Sova z javnim razpisom išče nove sodelavce

(vir: twitter, STA)

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (SOVA) išče nove sodelavce. A tokrat ne več skrivaj, temveč kar preko javnega razpisa. S pomladitvijo kadrov želijo poskrbeti za prilagoditev novim izzivom, s katerimi se soočajo, ter preprečiti plaz kadrovanja prek sorodnikov.

Sova je prvič v zgodovini svojega delovanja objavila javni razpis za prosta delovna mesta. Okrepitve potrebujejo na področjih “pridobivanja podatkov s tajnim sodelovanjem, vrednotenja in analiziranja podatkov, informacijsko-komunikacijske infrastrukture ter pravne podpore”, so zapisali pri STA.

Razlog za nove kadrovske okrepitve in javno objavljen razpis naj bi se po trditvah direktorja Sove Rajka Kozmelja skrival v dejstvu, da se trudijo pomladiti agencijo, ravno tako pa skušajo preprečiti nepotizem, saj so v zadnjih letih na novo zaposlili “izjemno malo” novih ljudi.

Iščejo predvsem mlade
Ravno tako je povedal Kozamelj za Kanal A, da se zavedajo “hitrega tehnološkega razvoja ter spreminjajoče se narave in oblik sodobnih varnostnih groženj in tveganj”, zaradi česar so potrebne okrepitve v obliki mlajših kadrov, ki se bodo znali spoprijemati z nalogami današnjega časa.

Trenutno pri Sovi iščejo sodelavce na področju pridobivanja podatkov s tajnim sodelovanjem, v informacijsko-komunikacijski infrastrukturi, sistemih za pridobivanje podatkov in informacijski varnosti, vrednotenju in analiziranju podatkov, pripravi informacij, ocen in prognoz, pravni podpori, pripravi predpisov in drugih gradiv. Ob tem so pri Sovi še povedali, da želijo pritegniti “dinamične in motivirane sodelavce, ki jih zanima delo na obveščevalno-varnostnem področju, jih delovni izzivi motivirajo in so se pripravljeni prilagoditi posebnostim zaposlitve”.

“Agencija bo 24. junija 2019 na svoji spletni strani objavila podrobnosti o opravljanju pisnega dela preizkusa. Kandidati za zaposlitev na posameznih delovnih mestih, ki bodo dosegli največje število točk, bodo vabljeni na ustni del preizkusa. Izbrane kandidate bo agencija varnostno preverila v skladu z določili 27. in 27.a člena ZSOVA,” so zapisali na svoji spletni strani.

Ivan Šokić