Erjavec bo še naprej “klovnoval” v slovenskem političnem prostoru in mešal štrene

Karl Viktor Erjavec (Foto: STA)

Na včerajšnjem kongresu Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS) je bil za predsednika stranke vnovič izvoljen “super minister” Karl Erjavec, kar ni presenetljivo glede na to, da se je kot edini kandidat potegoval za predsedniško mesto. S tem je dodatno utrdil svoj položaj v stranki in poskrbel za to, da bo DeSUS še naprej mešal štrene stranki, ki bo zmagala na naslednjih državnozborskih volitvah. 

Karl Erjavec je predsednik stranke z najdaljšim predsedniškim stažem v DeSUS, saj je včeraj prevzel že četrti predsedniški mandat zapored. Imenovali so ga z 203 glasovi, le sedem prisotnih kandidatov pa je njegovi kandidaturi nasprotovalo. Po besedah Erjavca naj bi se stranka s tem začela pripravljati na prihajajočo volilno kampanjo, pri čemer je svoj novi gospodarski program ocenil kot kakovosten. Izvajanje slednjega naj bi bilo zagotovilo, da bo Slovenija postala varna in uspešna država, v kateri bi vsi živeli človeka dostojno življenje. Pri tem je poudaril, da si bo stranka prizadevala za zaščito interesov upokojencev in ostalih ranljivih skupin ter se zavzemala za krpanje gospodarskih lukenj z Rusijo in Turčijo.

V zadnji vladi dosegel le dva evra višje pokojnine
Vidimo lahko, da bo Erjavec na prihodnjih volitvah ponovno nadaljeval z izrekanjem populističnih in všečnih izjav ter obiskovanjem domov za upokojence, kjer bo s svojim šarmom prepričeval naivne volivce, da je on edini, ki se vseskozi bori za višje pokojnine, zaradi česar upokojenci naj ne bi bili popolnoma potisnjeni na obrobje. V preteklosti je med drugim obljubljal celo pokojnine v znesku tisoč evrov, vidimo pa lahko, da je realnost popolnoma drugačna, saj pokojnine mnogim ne omogočajo dostojnega življenja. V vladi Mira Cerarja je dosegel povišico zgolj v višini dveh evrov za slovenske upokojence, kar kaže na to, da se za zvišanje pokojnin bori kot pravi “lev”.

Stranka DeSUS je na slovenskem političnem parketu vsekakor nekaj edinstvenega, saj je edina upokojenska stranka, ki je od leta 1996 nenehno prisotna v vseh sestavah vlad, ne glede na to, ali je ta leva ali desna. Kljub dolgoletnem ohranjanju na oblasti se položaj slovenskih upokojencev zaradi njihovih “prizadevanj” ni izboljšal. V času prve Janševe vlade (2004 – 2008), ko je bil dosežen 25-odstotni dvig pokojnin, se Erjavec ni pretirano pretegnil, saj se je takrat bolj ukvarjal z zaviranjem reform, zaradi česar je bila onemogočena privatizacija in omogočena korupcija. Erjavec si oviranje dela vlade, v kateri trenutno pač je, lahko privošči, saj so glasovi te stranke vedno potrebni, da lahko desna ali leva opcija oblikuje večino v državnem zboru, na problematičnost te pa je kritično opozoril tudi prvak največje opozicijske stranke Janez Janša.

Kljub prisluškovalni aferi ministruje naprej
Naravnost neverjetno je, kako Erjavcu že od leta 2004 uspeva zasedati toliko ministrskih stolčkov, vse od obrambnega, okoljskega in zunanjega ministra, čeprav je dokazano nekompetenten. Vsekakor najbolj odmeva njegova objektivna odgovornost v prisluškovalni aferi, v kateri so Hrvati prišli do vsebine pogovora med slovensko agentko Simono Drenik in arbitrom Jernejem Sekolcem na sodišču, kjer ji je ta povedal, da bo Slovenija ohranila dostop do odprtega morja. Hrvaška je po tem takoj začela z umikom iz arbitražnega sporazuma, češ da Slovenija goljufa. Zagreb je iz tega razloga z arbitražnim sodiščem prekinil vse stike, afera pa je vplivala na odstop obeh vpletenih in začela se je nova saga z iskanjem naslednjega slovenskega arbitra. Vprašljiv je tudi končni izzid arbitraže.

