Sloveniji grozi nov migrantski val, Tanja Fajon pa zavaja: “Avstrija nadzor na mejah podaljšuje brez upravičenih razlogov”

Fajonova na shodu za podporo migrantskemu centru v središču Ljubljane, (foto: Twitter)

Kljub vsemu poročanju, kakšno nevarnost povzročajo migranti in s kakšnimi posledicami se že borijo države po Evropi in tudi Slovenija kot del EU, Fajonova še vedno živi v svojem “migrantom prijaznem svetu”. Tokrat je evropska poslanka SD predstavila predlog sprememb zakonika o schengenskih mejah, v katerem med drugim kritizira države, ki želijo podaljšati nadzor na svojih mejah in s tem zavarovati svoje državljane. Potem ko je tudi njena stranka spustila čez slovensko mejo več kot pol milijona ilegalnih migrantov, med katerimi so bili, kot se je pozneje izkazalo, tudi teroristi, še kar vztrajno nasprotuje državam, ki dajejo prednost svojim državljanom in ščitijo svoje meje, medtem ko ona hodi na shode v podporo migrantom in jim izkazuje dobrodošlico.

V odboru LIBE je predstavila predlog, v katerem ostro nasprotuje predlogom Evropske komisije, ki ščitijo kršenje zakonodaje s strani držav članic. “Prenova schengenskih pravil, ki bodo ohranjala svobodo gibanja in ščitila državljane v schengenskem prostoru, je v interesu Slovenije in mora biti v interesu EU.” Spomnimo, da je pred časom potožila, da je po novih pravilih glede poostrenega nadzora potnikov na zunanjih mejah 5 ur čakala na meji, ko je vstopala na Hrvaško, in to je nedopustno: “Sprejeli smo ukrep, ki je neživljenjski in nepremišljen, brez ustrezne študije, ki bi preverila učinke vpliva na promet, škodo v gospodarstvu in turizmu.”

“Poostren nadzor je brez upravičenih razlogov”?!
“Žal nekatere države, na primer Avstrija, ravnajo zelo neodgovorno in nadzore na notranjih mejah podaljšujejo brez upravičenih razlogov. S tem krepijo gospodarsko in politično škodo in uničujejo zaupanje državljanov,” je še dejala. Izjava, da se nadzori krepijo z “neupravičenimi razlogi”, je smešna, celo za Fajonovo. Medtem ko napetost na mejah narašča in se celo že občane, ki živijo blizu slovenskih meja, poziva, naj se ne približujejo migrantom in naj zaklepajo domove, Fajonovo še vedno skrbi le to, da ne bomo “ksenofobični” in “sovražni”.

Vse več držav se zaveda resnosti, le “nekateri” iz Slovenije še ne
Spomnimo, da je ob napovedovanju ponovnega migrantskega vala Avstrija znova napovedala podaljšan nadzor na mejah s Slovenijo in Madžarsko za šest mesecev, od 11. maja. Poudarili so, da razmere še vedno niso dovolj stabilne za ukinitev nadzora na notranji schengenski meji. “Iz tega razloga se je Avstrija odločila, da bo izvajala nadzor na mejah s Slovenijo in Madžarsko,” je dejal avstrijski notranji minister Herbert Kickl. Odločitev utemeljuje s tem, da bi bila ukinitev nadzora na mejah “napačen signal” tihotapcem ljudi, ki bi okrepili svoje delovanje. “Avstrija se popolnoma zaveda, da je nadzor na notranjih mejah sredstvo, ki se ga uporabi kot zadnje,” poudarja in dodaja, da v trenutnih razmerah ni druge možnosti. Kickl je še napovedal, da bo nadzor sorazmeren grožnji in bo kar najmanj oviral potovanja ter pretok blaga. Ustrezen nadzor je po njegovem potreben tudi zaradi “latentne grožnje terorizma v vsej EU”, da bi tako preprečili vstop morebitnih nevarnih posameznikov.

