Slovenske diplomatske turneje po prijateljskih diktatorskih državah se nadaljujejo

(Foto: epa)

Če je novoizvoljeni predsednik ZDA Donald Trump ob smrti kubanskega tirana na Twitterju objavil “Fidel Castro je mrtev” in s tem diplomatsko povedal vse, pa se naši voditelji niso izneverili svoji politični drži, ki še vedno oddaja vonj po naftalinu in se imenuje jugodiplomacija.

Kako drugače razumeti odzive predsednika države Boruta Pahorja, ki je ob smrti Fidela Castra posredoval sožalno brzojavko kubanskemu predsedniku Raulu Castru? Še bolj “jugodiplomatsko” sporočilo je preko Twitterja v svet poslal trenutni premier Miro Cerar, ki je izrekel iskreno sožalje družini Fidela Castra, “osebnosti, ki je imela pomemben vpliv na Kubo in na 20. stoletje”. S čim? Da je ta množični morilec iz 80 odstotkov kubanskih revežev v nekaj desetletjih napravil 100-odstotne reveže? Da je bilo v času Castrovega režima pobitih, mučenih, zaprtih in izgnanih na sto tisoče Kubancev? Je tak človek vreden častitljivega spomina? Nekateri naši “politiki” pač občudujejo tirane, ker si tudi sami želijo imeti absolutno oblast.

Vonj po naftalinu
Slovenska oblast se tako ni izneverila svoji jugodiplomatski podstati, ki se je v petindvajsetih letih ponovno brez sramu pokazala v vsej svoji razsežnosti. Verjetno si nihče od tistih, ki so ustvarjali slovensko državo,
ni predstavljal, da bodo le petindvajset let po zgodovinskem dogodku, ki je v našem primeru skoraj neločljivo povezan z uvedbo demokratičnega sistema, znova zavladale temne sile preteklosti.

Glavna značilnost slovenske diplomacije je bila zadnja leta prav ta, da je vse bolj zaudarjala po naftalinu. Cela vrsta imen, kot so Peter Toš, Zvone DraganBoris Frlec in drugi in ki so že zdavnaj pripadla preteklosti in katerih lastniki so predvidoma uživali bolj ali manj zasluženi pokoj, je bila v času ministrovanja Samuela Žbogarja ponovno vpoklicana in zadolžena, da “razmontira” novo slovensko diplomacijo in jo vrne v stare jugoslovanske čase. In so tudi jo. Temu bi lahko rekli lustracija v obratni smeri oziroma čistka pomladnih sil na Ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ).

Tako je MZZ pod vodstvom Samuela Žbogarja lahko uživalo v turnejah po prijateljskih diktatorskih državah. Prijateljskih tudi zato, ker dandanes obstajajo v svetu le leve diktature, desnih pač ni. Samo spomnimo se obiska slovenske delegacije na Kubi leta 2011, kjer krutosti in nečloveškosti Castrovega režima ni bilo videti konca.

Zunanja politika, ki je prevzela odgovornost tudi za vodenje gospodarske diplomacije, je svoj domet zadnja leta kazala z rezultati obiskov predsednikov republike in nekaterih predsednikov vlad, pa tudi z vabljenjem
tujih investitorjev. Nanjo nas spominjajo besede, kot so Omar Moamer el Gadafi, nekdanji libijski diktator, Hugo Chavez, nekdanji venezuelski diktator, Hosni Mubarak, nekdanji egiptovski diktator in ne nazadnje Viktor Janukovič, nekdanji ukrajinski diktator. Da voditeljev držav srednje Azije, kot so Uzbekistan, Kazahstan, Turkmenistan, Tadžikistan, Kirgizistan, sploh ne omenjamo. Nekateri nam dobrohotno svetujejo, da Kitajcev z oznako diktatorske države ne dražimo, lahko pa omenimo Belorusijo in njenega diktatorja Aleksandra Lukašenka. In kam sodita Rusija in njen prvi mož Vladimir Putin, s katerim slovenska vodilna politična srenja vse bolj prijateljuje, če ne ob bok omenjeni? In Iran, kjer smo nedavno ponovno odprli slovensko veleposlaništvo?

