fbpx

Sindikalist taksistov se ni soočil z ministrom Vrtovcem: Raje se je zabaval!

Dejan Jefim se je namesto soočenja z Vrtovcem udeležil zabave, saj trdi, da so ga poklicali v zadnjem trenutku (Foto: Twitter/STA)

Sinoči bi se morala v oddaji Planet 18 na Planet TV soočiti minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in Predsednik sindikata taksistov Dejan Jefim. Jefim se na Planetu ni pojavil, temveč je poslal fotografijo, iz katere je razvidno, da je bil na zabavi. Na Planetu so bili precej kritični, Jefim pa zatrjuje, da je bilo soočenje potrjeno v zadnjem trenutku, zato jim ni ostal dolžan. Ko je pivo prijelo jim je sporočil v svojem slogu: “Vas je konec! Zapomnil si bom! Konec je vaše rasistične, homofobične rase!”

Odgovorni urednik Siola-a Mirko Mayer je v soboto napovedal soočenje, v katerem bi se morala soočiti predsednik sindikata taksistov Dejan Jefim in minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Vsak naj bi na svoji strani pojasnil argumente in protiargumante za prihod Uberja v Slovenijo. Jefim je imel priložnost osvetliti tudi svoje razloge za upor, pritiske, grožnje in navedbe o tem, kdo usmerja koga iz ozadja.

Medtem ko se je Vrtovec prikazal, pa Jefima ni bilo na soočenje, čeprav naj bi udeležbo potrdil že v četrtek. Namesto tega je poslal fotografijo polnega omizja, ki priča o tem, da se je raje zabaval.

Novinar Bojan Požar je dejal, da se je Jefim ustrašil, a slednji te navedbe zanika in pravi, da je bilo soočenje potrjeno v zadnjem trenutku. “Najprej ne potrdite udeležbe ministra, potem objavite tukaj in zatem meni pošljete sms se vidimo zvečer. Nato vasi rumenosrajčniki odkrito grozijo. Vi niste normalni! Res dno dna novinarstva, politike in se česa,” je dejal Jefim in še objavil potek komunikacije. Predstavil je tudi svojo digitalno platformo, za katero je prepričan, da deluje enako dobro kot Uber. Ker mu Mayer na Twitterju ni popuščal, je Jefim, ko je pivo očitno prijelo, odvrnil: “Vas je konec! Zapomnil si bom! Konec je vaše rasistične, homofobične rase!”

https://twitter.com/Mirko_Mayer/status/1383480218656989186?s=20

Poslovnež Dejan Jefim se kot predsednik sindikata taksistov bori za pravice taksistov, obenem pa so nekateri prepričani, da s slovenskega trga izriva zdravo konkurenco kot je Uber. Svoj “humanitarni” boj za pravice “stiskanih delavcev” naj bi zlorabljal za pohlepne privatne interese, saj na slovenskem trgu vzdržuje monopol, svoje “lovke” pa spretno razprostira tudi na tujem.

Svojo programsko opremo razvija v smeri Uberja
Jefim se predstavlja kot eden najbolj prepoznavnih obrazov v svetu taksi poslovanja v Sloveniji, Srbiji in drugih krajih srednje Evrope, pri čemer gre zahvala programu NetCab software. Digitalne rešitve tega podjetja naj bi uporabljalo 80 odstotkov slovenskih in okoli 50 odstotkov srbskih taksistov, programska oprema pa naj bi bila prisotna tudi v Avstriji ter nekaterih drugih državah srednje in vzhodne Evrope. Sicer pa je o svoji izobrazbi zavajal javnost, saj ni zaključil študija na Fakulteti za računalništvo, kot je sicer zapisal.

predsednik Sindikata taksistov pri SDPZ Dejan Jefim (Foto: FB DF)

Požar je na portalu Požareport objavil sočne podrobnosti o človekoljubno-poslovni dejavnosti Jerima. V enem zadnjih zapisov novinar priznava, da ga je Jefim skušal na vsak način diskreditirati ter mu celo grozil z nasiljem. Kot še razkriva v nadaljevanju, je Jefim solastnik in direktor podjetja Net-Informatika, hkrati pa “kraljuje” na “prestolu” Sindikata taksistov pri SDPZ, čeprav sam sploh ni taksist. Po vsem dogajanju pa je nekaj jasno; prevzem trga taksi služb je očitno izjemnega pomena, saj padajo grožnje iz obeh strani.

Sara Rančigaj