Stane Granda: “Dražgoška bitka je ideološko-politični konstrukt”

Spomenik v Dražgošah (Foto: STA)

Dražgoška bitka je bila ideološko-politični konstrukt. Dražgoše niso bile nobena slavna bitka, ampak so lokalni politiki zaradi svojih potreb naredili veliko zadevo, jo prenapihnili v vseh dimenzijah in so iz tega napravili pravi kult. Očitno še vedno tisti, ki odločajo o notranjepolitičnih razmerah, potrebujejo take dogodke za notranjepolitične obračune in manifestacijo lastne moči in sile. Režimski mediji ne prikazujejo dogodkov, kot so se dejansko zgodili.

Danes znova poteka množična manifestacija politikov, ki bodo kot vsako leto obeležili 75. letnico dražgoške bitke. Zgodovinar Stane Granda pa opozarja, da se dražgoška bitka, kot jo razlaga režimska zgodovina in politika, ni nikoli zgodila. V resnici je pomenila opustošenje vasi Dražgoše in smrt številnih nedolžnih domačinov.

Zgodovinar Stane Granda je v pogovoru za Novo24tv spregovoril, kaj je bila dejansko dražgoška bitka:
Profesor Mikuž, ki je bil aktiven partizan, je študentom govoril, da je bila to ena največjih partizanskih napak. Partizani so sprejeli frontalni način boja, ki ni bil primeren, to je bila katastrofa. Temu je bilo krivo nevešče vojaško partizansko vodstvo. Ko se je Jaka Avšič vključil v partizane, do takih napak, kot so bile Dražgoše, ni prišlo nikoli več. Táko  je bilo učenje zgodovine konec 60. let.

“Dražgoše niso bile nobena slavna bitka, ampak so lokalni politiki zaradi svojih potreb naredili veliko zadevo, jo prenapihnili v vseh dimenzijah in so iz tega napravili pravi kult. Jože Dežman je v eni od svojih razprav pokazal pravo podobo dražgoške bitke.”

To pa na del stroke ni vplivalo in so se vključili v  nespametno slavljenje, ki nima nobene zgodovinske osnove in  teže. Tudi če se pogovarjate z domačini v Dražgošah, povedo, da je bila to strahotna tragedija. Ideologija to potrebuje in dela iz tega tragičnega dogodka veličastno zmago, za katero ni osnove. Človek bi pričakoval, da bosta vendarle stroka in znanost zmagala, a dražgoško bitko uporabljajo za notranjepolitične obračune. Gre za ideološko-politični konstrukt in tako ga je treba gledat.

Zgodovinar Stane Granda (Foto: Nova24TV)

Zgodovinar Stane Granda (Foto: Nova24TV)

Kaj se je dejansko v Dražgošah zgodilo pred 75 leti?
Komunisti so pričakovali, da bo Sovjetska zveza začela zmagovati in bo s tem  konec 2. svetovne vojne. In so delali določne vojaške napake, kar se je izkazalo za prazne sanje. Dejansko so naredili veliko katastrofo vasi Dražgoše, ki si desetletja ni opomogla. Na drugi strani pa so partizanske enote utrpele velike izgube.

Kako naj razumemo izgovorjeni stavek: Poskrbimo, da se kaj takega ne bo nikoli več ponovilo?
Študentom zgodovine so govorili, da si morajo dražgoško bitko zapomniti, da se ne bi kdaj to ponovilo. Vendar so zgodovinsko vojaško resnico sedaj obrnili na glavo. Dejansko slavijo smrt in ne življenje.

Zakaj politiki tako množično vsako leto pridejo v Dražgoše?
Proslave imajo namen, da ljudje vidijo politike. Gre za notranjepolitično rabo in tako je treba ocenjevati proslavo v Dražgošah. Očitno še vedno tisti, ki odločajo o notranjepolitičnih razmerah,  potrebujejo take dogodke za notranjepolitične obračune in manifestacijo lastne moči in sile.

Kako naj taka zgodovinska sprenevedanja razumejo naši otroci, vnuki…?
Zgodovinar Granda pravi, da je vprašanje, koliko so naši potomci sposobni gledati na zgodovino. “Režimski mediji ne prikazujejo dogodkov, kot so se dejansko zgodili. Dokler politika kroji zgodovino, zlasti najnovejšo, so stvari obrnjene na glavo. Posledice so take, kot so. Nedavno smo lahko prebrali, da so v Albaniji naredili analizo sedanjega odnosa do preteklosti. Rezultat je zelo podoben slovenskim razmeram. Totalitarizem je bil v Sloveniji in Albaniji najhujši. Stroka je že pred desetletji svoje povedala in tudi usoda filma o Dražgošah je sama po sebi dovolj zgovorna.”

