Spet vandalski napad na slovenske cerkve! Žaljivi grafiti dokaz, kdo stoji za vsem tem!

Datum:

Zadnje tedne in mesece so Ljubljano preplavili grafiti anarhistov in neomarksističnih kolesarskih protestnikov, ki uničujejo ljubljanske fasade in estetiko glavnega mesta. Sedaj pa so se levičarji očitno spravili tudi na cerkve, saj so pred kratkim popisali Cerkev sv. Janeza Krstnika, bolj znano kot trnovsko cerkev. Na cerkvi se je pojavil grafit: “Klerofašisti stran od naših maternic in pravic”, ki vsebuje tudi znak, ki združuje simbol anarhistov in ženski simbol, ki pa so si ga prisvojile feministke. Za vandalizem so očitno odgovorne nekakšne anarho-feministke, oziroma skupina antifa anarhistov, feministk in ostalih levičarjev.

Verjetno gre tudi za poskus izkazovanja solidarnosti poljskim feministkam, saj je poljska konservativna vlada pred kratkim prepovedala splav, temu pa so sledili množični protesti nevladnikov, feministk in ostalih progresivnih levičarjev.

Pri tem je zanimivo kako ravno osebe in skupine, ki so najglasnejše glede sprejemanja drugačnih in glede strpnosti, izkazujejo najmanj spoštovanja drugačnim mnenjem in ljudem s katerimi se ne strinjajo.

Vandalizem anarhofeministk na trnovski cerkvi v Ljubljani (foto: A.S.)

Nedavno pa so primer vandalskega napada zabeležili tudi v cerkvi Kristusa Kralja v Gotheborgu, kjer domuje med drugimi tudi slovenska katoliška misija na Švedskem in mašuje slovenski duhovnik Zvone Podvinski. V petek, 13. novembra 2020 so neznani storilci nekaj pred 13h razdejali notranjost omenjene katoliške cerkve. Nekateri sumijo, da je šlo za napad islamskih skrajnežev, čeprav za zdaj to ni dokazano.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Luka Svetina odhaja z nacionalne televizije

"Drži, odhajam iz RTV. Ko dobiš bolj mamljivo ponudbo,...

Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, izvajajo...

Medvedjev o umoru ruskega pilota: “Pes umre kot pes!”

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je odzval na...

Poškodovani jamar rešen

Jamarskim reševalcem je iz jame pri Jelen brdu na...