fbpx

SLS v boj za enakopravnost

Foto: STA

V koprskem odboru Slovenske ljudske stranke (SLS) so ponosni na ustanovitelje in na to, da so dvajset let uspeli delovati v izrazito levem političnem prostoru, kot je slovenska Istra, in se tudi obdržali.  Koprska SLS si je že povrnila ugled in zaupanje volilcev, podpredsednik SLS pa napoveduje, da se bodo vrnili tudi v parlament.

Ob 20. obletnici SLS v Kopru (foto: arhiv SLS)

Ob 20. obletnici SLS v Kopru (foto: arhiv SLS).

Koprska podružnica SLS je praznovala 20. obletnico obstoja. Življenjske utrinke iz časa ustanovitve izpred 20 let je obudil njen prvi predsednik Žarko Pregelj ter se zahvalil vsem ustanoviteljem in nekdanjim sodelavcem za trud in požrtvovalnost, ki so ju vsa ta leta nesebično vlagali v delovanje in rast SLS.

Rozman napoveduje vrnitev SLS v parlament
Podpredsednik SLS Franc Rozman je ob tej priložnosti poudaril: »Trdo in vztrajno delo koprskega odbora SLS je dokaz, da znamo, zmoremo in hočemo. Tako kot se je koprski odbor vrnil v mestni svet, tako se bo SLS vrnila v parlament.”

Še vedno ni enakopravnosti med podeželjem in mestom
Koprsko podeželje je še vedno zapostavljeno v primerjavi z mestom in tega si prav gotovo ne zasluži. SLS Koper si bo zato tudi v prihodnje prizadevala predvsem za čim bolj enakomeren razvoj vseh delov koprske občine, pa čeprav bo treba za ta namen nekoliko upočasniti velikokrat prerazkošen razvoj ožjega mestnega območja, pravijo v odboru.

N. K.