“Preverjena” diplomacija
Žbogarjevo zunanjo politiko tako zvesto nadaljuje aktualni minister Karl Erjavec; sedaj mu to ni težko, saj diplomacijo vodi preverjen in prečiščen kader. Že bežen pregled uradne spletne strani MZZ nam pokaže, da se je na primer 17. in 18. septembra letos Slovenija na vabilo Venezuele, kjer s trdo roko vlada Nicolas Maduro, udeležila vrha Gibanja neuvrščenih (!). Ta je potekal v obmorskem mestu Porlamar, na prelepi obali otoka Margarita. “Zasedanja se je udeležil (tedanji, op. p.) politični direktor/generalni direktor (v. d.) za skupno zunanjo in varnostno politiko na Ministrstvu RS za zunanje zadeve veleposlanik Tomaž Lovrenčič,” piše na uradni spletni strani. Za prave in preverjene kadre, kot je nekdanji direktor Sove in nekdanji  španski veleposlanik, se pač vedno najde funkcija. In kaj je počel Lovrenčič na vrhu neuvrščenih? Kot pravijo, je opravil številne bilateralne pogovore z državami članicami Gibanja neuvrščenih na temo (danes propadle) kandidature (nekdanjega sodelavca Udbe) Danila Türka za mesto generalnega sekretarja OZN (!). Prav tako je “Slovenijo izkoristil tudi za promocijo načrtovanega Dneva zalivskih držav, ki bo potekal decembra v Ljubljani in je namenjen krepitvi političnih in gospodarskih stikov s Kraljevino Savdsko Arabijo, Združenimi arabskimi emirati, Katarjem, Kuvajtom, Omanom in Bahrajnom.” Presenečeni?

11. oktobra letos pa so predstavniki slovenske diplomacije ponovno odleteli na Kubo, kjer so, uradno, “potekale politične konzultacije med Slovenijo in Kubo, ki jih je na slovenski strani vodil Matej Marn, politični
direktor/generalni direktor za skupno zunanjo in varnostno politiko, na kubanski pa Elio Eduardo Rodriguez Perdomo, direktor za Evropo na kubanskem zunanjem ministrstvu”. Kaj pomeni, da sta se “zavzela za nadaljevanje rednega dialoga med državama na vseh ravneh, tudi z izmenjavo obiskov na politični ravni”, si lahko le predstavljamo. Prav tako ni znano, kaj naj bi za Kubance pomenila naša predstavitev pobude glede razglasitve mednarodnega dneva čebel.

O diktaturi, kršenju človekovih pravic, političnih zapornikih in mizernem življenju tako v Venezueli kot na Kubi v sporočilih za javnost na uradni spletni strani MZZ ne moremo prebrati ničesar.

Ob tem pripišimo mogoče še to, da je znano, da si Kuba nenehno želi članstva v tistih telesih OZN, ki nadzirajo spoštovanje človekovih pravic, zato da lahko vedno znova in pravočasno preprečuje objavo resnice o krutosti in nečloveškosti svojega režima. Slovenija ji je po naših informacijah doslej pri tem vedno pomagala in podpirala njene tovrstne kandidature. To navsezadnje niti ni tako presenetljivo, če vemo, da je bil ne tako daleč nazaj na slovenskem MZZ za vprašanja človekovih pravic zadolžen človek, čigar ime je na znamenitem seznamu sodelavcev komunističnih tajnih služb, objavljenem v knjigi Dušana S. Lajovica. Danes ta človek vodi slovensko diplomacijo v Zagrebu in sliši na ime Smiljana Knez. Na zloglasnem seznamu je med drugim tudi sedanji generalni sekretar MZZ Stanislav Vidovič, a to je tema za nov članek.

