fbpx

Novoletno voščilo Nove24TV

Spoštovane bralke in bralci portala Nova24TV,

za nami je še eno uspešno in izzivov polno leto. Natanko pred enim letom je konec težke pandemije pomenil prihod prvih pošiljk cepiva v Slovenijo in pričetek cepljenja najranljivejših skupin. Cepiva so danes dostopna vsakomur, za prvi odmerek pa se je doslej odločilo 59 odstotkov prebivalcev. Danes je polno cepljenih 56 odstotkov prebivalcev Slovenije. Toda število bi lahko bilo precej boljše, če že od samega začetka epidemije ukrepov ter zaupanja vanje ne bi rušili večinski mediji ter oblastiželjna opozicija. Številke okuženih in umrlih bi bile še bistveno večje, če ne bi mediji kot so Nova24TV, Demokracija in še nekaj alternativnih portalov stalno opozarjali na spoštovanje ukrepov ter pomembnost cepljenja. Uspelo nam je zavarovati in rešiti številna življenja Slovenk in Slovencev. V zadnjem času so našim pobudam sledili tudi nacionalni mediji ter večinski osrednji mediji, kar pove veliko o tem, kdo si je od vsega začetka zavzemal za pravo stvar.

Enako je tudi na ostalih področjih. Demokracija namreč stoji in pade na medijih. Ti so instrument, prenašalec informacij, ki so ključne za odločanje državljanov na volitvah. Aprila bo namreč praznik demokracije, državnozborske volitve, jeseni še predsedniške in lokalne volitve. Leto bo odločilno kakšno državo bomo imeli v prihodnjih letih. Smer je znana že iz izkušenj – pot nazadovanja ali pot napredka.

Spoštovane bralke in bralci,

Nov24TV bo še naprej ustrezno informirala, kdo v Sloveniji si prizadeva za napredek naše domovine in kdo jo v tekmi za konkurenčnost potiska med slabše. Za resnico, kot sporoča naš slogan.

V novem letu vam želimo zdravja, sreče ter uspehov.

Uredništvo Nova24TV