Slovenija preplavljena z migranti – policija jih je v enem dnevu obravnavala kar 177!

Migranti v Sloveniji, slika je simbolična (Foto: epa)

PU Ljubljana je v zadnjih 24 urah obravnavala 10 ilegalnih migrantov, PU Koper je imela opravka s 140, ki so ilegalno prečkali državno mejo, medtem ko so na PU Novo mesto imeli opravka z desetimi ilegalnimi migranti in tihotapci. Skupno so jih prijeli 177, medtem pa jih velika večina ušla, kar lahko vidimo v poročilih črne kronike.

S PU Novo mesto so nam sporočili, da so jih krajani Velikih Brusnic in Jugorja nekaj po 19. uri obvestili o sumljivih vozilih Mercedes in Audi italijanskih registrskih oznak. Policisti so vozili izsledili ter ju ustavili na avtocesti pri Leščevju v smeri proti Ljubljani.

V audiju, ki ga je vozila 38-letna državljanka Italije, se je po poročanju policije nahajalo še pet migrantov, ki so nezakonito prečkali mejo. V mercedesu sta bila dva sprovajalca in še 5 ilegalnih migrantov. Od tega sta bila dva v prtljažniku. Migranti naj bi mejo prečkali na območju Gorjancev, pri Šumečem potoka pa so jih čakali njihovi sprovajalci, ki so jih prepeljali v notranjost države.

Novomeška policija hvaležna občanom za pomoč
Policija je tri sprovajalce odvedla v pridržanje, kjer bodo počakali na zagovor pred preiskovalnim sodnikom zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Pet sirskih, štiri iraške in enega libijskega državljana nameravajo po zaključenih postopkih predati hrvaškim varnostnim organom. Policija se je ob tem zahvalila za klice občanov in še enkrat izpostavila, da lahko samo s skupnimi močmi najhitreje ukrepajo.

Migranti v Sloveniji, slika je simbolična. (Vir: epa)

To še ni bilo konec. Brežiški policisti so na avtocesti pri Obrežju prijeli afganistanskega in pakistanskega državljana, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo v okolici Slovenske vasi. Po 22. uri pa so v Jesenicah na Dolenjskem izsledili in prijeli še tri afganistanske državljane, ki so ilegalno vstopili v državo. V Dobovi so ob pregledu tovornega vlaka prijeli dva sirska državljana, ki so ju po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

V noči na torek, 14. maja, so na mejnem prehodu Obrežje ustavili dva voznika tovornjakov makedonskih registracij. Med pregledom tovornjakov, naloženih z akumulatorji, so odkrili 11 ilegalnih migrantov, od tega 10 Afganistancev in enega Pakistanca, ki so skušali nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tudi njih so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policijska akcija blizu Malega Goljaka
Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 13. maja 2019, obravnavali 74 ilegalnih migrantov. Od tega je bilo 57 Afganistancev, 8 Pakistancev in 8 Alžircev, z vsemi so imeli opravka policisti PP Ilirska Bistrica. Namreč, policisti so na območju Malega Goljaka v zapuščenem objektu prijeli pet Pakistancev in dva Afganistanca. V popoldanski akciji so jih prijeli še 66.

Policijski pes (Vir: STA)

Nato je bilo na kraj napotenih še več patrulj, vključno z vodniki službenih psov in pripadniki Slovenske vojske. Ti so prijeli še 66 ilegalnih migrantov, od tega devet Pakistancev in 57 Afganistancev. Vsi prijeti bodo v torek predani hrvaškim varnostnim organom.

Ljubljanska PU pa je obravnavala 9 ilegalnih migrantov na območju Ribnice in enega v Ljubljani, slednji je zaprosil za mednarodno zaščito. Po njihovem poročanju naj bi šlo za državljane Egipta, Iraka in Pakistana.