V razmislek
Zato se ne gre čuditi, da se bo nemoteno nadaljevalo postkomunistično politično poslanstvo in se krepilo prijateljstvo z državami, kakršni sta Venezuela in Kuba, v zameno za čepice z rdečo zvezdo in majice s portretom Cheja Guevare ob srhljivem molku ob umirajočih političnih zapornikih, molku ob vsakodnevnem razčlovečevanju tamkajšnjih prebivalcev in ob pijanem naslajanju nad cenenim razvratom, ki ga dopušča režim samo zato, da na ta način zasužnji dekleta in ženske ter preko njihovih teles financira represivni aparat.

Vse to se lahko dogaja tudi ob dejstvu, da MZZ nikoli ni resno razmišljalo o zapiranju vrste veleposlaništev, ki so svoje naloge opravila ali ki so se izkazala kot premalo koristna. Prav tako nikoli ni bil izdelan načrt usposabljanja slovenskih diplomatov, ki bi morali v celoti spremeniti koncept svojega dela ter preiti iz nekdanjega jugoslovanskega načina v dinamično, h gospodarskim stikom in ključnim političnim ciljem naravnano diplomacijo. In to je izziv za novo bodočo vlado in zunanjega ministra.

Petra Janša

 • Vera

  Iste ptice , držijo skupaj .

 • Duhec

  Leva diplomacija brez hrbtenice, ki bo mela za posledico najprej izolacijo, kasneje pa zbližanje z nerazvitimi…. bravo.

 • Franc Novak 1979

  S kom bi se pa uredniki te spletne strani družili? Z Američani in NATO paktom, morilici miljonov civilistov in otrok na Bližnjem vzhodu? Pa destabilizartorji EU, kot so Italijani, Nemci, Francozi, Angleži, ki so sodelovali pri ameriškem uboju Gadafija saj so njihove države dolgovale Libiji za odlično nafto? In kdo nas je spravil v tako druščino, da nam lahko rečejo morilci, saj je bil cel kup orožja iz Slovenije uporabljen pri ubijanju civilistov? Sploh pa diplomacijo vodi Janšev obrambni minister, kenede?

  • goldhorn

   Nacionalni organi so dolžni preiskovati posamezne primere poveličevanja totalitarnih sistemov, pravi komisarka Vera Jourova. Slovenija je na tem področju najslabša med vsemi tranzicijskimi državami, saj je še vedno močno prisotno poveličevanje nekdanjega komunističnega režima.

   • Franc Novak 1979

    Kdaj se bojo pa na totalitarni sistem NWO in Bildbergov vrgli? Tudi tam povečujejo totalitarne sisteme tipa Obama, ki je iz zgodovinskih dejsstev nadaljeval, kjer so oni začeli (Hirošima, Nagasaki, Dresden, Vietnam, Libija, Irak, Afganistan, Sirija). A te milijonske civilne žrtve pa spadajo samo med kolateralno škodo?

  • hermannn

   G. “Novak”, a vi to resno ali pa morda samo kibicate? No, še tretja možnost: G. “Novak” je TROL, vprašanje je le kdo plačuje njegove rabote.

   • Franc Novak 1979

    A veš za koga, ki je pripravljen plačevati? Se takoj javim. Jaz samo pišem to, kar mislim, saj je v demokraciji to dovoljeno, ali pa NE? Ali pa bo demokracija plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije

    • Anonimni_Profesor

     Te misli o demokraciji so čista neumnost. Demokracija ravno preprečuje, da zamisli manjšine vladajo nad večino. Pa tudi, da večina lahko razpolaga z manjšino, kot da ta nima pravic.

     • Franc Novak 1979

      A pol pri nas ni demokracije? Ker pri nas vlada manjšina nad večino. 200K javnih uslužbencev terorizira 1,6 Mio Slovencev. Pri nas imajo manjšine itak večje pravice kot večina. Pa še taki, ki sploh niso manjšine, ampak marginalci, si pravico kar preko nekih imaginarnih človekovih pravic izsilijo.

