Škandal! Slovenski policisti ne lovijo le ilegalcev, ampak za njimi pobirajo še smeti?!

Smeti ki ostajajo za ilegalnimi migranti... (foto: FB, Twitter)

Vdor ilegalnih migrantov na območje Slovenije ne pojenja. Samo v enem dnevu so policisti na območju Novega mesta ujeli 25 ilegalcev! Zasledili pa smo tudi zapis Komunale JP Črnomelj, ki razkriva, da pripravlja čistilno akcijo za migranti, ki odpadke pustijo tam, kjer pač padejo od njih … in razkrivamo kritično točko, kjer ilegalci pustijo največ smeti!

Dolenjski policisti so med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju krajev Dolenja Pirošica, Preloka, Veliki  Nerajec in Dolenji Suhor pri Vinici izsledili in prijeli 25 ilegalcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. S PU Novo mesto razkrivajo, da so prijeti ilegalci državljani Sirije, Turčije, Iraka, Afganistana in Bangladeša, policijski postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Vdor ilegalcev v Slovenijo se torej nadaljuje, žalostno pa je, da ti ljudje ne premorejo niti toliko kulture, da bi vsaj pobrali za seboj smeti, ki jih pustijo dobesedno tam, kjer pač padejo od njih. Jasno je torej, da kakšnih ljudi, ki bi obogatili našo kulturo, ni za pričakovati, če nimajo niti toliko osnovne kulture, da bi za seboj pospravili smeti. Stanje je že tako kritično, da se je oglasila celo Komunala JP Črnomelj, ki je svoj zapis naslovila “Pobiranje in odvoz odpadkov, ki ostanejo za migranti”. V njem so zapisali, da policisti dobro opravljajo svoje delo na področju nezakonitih prehodov državne meje, ne glede na to pa za ilegalci v okolju ostane veliko odpadkov. Do sedaj so se tudi z odpadki po svojih močeh ukvarjali kar policisti sami, vendar so količine prevelike za takšen način dela,” so razkrili, da delo slovenskih policistov ni bilo le lovljenje ilegalnih migrantov, ampak so za njimi celo pobirali smeti?! Če to ni popolno ponižanje policistov tako po poklicni plati kot tudi osebni!?

Kritične točke: okolica Sečjega sela in Preloke
Omenjeno komunalno podjetje se je zato s policijo dogovorilo o skupni akciji zbiranja in odvoza odpadkov na deponijo, ki jo bodo izvajali naslednji teden. “Najprej se bomo lotili najbolj kritičnih točk, to je okolica Sečjega sela ter Preloke. Po vsej verjetnosti bomo z akcijami nadaljevali tudi v prihodnje. Kako na optimalen način organizirati pobiranje, bo pokazalo samo delo v prvem tednu. Odvisno pa je tudi od naročnika oziroma plačnika akcije, ki ga v tem trenutku še nimamo,” so še dodali.

Celoten zapis preberite tukaj:

Vir: Facebook

M. S.