI VZETI – NAŠO NARODNO ZAVEST, VERO, JEZIK – VSE.
      KAKO REVNE SO MORALE BITI ŠOLE, V KATERE SI HODIL .?!
      Slovenska kultura?
      Preberi originalno, visoko kulturno staro ljudsko pesem Teci, teci bistra voda, ki sem jo objavil v za nihku o KPS UMORU ZMAGOVALCA PLANICE.
      SLOVENSKI NAROD SO !
      TRI HČERE MOJE SESTRIČNE IZ KOMENDE, KI TA LETA ROJEVAJO OTROČKE. SLOVENCE.
      A? Si si iz ex KP, ZK “kovnice ljudi ”
      STALIN MAČEK, KARDELJ, M. RIBIČIČ & comp. na posodobitve potrebni FDV?

   • Aton

    Toda dal si mu nalepko “ustaš”. Po delu se Vas prepozna!

 • Rožle

  Levaki so itaq še kako znani po svoji dvoličnosti …

  • David Lokatos

   Tudi po temu da porivajo bulmaatife,da so nepismeni,itd,it,itd

   • tohuvabohu

    Prijatelji, ne odgovarjajte temu odurnemu provokatorju z novim imenom in ne dajajte mu plusov!

 • SloBoySMC

  Zdaj pa še nekaj več o razvoju slovenske oborožene kolaboracije. Eden izmed prvih ki je poslal predlog spomenico za oboroženo kolaboracijo Italijanom je bil vodja skrajne desnice duhovnik Lambreht Ehrlich. To je bilo na začetku aprila 1942. Njegovi pristaši Stražarji pa so že decembra 1941 javno grozili z ovadbo voditeljev OF. Vendar so bili Italijani zadržani do teh pobud ker so mislili da jim niti niso potrebni kaki dogovori s tistimi Slovenci ki so bili pripravljeni na sodelovanje z njimi. Počutili so se sami dovolj močne. Šlo je tudi za stvar prestiža ker je bila Ljub. pokrajina anektirana k Italiji.

  Ko se je OF spomladi 1942 močno okrepila pa je tudi Italijane počasi začela grabiti zaskrbljenost. Našel sem vire iz katerih se nazorno vidi razvoj italijanske miselnosti glede tega. Informacijski vestnik poveljstva IX. armadnega zbora dne 25 maja tako pravi: Zaradi neposredne nevarnosti boljševizacije Slovenije so nekateri člani katoliške stranke sprožili vprašanje primernosti opustitve drže pasivnega odpora in pričetka sodelovanja z italijanskimi oblastmi, da bi odvrnili komunistično nevarnost. V bližnji prihodnosti se bo ta stvar bolje pokazala.

  Kmalu nato 1. junija 1942 isti informacijski dnevnik pravi da že obstajajo na terenu protikomunistične enote ki jih bo potrebno pravilno izkoristiti in navezati na italijansko vojsko. V ta namen bo treba stopiti v stik s predstavniki katoliške stranke.

  En teden kasneje je general Roatta poslal Robottiju navodila kako uničiti odporniško gibanje. Poleg povečane represije z internacijami, streljanji talcev ipd. je priporočal tudi vnašanje razdora med različne politične skupine kar bi lahko kasneje izkoristili za oblikovanje enot protikomunistov ki bi se borile na strani Italijanov.

  21. junija 1942 je general Robotti pozval svoje podrejene naj mu organizirajo sestanek s predstavniki protikomunistov.

 • Fogglof Tunnek

  Slovenija, Sentjost nad Horjulom, 05.07.2015, 05. Julij 2015… Mladci oblečeni v domobrankse uniforme po maši paradirajo po vasi v znak poveličevanja domobranstva.Ob kapeli so že večkrat drugo nedeljo v juliju pripravili mašo za “žrtve komunizma.”… Gamad smrdljiva…za take se mora Huda jama reaktivirat.

  https://www.google.si/search?q=mladi+oble%C4%8Deni+v+domobranske+uniforme&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi8mavT74rTAhUHCywKHdq3CWUQsAQIFw&biw=1366&bih=638#imgrc=hGrmQGe_9TnxrM:

  • Levicar nikoli!

   Vsaka nacija ima svoje izrodke. V slovenski si ti eden izmed njih!

 • Krtača17

  Hehe kolk je luštn gledat kako se desničarji utapljajo v lastnem gnoju. A ste pogledal kako se vašmu troedinemu bogu na tviterju možgani kisajo? Retvital je:Goodbye car ownership, hello clean air: welcome to the future of transport

  Zgleda da boste desni šaltal na bicikle.

  • Levicar nikoli!

   Utapljamo se v gnoju, ja. Sam ta gnoj ste levicarji.

   • Krtača17

    Nisem jaz to retvital. Ampak bicikel ti pa ne uide. Good luck hehehe

    • Duhec

     Ja… sam ovce bojo na biciklu, Janša pa ne.

     • Krtača17

      Po moje da bojo v Begnah počas odprl extra oddelek za janšiste.

    • Levicar nikoli!

     Men je bicikel super. Ti bos pa tako kot tvoji hostarski idoli pesacil.

     • Krtača17

      One milion bycicles in Šanghaj čin čong hahahaha. Kim Il Sung vam bo pa tempo dajal z mitraljezem. To boste brcal hehehe

     • xtc

      Ne bodo okradli oropali in še posilili te bodo taki so:

     • Duhec

      Ja… sam morjo s kondomom.

    • Johan

     Peder in buzi guzi !

  • Brane Pomahaj

   Če imaš toliko časa trolat imej še čas pogledati v tisti učbenik iz 6. razreda in odgovori na moje vprašanje!

   • Krtača17

    Sem se premislil. Začet moraš s petim razredom sužnjelastnik hehehe

  • Johan

   Če si dembil in peder, nisi Slovec. A ti je jasno peder !

   • SloBoySMC

    Pa kako si lohk taka homofobna svija? XD

 • Johan

  Tomson je zakon za RODOLJUBE, ki ji v Sloveniji zelo primajnkuje !

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Rožle

  Levak nikoli ne bo dojel ali razumel kaj je to domoljubje …
  zato tudi sistematično in z užitkom uničuje deželo v kateri živi ter mu ni prav nič sveto ..

  • SloBoySMC

   Desničarji domoljublje pojmujejo ponavadi zelo ozko zadrto in nacionalistično ksenofobno. Enako ima lahko Slovenijo rad nekdo ki je mulat med Slovencem in črnko ali pa ima za starše Slovence in Bosance. Državljanstvo in pripadnost ustavni ureditvi ki je na srečo liberalna je dosti pomembnejša od barve kože ali nacionalnega porekla.

   • Rožle

    No, levak spada med vrsto parazita …

    • SloBoySMC

     Aja lol kak se pa imenuje ta vrsta?

     • gušto

      SloBoySMC

     • SloBoySMC

      Sej da si ti ksenofob sem pa tud vedu XD

     • Rožle

      Sam ne zdej cmerat…

     • gušto

      sej sem vedu, da svinji lastni drek ne smrdi.
      Res si lepo vzgojen. Vsaka čast tvojim staršem.

     • SloBoySMC

      mam sam mamo Dečki brez očeta so bolj kinky pravjo ha ha

    • SloBoySMC

     Rdečorež torej. :D Ja nwm levičarji morjo bit sej smo tud socialna država. So pa po mojem ne paraziti ampak sanjači. Kr mislijo da bomo vsi ena družina kao pa take. So res mal budale ja.

     • Rožle

      Ponovi še enkrat….tokrat počasi …

     • SloBoySMC

      Kaj pa?

     • Rožle

      Ja narobe bereš …
      Ajde, še drugič

     • SloBoySMC

      Ne štekam te? XD

     • Rožle

      U PM……preberi še enkrat za katero vrsto gre ..

     • SloBoySMC

      Rdečožer

      Btw si vidu da ksenofoba Solota moderirajo? Sam ga nisem jest prijavu da ne bo mislu. Portal brez moderatorja gre v anarhijo počas mi je pa kul po svoje da je svoboda govora res odprta čist tuki.

     • Rožle

      Rdečorež …je po tvoje

     • SloBoySMC

      Ja sem se zmotu nehote pri prepisovanju

     • Rožle

      Drži se raje
      CP

     • SloBoySMC

      CP?

     • Rožle

      A pejt u RT……
      Copy Paste …mslm, da me mal že hecaš

     • SloBoySMC

      ne zdej te pa nism. tebe sploh še nikol nism se mi zdi

  • janez cepec

   ja vi desnakarji ste šli iz domoljubja podpisat prsego Dolfetu, majku vam Iškarjotsku, pa mau ste ovajal zavedne Slovence,. kešnga za glavo skrajšal, dons ste pa, kao, demokrati. So že vedl Agleži, zakuga so vas vračal nazaj u jugo, kva pa čjo s tako bando

   • Hanza Gorenjski

    cepec je pač cepec.

    • janez cepec

     dobr si argumentiru, Bunksl naumn

     • Hanza Gorenjski

      in kako bi ti utemeljil, da je cepec pač cepec?

     • Krtača17

      A pa ti veš zakaj je cepec? S cepcom so mlatil po pšenici da so ločili seme od plev in slame. Cepec fajn boli desne ko pade. Še nagradno vprašanje – a veš za kuga je krtača? Tud ne. Seveda sej še nkol nis nubene gajsnu, itak

     • Rožle

      Tis tut en cepec …

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Demokrat
 • Fogglof Tunnek

  Slovenija, Sentjost nad Horjulom, 05.07.2015, 05. Julij 2015… Mladci oblečeni v domobrankse uniforme po maši paradirajo po vasi v znak poveličevanja domobranstva.Ob kapeli so že večkrat drugo nedeljo v juliju pripravili mašo za “žrtve komunizma.”… Gamad smrdljiva…za take se mora Huda jama reaktivirat.

  https://www.google.si/search?q=mladi+oble%C4%8Deni+v+domobranske+uniforme&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi8mavT74rTAhUHCywKHdq3CWUQsAQIFw&biw=1366&bih=638#imgrc=hGrmQGe_9TnxrM:

  • Rožle

   Ma ne kliknem pa tut, če mi plačaš …

   • gušto

    Buhvar, sej crkneš od smradu, ki ga ta poscan seronja spušča.

   • Fogglof Tunnek

    Vem da si klikno…100%

 • Fogglof Tunnek

  Še enkrat si oglejmo seznam oseb, katere so 1. maja 1944. leta ob desetih zvečer Skalarjevi domobranci s koli pobili v Kozlerjevi gošči:

  Šušteršič Jože, kmet , mlinar in žagar iz Iške, star 44 let, oče petih otrok

  Rupert Janez, delavec iz Iške vasi, star 44 let, oče treh otrok

  Japelj Urška, šivilja, stara 49 let, mati partizanskega politkomisarja divizije

  Ponikvar Lojze, kmečki sin, star 40 let, samski

  Ponikvar Marija (Lojzetova sestra) iz Staj pri Igu, mati enega otroka

  Pirc Martin iz Matene, kmet, oče osmih otrok

  Furlan Ivan, kmet iz Matene, star 43 let, oče dveh otrok

  Čebular Frančiška z Iga, stara 70 let, mati enega otroka, vdova

  Pucihar Ivan z Iga, star šestnajst let

  • Rožle

   “Še enkrat si oglejmo seznam oseb ….”
   evo do tuki maš čist zadost ….

   • SloBoySMC

    To ma prav veš. Čeprav ga tud jest ne obrajtam

    • Fogglof Tunnek

     A tud ti me ne obrajteš? Da ti jebem mamico…seveda če je še lepa ženska!?!? Jas rabim lepo babo !!!