     • Anonimni_Profesor

      Ne pri nas ni prave demokracije. Je samo formalna, kar sicer daje določen okvir pravic, vendar demokracija v praksi še daleč ni uresničena.

     • Franc Novak 1979

      ZA tole pa +++++, ker gre samo en zgoraj. Noo, ja tudi formalne ni, saj ne more ljudstvo spremeniti nobene odločitve oblastnikov

   • francelj3

    Ne, tovariš Novak je dokazano psihično bolan. Česa drugega iz njegovega zgornjega zapisa ni mogoče sklepati.

    • Franc Novak 1979

     Paz se norcev !!

 • Duhec

  Odgovorno je pa šolstvo… ko vsako tele postane dr, mag, ne zna povedat enga stavka z glavo in repom. In največji absurd…. to se prodaja kot elita.

 • ogledalo

  15.1.2013…..” Slovenski premier Janez Janša je v zadnjem času obiskal številne države, ki jih vodijo ljudje s kočljivim demokratičnim ugledom. Po obisku Madžarske, Srbije, Albanije in Rusije se je zdaj odpravil še v Azerbajdžan.

  Predstavniki tamkajšnjih človekoljubnih organizacij že dolgo opozarjajo na kratenje človekovih pravic, prav tako dolgo pa največja država na Kavkazu zaradi bogatih zalog nafte in zemeljskega plina ter strateške vloge v vojni proti terorizmu uživa tiho podporo Zahoda.”

  • Anonimni_Profesor

   Janša že zna voditi pametno zunanjo politiko, leve vlade pa so čisto zmešane, pokvarjene in nesposobne v tem. Najprej so bili proti Trumpu, zdaj pa se mu dobrikajo.

   • ogledalo

    Katera vlada je bila leva? Po čem sodiš, da je zadnja vlada leva? Sektaši nabijate o “levici” pa še sami ne veste kakšna je prava politična desnica!

    • Olga

     Po lutkarju Milanu Kučanu, za katerega se že piše ovadba za zločine!

    • Anonimni_Profesor

     To se res strinjam, da so pojmi pomešani pri nas, ker levica obvladuje večino kapitala. Vendar je najbolj pomembno, da izhajajo naše leve stranke iz kontinuitete bivšega skrajno levega režima. Levi pa so tudi zaradi svoje nesposobnosti!

   • janez cepec

    kašn profesor s pa ti, ejga, a na pomožn šol učiš, ke s tok brihtn. Janša, pa pametna politka. to sta pa dva čist različna pojma

 • domovina mili dom

  Tej rdeči slovensko balkanski ruski kliki se obzorje neha na avstrijski, italijanski, madžarski meji. So pa razgledani v smeri balkana in zakrpatja. Spomine pa obujajo pri diktatorski državah ” s kur**m po pesku”. Uživajo, da jih nategne tisti, ki je včeraj s palme padel.

 • francelj3

  “MZZ nikoli ni resno razmišljalo o zapiranju vrste veleposlaništev, ki so svoje naloge opravila ali ki so se izkazala kot premalo koristna.”
  Kolikor se spomnim, smo pred leti iz finančnih razlogov zaprli vrsto diplomatskih zastopstev, natančno se spomnim Švedske, pa jih je bilo še kar nekaj. Jasno pa je, da naši rdeči fašisti potrebujejo veleposlaništva v muslifašističnih (Iran) in rdečefašističnih (Kuba) državah. Svoji k svojim!!
  Vidim pa velik globalni problem v trenutnem rdečefašističnem papežu. Včasih se RK cerkev ni obnašala tako. Sicer pa še vedno velja: najhujši fašisti so antifašisti. Samo naše pokojne “borce” poglejte.

  • ogledalo

   francelj, s katerega (psihofašističnega?) oddelka si pa ti pobegnil??!!

  • Franc Šink

   Res nimaš vseh stvari pošlihtanih Daj še enkrat razmisli.

   • francelj3

    Malo poglej na internet. Ukinili smo veleposlaništvi na Švedskem in Finskem, obdržali smo ga samo na Danskem.