Ivan Šokić

 • Franjo Trojner

  Skoraj vsem nekdanjim komunističnim državam v Evropi je uspela demokratizacija in so se hitro postavili ob bok evropskim in svetovnim razvitim in blagostanja polnim demokratičnim državam/družbam, nam v Sloveniji žal uspelo ni.
  Slovenci smo narod zaspancev, kI jih je vedno bilo potrebno spodbujati k nacionalni zavesti.
  To, da nam je kljub odkritem nasprotovanju, izdajstvu in sabotažah naših ljudi zvestih komunističnim gazdam iz Balkana uspelo poraziti, izgoniti ponižano tujo agresorsko vojsko JLA, ki so jo gazde iz Balkana poslale, da nam prepreči osamosvojitev in za povrh še postaviti prvo samostojno državo vsega SLOVENSKEGA roda, JE PRAVI ČUDEŽ!
  Za ta čudež je zaslužna peščica domoljubov, ki smo jim takrat in jim še danes pravimo OSAMOSVOJITELJI in ne silom prilike sestopljeni zagrizeni komunisti, kot nekateri lažno prikazujejo danes.
  Danes imamo po zaslugi osamosvojiteljev in prebujene nacionalne zavesti lastno državo, svoje SLOVENSKE državne simbole, svojo SLOVENSKO himno in USTAVO, kar pa je premalo, da bi lahko postali moderna in zares pravna in demokratična država, družba. Neizvedba lustracije, je vsem nelustrirancem, ki so lustracijo tudi zminirali, omogočila, da še danes delujejo iz položaja moči in tako, kot pred letom 1991 suvereno držijo vajeti oblasti v svojih plenilskih krempljih. Samo preoblečena v plašč demokracije a še vedno plenilska komunistična oblast tudi po letu 1991 ni dopustila vladavine prava, zato tudi mlada demokracija nikoli ni imela prave, stvarne možnosti za uspeh (razcvet), kar se je hitro odrazilo v propadli tranziciji in oblastni rehalibitaciji bivšega totalitarnega komunističnega režima, ter njegovih vidnih predstavnikov. Kar je razlog, da še danes v Sloveniji poteka BRUTALEN BOJ ZA OBLAST/DENAR znotraj dveh frakcij politične levice ( stare levice, ki izhaja iz ZKJ in nove Marxove mlade ZL) , hkrati pa poteka še ideoliški boj med politično levico in demokratičnimi silami v državi. Kar je razlog, da zamujamo z prav vsemi nujno potrebnimi reformani in tako se iz leta v leto slabi že tako ne rožnat gospodarski razvoj, slabša se gmotni položaj večini državljanom in krni ugled mladi državi. Pri tem brutalnem boju za oblast in s tem denar, nam mlada z MARXISTIČNO/socialistično ideologijo nabildana ekstremna politična levica javno grozi z SOCIALISTIČNO REVOLUCIJO, pa se še od stare SLOVENSKI narod ni čisto opomogel.
  Za naš SLOVENSKI rod usodno leto 1941 nam je prineslo strahote druge svetovne vojne, nemško in italijansko okupacijo, pa tudi revolucijo in s tem bratomorno vojno. Revolucija pa nam je prinesla izvensodne poboje aprila in maja leta 1945, množična morišča, socializem, samoupravljanje itd. Ni pa revolucija SLOVENSKEMU RODU prinesla lastne države, NE pravne države, NE demokracije, NE spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, NE miroljubnega sožitja, NE enakopravnosti in tudi obljubljenega standarda ne. Tako, kot v kraljevini SHS smo bili SLOVENCI znotraj totalitarne YU samo balkanska provinca, o vsem se je odločalo v Beogradu, kamor je šel tudi ves SLOVENSKI denar, o čemer pričajo premnogi ohranjeni dokumeti. Takratna socialistična oblast je grobo obračunavala z razrednimi sovražniki: z RKC, z verniki, z kmeti, z trgovci, z izobraženci, skratka z vsemi, ki jem je bila komunistična ideologija tuja, morali so se unakniti ali pa so jih zlomili. Sedaj pa mi Vi povejte, v čem se je povojna socialistična oblast/ideologija tako zelo razlikuje od nacistične? Socialistična povojna delovna taborišča, zapori, celice, brutalni izvensodni poboji niso nič manj grozni od zloglasnih gestapovskih pobojev, mučilnic, zaporov in metod. Kako je mogoče, da pri določem številu državljanov še danes tako zelo opevana SOCIALISTIČNA REVOLUCIJA dopustila takšne grozote??
  Komunisti/socialisti v EX YU so vedno živeli na veliki nogi, se valjali v zaplenjenem bogatsvu, narod pa je stradal in so mu AMERIČANI ter BRITANCI metali UNRA pakete in pošiljali žito, da narod ni crkno od lakote. Kasneje so komunisti na oblasti udobno živeli na račun delavcev in kmetov, ki so vedno živeli skromno. Torej tudi socialistična revolucija, oblast ni dala, dajala vsem enako, kot so prej vsem na ves glas obljubljali! Zase in svoje so si komunisti na oblasti vedno odrezali navečji kos kruha, narod pa je dobil tisto kar je ostalo, DROBTINICE. Sam razumem, da je svet tako postavljen, da imajo eni več, drugi pa manj in tega tudi socialistična revolucija NI SPREMENILA, NE pri nas, NE po socialističnih državah po svetu ( dokaz moji trditvi je Venezuela še dandanes)! ZAKAJ TOREJ bi morali SLOVENCI verjeti novodobnim mladim agresivnim socialistom tipa mali Che Gueara iz ekstremno leve stranke ZL in drugim socialistom že dolga leta na oblasti, ki se voziji v pregrešno dragih Mercedesih, da bo njihova nova socialistična revolucija, nov socialističen svetovni red za nas navadne državljane pomenil kaj dobrega, kaj pozitivnega ??? Že ves čas tudi naše samostojne države vodi naše vlade s to ali ono ukano politična levica/socialisti, pa so naše plače in penzije še vedno mizerne, še vedno so državljanom kršene človekove pravice in svoboščine, še vedno se izigrava vladavino prava, naša demokracija je še vedno šibka itd.! Rezultat vašega vladanja prej v ex YU je, da je bila Slovenija balkanska kolonija, danes pa je zaradi vaše sluzaste politike vedno bolj samo evropska kolonija. Zakaj torej si levičarji še vedno lastite pravico do vladanja, saj pravica do vladanja v demokraciji ni dedna!
  Na koncu koncev naj vrag odnese vašo levo ideologijo, socialistično revolucijo, rodeče sindikate, raznorazne komisije, delavske svete, socialno zakonodajo itd., ker če bi to vse človeštvo imelo pred 1000 leti, danes ne bi imeli NE PIRAMID, NE AMFITEATROV, NE BAZILIK IN TUDI VERSAILLILESIA NE! To stvarmo dejstvo levičarji ne morete izpodbiti, pa če se še tako napihujete.

