Slovenija doživela novi udarec: Evropska komisija naj bi proti Sloveniji vložila tožbo

Foto: STA

Po neuradnih podatkih naj bi Evropska komisija proti Sloveniji vložila tožbo zaradi vdora Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) v Banko Slovenije julija lani. Tožba sicer ni presenečenje, saj v demokratičnih državah ni običajna praksa, da tožilstvo skupaj s policijo vkoraka v osrednjo banko brez kakršnihkoli trdnih dokazov. V kakšni državi torej živimo?

Julija lani je NPU opravil štiri hišne preiskave, ki so potekale v prostorih Banke Slovenije, Nove Ljubljanske banke (NLB), revizijske hiše Deloitte, po navedbah Slovenskih novic pa naj bi bile tudi v prostorih revizijske hiše Ernst & Young. V povezavi s preiskavo sanacije državnih bank konec leta 2013 so zasegli zajeten kup listin, z namenom preiskovanja dejanj zlorabe uradnih položajev. Nobenemu izmed osumljenih ni bila dokazana krivda, saj za to naj ne bi bilo zadostnih dokazov.

Okrožno sodišče v Ljubljani je razsodilo, da naj bi bila preiskava zakonita, kar je kriminalistom omogočilo nadaljnjo preiskavo zaseženih listin. S tem je bila zavrnjena zahteva Evropske centralne banke (ECB), naj se v okviru preiskave izločijo listine, ki se nanašajo na delovanje te ustanove. V izjavi za medije je Branko Japelj, direktor Uprave kriminalistične policije, povedal, da v preiskavi niso bili zasežene listine ECB, pač pa tiste, ki so povezane z delom Banke Slovenije. Glede na to, da so podatki ECB skladno z zakonodajo Evropske unije (EU) pravno zaščiteni, ni presenetljivo, da je predsednik ECB Mario Draghi od slovenskega generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja zahteval, naj odpravi kršitev, ki je nastala v povezavi z nezakonitim zasegom listin.

V preiskavi zasegli zapisnike sej svetov guvernerjev Evropske centralne banke
Reporter na podlagi svojih virov navaja, da so bili med zaseženimi listinami tudi zapisniki sej Sveta guvernerjev Evropske centralne banke. Glede na to, da so preiskavo sprožili z namenom ugotavljanja zlorabe uradnega položaja v povezavi s preiskavo sanacije bank, ni utemeljeno in logično, zakaj so se polastili tudi teh listin. Zaenkrat NPU in tožilstvo nimata pristojnosti za vodenje monetarne politike evroobmočja, zato ni nikakršnega opravičila za pregledovanje listin, katerih narava je zaupna, saj lahko nenačrtovano razkritje zaupnih podatkov povzroči nepričakovane pretrese na evropskih finančnih trgih.

Foto: epa

Foto: epa

Slovenija je ob pristopu k EU veljala za eno najbolj perspektivnih in uspešnih držav, svoj ugled pa si je dodatno utrdila v času uspešnega predsedovanja Svetu EU. Slovenija je v naslednjih letih z zgrešeno in nezrelo politiko zapravila svoj ugled, tega pa bo dodatno omadeževala še tožba Evropske komisije proti Sloveniji, saj kaže na to, da smo daleč od demokratične države, ki je povrhu vsega še članica EU. Kaže tudi, da smo bolj podobni mafijski državi, v kateri interesi posameznikov posameznih klik odločilno vplivajo na vodenje države.

N. Ž.

 • tarantela

  A pol lahko bankirji kradejo brez nadzora? Sicer pa Požar piše: “NAJ BI…”

 • Viktorh

  Vdirajo tja, kjer so kriminalci.

 • Olga

  V državi, kjer je vsaka banka bankomat levičarjev, je vse možno! EU komisija naj pregleda še sodstvo, bo padla na rit! Tam so ta glavni kar Kučanovi udbaši!

 • rrrrr

  Spopštovanim sotrudnikom na tem portalu se oproščam, ker se ne bom držal teme iz članka.
  Danes sem v domu obiskal svojo teto v 103 letu starosti, pediatrinjo. Visoka leta ji še niso omejila bistrosti duha , ostrosti spomina in načela njenega domoljubja.
  Vedela je, da je danes velik slovenski kulturni praznik, ki je posvečen velikemu poetu in doktorju prava. Povedala pa mi je anekdoto iz svojega staža, ki jo moram podeliti z vami. V petdesetih letih je njen mentor dr. Drč, prav tako pediater skupini mladih zdravnikov povedal nekako tako:,,Če bodo Slovenke rojevale tako (že v petdesetih letih, sic!), bo že čez sto let iz ljubljanskega gradu zagrmel top v pozdrav novorojenemu Slovencu”
  Torej, moja ne prav mlada teta se je spomnila,komu je namenjen današnji praznik. Zelo bi se veselil z njo, če bi se tega praznika spomnili tudi avtorji kolumen na precej, precej mlajši Novi24TV.
  Zato pa naj vam in našemu portalu zaželim kulturno in domoljubno praznovanje z željo, da letošnji ne bo zadnji.
  Vaš rrrrr

  • Peter

   Ja res je žalostno, da razen kratkega prispevka včeraj popolnoma ignorirajo Prešernov dan, no.

   • Olga

    Kaj pa sploh praznujejo? Dan smrti!??
    Jaz sem praznovala 3.decembra, ker vedno praznujem rojstne dneve!

