So višji sodniki “rešili vojaka levice”, Jankovića?

Zoran Janković in Milan Kučan (Foto: STA)

Pred nekaj dnevi sem na tej spletni strani objavil prispevek z naslovom “V zadevi Jankovićeva “farmacevtka” bo zmagovalka tožilka Žgajnarjeva in ne sodnica Kocjančičeva”. Za razumevanje današnjega prispevka skoraj morate prebrati tistega prejšnjega, ki ga najdete TUKAJ.

V omenjenem prispevku sem opozoril na to, da imamo v Državnem zboru RS v postopku tako imenovano avtentično razlago 153. in 154. člena Zakona o kazenskem postopku. Skrajšano povedano, državni zbor bo v oktobru 2017 (s podporo Vlade RS) omenjena zakonska člena tolmačil tako, da tožilka Žgajnarjeva ni zamudila roka za sodno preiskavo. Takšno tolmačenje državnega zbora bi bilo obvezno tudi za odločanje višjih sodnikov. No, na tej točki sem bil deležen kritik, tudi z desne strani, da zagovarjam nesposobno tožilko Žgajnarjevo. Zavračam takšne očitke. Nobenega razloga nimam, da bi zagovarjal tožilko Žgajnarjevo. Gre za veliko več. Gre za vprašanje, ali bo sodna veja oblasti tako zlonamerno tolmačila zakon, da bo Janković na koncu res oproščen, ali si tega ne bodo upali.

Naj pa vas pred tem spomnim še na naslednje: “Se kdaj bojite, da bi se vam lahko nekega dne zgodilo, da vas obsodijo in pošljejo v zapor,” je junija leta 2014 svojega gosta Zorana Jankovića vprašal hrvaški voditelj TV-oddaje Aleksandar Stanković. “Pa niti slučajno, jaz sem bil vsa ta leta, da tako rečem, na tem področju izvršne oblasti največji nasprotnik politike Janeza Janše,” je odgovoril ljubljanski župan. In te besede danes meso postajajo – bi lahko rekli.

Po mojih neuradnih informacijah so višji sodniki v tej zadevi že odločili. Njihova odločitev naj bi bila, da se dokazi, zbrani s prikritimi preiskovalnimi ukrepi (prisluškovanje) Jankoviću, izločijo. To pa pomeni, da bo vsaj v zadevi “farmacevtka” oproščen.

 

Kaj naj si o tem mislim?
Preden povem svoje mnenje, naj navedem stališče visokega uslužbenca tožilstva, katerega ime moram zaradi zaščite njegove integritete zamolčati. Tako mi je povedal: “Seveda gre za katastrofalno izkrivljanje prava v korist Jankovića. Če bi to vzdržalo, je treba vse preiskovalne sodnike zadnjih 70 let, ki so odločali drugače, dati v kazenski postopek, ker niso ustavljali kazenskih postopkov, pa bi jih morali – zakonodajalec (državni zbor) je s takšno odločitvijo višjih sodnikov popolnoma izigran.”

Jasno je, da v vseh podobnih primerih do zdaj ni bilo tako! Zakaj, vedo le višji sodniki, ki so o tem odločali. Če je informacija točna, potem je vse jasno, vsaj zame. Višji sodniki so pohiteli in sprejeli skrajno nenavadno odločitev. V stilu Branka Masleše so “tepihovali” pravo. Njihova odločitev ni v skladu z dosedanjo sodno prakso. Kaže pa, da so pohiteli in namerno prehiteli poslance Državnega zbora RS in Vlado RS, ki nameravata na oktobrski seji državnega zbora 153. in 154. člen Zakona o kazenskem postopku tolmačiti tako, da je dvoletni rok za vložitev zahteve za sodno preiskavo instrukcijske (okvirne) in ne absolutne narave. To bi namreč pomenilo, da se v postopku zoper Jankovića lahko uporabijo izsledki prisluškovanja, kar bo od oktobra 2017 za sodišča obvezno. Če informacija drži, potem so višji sodniki prisluhnili trditvam Jankovića 2014 in ne dosedanji sodni praksi. Tudi morebitna zahteva tožilke Žgajnarjeve za varstvo zakonitosti na Vrhovno sodišče RS ne bo pomagala, saj bo v primeru pozitivne odločitve vrhovnih sodnikov za Žgajnarjevo ta odločitev veljala za naprej in ne za primer Jankovića.

In kaj bo to pomenilo za sojenja v zadevi “banksterjev”? Pa ne le v njih, ampak v veliki večini zahtevnejših primerov? Kaj bo z zadevami, ki so že razsojene, pa so se uporabili za dokaze več kot dve leti stari dokazi, pridobljeni s prikritimi preiskovalnimi ukrepi? Počakajmo na odločitev višjih sodnikov, ki bo odgovorilo tudi na ta vprašanja. Ali pa bomo spet poslušali zgodbice o neodvisnosti in samostojnosti sodnikov, ki dejansko lahko zaščitijo vsakogar po svoji izbiri in obsodijo prav tako vsakogar po svoji izbiri.

Če bodo višji sodniki prikimali sodnici Kocjančičevi, DZ pa bo sprejel avtentično razlago zakona, bomo v situaciji, ko je desetletja veljalo eno, kratek trenutek (za potrebe Jankovića) drugo in z avtentično razlago spet tisto prvo.

Če vse to drži in bo postalo tudi uradno, je na potezi Drago Šketa, generalni državni tožilec. Dobesedno kričati mora začeti in svoj prst usmeriti v pravosodje in zlorabe v njem. Če bo to zmogel, bo zagotovo deležen kritik kvazi neodvisnega sodstva in odobravanja ljudi.

dr. Vinko Gorenak

 • Miha

  Oprostili so ga podobno kot njegovega kompajona Janšo.

  • sumljivislon

   @ ..slovenske metke & metka..Lipicar SMC ..a hodta..sam prašam…?

