SLS v boj za enakopravnost

Foto: STA

V koprskem odboru Slovenske ljudske stranke (SLS) so ponosni na ustanovitelje in na to, da so dvajset let uspeli delovati v izrazito levem političnem prostoru, kot je slovenska Istra, in se tudi obdržali.  Koprska SLS si je že povrnila ugled in zaupanje volilcev, podpredsednik SLS pa napoveduje, da se bodo vrnili tudi v parlament.

Ob 20. obletnici SLS v Kopru (foto: arhiv SLS)

Ob 20. obletnici SLS v Kopru (foto: arhiv SLS).

Koprska podružnica SLS je praznovala 20. obletnico obstoja. Življenjske utrinke iz časa ustanovitve izpred 20 let je obudil njen prvi predsednik Žarko Pregelj ter se zahvalil vsem ustanoviteljem in nekdanjim sodelavcem za trud in požrtvovalnost, ki so ju vsa ta leta nesebično vlagali v delovanje in rast SLS.

Rozman napoveduje vrnitev SLS v parlament
Podpredsednik SLS Franc Rozman je ob tej priložnosti poudaril: »Trdo in vztrajno delo koprskega odbora SLS je dokaz, da znamo, zmoremo in hočemo. Tako kot se je koprski odbor vrnil v mestni svet, tako se bo SLS vrnila v parlament.”

Še vedno ni enakopravnosti med podeželjem in mestom
Koprsko podeželje je še vedno zapostavljeno v primerjavi z mestom in tega si prav gotovo ne zasluži. SLS Koper si bo zato tudi v prihodnje prizadevala predvsem za čim bolj enakomeren razvoj vseh delov koprske občine, pa čeprav bo treba za ta namen nekoliko upočasniti velikokrat prerazkošen razvoj ožjega mestnega območja, pravijo v odboru.

N. K.

 • Vera

  SLS v parlament ? Nikoli več ne bo nihče volil teh izdajalcev .

 • domovina mili dom

  Dokler ne bodo imeli razčiščenih pojmov kaj je domoljubje, ne bo z njimi nič. Dokler ne ” počistijo” infiltriranih levakov iz svojih vrst, ne bo nič. Dokler bodo enaki kot NSi, to je prikrita leva sredina, ne bo nič.

 • epson mlacni

  Kako bi človek najbolje opisal SLS v enem stavku? Njen član je bil Karl Rjavec in predvsem “Karli “so se dolga leta zbirali v tej druščini.
  En Šrot je obvladoval SLS, drugi SD, ostala banda pa je bila skrita v LDSu in derivatih. Dokler bodo na političnem prizorišču kaviar socialistčna interesna združenja (SD, SMC, Desus in ostala kvazi leva mafija) in kvazi desna interesna združenja (SLS) in dokler, bodo ta prvi obvladovali medije, bo Slovenija tonila.

 • rubec

  tisto torto so sigurno plačali z naročilnico

  • dob

   Svečke so dobili v lekarni.

   • rubec

    **********

 • učko

  Sami “žlahtni konservativci” po meri neo-komunistične elite. Za lastno eksistenco so pripravljeni globoko kolaborirati s svojimi kao nasprotniki, v resnici pa šefi. Dokler bojo taki kot udbaš Silvo Gorenc mentorji predsedniku SLS, do takrat bo SLS zunaj parlamenta in prav je tako!

 • xtc

  Vaška Udba go home!.

 • viktorh

  Težka bo.
  Radovan Žerjav in Franc Bogovič sta naredila s svojim ravnanjem preveč škode.

 • hibernacija

  Bogi k se morjo borit na desnici z političnimi nasprotniki, ki obvladajo udarce pod pasom!?