    • Peter

     Ja, čudni smo, praznujemo dan smrti, namesto dan rojstva…ampak če že je, potem naj se ga obeleži, naj se spodbuja narodno zavest, naj se kaj naredi…
     Lublanski šerif bo pa Danijelo na Tromostovje prpelu, pa trubaće, pa bo žur…

  • Vera

   Na sinočnji proslavi, ki je nisem gledala direktno, temveč sem nehote videla pri ” ODMEVIH ” slovensko veliko zastavo na odru , na njej pa dodane rumene in rdeče peterokrake male zvezde . Če levaki ne izzivajo s staro partijsko ali jugovićko, potem našo zastavo zasmradijo z zvezdami . Dobitnika in govorec na proslavi so dobro povedali svoje mnenje o kulturi na Slovenskem .

 • luckyss

  To je lahko le dobra novica…

  • Stajerka

   dobra novica???….da ti EU PREPOVE preiskovat lastne lopove….in potem se čudimo, da Avstrijci pridejo na slovenska tla s svojo varnostno službo……AU se podelajo na EU!!!

   • luckyss

    Če Evropa prepoveduje, smo na dobri poti..

   • janez zorman

    Avstrijci so prišli, pobrali dokumentacijo, zaprli Banko, obsodili lopove, čeprav so jim Heiderjevi z našimi tipčki spi.kali več milijard. Če bi nekaj podobnega uspelo našim udbopartijskem sodiščem, bi Slovenčki dobili povrnjeno polovico denarja, naropanega z strani udbopartijske mafijske elite.

 • Stajerka

  vedno sem bila zagovornik EU…….ampak iz dneva v dan dokazujejo, da je to vedno bolj umazana združba komolčarjev in lopovov…….če bi danes bil referendum, bi bila ZA izstop iz EU……VSAKA stvar ima svoje meje, tako uvoz terorizma kot brezmejna lopovščina so dovolj dobri razlogi, da ta gmota pokvarjenih skledarjev razpade na prafaktorje……

 • Adolf Hitler

  gleite moie genossen und genossenen da čim prei spizdite iz eu skupnosti!

 • Franjo Trojner

  Evropska komisija, kaj pa Teran??? Evropski komisarji, komisija počne kar si ji zljubi in mali Sloveniji preti, pred večjimi državami pa klečeplazi. Takšna EU Sloveniji ni potrebna, bo potrebno pohiteti z izstopom iz EU! A so zdaj že naše banke, z našim denarjem dokapitalizirane/sanirane last komisije EU? Te pa vas še naj EU komusije in komisarji sanirajo, zakaj te smo morali davkoplačevalci pokriti bančno luknjo, če se naši policaji ne smejo niti pojaviti na bančnem pragu pa je že tak vik in krik iz EU??? Nikoli, zares nikoli v Sloveniji ne bodo kaznovani krivci za povzročeno bančno luknjo, k vragu naj gre takšna praksa tako doma, kot v EU. Vsi ti gospodi na pomebnih položajih v EU, kot doma so nad vsem in vsemi, zaščiteni, kot severni medvedi, potrebno jim bo oskubiti vso to našišurjeno perje in pokazati kje jim je mesto. Ven iz te bolane EU in to čim prej!

  • Anthon

   Mislim, da si zgrešil portal. Topogledna fizofolija se razpreda pod Delom, 24 kurami, Rtvslo in tam okoli. Moraš pa seveda biti muskontarski ali kakšen drug javen nasprotnik bande kravatarjev, lahko pa se tudi vpišeš v stranko bratuškov.

   • Franjo Trojner

    Anthon, halo tu zemlja! Boš pa že moral zapisati kaj več, da bi te lahko vsaj malo resno jemal. Te blodnje v re na moj komentar ne povedo nič, oziroma manj, kot nič.

    • Anthon

     Ta pod tabo in ti sta na istem skupnem imenovalcu, da o druščini, ki je pred leti uživala v norčevanju iz EU ne govorim posebej. Vsi skupaj si verjetno močno želite, da bi spet sami tiskali denar, imeli tajni uradni list za pravoverne itd. V EU-ju, hvalabogu, takšno veselje nasprotnikov “kravatarjev” ni možno. Naj živi EU!

     • Franjo Trojner

      Brez veze! Pišeš neumnosti sam v svojem prvotnem komentarju niti z besedico ne omenjam vsebine o kateri bluziš ti.

     • Anthon

      Sicer nima smisla, a vseeno. Sprenevedaš se kot partijci, ki si še vedno domišljajo, da jih zgodovina pooblašča, da sesuvajo sisteme. Pozivaš k izstopu iz EU, imaš slo banke za svoje v komunajzarskem smislu itd. Bančna luknja je jasna, če samo pogledamo odgovorne. Če se je EU vtaknila v preveč demonstrativni pregled ali “pregled”, je to komaj kakšen problem. Afera teran je preprosta posledica diletantske slovenske oblasti z vrhunskim zunanjim ministrstvom. Kaj jim morem, če jih na EU parketu ne šljivijo dovolj, ker pač vedo, kakšno politično strujo predstavljajo. Pač v tem svetu ni vsaka politična barva primerna in čaščena in nelustriranci imajo sploh poseben ugled, ki jim ga civilizirana EU politika sicer ne pokaže direktno, ampak fino v rokavicah. Ponavljam: postani bratuškovec, tam tako razmišljajo.