Dražgoška bitka je  ideološko-politični konstrukt, lokalni politiki so zaradi svojih potreb naredili veliko zadevo, jo prenapihnili v vseh dimenzijah in so iz tega napravili pravi kult. Očitno še vedno tisti, ki odločajo o notranjepolitičnih razmerah,  potrebujejo take dogodke za notranjepolitične obračune in manifestacijo lastne moči in sile. Režimski mediji ne prikazujejo dogodkov, kot so se dejansko zgodili.

Branka Jurhar

 • Rožle

  Enga četnika sem zagledal med partizani…hmm to pa gre skup…?

  • montyamp

   Jaz sem pa julija v jarku vidu tri zmrznjene četnike .
   Menda so UDBOPARTIJCI čistili hladilnico .

  • Olga

   Seveda, še kak nacist in fašist manjkata, saj so sodelovali! Dražgoška “bitka”, zame POKOL, je bil sad skupnega zločina!

 • montyamp

  Haha , LAŽGOŠE , slabo krmilo so mešeli svojim pitancem Stalinovi HLAPCI , zagonili so vse kaj se je zagonit dalo .
  GORJE NARODU , KO PRIDE KRDELO RDEČIH HIJEN NA OBLAST .

  • karlina

   TOČNO, saj jo vsak dan znova dozivljamo in občutimo, njihovo gorje.

 • RATATA

  Odlična vojaška taktika partizanov pod vodstvom komunistov.
  Kmečke družine za živi ščit, kmetije pa za trdnjave.
  Za v učbenike vojaški akademij.

  • janez zorman

   Štab pa v hribe, kolikor so ga noge nesle.

   • RATATA

    Ja kaj pa, saj so cilj dosegli. Dobili so nove brezdomce.

   • karlina

    TOČNO

  • Lokomotivführer

   Še sedaj se v Siriji, pa v Afriki po njih zgledujejo, ko uporabijo prebivalce za ščit.
   Sicer je pa Lenin rekel, da če pobiješ 5% lastnega naroda, mu boš večno vladal. Kaj tu ne štima?

   • Darth Vader

    a ti to o tejle siriji?: ”

    Syrian ambassador to the UN, Dr. Bashar Al-Ja’afari, made a statement
    after the UN Security Council had approved a new resolution on Aleppo.

    Among other things, Al-Ja’afari explained the reason why certain UNSC
    members were pushing so hard to pass this resolution which provides for
    the access of UN monitoring group to the largest Syrian city.

    According to him, Syrian government possess information about foreign
    military intelligence officers who are still inside the remaining
    jihadist-held pocket in the eastern part of Aleppo. And the main purpose
    of the resolution, as Syrian authorities believe, is to allow those
    foreign agents and advisers a safe passage out of the besieged area,
    along with the jihadists they were training.” in dalje…. ”

    The full list of those who were mentioned by Al-Ja’afari is as follows:

    Murtaz Oglacan Oglu, a Turkish national;

    David Scott Winner, an American national;

    David Schlomo Aram, an Israeli national;

    Muhammad Sheikh Al-Islam Al-Tamimi, a Qatari national;

    Muhammad Ahmad Al-Sabyan, Abd Al-Monaem Fahd Al-Hrej, Ahmad bin
    Nawfal Al-Drej, Muhammad Hassan Al-Subay’i, Qassem Saad
    Al-Shummari, Ayman Qassem Al-Tha’libi – all Saudi nationals;

    Amajd Qassem At-Tyrawi, a Jordanian national;

    Muhammad Al-Sharifi Al-Idrissi, a Moroccan national.

    ne ga srat s Sirijo, k nimaš blage veze ne v kakem kontekstu bi o tem govoril ne o tem, kdo tam meša štrene…..ampak jaz vedno dopuščam možnost, da se motim https://www.almasdarnews.com/article/video-syrian-ambassador-un-discloses-names-foreign-intelligence-agents-remaining-east-aleppo/

    • Lokomotivführer

     Omejujem se samo na prakso uporabe civilov za ščit oboroženim…kaj, komu, kateri strani, kdo koga podpira (odkrito in pod b prikrito), o tem se ne bi , ker nisem dovolj informiran, še huje pa je, če se od enega vira pustiš dezinformirati, pa potem to drugo vsiljuješ! Tako mi ni treba pisati, da se mogoče motim.

     • Darth Vader

      če se sirijski veleposlanik v ZN laže ali moti……potem dopuščam možnost, da so tudi zgornje informacije napačne…..oziroma da se motim…..bimbo…neka vzročno-posledična vez / rdeča nit ni ravno posebnost tvojih mega-kognitivnih sposobnosti?

