fbpx

Slovensko mejo v minulih 24 urah prestopilo 8.000 migrantov

(Foto: STA)

Policisti so na Bizeljskem okoli 20. ure izsledili skupino približno 700 migrantov, ki je prestopila državno mejo na območju Orešja. Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, jih bodo prepeljali v namestitvene centre po državi.

Hrvaški varnostni organi o njihovem prihodu niso obvestili slovenske policije, tako kot je niso v primeru 1.000 prebežnikov, ki so zvečer v bližini  nogometnega  stadiona Zavrč nedovoljeno prestopili državno mejo. Skupino okoli 650 migrantov so slovenski policisti prijeli v Zavrču,  ostale v kraju Meje. Tujci bodo nastanjeni v centrih po Sloveniji.

Že popoldne pa je zaokrožila vest, da je v bližino mejnega prehoda Rigonce na hrvaški strani pripeljal vlak z večjim številom migrantov. Tudi o prihodu tega vlaka hrvaški varnostni organi niso obvestili slovenskih. Posledično je okoli 1.300 tujcev mejo med državama prečkalo peš preko zelene meje – policisti so skupino pospremili do sprejemnega centra v Brežicah, kjer potekajo postopki evidentiranja.

Iz sprejemnega centra bodo begunci oziroma migranti z avtobusi prepeljani do sprejemnih in nastanitvenih centrov po vsej državi.

M. H.