Škof Glavan: Vlada lahko računa na pomoč Cerkve in Karitas

Predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) Andrej Glavan ob izjemni begunski krizi vabi vse državljane, da smo “v času te preizkušnje, kljub nekaterim zaskrbljujočim pojavom enotni, mirni in da begunce po naših najboljših močeh sprejemamo kot brate in sestre“.

V izjavi za javnost je pozval vlado, da beguncem, ki se v teh dneh nahajajo v Sloveniji, nudi varne razmere, primerno namestitev in oskrbo, pri čemer lahko računa na pomoč tako krajevne Cerkve kot tudi Karitsa.

Prav tako naj državne oblasti dosežejo čim prejšnji dogovor o begunski problematiki na ravni Evropske unije in sosednjih držav, da v prihodnjih dneh in tednih ne bo prišlo do humanitarne krize in neredov,” je še poudaril Glavan.

Za Radio Vatikan pa je o humanitarni krizi v Brežicah spregovorila tudi vodja župnijske Karitas Zinka Žnideršič, ki je izpostavila težke delovne pogoje vseh humanitarnih delavcev: “Bilo je tudi več nestrpnosti in več izgredov, ampak naši prevajalci so to nekako pomirili, tako da večjih težav ni bilo

Naša naloga pa je, da za njimi pospravimo, pripravimo za naslednje, ki so že napovedani in prihajajo. Lahko bi povedala še to, da se ekipe povezujemo s prostovoljci Rdečega križa, sodelujemo zelo dobro s policijo,” je še dejala Žnideršičeva.

U. U.

 

 • centurion

  Ne samo, da cerkev z rdečo zalego kolaborira, sedaj še islamizira kristijane. A jim ne bi dal nekaj slovenskih cerkva za preureditev v mošeje, po zgledu nemških protestantov?!

  • hannibal

   Pride to na vrsto, brez skrbi da pride.

  • rubec

   Stari nic skrbet. Tacas ko se cerkev kao ukvarja s tem jaz in moj ciganski sosed po imenu Rom pridno skidava žlebove s cerkva. Obenem se se fanj smejiva tako da sem vceraj zvecer skoraj s strehe butnil.

 • hannibal

  “Načrtovalci te invazije in genocida lahko računajo na pomoč Katoliške cerkve in Karitasa”, bi bilo bolj konkretno povedano.

  • hibernacija

   Še posebej njihovih vernikov, ki molijo za vse te revež in so v prvih vrstah, ko gre za vprašanje nesebične pomoči tem trpinom!?

   • hannibal

    Daj nalimaj tukaj sliko enega samega “trpina”, pa bova o njem udarila debato. Velja?
    (lahko uporabiš slike manipulatorkih medijev, skupaj s sliko utopljenega sinčka onega šmuglerja, ki je želel priti do zastonj zobarja)

 • MEFISTO

  Tole morate prebrati: http://www.publishwall.si/aktu

  • dob

   Hvala za link! Najbolj se mi je zdelo zanimivo tole:

   Prejeli smo: danes sem izstopil iz Društva novinarjev Slovenije
   Objavil/a Aktualno ., dne 2015-10-24 ob 22:34:43

   PREJELI SMO:

   Jože Šmigoc
   24 mins ·
   Danes sem izstopil iz Društva novinarjev Slovenije. Iz protesta.

   Včeraj so si namreč člani upravnega odbora DNS drznili nasloviti na članstvo poziv in navodilo, kako naj pišemo o beguncih, migrantih … Kot da bi oni bili nek centralni komite iz časov, ki se jih mnogi spominjamo, pa četudi CK-ja nismo čisto resno upoštevali.
   Hvala za tak narek in poziv k pravovernosti. Če kdo potrebuje kompas v rokah nekoga drugega, ki mu bo govoril, kje je sever, naj ga uporablja. Ampak brez mene …
   Vso srečo še naprej, DNS…

   • Nataša Valant

    Bravo 11
    No , saj !! Se nič ne čudim , saj vemo , kdo je predsednik !

   • Jovo Jamnica
    • hannibal

     Si opazil, kaj so barabe DNS napisale?

     DA SE ZARADI PODNEBNIH SPREMEMB IN SPOPADOV ZA VODNE VIRE BEGUNCI NIMAJO KAM VRNITI

     Tem barabam je presneto jasno, da je to invazija. In ker je tudi malim ljudem vse bolj jasno, da je tukaj Sircev bolj malo, prilagajajo novorek. Po novem torej begunci niso begunci zaradi vojne, ampak zaradi podnebnih sprememb, vodnih virov, revščine.

