fbpx

Popotniški vodnik Lonely Planet uvršča Slovenijo med pet najboljših destinacij na svetu!

Popotniški vodnik Lonely Planet je na podlagi pestre kulinarične ponudbe, številnih možnosti aktivnih doživetij v naravi, kot so nove pohodniške in kolesarke poti, in ker je vodilna destinacija na področju trajnostnega razvoja, Slovenijo uvrstil na peto mesto seznama desetih držav, ki jih je vredno obiskati v letu 2022.

Vsako leto namreč na osnovi predlogov Lonely Planet razglasi deset držav, destinacij in mest, ki jih popotnikom priporočajo za obisk.  Letošnja že 17. izdaja je posebno pozornost pri izboru desetih priporočenih destinacij namenila trajnostnim potovalnim izkušnjam. Slovenijo izpostavlja kot zeleno destinacijo, pri čemer poudarja predvsem trajnostno usmeritev in njeno izredno naravno bogastvo.

Zapisali so, da se Slovenija več ne izgubi med številnimi priljubljenimi destinacijami vzhodne Evrope. “Ni balkansko, sredozemsko, ne alpsko; Slovenija je koktajl vseh treh, postrežena s svojim značilnim pridihom.” Zapisali so, da je vredno pogledati veliko mest v Sloveniji od Bleda pa do prestolnice. “Lonely Planet ni edini, ki je opazil Slovenijo. Michelinov vodnik je letos podelil zvezdice kar sedmim restavracijam po Sloveniji,” so še zapisali.

Foto: Pixabay

“Velika čast za Slovenijo”
Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak je ob tej priložnosti dejala, da je umestitev Slovenije na peto mesto lestvice top desetih destinacij, ki jih za nepozabna in trajnostna doživetja v prihodnjem letu priporoča eden najvidnejših medijev na področju potovanj, za Slovenijo velika čast. “Popotniški vodnik Lonely Planet Best in Travel 2022 se ponaša s potencialnim dosegom kar 100 milijonov bralcev po vsem svetu. Še posebej veseli, da je Lonely Planet pri pripravi aktualnega seznama priporočenih destinacij za leto 2022 posebno težo namenil prav trajnostim in aktivnim doživetjem ter gastronomiji. Priznanje pomeni ponovno potrditev pravilnosti usmeritve slovenskega turizma v edinstvena zelena, aktivna in butična doživetja in hkrati močno spodbudo za sodelovanje STO-ja s slovenskim turističnim gospodarstvom in drugimi subjekti v prihodnje.”

Sara Kovač