  • rabbit

   Razlika je velika kot atlantski ocean pri Janši niso imeli nobenega dokaza in so mečkali 10 let, da je zadeva zastarala pri tem pa so ga še nedolžnega poslali v zapor, kar bomo drago plačali. Pri Jankoviću pa pri kupu dokazov le te uničili.

   • Miha

    Maš dokaze ali jih nimaš. Zoki ni prišel niti do prve obravnave, Janšo pa je obsodilo sodišče na prvi in drugi stopnji. Na ustavnem sodišču, kjer ima desnica večino pa so zaključili postopek. V vsaki normalni državi bi še sedel.

    • rabbit

     Imaš pa res oprane možgane, višje sodišče je odločilo, da se dokaze – prisluhe UNIČI. Pri Janši pa so neznanega dne, na neznanem kraju, za neznano obliko podkupnine odločali do ustavnega sodišča, ki je bilo 4 proti 5 v korist levice pa je bil končno glasovanje 8 proti nič, ker se je Jan Zobec izločil, lej lej matematika ti je zelo slaba točka.V vsaki normali državi bi bil Jankovi že 5 let v arestu in vsa njegova familija.

    • Vera

     Miha : Očitno si v politiki ” zelenec ” , ker niti tega ne veš, da sta na USRS samo dva iz desnice , vsi ostali so levaki !

    • pajot

     Majmun.

  • pajot

   verjetno si mislil napisat kompanjona,pa te jebe pravopis. pejd še mal v šolo,majmun.

 • Metka

  Zoki vsaj kaj da v zameno. Janša pa samo jemlje.

  • sumljivislon

   @ a z lipacarjevo – SMC – hodta .. ? metka & janko !

  • marker

   Malo obrazloži z dokazi, kaj je Janša vzel. Pravzaprav, bi ga morala prijaviti na tožilstvo, ker v vseh sodnih procesih proti Janši niso našli dokaza, ti ga pa imaš.

  • Soave

   Komu pa kaj da ? Delo svojim dvornim arhitekteom, umetnikom.
   Skratka ” svojim ” . Si med njimi ?

  • Kerfatik

   metka mu ga je potegnila..jankovič ji je svršio u usta v zameno pa naj pove kje dela hahah

  • rabbit

   A si tudi ti ena od farmacevtk, ki si tako do službe prišla.

   • Vera

    ? ? ? ? ? ? ? ? ?

  • boogin1

   Mostove in zgradbe lahko zgradiš in porušiš, kulture in identitete pa ko jo enkrat izgubiš ne dobiš več nazaj, zato je lahko župan Ljubljane samo nekdo, ki pozna in ne sovraži slovenske kulture. Menim pa da je na žalost z Ljubljano konec, nikoli ne bo več taka kot bi jo želeli imeti, krivi za to pa so volivci, ki takega župana podpira, ki razen betona ne prinaša nič dobrega našemu ukradenemu mestu Ljubljana.

   • rabbit

    Kakšna lepa Ljubljana ja mogoče Tromostovje do Kongresnega trga, pojdite pogledat okoli Metelkove do Zmajskega mostu, ena sama packarija na novih fasadah tako, da tudi tisti, ki bi si uredili nove fasade in okna tega nočejo, ker je takoj vse počičkano. ena moja znanka je dala komplet nova okna in vrata v roku 48 ur je bilo vse popisano. Še en posnetek na youtubu obstaja kjer se en turist zgraža kako je vse popackano in počičkano.

  • Vera

   Kaj ti je Janša vzel ?

 • Peter

  A to je vse, kar si sposoben zapisati v obrambo svojemu velikemu idolu?
  Žalostno, no.

 • karpelec

  Zadnje čase nas prav posiljujejo s tem Jankovićem kot, da je alfa in omega za Slovenijo. V Sloveniji je mnogo ljudi, ki si zaslužijo več pozornosti in se ne postavljajo na vsakem koraku, kot da so nezgrešljivi. S predoziranim osebkom je lahko vse hudo narobe in postane obrok neprebavljiv.

  • Mojca pokraculja

   Dej krepec, a ti bi pa pozornost drugam spelu !!! Zlez mu no ke v tazadno, mafijozotu , čefurju jednemu

   • karpelec

    Čak mal, sedaj te pa ne razumem. Govorim, da ga imam poln kufer njega in njegove face, pa dajte komentar do konca prebrat in ne samo brez veze obsojat.

    • Mojca pokraculja

     Se globoko oproščam. Imaš popolnoma prav. Mislim da sem zgrešila pravi post na keterega sem želela odgovoriti.

     • Hun

      hehehe glupaca

     • Mojca pokraculja

      Joj kakšen kompliment ! spet sem te spravila v smeh, ti kar uživaj, me ne moti.

 • rrrrr

  Gospod Gorenak. Blanka Žgajnar Bašić je trenutno najmočnejša udarna pest udbomafijskega zločinskega pravosodja z najbolj zasvinjano tožilsko togo v Sloveniji. Ker MORA za vsako ceno rešiti kriminalce tipa Janković&Balkanski bojevniki, MORA na drugi strani za vsako ceno umoriti nedolžnega dr. Noviča. Medtem ko se nam kriminalci v fris režijo s prostosti, nedolžni usiha že tretje leto v priporu.
  In če vi trdite, da je Žgajnarjeva poštena, ker poznate njeno mamo, vašo prijazno sodelavko, potem sam trdim, da sem hčerko vaše sodelavke precej bolje spoznal kot vi : v živo, na vseh obravnavah v konstruktu proti dr. Noviču.
  Pa tudi vas sem danes dokončno spoznal !
  PS: ali je bila mama Draga Škete tudi vaša prijazna sodelavka?

  • pajot

   najbrž je tudi ona videla v fukfehtarju,da ima nekaj več. tako kot pivkova.

  • Hun

   zdj se ze med sabo udrihate..

 • soc

  Kakšen vojak neki. Srbin ima za seboj tako rdečkarje in ljubljansko javno upravo kot srbsko mafijo in islamski kler in je kot tak po vseh polomijah še vedno hudičevo resen tekmec Golobiču na mestu prestolonaslednika.