     • Franjo Trojner

      Čuj, jaz z partijo nikoli nisem imel popolnoma nič skupnega in z stranko ZAB tudi ne, tak, da mi o tem ne bluzi več. Zakaj izstop iz EU? Ker to danes ni takšna EU, kot takrat, ko smo vanjo stopili. V EU kolo vodijo velike države in od ljudi odtujeni politiki, kar se je nazorno pokazalo pri nikoli opuščeni ideji EU dveh hitrosti, tudi pri uvedbi vinjet v Sloveniji, ko nam je Italjan, komisar žugal iz Bruseljskih soban in celo določal cene vinjet, da bi tako zaščitil svoje avtoprevoznike in sonarodnjake, ki se pogosto vozijo po naših cestah in minister Vlačič je klecno, še danes ni skupne politike EU, sramotni politiki davčnih oaz, tidi v lanskem primeru migracij. Merklova in komisarji EU so nam prvotno hoteli nameniti vlogo čakalnice migrantov za vstop v staro EU in nam Scengensko mejo postavili na sever, ki jo Avstrjici nadzorujejo še danes. Kaj te je zdaj z prostim pretokom ljudi, blaga in kapitala? Videli smo tudi jezo Merklce, ko so Makedonci končno mejo zaprli in je pritisk migrantov končno popustil ( celotna zgodba je znana in je ne bom podrobno opisoval). EU komisarji so nam tudi žugali nedavno nazaj pri sprejetju novega zakona o tujcih in to še celo prej, kot smo sami vedeli kakšno vsebino zakona bomo sploh sprejeli. Tudi nedavno sprejet zakon v Avstriji, ki ščiti njihovo gospodarstvo na škodo slovenskih podjetij, posebna politika do Grčije ( finance, migracije), posebna politika do Španije in Italije ( finance) Višegrajci furajo totalno kontra politiki EU ( migracije ) odhod VB iz EU ( se tudi ve zakaj ), čuden sporazum z Turčijo, izigravanje sankcij proti Rusiji, čudna pogajanja Hrvaške z EU institucijami/Teran in morda še kaj itd., povožen Schengen, Dablin itd vse našteto nazorno pokaže, da enotne/skupne.politike EU ni in da prav vse velike in močne države vodijo svojo politiko in ščitijo svoje intetese, gospodarstva itd. In nazadnje glede bank. Tudi v Sloveniji so te ali one elite, politika in politiki odtujeni od ljudi in gledajo na nas ljudi z viška. Je to demokracija? Iz tega razloga kritiziram vik in krik naših bančnih elit, ki so skoraj popenile, da so si policaji drznili stopiti na prag njihove banke in so sami klicari in tožili policaje EU komisarju! njihove????, čigave???, Evropske???, kolikor vem so državne, kar pomeni, da so tudi last ljudstva, mar ne??? Ali smo banke slovenski davkoplačevalci že sanirali vsaj tri krat ali nismo,????, kot jaz vem SMO!!! Ali je do dandanes, kdo od bančnikov odgovornih za povzročeno škodo obsojen in je v arestu??? NI !!! Ali bo sploh kdaj kdo od teh obsojen ??? NE BO!!! Zakaj???? Ker gospoda vkup drži in ne čivkajo, temveč drug drugemu hrbet krijejo, sicer pa so po večini danes že itak nazaj na svojih položajih, morda samo drugih foteljih in nam novo bančno luknjo snujejo. Kaj ti zdaj še ni dovolj jasno?? Napisal sem ti preprosto, da boš razumel in mi pol v motebitnem odgovoru ne boš ponovno nesmisle nabijal.Da, tako doma v Sloveniji, kot v ustanovah EU sedi gospoda, ki se je odtujila od ljudi in na ljudi/volilce ki so jo tja poslali da zastopa intetese teh istih ljudi gleda z viška in deluje totalno v nasprotju z njihovo voljo in zato si zaslužijo brco v rit! Kapiš!

 • Maja Novak

  hahahaha. pa kaj je danes? prvi april? sama natolcevanja in hujskaštvo. še en članek za na steno. in oni citirajo požarja. hahahahahaha

  • Vstrajnik

   Pri tebi je vsak dan 1. april.

 • razerznak

  kaj pa rothshild a so vam kj odnesl hahhahaha ?

 • Unikatna

  EU ni in ne bo več to kar smo pričakovali!! Samo še za odškodnine smo dobri, da jim plačujemo! Prej nam je Beograd komandiral, sedaj EU! Vedno bomo hlapci, če se bomo pustili in klečeplazili! Na malo Slovenijo se vsi spravljajo!

  • Vstrajnik

   Vseskozi nam komandirajo slovenski komunisti z podmladkom udbe. Ta banda ima narod za hlapce 70 let. Narod pa še kar spi.

   • Maja Novak

    tebe pa komandira general jajčko grosupeljski in vaški župnik in to že od rojstva.

 • Rožle

  Jest imam občutek, da uredništvo sploh ne bere kakšne želje imajo komentatorji na tem portalu ..

  • rubec

   Seveda ne. Če delaš arabski kuskus moraš biti pri štedilniku in stalno mešat.

   • Peter

    Ne deli se đeka, maš instant variante, pet minut pa je fertik…ti kr priznej, d sam babo sekiraš ves cajt kdaj bo že kej za jest, vidm jest tebe…

    A veš, je dec zaupiu babi, prnes mi per, pa prau baba, kaj pa čarobna beseda na p…pa prau dec pohit…

 • Maja Novak

  Vsakdo s ščepcem pravnega znanja ve, da je ta novica navadna laž!!!!!!!

  • Rožle

   A ti je zmanjkalo smisla za humor…
   Itaq, če bil pa sa CP

   • Peter

    Zmankal? Če rečeš, da je neki zmankal, to pomen, d je prej blo, no…

    • montyamp

     Smisel za humor temelji na visokem IQ .
     Zato levičarji rajši pobijejo česar ne razumejo .