Foto: epa

Slovenija si je sama zapravila ugled
Slovenija je do večkratnega avstrijskega podaljšanja nadzora na notranji schengenski meji pristopila kritično. Medtem ko so Avstrijci resno ukrepali, je Slovenija v času velikega migrantskega vala v Evropo nezakonito spustila več kot pol milijona migrantov. Dejstvo je, da se število migrantov v Sloveniji iz dneva v dan povečuje, in da države okoli nas, predvsem Madžarska in Avstrija, poostrujejo nadzor in sprejemajo odločitve, kot sta nasprotovanje migrantskim kvotam in omejevanje pravic migrantom, mi pa še vedno pridno iz državne blagajne podarjamo za vsakega migranta nekaj manj kot dva tisoč evrov in podpiramo politike, ki pravijo, da so bile migracije stoletja in vedno pozitivna izkušnja vseh držav, ki so sprejemale migrante, ter hodijo na shode v podporo migrantskemu centru v središču Ljubljane, v katerem so podporniki migrantom, ki so bili na meji z Nemčijo in Avstrijo zavrnjeni, po arabsko izrekli prisrčno dobrodošlico: “Hvala, da ste tukaj! Mi vas želimo!” Govorimo seveda o Fajonovi.

Vir: Facebook

Zdaj gre zares!
Županja Črnomlja Čemas Stjepanovičeva si je še ne dolgo nazaj prizadevala za nastanitev migrantov v svoji občini in preprečevala referendum o migrantskemu centru, sedaj pa je poslala odprto obvestilo občanom, v katerem je dejala, da so ilegalni migranti, ki vsak dan v večjem številu vstopajo v Slovenijo, izjemno nevarni za ljudi. Zato je na podlagi obvestila policije občane v posebnem pismu pozvala, naj migrantov ne spuščajo v svoje domove in naj se jim ne približujejo, ampak naj takoj obvestijo policijo. Županja občine Črnomelj je očitno spoznala, da so migranti nevarni, upajmo, da to spozna tudi Fajonova.

A. G.

 

 

 • samotoje

  Rdeča barva pogubno vpliva na možgane in posledično na zdravo presojo. Poškodbe so nepopravljive.

 • Sodni dan

  Neverjetno, da je lahko človek tako proti lastnemu narodu. Temu se reče veleizdaja! SD in Fajonova kolesarijo proti pogubi, zvrtam si luknjo v koleno kot da volim te izdajalce!

  • Frank Novak

   res je, danasnji levaki so izdajalci.

 • xtc

  Fajonovo med imigrante pa da ti opravijo kar morajo,pa jo bomo videli potem ,če bo še čebulila oslarije.

 • pacek

  Naj si jih par domov odpelje, če jih ima tako rada.

  • Frank Novak

   On je “dobra vila” in jih bo odpeljala na dom. Seveda ne na njen dom, na tvoj dom. !!!

 • Frank Novak

  LEVI NE ZNAJO IN NOCEJO DELAT. LEVI BI SE NEKAJ SLI. ONI BI PLEDIRALI, SE ZAVZEMALI ZA “DELAVSKI RAZRED” IN PODOBNO. SKRATKA, LEVIM SE NE DA DELAT.
  Zato idioti ala Fajon takole reagirajo.

 • večni srb

  Ta županja je res zmešana, ljudi poziva, naj zaklenejo vrata, kot da je že kdo pri nas videl vrata brez ključavnic. Seveda se zaklepajo vrata, saj zato imamo na njih nameščene ključavnice.

  Sledi kratko ekonomsko propagandno sporočilo, kratek tečaj vdiranja v ključavnice, javno dostopen na Youtube: https://youtu.be/WpH_t0u5Ybg

  Ne le, da ta hrvatica po rodu uči slovence kako se zaklepajo vrata, javno jih poziva celo med vojaško policijske sodelavce in ovaduhe, kar prvič, ni njena pristojnost, drugič pri nas že veljajo izredne razmere, saj ima vojsko enaka pooblastila kot policija. Če lahko kdo ukaže karkoli občanom Črnomlja, lahko to naredi edino Pahor, ki je v izrednih razmerah tudi vrhovni poveljnik vojske.

