SMC grozi s protiovadbo zaradi ovadbe kriminalne združbe, ki je z lažnimi podatki Sloveniji povzročila več kot 1,5 milijarde evrov gospodarske škode

Jože Duhovnik in Vili Kovačič. (Foto: STA)

SMC naj bi po ovadbi, ki jo je vložila skupina strokovnjakov proti kriminalni družbi, ki je zaradi lažnih podatkov o cenah 2. tira po nekaterih ocenah državi povzročila za med 1,5 in dve milijardi evrov gospodarske škode, zdaj vložila protiovadbo proti skupini strokovnjakov. Medtem pa je prvoobtoženi minister Jure Leben iz SMC premierju Šarcu že ponudil svoj odstop.

“Željno čakamo ovadbo zaradi krive ovadbe, s katero grozijo v SMC,” je na spletnem portalu Referendum drugi tir zapisal Vili Kovačič. Namreč, v stranki Mira Cerarja so se namesto, da bi prevzeli odgovornost za svoje napake, odločili za pritisk na tiste, ki opozarjajo na njihove napake.

Gradnja drugega tira na relaciji Koper-Divača se je že lani izkazala za prerani grob Cerarjeve vlade. Zdaj pa izgleda, da bodo nepravilnosti, za katere se krivi sam ministrski vrh SMC z Juretom Lebnom in nekdanjim ministrom in sedanjim državnim sekretarjem Petrom Gašperšičem na čelu, pestile tudi vlado Marjana Šarca.

Gospodarska škoda večja od cene 2. tira, SMC pa bi preganjal tiste, ki so ovadili krivce
Šarčeva vlada je v zadnjih mesecih pridobila svojevrsten sloves. Namesto stabilnosti imamo menjave ministrov in koalicijskih poslancev na tedenski osnovi. Pojavlja se vprašanje, ali bo Šarec na današnji tiskovni konferenci sprejel odstop okoljskega ministra za napake, ki jih je ta storil kot državni sekretar pod Gašperšičevim vodstvom. O nepotizmu in kadrovanju ni potrebno izgubljati besed.

Foto: STA

“Dogajanje ni stvar SMC  iz prejšnjega mandata, kot pravi Šarec – dogajanje je stvar verodostojnosti vlade sedanjega mandata,” je opozoril Kovačič. “Očitek, da hočemo medijsko pozornost, je upravičen, kajti RTV SLO je izredno sejo DZ – Komisije za nadzor javnih financ v celoti ignorirala. Vsi pa vemo, da je medijska prisotnost pogoj za kakršnokoli učinkovito delo v javnosti.”

Ob tem je Kovačič opozoril, da je bil referendum ravno proti dvojni ceni za enojni tir, dobili pa smo ravno dvojno ceno za enojni tir. Tako negospodarno ravnanje z državnim premoženjem naj bi po ocenah strokovnjakov slovenske davkoplačevalce stalo med 1,5 in dve milijardi evrov. Zaradi tega so tudi podali ovadbo proti Lebnu, Gašperšiču ter vodstvu direkcij za cesto in za infrastrukturo kot kriminalni združbi, ki je zavajala nadrejene in slovensko javnost z lažnimi podatki o milijardnem projektu drugi tir.

Sklicali omizje
Kovačič je ob tem še opozoril, da so ljudje na Primorskem ogorčeni. Zaradi tega so v Gabrovici, tik pod viaduktom, 12. marca ob 17. uri sklicali omizje, na katero so povabili tako Šarca kot ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek. Izpostavili pa so, da ne smeta manjkati niti Leben niti Gašperšič.

R. O.

 • Olga101

  SMC skorumpiranci in kršitelji ustave in zakonov upajo koga tožit?!!! Bodo tožili za svoj denar ali bodo plačali s kakšno novo “maketo”??!!! Da jih ni sram!

 • Peter

  Drugi tir bo, četudi ga ne bo !

  • SIMON ROZIC

   Zdaj pa že ti uporabljaš Šarčeve “izgovore” ?

 • totex39

  To pa je sramota, da se stranka SMC spušča na še bolj nizki nivo kot pa je že, da grozi z tožbami za kar nimajo pravih argumentov.

 • stajerc5

  SMC je gotof!!!
  Upajmo, da bo dobil komik tapravi “befel” iz Murgelskega staba! Tam ze luci en teden ne ugasnejo…

 • macon

  Sem mislil, da je tekst o kriminalni združbi, ki je banke dokapitalizirala s preveč EUR z Jazbecem in Butlškovo na čelu.