  Pokvarjeni general (maršal…), ne ubogljivi vojak!

  • Vera

   Je šerif služil vojsko ? Kdo ve in kje .

 • MEFISTO

  Ne smem pomisli na to, kako bi bil Jankovć šele cenjen na levici, če bi z buzeranti barantal za spolne usluge.

  Vsak levičar bi hotel vsaj en vbodek.

  • Marko

   To že dela Janša s člani svoje sekte.

   • MEFISTO

    A, to si ti prjatu razumni in umni!

   • Soave

    Sekte ? A si bil zraven ?

   • Vera

    Janša ima družino , sekte pa imajo drugi po vsej državi ( LGTB ) .

   • pajot

    Hvala,ker si nam razkril,kaj se dogaja v tvoji sekti.

 • RATATA

  Volivcev in volivk ima tale zorangutan opanković kolikor hoče.
  Vse ravnateljice in pomočnice vrtcev je za ta teden peljal na izlet na Sicilijo, čez dobr teden pa gredo še za en teden nekam drugam. Vse na stroške MOL!!!

  • pajot

   Pa še kakšnega novega otročka je pridelal.

   • RATATA

    Ćefurskim otrokom se ne reče otroček ampak ćefurćek, kar se opazi že po anatomiji lobanje ;)

 • antimur

  Ne razumem, kakšna razlika je, če so izbrisali prisluhe tega čefurskega kriminalca, ali ne. Greha, ki ga je naredil, mu ne more nihče izbrisati, niti zločinec Kučan, še manj uvela sodnica pred penzijo, za mene mafijska pra,,,. Alijana Ravnik. Konec koncev smo jih vsi slišali, vsaj en del, menda ja niso sodniki tako omejeni, da so že pozabili, kaj je v prisluhih gobcal kriminalec Janković.

  • Miha

   Janševega greha pri Patriji tudi ne.

   • Mojca pokraculja

    UUu , a prisluhi so bli tud pri JJ? Dej povej kaj si slišal ? pa sej tud če nisi nč slišal, to je zihr da je JJ nardil greh nad vsemi grehi.

   • Vera

    Česar ni , se tudi brisati ne da ! Si pravi ” mihec ” .

 • Silka

  Jankovič bi še tamalemu lahko zrihtal kak sex, na peimer za paznico ba Dobu za nedoločen čas. Res je, da če bi bil Kučko celi kurc, bi še bil premali. Mogoče bi mu pa le naredil malo veselja, da bi pogumno dalje fural njegov Forum21.

 • Najplemenitejši

  Janković je car! Kmalu bo tepihoval vse desnuharje!

  • Norm Kinley

   Seveda. Se malo, pa bo visel na vrbi, kar si polciviliziran cefur tudi zasluži. Srbe na vrbe!

   • primsek

    lepa, vredna tega portala in prevladujočih komentatorjev! pa še ustaška, torej na ravni Leljaka in BM Turka in kar je še simpatizerjev

  • T-Rex

   ti si za odstrel

   • MEFISTO

    Ne bo treba streljati, desničarji nehamo delati za njega, pa bo miroljubno po njem.

   • Janez

    On?
    Je?
    Se zdi – za nastanitev v enem
    “GAY=SCHWULENHAUS BOORDELU”” V AVSTRIJI ?
    Se zdi.
    Taki
    “LGBT PERVERTIDI” SPADAJO V TAKE “SCHWULENHAUS=GAY BORDELE. L.R. J. KOMENDA
    P.S.
    GAY BORDELI V AVSTRIJI
    https://www.google.si/search?q=schwulen+haus&oq=schwulen+haus&aqs=chrome..69i57j0l3.14188j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Soave

   Car, s svojimi podložniki. Med njimi si tudi ti ? Najlepše je trobiti v isti rog s tistimi, ki imajo prav posebno, od Partije potrjeno in vodeno Oblast. A ne ?

  • KIKI

   Samo z musliči skupaj, a njedee? A si zraven?

 • Janez

  “NAŠEMU ”
  “KARPELCU=LUCKYSSU=NAJPLEMENITEJŠEMU=F.TUNNEKU ITD.
  LE
  POSKUŠAM
  DOPOVEDATI, DA JE ” TOTALNO LGBT ZBLOJEN” – STALNO – SE IZGUBLJA !
  JE NA NEPRAVEM MESTU !
  Poglej ” karpelec”
  Daj – doumi, da
  – NIKAKOR
  ne spadaš na ta ok portal slo domoljubne Nove24tv.
  DAL
  TI
  BOM
  ČISTO KONKRETNE PODATKE KRAJEV, LOKALOV – KAMOR – SE ZDI – RES – P A Š E Š !
  V
  SPODNJEM LINKU
  T TE TEBI TAKO POTREBNE PODAATKE – DAJEM !
  Pazljivo preberi. Malo nemščine si vlij v glavo.
  Po
  NEMŠKO
  SE REČE – LGBT -= GAY BORDELU – ” SCHWULENHAUS” !
  NA
  DUNAJU ITD.
  JE TEH ZATE – SE ZDI – IDEALNIH “GAY BORDELOV= SCHWULEN HAUS – HIŠ” – KAR – PRECEJ !
  Daj!
  Odidi tja !
  In
  NE NAS S TVOJO – ZDI SE
  – LGBT NE-PAMETJO – GNJAVITI – NA TEM OK PORTALU. Bodi priden. In odidi. L.R. J. KOMENDA
  P.s.
  INFO
  O GAY BORDELIH=SCHWULENHAUS BORDELIH V AVSTRIJI !
  Za ” našega težaka “karpelca”
  https://www.google.si/search?q=schwulen+haus&oq=schwulen+haus&aqs=chrome..69i57j0l3.14188j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • MEFISTO

   Naj ti zaupam, njegov materni jezik je nemščina.