     • SloBoySMC

      To pa tud jest XD

  • Fogglof Tunnek

   Čujte, fse naštete so pobili s koli. Zato dokaz: še so žive priče, ki so pomagale pri prekopu, še živijo priče, ki so slišale kričanje iz gošče. Noben strel se ni slišal.

   Skalar je bil strah in trepet na Barju. Kdorkoli je imel sorodnika v partizanih, že ni bil več varen. Pred njim so bežale cele družine na osvobojeno ozemlje. Na te ljudi je pofsod prežala nevarnost, večkrat so bili lačni in brez strehe nad glavo.

 • Aron

  http://siol.net/posel-danes/novice/orbanovi-mediji-v-lastnistvo-nova24tv-438752

  ‘Tri madžarske medijske družbe, ki so vstopile v lastništvo Nova24TV, imajo več stičnih točk. Njihovi lastniki so del Orbanovega kroga, mediji, ki jih izdajajo, pa z napadi ne prizanašajo madžarski opoziciji.

  Gre tudi za nove medijske projekte, nastale po zadnjem valu čistk vladajoče stranke Fidesz med kritičnimi mediji in njihovimi lastniki na Madžarskem.’

  Ojejejej…

  • SloBoySMC

   Ja Aron se kar pozna to. Orban je tud zelo antiliberalen in Nova24 gre po tej poti izgleda.

 • Fogglof Tunnek
 • Fogglof Tunnek

  Čujte, cel svet je obsodil fažizem in fse kolaborante… a zaj se bojo pa desničarski slovenceljni z niskim IQ osmešili in zapacali še tisto malo kar je ostalo od našega imena….Moramo se sprijazniti, da ima večina Slovencef ki so desno usmerjeni nizek IQ in zato ne moremo pričakovati izboljšanja.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, mi Haložani smo neizprosni in ponosni… Žabarji (Krajnci) ste s svojo neaktivnostjo in neznanjem itak zajebali Slovence:

  leta 1918 (Maister je ustanavljal enote na lastno iniciativo)

  leta 1941 ste sprejemali in se klanjali Italijanskim fašistom

  leta 1943 ste paktirali z Nemškimi nacisti

  po letu 1945 smo počistili večji del belih podgan

  in sedaj nas jebe Janez Janša

  Žabarji, malo vase poglejte, sicer vas bomo Haložani, Štajerci in Primorci vzeli v roke… Kapish???

 • VERZIFIKATOR

  Popoldanski nastop iste skupine

  KOMBINIRKE IN PEGATKE

  »Zanje res nikoli nisem slišal.
  Pravijo jim torej kombinirke?«
  »Butec, to so vendar pionirke,
  v hipu me prijatelj je utišal.

  »Neverjeten si ostal nevednež«,
  muzel se taisti je prijatelj
  in opisal punce kot pisatelj,
  fant ima talent, je radovednež.

  Gledam sliko tega kombinata,
  kjer dekleta vsa so zaposlena,
  v penziji mendá še ni nobena,
  a profilov bera ni bogata.

  Rdeče-črno, srpi za žanjice,
  kladíva zganjajo neznosen hrup
  poganja jih naprej en sam obup,
  odcvetele so tovarišice.

  Vzklikajo parole iz upora,
  proti gubam in, se ve, starosti,
  lastni ne uidejo bridkosti,
  vse vedó, tako da biti mora.

  Tu nadvse pomemben je kriterij
  za kakovost njih osebne sreče,
  da želijo vse si zgolj rdeče,
  ko se jih je lotil klimakterij.

  Bi za rdečo tekle kot pegatke,
  stokrat častno pionirsko dale,
  da mladostne enkrat bi postale,
  toda kaj, ko zgolj so kombinatke.

 • komar marko

  ha, ha, ha, NORČEK nas bo vzel v roke, Ha, ha, ha. še koze eJULIKE ne obvlada, ha, ha, ha. Edino šanso ima, če ima hitrost teka na 100m izpod 10 sek!! Drugače je butn skala!

 • komar marko

  norček spet laže. 43 leta so fašisti dokazono paktirali z rdečkoti. Tak primer je bil URJAK, kjer so proti plačilu grad razsuli.

  • Rožle

   Jah… tukaj vedno zamižijo ..”nečujem dobro “

 • luckyss

  Še eden iz plejade nepotrebnih člankov z namenom ščuvanja ovc…
  Še v parlament ne boste prišli s to strategijo….boste tik za Korlom…

 • Janez

  Ja ?
  Mene t.i. partizanske pesmi – nikoli niso pritegnile.
  Osebno
  sem prveč dobro poznal mojega od partizanščine znerviranega očeta.
  In mnogo – od morjenja sobratov, ki so ga zagrešili – po vojni: čisto poklapanih partizanov.
  Oni sami — nso nikoli – peli. Tiho so bili.
  Ti zbori – so reklamno početje ex KPS, ZKS:
  Indoktriniirali – močno !
  so Primorce , zato je tam tega iz časov KP, ZK – več. Pač: ne morejo pozabiti. L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. A HVALABOGU JE VEDNO VEČ MLADIH SKUPIN Z ORIGINAL LJUDSKIMI PESMIMI OD TAM.

  • SloBoySMC

   Tvoj oče je bil torej partizan? Janša je pa užival v partizanskih pesmih sej to veš a ne. Šušljajo da si je kak komad vrtel celo ko se je pripravljal na osamosvojitev Slovenije za navdih. Recimo tegale ker mu je bil Boško Buha in borbeni kurirji včasih zelo pri srcu.

   https://www.youtube.com/watch?v=nJpd9lX5Bac

 • Demokrat

  Demokracija bo plačala zato, ker bo poskušala odgovoriti vsem.
  Mladi bodo želeli biti veljavni kot stari, ženske bodo želele biti kot moški, tujci bodo želeli imeti pravice kot staroselci. in demokracija bo vsem to dala.
  Lopovi in prevaranti bodo želeli imeti pomembne državne funkcije.
  In demokracija jim bo to dala.
  In ko lopovi in prevaranti končno demokratično prevzamejo oblast (ker kriminalci težijo k moči), bo nastalal hujša tiranija kot v času katere koli monarhije ali oligarhije.
  (Sokrat 470-399 pr.n.št.)

  • SloBoySMC

   Grška demokracija ni poznala človekovih pravic in enakosti pred zakonom a ti niso tega že v OŠ povedal. Sužnjelastniška demokracija. >In kjaj je narobe če imajo stari in mladi iste pravice in moški pa ženske. Lol

   • Demokrat

    Človekove pravice?Ljudje absolutno nimajo prirojenih nobenih pravic.Vse je stvar pogajanja in kompromisov.Clovekove pravice predpisujejo tisti ki so v poziciji predpisovati jih torej tistih kateri imajo moč.

    • SloBoySMC

     Ja vidim da si res demokrat ja. Misliš da za človekovimi pravicami ni stal noben študij in filozofija in da so brez smisla. Kreten omejen. Dobr bi blo da se spraviš v umetno komo da vsaj neki časa ne boš mogu razmišljat neumnosti.

     • Demokrat

      Toliko o liberalizmu.

     • SloBoySMC

      Saj to je bil liberalen predlog. :) Nisem reku da bi te moral dat pod umetno komo ampak da si sam naredi to uslugo

     • Demokrat

      Kar si rekel si rekel.Oh joj.

 • Fogglof Tunnek

  Janez Stanovnik: “Treba je priznati, da so imeli domobranci prav, da je imel Hitler prav in Hitlerju postaviti spomenik sredi Ljubljane.”… Cinizem !!!

 • Fogglof Tunnek

  Janez Stanovnik: “…Nalogodajalci so bili Eisenhowerji, Churcilli, Coldwelli, Stalini in vsi komandanti vojske, ki je po vojni ta poboj izvršila. Ampak ta poboj ni bil zločinsko dejanje po kazenskem zakonu, ampak to je bilo vojno hudodelstvo, ki ga mi partizani obsojamo, ker je proti partizanskemu zakonu.”

  • Rožle

   A to je un ohranjen partizan…brez ene same praskice …?

  • Levicar nikoli!

   Ta stara brkata podgana naj potemtakem poimensko imenuje in obsodi te svoje hudodelce, da se tiste, ki se zivijo, privede pred sodisce. Dokler tega ne naredi, je to samo prazno gobcanje. Puhlice, komunisticna hinavscina!

 • Rožle

  Kwa pol levaki dvolični …ste že use karte pokupil…?!
  Sam ne mi rečt, da jo mate za soseda ….!
  Jest Tunneka že vidim takole v prvi vrsti … :) škoda, ker ne vemo kdo je v resnici …
  Fotke bi bile zanimive …

 • if

  Mladi forum SD: “Nastop takšnega izvajalca (Thompson) v Mariboru je nesprejemljiva, ker poveličuje režim, ki je sodeloval v holokavstu in kolaboriral z nacisti in fašisti.”

  Mladi forum SD, s to izjavo obsojate sebe, komunistični nazor, ki mu pripadate, kolaborirate z lažjo, usahnil je monopol nad dejstvi, ste propadleži po kriteriju resnice!
  _____________________________

  Oblike kolaboranstva jugoslo-komunistov z nacisti!

  Julij 1940, Kominterna izda diktat evrioskim KP. “Sprejemjate naciste prijatelsjko, bojkotirajte odporniška gibanja.” Člana Kominterne sta bila Tito in Kardelj.
  Temu primerno so ukrepale vse evropske KP podrejene Komniterni vodeni skladno s Stalinovo diktaturo, ki je podpisala pakt s Hitlerjem, veljaven med 23.08.1939 in 22.06.1941. Ta pakt je svobodno združil Hitlerjeve naciste in Kominternovske komuniste v in skupnem vojaškem razbijanju Evrope.

  27. marca 1941 jugoslo-komunisti niso sodelovali v organizaciji in izvedbi državnega udara za izničenje učinkov pristopa Jugoslavije k trojenmu paktu, četniki so!

  V tistem času je KPJU, skladno z diktatom Kominterne, obsodila napad v Beogradu na nemškega ambasadorja Von Heerena in razbitje tamkajšnjega nemškega prometnega urada, v katerem je deloval gaulaiter NSDAP (nacistična stranka) za Jugoslavijo Franz Neuhausen vključno s podrejenimi agenti RSHA (Reichssicherheitshauptamt).

  6. aprila 1941 jugo-slo komunisti niso reagirali na nacifašistični napad na kraljevno Jugoslavijo!

  27. aprila 1941 slo-komunisti s Kardeljem&Co na čelu niso ustanovili OF, pač pa PIF, ki vsebinsko ustreza diktatu Kominterne skladnemu s paktom z nacistično Nemčijo, oziroma, 27. aprila 1941 so se slo-komunisti deklarirali kot nacifašistični kolaboranti!
  Zato je Dan upora proti okupatorju vsakega 27. aprila zgodovinska komunistična laž.

  Kolaborantstvo jugo-slo komunistov z nacisti potrjuje tudi Titov radiogram 13. maja 1941 poslan SZ v Moskvo: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.

  Slovenski komunisti so za dan vstaje v Sloveniji definirali 22. julija 1941, tri mesece po tvorbi PIF! OF je bila ustanovljena po napadu nacistov na SZ, njen izvršni odbor 28. julija 1941.

 • Demokrat

  Imam eno butasto vprašanje .Zakaj se ljudje deklarirajo s pripadnostjo temu onemu tistemu…?In potem se vsiljujejo svoja prepričanja drugim?