 • karlina

  ZAUSTAVITI JE POTREBNO IN KAZNOVATI LEVE PLAČANCE SOROSA, KI SO T.I, “NEVLADNE “ORGANIZACIJE”, pa sem trdno prepričana, da se bodo zadeve takoj bistveno zmanjšale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Common Sense

  Važno, da situacijo obvladujemo in smo varna država. Poletje se pa niti začelo ni.

 • Janez Kepic-Kern

  INFO S SEJE
  DZ
  PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
  VODJA
  TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
  “pred
  KRATKIM SO
  AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko H A L O Z !
  Toliko
  v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
  KI
  SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
  Zna
  se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
  NA
  NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
  da
  bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  PRENOS
  SEJE NA TV 3 ŠE TRAJA.

  • Perkele

   Hvala za alarm, veliko ljudi ima v Halozah vinograd.

   • Janez Kepic-Kern

    RES JE
    G. ZVONE ČERNAČ – TO REKEL. NA SEJI, NA TV3. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • mginko

  Saj so rdeče – torej kam pašejo ?

 • Franc Šink

  To je več kot 40 tisoč na leto.To so samo tisti ki so jih obravnavali. koliko se jim je pa izmuznilo pa ve edino Bog. Resnično upam da to ne bo vsak dan.

 • montyamp

  Saj jih čakajo palačinke .

 • Hribouc

  Kdaj bando vržemo z oblasti?

  Prekleti norci hudičevi neodgovorni! Rdeča Banda !

 • RATATA

  Ko so bili preplavljeni, je v filmu Bili smo vojaki (We Were Soldiers),
  Mel Gibson zavpil: “BROKEN ARROW!!!!” – (ZLOMLJENA PUŠČICA)! …. in postopali so po dogovorjenem planu…..
  Kje je pa naš poveljnikl, da da tako komando (?), saj nas je vendar sovražnik preplavil?!?!?!?!
  ČAKAMO JEBOMOMATR!!!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Šaljivo vprašanje :
  “tu na tem OK e-portalu NOVE24TV se nam pogosto očita t.i. “DOMOBRANSTVO”
  tudi na žaljiv način.
  ZNANO JE, DA “ŽAL (nisem ga volil)” PREMIER Marjan Š. – gradi – visoko OGRAJO
  OKROG SVOJEGA
  DOMA
  ZAGOTOVO Z NAMENOM – B R A N I T I – SVOJ DOM ! Pred nepovabljenimi.
  Kar je lepo od njega.
  Ali
  torej – spada – v kategorijo – “BRANITELJEV DOMOV”,
  KI
  SE NAM JO
  – BREZ SMISLA
  – OČITA NAM – SLOVENSKIM “POMLADNIKOM”.
  Branjenje lastnega doma
  je lepa, normalna navada – po celem sveru. To vemo vsi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Franjo Trojner