     • Peter

      maja junija ima ajkju zelo visok, tm okol 532, sam še ni ugotovila, kaj to je, no, sploh pa ne, kako ga ponucat…

   • Maja Novak

    brez skrbi lahko nadaljujem. bistvo je da ste desankarji dojeli. ppočasi vas bom prevzgojila. nekateri so še ohranili sposobnost razmišljanja. za nekatere je pa žal prepozno.

   • Maja Novak

    samo zate kekec:)))))))
    Ivan Janez Janša ima tako sterilen anus, da na pikniku naredi stojo in nato špago, tako da ima družba prostor, kjer servira hrano.

    • Rožle

     Sm pomislu, da si ravno ti tale Julika od Tunneka…?
     samo nisi .. ti si v bistvu kar Tunnek osebno…

     • Franc Šink

      Način izražanja in razmišljanja je frapantno enak.

    • slosin

     …da nimaš ti nekaj preveč sterilnega blizu anusa in te noben qurc ne povoha, potem pa klatiš vulgarne neumnosti……

     • Franc Šink

      Tisto pri njenem anusu je gnilo.

    • montyamp

     Kisli možgani od podivjanega in ne pregnanega libida , so pri našem psu povzročali enake vrste motenj , kot pri tvojem že nasploh družbeno neužitnem vedenju .

     • Maja Novak

      Ko je Jezus rekel: “Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen.” , mu je Ivan Janez Janša vrgel skalo v glavo.
      In to tisto, s katero je zaslonil vhod jame kamor je zaprl Hudiča

   • Peter

    A to spodi se še kar ta smradek matra pozornost zbujat, no?

  • montyamp

   Nore krave so produkt dvojnega vlačenja za joške vsak dan in enkratne penetracije z iglo na leto .
   Nisem vedel , da je pri ljudeh podobno .
   Nepotešene furije , se vse držijo enega vzorca vedenja , kot pijanec plota .
   Mogoče je pa tisto , ko sem šel mim gostilne in slišim nekoga kako se muči z besedo “transvestit” , na koncu je bil seveda ” tranzistor” .
   TRANZISTOR MAJA .

   • Maja Novak

    ti si pa zihr od župnika kuhar.

  • Franc Šink

   Evropa ne ve nič .Ti pa vse Češplja pokvarjena!!

 • Antonius

  Evropska komisija ne loči med evropskim demokratično običajnim in slovenskimi verzijami nedemokratično neobičajnega. V demokratični Evropi vodijo banke strokovno preverjeni v Sloveniji pa Banko Slovenije in vse ostale državne banke vodijo izključno politično preverjeni kadri.
  V ospredje rine vprašanje, kaj se dogaja v slovenski policiji v policiji, da se je bančnim politično preverjenim kadrom zgodila, za njih, presenetljiva šlamastika.
  Evropska komisija naj gre v “mačko pitrno”! Ker se gredo naši politični bankirji skrivanje bančnega kriminala je slovenska policija zagotovo imela zelo tehtne razloge, da je službeno vstopila v Banko Slovenije.
  Navsezadnje, česa se pa boji evropska komisija, če ima čisto vest s svojimi priporočili in navodili slovenskemu kriminalnemu bančništvu.
  Edino, kar je v Evropi še kaj vrednega je ESČP, vsa ostala evropska politika pa zaudarja na socialiste, šerijatarje, Obamo, Clintonovo in Sorosa.

  • pajot

   Mogoče pa je policija vstopila v banko,da bi pobrala kakšne dokumente,ki obremenjujejo palčka et company?

   • Franc Šink

    Da tudi pri hudobnem škratu bi bila potrebna kašna akcija.

   • tohuvabohu

    Najbrž jih je poslal Drago Kos.

   • samsara

    Dej nehi no…

  • janez.pokoncni

   “v Sloveniji pa Banko Slovenije in vse ostale državne banke vodijo izključno politično preverjeni.”

   To je veljalo do Jazbeca. Jazbeca NIHČE ne more povezati z nobeno politično opcijo. Njegov daleč največji problem je, da je za Slovenijo enostavno predober in prepameten, brez kančka sarkazma.

   Zgolj dva linka. Eden iz leta 2007, ko se je Janša krčevito boril (POVSEM UPRAVIČENO, KER JE JAZBEC in TAKRAT IN DANES BIL NAJBOLJŠE, kar premore Slovenija) vendar Drnovšek ni hotel poštenjaka na čelo BS in na koncu so se “pogodili” za zelo slabega Krajnca.

   https://dnevnik.si/247877/mnenja/komentarji/247877

   in potem citat iz skrajno levičarskega cajtnga. http://www.mladina.si/142598/bostjan-jazbec-z-rekordno-podporo

   Podopora v parlamentu ob potrditvi (SDS s(m)o ga UPRAVIČENO potrdili, da je bilo veselje) je bila zgodovinska. Nihče pred in nihče za njim ne bo potrjen dejansko s strani vseh!

   btw.,
   Ni pa BS v ničemer podobna normalni banki. Žal 99.99% ljudi nima pojma, kaj BS sploh je in kaj so njene naloge.

