So razkrili pravega organizatorja neprijavljenih protestov? V boj ‘za demokracijo in svobodo’ z nekdanjim šefom komunistične partije

“Milan Kučan, ki je ob policijski represiji, diskreditacijah in žalitvah trenutne strahovlade spontano postal podpornik petkovih protestov, se jih pred kratkim začel tudi redno udeleževati in ob tem povedal, da je to storil, ker so po njegovem šle stvari predaleč,” so zapisali v Protestni ljudski skupščini in povabili na stoti  petkov protest zoper nedemokratično, protiustavno in koruptivno delovanje trenutne vlade. Dodali so, da si pred dvema letom nihče ni predstavljal, da bodo morali neprekinjeno protestirati kar sto tednov – res neprijetno, če bodo “morali” s protesti nadaljevati tudi po volitvah, mar ne? Kučan se torej danes bori za demokracijo – na katero je nekoč dobesedno pljunil.

“Jutri bo prav poseben petek! Že sto tednov se borimo za demokracijo, vladavino prava in svobodo, jutri pa nas bosta nagovorila tudi slavnostna govorca in opozorila na pomen pravice do protestov! Pridružite se nam! Se vidimo ob 19h na Trgu republike,” je zapisala aktivistka Tea Jarc, ki ji nekateri uporabniki družabnega omrežja niso ostali dolžni in jo opisali kot pobesnelega triglavskega gamsa – spomnimo, Jarčeva je lansko leto na Kredarici  “demokratično in svobodno” vpila na premierja Janeza Janšo. “Torej – vi sami poveste, da je to vaš stoti (100) protest. In na stotem (100) protestu se boste borili za pravico do protestov,” se je glasil le eden izmed ogorčenih komentarjev na povsem iracionalno izjavo Jarčeve.

“Na proteste jutri vabijo iz Levice Luke Meseca, pa videl sem vabilo 8. marca… Pa zadaj je cel Kul, seveda. To so organizacije, ki so vas zadnje leto goljufali, da ste plačevali njihove ‘neprijavljene’ shode. Ukrajinci so svoj shod prijavili. Ker so častni ljudje,” je komentiral odgovorni urednik Siola Peter Jančič – “jubilejnega” protesta pa se bo udeležil tudi čisto navadni upokojenec Milan Kučan, ki ga prihajajoče volitve več kot očitno močno skrbijo. Ne le, da se bo nekdanji predsednik protesta udeležil, pač pa bo tudi nagovoril tamkaj zbrane. “Gledam, pa težko verjamem. Boj ‘za demokracijo in svobodo’ z nekdanjim šefom komunistične partije⁉️ Skrajna levica je totalno zašla. Resno, pridite nazaj na Zemljo in v 21. stoletje,” je zapisal infektolog Federico V. Potočnik.

https://twitter.com/FVPotocnik/status/1504507068585291777?s=20&t=x75MBtMCBBbfSMnYfiuLxw

 

Milan Kučan je že večkrat “spontano” obiskal petkove protivladne proteste
Petkovi protestniki in protestnice so poudarili, da je kontinuirana pristnost na ulicah in hkrati odločna borba za ustavno zagotovljene pravice do združevanja in izražanja v javnem prostoru nujna – kar je naravnost smešno, glede na to, da bo danes potekal že stoti neprijavljeni protest – kar dovolj zgovorno kaže na to, da je borba za pravico do združevanja povsem odveč oziroma zgolj beseda na papirju. Podobno kot tudi njihov boj proti ukinjanju oddaj na RTVS, ki se v resnici sploh ne ukinjajo, a jih to dejstvo pri Protestni ljudski skupščini prav nič ne ovira, da se ne bi še naprej “borili” z mlini na veter in zavajali javnost s svojimi plakati. Enako velja za Inštitut 8. marec, ki marljivo zbira peticijske podpise, s katerimi rešujejo Studio City – voditelj oddaje Marcel Štefančič se v predvolilnem času namreč noče premakniti na drugi program RTVS – logično, saj bi mu tako zmanjkalo razlogov za očitke.

Protesti se očitno kar samo-organizirajo;  Kučan pa se bori za demokracijo, na katero je nekoč pljunil
“Hkrati pa smo izjemno ponosni na zavednost, neustrašnost in aktivnost tisočerih prebivalk in prebivalcev, ki s svojo udeležbo so-ustvarjajo najdaljše samo-organizirane proteste v naši zgodovini!” so tudi zapisali v Protestni ljudski skupščini in ob tem dodali, daje Kučan spontano postal podpornik petkovih protestov. Poudarili so tudi svoje veselje, “da se tudi nekateri najpomembnejši državniki in voditelji iz časov slovenske osamosvojitve zavedajo pomena demokracije, človekovih pravic in vladavine prava in so se še danes pripravljeni aktivno boriti za njih tudi na ulicah in trgih“. Če vemo, da samostojna Slovenija nikoli ni bila Kučanova intimna opcija, si lahko tudi predstavljamo, kako goreče se zavzema za demokracijo. Tu lahko še enkrat omenimo dogodek na katerega je pred nedavnim spomnil zgodovinar dr. Stane Granda – številni vodilni slovenski osamosvojitelji z dr. Dimitrijem Ruplom na čelu, so namreč v polivinilni vrečki, ki so jo pustili pri vratarju predsedniške palače, vrnili najvišja slovenska državna odlikovanja. S tem, ko  je ta ista odlikovanja Kučan podelil tudi Zdenku Roterju in Janku Pleterskemu, jih je tako onečastil, da jih bolj ne bi mogel. “Dobesedno je pljunil na demokracijo in osamosvojitev. Sovražnike slovenstva in demokracije je izenačil z onimi, ki so zanj vse žrtvovali,” je pojasnil Granda.

Sara Bertoncelj