     Delajo kot mravljice, marksistična banda.

 • hibernacija

  Bogi! V podobnem eksodusu iz Egipta so takšni imel vsaj Mojzesa, da jih je zaščitil, nagrabil in jim kazal luč upanja!?

  • dob

   Tudi oni imajo Mojzesa, z njim govorijo po mobilcu in jim daje navodila.
   Mi o teh ljudeh govorimo kot o enoznačni masi ljudi, ki to zagotovo ni. Večina jih je, ki se tudi po 30 letih bivanja v Nemčiji ne bo integrirala. Ustvarila si bo geto in med sabo bo vzdrževala svoj jezik, drugega pa ne bo sprejela. Med asabo se bodo ženili in ubijali člane lastne družinhe, ki bi hoteli pobegnii iz pekla družine.

   Nekaj jih že zdaj gre v Nemčijo z namenom, da bo bodo spreminjali kulturo in jo nadomestili s svojo, ki ima svoja pravila. Nekaj jih pa je, ki bodo šele postali sovražni do njim tuje kulture. To se bo zgodilo počasi in bo podobno zgodbi o ježu in lisici. Tako se je zgodilo tudi z nami!

   Slovenije ni, je samo nadomestna Jugoslavija. Poznam ljudi, ki so z juga bivše SFRJ in še po štiridesetih letih ne govorijo slovensko, ker je ne znajo. Ne znajo je pa zato, ker nočejo znati. Če se oni niso integrirali, se tudi tile begunci ne bodo.

   Jugoslovenarji so nam vzeli državo in jo spremenili v neko usegliharsko sranje, ki ga zagovarjajo tako, da je, takšna kot je, bolj humana, svetovljanska, naprednejša, kulturnejša, ker je večkulturna. V redu! Ampak ni moja.

   Zgodba o lisici in ježu. Zodba o Albancih in Srbih na Kosovu. O kučanistih po osamosvojitvi Slovenije, ki so si omislili svojo, paralelno državo, s kučanističnim sodstvom, pravnim sistemom in paralelno ekonomijo. Sebe vzdržuje z zadolževanjem. Sposojenega denarja ne misli vrniti.

   Potem je zgodba o izsiljevanju islamistov na Danskem z zahtevo po uvedbi šerijatskega prava in zdaj bodo nastale še druge take zgodbe. Počasi bodo rekli: demokracijo ste vi Evropejci izumili in nas je zdaj več, kot je vas. Število odloča! Torej je demokracija tisto, kar reče večina.
   kučan misli enako.
   Demokracija je vse kaj drugega, kot pa zmaga večine. Demokracija je prostor, ne nazadnje tudi misleni prostor, kjer je dovoljen vsak izraz, sliđano vsako mnenje in kjer se na forumski način mnenja sebe postavijo na ogled in iščejo skupne rešitve iz zagate. kučanova demokracija živi napredsodku, da je on nekaj poebnega, da so njegovi pristaši nekaj posebnega in da jim ni treba ničesar dokazovati, ker je že vse dokazano. To je dogma in ne demokracija!
   Argumenti, ki zmagujejo, so argumenti, ki so pripeti na osebne izkušnje in ne na religijozna ali ideološka izhodišča, ki so le predsodki iz nekih drugih časov. Ko nekoga boli, ga boli zdaj.
   Ali pa si samo nekaj izmišljuje, predpostavlja preteklost sedanjosti, z namenom, da bi drugim odrekal tisto, kar je njihovo. Sedanjost!

   • hibernacija

    Lep primer tistega kar sem pisal zgoraj o prefinjenih odgovorih!?!?

   • rubec

    Ni kaj praskat tukile.**********

  • hannibal

   He he he. Pa sem dočakal en biser danes tudi od tebe.

   A takšni so bili na eksodusu iz Egipta? Sem te dobro slišal?

   Tvoje trolanje je umetniško delo, če tako pogledaš.

 • Nataša Valant

  Ampak veste kaj !! Kaj država nima drugih ljudi , ki bi pospravljali to svinjarijo ? Ljudje od RK, Karitasa in drugi prostovoljci že tako delajo cele dneve.

  • pajot

   Če bi jaz imel prvo besedo,bi jih nagonil pospravljat za seboj,preden bi jih dostavil Avstrijcem. Tako me je naučila mama,da o očetu sploh ne govorim

   • rubec

    Glih tapravi se je oglasil. Zadnjic mi je en tvoj frend potozil da sta skupaj zdrla dve gajbi Tastargapramena, pospravit je pa konobarica morala. Aja še to je rekel, da je vse on plačal.