     • Lokomotivführer

      Nisem o tem pisal, pač pa o ščitu civilov, ti lahko nadaljuješ, lahko celo verjameš politikom, …ampak z menoj si opravil. Temu so včasih rekli, da je zgrešil bistvo!
      Nič nisem o politiki in povezavah, postavi se pred ogledalo in se prerekaj…
      Adijo!

     • Darth Vader

      “Še sedaj se v Siriji, pa v Afriki po njih zgledujejo, ko uporabijo prebivalce za ščit.” ……. strokovnjak, a si bil dol v Siriji da si na lastne oči to videl? :)

   • RATATA

    Res je Slavko, vse se ujema. Vse se je dogodilo po usmeritvah in navodilih.
    Ta prekleta “dobra praksa”.

    • Lokomotivführer

     Kdo bi bil Slavko, imam enega sošolca…?

     • RATATA

      Ta, ja, kje domfrco furu.

  • Olga

   Tako dela tudi ISIS!

  • karlina

   http://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174314200 Ta zgodba je za v učbenike !!!!!!!

   • RATATA

    Hvala Karlinči.

    • karlina

     Prosim, sem se potrudila in našla pravo zgodbo ljudi, ki so vse to doziveli na svoji škodi, da ne bo slučajno kdo, ki se je pritepel iz 24 ur, govoril, da tukaj širimo lazi.

     • RATATA

      Pridna.

    • Franc Šink

     Tudi jaz se njej zahvaljujem.

   • Caetano

    Sem pogledal. Hvala!

 • Franc Novak 1979

  Vse vojaške sile na Balkanu slavijo svoje poraze, tudi domobranci po WWII nas hočejo prepričati, da so oni moralni zmagovalci WWII in da se jim je delala krivica. No ja, še eni, ki slavijo smrt, ne življenje.

  • janez zorman

   Vse tako kaže, da so domobranci res moralni zmagovalci, glede na to, da jih je dala partija za prevzem oblasti (brez demokratičnih volitev kot drugje po Evropi), enostavno pomoriti oz. je nad njimi izvedla genocid.

   • Franc Novak 1979

    Ne, to samo oni tako interpretirajo. Saj jih niso niti pomorili, niti nad njimi izvajali genocid SLOVENCI, ampak tuja vojska na slovenskem ozemlju, jugoslovanska oz. srbobosanska armada je bila tista, ki je morila. A do leta 1992 se pa noben ni upal odpreti gobca in zahtevati odpiranja grobov. O demokratičnih volitvah po Evropi po koncu WWII, pa povej, ali so bile v Nemčiji, na Poljskem, v baltskih državah, českoslovaški, Romuniji, Bolgariji, Grčiji, Italiji, Španiji, Portugalski, Franciji volitve leta 1945 ali 1946?

 • Olga

  Praznovanje opustošenja neke vasi in številnih smrti nedolžnih civilistov so za ZZB in njihove “vrednote” povod za praznovanje?!!! Vsi, ki bodo na tej maškaradi, so zame ZLOČINCI!

  • resnicaboli

   Saj drugo nimajo za praznovati zmeraj “slavijo” poraze.

  • Franc Šink

   Zato ker niso sigurni da je komunizem crknil.Glede na udeležence te “proslave” je to povsem razumljivo.

  • Caetano

   In kdo danes nadaljuje s temi ”tradicijami”. Kdo drug, kot islamisti. Danes je turška vojska sama priznala, da je od začetka operacij v Siriji pobila 290 Kurdov. V Izraelu pa je muslimanski terorist s tovornjakom povozil do smrti štiri izraelske vojake med njimi tri ženske.

 • janez zorman

  Kominterna se je za svojo zablodo opravičila domačinom tako, da jim je zgradila monumentalno vaško skrpucalo na kateri vsako leto organizirajo predpustno maškarado.

 • Franjo Trojner

  Resno vprašam, ali je kje na ozemlju današnje slovenije partizanska vojska med letom 1941-1945 torej do podpisa nemške kapitualacije dobila kskšno bitko, osvojila in zadržala ozemlje, zaščitila prebivalce in ni pred okupatorjem zbežala/se umaknila in prebivalce pustila v nemilosti okupatorja? Vem, da so partizani okupatorje močno napadali in porazili takrat že po kapitulaciji, ko so se ti umikali proti naš severni meji, toda zmagovite bitke med vojno ne najdem v nobeni literaturi. Zato se sam pri sebi sprašujem katere zmage te proslavljajo/ mo? A ve kdo mogoče odgovor?

