fbpx

Škof Glavan: Vlada lahko računa na pomoč Cerkve in Karitas

Predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) Andrej Glavan ob izjemni begunski krizi vabi vse državljane, da smo “v času te preizkušnje, kljub nekaterim zaskrbljujočim pojavom enotni, mirni in da begunce po naših najboljših močeh sprejemamo kot brate in sestre“.

V izjavi za javnost je pozval vlado, da beguncem, ki se v teh dneh nahajajo v Sloveniji, nudi varne razmere, primerno namestitev in oskrbo, pri čemer lahko računa na pomoč tako krajevne Cerkve kot tudi Karitsa.

Prav tako naj državne oblasti dosežejo čim prejšnji dogovor o begunski problematiki na ravni Evropske unije in sosednjih držav, da v prihodnjih dneh in tednih ne bo prišlo do humanitarne krize in neredov,” je še poudaril Glavan.

Za Radio Vatikan pa je o humanitarni krizi v Brežicah spregovorila tudi vodja župnijske Karitas Zinka Žnideršič, ki je izpostavila težke delovne pogoje vseh humanitarnih delavcev: “Bilo je tudi več nestrpnosti in več izgredov, ampak naši prevajalci so to nekako pomirili, tako da večjih težav ni bilo

Naša naloga pa je, da za njimi pospravimo, pripravimo za naslednje, ki so že napovedani in prihajajo. Lahko bi povedala še to, da se ekipe povezujemo s prostovoljci Rdečega križa, sodelujemo zelo dobro s policijo,” je še dejala Žnideršičeva.

U. U.