   • Antonius

    Pripoved upokojenega bančnika K., bil je direktor v NY-ški banki o Jazbecu je bila, da je politično povsem neodvisen, mesto guvernerja Banke Slovenije pa zahteva človeka z bolj bogatimi izkušnjami. Z izkušnjami “naloženi” g. K. je kot edinega bančnega strokovnjaka v Sloveniji, pohvalil samo gospoda Bajuka. V kontakt sta prišla, ker ga je fin. minister dr. Bajuk spraševal o podedovanih podrobnostih in tokovih socialističnega bančništva v Sloveniji o katerih ni imel pojma.
    Janez, kar sem zapisal ne leti eksplicitno na g. Jazbeca, moj poudarek je na strokovno primernih in politično primernih. Guverner Kranjc pred njim je bil eden zadnjih politično primernih, g. Jazbec je pa zadnji guverner, ki mora nasrani drek s stola, kamor so ga posedli, očistiti.
    Še živečega gospoda K. sem v mladih letih gledal kot zelo uspešenega košarkarja, njegovega celega imena pa ne izpostavljam zaradi povsem razumljivih razlogov.
    Pa še malenkost bom dodal. O levici ni imel povedati absolutno nič pozitivnega, zato voli Janšo in SDS.
    janez.pokončni, če se jaz še nekako držim, tudi vi ne obupajte, ko berete vsemogoče komentarje. Preskočite nesmiselno nakladanje. Jaz to prakticiram že kar nekaj časa.

 • montyamp

  Zanimivo postaja .

  Lopovi vdirajo k lopovom .

  Potem lopovi tožijo bandite .

  Lopovi bodo potegnili takratko , ker murglosrbska banda je pa šoder , kakršnega EU hipokrizija še ni jemala . Se bodo mogoče še kaj naučili .

  Boljše ne bo , garantiram .

  Stavim s foggltunčom , jaz dam dr.. , on pa zobe vanj .

  Narod pa seveda kurbarijo plačuje .

 • janez zorman

  Moderndorfer (uni drugi, k ma mal soli v glavi), je včeraj omenil, da v Sloveniji “životari” na državni (naš) račun samo okoli 2000 Slovencev (malo me skrbi, da je v tej št. bolj malo Slovencev). Je pa pozabil na nekaj sto tisoč Slovencev, ki s(m)o pravi umetniki, da lahko preživimo z miloščino, ki nam jo dodeli vrhuška slovenske javne uprave. Kajti sami živijo vedno bolj razkošno.

 • željudin

  slovenija je tudi edina evropska država ki pred volitvami zapre opozicijskega prvaka…če me bo kakšen fogloff tunek demantiral z verodostojnimi podatki bom vesel…

  • Peter

   si bo že kej zmislu, no. To pa zanjga res ni noben prublem…

   • janez zorman

    Bo Očalarka odgovorila namesto njega; ko bo na malici.

  • janez cepec

   ti si Bunksl, pa kva ma vodja opozicije, pa banka pa EU komisija skupnga. zarad takeh kot si ti, se maloštevilna čreda dobrega pastirja manša iz dneva u dan. use udarte na politko, pa na traume ljubljenga vodje, še čudn, de si Kučkota pozabu omenet

   • Nata

    Ojej, ta pravi se je oglasil ? Če ne začneš tvojo temo, pa izrabiš vsako priliko, da jo lahko, a ne ?

    • janez cepec

     no, pa ti povej, kva mata banka pa JJ skupnga, al pa še ne vemo usega? to j’ pa tud varjanta, ja

     • Nata

      Ehdej no, nimam kaj povedati, ker skozi govorim eno in isto.
      Ti pa stalno vlačiš ven leta od 2004 – 2008 ?
      Zakaj neki .

     • janez cepec

      de se ne pozab

     • Nata

      ojej, ti kranjski janez ?? Brez nadaljnega komentarja.

     • janez cepec

      resnica boli

     • Nata

      Ti, posluš !!! Mene resnica, ki je , ali, če je………prav nič ne boli !!
      Pa verjetno tebe tudi ne, če nas slučajno kaj boli .
      Danes sem dobro nafrfuljena, veš !! Dobro, da nisi iz Ljubljane…..

     • janez cepec

      pa glej, mene ne boli, ampak me boli Đoko, kok mata JJ pa banka skupnga. je pa tko, de vas je treba, če vas že Prerok z usakidnevnim ponavljanjem ene in iste stvari ne, mau živcirat in utrujat, tko, de cajt mine

   • željudin

    me veseli da se strinjaš…da je slovenija edina država ne samo po vdiranju policije v banko ampak tudi po onemogočanju svobodnih volitev z zapiranjem opozicijskega prvaka pred volitvami

 • janez cepec

  glede na to, kakšne pravnike mamo po ministrstvih, pa njih zaunanje sodelovce, k jih dobr plačujemo, je jasno, da bo tožba za SLO zelo ugodna. kot ponavad, spet bomo zapraul en kup dnarja, na konc pa popušil, pa nikome ništa

 • tzt

  @Nova, Reporter piše, da ta informacija ne drži.

 • Franc Novak 1979

  Nobenemu izmed osumljenih ni bila dokazana krivda, saj za to naj ne bi bilo zadostnih dokazov

  Da o tem, da so se osumljeni pisalo pravilno in bili člani prave stranke, so dokazi izginili.

 • Rožle

  Važno je, da smo transvestita Tunneka razkrinkali, ko je bil preoblečen v Majo Novaković ..

  • montyamp

   Tranzistor foggltunč leži pijan v jarku , z narobe oblečeno bundo , ima zadrgo odzad .
   Počak da pridejo policaji in mu zglihajo glavo .

  • janez zorman

   Res jih je bilo težko razkrinkati saj uporabljata zapletene stavčne zveze in skoraj 10 različnih besed.

   • Rožle

    Sedaj imata skupaj kosilo :)
    Zato ju ni…

 • daresi

  Banksterska banda ima močne zveze.

