fbpx

Skrajno poniževalno: Izrojena Mladina za osebnost leta izbrala privilegirane kolesarje, ki so oteževali delo pravim herojem v bolnišnicah!

Foto: Nova24TV

Mladina ponovno preseneča s svojo bizarnostjo. Za osebnost leta so izbrali privilegirane kolesarje, ki so kršili zakone in širili virus. Kot kaže je Mladina podprla vse tiste, ki se niso želeli truditi pri zajezitvi virusa, medtem ko je popolnoma spregledala tiste, ki se borijo z novim koronavirusom. Na levici torej nič novega, le borba za pridobljene privilegije, vrednote humanosti in življenja pa jim niso popolnoma nič svete.

Mladina je tokrat postregla s čisto svojim posebnim pogledom na svet in označila petkove kolesarje za osebnost leta. Medtem ko v času levih vlad in njihovih privilegijev ni slišati o kakršnih koli izgredih, pa so po mnenju Mladine petkovi kolesarji heroji, ker si “upajo upirati oblasti” in kar ne povedo, širiti epidemijo. Glede na to, da smo sredi epidemije s koronavirusom, Mladina nagrajuje tiste, ki virus širijo, ne pa tiste, ki se dejansko borijo zoper njega – zdravstvene delavce.

V Mladini menijo, da trenutna oblast sistematično zatira kritiko in proteste, medtem pa smo priča z njihove strani v največji meri le nekonstruktivni kritiki in destruktivnih groženj. Dokler so lahko v prejšnjem obdobju lahko koristili vse ugodnosti, ki jim jih je nudila leva oblast pa ni bilo razloga za kritiko z njihove strani (kljub temu, da so se določeni sistemi v državi počasi rušili in bi morali biti deležni kritike). “Živimo v državi, ki sistematično zatira kritiko in proteste, in hkrati živimo tudi v državi, kjer se ljudje takšni vladavini zmorejo upreti,” so zapisali na Mladini.

Foto: STA

Ko pridemo do definicije kritike, se je pri tem potrebno vprašati ali je ta kritika sploh upravičena. Medtem ko prejšnje oblasti – med drugim zadnja vlada, ki je pred epidemijo Slovenijo pustila v nemilosti ni bila s strani politkolesarjev nobene kritike. Če se v Sloveniji v tako kratkem času ne bi našla rešitev in uspešna sestava vlade, bi lahko danes bili priča katastrofalnim posledicam – medtem ko bi Šarčeve maske v Slovenijo prispele šele sedaj, devet mesecev po izbruhu epidemije.

Ali so grožnje s smrtjo konstruktivna kritika?
Če si pogledamo petkove proteste malo bolj podrobno, je med njimi bilo bolj malo konstruktivne kritike. Vse več smo bili priča med drugim tudi s prisotnostjo nasilne Antifa, požiganjem lutk politikov, grožnjam s smrtjo in kamenjanjem lutke predsednika vlade Janeza Janše. Pri vsem tem pa je najbolj brutalno to, da so na drugi strani ljudje zbolevali in umirali zaradi koronavirusa. Ko so kolesarji ugotovili, da jim niti nasilni protest v Ljubljani ne bo pomagal pri rušenju trenutne oblasti pa so se spravili na poslance koalicije.

Zdravniki s covid-19 oddelka v bolnišnici v Celju. (Foto: SB Celje)

Na drugi strani pa smo priča herojem v bolnišnicah, borcem za vsako življenje, poleg vseh ostalih tudi tistih, ki se borijo s koronavirusom. V bolnišnicah je po besedah predstavnikov bolnišnic kader vse bolj izčrpan in na robu zmogljivosti. Toda Mladine to ne gane, enako kot jih niso ganile preplačane žilne opornice na račun slovenskih davkoplačevalcev in javnega zdravstva. S to nominacijo so znova pokazali, da jim gre zgolj za oblast in pridobljene privilegije. Številčnost kolesarskih protestov je namreč sorazmerna s številom nevladnih organizacij, za katere davkoplačevalci namenjamo skoraj milijardo evrov letno.

Sara Rančigaj