fbpx

Se delajo norca iz nas? Hrvatje uradno pojasnjujejo, kaj sta delala pri nas ujeta hrvaška policista

Hrvaški policisti. Foto: STA

Po incidentu zajetja dveh oboroženih hrvaških policistov s hrvaške policije sporočajo, da sta policista opravljala le nadzor meje in se pri tem nekako “izgubila”. O tem, kako sta se lahko izgubila več kot pol kilometra v notranjost Slovenije in kakšne postopke nadzora naj bi opravljala, Slovenci ne vedo ničesar.

Incident, o katerem smo poročali prejšnji teden, ko je slovenska policija na slovenskem ozemlju zajela dva oborožena hrvaška policista, dobiva humorne razsežnosti. S hrvaške policije so nam sporočili, da sta “hrvaška policista opravljala le nadzor meje, po opozorilu slovenskih policistov pa sta se le potegnila nazaj na hrvaško ozemlje”.

Hrvaški policisti potrebujejo kompas
Policija Slovenije pa sporoča, da o kakšnih postopkih opravljanja nadzora meje ne vedo ničesar. Dodali so še, da sta hrvaška policista ob prijetju dejala, da sta se izgubila. Nadzor katere meje sta opravljala ali kako sta se lahko “izgubila” 600 metrov globoko na ozemlju Slovenije, sicer ni znano nikomur – vse skupaj se sliši kot slaba šala.

Preberite tudi: Ekskluzivno: Globoko na slovenskem ozemlju naši zajeli dva oborožena hrvaška policista
Erjavec po več kot tednu dni ne ve, kaj sta pri nas delala hrvaška policista.

Erjavca očitno mejni incidenti ne zanimajo preveč
Skoraj dva tedna po incidentu se minister za zunanje zadeve Karl Erjavec še vedno ni odzval. Na naša vprašanja ne odgovarja, prav tako ni nobenega znaka o tem, da bi bila na Hrvaško poslana kakšna diplomatska nota ali drugo opozorilo. Če bi se incident zgodil na hrvaški strani, ni nobenega dvoma, da bi bila diplomatska nota nemudoma poslana v Slovenijo in bi bile temu primerne tudi posledice. Zakaj pa našim ni mar?

Anja Dangubič