Smo pripravljeni na naslednji migrantski val? Še s prejšnjim se ukvarjamo! Libijski migrant, ki je napadel z nožem, še vedno na prostosti; sirski migrant – prijatelj slovenske levice Shamieh, še vedno na slovenskih tleh

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Nasilni napadi so se na žalost zaradi migrantov začeli vrstiti tudi pri nas. Kot kaže, ni bilo dovolj novic iz cele Evrope, da se ravno zaradi migrantov že vsakodnevno ukvarjajo z nasilnimi izgredi, v katerih nastradajo ravno domačini. Žalostno je to, da se jim pri nas nudi pomoč in se jih podpira, a na račun varnosti slovenskih državljank in državljanov. Potem ko je nasilni sirski migrant odrinil slovensko policistko, da je padla in poiskala zdravniško pomoč, je sedaj prišlo tudi do napada v središču Ljubljane, ki ga je z nožem zakrivil libijski migrant. Glede na to, da se odpira nov migrantski val, se lahko vprašamo, ali je Slovenija pripravljena ubraniti svoje državljane? Odgovor je po vsej verjetnosti ne, glede na to, da ni niti sposobna v skoraj pol leta (od prvega poskusa) deportirati sirskega migranta Ahmada Shamieha, zaradi posredovanja pomembnih vladnih politikov.

Ministrica za notranje zadeve je potrdila, da ni nobena skrivnost, da se odpira nova migracijska pot čez Bosno in Hercegovino, od tam pa migranti k nam prihajajo v vse večjem številu; dodala je, da je “policija  pripravljena, tudi načrti so izdelani”. Dejanja kažejo popolnoma drugače. Če bi bila policija pripravljena, bi že pred incidentom ukrepala v bivši tovarni Rog, saj je bilo znano, da se tam  že nekaj časa zbirajo migranti. In če bi bili načrti dobro izdelani, ne bi bilo potrebno toliko časa, da ljubljenca slovenske levice Ahmada Shamieha deportirajo na Hrvaško.

V sredo je našo prestolnico doletel incident, kateremu se ne bi smeli čuditi, glede na to, da vsak teden v Slovenijo ilegalno prihajajo novi migranti. Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo tragedija, povezana z migranti, zgodila tudi pri nas. Libijec, ki je del nevarne skupine migrantov iz severnoafriških držav, je v sredo okoli petih zabodel uporabnika nekdanje tovarne Rog, o kateri smo pred kratkim tudi poročali. Tam so prenočišča in zatočišče našli mnogi migranti – v središču Ljubljane. Iz Policijske uprave Ljubljana smo prejeli informacijo, da v zvezi s preiskavo kaznivega dejanja policisti Policijske uprave Ljubljana še vedno iščejo oboroženega osumljenca, in sicer 28-letnega migranta iz Libije. Ta se še vedno nevaren sprehaja po Ljubljani.

V središču Ljubljane je socialni center, ki ga vodijo migranti
Žalostno pa je to, da namesto, da so zaščite deležni državljanke in državljani Slovenije, so je deležni migranti. Mestna občina Ljubljana je vedela, da se v Rogu zbirajo migranti, saj je tudi sam Ahmad Shamiehsirski migrant, dejal, da je svojo pot v Sloveniji začel ravno Rogu, kjer je našel svoje zatočišče in kjer so tudi vzpostavili socialni center migrantov in zanje organizirali različne dogodke, srečanja in izlete. Na njegovo pobudo je tam nastala tudi migrantska brivnica.

Zbirališče migrantov, kjer se je zgodil incident. (Foto: Nova24TV)

Ljubljenec slovenske levice še vedno v Sloveniji
Spomnimo, da je Ahmad lani februarja v Slovenijo prišel prek koridorja, ki so ga države vzpostavile na balkanski poti. Prvi poskus njegove deportacije je bil sicer novembra lani, a se je za Shamieha zavzela slovenska levica. Predajo so tako začasno preprečili. Tudi drugi poskus marca je bil neuspešen, saj do predaje hrvaškim varnostnim organom ni prišlo, ker se Shamieh ob določeni uri ni zglasil na ministrstvu za notranje zadeve. “Akcija premestitve” naj bi bila prestavljena, a je doslej še niso uspeli realizirati. Iz ministrstva za notranje zadeve so poslancu Vinku Gorenaku odgovorili, da se rok za predajo Ahmada Shamieha Hrvaški izteče 12. 7. 2018. Zakaj je državljan Sirije še v Sloveniji, spletni časopis Petra Jančiča piše, da “zaradi posredovanja pomembnih vladnih politikov. Lani novembra je ob poskusu izročitve Ahmada Hrvaški nastala celo manjša politična drama, ko sta se proti predaji migranta najprej jasno postavila oba ljubljanska časopisa s sporočili: “Ali smo ljudje ali nismo? (Delo)” in “Preseči birokratski hlad MNZ (Dnevnik)”.”