 • Demokrat

  Hessejev Stepni volk

  Utišaj človeka znotraj prvin.
  Ukroti mu znotraj žival,
  odsev njene podobe.
  Gozd se razprostira daleč naokrog.
  Veliko živali živi v njem,
  ki se nikoli ne pogledajo v ogledalo
  in nihče jim še ni dal imena.
  Žilave so kot dren in divje
  od nepotešenosti s krvjo.
  V sledenju svojim prvinam,
  gazijo stopala v odpadlem listju
  in skoraj nihče ne ve,
  da človeka vodi žival

 • wowoo

  Vsi, ki podpirate Thompsona ste zreli za zdravljenje!!! Thompson nima kaj iskati na slovenskih odrih, prav tako tudi ne Ceca … in še kdo od tamo dole!!! Nacionalizem, sovraštvo, poveličevanje ideje … nima v rock& rollu kaj iskati !!!

 • Fogglof Tunnek

  Janez Stanovnik: “Ja ampak prosim vas, a ste se vi kdaj zamislili, kaj to pomeni, da so se škofje, ki so med vojno dejansko hujskali proti narodnosvobodilni borbi, zdaj pa se ti škofje kot derviši zberejo v forum in pravijo “mi vas bomo pomilostili”. Ja saj to je tako kot da bi se tamle Goering pa Hess pa te zbrali pa rekli “bomo mi dal zdaj vam partizanom odvezo.” Ja, a ste pametni, ljudje?”

 • Fogglof Tunnek

  Janez Stanovnik: “Poslušajte, s takšnim prikazovanjem, kakršno je to današnje, se ne služi spravi, ampak nasprotno, poglabljanju razlik med nami. To, kar se je dogodilo, je sramota za zmagovalce. To, kar se pa hoče doseči, pa je zmaga premagancev. In proti temu je čisto jasno, da bomo mi vedno nastopali. To ni sprava, ampak to je nasprotno – kopanje takšnega prepada med nami Slovenci, ki ga desetine let ne bomo mogli popraviti. Zaradi tega smatram, da je takle način prikazovanja tega problema, ki je odprta rana slovenstva, ampak takole prikazovanje dela spravo nemogoče.”

 • Janez

  Komentatorji !
  So pozabili še napisati !
  Da
  Je bil nam znani KP, ZK J. BROZ ?
  – OSEBA NEZNANEGA RODU, IZVORA, ŽID ?
  – IN MEEDNARODNI MANIPULANT, VERJETNO T.I. “DVOJNI AGENT”.

  – NITI REALNA ŽENSKA, KI JE RES RODILA J. BROZA – NI URADNO ZNANA ! Dejstvo.
  – “USKLAJEVALEC INTERESOV – MED IMPERIALISTI ? GB, SZ STALINOVA, ZDA ITD ?
  – SE GOVORI, PIŠE – NEURADNO.
  Ali kdo ve , kako je z uradnim, državnim ščitenjem podatkov iz 2. vojne ? V
  – R.SLO, V EX YU DRŽAVAH – TER V
  – GB, ZDA.

  V GB so takoj po 2. vojni – uradno, državno uničili verodostojno knjigo pričevanj Angleža, ki je bil tam na strani Kominternovcev REASON OF REVOLT , FRED COPEMAN, en izvod na Googlu.JANEZ KOMENDA

  • Fogglof Tunnek

   Čuj Janez, kdo pa se je rodil 17. septembra 1958 v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine, sin Kosovarja Fatmirja in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosuplja. Ob prihodu v Slovenijo je bil kršcen… Kdo je to bil???… Samo fprašam!!!

   • Janez

    Ti !
    Odgovorim !
    Ko ti meni odgovoriš – na zgornja vprašanja
    – KATERA ŽENSKA JE RES RODILA NAM ZNANEGA EX KPJ, ZKJ J. BROZA ?
    VSAKDO OD NAS IMA BIOLOŠKO MAMO IN OČETA , A NE .?
    za človeka iz Haloz – si pa dobro informiran, hm ?!,
    – kako e z uradno ščitenostjo prave identitete J. Broza ?

    Bodi no – malo redoljuben. Pojdiva po vrsti – pa bo vse v redu. A ne laži. L.r.JANEZ KOMENDA

    • Fogglof Tunnek

     Josip Broz se je rodil v številni družini Franja Broza, bogatega kmeta in Marije (rojene Javoršek),ki je bila doma iz Podsrede.

  • janez cepec

   ejga, pozabu s’ napisat, de si biu knjižničar, pa de ne piješ, ne kadiš, glede na to, nevem zakuga sploh žviš?

 • Fogglof Tunnek

  Janez Stanovnik: “Desnosučni ste v težki zmoti, ker jaz predstavljam zmago zaveznikov, zmago ideje demokracije in človekovih pravic.”

 • Fogglof Tunnek

  Janez Stanovnik: “V Laškem je bila četrta črnogorska divizija, ki so jo ustaši desetkovali na Sutjeski. In si lahko mislite, kakšno strahotno maščevanje je tu bilo.”

  • Fogglof Tunnek

   Janez Stanovnik: “Se pravi, krivi so tudi Američani. Cel svet je kriv.”

 • komar marko

  Čudno norček ima slab spomin. Za 70 obletnico osvoboditve, je PAHORČEK na kolenih klečal in prosil EU da so povabili tudi naše rdečkote. Le kaj na tako zaničevanje porečejo rdečkoti! EU se jih otepa, kaj pravite zakaj. Ni čudno če je ob smrti diktatorja toliko vodij bilo na pogrebu, ker so se hoteli prepričati sami DA JE RES KONEC.

  • janez cepec

   ja res so partizane u Normandijo povabil, ni blo pa videt ne belogardistou, ne kešnih drugih kolaborantskih pizduhov iz drugih držav. čudn, ane?

   • komar marko

    ha, ha, ha. In kdo je bil tam?

    • janez cepec

     delegacija ZB, vodu jo je pa Vratuša, če me glih spomin ne vara

     • komar marko

      ha, ha, ha, ha. Sramota na sramoto!

     • janez cepec

      kva se kesiš, bumbar, povej, ker od tabelih je biu tam?

     • komar marko

      glede bumbarja se poglej v ogledalo in ga boš videl. Ima velika oslovska ušesa za katere ga vlečemo, da si lahko drisko ustavi!

     • janez cepec

      majčken si se zatipku, če s’ hotu reč, de maš ulika oslovbska ušesa, poj s’ pa vosu

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Fogglof Tunnek

  UGANKA – Kdo je to?

  Kot mladinec je bil v Jugoslaviji zaprisežen komunist, saj je bil mnenja, da lahko po Titovi smrti prevzame njegovo mesto kot avtoritativni vodja države. Ko je bil zaradi radikalnih militantnih pogledof izključen iz komunistične partije je postal zaprisežen antikomunist. Leta 1991 je kot poveljnik teritorialne obrambe dobil priložnost, da se maščuje komunistom in Srbom za travme iz otroštva in mladosti. Njegovo poveljevanje je bilo osnovano na agresiji, zato je bila Slovenija v veliki nevarnosti popolne ofenzive in uničenja s strani JNA.

  • janez cepec

   pozabu s’ napisat, de se je grebu za predsednika ZSMS, da je šu u partijo zato, de bi jo od znotrej razjebu (to bo, ja), ko so ga vun fuknil je pisu prošne, de bi ga nazaj uzel, biu je turistični vodič po poteh Avnoja, pa še kej bi se našl. edn njegovih je izjavu: enkrat komunajzar, vedno komunajzar

   • Fogglof Tunnek

    Ampak še vedno ne vemo kdo to je?… A ve kdo od desnosučnih?

    • janez cepec

     oh ima jih puno,. sam jim je narodn povedat.

  • Rožle

   A za kviz ti tut Murgle plačujejo .. ?

   • Fogglof Tunnek

    O kom pišem?…Ajd povej.

    • Rožle

     Teb pišem …Hajvan ..

     • Fogglof Tunnek

      Napačen odgovor…

 • Fogglof Tunnek

  Za Janeza… uradno dokumentirano:

  Marija Broz (Javeršek)
  Birthdate: 25. marec 1864 (53)
  Kraj rojstva: Podsreda, Šmarje pri Jelšah, Slovenia
  Smrt: Umrl/a 14. januar 1918 v kraju Klinča Sela, County of Zagreb, Croatia
  Bližnji sorodniki:
  Hči oseb Martin Javeršek in Marija Javeršek
  Žena osebe Franjo Broz
  Mati oseb(e) Josipa Broz; Martin Broz; Dragutin (Karlo) Broz; Anka (Jana) Broz; Marija Broz in 10 drugih
  Sestra oseb(e) Franc Javeršek; Janez Javeršek; Anton Javeršek; Jožef Javeršek; Ana Kolar in 7 drugih

  • Janez

   Jaz
   nisem član nobene stranke, ne pišem po naročilu nikogar,
   le 65 let penzionist sem, v ok kondiciji.
   NIHČE MI NIČ NE PLAČA. TUDI NOČEM, DA BI MI.
   Od 5 leta dalje sem moral poslušati ta grdi cirkus okrog KP, ZK, STALIN PARTIZANOV, BROZA – PA ME ZANIMA.
   Ja,, hvala !
   Le to je. Pa pravica do realne informiranosti. Iz Ustave R.SLO.

   Ampak – ta uradnost – ni rečeno, da je res uradno potrdilo o
   – pravi identiteti osebe J. BROZ, ki smo jo mi poznali !
   – ni dokazil, da je bil nam znani J. Broz – tisti, ki ga je rodila M. Javeršek.
   Saj?
   Tako naiven pa menda – ja nisi ?
   A kaj veš, kje se je tisti tvoj
   – Jožek od M. Javeršek – tako dobro naučil igrati Chopina – na klavir ?
   Priče Brozovega mojstrstva na klavirju Zinka Kunc, Gabi Novak … itd.
   Kaj pa meniš ? O
   – Josefu Kleinu,
   – Joshui Ambrosu
   – g. Lebedevu iz Zagreba
   Ali pa s teboj sploh nima smisla si pisati o tem ker pač?
   Samo prepišeš – kar so ti dali ? Ogovori – sicer pa bom takointako – vprašal poslance R.SLO.
   Kako ?
   Je pa z uradno ščitenostjo identitete J.. Broza? Saj, če ne veš. Ni problem. L.r. JANEZ KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  UGANKA 2 (dodatna pomoč):

  Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in fsem priimkom na ić… Ko je bil še mladinec, so sovašcani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna morfologija ni namigovala na slovensko poreklo, pač pa je bila bolj podobna ljudem iz zahodnega balkana, bolj natanćčno Albanije… No, kdo je to????

  • Rožle

   Že drug kviz ?

   • Fogglof Tunnek

    Ti si slab v kvizih tak da bodi tiho…

  • Anton

   Tunekov Fogel?

   • janez cepec

    eeeeee, wrong

   • Fogglof Tunnek

    Bom še ti pomagal… Ta Albanec je hotel totalno vojno z JNA a k sreči je bil glas razuma predsednik predsedstva Milan Kučan, ki je spor rešil po diplomatski poti in omogočil našo osamosvojitef hitro in brez veliko prelite krvi. Ker je Kučan onemogočil voluharju krvno maščevanje nad Srbi, ga je albanski voluhar na smrt zasovražil. Obtožil ga je zarote in sodelovanja z agresorjem, zasovražil je levico in ves preostanek življenja je imel paranoidne vizije, da ga levica hoče uničiti…. No, kdo je to?

    • Anton

     Mamilan Golobič?

     • Fogglof Tunnek

      Narobe…gre za skrajnega desničarja…

     • Anton

      Ciril Zlopko!

     • Fogglof Tunnek

      …wrong again…

  • janez cepec

   Eva Irg?

