fbpx

STA s “pozdravnim” sporočilom zavaja širšo javnost: vladi pa še vedno ni dostavila zahtevane dokumentacije!

Foto: Twitter

V STA so se tokrat odločil, da bodo v sagi financiranja javnost zavajali na drugačen način. V uredništvo smo prejeli sliko, kako ob vstopu na spletno stran poudarjajo, da mineva 39. dni od prenehanja financiranja s strani države. Država STA ni prenehala financirati, temveč so se tako odločili sami, saj UKOM-u niso izročili zahtevane dokumentacije. Kot je poudaril direktor UKOM-a, Uroš Urbanija, je STA zavezana UKOM-u predložiti zahtevane dokumente, saj jo k temu veže podpisana pogodba med STA in vlado. Sporočilo so kasneje tudi umaknili.

Ker STA oziroma njen direktor Bojan Veselinovič ni predal dokumentacije, kljub večkratnim prošnjam, in razlagam, da dokumente nujno potrebuje Urad vlade za komuniciranje, je le-ta začasno ukinil njegovo financiranje. Direktor UKOM-a Uroš Urbanija meni, da je nesprejemljivo, da direktor STA in predsednik nadzornega sveta STA zahtevata nezakonito ravnanje od Ukoma s tem, ko ne predajo ustrezne dokumentacije in še vedno zahtevajo vladno financiranje.

Urbanija se tako sklicuje na vse pogodbene in pravne podlage, ki mu omogočajo vpogled v zahtevane dokumente in prav tako tudi zaustavitev financiranja v primeru, če ne upoštevajo pogodbenih obveznosti. Urbanija je tako Veselinoviča že večkrat opozoril, da lahko njegovo prikrivanje podatkov pripelje do hudih finančnih težav STA in da bo za to nosil vso odgovornost.

Foto: STA

Kot kaže se je STA za zagotovitev nadaljnjega financiranja, kljub temu, da ne želi podati zahtevanih podatkov obrnila na različne institucije, pri tem pa so ji pomagali tudi poslanci. Tokrat nagovarjajo širšo javnost z nepopolnimi informacijami o nefinanciranju, brez obrazložitve, zakaj je do tega prišlo. “Danes mineva 39. dan od prenehanja financiranja STA s strani države,” so zapisali. Kasneje so opozorilo s spletne strani tudi umaknili.

Sara Rančigaj