fbpx

Škandal: Slovenska levica si na vse pretege prizadeva za rehabilitacijo pilota JLA Mrlaka

Foto: YouTube

Slovenska levica se očitno še sedaj ne more sprijazniti z dejstvom glede sestrelitve helikopterja Tonija Mrlaka, ki je 27. junija 1991 letel z agresorskim helikopterjem vojske JLA, kar je ugotovilo tudi sodišče. Glede na to, da Mrlak ni bil pripadnik Teritorialne obrambe Republike Slovenije ali Ministrstva za notranje zadeve niti ni bil civilna žrtev vojne za Slovenijo, je težko razumeti, čemu je Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo v sodelovanju s Policijskim veteranskim društvom Sever in Mestno občino Ljubljano pred nekaj dnevi, natančneje 17. junija, organiziralo 6. pohod v spomin Toniju Mrlaku. 

Glede na to, da je sodišče ugotovilo, da bil pokojni Mrlak “pripadnik agresorske JLA in da je nesporno dejstvo, da je v trenutku, ko je bil sestreljen, letel po navodilih nadrejenih iz JLA, ne pa da bi bil na begu iz JLA, in da je bil helikopter Gazela 664, v katerem je letel pilot Merlak, sovražno plovilo in legitimna vojaška tarča” (sodba II Ks 12880/2015), je mogoče tovrstno prireditev razumeti kot norčevanje iz žrtev agresije JLA in nič drugače.

Osamosvojitelji so tarče diskreditacije
Slovenija leta 2017 žal še vedno ostaja država, ki ne priznava vloge slovenskih osamosvojiteljev, čeprav so ti zaslužni za graditev njenih temeljev. Levičarski ustroj se pri diskreditaciji ne ozira na uporabljena sredstva, podvržena zapiranju in gonjam na sodiščih. Junak slovenske osamosvojitve, br. gen. Tone Krkovič, je bil v konkretni aferi Mrlak očitna žrtev poskusa diskreditacije, saj so mu s pomočjo mainstream medijev želeli umazati ime in pri tem popolnoma zamegliti njegovo vlogo pri osamosvojitvi.

Foto: STA

Tokratni pohod v spomin Mrlaku kaže na to, da se slovenska levica kljub spoznanju sodišča ne želi sprijazniti z resnico in še naprej trdi, da je bil Mrlak – ta namreč za pripadnike levice predstavlja simbol boja za vrednote osamosvojitve in upora zoper prisvajanje zaslug zanjo – žrtvovan za propagandne namene. Z namenom, da bi svoja prepričanja čim bolj razširili med občinstvom, so v preteklosti že večkrat poskušali o njem posneti celo dokumentarni film, kar jim je letos tudi uspelo, saj je je Matic Štamcar v okviru AGRFT posnel krajši študijski film, kmalu pa naj bi bilo pričakovati tudi nastanek stripa. Pri tem je potrebno omeniti, da bo pri tem svoj pisker pristavilo tudi tradicionalno rdeče Velenje, saj bo v Spominskem centru 1991 odprta spominska zbirka, posvečena Mrlaku.

Pohoda se je udeležil tudi dobro poznan obraz jordanskih korenin
V okviru pohoda je po polaganju vencev v prostorih Osnovne šole Vič potekal tudi kulturni program, kjer so se poleg godbe Slovenske policije predstavili tudi mladi glasbeniki in recitatorji, kar kaže na to, da levica v svojo obliko dojemanja “spravlja” že mlade, ki o stvari niso toliko poučeni in so zato zlahka podvrženi manipulaciji glede dojemanja osamosvojitvenih dejstev.

Pri tem ne smemo pozabiti omeniti, da je bil med zbranimi na pohodu tudi častni generalni konzul Jordanije v Sloveniji Samir Amarin, o katerem smo na našem portalu že pisali v zvezi z njegovim poznanstvom z Milanom Kučanom. Poznavalci namreč pravijo, da se v odnosih med Slovenijo in arabskim svetom nič ne zgodi brez Amarina, saj naj bi ta leta 2002 v Jordaniji uredil obisk za takratnega predsednika Kučana, zanimiv pa je tudi podatek, da je med srečanjem Boruta Pahorja in diktatorja Moamerja Gadafija Amari sedel na sredini med njima, kar kaže na njegovo pomembno vlogo. Že na začetku meseca pa smo na našem portalu navedli zanesljive vire iz policijskih vrst, ki pravijo, da je Iračanu Farrokhzadehu pot do naše državne banke in s tem do pranja denarja odprl neki častni konzul tuje države v Sloveniji, ki pa je preveč blizu Kučanu, da bi ga lahko preiskovali.

Foto: STA

H. M.