   • Soave

    Govorimo o istem komentatorju ?
    Se opravičujem , no. Sem ena pozabljiva gospa. Saj ni nič čudnega, ob tolikšni poplavi komentarjev.
    In, nekateri smo zakriti, pa se ne da na hitro pogledati, kako nekdo piše. Saj ni nujno,, če kdaj pa kdaj nekdo malo drugače pove,, da ni NAŠ .

    • karpelec

     Pa upam, da ne misliš, da sem to jaz?

     • Soave

      Seveda ne!

  • Soave

   Janez ?? Začel si s – komentatorico – rjem , karpelec ?
   Ali nisi malo zgrešil. Jaz imam v spominu dobre komentarje.
   Z ostalim se pa strinjam.

   • karpelec

    Sploh ne vem, kako sem se znašla v središču pozornosti, ker nisem ničesar takega komentirala. Tako se vidi kaj kdo bere in prebere, sicer se pa vsake toliko kdo strga z verige in neupravičeno udriha po nekom, ki mu nič hudega noče.

    • pajot

     ne sekiraj se. Nekateri ne znajo prebrati komentarja.

     • karpelec

      Včasih je to lažje reči, kot prenesti. Sicer pa moram, če želim biti med vami.

    • Soave

     Se povsem strinjam. Tako se res vidi, koliko berejo!
     Pa še nekaj. Če nismo prepričani, je najbolje biti tiho.
     Ali pa napisati tako, da lahko zagovarjamo!
     Drzi se še naprej!

     • karpelec

      Skušam. Vsake toliko dam kaj popravit, dokler se še popraviti da. Hvala.

  • karpelec

   Malo, ah ne veliko si me zamenjal z nekim, ki niti slučajno ne paše v moj krog. Ostani korekten in ne žali vsepovprek.

 • Soave

  G. Gorenak ? Vi pa zadnje čase ene čudne ” obvode ” delate ?
  Priznam, da vas nič več ne razumem. Za koga , ali kaj pripravljate teren ? Bomo zelo presenečeni ?

  • rabbit

   Gospod Gorenak je zelo lepo povedal. To je objavil dan pred tem , ko je v javnost prišla informacija, da je Višje sodišče odločilo v korist Jankoviću.Gospod Gorenak je samo povedal zakaj višje sodišče ni počakalo na avtentično razlago zakona ampak je pohitelo z odločitvijo. In to zato, ker potem, ko so dokazi uničeni ni več možno, kar koli storiti. Dokazov enostavno ni več.

 • milanček

  višje sodnike, tožilko žgajnarjevo in oba gnoja na sliki v Kočevje, tam je lokacija CK ZKS

  • primsek

   vsi ostali oboževalci šipca se pa spokajte po logiki v Grosuplje

 • Ivan Serpentinšek

  Sketa bo na testu kredibilnosti ce bojo zascitili zokija…
  Ce bo tiho bi narod mogel odnest mafijsko sodnijo z rokami ven in ne vec pustit nazaj…

 • Osti jarej

  …prva,ki je zajebala je blanca ….pa ne prvič…saj je bojevnikom balkana tud pozabila pripor podaljšat

  • rabbit

   Ona ni nič zajebala, tako ji je bilo naročeno, pa tudi službica ni v nevarnosti , pa še kaj postani najbrž kapne.

   • Hun

    kdo ji je narocu jankovic?

  • pajot

   Se je najbrž ves čas nastavljala fukfehtarju.

 • RATATA

  Se ponavljam:
  RATATA • en mesec nazaj (31.08.2017)
  Pričakovana farsa za naivne opazovalce, ki ne bodo ugotovili, da to farsa JE.
  Scenarij in režija : …

  • Mojca pokraculja

   Scenarij in režija vedno v istih rokah, kot bi 100- ič gledal “Prodajalko vijolic”. Ampak folk še kar gleda in gleda.

 • opazovalec

  Vinko, Vinko, nič niso Vrhovni sodniki rešili Jankoviča, ampak kar presvitlo US s odločbo/sodbo iz marca 2017. In glej ga zlomka, kar vaša stranka je zahtevala mnenje US o zastaranju prisluhov. Kaj hočemo, reševali ste dupleškega župana, ušel pa vam je Ljubljanski! Pri šahu je ena od otvoritev “gambit”, ko se zavestno žrtvuje figuro, recimo kmeta (Duplečana), za kasnejšo prednost (Jankovič v mreži)…….

  • Vera

   Vinko ni nič kriv , svoje mnenje pa lahko pove vsak izmed nas .

  • rabbit

   Kot prvo vrhovno sodišče o tej zadevi še ni razpravljalo. O tem je odločalo višje sodišče. Kot drugo leta 2015 je ustavno sodišče v primeru Kangler zavrnilo izločitev telefonskih prisluhov, dvakrat o zadevi se ne odloča. Prosim podaj link kje je to objavljeno.

   • opazovalec

    Preberi si današnji Dnevnik, Jankovića je v zadevi farmacevtka rešilo marčevsko stališče ustavnih sodnikov na pobudo SDS in NSi in se še enkrat javi.
    https://www.dnevnik.si/1042786019/kronika/zoper-zorana-jankovica-tozilstvo-ne-sme-uporabiti-dokazov-ki-so-jih-pridobili-s-prikritimi-preiskovalnimi-ukrep

    • rabbit

     Nisem naročnik dela se ne da prebrat.

     • rabbit

      Opazovalec ti govoriš o primeru Šircelj, ker je to edina podobna zadeva, sem pregledala vse odločbe US za mesec marec. Ampak odločitev ni niti malo podobna tukaj je šlo za server SDS kjer se je Šircelj pritožil pa tudi Anja Bah Žibert na odločitev okrajne sodnice Deše Cener zasegu serverja SDS-a. To pa posledično pomeni vseh članov SDS-a. Ustavno sodišče je odločilo, da se dokazi zapečatijo tisti originalni dokazi (v prisotnosti predsednika Državnega zbora) vse kopije se pa morajo uničiti. In ta zadeva, če se Dnevnik sklicuje na to odločbo ni niti malo podobna tukaj gre za roke,to so tisti roki, ki zavezujejo tožilstvo, da naredi neko procesno dejanje in nima s serverjem SDS-a in Širclja prav nobene veze. Odločitev Ustavnega sodišča še ni znana, dokazipa ostajajo zapečateni do končne odločbe in potem se lahko nadaljujejo ali pač ne o tem bo odločalo ustavno sodišče. Niso pa bili UNIČENI kot naj bi bili v primeru Janković.