   • Fogglof Tunnek

    Blizu, ampak ni praf… Eva mu čevlje puca…

    • Krtača17

     Jest vem! Zrakomlat!

     • Fogglof Tunnek

      Res je…mlati prazen zrak…samo hočem ime!?!?… Najrajši bi bil, da odgovori neki desničar…samo so malo bolj tupi…pa to…

     • Krtača17

      Pa dej jim mal pomagej. A vidš da ne sfolgajo. Daj jim kako pomožno vprašanje.

     • Fogglof Tunnek

      Sn že…na vrhu…

  • Demokrat

   Delezen zaničevanja Srbskih oblasti?Zakaj?

   • Fogglof Tunnek

    Ja kateri Srb pa ma rad Šiptarja???

    • Demokrat

     ????????

     • Fogglof Tunnek

      Daj, ne sprenevedaj se… Srb in Šiptar sta kot pes in mačka!!!!!!!

     • Demokrat

      Človekove pravice…….hm?

     • Fogglof Tunnek

      Srbi in Šiptarji ne poznajo človekovih pravic…jebe se njim za politično korektnost.

     • Demokrat

      Demokracija?

     • Fogglof Tunnek

      Tudi demokracije ne poznajo…

     • Demokrat

      Pralni stroj?

     • Fogglof Tunnek

      Tu pa tam ga kdo ma…večina pa perejo na roke…ob rekah…

     • xtc

      Torej si Šiptar ?

  • janez cepec

   čist izven konteksta, a misleš, de je Marjanca SCH. že upecala kešnga migranta?

   • Krtača17

    Sej veš uno pesmco če bi imel srebrno rt pa zlatega curaka…

    • janez cepec

     že, že, sam glede na to, koko zgleda, prou dost zbirčna ne more bit. sej pravem, žakl na glavo,. pa 200 ojru u roke, poj pa mrbit bo kej

     • Krtača17

      Po moje bo ostal sam pri pozlačenem dildotu pa novinarstvo na kakšnem Spodnje Duplek portalu hehehe

   • Fogglof Tunnek

    Morda, če ma vejkega tiča in mu je ime Stojko… Drugače pa ma rada dildote.

    • janez cepec

     no ja, če je sila

     • Fogglof Tunnek

      Marjanca ma rada tudi koruzne storže…so bolj hrapavi… Baje!!!

 • Fogglof Tunnek

  UGANKA 3 (dodatni namigi)

  Ko je albanski voluhar zasedel visoke položaje fSloveniji kot državni funkcionar je do izraza prišla njegova albanska kri. Prodajal je orožje, prejemal podkupnine in želel postati absolutni vodja s taktiko deljenja države. Večkrat je bil obtožen korupcije in kriminalnih dejanj, med drugimi tudi afera Vic Holmec, afera Depala Vas, rop v Celovcu, Patria… Uspel se je izogniti fsem obtožbam, po zaslugi generalne državne tožilke Barbare Brezigar, ki je poskrbela, da so primeri zastarali…. Kdo je to????

  • janez cepec

   pozabu s’ napisat, de je umes postal dobri pastir, veliki vodja, prerok, pisatelj, čeprou njegov opus obsega 4 knjige z rdečo partijsko knjižco vred, bi biu rad tud predsednik PEN-a, pa so ga tud tle vun zabrisal, pesnik, ki je napisu eno samo pesmco, pa še to Toninu, a ni to mau sumliv, a?. če doktorira, pa se ga zapije, bo Prešernuga Fronca presegu.

   • Fogglof Tunnek

    Hvala za dodatne namige.

    No desnosučni, o kom govorimo???

    • janez cepec

     ŽALOSTNA SOVA ?

     • Fogglof Tunnek

      Blizu, ampak ni praf. Sova je dokaj inteligentna…ta albanski voluhar pa ni…

     • janez cepec

      Broj Jedan, al pa sir Oliver? mislem, de Broj Jedan, to bi biu rad

  • Krtača17

   Pa še to morš dodat da je švercu orožje v času embarga pa ustaške uniforme šivu okol Kočevja.

   • Fogglof Tunnek

    Res je…hvala za dodatne namige…

  • Franc Novak 1979

   Ne tako grdo o tvojem zemljaku iz Prekmurja. Prodajal je orožje, prejemal podkupnine in želel postati absolutni vodja, človek, ki je bil tri mandate predsednik države.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ in še vedno je iz ozadja

 • Janez

  Današnja “zvezda” F. Tunnek
  tega zavihka – blefira: pove, prepiše le tisto, kar so mu dali.
  Meni ni povedal, kje?
  Se je nam znani J. Boz tako dobro naučil igrati klsiko, Chopins – na klavir !
  Kot sta povedale priče operna pevka Zinka Kunc in Gabi Novak.itd.
  Ampak?
  Kje se je torej učil klavirja?
  Med šlosarji v Sisku ali v Kamniku.
  A nisi malo “neverodostojen” F. Tunnek. Saj, če ne veš: ti pač niso – naročili. L.r. JANEZ KOMENDA

  • janez cepec

   čeprou prauš, de si u knižnc devu, vseen zgleda, de nis tapraveh knjig brau

   • Fogglof Tunnek

    Bere samo Janševe knjige…

    • janez cepec

     ja glede na to, kok jih je Janša napisu, se ne zamudi kej dost

     • Fogglof Tunnek

      A ni Janša svetovno znani pisatelj?… Ups sori…sn nevednež…

  • Fogglof Tunnek

   Teorija zarote? Ti Janez si isti kot Janez Janša…same teorije zarote…pa to…

   • janez cepec

    no ja, zlo bliz sta, vseen pa Janša ni glih tok prfuknen kot tale Komenda

    • Fogglof Tunnek

     Jas mislim, da Komenda nima O.Š. končane…

   • Janez

    Mene !
    Ne zanima “teorija” zarote okrog J. Broza.
    Mene zanima realna identiteta tega J. BROZA, KI SMO GA MI POZNALI.
    Ne tistega iz tvojih rojstnih knjig. Tisti Jožek – ni dolgo živel.
    Torej:
    – Brozovo igranje na klavir Chopina – pa je dokazano dejstvo.
    Celo s fotografijo Broza ob klavirju.
    Torej: če nisi blefer boš vedel, kje se je J.Broz tako dobro naučil klavir ? JANEZ KOMENDA

    P.S. mene zanima KP, ZK J. BROZ, ki je politično nesodno pomoril tisoče ljudi.
    J. Janša – mi je ok – tak kot je. Ok moški, oče in politik. Ostalo me ne zanima.
    Kaj je narobe – z branitelji domov, z domobranci.
    A se ni dovoljeno braniti, če te kdo napade?
    Če te nekdo “fehtaa” s puško usmerjeno vate ? Blef, blefiraš, a ne . Išeš po naročilu. Plačano? J. K.

 • Fogglof Tunnek

  UGANKA 4 (zadnji namig)

  Po zaslugi Afstrijskih in Finskih preiskovalcef so prišli na sled voluharju v primeru podkupovanja pri nakupu oklepnikov 8×8, znano kot afera Patria. Ko je bil albanski voluhar, tokrat brez pristranskega tožilstva, obsojen na 2 leti, so se spet pojavile njegove paranoidne blodnje, ki so posledice travm iz otroštva. Za obsodbo je krivil Srbe, komuniste in Kučana. Fse, ki so mu tekom njegovega življenja pofzročali travme in onemogočali oblikovanje kulta osebnosti. Ta nekdanji zagrižen komunist se bo v zgodovino zapisal kot eden najpomembnejših akterjef slovenske politike, saj je iz enotne mlade države z velikim potencialom ustvaril popolnoma razdeljeno, zadolženo državo polno sovraštva !!!… No, sedaj pa zagotovo veste o kom govorim…dajte no, potrudite se !!!

  • Rožle

   Ti pa res maš enga cajta …. !

 • Krtača17

  Janša je čivknil:Goodbye car ownership, hello clean air: welcome to the future of transport

  Be carefull desni what you wish for.

 • Fogglof Tunnek

  Fogglof Tunnek • 31 minut nazaj
  UGANKA 4 (zadnji namig)

  Po zaslugi Afstrijskih in Finskih preiskovalcef so prišli na sled voluharju v primeru podkupovanja pri nakupu oklepnikov 8×8, znano kot afera Patria. Ko je bil albanski voluhar, tokrat brez pristranskega tožilstva, obsojen na 2 leti, so se spet pojavile njegove paranoidne blodnje, ki so posledice travm iz otroštva. Za obsodbo je krivil Srbe, komuniste in Kučana. Fse, ki so mu tekom njegovega življenja pofzročali travme in onemogočali oblikovanje kulta osebnosti. Ta nekdanji zagrižen komunist se bo v zgodovino zapisal kot eden najpomembnejših akterjef slovenske politike, saj je iz enotne mlade države z velikim potencialom ustvaril popolnoma razdeljeno, zadolženo državo polno sovraštva !!!… No, sedaj pa zagotovo veste o kom govorim…dajte no, potrudite se !!!

  • Rožle

   A še X 4 ?
   Dej zber se mal …

   • Fogglof Tunnek

    Ti si tup…ti moram večkrat ponoviti… pa toti SloBoySMC je totalno fukjen…

    • Rožle

     Pa sej vaš ….

  • Miroslav

   Tunnek taka mona si da nekoga obsojaš kar ni res komunist je bil ma ne zagrižen ker so ga vrgli iz partije in dobro se ve kaj bi se lahko zgodilo ker je zapustil še sedaj vodilno komunistično partijo.In te prosim ne več pisati takih neresnic ker je prišel čas volitev in se nam nasmiha zmaga in ta ki pišeš o njemu bo naredil red v državi in takih tebi podobnih v zapor spravil da ne boste več kradli poštenim delavcem.Vsi tisti ki ste pokradli Slovenski narod in ste člani zločinske komunistične partije po vojni pobili in zmetali žive v brezna na tisoče nedolžnih zavednih Slovencev pot pretvezo da so bili izdajalci otroci,starčki žene dekleta ne vem koga so oni zagrešili.Oče tega anonimnega ki ga omenjaš je tudi bil pahnjen v brezno vendar se je po čudežu rešil,in potem se je rodil ta naš anonimnež ki je pošten Slovenec in radi ga imamo,ker nas je osvobodil izpod komunističnega jarma le še malo vas je ostalo ma tudi vas bomo vrgli iz partije.

   • karlina

    podpis

 • Rožle

  Takole iz prve roke …Foglof ima že karto za koncert Thompsona …jo je duplo plačal za v prvo vrsto ..

 • Rožle

  Vidim, da so lepo sodelovali levaki pri Tunnekovem kvizu ….
  Beeee čredica….!!!

 • Janez

  F. Tunnek je izgleda omagal?
  Kaj naj bi bilo narobe z mojo psiho ? A me ne sme zanimati realna identiteta človeka J. Broza, ki je maja 1945 ukazsl ppolk OZNE Jeftu ŠAŠIĆU “POBIJTE SVE” ( vir P. Simić, srbski publicist) Google.
  S tem grozljivim ukazom, ki je bil realiziran – maj do avgust 1945 – je povzročil nesodno smrt tiisočev neoboroženih ljudi.
  Rekel bi, da je nekaj narobe s psiho ljudi , ki KP, ZK “pošast” J. Broza – zagovarjajo ?
  Mar ne ?
  F. Tunnek ?
  Blefira, dela se informiranega ?
  – pa niti tega ne ve:
  – kje se J. BROZ naučil tako dobro igrati na klavir Chopina?
  Sploh pa?
  Kaj si pisati s človekom,
  ki nekaj prebere v rojstnih knjigah o Jožeku Brozu od Marije Javeršek.
  Pa kar – trdi, da je bil nam znani Broz !
  tisti nesrečni Jožek, ki ga že leta 1920 – ni bilo več med živimi.
  Ah ?
  Ni čudno, da imajo razni mednarodni polit manipulatorji tako lahko dello?
  Z naivneži – kot je F. Tunnek – in ostali tu !
  Častne izjeme seveda obstojijo!
  A SloBoySMC – ne vem, če je med njimi ?
  Torej?
  So bili grofje s Turjaka leta 1500, 1600 – ” klerofašisti” ali ne ?
  – verni so bili,
  – zajete Turke so kar pustili umreti v t.i. “turški ječi” na gradu Turjak.