    • pajot

     Pa sem mu reku,da ma tih za bit. na,zdej se še na prijatlje ne morš več zanest.Drgač pa plastiko pa papir še kar sortiram,čeprav pol to vse skup zmečejo.

 • Borut Stari

  Dodatno poneumljanje ljudstva. Kler po 75 letih znova podpira vsiljivce in okupatorje, Upam, da bo tudi rezultat enak, Raje imam salonske marksiste kot islam in njegovo kulturo, Ko berem besede Žnidaršičeve, da naj bi pospravili za odhajajočimi in pripravili teren za nove se sprašujem, kdo je tu bedak. Največja slabost Evrope, katero načrno izrabljajo ti vsiljivci in okupatorji je prav demokracija.

  • dob

   Stari, jaz sem tu izdajalec.
   Raje imam odkrito sovraštvo, kot pa skrito, pritlehno, zavajajoče, skrito za nekakšno “humanostjo”. Proti odkritemu sovraštvo se je lahko boriti, ker je očitno, Proti podlemu in skritemu pa teže, ker ga nekateri zlahka zamenjajo za humanega; za tako imenovani “komunizem s človeškim obrazom”.
   Če obstaja komunizem s človeškim obrazom, potem obstajajo tudi fašizem, nacizem in islam s človeškim obrazom!
   Hvala lepa za vse štiri! Bolje mi je brez njih.

   • Borut Stari

    Raje imam salonske marksiste kot islam in njegovo kulturo sem napisal iz razloga, ker trenutno omogočajo delo in pokojnino in zagotavljajo zdravstvo takšno kakršno pač je. Od vsiljivcev lahko pričakujem kvečjemu prerezan vrat ker sem brezbožnik. Iislam s človeškim obrazom zaradi verskega fanatizma ni mogoč.

    • dob

     Res je, je ni diktature s “človeškim obrazom”. Ni je ne ideologije ne religije s človeškim obrazom, tudi ko se zdi, da katera od njih prinaša mir in ljubezen. Salonski marksisti zagotavljajo minimalne penzije z izposojanjem denarja v tujini in povečevanjem dolga države. Kreditna sposobnost drži nož stran od vratu.
     Pa veš, kako se dolgovi poravnavajo?
     Skupaj z zunanjim dolgom, nastane še notranji dolg. Zunanji in notranji dolg sta enaka. 30 milijard zunaj je 30 milijard znotraj!
     Zunanji dolgovi se vračajo z denarjem, seveda, če ga sploh imaš namen vrniti, sicer se zunanji dolg prenese na “notranje dolžniško razmerje”. Ko zunanjega dolga nimaš namena vračati in vrniti, se zunanji dolg poravnava z notranjim dolžniškim razmerjem.

     Notranje “poplačilo” se vrši z rezanjem vratov, s posiljevanjem in streljanjem ljudi. Nekaj kot Srebrenica. Da ne bi kdo mislil, da je kučan dedek mraz, ki skrbi zato, da smo kreditno sposobni.

 • Vera

  G. Glavan se naj v prvi vrsti zaveda, da s temi Migranti nismo ” bratje in sestre “, ker so druge vere , ki ni ” prava vera “, ker omogoča posilstva, pobijanje lastnih otrok , sekanje glav ” nevernikom ” in vsem , ki nismo takšni kot oni . Pozablja na naše slovenske otroke , ki s svojimi družinami živijo v pomanjkanju.Če moja trditev ni točna, potem nam pa naj škof Glavan razloži , zakaj imamo v dvorani Golovec vsako leto ” Klic dobrote ” , kjer se zbira denar za ” lačne otroke ” . Državi bi on pomagal za tujce , za naše družine pa očitno ne več . :(

  • babi

   Ne kar tako kamenje metat. A smo pozabili na to, da je naša vera sežigala nedolžne ženske na grmadah, pa knjige, pa pedofilija pa geji pa posilstva nun itd….., pa nezakonski otroci…………

   • hannibal

    In zato moramo to vero zamenjati za še hujšo?

    • dob

     In zato moramo to vero zamenjati za še hujšo?
     Ne, lahko pa se rešimo diktatur obeh, pa diktature ideologije tudi.