 • večni srb

  Zakaj nas en migrant stane 2.000 evrov na dan, kaj pa dobi za ta denar?
  Bodite raje tiho. Ne dvomim, da bolana država zapravi najmanj toliko, ampak za vojsko in policijo, za družbeno samozaščito, ne za tiste reveže.
  Migrantov ni več, saj jih Merklova ni javno povabila kar brez veze, zmenili so se in je pripravila svoj narod na ruker, mar ni to očitno? Naša oblast je pa verjetno dobila ustrezna navodila, saj Shengen ni naša meja, zdaj sploh ne več, ko so nam hrvati zemljo ukradli, ne ve se več kje točno je meja. To naj bi bila samo carinska postaja na enem od Evropskih terminalov, menda je jasno, da nismo bili nikoli odovorni za celotno mejo EU. In kot vsak ubogljiv carinik, smo tudi mi dvignili rampo, ko so prišla navodila iz Bruslja, edini pogoj je bil, da nihče ne bo ostal pri nas, itak.
  Nato je akcijo izkoristil za premik oboroženih sil proti mejam Ruske federacije, migrantov sicer niso kontrolirali, so pa izvajali obsežne vojaške vaje in razne simulacije nad civilnim prebivalstvo, ki trajajo do danes. Namčija se znova oborožuje, verjetno se nam zato veča gospodarska rast, ker izdelujemo posamezne dele orožja. To je dobro orožje, saj vidite, da pred njim bežijo milijoni. EU bi rada ukinila Nato in naredila svojo vojsko, kar je precej podobno Hitlerjevim načrtom, Amerika se zaveda, da od konca hladne vojne dalje, Nato nima več sovražnika, zato verjetno nimajo nič proti. Trump rabi vojsko na meji z južno Ameriko, Ameriški kontinent first!
  Ne gre za to, da nam Evropa ne zaupa, prvorazredne članice na zaupajo nobenemu revežu, pomeni unija je bila že od začetka navaden nateg. Meje znotraj unije niso bile nikoli izbrisane, samo povezali so nas v njihove mreže, in zdaj kontrolirajo vse naenkrat. Drugo leto gre Britanija ven, potem bodo mogoče sledile Italija, Francija in naposled Nemčija, kaj nam ostane? Prijatelji? Kaos? Karkoli bo, Slovenije ne bo več, ker nismo omembe vredni. To se v resnici dogaja, j* se njim za naš Shengen, itak sami sebe tepemo in zatiramo.

  Nekateri smo lahko zato točno napovedali kdaj se bo predlani končal migrantski val, do poletne turistične sezone, kar se je tudi zgodilo. Od takrat naprej, ni nobenih večjih kolon migrantov več, naši propadli gradbinci še vedno vabijo hrvate, bosance in albance, ostalo so v glavnem turisti in tuji agentje, ki spremljajo kaj se dogaja v rodni deželi Melanije ter izvajajo razne strogo prepovedane in popolnoma nečloveške eksperimente na slovencih. Celo nad veterani, kar dejansko pomeni, da je Slovenija že pod okupacijo in nas nihče več ne brani. Ampak ne iz strani migrantov, to so navadni debili, sadistični psihopati, ki delajo to najprej iz sadističnega užitka, potem pa še zaradi denarja.

  Slovenija je ogrožena najprej od znotraj, šele nato od zunaj, zaradi Shengena se nam lahko zgodi kvečjemu, da ne bomo imeli kam bežati.

 • večni srb

  Kako bomo pa zdaj varovali morsko Shengensko mejo, ko so nas okupirali hrvati in sploh ne moremo več do Shengenskih meja na vodi?

 • VERRZIFIKATOR

  Fani Tančič

  SANJA FALKON

  Sanja tista večna je letalka,
  ki že leta po Evropi šviga,
  dnevnice si, plačo vztrajno dviga,
  teh zadev je dobra poznavalka.

  Se prijel je vzdevek je Falkon,
  bi priimku bil precej primeren,
  po naravi trmast, brezobziren,
  drugo reči je zaman, zastonj.

  Pravijo, da ni nobena tajna,
  da deklina sanja o falkonu,
  ko na letališkem je balkonu,
  v sanjah svojih vsa je neomajna.