  Kaj misliš o “liberalnosti” Turkov SloBoySMC? Bi te pustili živeti ali bi te nabili na kol

  Če bi oni vladali v Sloveniji ? Se ne hecam. A si visoko v SMC ? L.R. JANEZ KOMENDA

  • Fogglof Tunnek

   Janez dovolj je blo…spat se spravi. Zmedeno pišeš!!!

   • Janez

    “Grozdje – je kislo”
    je rekla lisica, ki ga ni mogla doseči ! To si ti. Lisica, ki misli, da je zvita. Pa ni !
    Le – ne ve, ne zmore.
    Skratka: ne veš, kje se je Broz načil dobro igrati Chopina.
    Ne veš – pač. Dejstvo.
    Jaz vem ! Dejstvo.
    Ja – kar pojdi ti – spat. To je bila moja “pravljica” tebi – za lahko noč.
    Tvoja !
    O Jožeku – od Marije Javeršek – se mene – ni prijela.
    Tista pravljica – je bolj dokaz ?
    Tvoje naivnosti. A ne ? Lepo spi F. Tunnek … v Halozah volkov ni. Nič bat. JANEZ KOMENDA

  • RATATA

   A !
   je tale tunek kdaj izjavil tudi, da je titov matrni jezik slovenski?

   • Janez

    To ne !
    Trdi pa, da ga je rodila Marija Javeršek.
    Ki pa je bila Slovenka. A tisti njen Jožej je še ne 30 let star – umrl.
    Nam znani Broz je bil čisto drugegega, nič ex yu roduć.
    Vem, pa ne smem povedati, ker je identiteta Broza mednarodno ščitena. JANEZ KOMENDA

    • RATATA

     Sem bral! O verodostojnosti pisanja ne morem trditi.
     Krasen borec si Janez!
     Brezplačni smo najboljši. Menim.

     • Janez

      Ja, hvala.
      Trudim se – pač !
      Kdo pa se bo boril zs našo Slovenijo,
      če se ne bomo mi, original Slovenci – iz ok, stoletja starih rodbin. L.r. JANEZ KOMENDA
      P.S. LAHKO NOČ.

 • D&G

  Alahove pesmice nihče ne bo prepovedal na Parmovi???

  • Rožle

   Hvala Bogu, da jim primankuje 15 milijonov za nadaljevanje gradnje

   • karlina

    Eh, to ni nič za Katar

  • karlina

   Saj si jo očitno celo zelo, zelo zelijo, imam občutek

 • D&G

  To šele bodo okupatorske na Parmovi v Ljubljani. Direktno iz minareta …brez cenzure… osvobodilne pa prepovedane..konc sveta.. svet je nor..kaj je narobe z domovino???

  • Rožle

   Ni domovina kriva …tisti, ki ji vladajo so ..!!!

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   Ja, res, kaj je narobe, nimam več besed

 • Fogglof Tunnek

  Čujte,kaj ko zna kod se kupuvle ova ulaznica za našoga Domoljuba?

  • RATATA

   K meni lahko prideš ti bom dal dve, pa še dva šusa u pizdo komunajzrsko.

   • Fogglof Tunnek

    Čuj RATATA,mam peneze bum plačal samo naj me bit razmeš?

    • RATATA

     Lahko mi z lukom plačaš, Slovenskim, če si ga le sam posadil in izkopal.
     Ga rabim za partizanski golaž.
     Sem že zmenjen s parimi komunisti, da bodo šli kravco ukradit slovenskemu kmetu.
     Rekli so mi tudi, da bodo domače s kmetije pobili, zato, ker so cerkveni in niso za partijo.

   • Jovo

    To ni pravi Tunek. Poglej kvote/vote

  • Vrhovni sodnik

   Povej Fogel jasno in glasno, jebeš m..t..r vsem lewakom al ne.

   • Fogglof Tunnek

    Čuj Vrhovni sudija, jast kot prvi zvesti volilec SDS in kot Judas Iscariot,
    mi je res težko pogledat v oči edinemu pravemu voditelju naše republike Slovenije Janezu Janši.Kapiš!

    • Vrhovni sodnik

     Tabletke primejo, 3 x na dan, ne vse naenkrat.

  • Krtača17

   Baje je prva vrsta že razprodana. Na balkon pa nben ne upa da nou dol letu zgleda.

  • Rožle

   A zdej bi pa še eno …. za Juliko ?
   Sam živino ne smeš na koncerte pelat …

 • Krtača17

  Mogoče bi pa zorganiziral da se isisovci pa tompsoni skup zberejo k so bolj podobnih nazorov. Zihr se bojo dobr poštekal.

  • Rožle

   A to teb skup paše ….???

   • Vrhovni sodnik

    mal pod župankarja poglej na kure

    • Rožle

     Eh…2 članka majo kure …bil sem na arkadah

 • Vrhovni sodnik

  Fogglof Tunnek, psihiatrija dela čudeže.

 • Vrhovni sodnik

  Se jim bo un iz minareta drl, salame brez majkum, jih pa ne bo motil zavržence.

  • RATATA

   Busanc, građevinar s katerim poslujem že deset let, je zadnjič vstopil v pisarno s svojim kolegom tudi busancem in se na glas zadere salam pamlejku.
   Fris se mu je povesu, ko sem mu “odzdravil” salam mam, mlejku pa nimam!

   • Rožle

    Zdele bo treba še 15 miljončkov zbrat .. da noujo kakšno idejo dobil…

    • RATATA

     Katar

     • Rožle

      Te so že dal … a bodo še …?

     • RATATA

      Še.
      Pol je na vrsti Mb, Jes, Ce, Nm, Vel, Trb, …

   • Ana Job

    Bravo!

    • RATATA

     Čedalje bolj so korajžni, kot bi oni izoblikovali to deželo. Jaz jih imam na kratko in vsakemu povem, da nam dela totalno zgubo s svojo prisotnostjo. Toda kaj češ, ko pa Slovenec že desetletja noče na gradbiščih delat.

     • Ana Job

      Prav imaš! Posel je posel in ni važno kdo dela zate, važno je, kako dela zate in da prinaša dobiček.
      Opažam, da ne smem čez ustaše nič napisat na nova tv, ker so na tem portalu izredno priljubljeni, vse mi zbrišejo. Res hinavsko. Pa še nikogar nisem zmerjala. Če bi jih po zasavsko, bi me najbrž spet dol zabrisali. Pa lepo popoldne!

  • karlina

   A veš, da jim to prav privoščim, čeprav nisem privoščljiva oseba, ampak v tem primeru pa, kajti, kolikor je meni jasno, veliko ljudi iz Ljubljane in okolice zelo motijo cerkveni zvonovi.

 • xtc

  Hm?
  Komunist ali socialist;da me kdo ogovori tako;da naj bi poosebljal tole deluje name tako;kot ;da bi me nekdo želel namazati z d**** skratka sili na bruhanje in nehigienskost;skratka na zavržnost:
  Ne vem kako so lahko grezničarji ponosni na to?

  • RATATA

   Skratka si za v čistilno napravo. Skratka.

 • Janez

  Bravo gospod ” solo”
  Ta gospod SloBoySMC se mi zdi kot ena bleda reinkarnacija – KP, ZK zločinskih marksistov :
  – samo v “prazno filozofira”” v škodo nas Slovencev.

  F. Tunnek je danes omagal ! Hvalabogu.
  Mogoče spi, mogoče pa grunta?
  kje se je nam znani BROZ tako dobro naučil na klavir – Chopina?

  Šlosar BROZ – pa Chopin ? To – ne gre skupaj. Mar ne? Zdaj zna pa FTunnek – res?
  Nič spati. Od mozganja – o Chopinu in Brozu.

  Še dve uganki od mene:
  -pomen priimka Cerarar – pravzaprav – ni uganka ! Smo že komendčani povedali, da pride !

  Od nemške besede
  Zehrer – kar pomeni : zapravljivec, pogubljivec. Tisti, ki gre sam ali druge spravi v – pogubo.
  Kaj pa?
  Naši slovenski priimki dostikrat – nekaj pomenijo !
  Priimek
  Kardelj – a kaj pomeni? Nič.

  Kaj pa etimologija in prikrivanje originalnega pomena priimka?
  Npr: “krdel”, “kradel”, “krndel” itd.

  Bo treba vprašati kakega priznanega etimologa? Vprašajte. Jaz – ne vem. Lahko noč.JANEZ KOMENDA

  • Janez

   RESNO !
   Bodimo – nenaivni !
   Mi iskreni slovenski domoljubi .

   Ex KP, ZK ljudje , njih prikrita “vladajoča gnezda” in sedanje stranke od SD – ZL !
   za
   ohranitev svoje kar precej nedobronamerne ( do nas Slovencev )
   nadoblasti
   – nad nami vsemi: že dolgo izvajajo namerno, racionalno – nedobronamerno – strategijo !

   Domnevam, primere pa bralci – najdite sami !
   N bo jih težko najti .
   “VELIKO ODPRTIH FRONT,
   – SEJANJE MEGLE-ODVRAČANJE POZORNOSTI JAVNOSTI OD POMEMNIH ZADEV
   – Z NAJETIMI PISUNI,
   – Z VELIKO GLASNEGA GOVORJENJA V JAVNOSTI, V MEDIJIH O MALOPOMEMBNIH ZADEVAH
   – Z MEGLO SEJANO V PARLAMENTU IN POVSOD,V JAVNOSTI,
   – ČE JE PROBLEMOV PREMALO – NAMENOMA NAREDIJO ŠE NOVE ,
   – SPODBUJANJE IN CELO MATERIALNO STIMULIRANJE ” NESPREMEMB” ZAKONOV NA BOLJE ITD., ITD.
   skratka
   “strategijo”: ” čim slabše – toliko bolje – za nas” ( ” što gore – to bolje” – rečejo v državah ex YU )

   Z namenom:
   narediti ljudi brezvoljne, prezasičene s slabimi novicami, nemotivirane za odpor, angažma !

   Ker?
   V ta “prazni prostor “brezvoljnosti prbivalstva” – želijo – vsočiti – oni – kot – “rešitelji “!?

   Domnevam, le domnevam: veliko dokazov bi se našlo, a !?

   NAJ TAKO OBČUTLJIVE IN
   TAKO
   – JAVNO
   – POMEMNE STVARI PREMISLIJO – STRANKE. PA V PARLAMENT Z NJIMI, lr.JANEZ KOMENDA

  • koza

   TITO = tajna internacionalna teroristična organizacija, nekje sem to prebrala, a drži?

   • Janez

    Ne vem točno.
    Več razlag je v etru.
    Na radiu Moskva so pred 50 leti vsak večer troili – da je J. Broz –
    židovskega rpoljskega
    odu s pravim imenom Josef Klein. Naj gre stvar uradno v Parlament R.S. JANEZ KOMENDA

    • koza

     jaz se spomnim njegovih govorov, ni mi dišalo po narečju, ki nam je blizu, nekak trdo je govoril, tistih parol se spomnim, kao mladost ludost, teba učiti, učiti; se govori tudi, da je pravemu Josipu en prst manjkal, pa je mati zgruntala, da to ni on, ko jo je obiskal, tak, da ja vse so nas nagnili; sedaj trenutno poslušam Sabor o Agrokor zakonu, isto sranje, kot tu v Slo.

