fbpx

Sodnica Vesna Žalik ima probleme z matematiko – en mesec nista dve leti

Vesna Žalik (Foto: Twitter)

Sodnica Vrhovnega sodišča Vesna Žalik ima očitno hude težave z matematiko. To dokazuje dopis, ki ga je prejela odvetniška družba Matoz glede pritožbe v zadevi Patria. Dopis je bil poslan 8. 9. 2014. V njem vrhovna sodnica Žalikova strankam v postopku zagotavlja, da bo zadeva predložena senatu Vrhovnega sodišča v odločanje najkasneje v roku enega meseca. 

“V kazenski zadevi zoper Ivana Janšo in ostale, zaradi kaznivega dejanja po prvem odstavku 269. člena KZ v zvezi s 25. členom, vas v zvezi z vašim dopisom z dne 8. 9. 2014 obveščam, da bo zadeva predložena senatu v odločanje najkasneje v roku enega meseca,” je zapisala sodnica Žalikova pred dvema letoma.

Se sodnica Žalikova namensko norčuje iz strank v postopku?
Od tega dopisa sta minili že več kot dve leti, zadeva pa je še vedno na Vrhovnem sodišču. Ali gre tukaj za namerno norčevanje iz strank v postopku ali pa za popolno nesposobnost, se lahko samo sprašujemo. Zadeva Patria je zaznamovala slovenski politični prostor. Tik pred volitvami je takratnemu premierju Janši, ki bi glede na opravljeno delo dobil še en mandat, odnesla zmago. Pred volitvami 2014 pa je bila zaradi protipravnega zapora poštena zmaga Slovenski demokratski stranki ponovno onemogočena. To, da se vrhovi pravosodja na tak način norčujejo iz tistih, ki so udeleženi v postopkih, je skrajno neprimerno. Sploh če gre za najvišjo sodno inštanco rednega sodstva. Edino, kar še manjka, je, da nam vladajoči nastavijo ustavne sodnike, pa bo celoten vrh pravosodja žlahtno rdeč.

Aleksander Rant