 • Olga

  Tudi za to bo prišla tovarišem položnica na osebni račun! Še ne vedo, ker se družijo le s sebi enakimi!!

 • Franc Šink

  Danes jugonostalgiki praznujejo dan Republike.Jugoslavija je mrtva Castro tudi!

  • janez cepec

   čestitkam se pridružujem tud jest, čestitam ljubljen’mu vodji in usem ostalim prebarvanim komunajzarjem, k dons vedrijo po raznih demokratskih strankah

   • marta

    hvala i tebi sine

    • janez cepec

     nema na čemu

   • tarantela

    Jest mam dons pečenko pa župo, tenstan krompir in solato. Župa z domačimi rezanci.
    Namest štrudlja pa torto od Albanca.

    • janez cepec

     se m’ že sline cedejo

     • tarantela

      Po šihtu pride pa še žlahta in prjatli, bo pa še dingač za popit. Mater, je močan!

     • janez cepec

      kr po njim, gasa, nč bat

     • tarantela
     • Franc Šink

      Zabranjena!!!

     • tarantela

      Čaki! A ni demokracija?

     • Franc Šink

      O hudič saj res.

     • tarantela

      Še Mein Kampf ponatiskujejo, pa jest ne bi smela feštat!?

     • Franc Šink

      Ja wohl !

     • Johan

      tipični komunizem !!

     • rrrrr

      Gliha vkup štriha, ali z drugimi besedami: Proletarci vseh portalov, združite se!
      Danes godujete.

     • karpelec

      Časti tarantela!

    • Franc Šink

     Bratsvo in “enakost” !

    • marta

     Zakaj pa bi moral biti ravno štrudel ?

     • von Rhein

      Štrudelj od albaneza je burek.

    • von Rhein

     Dokler nimaš kuharce in čistilke ter vse opraviš sama, ti ta tvoj današnji praznik ne bo ponudil zadovoljstva,da si bila v življenju uspešna.

     • karpelec

      Praznični menu, pa ni nič povabila.

   • Franc Šink

    Kdo je ta ljubljeni vodja?

    • janez cepec

     vaš dobri pastir, prerok od nedavna, pisatelj in pesnik, čeprou pisateljski opus obsega 4 štiri knige s partijsko knižco ured, napisu je eno pesmco, edini osvoboditel, eden in edini Janez Ivan Jaaaaaanša, na veko veke. Amen

     • marta

      Ti Janši po inteligenci in najbrž tudi poštenju, ne sežeš niti do mezinca na nogi. Pojdi k svoji čredi !
      Če pa le hočeš biti tukaj pa se obnašaj, kot se spodobi za normalno inteligentnega Slovenca.

     • janez cepec

      tvoja želja mi je ukaz

     • xtc

      Sej ni Slovenc je proruskoyugofilskosrbofilska poturica:

     • radames

      Je že dokazal, da se ne zna obnašati. Divjak se težko spremeni v civiliziranega človeka.

     • Franc Šink

      Ti si živ dokaz da je komunizem trdovratna duševna bolezen.

     • janez cepec

      nkol nism biu u noben strank

     • Johan

      lažeš smo te prepoznali

     • traktor

      Bog ne daj. Še, če si sam si težak.

     • radames

      Za politično in svetovnonazorsko usmeritev pa res ni treba, da si v katerikoli stranki.

     • FRANC3

      Ni nujno, da si v stranki. Važen je tvoj pogled na svet. Ta pa mislim da je malo levi??!

     • macon

      Pozdravi jo šele par klafter zemlje. Janez cepec, večna luč naj ti sveti.

     • Johan

      cepec od cepca

    • Johan

     Pahor

  • macon

   Jugoslavija živi v Sloveniji.

   • FRANC3

    Ne živi Juga v Sloveniji, ampak živi od Slovenije in Slovencev.

 • Martin Herman

  Je Pahor že na letalu, da še zadnjič izkaže čast razpadajočemu se komunističnemu truplu?