 • sončnica

  ..ja,kaj so pa mislili?…bankirji po celem svetu so nedotakljivi….dokler bodo plesali,kot vlada v senci špila

 • xtc

  Tožba verjetno bo in tudi verjetno neugodna za Slovenijo;seveda pa je zadeva pomembnejša kot se zdi na prvi pogled;zakaj?
  Vso tole s*** bi lahko povzročilo;da Bruselj ne bo pristal na odlog prodaje NLB ;še več zahteval bo izpolnitev danih zavez;će do tega pride;je kučanovi druščini zadan hud finančni udarec še sploh :če bodo zahtevali tudi slovo od A banke:Skratka zanimiva zadeva;ki ima lahko širše posledice;kot se zdi:

 • Opazovalec

  @MMC ”V Evropski komisiji zatrjujejo, da niso začeli pravnih postopkov
  proti Sloveniji v povezavi s kriminalističnimi preiskavami v Banki
  Slovenije.”

  @NOVA24TV: ”

  Slovenija doživela novi udarec: Evropska komisija naj bi proti Sloveniji vložila tožbo”

  Komu verjeti, to je sedaj vprašanje. Vsekakor pa ne kaže preveč verjeti NoviTV24, ki se sklicuje na izredno zansljiv vir Požarja (zadnji urednik Kominista!). Sicer je pa tale TV rada prenaša poročila Speisa.com, ki je znan po laži. Recimo še en teden po tem ko so v Kanadi prijeli osumljenca (začuda skrajno desnega kristjana) za napad v Quebecku imajo na spletni strani še vedno dva nedolžna osumljenca…..
  ”Laž je resnica, svoboda je suženjstvo, neumnost je moč”

 • črnaovca

  A so v centralni banki zaposleni nedotakljivi Bogovi da se jih ne sme nič vprašati. Dajte no ne ga toliko srat kar prav je da se jih pritisne in ugotovi njihova odgovornost ni važno kdo je kje temveč kaj počne, kajti vso to hordo preživljanmo davkoplačevalci. Očitno imate tam notri nekaj svojih in se bojite da bi se kaj razkrilo

 • janez.pokoncni

  Prebral večino komentarjev in moram priznati, da imam vedno manj volje za tovrstno prebiranje. Ne vem, ali ima večina res spomnin zlate ribice ali resnično z ničemer niste seznanjeni čeprav mi po drugi strani ni jasno, na osnovi česa znate tako vehementno pljuvati vsepovprek. Vse skupaj leti na komentatorje ne na članek!!

  Par osnov o BS med leti 2013-2016 (Jazbec je nastopil službo guvernerja junija 2013)!

  Število ovadb podanih s strani BS do leta 2014 (nič niso delali) :
  http://www.delo.si/assets/media/picture/20150224/0224__OvadbeBank.jpg?rev=0

  Število ovadb podanih v letu 2014 :
  Citat iz februarja 2015 : Boštjan Jazbec, guverner: “Podali smo 107 ovadb, samo v Probanki in Factorbanki 28. Banka Slovenije je svoje naredila. Zdaj so te ovadbe stvar prosodja.”

  Vir : https://www.finance.si/8817436/Jazbec-podali-smo-107-ovadb?cctest&

  Lahko prišepnem rezultat teh ovadb. NITI ENA SAMA še ni bila procesirana. Zakaj ne?? Odgovor na to poznata le policija in tožistvo.

  • montyamp

   Tudi jaz poznam odgovor .
   https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg
   Hrvati imajo raziskovalne novinarje z jajci .
   Margetič je preživel 2 atentata .
   Res čudno , da Slovencem lepim na čela link že 2 leti , odziva nobenega .
   Še zbolel bom od butastih slovenceljnev .
   Žvepleni zboleti ne more , 75% krivde za slabo zdravje nosi psiha , zato morilci dolgo živijo , nimajo duše , nimajo srca , le obsesije , ki so kaznive samo za tiste , ki padejo pod streli murglosrbije .
   Kandelabri čakajo .

   • montyamp

    Še enga .
    GORJE NARODU , KO PRIDE MORILSKI HLAPEC OVCAM NA OBLAST .
    https://www.youtube.com/watch?v=QcE5aDTszrY

   • janez.pokoncni

    Dajte no ljudje božji. Na kaj padate, to ni normalno! Pa si ti to pogledal? Sam sem naletel na to že pred leti. Človek trosi bedarijo za bedarijo, neumnost za neumnostjo. Ne samo, da blebeče kretenizme, da vidi socializem kot nekaj najboljšega ampak gre celo tako daleč, da za vzrok razpada Jugoslavje krivi mednarodno skupnost, ki je spoznala jugoslovanski socializem za v bistvu najboljšo družbeno ekonomsko ureditev?!?

    Že na samem začetku začne z nebulozami, da Jugoslavija ni bila federacija ampak konfederacija … eh, brezveze vse skupaj. To je isto kot, da bi gledal interviju z Mikstonom (tako nekako se kliče bolnik, ki po forumih objavlja pravljice).