     • opazovalec

      jaz sem samo napisal, kar piše v nevniku, sedaj bomo pa videli kje je resnica….. načelno mora biti človek zmerja rahlo skeptičen do trditev novinarjev. Ampak sodba višjega sodišča se sklicuje na odločitev US. Počakajmo in bomo videli

     • rabbit

      Ne more se sklicevati na nekaj o katerem se sploh še ni odločalo. V primeru Šircelj v odločbi piše, da se originalni dokazi zapečatijo v prisotnosti predsednika državnega zbora, vse morebitne kopije se pa morajo uničiti. KOPIJE. V primeru Janković pa višje sodišče ne govori o kakšnih kopijah ampak o uničenju originalov. Do odločitve ustavnega sodišča pa dokazi ostajajo. Ne vem od kje Dnevniku taka neumna primerjava, no vemo ščitijo svojega botra.

  • WatsonForus

   Sorry , mal si se zajebal , SDS-ju ni nič ušlo , tebi in meni je UŠLA PRAVNA država , sam jaz to vem že dolgo, ti pa še nekaj časa ne boš dojel.

 • mapu

  Dva c…..a…….

 • Osti jarej

  ..ja,a še niso prejeli avtentične razlage na podlagi ketere bi morali odločitev Mojce Kocjančič razveljaviti?!’…

  • rabbit

   Ustavni pravnik in strokovnjak Miro Cerar se je toliko časa cmeril in jambral, da je zamudil in janković je rešen, do naslednje velike goljufije.

  • Janez

   Daj, daj !
   NEHAJ S TVOJIMI UTRGANIMI LGBT ČENČAMI TUKAJ !
   Daj!
   Bodi priden ! Pa nas slo domoljube pusti pri miru.
   Odidi ns Dunaj. Trebuh moraš še vedno pustiti – zunaj ? Ker je na Dunaju vse – drago.
   NaDUNAJU – POIŠČI EN T.I.

   “SCHWULEN HAUS”- GAY BORDEL,

   KI JIH JE TAM DOSTI – TO JE PRAVO OKOLJE – ZATE.
   Kar naseli se v enem “SCWULEN HAUSU”
   SAMO
   MALO NEMŠČINE – SE PREJ NAVADI, TUDI NEMŠKEGA LGBT ŽARGONA !
   V
   DUNAJSKEM “SCHWULENHAUSU” – TE BODO ZAGOTOVO NAJPREJ VPRAŠALI:

   “WIE LANG IST DEIN SCHLANG” – kar po slovensko pomeni “kako dolg je tvoj kačon”

   Skratka: s premalo denarja in zaloge hrane in s “prekratkim” ne iti na Dunaj. L.r. J. KOMENDA
   P.s.
   WIEN “SCHWULEN HAUS”
   PODATKI O GAY BORDELIH NA DUNAJU
   ZA “OSTI JAREJA”
   https://www.google.si/search?q=schwulen+haus&oq=schwulen+haus&aqs=chrome..69i57j0l3.14188j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   • Osti jarej

    jaz ti nisem kriva,če ti klinc več ne stopi….mojemu še…očitno tudi zokiju

   • primsek

    gnjusoba janšistična, najprej je vse drugače misleče v Graz in Philadelphijo pošiljal predsednik juge Borisav Jović, zdaj ti pošiljaš sodržavljane na Dunaj. bebec neartikulirani

 • Olga

  Vsi, ki dovoljujejo umik dokazov, so sokrivi za zlorabo matere samohranilke v stiski! Zame so posiljevalci, skupaj z Jankovićem!

  • Janez

   SPOŠTOVANA GOSPA OLGA !
   Resno
   PODPISOVANJE – P E T I C I J E. – za ODSTOP, ODSTAVITV – “ŽAL” MOL ŽUPANA Z.J. !
   Poteka na – E- POŠTNI NAČIN,

   NA E- NASLOV : [email protected] .

   ZBRANIH PODPISOV
   JE ŽE VELIKO., KAR LAHKO PREVERITE. In opozorite na podpisovanje ! L.r. Janez KOMENDA

   • Olga

    Hvala! Bom!

   • Soave

    Jaz sem že!

  • Marko

   Prostitutke se imenujejo tiste ki se prodajajo za sex.

   • centurion

    Buzeranti se ponujate zastonj…

   • MEFISTO

    Kaj n povečŠ!

    Kaj pa tiste, ki jih noče nihče niti za denar poonegaviti, kot naprimer javne delavke na Hanzoi TV?

  • karpelec

   V najnovejših anketah se vedno več pojavlja Opanković. Na vsak način ga želijo spraviti v politiko za ohranitev stanja. Levica tipa in dela mrežo; Janković, Židan, Šoltes, Šarec.

 • WatsonForus

  Na novinarski konferenci je Zokun zelo slabo izgledal, ali mu je farmacevtka poleg dolinice prinesla tudi kak bonus. Nikoli ne veš kaj ti “radodajke ” še poklonijo. Pred Matildo ga ne reši 100 Kučkotov pa 1000 sodnic, pa čeprav bi vse kričale da Zoki neki ima!!