  • karpelec

   A ne vidiš, da že maha populistični pozdrav in deli manekenski nasmeh?

  • Steiermark

   Kako pa ne, ko pa tudi on spada kot potomec teh razpadajočih ugabnih , s krvjo poštenih ljudi prepojenih komunističnih spak!

 • von Rhein

  Če pogledamo v osnovo slovenske diplomacije je to kar počnejo normalno.Seveda normalno za združbo bedakov,ki nimajo pojma o pravi politiki.Druženje z državami obrobnega pomena jim daje občutek pomembnosti. Turistična potovanja,požrtije in prijateljski objemi so vabljiva stvar in tudi dobre pozicije ,ki ne zahtevajo miselnega napora. Diplomati v pomembnih državah so sicer deležni prijaznega odnosa,niso pa cenjeni,njihove neumnosti,ki jih prinašajo z Mladike so sprejete z nasmehom in takoj vržene v koš.
  Vse skupaj normalno je tudi za pridne učence samoupravljanja s temelji marksizma.

 • Nata

  Kratko in jedrnato………..svoji k svojim !!

 • dr Janez Sveti

  Ko bo SDS vladal v Sloveniji bo vse popolnoma drugače. Sicer niso še povedali kaj, ampak tako namigujejo.
  DR Janez Sveti čakajoči

  • Franc Novak 1979

   Ja, zdaj gre za izkoriščanje človeka po človeku, pol bo pa ravno obratno.

  • karpelec

   Tudi namigi so včasih dobronamerni in iz njih se da marsikaj izluščiti, če je volja in moč.

   • dr Janez Sveti

    Želeti komurkoli slabo je slabo za tistega, ki ima takšne želje.
    DR Janez Sveti vesoljc

    • Steiermark

     janez vesoljec, se ti vidi, da si “vesoljec”, ki se večino časa nahaja “za luno”, zato pa ni uspel “opaziti”, kaj je vlada od 2004-2008 naredila dobrega – izpolnila obljube, ki jih je dala pred volitvami! Če ne bi bil vedno “za luno”, b i opazil, da so se v tistem obdobju, ko so SDS, z JJ vladali, tudi prihodki oz. dohodki – standard povečali, ljudem v Sloveniji, ter povečali standard – OD oz. dohodke, za 1/3! Sedanji lunatični cmeravci in ostali krvavo rdeči, pa drugega kot obljubljati, istočasno pa ljudem vedno bolj globoko, v njihov žep segati in jih ropati, ne znajo in nikoli nebodo znali, ker so pač potomci s slovensko krvjo umazanih roparjev in morilcev in gredo naprej v ideologiji največjega morilca, roparja, pedofila, pedra in posiljevalca tita – bratskega castra, ki se je končno stegnil in stalina, ter ostalih zločincev, ki prelivajo kri nedolžnega naroda! Potomci teh zločincev ne premorejo niti sramu, kajšele poštenosti in kritičnosti do dejanj teh rdečih spak! Zato bodo te spake oz. potomci teh zločinskih spak, tudi najbolj številčno zastopali “pogrebnike” te(ter se brez sramu udeležili pogreba) , pravkar stegnjene castrove spake! Ti , vesoljec, boš jim pa verjetno sledil…..

     • FRANC3

      ++++++++++

     • dr Janez Sveti

      Dihaj malo človek. Preštej do deset in če ne pomaga, spij kakšen domači čajček. Drugega ti ne znam svetovat.
      DR Janez Sveti zdravilec

 • tzt

  Zanima me ali si bo kdo upal 4.12. iti na pogreb Fidela?

  • Franc Novak 1979

   Lukec in Violeta? Pa lahko kar tam ostaneta.

   • FRANC3

    Zberimo denar za enosmerno karto.

    • Franc Novak 1979

     Torej začnimo z akcijo pošlji SMS LUK-AVIO-LETA-3 za karte

 • Antonius

  Vse muhe, vključno z našimi iz zunanjega ministrstva takoj najdejo kri ali pa dreck!