 • MižekFiga

  Začelo se je, ko so javno predstavljali 2. tir kot dva tira. FUJ murglskim lažnivfm podrepnikom.
  Končalo se bo s končanjem komunistične oblasti.

  • Anton

   obstoječi projekt so prikazovali kot 2 tir kot dva tira, v resnici gre zgolj za 1 tir,za ceno 2 tirov, gre za cca 2 kratnik preplačan projekt, vprašanje je kmu gre ves preostali denar v katere žepe, za katere namene. Kdo je bil do sedaj ovaden zaradi nesramno preplačane makete, razen tega da gre kot ne prvič zopet za preganja nje na čarovnice, stem da se umiri napetost ozračja. Kje je odgovornost ostalih, kot je Cerar,Počivalšek itditd, zakaj samo Leban. Zopet bomo očitno priča da bo nekdo nosil breme odgovornosti vseh ostalih, da se pomete pod preprogo.

   licemerstvo press

  • Andrej

   Sam uštel so se. Narobe so prebral. 2.tir so prebrali kot dva tira, mislili kot drugi tir, pol so pa pomešal med ena cena za dva tira in dvojna cena za en tir. Sklep: kriva je tajnica. Ali pa Excel, ker jih ni opozoril na napako.

  • Steiermark

   Ja, ampak če bodo v večini zastopani tisti, s kratko pametjo in indoktrinirani tepci, nebo nič drugače!

 • FORT WORTH

  Kje je zdaj Kucanof prijatelj raziskovalni novinar Aleksander Lucu da bi kaj napisal o velikem poku drugega tira ?
  Ali pa pravljicarka Svetlana Makarovic, da bi malce popametovala o moralnosti rdecih lopovov, jebo ti pas m.

  • Steiermark

   Ali ti sovražiš pse?

   • FORT WORTH

    Uporabil sem njene besede…
    Zdi se ji, da je blazno pametna…
    Vse ve in vse zna, samo celo zivljenje je bila na davkoplacevalskem denarju.
    Ljudje gledajo njene predstave, da se ji hihitajo.
    Napisala je lepe pravljice za otroke.
    Ampak zadnja leta si sama sebi te priborjen ugled uztrajno zmanjsuje.
    Pri meni je izgubila popolnoma vse !!

 • bojan

  vsak naj plača za kar je grešil

  • Silos

   Saj,eno nogo so mu že zlomili,sedaj je baje v SB Jesenice

 • Steiermark

  Proti ovadbo bodo vložili? Ali nebi bilo bolje, ko bi izvedli in v ” imenu ljudstva” obsodili ter nato s krampi potolkli svojega sovražnika, kot so to počeli njihovi “očetje” – revolucionarna drhal, ki je sedaj, vajeti, predala v kremplje svojih naslednikov! Naj gredo tudi v tem po stopinjah svojih prednikov – predhodnikov in “nek se vidi raskoš” rdeče revolucinarne bande ter kdo ima resnično oblast nad ljudmi!

 • branči

  boga policija! ugotoviš, da je nekdo kriv, pol pa pride komanda, da ni kriv! to je možno samo v butalah!

 • frondi

  dr Duhovnik je prizadet ker njegova firma ni dobila posla. S tem da po kostanj v žerjavico pošilja nekega reveža Kovačiča, itak ne bo uspel. Je pa uspel pred 25 leti, da je na cesto in brez plač spravil par tisoč svojih delavcev v Litostroju, lopov spreobrnjeni

  • Steiermark

   Boljši je “lopov spreobrnjeni”, kot lopov z “zamrznjeno rdečo knjižico”!

  • Johanstrauss

   Se popolnoma strinjam glede ugotovitve povezane z Duhovnikom (sam ga ne morem imenovati dr., ker je po akademski in strokovni plati svetlobna leta od tega naziva). Vsekakor je želel pri drugem tiru pristaviti svoj “lonček”, poleg tega je na to temo delal celo študijo, za katero je bil plačan…..Ne razumem g. Kovačiča, zakaj ga sploh tolerira v svoji ekipi, ki je nasprotovala izgradnji drugega tira (o tem se je pred časom lepo razgovoril g. Andrej Magajna)?!

   Duhovnik o strojništvu nima pojma, je navaden “nakladač”. Vsi, ki smo ga imeli “čast” poslušati na predavanjih in pri njem imeti raznovrstne izpite, vemo, da je kot strah-navzven velik, navznoter pa ga nič ni.

