fbpx

Škandal! Urad Vlade RS za komuniciranje nevladnim organizacijam za pranje možganov mladim z migranti namenil kar 97.000 evrov!

Marjan Šarec. Foto: STA

Urad Vlade RS za komuniciranje (UVRSK) je objavil javni razpis za nevladne organizacije za “sofinanciranje ozaveščevalnih in izobraževalnih projektov”, s katerimi želijo med drugim mladim enkrat za vselej vbiti v glavo, da je begunce in migrante potrebno sprejemati ter da je raznolikost dobra za razvoj. Razpis je vreden kar 97.000 evrov, kar 72.000 pa je namenjenih sklopu o “spoštovanju in sprejemanju različnih etničnih skupnosti, beguncev in migrantov.”

Javnim razpisom, s katerimi leva vlada Marjana Šarca skrbi za nevladne organizacije in skuša prati možgane mladim, ni videti konca. Sredi tedna smo poročali, kako so na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pod taktirko SMC-jeve Ksenije Klampfer objavili javni razpis, vreden 50.000 evrov, za to, da bi fantom prali možgane glede “razbijanja stereotipov” in nasilja na “zmenkanju”.

Na Uradu Vlade RS za komuniciranje so ob tem pokazali svojo tekmovalnost pri zapravljanju davkoplačevalskega denarja za najbolj nesmiselne stvari in objavili javni razpis namenjen nevladnim organizacijam, vreden vsega skupaj 97.000 evrov. Številke so naravnost grozljive.

Trikrat več denarja za sprejemanje migrantov kakor boju proti trgovini z ljudmi
Kakor piše v razpisu, bo vrtoglavih 72.000 evrov namenjenih sklopu o “spoštovanju in sprejemanju različnih etničnih skupnosti, beguncev in migrantov,” medtem ko bo preostalih 25.000 evrov namenjenih “boju proti trgovini z ljudmi.”

https://twitter.com/BernardBrscic/status/1081220249536606208

“Slovenska družba je, podobno kot vse sodobne družbe, etnično raznolika. Taka je pravzaprav že dolgo,” so zapisali v razpisu. To ne drži, slovenska družba je vsaj zaenkrat še pretežno homogena družba. Etnična raznolikost, o kateri govorijo na UVRSK, je nekaj, kar levičarji napihujejo preko vseh proporcev. Ravno tako ni res, da je tako že dolgo. Kaj sploh pomeni dolgo? Govorimo o prihodu Slovanov na področje današnje Slovenije, ali priseljevanju v času komunistične Jugoslavije iz drugih jugoslovanskih republik?  Slednje namreč ni dolgo, prvo pa ne igra nobene vloge.

To so klasične retorične pasti, s katerimi levičarji potvarjajo zgodovino. Namesto natančnosti imajo radi opisne trditve, v katerih je posamezniku prepuščeno, da sam določi kaj točno želijo povedati. In nepozoren bralec bo sam zapolnil luknje in mislil, da s povedanim ni nič narobe.

Ideološko obtežen javni razpis
“A kljub temu raziskave javnega mnenja skozi daljše časovno obdobje kažejo, da je odnos javnosti v Sloveniji do priseljencev različnih narodnosti (ne glede na njihov status v Sloveniji) pa tudi prebivalcev Slovenije, ki so pripadniki drugih narodov oziroma etničnih skupin, razmeroma odklonilen.” Kako ne bi bil, ko pa so tujci? Od kod predpostavka, da bi morali Slovenci v Slovenijo sprejeti kogarkoli? Takšen odnos do tujcev je vsepovsod po svetu. Težava ni v narodnosti tujca, temveč v njegovem statusu tujca. Tujec je namreč nekdo, ki izstopa, ki se ne asimilira. Zakaj bi bil odnos Slovencev v tem primeru do tujcev kakorkoli drugačen, kakršen je. Tujci so tisti, ki se morajo prilagoditi v Sloveniji, ne Slovenci.