  »Tudi jaz s falkonom bom letela,
  ne več z linijo evropsko redno,
  kot doslej sem se vozila vedno,
  zdaj le redke bom na krov sprejela.«

  Striček ji mendá je to obljubil,
  če bo več doma kot pa v tujini,
  več pri stričkih, v njihovi bližini,
  bojda za pilotko jo bo snubil.

  Sanja kapitanka bo postala
  in se zapisála v zgodovino,
  vrne naj se čimprej v domovino,
  na postlanem tu da bo pristala.

  Treba ni pilotskih ji izkušenj,
  le s falkonom dobro naj pozira,
  letanje pa sploh ne bo ovira,
  ves sistem vnaprej je preizkušen.

  Kot pilotko tu jo proslavijo,
  hvalijo tovarniška glasila,
  takšna so s komande navodila,
  vrabčki Sanji klanjat se hitijo.

  Da letalka je posebne vrste,
  poje se ji hvala neizmerna,
  poročila dnevna in večerna,
  delo zlahka da ji gre skoz prste.

  Kaj potem, če sanja ni pilotka,
  naj le pridno se doma pojavlja,
  fraze naj pilotske prav ponavlja
  in drži se vsakega napotka.

  Ni hudir, da dvigne se letalo,
  da falkon obdržal se bo v zraku,
  da lebdel na rdečem bo oblaku,
  kratko bo povsem zadostovalo.

  Naj tako po nebu plavem pluje,
  daje vtis, da sama pilotira,
  naj v kabini medijem pozira,
  vrne se potem lahko na tuje.

  Zdavnaj zmanjkalo je že pilotov,
  zdajšnji so le mali kaskaderji,
  manekeni, gumpci in pozerji,
  ki usmerja združba jih falotov.

  Sanja kot ulita mednje sodi,
  saj njen cilj leteči je falkon,
  tudi če v resnici bo le dron,
  ki ga drugi kot igračko vodi.

  Danes so dovoljene ji sanje,
  a že jutri novi svit napoči
  in podnevi zlahka se razloči
  razne Sanje, Vanje in pa Tanje.

  Naj falkon roji ji le po glavi,
  konec bo njegov nedvomno tak,
  kot tovrstnih je letalcev vsak,
  še prekmalu ptiček strmoglavi.

  Že v tovarni, ko ga naredijo,
  vanj vgrajena takšna je napaka:
  če pilotka kdaj po svoje kvaka,
  skupaj jo s falkonom sestrelijo.

 • Franc

  Fajonova –
  Teroristična Kuzla!

 • totex39

  Fajončka, drago boš plačalo svojo lažnivost in izdajo, samo vemo, da se boš takrat skrila v luknjo, da te ne bo noben našel , vendar to ti tako misliš, kajti vedi da boš odkrita in takrat boš za vse svoje svinjarije morala odgovarjati.

  • Steiermark

   Kdo izvoli takšne osebke?

 • Antonius

  Nič novega v zvezi s Tanjo Fajon.
  Zavajala in lagala nam je že takrat, ko je za plačo na TVS delala kot novinarka.
  Danes nam še vedno laže, razlika je samo v tem, da izvoljeni njeno laganje plačuje Bruselj.
  Lahko se ji je politikantsko *igračkati* s prihodnostjo drugih, ker nima svojih otrok.
  Ne samo Kučan, tudi baraba Soros jo ima zelo rad.

 • Jshadow

  Ubesijo naj to prekleto izdajalko.

 • plavi-mil

  Lahko tej Fajonki, nima svojih potomcev, zato ji dol visi za druge.

  • Vera

   Fajonova naj posvoji vsaj dva otroka, da bo potem skrbela zanju, ne za tujce !

 • luckyss

  Glede na to, da imamo Schengensko mejo, bi jo morala EU ojačati in sodelovati pri njenem nadzoru in v tem kontekstu je nadzor notranjih meja res neupravičen..
  EU je prava mačeha vazalnim državam kot je Slovenija…
  Poslanci EU pa so podkupljiva banda, nič drugega..