 • primsek

  Zorangutanu so bili dokazi izbrisani zaradi primera Šircelj – Mansson, ko sta SDS in SLS po zaplenitvi prisluhov in računalnikov, na katerih so bile Šircljeve rabote, ko je Manssonovo podjetje nalašč precenilo davčno luknjo in ga je takrat že nekaj dni ne več finančni minister Janševe vlade obiskal, šla sta v hotel in se zmenila.Pustimo erotiko ob strani, gre za krajo in izdajo nacionalnih interesov, za poskuse, da bi namesto Šivilje finance prevzela Trojka. Ko so bili dokazi na NPU, je SDs z vaškimi stražami sredi mesta zavarovala strežnike, na katerih so podatki o usklajenosti Širclja in Janšarija.
  če ta isti zakon velja zdaj za ljublanskega Šerifa, potem ste za to krivi desni. ker ste se sami na ta način izognili pravici. vem, da vas moti, da velja zakon za vse enako, samo kako to dopovedati tretjerazrednim pisunom na Orbanovskem portalu in njihovim sošolcem komentatorjem
  in še : primerjajte spolno nadlegovanje in dve milijardi, kolikor so bile banke prekapitalizirane, in moralizirajte veselo naprej

  • Olga

   Spet štrikate?

   • primsek

    ne, vi pa, očitno. obstaja pletilnica za tete ob ljubljanici, verjetno bi vas sprejeli, da ne boste doma ves čas na preži za janšistično pravico. a vas pa ni bilo med stražami pred sedežem SDS ko je bil tam NPU? hodite vsaj pred sodišče, ali samo klofate komentarje?
    in še : gorenaček piškotek se spreneveda, oni so izsilili posebne dokazne postopke za funkcionarje in poslance, po zgledu odvetnikov.
    ob priliki si poslušajte še prisluhe Kangli, koga bo ustrelil, ko se bo napil, kdo je zadnji prasec v totem mariboru etc, pa vam bo jasen nivo desnih županov. sam o Zokiju spokiju nimam dobrega mnenja, pa tudi nisem profiliran, da bi videl trsko v tujem, brunarice v lastnem očesu pa ne (saj berete Novo zavezo, kajne, tam so takšne uporabne primerjave, ne pa tole pletilstvo v stilu Škandala 24 ali Jane ali Pletem z Burdo)

  • Janez

   KAKŠNE BOLANE BLODNJE !
   ZAKAJ OBREMENJUJEŠ NAS SLO DOMOLJUBE – S TVOJIM NESMISLI,
   KI
   NIMAJO NOBENE VEZE Z ZAPLETOM OKROG – MOL ŽUPANA Z.J. !
   KI NIMAJO
   Ali!
   NE BI ŠEL PO TVOJO – VERJETNO LGBT – “TOLAŽBO”
   V
   TISTE
   “SCHWULEN-HAUS”
   = GAY BORDELIH – NA Dunaju !
   Stori to. Nas na portalu Nove24tv- pa pusti pri miru. Bye,bye. L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   “Wiener SCHWULEN-HAUS. Več jih je.
   https://www.google.si/search?q=schwulen+haus&oq=schwulen+haus&aqs=chrome..69i57j0l3.14188j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   • MEFISTO

    Veliko si upaš.

    Primsek nikdorkoli, on je mož tisočerih nickov.

    Gorje ti, če pošlje nad tebe ša kakih petnajst dugih nickov, da ne rečem kar vse.

    • Anonimni_Profesor

     Kdorkoli že je ima psihične težave z očetom in kot je rekel Freud je nezaupanje do očeta lahko eden največjih ovir za terapevtsko zdravljenje. To se odraža pogosto tudi v fenomenu podzavestnega sovraštva do lastnega penisa.

     • rabbit

      Kakršen oče takšen sin, oče je v Slovenijo pobegnil, da ga ne bi v Srbiji doletel zapor zaradi nezakonitega trgovanja s pralnimi stroji Gorenje.

     • Anonimni_Profesor

      ??

     • rabbit

      To je pisalo enkrat v Magu in potem so še napisali, da je na ljubljanski tržnici prodajal rože. Sej veš, če si kdaj bil kdo ima v Ljubljani čez posel z rožami. Janković pa je diplomiral s diplomsko nalogo o zeleni mafiji na ljubljanski tržnici.

     • MEFISTO

      Ker je majhen in ker se še tak nikoli ne dvigne, ga pa res ne moreš imeti rad.

     • sodnikisozločinci

      A se takšni v napredovalem stadiju bolezni začnejo obnašati kot punčke in si dajo odrezati penis?

 • Adolf Hitler Lebt

  da bi te sai neki neger pofukal v tvoi smdliv gobec smrad zafukan golasen in izdaialec solvendskega ljutctva svinja golazenska fui smrad!

  • primsek

   kljub večnemu življenju še vedno polpismen malar? to pa je karma za popizdit, pa še piješ popoldne? ali si samo funkcionalno nepismen in dislektičen? že prvič ni bilo lahko biti Hitler, smo videli vse filme od Chaplina do Bruna Ganza, vse to silno naprezanje,paranoja, veganstvo, sovraštvo do samega sebe, impotenca – samo opoldansko nalivanje na psihozo, Adolf, ta je pa krepka!

   • Adolf Hitler Lebt

    kaj a si Jankoviču prilezel iz rite ali kaj ti bozerantski kumunajzer! du Untermensch du Judensau!

 • MEFISTO

  Ustavo in zakone mamo samo zato, da ju lahko kršijo Kučan, Janković in kolateralna banda.

 • domovina mili dom

  Ne biti naiven. To je odbojka, igra za rajo. Usklajena igra med policijo, tožilstvom in sodstvom. Lepo se prerekajo na odru za butle . Dokazi o farmacevtki so kolateralna zadeva. Nek novinar je zatrdil, da obstajajo težki dokazi, ki bi solatarja v trenutku skurili. Zato ta predstava in uničenje dokazov.

  • rabbit

   Točno tako, dokazi o težki korupciji in denarju v kovčkih , seks se pa bolje prodaja saj veš.

   • domovina mili dom

    Danes glej oddajo na TV3 VV Faktor od Požarja. Bo ta tema.