   Ko je bil dekan fakultete za strojništvo je storil mnogo svinjarij in
   nepravilnosti, enako v Litostroju sredi devetesetih (ko je bil direktor
   in mu je bilo celo ponujeno, da bi Litostroj odkupil, pa se je “vsral v
   hlače”, ker bi moral zastaviti svoje premoženje za prevzemne kredite).
   Čeprav nisem pristaš levičarjev, upam, da bo v tem primeru ekipi SMC-ja uspelo s kazensko ovadbo proti Duhovniku. Skrajni čas je, da mu nekdo dokončno pokaže njegovo mesto v družbi.

   • Anton

    Se popolnoma strinjam glede ugotovitve povezane z Duhovnikom (sam ga ne morem imenovati dr., ker je po akademski in strokovni plati svetlobna leta od tega naziva).

    Johan si preveč šmarnice spil/praška ponjuhal?

    sarkazem press

  • Iva

   Nikogar ne morem naučiti ničesar. Lahko jih samo pripravim do tega, da razmišljajo. (Sokrat)
   https://www.casnik.si/mnenje-projektnega-sveta-za-civilni-nadzor-projektu-2tir/

   Glej ovinek proti Italiji, ki je nepotreben (v rdeči barvi). Jazbinšek je zadevo že korigiral (zelena linija), vendar obstaja cenejša in hitreje izvedena boljša alternativa!

  • if

   Ko boste dojeli potencial rešitve tehničnega problema, kakor ga predlaga prof. Duhovnik, boste dojeli šibkost svoje izjave.

 • svoboda sloveniji

  VILI SAMO NAPREJ !!!
  DO ZMAGE !!!

 • Antonius

  Inženirska stroka si vendarle zasluži zelo glasno kritiko.
  Zakaj niso šli v javnost z zelo glasnim protestom takrat, ko smo zbirali podpise proti vsiljeni gradnji drugega tira z najdražjo in povsem nesprejemljivo varianto? Zakaj ste Cerarjevim šalabajzarjem dovolili, da so vašo stroko sploh zaobšli. Pol leta ste imeli na razpolago, da ste se inženirji nedorečeno samo prepirali med sabo.

  • Joze Duhovnik

   Spoštovani Antonius,
   Inženirska stroka je bila maja 2016 troej skoraj pred tremi leti pri ministru Gašperšiču. Nam je ponudil, da neredimo projekt in da ga s finančno konstrukcijo posredujemo čimprej.
   Medtem, ko je DRI , DRSI pojedel skupaj s SŽ Projektivno podjetje okoli 55 mio EUR.
   Toliko v informacijo zakaj ne zaslužimo glasno kritiko.
   Jasno nam je bilo naročeno, da imamo na izbiro samo traso, ki je že vseskozi. V ozadju te trase je vedno bil in upajmo da ne more več beti DRI.
   Potem je v septembru leta 2017 JASPERS, ki ima negativno oceno EU računskega sodišča si izboril pod kontrolo DRI še dve varianti, ki sta ob krajši varianti tudi v tunelu imeli 3 do 5 krat slabši okoljski faktor. Toliko o inženirjih okolja in inženirski stroki.
   Medtem so se dogajali referendumi, brez usmiljenja je FUTURA in v režiji RTV organizirala medijske pokole. Sistematično kot dokaz vrhunskosti. Mi od doma, vsi državni uslužbenci vsak s svojo PR-ovko. Ne morete verjeti po sedmi uri zvečer do 22.00. Res je PR služba samo za samske, poročeni težko zdržijo tako pripadnost delovnemu času. Ni nobenega mobinga sami smehljaji.

   Mi inženirji imamo jasno predstavo kaj ja in kaj ne. Samo ocenjevanje variant ne more delati DRI, ki je vsekozi s plačami 3500 EUR na bogatinovi mizi igral konkurenco od projektiranja do nadzora.
   Če imate čas si oglejte Investicijski program v letu 2019 potem pa povejte, če ste kdaj že kaj takega videli. Ta IP je sprejela aktualna vlada.

   • zokispoki

    Sfukat je treba kriminalce, cist jih je treba sfukat !

   • opazovalec

    Glih ta pravi se oglaša kot strokovnjak. Še ve ne kako vozi vlak, niti efektivnega tornega koeficienta za sodobne digitalno krmiljene lokomotive ne pozna… In znimivo trdi, da mora biti na koncu vlaka vagon za zaviranje težak 35 ton. (največja teža naloženih vagonov danes je 90 ton). In še nesmislov….. beda!