  • totex39

   Slovenija si je sama kriva, da se EU tako obnaša do nje, ker vedo kakšen režim pri nas prevladuje, zato jim je tudi malo mar do take države.
   A misliš, da te maškarade, ki se sedaj dogajajo nič ne spremljajo, pa še kako vse vedo.

  • Joško

   Enega slovenskega EU poslanca so tudi odkrili, ko se je pustil podkupiti!

 • antimur

  Kako bo takšna ljubiteljica muslimanske in druge drhali kapirala, da v kolikor nekdo nezakonito vstopi v državo, nima tukaj kaj iskati. Pokvarjenka, ki jo preživlja Kučan-Sorosova zločinska združba, ne pozna drugega, kot napotke iz te zločinske bande. Kot je že omenil plavi-mil, je ta kuzla brez potomcev, zato verjetno tudi našim otrokom ne privošči mirne in lepe bodočnosti in to iz čiste hudobije, ( pri tej golazni rdečezvazdaški je to pogoj, da si lahko njihov, hudobija in antidomoljubje) kar ima ta ljubiteljica čefurjev in nezakonite migrantske golazni v izobilju.

  • Dragan Krstič

   Ona je v prvi vrsti ljubiteljica denarja, šele nato muslimanov.

 • Hun

  Avstrijci so imeli in bodo imeli Slovence vedno za manj vredno raso..narod poslusnih hlapcev in kmetićev

  • Olga_10

   Udbomafija s prebarvani komunisti pač ni vredna spoštovanja! Sodijo le za rešetke!

  • Joško

   Avstrijci nas imajo za narod levakov.

 • Olga_10

  Avstrija nadzor na mejah podaljšuje brez upravičenih razlogov” pravi Sorosova plačanka in uničevalka Makedonije, ki je branila Evropo pred nezakonitim in migracijami?!!!
  Avstrija ima normalno oblast in ne levičarskih zločincev kalibra Fajon!
  Fajonovo, Kučana in ostale skorumpirance bo treba postaviti pred sodišče zaradi ogrožanja Slovenije in smrti mladega policista!

 • Morala

  Naj Kurtzu to pove, bomo videli kaj ji bo zabrusil…za lepo plačilo, ji nič težko…

  • Olga_10

   Saj niso nori, da bi zaupali komunistom!

 • SmashFascism

  Kdo in kje je našel to smešno fračo, ki s kazanjem jošk hoče biti prepoznavna.

  • Dragan Krstič

   Borutu je v Bruslju spodnje gate prala in srajce peglala dokler je bil tam.

   • Dragan Krstič

    Zato se pa s Simonco ne preneseta.

 • Steiermark

  Kako se poimenuje takšne, “princese” – prasica?

  • Olga_10

   Pujson!

 • mginko

  “Avstrija nadzor na mejah podaljšuje brez upravičenih razlogov”
  Večna komunistična LAŽ na LAŽ za blefiranje drugorazrednih državljanov.
  Avstrija se zaveda, da na jugu svoje države meji z rdečim hudičem. Samo slovenski narod še tega ne dojema, ko mora na avstriski meji pokazati dokumente. No 500000 tisoč migrantom jih ni bilo treba pokazati ko so vstopili na slovensko-shengensko ozemlje. Tam jih je čakal kučanov oproda, da je vse prepeljal do avstrijske meje. Zato je shengenska meja na jugu Avstrije in ne na jugu Slovenije.
  Državljani, vi pa še naprej poslušajte tovarišico Fajon iz murgelske združbe komunistov.

 • Dragan Krstič

  Dokler bo evropski parlament rdeče obarvan in dokler bodo pri nas rdeče vlade bo Fajonka oportunistično
  gobcala tisto kar zahteva Juncker in Kučan. Dnar je dnar.

  • koza

   ŠIPTARKA.

 • Dragan Krstič

  Djuro Sumar ne laži in ne zavajaj. Kdo vodi E parlament glede priseljevanja migrantov poglej sestavo LIBE
  Comittee of civil liberties, justice and home affairs. Večina rdečkarjev takoimenovanih progresivnih strank????? hahaha.