  • dob

   vera, ne zameri. Če sem iskren, potem moram priznati, da smo vsi ljudje drug drugemu bratje in sestre.
   V zgodbi o Kajnu in Ablu Bog vpraša Kajna, kje ima brata. Ta mu odgovori: Mar sem skrbnik svojega brata?!
   Pravzaprav da! Vsi smo skrbniki svojim bratom. Le da nas tega že dolgo nihče ni vprašal, nas ni spomnil, mi pa smo pozabili.
   To seveda ne pomeni, da moramo zanikati sebe pri tem, da drugemu pomagamo. Težko mu tudi pomagamo, ko sami nimamo. Še težje mu pomagamo, ko z druge strani prileti oholost in maščevalnost za vse kar bi dobrega storili.
   Pa tudi tega ne pomeni, da ima tisti, za katerega poskrbiš, pravico udariti te po drugem licu, ko ti je že eno stran glave dodobra izmaličil. Včasih se moramo pa tudi vprašati, kdo nam maliči glavo že ves čas, še preden so se begunci, islamisti, teroristi… sploh pojavili med nami. Pa mu nastavljamo ne le drugega lica, temveč tudi rit. Pa še ponosni moramo biti, da to delamo.
   Zdaj nas pa množica ljudi, katerih kultura je usmerjevana v nagone, torej je nagonska, za razliko od naše kulture, ki je razumska. Razumska je nagone skrila v nek predal in jih prepustila manipulaciji diktatorjev in parazitov, in so zato oni stražarji naših nagonov! Zato so naši nagoni drugačni, kot bi morali biti.
   Na drugi strani imamo zmanipulirane nagone na prostosti, ki po eni strani zavidajo standard civilizaciji, ki je utemeljena na Razumu, po drugi strani pa našo civilizacijo prezirajo.
   Kadar stisneš nagone v premajhen prostor, udarijo v tisto smer, za katero so prepričani, da jih ovira. Podobno kot eksploziv: večjo škodo naredi v manjšem prostoru, manjšo ali nikakršno pa, ko eksplodira na prostem. Razumska civilizacija ima nagone za sužnja in sužnja je iz nje naredila RKC. Tako kot iz žensk, in enako tudi iz živali. Mi smo samo čreda. Vera uporablja nagone zato, da pomnoži čredo (tudi človeško) potem pa jo zakolje in prodaja v vseh smislih. Meso, kosti, kožo. Klanje predstavlja ustvarjanje dodane vrednosti, pa naj gre za živalsko klavnico ali človeške klavnice.
   In zdaj smo se ustrašili nečesa, kar ima naša razumska civilizacija strogo pod kontrolo in shranjeno v bančnih sefih. In samo posvečeni smejo do tega, pa še ti v malih dozah. Z denarjem si sem in tja kupujejo “nagone”, na skrivaj (pedofilija, izrabljanje položaja za seksualne igrice, nedovoljene igrice, porno industrija ipd.) tako da večina ne ve (zato obstajajo arhivi, ki so javnosti nedostopni in za katere ne sme nihče vedeti) da si samo misli, kaj je lahko za vsem in razvija domišljijo, hkrati pa upa, da nas vodijo normalni ljudje in ne izprijenci.
   Islamisti nagonsko čutijo, da je z razumsko civilizacijo nekaj narobe. Njihovi vodje si mislijo, če se ti tepci pustijo voditi Krivdi in če njihovi vodje uporabljajo krivdo kot vzvod, da jih prisilijo v karkoli, tudi v to, da jim ližejo drek u riti, potem jim lahko tudi mi storimo enako in jim njihovo humanost zatlačimo v njihov gobec!
   Če veš zakaj gre, lahko dosti tega storiš drugače.
   Če pa ne veš, če si poln predsodkov (tudi v zvezi s humanostjo!) in se po predsodkih ravnaš, potem ne veš kaj delaš in ne veš kaj te čaka.
   Sklep: Seveda je treba pomagati ljudem, ki so lačni in potrebni pomoči.
   Seveda je treba pomagati ljudem doma, ki so lačni in potrebni pomoči – najprej!
   Tudi oni so naši bratje! In sestre. Oni prej kot drugi.

 • Pia

  Iluzija, velika iluzija je misliti, da delamo dobro. Ljudje, ki so vdrli k nam, zahtevajo, da jim pomagamo. Ko nekdo od mene nekaj zahteva, mi zazvonijo vsi alarmni zvonci.

  Zakaj? S kakšno pravico nekdo zahteva? Bom sama mogla ugoditi tem zahtevam? Kaj bodo naredili, če ne naredim tistega, kar želijo? Mati z otrokom bi žalostna odšla od mene. Morda bi me še preklela, morda bo prisegla maščevanje, morda bi me pljunila, vsega tega smo vajeni od ciganov. A kaj storiti, ko navali množica? Biti tiho in ji ugoditi? Sama bi bila prva, ki bi pomagala, če bi bile pred menoj matere z otroki ter morda še kakšen moški za njihovo pomoč in zaščito. A tu je ravno obratno, krdelo moških uporablja otroke kot prebojno orodje, ki ga po uporabi zavržeš.

