fbpx

Slovenec zaradi “ženitvenega” oglasa ob več kot 40.000 evrov

Nikoli ne morete vedeti, kdo vas čaka na drugi strani ekrana (foto: Pixabay).

Nepridiprav se je naprej pretvarjal, da je dekle, nato pa je nedolžnega moškega, ki je iskal ljubezen preko oglasa na teletekstu, oškodoval za več kot 40.000 evrov. Poglejte, kako mu je to uspelo.

Pri objavi oglasov za iskanje partnerja je treba biti nadvse pazljiv. 41-letni Slovenec je s tem povezanim izsiljevanjem v dveh letih zaslužil več kot 40.000 evrov. Storilec je na teletekstu iskal moške, ki so objavili oglas, da iščejo partnerko. Zatem je nič hudega sluteče moške kontaktiral in se pretvarjal, da je dekle, ter jih napeljal k pogovoru o spolnosti.

Po nekaj dneh se je isti storilec moškemu predstavil kot oče dekleta, ki naj bi bilo mladoletno, in ga začel izsiljevati z razkritjem oziroma prijavo na policijo. Ta mu je zato v slabih dveh letih nakazal kar 44.000 evrov.

Imate podobno izkušnjo? Sporočite.
Policisti sumijo, da je morebitnih oškodovancev s podobno izkušnjo še več, zato v povezavi s tem intenzivno zbirajo obvestila. Prav tako pozivajo vse, ki so bili ali so žrtev podobnega izsiljevanja, da o tem obvestijo Policijsko postajo Ljubljana Šiška.

Osumljencu je policija vzela prostost in ga privedla k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor, so sporočili s PU Ljubljana.

N. K.