  Zunanji minister Cerar se dela norca iz državljanov Slovenije in celotne EU! Slovenski zunanji minister Miro Cerar je danes v Bruslju italijanskemu kolegu Enzu Moaveru Milanesiju predlagal skupne policijske patrulje ob italijansko-slovenski meji za učinkovito preprečevanje nezakonitih prehodov. Kaj se je Cerarju totalno zmešalo??? Cerar se očitno boji, da bodo ilegalni migranti iz Slovenije bežali v Italijo????? Cerar svojih ilegalnih migrantov ne da, kar je razlog zakaj se naša južna meja ne varuje z dovolj številčno zasedbo policije in vojske, ter seveda premalo zavzeto, unčikovito, tak jim je naročeno menda!
  V toti naši državi so res same medle mone na oblasti.

 • Janez Kepic-Kern

  Jaz sem letnik 1952
  in sem bil , moral biti – še v t.i. JLA.
  PRI
  T.I.
  GORSKI PEŠADIJI OZ. ALPINCIH – V TOLMINU.
  Ni
  mi čisto jasno,
  zakaj
  se te ex KP, ZK STRANČICE – SPRENEVEDAJO.
  V
  ČASU EX SFRJ – JE MEJE – STRAŽILA – VOJSKA, JLA – seveda – JLA GRANIČARJI.
  CCA
  3 MESECE SEM BIL PRI NJIH: karavle so bile, patrulje itd.
  Vse
  S PRAVO OBOROŽITVIJO, S PRAVIM STRELIVOM.
  Nihče pameten- ni – RINIL ČEZ MEJO.
  JLA GRANIČARJI
  BI GA USTRELILI – KOT ZAJCA !
  Torej!
  R. SLOVENIJA – VOJSKO – SV – NA OGROŽENE MEJE ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • RATATA

  Pravljična cifra ena ena tri … cela ulica nori.

 • Janez Kepic-Kern

  Situacija z južno mejo – POSTAJA – RES ZASKRBLJUJOČA !
  BRAVO – OK STRANKA – SDS.
  – odlična gospoda ČERNAČ in GRIMS.!
  IN
  – VRLI ŽUPAN ROJC
  IN
  GOSPA IZ BELE KRAJINE !
  Ostali – zlasti
  tisti poslanec – LMŠ – njegovega priimka se mi ne zdi vredno zapomniti,
  pa
  SMC – Jani. M – PA SO IZPADLI – “STRAHOVITO REVNO”.
  Mene in verjetno še mnoge
  so
  SPRAVILI
  V SKRAJNO – SLABO VOLJO.
  Prespimo – to revščino od LMŠ, SMC, LEVICE, SD ITD. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • antimur

  Če so že kronično oboleli od rdečk, naj imajo pa še ošpice.

 • antimur

  Na Svetu za nacionalno varnost so zopet levofašistični poslanci glasovali proti predlogu SDS, naj se naša meja zaščiti, da se ne bo nezakonita migrantska drhal sprehajala skoznjo po mili volji. Toda levaški poslanci, med njimi je največji kreten Möderndorfer, ter norec iz LMŠ ki besnita, da se dela krivica manjšini in podobne bedarije, kljub nešteto dokazom o konkretnih nevarnostih za državljane. Toda banda je glasovala 7 proti 5. Kot državljan Slovenije zahtevam, da idiota Möderndorferja prevzame v obdelavo psihiatrija, ker ta omejena baraba ni opravilno sposobna, je zagotovo psihič, ki ga je potrebno nemudoma odstraniti iz vseh funkcij, prav tako je vprašljiva normalnost ostalih šestih kučanističnih pizd, če niso premaknjeni, so pa zagotovo izdajalci slovenskega naroda in domovine.

 • matjaž

  Kaj se razburjate? Rjavec je na mejo poslal okrepitev 35 vojakov in romunskega risa. Divja mačka bo operirala ponoči. PIC je že poslal protestno noto, ker si njegovi ljudje ne upajo vrč na teren.

 • Marija

  No kot sem napovedala.Sedaj že po sto,čez mesece jih bo tisoče.Ampak mi smo še vedno varni.

 • Thor Da vid Einzig in Walhalla

  Vidim samo en ishod prefukat jih vun iz Slo/vendskih dežel