Foto: STA

Erjavec ima vplivnega rusofilnega strica iz ozadja
Kot da ta polom ni bil dovolj je Erjavec spomladi 2015 dvakrat izjavil, da je prepričan, da bo Slovenija z arbitražo pridobila tisto, kar hoče, torej dostop do odprtega morja in dve tretjini Piranskega zaliva. S takšnimi izjavi Erjavec samo potrjuje navedbe slovenskih in tujih medijev, ki Erjavca opisujejo kot nekompetentnega za opravljanje tovrstne ministrske funkcije. Erjavec pa se na očitke ne zmeni, saj ima dobro podporo Saše Ivana Geržine, upokojenega diplomata in gospodarstvenika, ki je tesen prijatelj Milana Kučana, zasedal pa je tudi položaj podpredsednika Erjavčeve stranke. Glede na to, da je Geržina predsednik Društva Slovenija – Rusija, ni čudno, da je usmeritev slovenske zunanje politike tako usmerjena proti Rusiji, pri čemer pa se pozablja na pomen krepitve odnosov z zahodnoevropskimi partnerji in ZDA.

Saša Ivan Geržina (Foto STA)

Pri tem moramo še omeniti, da je naveza Erjavec – Geržina poskrbela tudi za netransparentno kadrovanje, saj je bil njegov sin Aleksander Geržina imenovan za v. d. generalnega direktorja Direktorata za bilateralo in evropske zadeve na Ministrstvu RS za zunanje zadeve. Kljub temu, da je Geržino mlajšega notranji nadzor ministrstva vzel pod drobnogled zaradi povračil kilometrine, ki si jih je kot veleposlanik na Dunaju dal izplačati (4.500 evrov, kar je za okrog 12.000 prevoženih kilometrov), medtem ko je imel na voljo službeno vozilo s šoferjem, je kljub temu brez sramu pokazal ambicije za imenovanje za veleposlanika na Hrvaškem.

Erjavec ima torej zelo dobro zaledje za plutje po slovenskem parketu, zato ni pričakovati, da bo kmalu poniknil. S pomočjo svojih populističnih puhlic na vsakih volitvah prepriča zadostno število volivcev, ki še kar slepo verjamejo, da je Erjavcu dejansko mar za slovenske upokojence in vse, dokler se njegovi volivci ne bodo prebudili, bo uspešno krmaril od enega ministrskega stolčka k drugemu.

N. Ž.

 • Anonimno

  Delim: novo, novo
  INŠTITUT
  http://patriot.si/

  • Anonimno

   Čemu so pa tile namenjeni razen, da sprejemajo donacije????

 • Hebat ga, ima pač podporo volivcev, ne zdej foušijo zganjat!

 • Zofija

  lllll

 • ????????????????????

 • Kaj pa vem

 • Olga

  Pustimo ga pred vrati parlamenta, saj za upokojence ne naredi NIČ!

  • Anonimno

   In ravno tebe bodo volilci vprašali, kdo bo prišel v parlament…

 • Anonimno

  hm

 • orgle

  Glede na to, da smo imeli pri nas pol stoletja komunizma, bi morali prepovedati vse leve stranke. Narod mora prideti k pameti, ker ga je komunizem popolnoma pohabil. Točka v programu OF, spremeniti narodov značaj, se je uresničila v polni meri. Ta uresničitev pomeni pohabo narodove mentalitete. Zato je treba prepovedati vse, kar je levo.Nnarod ne sme izginiti, morajo pa izginiti levakarji.

