fbpx

Slepa pega slovenskega “raziskovalnega” novinarstva: Čigavega obiska pri ameriški administraciji cel teden niso zaznali?

dr. Anže Logar na obisku v ZDA. (Foto: Fb)

Poslanec SDS Anže Logar se je pretekli teden mudil pri ameriški administraciji. Logar, ki je v tem sklicu državnega zbora predsednik Komisije za nadzor javnih financ, je v prejšnjem mandatu opravljal funkcijo predsednika preiskovalne komisije za ugotavljanje zlorab v bančnem sistemu, ki se je dokopala do ugotovitev, da je bila v času vlade Boruta Pahorja v takrat državni banki NLB ob odpiranju računov pod imeni, kot so Miki Miška, Superman in Jaka Racman, oprana iranska teroristična milijarda evrov.

O dogajanju, ki je pripeljalo do tega, da je Logarjev strokovni sodelavec iz preiskovalne komisije ekonomist Rado Pezdir 23. januarja letos Specializiranemu državnemu tožilstvu naznanil sum storitve kaznivega dejanja zoper kriminaliste Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), smo že poročali.

O srečanju je predstavnik State Departmenta ameriškega zunanjega ministrstva Jonathan Moore, poročal tudi na omrežju Twitter, a gre očitno za slepo pego slovenskega novinarstva, tudi tistega, ki si rado pravi “raziskovalno,” saj dogodka po enem tednu ni zaznal noben slovenski novinar.

O odkritjih Logarjeve komisije in delu slovenskih organov pregona so v torek sicer govorili na odboru za notranje zadeve, ki pa se ga ni udeležil Darko Muženič, šef kriminalistov NPU, ki so predlagali opustitev pregona, pa z iranskim državljanom Irajem Farrokzadehom niso uspeli opraviti niti informativnega razgovora, čeprav se je večkrat zadrževal v Ljubljani.

Andrej Žitnik