    Da prihranim drugim utrujanje s to bedarijo dajem link na prve dve veliki trapariji, ki pa jih v nadaljevanju mrgoli. Jugoslavija = konfederacija in potem nadaljuje, da je Jugoslavija bila alternativa zahodnemu razvitemu svetu … zato so pomagali rabiti.
    https://youtu.be/TSFfq2J7xVg?t=154

    Še to. Domagoj Margetić NI noben novinar. Je šarlantan, barabin, obsojen lopov. Par podatkov o njem :
    https://www.hop.com.hr/2016/11/21/lazljivac-osudeni-kriminalac-margetic-prijavio-po-zadatku-partije-glavnog-svjedoka-kriminala-ina-e-policiji/
    http://www.tinolovka-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=76991:osudeni-kriminalac-domagoj-margetic-ponovno-napada-generala-gotovinu&catid=38:hrvatska&Itemid=549
    http://www.jutarnji.hr/arhiva/kako-je-bezveznjak-domagoj-margetic-dospio-u-%E2%80%98latinicu%E2%80%99/1890321/
    http://narod.hr/hrvatska/foto-pogledajte-kako-je-izgledao-margeticev-prosvjed-protiv-politickih-cistki-cenzure-na-hrt-u

    • montyamp

     S samozapravnim socialfašističnim sistemom gošarskega idiotizma sem nikoli in tudi danes ne bom tratil časa .
     DENARNI TOKOVI SO PA ZANIMIVI .
     Čudno , da te o denarju nič zanima , MERCATOR – PERUTNINA – HYPO ,………………
     Veš ko vidiš kri , ki je tekla točno zaradi stvari katere omenja Margetič , potem nehaš nabijati o socializmu in leporečiti za denar revnih .
     Kaj boš trdil , da je v Slovenskih bankah vse okey ???
     Bom rajši nehal , da se mi kaj ne zapiše .
     Veš v Švici sanjači sanjajo , pri nas pa pišejo neumnosti .

     • janez.pokoncni

      Glej … nisem mulc, nekaj sem celo v življenju spravil skupaj. Pokazal sem ti z linki kdo je ta totalno brezvezni kljukec, ki na nobenem nivoju ne pomeni absolutno nič. Vprašaj kakšnega Hrvata (pa ne ravno z IQjem 33) kaj si misli o njem. Lahko se “bildaš” na totalnih cepcih, ki postavljajo vsakih nekaj let teorije od katerih morda celo marsikaj drži, ampak nič od tega ne zrase na zelnikih takšnih nul. Človek je ena mala baraba, zvesti Titov mladinec, v bistvu nekoč celo fanatičen mladi komunistek, sicer pa totalna rit. Ni bil niti v vojni za Hrvaško. Pozanimaj se malo zaradi česa. Potem se je “uvalil” v javni zavod, kjer pa so ga ulovili pri kraji milijonov. Ko so mu zaprli vsa vrata je ustanovil celo stranko hrvaških veteranov dokler ga niso pogruntali, da sploh ni bil nikoli v vojni. No, na koncu se je odločil, da bo postal “novinar” ampak ga ne šmirgla absolutno nihče. Malo poguglaj, proti njemu teče nekaj obtožb zaradi drobnih kraj. On ni slovenski JJ ali Mirko Petek, ki se ga je mafija lotila zaradi razkrivanja barabij. On je čisto navadna majhna pokvarjena baraba.

      In ti mi bluziš o tem kaj si naj jaz mislim o bankah, Mercatorju, itd., ?? Eh, res škoda časa. Bova nehala verjetno kar za vedno, ker … kako naj povem nežno, da me je sram spuščati se na tako primitiven nivo? Uživaj!

  • indijanka

   Bank je v Slovenji preprosto preveč. Njihovo število se bo v prihodnosti zmanjšalo. Politika ne razume, da je “dobro ime” bank v časih zaostrene finančne zakonodaje ključnega pomena za mednarodno finančne povezave. Banke s tveganimi bankami preprosto ne bodo želele sodelovati. Jazbec je dober guverner in pred njim je veliko težje naloga kot je bils pred vsemi dosedanjimi finančniki te dežele. Dvigniti mora finančni ugled te liliput državice, sicer nima nobene možnosti, da bi preživela.

   • janez.pokoncni

    Sem te imel danes v mislih, ko sem prebiral komentarje v stilu, kako je EU grda do nas, kako bi morali izstopiti, kako grda je BS o kateri se itak nikomur ne sanja kakšna je njena vloga, itd.
    V tej temi bi se, kot človek iz stroke, od nas dejansko lahko oglašala več ali manj le ti, drugi po večini itak nimajo blage veze.

    • indijanka

     Ljudje se počutijo ogoljufane in nemočne. Par bankirjev bi morali namočiti v Ljubljanico pa bi bilo vsem lažje. Tvoji komentarji so razumni. Zelo rada jih prebiram. Čeprav so finance zgodba sivine, je meni vedno toplo pri srcu, ko se postaviš za Jazbeca. Tudi sama verjamem vanj.

     • Mojca pokraculja

      Vprašanje je, ali bo zdržal, oziroma, do kdaj mu bodo pustili, da dela ?!

  • xtc

   Ne vem v kateri koš me tlačiš;vendar je nekaj jasno;bančne mahinacije in mahinacije Kučanovo rdečega bankirko lopovskega konglomerata zvezanega z sodstvom in policijo ne more ustaviti nihče razen zunaj(ki ima dovolj politične kot finančne moči)
   Glede naivnosti ovadb takih ali drugačnih tole_dokler bodo na policiji in tožilstvuin sodniji kadri partije in njenih vajencev_ki jih z klicem in ukazi usmerja Kučan(z druščino) lahko o pregonu tega kriminala le sviraš k***:
   Ta kriminal lahko ustaviš le z takojšnjo zahtevo po privatizaciji bank ali miljardnimi kaznimi:;ki jih država ni zmožna plačati:

   • janez.pokoncni

    Privatizacija je v SLO ključ do vsega. Državna lastnina morda funkcionira na Norveškem, Švici, itd ampak v SLO je državna lastnina največje zlo. 