 • VERZIFIKATOR

  Karla Plavec

  SEANSA V RJAVI VASI

  V vasi ostarelih napol prazni,
  zbral se zbor je starčkov na posvet,
  bil je vaški pravzaprav klepet,
  v sferi brezoblični, brezobrazni.

  Rjava vas ta kraj se imenuje,
  ker po barvi dobro je zaznavna,
  le po njej dejansko prepoznavna,
  opustelost kraj ta zaznamuje.

  Izvolili naj bi starešino,
  kandidat en sam se jim predstavi,
  v majici rjavi se postavi,
  češ da on zastopal bo večino.

  Da za njim rjava je množina,
  kandidat se vztrajno napihuje,
  mišice obrazne razteguje,
  ker v resnici je en sam, ednina.

  Toliko povedati vam znajo
  o demokraciji v vasi Rjavi,
  češ da niso demokrati pravi,
  ki le enega na listi imajo.

  In da niso demokrati tisti,
  kjer je eden vodja več mandatov,
  treba da nenehnih je obratov,
  sicer da zavladajo fašisti.

  Vse, kar drugim v vasi se očita,
  vaška srenja to počenja sama,
  sama sebi anti je reklama,
  z nebulozami golobe pita.

  Vas je ostarela, obnemogla,
  pa se spomni takih akrobacij,
  da sodelovanje generacij
  je prihodnost, te da je vesela.

  Delo skupno medgeneracijsko
  da oplaja in vso vas pomlaja,
  tisti v majici se rjavi taja
  in drži se prav opozicijsko.

  Prazna da občinska je blagajna,
  tisti, ki ob njej se le redijo,
  pač v Rjavi vasi zamolčijo,
  glasba njihova je stara lajna.

  Stara lajna o upokojitvi,
  ki vse srečneže v tej vasi čaka,
  in ozmerja tega za bedaka,
  ki je proti davka oprostitvi.

  Vaške volijo se starešine,
  vedno iste, vedno vse rjave,
  češ da vsakič gre za nove, prave,
  take kajpak vse brez zgodovine.

  Da ne pade nanje grda senca,
  upajo vodilni v Vasi rjavi,
  in da videz, vtis jim pač popravi
  stvar naravna – starostna demenca.

 • pingo

  Kahla je očitno ”novi obraz” za prihodnje volitve.

 • Anonimno

  vsak “vladar” pač potrebuje svojega dvornega norčka

  sarkazem press

 • beli sneg

  Če se ga bomo hoteli znebit se bodo morale druge stranke angažirat tako da bodo “osebno” hodile lobirat v domove upokojencev. Tam velja tako kot za vse druge javne službe. Zaposlelni so levakarji, ki navijajo za leve stranke. In če je treba delajo tudi krogce za Korlna na volilnih listih. Zato Korlnu tudi kar naprej uspeva.

 • Tatjana

  Ja ogromno če ne že večina jih pri nas na političnem parketu klovnira za velik denar. Žal naš denar in nas s peljejo v pogubo.

 • Glede na višino pokojnin , bi bilo bolje , če bi kandidiral za direktorja pogrebnega zavoda , spoka naj čimprej !

 • France Korošec

  Slovenistanija.
  Kakor si boste poslatli tako bomo, na žalost, ležali.
  Tovarišijski volilni sistem je pa kriv.

 • Roman

  Kakšen gospodarski program?
  Kaj pa do sedaj?

 • Anonimno

  Le Kakšen gospodarski program od te stranke??
  Kaj pa do sedaj?

 • Romanos1

  Le kakšen gospodarski program od te stranke??
  Kaj pa do sedaj?

 • tramal

  Tega klovna erjavca bi morali že davno zapreti ker zavaja in laže ljudstvu kako bomo imeli tisoč evrov penzije in še za vse druge laži.

 • Ta klovn bi že davno moral sedeti v arestu za zavajanje in laganje ljudstvu.