 • Rožle

  Tunnek je kar pošteno naredil reklamo …Marko Perkoviču- Thompson…

  • Vrhovni sodnik

   Hval se, da bo Julko peljal na koncert.

 • Mariborske ulice

  Mariborčani, kateri živite v “spornih” ulicah, pridružite se, da jih preimenujemo.
  http://mariborske-ulice.si/

  • Nata

   O, že nekaj časa nisem pogledala na ta portal. Uspešno !!

   • RATATA

    Včasih pozimi, ko je bil sneg in ni nihče plužil smo bili Trboveljski mulci srečni, da pri nas ni ravnine. Sankali smo se po strmih cestah. Najbolj je letelo dol s Posetja, Terezije do doline. Torej po Banditenštrasse. Da je to uradno partizanska, sem zvedel šele v osmem razredu.

    • Nata

     Uh? Rekli so ji Banditenštrase ??No, dobro, da si izvedel šele v osmem ! In potem. . . kako si si to razložil, oz. so ti razložili ?Vedno sem mislila na te konce, kot na velike pristaše režima.

     • RATATA

      Čisto vsi pa le niso bili pristaši režima. Razlagal ni nihče kaj posebno, saj so nam že v nižjih razredih pojasnile tuvršice, da je morala herojka Tončka Čeč, po kateri se je naša šola imenovala, ko so jo ujeli, okrog vratu nositi tablo z napisom ich bin bandit.

     • Nata

      In vam, pobom je bilo vse jasno. Zato potem, v osmem niste več spraševali.
      Veš, poznam pobece iz tvojih koncev. Ste z vsemi žavbami namazani. Na SGŠ smo bili sošolci. Kako sem jim zavidala njihovo igranje zabavne glasbe. Mi pianisti smo bili bolj trdi za improvizacijo. Oni pa so zabavali cel razred.Na, kam sem zašla! Od Tončke do Jazza

     • RATATA

      Ona ljubi jazz…

     • Nata

      Hmmmmmm ??

 • MEFISTO

  Kar oči so se mi orosile od ganjenosti, ko sem zagledal posnetke s proslave in zabave v počastitev žrtev dražgoške komedije, ko so partizani usodno pobegnili in zadali nacistom odločilni udarec, od katerega se nikoli več niso opomogli in prepustili slovenski narod v kremplje komunističnih okupatorjev.

 • Janez

  Dober dan – vsem !
  No !?
  Gospod ali kakrkoli že ste – F. Tunnek !
  Ali ste našli tudi – uradno listino o – smrti Jožeka Broza,
  ki ga je rodila Marija Javeršek !
  Rojstna listina tega Marijinega Jožeka Broza
  NI VELJAVEN DOKAZ, DA JE BIL NAM ZNANI J. BROZ – TISTI “JOŽEK BROZ””
  A ne?
  Toliko dojemljivi in racionalni – pa gotovo – le ste !
  Da veste, da je to – kar sem zgoraj napisal o “realni identiteti” – je res , a ne !?
  Pa ?
  Ali ste odkrili veljavno, dokaze – kje se je nam znani J. Broz ?
  Naučil tako mojstrsko igrati na klavir, da je dokazano – igral – celo zahtevnega Chopina !

  Dokazne izjave
  ge. Zinke Kunc, operne dive in HR pevke Gabi Novak ? Le dejstva so dokazi !
  In ne vsiljevati – prosim pisanja o g. J. J. – ker on nikogar ni politično umoril.
  Nam vsem znani
  ex KP, ZK diktator 1945-1980
  – pa je bil dokazani politični nesodni morilec tisočev neoboroženihh.. ljudi. ! L.r. JANEZ KOMENNDA

  • Janez

   Info vsem !
   Sem že napisal, da sem nečlan strank, 65 let, nealko, nekaznovan , po 40 let poštenega dela kot ex knjižničar v zasluženem pokojuu, drugo leto.
   To – o dejanski identiteti KP, ZK “politične, morilske pošasti” človeka, nam znanega kot J. Broz !
   Dajem javnosti, tudi poslancem slo strank – za končno, uradno razjasnitev v Parlamentu R. Slovenije.
   Moj motiv je enostaven: od mojega 5. leta dalje sem moral prisilno poslušati o tem J. BROZU – kako “velik” da je. Njegov J. Brozov – poziv k učenju je bil natisnjen v moje OŠ Spričevalo. Še 1975. leta sem v JLA moral paradno korakati pred tribuno v Beogradu – na ateri je stal – J. Broz !
   Kdo zares je ta človek zares bil.
   Le sprašujem – kot navaden državljan, v skladu z Ustavo – pravica do informiranosti.ne
   Vprašujem javno, od nikogar naročeno, od nikogar plačano.
   Ker hočem moja preostala leta življenja – preživeti v – miru.
   Ne pa v hrupu in nasilju !
   negativne politizacije posameznih ljudi, množic !
   za zavajanje katerih – se še vedno političčno uoporablja oseba KP, ZK J. BROZ. le to ! Janez K.

   • Nata

    + + + + + + + + vidiš, tako tudi jaz mislim .
    Kar nekaj generacij zanima prava zgodovina !

 • Ana Job

  Vsak narod v bivši Jugoslaviji je imel svoje madeže. Hrvati so bili neke vrste, obrambni ,, tampon,, za avstroogrsko monarhijo. Ker so jih branili pred Turki so imeli vsepovsod privilegije, kasneje so sodelovali tudi okupatorjem, itd…. V glavnem moje mnenje je, takšno, kot pravi star pregovor o Hrvatu: HRVAT JE PODNEVI BRAT, PONOČI TAT!

  Ker smo ravno pri ustaških pevcih, pa preberumo še nekaj o tem, kako je nastala srbska narodna pesem Djurdjevdan,ki jo vsi dobro poznamo.
  Šesti maj 1942. leta. Hladno sarajevsko jutro. Policija NDH se je odločila, da Srbom pripravijo “đurđevdanski uranak”.
  Ob 4h zjutraj so se zlivale kolone srbskih ujetnikov iz logarja, kasarn in zaporov.
  Na Obali Kulina jih je čajal voz smrti, ki je iz Sarajeva potoval v Jasenovac.
  V koloni je bilo okoli 3000, v glavnem, mladih ljudi.
  Razjareni ustaš pred kolono je vpil :
  “Đe ste, Srbi? Besplatno vas vodimo na teferič u Jasenovac!”
  Na vagonih je pisalo “sedam konja ili četrdeset vojnika”, ustaši so v en vagon nagovorili po 200 ujetnikov.
  Lačni in žejni, so na poti Srbi padali v krizo zaradi strahu pred nepričakovanim.
  V tem kaosu je eden ujetnik v krču nemoći, iz ponosa iz srca in duše zapel:
  Proljeće na moje rame slijeće,
  đurđevak zeleni,
  đurđevak zeleni,
  svima osim meni.
  Drumovi odoše, a ja ostah
  nema zvijezde Danice…
  Zaradi te pesmi so ustaši zaprli zapahe na vagonih, in ujetniki zbiti eden na drugem na majhnem prostoru, so ostali brez zraka.
  Od 3.000, kolikor jih je krenilo iz Sarajeva, v zloglasni Jasenovac jih je prišlo 2.000 duš, a od njih je samo 200 srbskih ujetnikov preživelo torturo in mučenje ustašev.
  Zahvaljujoč preživelim med katerimi je bil tudi profesor Žarko Vidović, zgodovinar in filozof, vemo za ta dogodek in nastanek žalostne pesmi srpskih ujetnikov “Đurđevdan”.
  Pod vtisom zgodbe, je sarajevski glasbenik Goran Bregović aranziral originalno pesem, katera je postala svetovni hit, ki se izvaja v več svetovnih jezikih, pa tudi Evi Irgl, meni in še nekaterim je všeč.
  Evo zore, evo zore,
  Bogu da se pomolim,
  evo zore, evo zore,
  ej, Đurđevdan je,
  a ja nisam s onom koju volim.
  Na veliku žalost, mnogi Srbi danas ne vejo za voz smrti in za pravi pomen te pesmi.
  USTAŠI SO NA SLOVENSKIH TLEH NEZAŽELENI!!! TO DRHAL NE BI SMELI SPUSTITI ČEZ MEJO!!

 • Ana Job

  Prepovedati je treba tudi komunistične nastope z rdečo zvezdo. Vsak narod v bivši Jugoslaviji je imel svoje madeže. Hrvati so bili neke vrste, obrambni ,, tampon,, za avstroogrsko monarhijo. Ker so jih branili pred Turki so imeli vsepovsod privilegije, kasneje so sodelovali tudi okupatorjem, itd…. V glavnem moje mnenje je, takšno, kot pravi star pregovor o Hrvatu: HRVAT JE PODNEVI BRAT, PONOČI TAT!
  Ker smo ravno pri ustaških pevcih, pa preberumo še nekaj o tem, kako je nastala srbska narodna pesem Djurdjevdan,ki jo vsi dobro poznamo.
  Šesti maj 1942. leta. Hladno sarajevsko jutro. Policija NDH se je odločila, da Srbom pripravijo “đurđevdanski uranak”.
  Ob 4h zjutraj so se zlivale kolone srbskih ujetnikov iz logarja, kasarn in zaporov.
  Na Obali Kulina jih je čajal voz smrti, ki je iz Sarajeva potoval v Jasenovac.
  V koloni je bilo okoli 3000, v glavnem, mladih ljudi.
  Razjareni ustaš pred kolono je vpil :
  “Đe ste, Srbi? Besplatno vas vodimo na teferič u Jasenovac!”
  Na vagonih je pisalo “sedam konja ili četrdeset vojnika”, ustaši so v en vagon nagovorili po 200 ujetnikov.
  Lačni in žejni, so na poti Srbi padali v krizo zaradi strahu pred nepričakovanim.
  V tem kaosu je eden ujetnik v krču nemoći, iz ponosa iz srca in duše zapel:
  Proljeće na moje rame slijeće,
  đurđevak zeleni,
  đurđevak zeleni,
  svima osim meni.
  Drumovi odoše, a ja ostah
  nema zvijezde Danice…
  Zaradi te pesmi so ustaši zaprli zapahe na vagonih, in ujetniki zbiti eden na drugem na majhnem prostoru, so ostali brez zraka.
  Od 3.000, kolikor jih je krenilo iz Sarajeva, v zloglasni Jasenovac jih je prišlo 2.000 duš, a od njih je samo 200 srbskih ujetnikov preživelo torturo in mučenje ustašev.
  Zahvaljujoč preživelim med katerimi je bil tudi profesor Žarko Vidović, zgodovinar in filozof, vemo za ta dogodek in nastanek žalostne pesmi srpskih ujetnikov “Đurđevdan”.
  Pod vtisom zgodbe, je sarajevski glasbenik Bregović aranziral originalno pesem, katera je postala svetovni hit, ki se izvaja v več svetovnih jezikih.
  Evo zore, evo zore,
  Bogu da se pomolim,
  evo zore, evo zore,
  ej, Đurđevdan je,
  a ja nisam s onom koju volim.
  Na veliku žalost, mnogi Srbi danes ne vejo za voz smrti in za pravi pomen te pes

  • Nata

   + + + + + + + + + + Tako prekleto malo vemo……….vedo !!
   Ta nesrečna Juga je bilo res eno skropucalo..
   In brez enega dobrega info, so nastale bajke, ki jih vsak po svoje obrača.