    • if

     35 ton je masa, ni teža.

     • opazovalec

      Povsem pravilno. Sem napisal za preproste ljudi na tem forumu, ki ne ločijo med težo in maso. No se najdejo tudi takšni ki to ločijo, kar je pohvalno. Seveda se mi pa ne da pisati, da ima vagon težo 343,2 kN.

   • Antonius

    Strokovnega stroki ne očitam popolnoma nič. V politčnem kontekstu projekta 2. tir vas politika sploh ni jemala resno in zoper to ravnanje politično najbolj odgovornih bi se morala inženirska stroka protestno oglasiti.
    Varjemite, tudi rtvs vašega strokovnega protesta ne bi mogla preslišati.
    Jaz bi bil zelo vesel, če bi inženirska stroka takrat udarla po mizi.
    Želim vama, da bosta z Vilijem na sodišču uspela

 • Iva

  Cerarjevi so non stop zavajali (skupaj z medijskimi papagaji šuligoji) o gradnji dvotirne proge, dejansko gre za enotirno, po zastareli varianti z ovinkom proti Italiji in zavajanjem o enostavni preureditvi v dvotirno progo!
  Šarec seveda molči, saj pojma nima o “drugem tiru”, čeprav je v predvolilnih soočenjih pametnikoval!

  Bratuškova bi se morala zavedati, da ni dovolj govoričenje kako bo sedaj, pod njenim vodstvom drugače, bolj racionalno, saj še vedno rine z glavo skozi zid – zaradi lobističnih interesov in že vloženih milijonov in ker ji teče voda v grlo – EU sredstva. Prej kot bo spoznala, da je z obstoječim investicijskim projektom in načrtom nekaj zelo narobe in bo zadevo zaustavila, bolje bo zanjo!

  Stroka je tudi na posvetih v DS opozarjala na probleme, ki pa jih vabljeni Cerar&Co. in monopolizirani mediji niso hoteli videti oziroma so stalno, kljub opozorilom, dogajanje ignorirali.

  Le ovadba(!) in medijski HALO EFEKT – razkrivanje laži, zavajanja in slabega investicijskega načrta omogočajo premik v pravo smer, izbiro bistveno cenejše dvotirne proge v bistveno krajšem času. Na potezi je ljubljenec stricev in kot kaže tudi javnosti Šarec!

 • piko8

  Bravo Vili Kovačič in profesor dr. Duhovnik!!!
  Te kriminalce je potrebno sfukat do temeljev!!!

 • Van Der Waals

  SAGA TDK 2 SEZONA!

 • cosmosjasnovidec

  Da se lopovi vedno izmaknjejo zasluženi kazni na takšen način je že postala tradicija v Sloveniji in vedno navajam,da si je folk za vse skupaj kriv sam.
  Zaradi goljufanja je bil izgubljen referendum saj je proti 2.tiru bilo najmanj cirka 3/4 državljanov že iz razloga zakaj naj bi ga financirali,če so povsem na drugem koncu Slovenije in od njega nimajo nikakršne koristi.
  Vedelo se je že takrat za razne korupcije ter milijonske kraje na račun 2.tira kjer je zraven seveda bil vpleten tudi komunajzarski izdajalec SLO tovariš “milan kurćan” pa se spet ni ukrenilo ničesar.
  Referendum izgubljen folk pa se pomiril in tako je ostalo in tako je pri popolnoma vsaki zadevi.
  Kraje vseh po vrsti od Ljubljanskega čefutarskega copatarja tovariša “jankoviča ter njegove familije” so objavljene na dnevnem redu prav tako vseh ostalih levaških lopovov v parlamentu.
  Odstopi??????
  Kaj koristijo samo odstopi kje je pa pokraden denar?Tudi jaz bi kar odstopil z nakopičenim pokradenim denarjem in ga nikoli vrnil kot primer šivilja “alenka bratušek,erjavec,pahor ITD.” kateri nikoli nič niso vrnili niti bile kakršnekoli obravnave so pa celo še naprej v vladi tovariš “pahor” še pa predsednik republike za zaslugo,da je izdajalec prodal hrvatom SLO ozemlje arbitraža je pa prav tako izgubljena,ker so dokumentacije z njegovim ter erjavčevim podpisom.
  Cmizdrenje na portalih TO,ONO,TA JE TO ZAFURAL ITD. ne vodijo niti ne koristijo ničemur in dokler folk ne bo tega sprevidel ter se postavil sam zase ne more pričakovati nikakršnih sprememb,ker jih nikoli garantirano ne bo saj tudi ne morejo biti.
  Lopovi v vladi so povsem seznanjeni z tem kake bedake imajo v državi tako,da lahko z njimi pometajo kakor se jim zazdi.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Zoran Šuštar