 • Slovenec 33

  Danes je obletnica- praznik države, ki je zadnja okupirala slovenske dežele. Sicer okupacija še kar traja, ker so okupatorji in izdajalci svojega naroda še vedno na oblasti, ampak države pa več ni.
  Nekega lepega dne bo tudi tega podaljšanja okupacije konec in slovenske dežele bodo osvobojene in ne bomo več novih okupatorjev vabili medse, kot se to sedaj še dogaja..

  • FRANC3

   Okupacije bo konec, ko bomo Slovenci volili s srcem in glavo in ne po obljubah.

 • komar marko

  Ni čudno da se bojijo JJ. Samo škoda ko v prvem mandatu ni naredil lustracije in pospravil te propadle kradljive in lažnjive duše. Tam kjer rdečko stopi ali se pojavi, zemljica 100 let ne rodi. Ni čudno, da izbeglice tako bežijo od njih, pa jih na kolenih prosijo, da bi ostalI!

  • janez cepec

   če bi lustracijo devu, bi mogu prvo sebe lustrirat, pa se ene pou takratne vlade, k so bli bivši komunajzarji

   • koreninca

    Pravi cepec si, prav zares.

 • radames

  Kmalu bo kakšna prihodnja slovenska vlada, izhajajoč iz svetih socialističnih in delavsko solidarnostnih načel, nemškemu narodu poslala žalno brzojavko ob obletnici Hitlerjeve smrti.

 • xtc

  Ne vem čemu se toliko čudirti ;saj je druščina ki pelje to državo v bistvu yugokomunistična druščina in tudi komentatorji ;dokazujejo rdeču umsko omejenost oz: nekateri prav tekmujejo v tem:
  V svej svoji vnemi pa ne prvi ne drugi ne dojemajo ;da so nas spravili na isti konec kot yUGO UPAJOČ NA NOVO_NA KONCU PA BOMO LEPO RAZTALANI PO ŽE ZNANIH MEJAH MED aVSTRICE INlAHE IN PREPIROV BO KONEC;KER NITI DO AVSTRIJSKEGA PARLAMENTA NE BOMO PRILEZLI:

 • piko8

  Takoj razpisat PLEBISCIT O PRIKLUČITVI SLOVENIJE K AVSTRIJI !!! komunističnim PODGANAM PA ZAPLENIT NAKRADENO PREMOŽENJE IN JIH IZGNAT IZ SLOVENIJE!!!

 • cosmosjasnovidec

  Leva komunajzerska sodrga z trenutno levaško vlado skuša spet uvesti diktaturo kakršna je bila za časa diktatorskega pedofilskega zahojenca tita.
  Torej obiski v take diktatorske države niso naključje ampak se hodijo tja učit kako bi dosegli svoj zastavljeni zblojeni diktatorski cilj.
  Ko gre kateri od njih v tako državo bi se pri vrnitvi moral aretirati kot terorist kar tudi v resnici je saj je že povsem jasno,da sloveniji vladajo sami izdajalci slovenije kateri jo na vse možne načine bojkrotirajo.
  Torej so to sovražniki države številka 1 oziroma teroristi.

  • FRANC3

   Izdajalci lastnega naroda nikoli ne bodo aretirali izdajalca.

   • cosmosjasnovidec

    Ja tudi to je res.

 • dare326

  Že Kaligula je izjavil, da denar ne smrdi. Tako Rusi kot Američani sodelujejo z dokazano zločinskim režimom v Sudanu, pa se nihče ne razburja, ravno tako sodelujejo z njimi ostale zahodne države. Zato se tudi ni treba razburjati če slovenska diplomacija deluje v “neobičajnih razmerah”. Bi se pa veljalo razburjati, ker nesposobni Kahl ne odpravi viz s tujimi državami, kamor Slovenci največ potujemo. Članek je predvsem kurjenje nerazgledanih, ki nimajo pojma, kaj se dogaja v svetu.

 • Marija

  Smo na dobri poti nazaj v komunizem.Naj človeštvu pomaga kdor more.