   • Ana Job

    Tega tudi jaz nisem vedela in me je, kar presunilo, da se je zadušilo toliko mladih ljudi v vagonih, ker so ustaši zaprli loputo, zaradi prepevanja pesmi,ki je ponarodela.

 • Nata

  Neverjetno ?? Kolikšen odziv je na tega nesrečnega Thompsona.

  Prebrala sem kar nekaj sijajnih odzivov.
  Dva ………….Ratata in Janez Pokončni pa sta me spravila v dilemo .Komu dati prav ? Ratata gleda na problem Thompson . ustaši, čisto osebno. Slovenec, trden Slovenec, ki rad reče bobu bob, ne glede na muziko.
  In Janez, ki gleda na ta problem malo odmaknjeno. Tudi on razume tisto situacijo takrat pravilno. Pravilno s stališča Slovenca. A vendar …..
  Organizator M. Trol in svetnik Auer, ki oddaja dvorano ne vidita v koncertu nič posebnega.In ne vem , kaj naj bi imela zraven Nova ? Pač piše o tem problemu. Saj problem je. . . .in to velik !

  Ne poznam glasbe tega pevca. Seveda tudi besedil ne . Je pa glavna skrb organizatorja, da prepreči enim in drugim kakršnekoli izgrede.Izrabijo jih lahko eni in drugi.

  V Sloveniji se kar naprej nekaj dogaja na osnovi moji. . . . . tvoji. . . . njihovi ??
  Eni lahko, drugi ne !

  • koza

   Nata, koliko vidimo so nas pustili na cedilu glede zgodovine, sedaj pa se mic po mic razkrivajo dejanja tu in čez mejo, meni doma niso govorili oz. me učili zgodovine, sedaj jo razkrivam, babica pokojna mi je komaj leta 1990 povedala kaj so delali partizani z njeno sosedo, ker ni hotela povedati kje je njen mož, koliko so jih vrgli v reko na tistem območju ne vem, ampak to se je dogajalo na Hrvaškem tako kot tu v Sloveniji, deda je prišel iz Bleiburga domov ranjen po par mesecih pokola, mama se je rodila komaj po vrnitvi; pol pa kaka ironija, mi živimo v Mb, vedno ko je prišel sem je imel nemiren spanec, bežal je preko trupel svojih, da se je rešil, sanjal je, da ga volkovi gonijo ali pa da rešuje utopljenca, nikoli ni govoril o tem, to mi je babica povedala, ko je umrl leta 1990, mama pa je rekla, hvala bogu da tega kaj se zdaj dogaja ne vidi, vedno je govori “merika, merika”, ker se ve kaj so Angleži naredili, meni kot frocu ni bijo jasno, kaj je ta Amerika za njega tako pomembna, sedaj se mi šajna, mogoče ti bo pomagalo prebrati ta intervju, da ne boš obsojala preveč … http://otporas.com/vrijeme-je-za-istinu-govoriti-o-logoru-jasenovac/

   • Nata

    Moj Bog, bomo sploh kdaj razčistili s to nesrečno zgodovino ?
    Veš, kar veliko poznam – iz moje družine. Moje stare mame pri kateri sem živela in njenih štirih otrok. Trije strici in moja mama. Zelo zgodaj sem marsikaj vedela, a ne razumela. Počasi se mi je le jasnilo, vendar smo se zavedali, da je molk zaenkrat najbolj varen.
    Sem pa marsikaj tudi na svoji koži izkusila.
    Pa. . . . . kdo pa sem, da bom obsojala ljudi ?

    • koza

     jaz tudi, ni kriva ni dužna nobenemu, še zdaj j…m ježa, po domaće povedano, zakaj torej biti tiho, eni bodo pa non stop žrtve, ki niso v toliki meri

     • Nata

      Vsekakor imaš prav. Pisati. . . . . . govoriti. . . . . .samo ne molčati !!

     • koza

      … pa peti, ker kdor poje, slabo ne misli, so rekli neki ljudi nekad davno, zato pa mislim, ker je tudi Thompson moja generacija, se zaveda kaj je na kocki in ne bo užaljen, ker smo itak navajeni na prepovedi; mimogrede, Fištra se je danes vrnil spet iz Kitajske, na Maribor.info ali kak že, je že včeraj rekel, da on pa tega ne odobrava, ja pol pa naj AC/DC, pa mirna roka (včasih Bosna), mi pa bomo šli v Čavoglave ali Knin.

     • Nata

      Veš kaj. . . Slovenci-ke smo velemojstri !!
      Vedno pridemo z dežja pod kap. Če se milo izrazim, no.
      Thompson bo pa tudi to prezivel. Škoda, da organizator, ki pozna položaj pri nas, ni bolj premislil.
      Ni večjih mojstrov za delati smrad, od levakov !!
      Kar naprej praskajo tam, kjer jih ne srbi.

     • koza

      ravno gledam Batagela, kako odpira tajno sobo, ha, ha, ni važno nič, ampak bodo raziskali, ha, ha
      lahko noč

     • Nata

      poročil sploh ne gledam. Mož ima Tv precej na glas, tako, da večinoma samo slišim. Nisem bila pozorna, ker sem gledala kriminalko.
      Bolje gledati gospodično Marple, kot tele naše kriminalce.

 • Wizard

  Genocidne partizanske pesmi??
  Koga moti Thompson, a vi veste kdo pride pet v MB??
  Želeli ste poslušajte…..
  https://www.youtube.com/watch?v=TLUIhRoYWYg
  Nisem še slišal partizanske pesmi, ki bi poveličevala “genocid”.
  Ustaši imajo takšne pesmi in Thompson poje te pesmi.

 • Wizard

  Genocidne partizanske pesmi??
  Koga moti Thompson, a vi veste kdo pride pet v MB??
  Želeli ste poslušajte…..
  https://www.youtube.com/watch?v=TLUIhRoYWYg…..
  Nisem še slišal partizanske pesmi, ki bi poveličevala “genocid”.
  Ustaši imajo takšne pesmi in Thompson poje te pesmi.

  • Janez

   Pesem, Na juriš npr. Ne imenuje– koga pobijajo. A najbrž Slovence. A ne ? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Janez

  VELIK DOSEŽEK !
  smo dosegli – domoljubni
  komentatorji na tem portalu.
  Zavezal sem, zavezali – smi – jezik F. Tunneku.
  Včeraj še je tu
  zavajal nas – z rojstnimi podatki ubogega Jožeka BROZA,
  ki hga je rodila Marija Javeršek.
  A ni povedal, da ubogi Jožek – ni dočakal 30 let, ker je pač – umrl. Dejstvo.
  Nam znani J. BROZZ, KI GA NIKOLI NISMO SLIŠALI REČ “KUŽIŠ” PO HR ZAGORSKO !
  NI, NIKAKOR NI BIL TISTI JOŽEK – OD MARIJE JAVERŠEK.
  Zakaj – ne !
  Ja?
  Enostavno !
  k drugi Josef, Joshua itd. – si je prilastil rojstbne podatke umrlega Jožeka B.?!

  “KRAJA IDENTITETE – SE TEMU REČE – DANES”
  NE BOM
  NAVAJAL POLITIČNIH DOGODKOV – KOT DOKAZ, DA NAM ZNANI J. Broz !
  – NI !!! bil – Jožek Broz !
  Le – DOKAZ Z BROZOVIM
  – IGRANJEM CHOPINA NA KLAVIRJU -PRED GB KRALJICO, NA OBISKU, LETA 1953. Glej Google.

  F. Tunnek in vsi nejeverni Tomaži !
  Še
  so žive priča tega BROZOVEGA IGRANJA CHOPINA V GB, Leta 1953.
  Med GB GOSPODO, KI GA JE LETA 1953 VIDELA IN SLIŠALA IGRATI – TEŽKEGA – CHPINA .

  F.Tunnek in ostali !
  Pojdite v GB, med aristokracijo – pa jih vprašajte – o tem.
  Dokumentirano je, da je GB kraljica o Brozu rekla le :

  ” ČE JE TALE FINI GOSPOD, PIANIST – KOVINAR – POTEM – JAZ – NISEM – GB KRALJICA”
  Torej ?
  F.Tunnek – je hvaabogu izginil – s portala Nove24tv – ker išče podatke ?!
  Kje?
  Za vraga – se je nam znani J. BROZ – TAKO DOBRO NAUČIL IGRATI – KLAVIR.
  Za dobro igranje težkega Chopina ?
  Je treba hoditi – v glasbeno šolo.. To – ve vsak.
  A?
  Med kovinarji, šlosarji ,
  v Sisku, v Kamniku ? Tam glssbene šole za Chopina? Pač ni ! Torej F. Tunnek.? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Maboris

  Šok, ki sem ga doživel ob prebiranju članka, bom zelo zelo težko prebolel. Srčno upam, da za ta članek Janša ne ve oziroma ga ni odobril. Kot zaprisežen desničar ,domoljub sem šokiran nad potezo ,ko sem zvedel za omenjeni koncert sem bil prepričan, da bo Sds organiziral proteste, v primeru ,da bo vlada dovolila ta koncert celo pozival na njen odstop. Resnično ne morem verjeti svojim očem, če je Marko Perkovič proti komunistom, še ne pomeni, da je naš prijatelj.IN NI RACIONALNO ,primerjati domobranske in partizanske pesmi z njegovimi. Sredi Slovenije bomo dopustili pesmi kot so (dolazak hrvata,sveto tlo hrvatsko…..) Po celi Evropi ga prepovedujejo DESNE STRANKE , katera resna država z močno desnico bi pustila nastop tujega nacionalističnega pevca???? Samo zato ker je proti komunistom ,ker poje o bogu? V primeru da se koncert zgodi in celo z odobravanjem desnih strank, boste dokazali levakom ,da pri nas ni domoljubnih desničarjev, da ste se pripravljeni prodati. Sramota brez primere in neverjetno razočaranje. Brez ponosa, čisto dno smo dosegli. Ko bo polna dvorana skandirala HRVATSKA IZNAD SVIH, za dom spremni, ubi janeza, ko se bo prva SLOVENSKA zastava gorela…, tega nikoli ne boste mogli pomesti pod preprogo, domoljubi vam tega nikoli ne bodo oprostili. Če se to zgodi pomeni da v Sloveniji nikoli ni bilo desnice.

 • Janez

  Veš kaj ?
  Ti kardeljasti Slo BOY SMC !
  Daj !
  Pojdi v Zagreb – pa Hrvato reci, da niso narod, da nimajo lastne kulture, da je RKC vera slaba itd
  Če boš?
  Preživel – tako govorjenje v Zagrebu – pa pojdi še v
  Beograd – pa Srbom reci, da niso narod, da nimajo lastne kulture – v Bgd bo – hudo – zate.
  Daj
  Se poglej v ogledalo, pa si priznaj: ” kardeljsto čenčalo” sem.
  Pa?
  Povej – pravo identiteto od J. BTOZA !
  Povej – so imeli grofje s TURJAKA pra – ko so Turke metali v smrt v “turško ječo” JANEZ KOMENDA
  P.S.
  NE JEMAT RESNO SLOBOYSMC – PODINTELEKTUALEN ČENČAČ JE !
  Logika – mu ne della.
  Ne ve: LAŽ IN PROTISLOVJE – NISTA DOKAZ ZA NIČ.Upam, da briše prah, prevaža smetarska vozila. Še svojo nesnago – počisti – s tega portala. Bodi no – tako prekleto – prijazen. J. K.

