fbpx

Škandalozno! Brezposelna mati treh otrok obsojena na pogojno kazen, ker je bila na Facebooku kritična do ilegalnih migracij – bodo tako sankcionirali tudi tiste, ki sedaj grozijo s smrtjo?

Migranti. (foto: Matic Štojs Lomovšek)

V tako razgretem ozračju, kjer se spet ponavljajo scene iz vstaj pred osmimi leti – grožnje s smrtjo, grožnje z “obiskom na domu” in podobno – je pomenljivo, kako so se levičarji besno odzvali na nedavno mnenje zunanjega ministra Anžeta Logarja o pravosodju, ki ga je posredoval v Bruselj.

Dokaz, da je imel minister prav, pa je tudi naslednji primer: Slovenske novice danes poročajo, da je sodišče na pogojno kazen zaradi širjenja nestrpnosti obsodila brezposelno mater treh otrok. In kaj je tako hudega storila? Pozvala je, naj “primejo v roke orodje” in se lotijo nevladnikov, ki pomagajo migrantom, nato je pozvala še nad “lopovske levajzarske, pol pa bo mir … gremo akcija …”

Zapis naj bi se zgodil septembra lani. Sodišče je zapisalo, da je s tem zapisom pozvala k sovraštvu in nasilju proti tujcem, ki nelegalno vstopajo v Slovenijo, proti nevladnim organizacijam, ki to podpirajo, in proti levici v parlamentu, ter vse spodbujala, da gredo v akcijo proti prej navedenim skupinam. Ob tem je še dodalo, da je bilo dejanje izvedeno po spletu oziroma na način, ki bi pri simpatizerjih njenih idej lahko povzročil reakcije, ogrozil javni red in mir.

Skratka, očitno so se uresničile napovedi, da so začeli organi pregona nastopati proti vsem, ki smo kritični do ilegalnih migracij, ter do podpornikov ilegalnih migracij. Očitno je, da je marakeška deklaracija že začela delovati v praksi, medtem ko nosilci revolucionarnih izročil nekaznovano grozijo…

Demokracija