  Humanitarci, razmislite, uporabljajo velik val priseljevanja res le tisti, ki nujno potrebujejo pomoč? Premislite, kaj nam bodo ti ljudje prinesli, kakšno kulturo, kakšne zakone, kakšne navade. In kaj bodo storili, če jim kaj ne bo všeč? Islam, ki temelji na strahu, literalizmu, ločevanju moških in ženskih pravic, šeriatskem pravu zagotovo ne spada v Evropo. Si želite, da bi na osnovi lažne dobrote in usmiljenja (Nemci so jih vabili v EU, ker hočejo delavce) preselili vojno iz Sirije v EU. Muslimani niso “zavarovana vrsta”.

 • hibernacija

  Prefinjeni načini iskanja izgovorov in alibijev, da tem nesrečnikom ne nudimo pomoč, je samo prefinjen način ščuvanja državljanov proti njim. Ampak direktno ali prefinjeno ščuvanje proti tem ljudem je nečloveško, je greh. Celo več, prikrito ščuvanje je zahrbtno, je večji greh!? Ščuvanje in ščurki imajo le v črkah podobnost, drugače ščurki nikomer ne škodujejo zlonamerno!?

 • hibernacija

  Kaj bo jutri ne vemo, so le zlo ali dobronamerna ugibanja in ljudje v stiski nimajo kake koristi, danes, ko jim je treba in situ, zdaj pomagat!?

 • hibernacija

  Pa kakšni so to ljudje, ki hrani svoj ego, svojo politično matematiko gradi na račun nesreče drugih!?

 • hibernacija

  Šele, ko smo dobival radioaktivne banane smo se zavedli, da nalaganje odpadkov tam daleč v banana državah, se nam prej ko slej kot bumerang vrača. Mogoče nam pa ta nesrečni exsofus odpre oči, da sregledamo kaj počnejo naftni in orožarsko pohlepni lobiji v imenu izvažanja demokracije. Mogoče, pa le dojamejo, da ne gre le številke in statistične kazalce, ampak, da gre za ljudi!?

 • baubau

  Kakorkoli že,ti ljudje so sedaj in bodo do nadaljnega tu – z njimi bomo ravnali spoštljivo in sočutno.

  • hannibal

   Malo ti prehitevaš. Če jaz dobro slišim, se derejo Dojčland, Dojčland.

   Morda pa imaš ti že kakšne tri pod posteljo?

 • Ježek Teka Teka

  Cerkev je vedno pripravljena pomagati ljudem v stiski … medtem ko so komunjare na vladi pripravljene pomagati samo tujcem … beguncem … priseljencem … lasten narod pa obdavčit in deložirat, pa to …

  • neny

   imaš prav. Sedaj pa podpira invazijo, pa ne mislit da sem pri kakih komunjarah.

   • neny

    sicer je vsa cerkvena pomoč pridobljena od ljudi, Vatikan ne da nič.

    • dob

     Vatikan zastonj tala software.
     Hardware morajo dati ovce,

 • neny

  Raje nehajte s tem….Cerkev je pa lahko sram, da sramoti vse državljane s podporo invazije….Kristus si tega gotovo ne bi nikoli želel.

 • daresi

  Večina vplivnih ljudi te dni govori neumnosti. Med njimi tudi škof Glavan.

 • desničar

  dajte jim cerkve na razpolaga ,butl škofovski,po svetu požigajo in pobijajo kristjane ,ta pa špila dobrotnega teleta

 • južnificirana_si

  še pred volitvami naj navijajo za ZL in maše bodo brez publike

 • dob

  Baje pri Microsoftu delajo nov Converter za religije in ideologije. Downloadaš software v free varianti in vanj vtakneš ime. Potem greš na seznam religij in ideologij (če jih je premalo, lahko dobiš še druge v varianti za kupit) in si izbereš, kaj hočeš. Narediš recimo konverzijo iz islama v katolicizem. Ali pa iz budista v islam, Ali pa iz kristjana v komunista. Potem je iz komunista v nacista in fašista mala razlika, če sploh je kakšna. V glavnem, to opraviš hitro in elegantno in po potrebi (mislim zjutraj, potem ko se userješ). V kupljeni varianti Converterja lahko množico nanekrat pokrščaniš ali pokomunistiš, z enim klikom! Recimo, če je množica velika, jo zazipaš, in konverzija traja samo nekaj minut. Ker sicer ti vzame uro ali dve. Zbrišeš ljudem možgane še prej, kot to naredi kučan V1.0!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!