 • Roman

  Le kakšen gospodarski program te stranke?
  Do sedaj so gospodarski razvoj vedno onemogočali!
  Najbrž mu zmanjkuje obljub!

 • Roman Naprudnik

  Le kakšen gospodarski program te stranke?
  Do sedaj so vse zavirali in onemogočali!
  Najbrž mu zmanjkuje obljub!

 • Erjavec bo šel na ODPAD, lepo prosim dva evra, pa se hvali kaj je naredil za nas upokojence, največ je naredil za svojo rit.

 • VERZIFIKATOR

  Karla Plavec

  SEANSA V RJAVI VASI

  V vasi ostarelih napol prazni
  zbral se zbor je starčkov na posvet,
  bil je vaški pravzaprav klepet,
  v sferi brezoblični, brezizrazni.

  Rjava vas ta kraj se imenuje,
  ker po barvi dobro je zaznavna,
  le po njej dejansko prepoznavna,
  kraj pa opustelost zaznamuje.

  Izvolili naj bi starešino,
  kandidat en sam se jim predstavi,
  v majici rjavi se postavi,
  češ da on zastopal bo večino.

  Da za njim rjava je množina,
  kandidat se vztrajno napihuje,
  mišice obrazne razteguje,
  ker v resnici je en sam, ednina.

  Toliko povedati vam znajo
  o demokraciji v vasi Rjavi,
  češ da niso demokrati pravi,
  ki na listi enega imajo.

  In da niso demokrati tisti,
  kjer je eden vodja več mandatov,
  treba da nenehnih je obratov,
  sicer da zavladajo fašisti.

  Vse, kar drugim v vasi se očita,
  vaška srenja to počenja sama,
  sama sebi anti je reklama,
  z nebulozami golobe pita.

  Vas je obnemogla, ostarela,
  pa se spomni takih akrobacij,
  da sodelovanje generacij
  je prihodnost, te da je vesela.

  Delo skupno medgeneracijsko
  da oplaja in vso vas pomlaja,
  tisti v majici se rjavi taja
  in drži se prav opozicijsko.

  Prazna da občinska je blagajna,
  tisti, ki ob njej se le redijo,
  pač v Rjavi vasi zamolčijo,
  glasba njihova je stara lajna.

  Stara lajna o upokojitvi,
  ki vse srečneže v tej vasi čaka,
  in ozmerja tega za bedaka,
  ki je proti davka oprostitvi.

  Vaške volijo se starešine,
  vedno iste, vedno vse rjave,
  češ da vsakič gre za nove, prave,
  take kajpak vse brez zgodovine.

  Da ne pade nanje grda senca,
  upajo vodilni v Vasi rjavi,
  in da videz, vtis jim pač popravi
  stvar naravna – starostna demenca.

 • učko

  Kahlo, kahla, izdajalec slovenske države!!!!!

 • piko8

  kahla pričakujejo v Cerknici, da mu predajo ključ mesta, da bo lahko KLOVNOVAL !!

 • Aton

  Po meri Slovencev. Za ruske brate gremo tudi na kolena.

  • Franc Šink

   Puzaj 11

 • ostrovrhar

  Ehjavec je ”novi obraz” za prihodnje volitve.

  • tomo

   Me pa resnično zanima, kdo za hudiča voli kahlo….mislim na kahlo, katero uporablja še samo foglov tunek, kajti oba, ehjavec in foglova kahla enako smrdita…pač, usrane riti…dobesedno.

 • Franc Šink

  Monsg Vinko Žakelj (žal pokojni) Mi je rekel:Erjavcu ni verjeti, ni naš!! Te besede so padle v Maasmechelenu.(Belgiji)

 • Hun

  brez tega cirkusanta bi bilo dolgcas na politicni areni

 • Franc Šink

  Ali vsaj osnovni tečaj Slovenskega jezika.

 • Vojteh Dovč

  tko kot vsi ostali.. prej in potem

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!