Ahmad je postal prijatelj nekaterih naših politikov
Predsednik odbora za pravosodje Jan Škoberne pa je sirskega frizerja Ahmada Shamieha pred premierom Mirom Cerarjem in notranjo ministrico Vesno Györkös Žnidar reševal celo tako, da mu je zatočišče zagotovil v prostorih poslanske skupine SD v parlamentu, kamor sta migranta prišla pozdravit šef SD Dejan Židan in predsednik DZ Milan Brglez (SMC). Cerar je zaradi vsega tega ustavil predajanje Ahmada sosednji državi, zaradi česar je opozicijska SDS predlagala, da bi državni zbor premiera obtožil zlorabe položaja pred ustavnim sodiščem. A so druge stranke Cerarja zaščitile. Ahmad pa je obiskal celo kongres SMC v Mariboru, na katerem je bil Cerar ponovno izvoljen za predsednika stranke.

A. G.

 • VERRZIFIKATOR

  Vesna G. Kos

  SLABŠA TURISTIČNA SEZONA

  Agencija Žnidar se oglaša,
  blizu je turistična sezona,
  glavni cilj je nova No-go-cona,
  Žnidar že s porastom se ponaša.

  Boljša se sezona nam obeta,
  kot bila bolj klavrna je lanska,
  sicer res ne bo megalomanska,
  Žnidar že z napovedmi opleta.

  Za izplen s turizmom ni prepreke,
  eni pridejo po morski poti,
  drugi cilj določajo si sproti,
  so brezmejno tople naše reke.

  V njih turist pošteno se okopa,
  ves čas še pod budnim je nadzorom,
  priča bomo zopet tam prizorom,
  z njimi da kot v savni se postopa.

  Kopanje in prhanje brezplačno,
  pa zastonj prevoz in tri obroke
  za vse mladoletne, za otroke,
  da ne bo katero dete lačno.

  Naš turizem je predvsem mladinski,
  mladec, ki v deželo pripotuje,
  sleherni se dan le pomlajuje,
  mladoletnost pojem je množinski.

  Žal rekordev bojda ne doseže
  več predlanskih letošnja sezona,
  a z rekordi vendar se okrona,
  tudi če po množičnosti teže.

  Zadovoljna zdi se agencija
  Žnidar, ki presežke nam obljublja,
  važno je, da trend nič ne izgublja
  in da se vzdržuje kolonija.

  Presodite vso zadevo sami,
  če morda vam Žnidar ne ugaja,
  nova agencija se poraja,
  je cenena – agencija Šami.

 • Radolf Mitler

  Ne razumem, kako policija ne more narediti reda v Rogu. Specialci naj vdrejo ponoči – jih vse lepo pregonijo z vzgojnimi palicami, deportirajo na vlak in adijo. Nato pridejo delovni stroji in porušijo to svinjarijo. Kvazi umetnike in aktiviste pa lepo v keho in na prisilno delo. Miho Blažiča pa namakat v kletki v Ljubljanici.

  • sloustava

   Naivcina! Lahko naredi red, a noce! In Velicki tudi ne bo hotel…, krog bednih hlapcev murgelskega serifa je tako sklenjen. Prosim te, ne vprasaj se, kaj pa narod. Dokler bo narod vsegliharski in bo volil antislovenstvo, toliko casa bo Rog!!

  • Mojca pokraculja

   Hehehe, ta svinjarija od Roga je kovnica “demonkracije”. Zato da se ohranja oblast.
   Odgovor zupankovica:” samo preko mojega trupla”.

  • if

   Policija?
   Policija da, slovenska policija ne! Zakaj ne?
   Ker je pod patronatom antislovenstva in antidemokracije. Oboje domuje v palačah predsednika države, predsednika vlade in levičrskega dela parlamenta.

 • Franc Šink

  Murgeljska mafija je Ljubljančanom nataknila rog(ove).

 • Poštenje velja

  Življenje kot je v srbiji in bosni se vrača v slovenijo.
  Sicer pa je le ta že mešanica najslabših ljudi. slovansko-balkanska kri.
  GOVNO od ljudi in države.

  • totex39

   Neverjetno, kako se je lahko toliko Slovencev poparilo z Balkanci in še vedno.

 • Franjo Trojner

  Politična levica je zblojena, vse kar odstopa od spodobnega, normalnega, zakonitega, nacionalnega, domoljubnega je za politično levico OK.
  V primeru nekdanje razpadajoče tovarne Rog je pravna država z vsemi inšpekcijami vred čisto odpovedala.
  Tudi v primeru ilegalnih migracij je naša pravna država z vlado na čelu totalno odpovedala.
  Sicer je pa za vse leve vlade značilno ignoriranje prava in teptanje človekovih pravic in svoboščin.
  Miro Cerar, Židan, Rjavec , Mesec, leva vlada/koalicija, vsi poslanci strank SMC, SD, Desus in ZL, so glavni krivci, da je mejo v Sloveniji in s tem schengensko mejo nezakonito prestopilo več, kot 700 000 ilegalnih migrantov. A bo kdo od njih kdaj kazensko preganjan?

 • piko8

  opankarja na čelo kolone in marš peš do Obrežja, vmes pa špalir in garbat do meje!!!

 • Morala

  Če bi želeli red, varnost in mir v Sloveniji, bi lahko to tudi storili – politiki, policija in sodstvo…nekomu pač gre to vse na roko, da lahko prikrijejo razne packarije…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!