  • Janez

   Torej !
   Moje mnenje o Hrvatih, Srbih itd.
   Meni negativno poltiziranje ?
   Zares – nikakor ni všeč: ne naše slovensko, ne hrvaško itd. – nobeno negatino politiziranje – NE !
   Še zlasti – če gre za – negativno politiziranje množic !
   enega naroda – proti – drugemu.
   Pposledice take negativne politizacije – so – res – GROZNE !
   Primer ! Dokaz !
   Na tem portalu sem že zapisal ( zavihek Prazne ulice od g. Petka)
   – o PRAZNIH ULICAH ZAGREBA – V POLETJU 1946.
   Namreč:
   Le dva, trije pešci
   na eni glavnih širokih cest med lepimi palačami v ZAGREBU, POLETI 1946 !
   Na danes dokumentarni fotografiji-razglednici Zagreba, posneti v svetlem soncu poleti 1946 !
   ki jo je leta 1946
   moja mama poslala mojemu očetu iz Zagreba v Kamnik, kjer je skrbela za vojne sirote.
   RES
   GROZLJIVA FOTOGRAFIJA PRAKTIČNO – LJUDI PRAZNEGA ZAGREBA, POLETI 1946.
   Zagreb
   – na tisti fotografiji-razglednici – je ? Mesto, prazno, prazno mesto – duhov !
   Kar
   je bilo, ta praznina !
   – nič ljudi v centru Zagreba, poleti – 1946: POSLEDICA NEGATIVNE POLITIZACIJE !
   Dolgoletne
   negativne politizacije množic – v sovraštvo – med nnarodoma Hrvatje, Srbi itd.
   Kp stalinska stran – je
   bila vojaško – močnejša: prebivalstvo Zagreba je maja 1945 bežalo,
   – ustaše so KPJ STALINISTI NESODNO POMORILI NA MACLJU, V ROGU IN DRUGOD.
   – veliko Hrvatov je zbežalo v politično emigracijo – po celem svetu.itd.
   Torej !
   Izogibajmo se
   – negativnim politizacijam,
   pravočasno
   jih prepoznajmo – moji Slovenci. Poskrbimo zase! EX KNJIŽNIČAR L.r. JANEZ KOMENDA

   • Janez

    Da
    ne bom krivičen !
    do SloBoySMC-ja.
    Nekaj imen, ddogodkov … iz zgodovine – navede: a kot Maček Muri !
    zdi se, da ne razume nič – kar bere, prepisuje.
    In – liberalno: bi on pustil, da nsam Slovencem thjci vzamejo vse, kar imamo ?
    In bi se – liberalno – škodoželno muzal ? In čenčal, čenčal – kot ? Prazno čenčalo pač. Ali kaj?

    Preporodovci z Gorenjske – so nam ob koncu 1. sv. vojne s svojimi tellesi – obranili !
    Našo se srno mejo na Karavankah. Pojdi v Kranjsko goro: tam ob Cerkvi najdeš obeležje
    “PREPORODOVCA” domačina iz Kr. Gore, ki reče” rod Preporoda – čuva tvoje sanje !
    Sanje nas Slo encev.
    Poznal sem tega čudovitega, pogumnega, obrtnika, Preporodovca.
    Čudovit pravi moški , Zaveden Slovenec iz Kranjske gore.
    Kaj si pa ti, presodi sam.
    Biti “LIBERALEC” TO – NI – NIČ. ŽAJFNICA – REČEMO NA GORENJSKEM L.R. Janez KOMENDA
    P.S. POJDI “LIBERALNOSTI” UČIT – TURKE. J.K.

    • Janez

     Točneje:
     Sooros je “liberalec” .
     Zloben , okoriščevalski, kot žajfnica zmuzljiv “goljuf”-liberalec.
     Reče, da je liiberalec.
     A je le zloben, narode zavajoč, okoriščajoč se egoist-“liberalec”.
     Kaj si pa ti – veš sam.
     Ne poznam te:
     a liberalci so maškare: včeraj stalinist, nato “kučanist” !
     nato “multinekulti, jutri “islamist” itd.
     Na koncu pa “liberal o” truplo. Matilda – ni liberalka. Ni žajfnica. L.r. JANEZ KOMENDA

 • Sramota od članka koliko podpore (med drugim tudi antislovenskemu) HRVAŠKEMU nacionalistu. Ne bi rekel, da bi se v članku pritoževali, če bi bile peticije proti kakemu slovenskemu nacionalističnem pevcu. Ironično je, da bolj podpiram levičarje kot desničarje, ker so očitno levičarji bolj nacionalno ozaveščeni :S

  Drugače mali nindža pa pri nas ni prepovedan, ker njegova besedila proti naši državi nimajo nič in z njimi nimamo nobenih konfliktov.

  • RATATA

   Slabo nacionalno ozaveščeni so levičarji z Internacionalo za himno in titom za vodjo vseh od Bolgarije, Jugoslavije, Albanije do Italije.
   Po drugih državah ima pa brate iste internacionalnosti.
   Le ena – leva nacija. To kar ti opažaš, je le politično zavezništvo v antikomunizmu. Definicijo levičarstva bo treba malo popraviti, ker se je izrodila. O desnici in definicije še nebi, je pa vsekakor nekaj kontra levičarstvu.

   • Janez

    Zelo se strinjam !
    Dobro zapišeš !
    Ko sem v času referenduma o LGBT vprašal
    – ZL L. MESCA, ČE SE ČUTI SLOVENCA – JE KOMAJ IZJECLJAL – DA SE – ČUTI SLOVENCA,
    – TISTI Z OČALI Z OBALE ZL DR. DVOJNI PRIIMEK – PA, DA SE NE ČUTI SLOVENCA.
    VERJETNO?
    Se čuti bolj del obrobnih LBGT, ki jih je hotel izenačiti z normal družinami. JANEZ KOMENDA

    P.S.obup, čudaki, nemoški le po osebni izkaznici – moški. Čudaki, da te kap. Mar ne?

    • RATATA

     In “kulturniki” delajo tudi filme in predstave s takšnimi (čudnospolnimi) bolanimi vsebinami in sporočili, saj vedo, da se bo sčasoma nerazmišljujočemu to zdelo normalno.

 • andreas82

  tele kombinatke, je kera lušna vmes, ne vidim:)?

 • Tomira Breluga

  Marjanca, tebi pa se vidi, da si delala v pornografski industriji.
  Zato tebi in vsem domobrancem sporočam-vedno ste bili luzerji in luzerji boste ostali.
  Partizani so nabrisali vas in vaše nacistične gospodarje.
  Izdajalci boste ostali za veke vekomaj!
  Amen.

 • Tomira Breluga

  Slovenski Domoljubi lezejo v rit Hrvaškemu ustašu.
  Bo se Franc Breznik pridružil na odru?

 • D&G

  SEM ZA TOMSONA — SEM DOMOLJUB ALI IMA KDO KAJ PROTI .. PA LEPO POJDITE NA PARMOVO MOLIT OKROG MINARETA JAZ SPOŠTUJEM SAMO ZA DOM SPREMNI IN ČE JE TREBA IN HRVAŠKO IN SLOVENIJO !!! OSTALI NAJ POCRKAJO OD ZLOBE IN ZAVISTI

  • Samo kot Hrvat dobro govoriš slovensko.

 • D&G

  ČE PA ENI REČEJO ALAH JE VELIK NIČ HUDEGA —–ČE PA SE REČE ZA DOMOVINO —ZA DOM SPREMNI – VSE NAROBE
  DOMOVINA JE LAHKO SLOVENIJA … DOMOVINA JE HRVAŠKA !!!!

 • Gretta Garbo

  VRNI SE JOSIP BROZ. BIL SI VELIKI VODJA…

 • Janja K

  Lepo..berem komentarje in res lepo :) pou vas je nepismenih sovražnikov ki sploh ne ve za kva se gre v slovenski politiki :D

  A svojih stavov nimate? :D

  Jst sam iz Istre, tle nobedn ne mara tompsona, ampak saj vemo zakaj…slovenci ga samo sovražite, pa sploh ne veste zakaj :D
  Ko slišim enko ko reče “južnjaki” za bosance, hrvatje, srbe…wtf?! :D a gografije poznate…alpa je to flat earth teorija?!
  Serjete po pofukanemu thompsonu (ustaša!) z druge strani pa nabijate ceco (arkanovo udovico?!?) in ne vem kere druge hrvaške/srpske/bosanske izvajalce, samo zato ki za njih nobedn ni reku da so prepovedani ne vem kje :D

  c’mon people…get a fucking life.

  Pa ne bodte jezni name zdj ;)

  Lp iz Istre ;)

 • Jožef

  Halo Slovenci, prosim prevajalca, da nam prevede, kaj pomenijo naslednje besede, ki jih v slovenskem pravopisu ne najdem:
  kva,
  jst,
  bodte,
  kera,
  lištna,
  jast, itd.
  Hvala za prevod in čimprej spravite v jugoćevapopis

  • Janez

   Hm !?
   Ja ?
   Saj verjetno v tem slovarju tudi ni besede,, ki bi bila morda ?

   Primerna : “RAVŠELJ” – MORDA ZA TVOJE “PARTIZANSKO IME ”

   Se opravičujem, če nisi – ravšelj!
   V nobenem slovarju , tudi v ne-slovenskih – ne !
   NI !
   vseh besed, ki se jih nizkotneži zmorejo zmisliti. Napiši ga ti L.R..Ex knjižničarJANEZ KOMENDA

   P.S. POMEN BESEDE “RAVŠELJ” TI BODO PA STARI KRANJSKOGORCI POVEDALI.
   SAMO PREVIDEN BODI, NEKATERI SO ZELO MOČNI. IN NE MARAJO NEMARNEGA GOVORA.

 • Iza Demos

  Kranjska klobasa in teran, a kaj je to v primerjavi s tem, kar smo “zasrali” že ob osamosvojitvi:
  meja,
  izbrisani,
  varčevalci NLB.
  Smo pa res eni nesposobneži. Sedaj bomo celo zaradi hrvaškega turizma zaprosili Bruselj, da ne izvajamo dogovorjenih kontrol na meji. In to skupaj s prijateljico HR, ki nas “zajebava” kot nas le more in kaže svojo premoč. No sicer roko na srce so res bolj zviti. Res pa je tudi, da ima veliko slovenskih državljank in državljanov, kljub kranjski klobasi in teranu, tam vikendice. Ampak bodo že potrpeli ali ne? Potem se bomo pa čudili, ko nas bodo vrgli ven iz “šengna” in vse zato, da pomagamo hrvaški. Kok smo mi prijazni nas udarijo po enem licu pa jim pomagamo, da nas bodo še po drugem. Bravo naše vlade vse od prve do sedanje.

 • črnaovca

  Koliko nepotrebnega čvekanja okrog tega nastopa, seveda ga je treba preprečiti na samo zaradi bolanih idej ki jih širi temveč zaradi njihovega nacionalizma. Me zanima reakcija Hrvatov če bi nekdo pri njih začel igrati Slovenija od kod lepote tvoje. Hrvati Slovencem niti prilike ne dajo za kakšen nastop

 • Aton

  Saj je smešno. Toda isti, ki so prepovedovali Laibach, bi danes prepovedovali Thompsona…

 • Janez

  Ali kdo ve ?
  Je lepa pesem VICE VUKOVA : TVOJA ZEMLJA ! Ustaška? Meni se ni zdela. L.r.JANEZ KOMENDA

  P.S. KAJ PA SRBI REČEJO NA TEGA THOMPSONA .

 • D&G

  Hrvaška ima tudi domoljube.in svaka čast. Niso prikriti tako kot v naši deželi ker se ne upajo povedat nič v zvezi svojim domoljubjem ..