    Kar se koša tiče. :) Nisem te imeli v mislih. V bistvu rad berem vse, ki ne drkajo non stop eno in isto in kaj povedo tudi, če se to ne sklada z mojimi pogledi.

   • montyamp

    Žveplenega na kandelaber .

 • Hun

  tale portal je ustvarjen ne zarad resnice ampak za nabiranje politicnih tock….
  zdj dvolicni desnicarji brante koritnike pri NLB in bancnike iz evropske centralne banke …da vas ni sram zdj vidm da ste SDS najbl oportunisticna stranka …

 • Novakec1

  Pa ti butasti izpadi NPU-ja so za rajo farbat, so pa ti NPU-jevci bol podobni tistim iz Policijske Akademije xxx

 • sodnikisozločinci

  Ta ECB sigurno skupaj z rdečo mafijo počne grde lumparije, ki jih hoče skriti pred javnostjo. Namen tega vdora v BS je bilo po vsej verjetnosti uničenje dokazov,da jih ne bi kdo od zaposlenih posredoval naprej, tožba ECB pa je samo zaradi lepšega videza.

 • sončnica

  Zgodba
  z dveh koncev resnice v enem samem dnevu, od tožbe, ki naj bi jo EU
  vložila zoper Slovenijo zaradi predrznosti s kriminalistično preiskavo
  njihove Rotshildove Banke Slovenije do zanikanja, ki mora prepričati
  javnost, da imamo svojo banko. Vstopili smo v diktatorsko združbo, za
  prevaro so bili nagrajeni najvišji, ki pa so v zameno morali predati v
  upravljanje in lastnino tudi Centralno banko. O denarju v Sloveniji
  lahko odloča le Bruselj preko Draghija, naša prezadolženost je ta
  nagrada za odcepitev iz zanje moteče prejšnje države, finančne verige
  okoli naših vratov pa so vidne od prvega dne lažne samostojnosti. Ko so
  prevzeli Banko Slovenije smo dobivali mednarodne kredite kot čestitke ob
  rojstnem dnevu, pomagali so prikrivati zlorabo prerazporejenih
  kreditov, potem pa odločno zgrabili za našo lastnino, ki je bila v
  začetku dogovorjena kot zamenjava za te mednarodne kredite, ki jih ne
  bomo mogli vrniti. Počasi a zanesljivo je vse odhajalo v roke tujcev,
  kot zadnja finančna inštitucija gre še NLB, tistih nekaj podjetij, ki še
  niso potopljena pa so na izhodnih vratih. Zato Bruselj, torej Draghi in
  njegovi nadrejeni, ne bodo nikoli dovolili preiskave dogovorjene
  prevare v Sloveniji, a javnost tega ne sme vedeti. So sicer že zanikali,
  a najvišji vedo – “če to ponovite boste vi leteli in zarubili vam bomo
  vse, kar ste do sedaj uspeli prenesti na svoje račune tja daleč. Ne
  vpletajte se v našo banko, saj več ni nič vašega, ste kot oblastniki
  zadolženi le še za lepotne popravke preko medijev.” Zato imamo recimo
  izmišljeni spor med Cerarjem in Brglezom, pa teran in drugi tir. Samo o
  teranu je več javnih nastopov in medijskih objav kot o pol milijona
  slovenskih revežev ali povsem odtujenem gospodarstvu. ki ga oblast brani
  z ogabnimi lažmi o izjemnem razcvetu. V čigavih rokah?

  Ja,
  nekdo morda ne pozna vseh dogovorov in je hotel pošteno pregledati zelo
  nazorno goljufijo prikrivanja bančne luknje, zdaj nam grozijo s tožbo
  in dodatnimi ukrepi. Ker smo večinsko naivni in verjamemo naši politiki,
  kaj šele diktatorskemu Bruslju!/publishwall/

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2017/02/08/publishwall_1486567433_5270468.jpg

 • sončnica

  Dve
  leti je Cerarjeva vlada namenoma odlagala vsako aktivnost, s katero bi
  preprečila razprodajo še zadnje banke, NLB! Takšna so bila Bruseljska
  navodila, ki je hotel, da se najprej spet napolni z denarjem naivnega
  ljudstva, potem pa jo bo kupil prvi na seznamu Rothschildovih
  prijateljev. Zdaj so milijarde spet na bančnih računih, ljudje še vedno
  naivno hranijo denar v zloglasni pralnici denarja, torej morajo finančni
  demoni preko SDH, zadolženega za nedopustno odtujevanje naše lastnine,
  pripraviti vse za podaritev. Vemo, da so ob dokapitalizaciji pokradenih
  kreditov nasilno odvzeli še 600 milijonov vlagateljem v NLB, ki sicer
  zdaj tožijo državo, a zelo verjetno zaman, saj jo bo celo Draghi prišel
  zagovarjati in groziti z nasprotno tožbo. /virDelo/

  Vemo,
  da že dolgo nimamo nič, da nam je glavnino finančnega in gospodarskega
  premoženja v prvi fazi pokradla dogovorjena tajkunsko politična mafija,
  zdaj bo ozemlejsko in bančno to izpeljal Bruselj. Do konca, na polno, ob
  hlapčevskem kimanju naših poliikov in podpisom Cerarja na kolenih.
  Narod na mrliški postelji očino še ni slišal za naravno zdravilo – upor!

  Plačane prodane duše po strankah pač raje za drobiž lažejo o lepši
  prihodnosti naše domovine, če bo v rokah tujcev, korporacij, Vatikana in
  grofov!/publishwall/

 • samsara

  Bo tovariš Fišer vse rešil. On zna, on zmore. On se ne boji EU.