“Slovenija je vse bolj obkoljena”, 335.486 migrantov je zadnja številka

Foto: epa

”Slovenija je v tem trenutku država, ki postopno postaja vse bolj obkoljena. Na zahodu z vojaškimi enotami, ki izvajajo kontrolo meje in prehodov, z ukinitvijo dosedanjega prostega gibanja preko meje z Avstrijo na severu, vojaki so tudi na meji z Madžarsko, na jugu pa Slovenija počasi in veliko prepozno gradi lastno ograjo,” menijo v poslanski skupini SDS in dodajajo, da mora vlada nujno ukrepati. Zato vladi predlagajo ključne ukrepe za preprečevanje posledic begunskega vala.

Poslanska skupina SDS je v proceduro vložila predlog priporočila vladi za preprečevanje nadaljnih negativnih posledic migrantske krize. Kot opozarjajo poslanci, Slovenija namreč ne izvaja schengenskih predpisov v celoti, saj prstnih odtisov ne odvzema vsem migrantom. Kot še poudarjajo, je zmanjševanje migrantskega toka zgolj posledica vremena in ne ukrepov vlade.

Po poročanju STA je v Slovenijo od vključno minulega petka do danes do 6. ure je vstopilo 24.191 beguncev, od sredine oktobra pa skupno 335.486.

Italija in Avstrija se že pripravljata na zaprtje meje Nemčije
Poslanci največje opozicijske skupine opozarjajo, da so na vidiku lahko katastrofalne posledice begunske krize za Slovenijo. Ciljne države vedno bolj zaostrujejo svojo azilno zakonodajo. Avstrijci se z gradnjo ograje že pripravljajo na možne nemške zapore meja, Italijani pa so na celotno mejo s Slovenijo poslali vojsko. S tem bo italijanska meja za migrante zaprta, če bo migrantski tok preusmerjen stran od avstrijske meje. Schengen, kot smo ga poznali, je za Slovenijo praktično že ukinjen, saj je Avstrija na svojo mejo poslala vojsko že pred časom, poudarjajo v stranki SDS:

”Slovenija je v tem trenutku država, ki postopno postaja vse bolj obkoljena. Na zahodu z vojaškimi enotami, ki izvajajo kontrolo meje in prehodov, z ukinitvijo dosedanjega prostega gibanja preko meje z Republiko Avstrijo na severu, vojaki so tudi na meji z Madžarsko, na jugu pa Republika Slovenija počasi in veliko prepozno gradi lastno ograjo,” menijo poslanci SDS

Dogajanje glede migrantske krize zahteva takojšnje ukrepanje vlade, menijo v poslanski skupini SDS, in predlagajo:

 1. Da vlada v najkrajšem možnem roku začne dejansko izvajati schengenske in druge predpise na celotnem ozemlju Republike Slovenije, in sicer tako, da bo dosledno spoštovano ustavno načelo enakosti pred zakonom za vse in torej brez izjem.
 2. Da vlada hkrati z začetkom dejanskega uresničevanja schengenskih in drugih predpisov na celotnem ozemlju Republike Slovenije začne pogajanja s sosednjimi državami o umiku vojaških enot z meje teh držav z Republiko Slovenijo ter ponovni sprostitvi prehodov preko meje in odstranitvi ograje na naši severni meji.
 3. Predlagajo vladi, da za lažje dejansko izvajanje schengenskih in drugih predpisov na celotnem ozemlju Republike Slovenije v najkrajšem možnem roku dokonča postavitev ograje na zunanji schengenski meji Republike Slovenije z Republiko Hrvaško ter poskrbi za ustrezno zaščito in varovanje ograje, za kar naj za dodatno pomoč ponovno zaprosi članice Evropske Unije.
 4. Da vlada takoj začne uradno iniciativo za sprejem Republike Slovenije v Višegrajsko skupino.
 5. Da vlada sprejme vse potrebne ukrepe za preprečitev možnosti, da bi bili v ciljnih državah zavrnjeni migranti vrnjeni na ozemlje Republike Slovenije.

M. G.

 • Gurt1

  Edina prava in demokratična stranka je SDS, vse ostalo je ološ! Živel junak Slovenije, Janez Janša!

 • Bukefal

  Spuščene županove hlače, lepljivi prsti SMC-jevca, enormno visoki zaslužki levih profesorjev, stalne laži, delovanje proti slovenstvu, pedersko-lezbični zakon, džamija, padec šengenske meje, burke, …

  Vse to je produkt podmladka pritlikavega murgelskega uzurptorja in največjega slovenskega škodljivca, Mil Kuč Un-a!!!

 • Vera

  Kam lezejo hudiča, saj so še drugi kontinenti ne samo Evropa ? ! Mladi moški pa bi naj raje doma branili domovino . Kar je preveč, je preveč !