    • rabbit

     Vem je Požar že to v torek napovedal. Če bi FURS delal tako kot bi moral, bi bili takoj na čisto, Janković kot edini, ki v družini Janković dobi legalno plačo in to župansko malo čez 2000 evrov živi 9 ljudi. Sinova nimata niti za burek, ženina butika nimata za burek, potem so tukaj še 3 mladoletni otroci. Snaha po facebooku kaže prestižne obleke, torbice in čevlje vsak kos vreden več 1000 evrov bi moralo biti vsakemu, ki zna matematiko jasno da tukaj nekaj ne štima. Če bo pa nekdo po Facebooku kar koli prodajal kar je naredil z lastnimi rokami (in si izboljšal materialni položaj) in ga slučajno najdejo bi ti videl kakšno kazen bi dobil.

     • domovina mili dom

      Ko bo pravno močno obsojen kdorkoli od malikovalcev rdeče zvezde, so bo sprožil plaz. Zato takšna zaščita in medsebojna zaveza te rdeče gnilobe.
      Sodniška reforma se bo začela samo takrat, ko bodo pošteni sodniki znotraj njih začeli javno obračunavati z mafijskimi sodniškimi skorumpiranci.

     • rabbit

      OMERTA

     • Tomaž

      Točno taka z Janšo je bilo isto in je bil na koncu oproščen.

     • domovina mili dom

      Uh pa še kakšna razlika. Pri g. Janši so si probali dokaze izmisliti. Pri rdečem mafijozotu pa trdne dokaze uničujejo.

    • Soave

     Huh. . . je zanimivo !!

 • Ana Job

  Seveda so višji sodniki poskrbeli za svojega vojaka Opankarja. Kdaj pa še za svoje niso poskrbeli??? Že 72 let skrbijo zanje.

  • Najplemenitejši

   Saj si zasluži.

   • sprehajalec

    Tako je, ker plača sodniku.

   • janko

    Zasluži si, seveda, medaljo za dolgoletna balkanska posla!

   • cosmosjasnovidec

    Vzami pot pod noge in ššššc driska levuharska.

 • janko

  Nata, kje si? Zakaj si se izpisala? A vidiš, kaj spet delajo s tvojim gazdo Zokijem? Prijavi se nazaj, Nata and talk to us! Pred dvema dnevoma mi jih je 7 dalo plus, da se prijavi nazaj!

 • Sodni dan

  Naslednja pomlad bo izredno zanimiva . Mislim da bo na Dobu treba odpreti nov oddelek. Obeta se nevihta ki bo prevetrila 10letno komunistično oblast. Slovenija bo spet lahko zadihala s polnimi pljuči!! Živel SDS! Živela Slovenija in njeni prebivalci.

  • Sodni dan

   In beseda je meso postala!

  • sunday

   izpod tvojega peresa v božja ušesa!!!

 • Olga

  Skorumpiranec in posiljevalec mater samohranilk z zadnjim šefom partije, Udbe n veleizdajalcem! Res “lep” par!

 • Janez

  PODPISUJTE – PETICIJO –
  Z ZAHTEVO ZA ODSTOP, ODSTRANITEV MOL ŽUPANA Zorana J.!
  Na
  E- NASLOV : uredniš[email protected] si

  Napišete le tekst – s svojimi podatki. Zbira podpise g. Dr. Tomaž ERZAR. L.r. J. KOMENDA

  • Artur

   Komentarji v časniku pod peticijo vse povedo v kakšni severno balkanski mafijski vukojebini živimo in koliko izdajalskim slovenceljnom ne smemo obrniti hrbta, če bo kdaj “gusto” drugače sledi “štajerska ikebana”

   • Janez

    Podpisujmo !
    Ne zmenimo se za razne bevskljče oob naši poti! L.r. J. KOMENDA

 • FUCK COMMUNISM

  Ko bo prisel cas, ga ne bo resil nihce!

  • Hun

   teb je ze odklenkal

   • FUCK COMMUNISM

    Zarad kislega prdca kot si ti, se ze tresem…

   • cosmosjasnovidec

    Zapri gobec driska levuharska.

   • Tnček

    Izgleda, da si isti nagnusni gnoj, katerega korito je rdeče pobarvano. Zlo tisočletja

    • Hun

     kj druzga bl pametnega nimas za napisat…

 • sodnikisozločinci

  Slovenija potrebuje popolno lustracijo pravosodja, kar pomeni prepoved dela vsem pravnikom in vpisanim na pravno fakulteto, zaprtje fakultete in organizacijo ljudskih sodišč, kjer bi po metodi Kočevskega procesa pravično sodili vsej rdeči mafiji. To pa zato, ker živimo v pravni državi in pravna država izvaja samo sodne in ne izvensodne poboje.

 • cosmosjasnovidec

  Dokler bo to sodstvo in tožilstvo na oblasti je povsem jasno,da bo coklarska podgana “janković” oproščen za vse kriminale katere ima na vesti saj je jasno,da podkupljeno sodstvo mora delati kar jim reče.
  Napolnil jim je žepe z podkupnino kar je za ćefutarsko gnido kaplja v morje proti tistemu kar je pokradel on in njegova komunajzerska sodrga v sodelovanju.
  Vse objave glede sodišča so pa sama farsa in metanje peska v oči državljanom,ker se po celi Sloveniji govori kakšen ćefutarski lopov je in nikoli ne pride niti do ene obravnave.

  • radames

   “coklarska”
   Vzemi na znanje, da se prebivalcem Borovnice pri Ljubljani reče tudi Coklarji.
   Drugič zapiši, da je primitivni balkanski ciganski jugović.

 • Janez

  PETICIJO – ZA ODSTOP,
  ZA ODSTRANITEV MOL ŽUPANA Z.J. !

  PODPISUJTE JO VSI,
  DA SE KONČNO ZNEBIMO TEGA – “ŽAL” ŽUPANA MOL Z.J.

  PODPISE ZBIRA DR. TOMAŽ ERZAR !!