Tabela stroškov javnega razpisa Urada Vlade RS za komuniciranje (vir: printscreen)

Katere raziskave javnega mnenja? Kako dolgo časovno obdobje? To so vse vprašanja za trditve, ki so zgolj postavljene, nikakor pa predstavljene. Javnost zanima na kakšne in čigave podatke so cenjena vlada Marjana Šarca sklicuje, pri oblikovanju teh javnih razpisov namenjenih financiranju nevladnih organizacij.

“Po povečanem prehodu beguncev in migrantov pa se je javno izražanje nestrpnosti, ksenofobije in rasizma zelo okrepilo.” Kakor se da razbrati, je vse poročanje o migrantski krizi le zaleglo, namreč zdaj ni več pisanja zgolj o mitoloških “beguncih”, temveč lepo omenjajo tudi migrante. Male zmage. A da bi govorili o javnem izražanju “nestrpnosti, ksenofobije in rasizmu”, je čisto levičarsko natolcevanje.

Vlada se boji resnice
Namreč, že ničkolikokrat smo videli, da je za nestrpneža, ksenofoba in rasista proglašen vsak, ki si drzne kritizirati nedelo vlade, ki namesto, da bi ilegalne migrante nagnala nazaj ali strpala v zapor, kamor kot kriminalci tudi spadajo, jim omogoča azil in s tem spodbuja ostale k kršenju zakona. Tako so slovenski državljani drugorazredni v lastni državi, saj zakoni, ki veljajo za njih, ne veljajo za ilegalne migrante.

Foto: STA

Za vlado je ksenofobija že, če si posameznik drzne reči, da si ne želi, da bi se Slovenija spremenila v današnjo Švedsko, kjer ob božiču svarijo pred nevarnostjo granat in so spolne zlorabe, ki jih zagrešijo migranti, državi prislužile sramotni naziv Evropske prestolnice posilstev.

“Etnična nestrpnost in sovražnost se pojavlja v političnem in javnem govoru, v medijih in še zlasti na spletnih družbenih omrežjih, kjer so vse glasnejši tudi pozivi k nasilju.” Orwelliansem Ministrstvu za resnico gre v nos, da obstajajo mediji, ki ne meketajo tako kot ostali, temveč si drznejo povedati, da je cesar gol. Pozivi k nasilju so v slovenski zakonodaji kaznivo dejanje, kot tako bi morala policija, kjer je to primerno, tudi ukrepati. A kakor smo ugotovili nedolgo nazaj, za to kaj je sprejemljivo in nesprejemljivo odloča izbrana elita na Fakulteti za družbene vede.

Ciljna skupina so mladi

“Urad želi podpreti projekte, ki bodo namenjeni mladim in bodo prispevali k ustvarjanju in širjenju ozračja strpnosti ter k spoštovanju in sprejemanju pripadnikov različnih narodnosti in različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov s tem, da bodo: informirali o vzrokih in posledicah begunstva in migracij, ozaveščali o človekovih pravicah vseh, tudi pripadnikov različnih narodnosti, etničnih skupin, beguncev, migrantov …, spodbujali medsebojno poznavanje in krepili razumevanje medkulturnih razlik, osveščali o pomenu in pomembnosti medkulturnega dialoga, promovirali odprto, vključujočo družbo in pomen spoštovanja človekovih pravic ter socialne solidarnosti, krepili zavedanje, da priseljenci (ne glede na njihov status v Sloveniji) s svojim znanjem in delom prispevajo k razvoju družbe, opozarjali na pojavnost, oblike in negativne posledice sovražnega govora.”

V ciljno skupino, za katere pranje možganov je namenjenih 72.000 evrov, so na UVRSK uvrstili učence zadnje triade osnovne šole, dijake, študente univerz in visokih šol ter mlade med 15. in 29. letom starosti, ki niso vključeni v  izobraževalni proces.

Ivan Šokić