  Nekdo je omenil arbitražo, od katere ni popolnoma nobene koristi, niti je nihče ne upošteva. Zanima me resnično, koliko milijonov je Slovenija potrošiL (vrgla stran), za te drage mednarodne odvetnike, razna mnenja naših profesorjev in ne vem kdo vse se je še napajal iz naslova arbitraže. Kdo bo odgovarjal za ta denar ? Po mojem gre za primerljivo vsoto z drugim tirom, ali pa samo nekaj manjšo ? Kdo je bil na ćelu te kriminalne združbe ?

  • cosmosjasnovidec

   Se ve,da odgovarjal ne bo nihče kajti,če bi bil namen bi kot prva morala izdajalca tovariša “pahor ter erjavec” katera sta Slovensko ozemlje prodala hrvatom.
   Nakar sta priredila tiste manipulacijske telefonske klice katere sta posredovala ZDA ter samim hrvatom z namenom,da se zavleče arbitražni postopek ter komunajzerji med tem časom “pahorja” namestijo za predsednika države.
   To jim je tudi uspelo kar je jasno vsakomur zato nadaljnje pojasnilo oziroma dokazilo katero bi se vleklo v nedogled ni potrebno.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • xtc

  Težava je v tem ,da so strokovnjaki mimo Vilija in SMC “dohtarjev opozorili ,dabi se cena zlahka ustavila med 2 in 3 miljardami,kot da gradimo raketno vzletišče.

 • Mitja Mazini

  Duhovnik je hotel kupiti cel Litostroj za en evro,to pove vse o poštenosti in strokovnosti.

  • Dragan Krstič

   Vaši “strokovnjaki” so firme kupovali s pufi katere bomo še leta plačevali davkoplačevalci.

  • if

   Tehnična rešitev prof. Duhovnika je aktualna, tehnična rešitev.

 • Marija

  Dokazana provizija iz javnih naročil, na znanem kraju, na znan način, če ne za predsednika Cerarja pa za stranko. kaj dela Ferlinc, Masleša.

 • Dragan Krstič

  To bi pa res totalno pokopalo SMC. Duhovnik bi jih na sodišču zagotovo scat peljal, Cerarju bi se pa smejala cela Slovenija.

 • Janez Kepic-Kern

  BRAVO,
  ISKRENE ČESTITKE
  POGUMNEMU IN POKONČNEMU GOSPODU
  Viliju Kovačiču. In en tak lep “VZTRAJNIŠKI” pozdrav. L.r.Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Darth Vader

  tojto……cela slovenija se je začela dvigat…….in tako je prav…..davkoplačevalski denar je denar davkoplačevalcev in ne politike, res pa je, da je dolžnost vsakega davkoplačevalca da davke tudi plača, potem ima moralno pravico slediti lokalnim in državnim oblastem pri nesmotrni innegospodarni porabi davkoplačevalskega denarja skozi infrastrukturne projekte….tako na državni, kot lokalni ravni……na ta način lahko davkoplačevalci sami sebi prihranimo kar precej davčnega bremena…..ker ali 100% nadzor davkoplačevalskega kapitala v smislu upravičenosti/smotrnosti/vsebini javne investicije ali pa rumeni telovniki :) politiki izberite, kaj Vam je ljubše :), do 100% zadolženosti BDP je samo še 100 sfaliranih investicij, kjer se pokuri od 1-100mio eur davkoplačevalskega denarja, strošek vzdrževanja teh investicij in amortizacija pa ostanejo finančno breme davkoplačevalcev…..ker ste vi politiki nesmotrno investiral….vsak od vas z kolegom bankirjem pobral 1mio…..ter vložil to v nekaj s 5% donosom na letni ravni, kar je 50.000eur/leto…..sedaj pa vidva z bankirjem fukata prostitutke na tajskem, mi slovenci pa se jebemo s financiranjem vaših sfaliranih javnih investicij z davčnim bremenom, ki onemogoča akumulacijo kapitala, zadolženost BDP se pa viša, hkrati pa zaradi tega slovenski davkoplačevalec samo z bivanjem v sloveniji ustvarja oportunitetno zgubo……pa če vi niste geniji, potem ni v sloveniji nobenega genija….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!