  Na e- naslov : [email protected]

  Spremeniti bo treba tudi
  VOLILNO ZAKONODAJO:

  TE T.I. LISTE KANDIDATOV ?

  – LAHKO PRIPELJEJO DO TAKO

  NEGATIVNIH
  ORGANOV ODLOČANJA
  – KOT JE TO MESTNI SVET – MOL ! Naučimo se kaj iz slabih izkušrenj , L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  POZIV
  NA PODPISOVANJE PETICIJE
  ZOPER MOL ŽUPANA Z.J.
  http://www.casnik.si/index.php/2017/09/08/zahtevamo-odstop-zupana-mestne-obcine-ljubljana/

 • radames

  Tole s sodstvom pa postaja hujše kot v FLRJ. Hujše zato, ker se uradno deklariramo za demokratično državo, sodstvo pa se ravna po revolucionarnem pravu. Tu moramo spomniti, da ne v FLRJ ne v RS ni bil NITI EDEN obdolžen in sojen za množična pobijanja, ki so najhujši civilizacijski zločin. Janković se je pridružil tem množičnim morilcem. “Herojem” je bilo dovoljeno vse, Jankoviću in banksterjem pa tudi.
  Very, very deep state!

 • Janez

  SE ZELO STRINJAM- O !
  S SPODNJIM ZAPISOM G, ” RADAMESA”
  AMPAK ?
  ZAKAJ BI MI POŠTENI SLOVENCI
  MORALI – SAMO ZATO, KER JE MOL ŽUPAN Z.J. – NA TEM VOLJENEM POLOŽAJU !
  Zakaj ?
  BI MI MORALI – STALNO BRATI IN POSLUŠATI – O NJEGOVEM SPORNEM POČETJU !
  In ?
  o njegovi egomanski osebi ?!
  Saj
  NI NIČ KAJ TAKO ZELO POZITIVEN IN NADPOVPREČEN ČLOVEK !
  “Pre-dobro” plačani pristojni
  NA R.SLO TOŽILSTVU
  – NAJ PAČ – PODAJO DEJSTVA O MOL ŽUPANOVII VLOGI V ZADEVI ” FARMACEVTKA”
  ČE
  JIH – ALI JIH JE ?
  TOŽILCE, POLICISTE, SODNIKE ITD. MOL ŽUPAN KAJ OVIRA, MORDA CELO “PODKUPUJE”
  Naj
  LJUDJE IZ R.SLO INSTITUCIJ PRAVA – PAČ TO JAVNO POVEDO. !
  Pa
  SE MOL ŽUPANA Z.J.
  – TOŽI ŠE ZA TE – DODATNE MOREBITNE NEKOREKTNOSTI.
  Saj – Z.J.
  JE LE NAVADEN 64 LET STAR ČLOVEK – ZREL ZA V PENZIJO..
  Življenje in MOL
  – PA BO DELOVALO, POTEKALO DALJE TUDI BREZ SOUDELEŽBE OSEBE Z.J. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  POKOPALIŠČA SO POLNA MRLIČEV, KI SO ZAŽIVA MISLILI, DA SE BO SVET BREZ NJIH – “USTAVIL” !

 • Franjo Trojner

  Celotno sodstvo naj takoj odstopi! Vsi sodniki naj vrnejo mandat! Pravosodni minister in vsi zaposleni na ministrstvu naj takoj odidejo! Potrebno je začeti znova. Sem do sedaj vsaj miceno verjel, no bolj upal, da je še morda nekaj upanja za našo pravno državo, pa vidim, da sem živel v zmoti. Predsednik države Pahor, predsednik vlade Cerar , vlada, koalicija in predsednik parlamenta Brglez zame ste edini krivci za porazno stanje pravne države, zato odidite tudi vi! Bog vas nima rad, uničili ste nam sanje, da bi lahko naša država bila, kot druga Švica in še to vam ni bilo dovolj, zdaj uničujete še našo in vašo torej lastno državo. Vem, da ste danes še močni, toda zagotovo prihaja naš čas, čas, ko si bo SLOVENEC PISAL SODBO SAM IN TAKRAT BOMO NEUSMILJENI. ŽIVEL REVANŠIZEM, vrnili vam bomo milo za drago vam NELUSTRIRANCEM , ki ste nam ugrabili državo.

 • Janez

  Ja !
  G. TROJNER !
  Se
  STRINJAM, – MO !
  TUDI
  T.I. INSTITUCIJE PRAAVA ( POLICIJA, TOŽILSTVO, SODSTVO) BO
  PODOBNO
  – KOT RTV SLO – VERJETNO TREBA – P O D R E T I – DO TEMELJEV !
  In
  JIH ?
  IZGRADITI NANOVO. Se zdi, oz. Zagotovo – na tak način.
  In?
  POMLADITI KADER TUDI Z V TUJINI ŠOLANIMI IN ŽE PRIZNANIMI PRAVNIKI.
  NEKOREKTNO
  DELUJOČE V SEDANJIH INSTITUCIJAH PRAVA POSLATI ?
  V
  PENZIJO, NA TRG DELA.
  Ali pa?
  na manj zahtevna administratuivna dela.
  PRIZNANO DOBRO ,
  KOREKT, PRIZADEVNO DELUJOČE LJUDI V INSTITUCIJAH PRAVA – PA SE – OHRANI.
  Tako
  SLABO DELUJOČIH SODIŠČ
  – ZLASTI V BOLJ ZAHTEVNIH PRIMERIH “POLIT-GOSPODARSKEGA KRIMNALA
  IN ZLORAB POLOŽAJEV.
  Predlagam, – mo – tak postopek : KOT PRI OBNOVI STARIH HIŠ!
  Če
  JE STARA HIŠA
  V PREVEČ BREZUPNEM STANJU – JE BOLJE, MANJ STROŠKA – NAREDITI – NOVO ! L.r. J. KOMENDA

 • Tnček

  slika najbolj pokvarjeni osebi vsega človeštva

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!