  • dob

   Takšne v ZDA imenujejo asshole, zato so slo-levakarskim homičem všeč!

  • Evil_shadow

   lezejo tja kamor so jih usmerili….

 • Krtača17

  Podprem samo tisto vlado ki neprodušno zapre vse naše meje in ne prevzema nobenih beguncev nazaj.

 • xtc

  Puslat jih k Pjutiki Asadovem kameratu odgovornemu za tale ciganeraj in meje zapreti neprodušno,četud za ceno žrtev.

  • Evil_shadow

   dejne ga tolk…niso tile begunci prišli v 2 mesecih gor, kar rusi rušijo ISIS. Ti begunci so na begu že d začetka rušenja sirijske vlade.Mogoče ima pa zahod kaj prste vmes, ko posredno dobavlja teroristom oržje in še vedno krije državo ki podpira skrajni islamizem(tako turčija kot saudi arabija)….

 • Scsocsoc

  “l’islam est l’ennemi de la raison”, islam je sovražnik razuma. To niso besede kakega primitivnega ultradesničarskega pretepača, “nacija”, v pivnici 2015, temveč Denisa Diderota okrog 1750 v enem pisem svoji madame Sophie Volland. Ob Voltairu in Rousseaju ena ključnih oseb francoske veje evropskega razsvetljenstva.

  Mimogrede, naciji in Arabci so se odlično razumeli. Veliki mufti Jeruzalema in takrat najbolj priljubljeni arabski voditelj, stric Jaserja Arafata, plemenitega in pravičnega borca (Tanjug) in človeka, ki si je v žep strpal nekaj milijard dolarjev pomoči bogatih podpornikov palestinski & islamski stvari, je v Berlinu novembra 1941 po uspešnem sestanku z Adolfom navdušeno pozdravljal korakajoče arijske soldate.

  Multikulturnost – ne! Evropa Evropejcem, Arabija Arabcem, Kitajska Kitajcem. As simple as that.

  • Krtača17

   Drži. Tole cincarjenje cerota bo drago plačal samo slovenski narod. Cero bo seveda veselo odfrčal na kakšne kajmanske… Tako pač izdajalci rešujejo stvari.

 • Krtača17

  Ampak najbolj demokratičen portal je pa 24 ur. Vsak dan znova dokazuje čigavo zahodno trobilo so. Vsi članki zaklenjeni za komentiranje. Se opravičujem, ampak včasih se res ne da lepo povedat. Kot se reče “you can’t shine the shit’

  • Evil_shadow

   ja, 24kur.Zato nas je pa večina raje prešla sem.

 • dob

  En islamistični ekstremist se je razstrelu, da ni nič ostalo od njega. Ko je prispel v Raj so mu pripeljali 72 devic. Pa je z grozo vprašal: kje je pa moj k….?
  ( a sm lepo povedu, admin?)
  Mislm… to je grozn, da maš 72 p…. ti pa brez k….! To je za pop….!

 • Nata

  No, pa v silnih neodvisnih časopisih nič ne piše , da še vedno preide nekaj tisoć migrantov na dan ?? Pa kaj vlada čaka ?

 • soc

  Isti ljudje pridigajo nacionalni interes in se zavzemajo za prihod množic migrantov… Bojda so ti materialno dobro preskrbljeni pridigarji dovolj izobraženi, da poznajo definicijo »nacije«. Meni osebno se tole zdi vesoljski contradictio in adiecto; ali ima svakojakih, pravijo južni.

  Hudo je zgolj to, da so to hkrati ljudje, ki jih ofca communis, subspecies slovenica, kar naprej voli, od ljubljanske do državne ravni, da jo še naprej strižejo in ji hkrati pridigajo podobne nesmisle za boljši spanec.

  Zdaj že zbunjeni jebe ludog, tako daleč smo prišli.

 • Vrhovnisodnik

  Te v SDS niso normalni, takšne ukrepe zahtevat od totalno nesposobne vlade, oni so še zdaj prepričani, da so tehnične ovire, nekaj za na kruh namazat.

 • Evil_shadow

  ČE (upajmo da bodo, čeprav so nekompetenti kot so, bolj malo verjetno) na hitro uredijo tole z mejo se slovenski narod in zgodovina še izvlečeta, če ne bodo…Za slovenijo čez 200let nihče še vedel več ne bo….Pa še za kako državo poleg tudi ne.

 • Gurt1

  SMC—>Stranka Meglenih Cincarjev…

 • Gurt1

  Kolk se ta Cmerar počasi obrača in to čisto počasi z visoko etiko…

 • trojanc

  Pa dobro. Pa kdo vabi te ljudi v Slovenijo ?

  • Orbit_NG

   merklica in cmero. to si zapišite… državljanske vojne … to hočejo zanetit.

 • južnificirana_si

  SMC- svetovnih migrantov cilj