  • Ivan Friderik Novak

   Hmm, bili so poskusi ustanovitve Sovjetske republike(!) na območju Dolenjske. Ampak vse skupaj se je hitro končalo. Seveda je bilo dogajanje začinjeno z odkrivanjem izdajalcev in njihovo likvidacijo (beri: likvidacija ideoloških nasprotnikov, domoljubov).
   Sicer o tem več vedo zgodovinarji, pa ne ta rdeči.

  • RATATA

   Takega vojaškega spopada, da bi part.enote winale tukaj ni bilo.

  • Lokomotivführer

   Delno imaš prav: Tomšičeva brigada je bila v zaključku vojne, od 6. do 8. maja 1945 trikrat poražena na Koroškem (Dravograd, Kotlje, Črna), po zapisu Veliki finale na Koroškem, Franci Strle), tako da so jih raje kar poslali v Vetrinje…pri naštetih krajih niso uspeli.
   Zakaj delno: so pa partizani junaško ujeli pri Železni kapli nemškega vojaka, ki je šel h kmetu po mleko. V Koprivni so mu sodili, leži na njivah visokogorskega kmeta, kot je pred leti povedala še živeča hčerka za neko knjigo, kjer je to zapisano. To je mogoče uspeh in junaško dejanje, oborožen je bil s (kovinsko) kanglo za mleko!

   • RATATA

    In kovinska kangla je imela pokrov. Lahko bi dobil karbid in nanj špuknil, pa bi počilo. S tem so preprečili strah, ki bi ga lahko s pokom povzročil.
    Čudno, da ni bilo filma po tem herojskem dogodku.

 • pajot

  Vsako tele ima svoje vesele. Tko tud zblojeni komunajzarji,ki slavijo fenomenalen pobeg banditov pred pomožnimi nemškimi enotami. Junaki,zbrani pod bičkovo skalo so gonili nemce za seboj, kar se da jadrno. Heroji na tretjo potenco.

  • Franc Šink

   Proti Jelovici !

 • EOL

  Spomenik ob katerem se pasejo levičarji in lažno prikazujejo zgodovino bi morali čim prej povsem podreti in se vsaj opravičiti vaščanom in zavedenim Slovencem.

  Predstavljajte si to predrznost, da vam nekdo uniči dom, posredno povzroči smrt bližnjega in ti nato za nameček postavi še spomenik na dvorišču in se nato vsako leto hvali z lažmi….

  • RATATA

   Še prej so pa prepovedovali cerkev porihtat, preživelim dražgošanom pa so hoteli postaviti stan. bloke kamor bi jih v štuke naštepali.

 • VERZIFIKATOR

  “Za roman ni časa, za dramo tudi ne, tematika ne navdihuje. Bo pa za poezijo, saj sem z njo začel.”
  Ivan C.

  Ivan Cankar

  MOJ BATALJON

  Sam si nisem ga sestavil,
  dosti prej sem se poslôvil,
  vojne nisem več ulôvil,
  sam se je kot moj predstavil.

  Rekli so mu bataljon,
  pa bilo ga je za četo,
  iz vetrov vseh vrst posneto,
  rekli so: »Nas je milijon.«

  Bog nad njim se je razjokal,
  kot že svojčas sem zapisal,
  bi besed teh ne izbrisal,
  utopíl jih prej, polokal.

  Ta enota iz rojakov,
  ki nad njimi joče Bog,
  vrgla je v mrtvaški krog
  nekaj tujih le vojakov.

  Druge so Slovenci žrtve,
  vsi nedolžni, brez orožja,
  oh, gorja in domotožja,
  polni solz za svoje mrtve.

  Moj pa slavni bataljon,
  odkoraka, se umakne
  in krilatico iztakne:
  »Naj kar pade cel milijon!«

  Vzklikajo veselo trapci,
  zmaga da je dragocena,
  mečejo nato polena
  vsem pod noge – kdo že? – Hlapci!

 • hle

  Sredi devetdesetih se je že resno razmišljalo o ukinitvi te ceremonije ljudi je bilo malo spomenik je propadal domačini so povedali svojo zgodbo nato pa se je na vsak način hotelo spremeniti zgodovino in akcija je rodila reakcijo tisočev tja gor v bistvu ni spravil kučan in ne stanovnik gor jih vsako leto spravi janša

  • Olga

   Vaša obsesija vas spravi pa na NAŠ portal?!

   • Franc Šink

    Ker ne znajo biti tiho.Na drugih portalih jih brišejo.Predvsem pa ne podnašajo resnice.

  • RATATA

   Spravi morda res.
   Nabijajo pa lažnjivo samoslavo bolanega natega.
   Vse deluje kot dramaturški pristop komercialista.

 • Šiška Pizić

  a bo to kakšna oddaja/intervju na nova tv na to temo, kajti na rtvslo je sigurno ni za pričakovat, to je tržna niša novatv

 • zokispoki

  Hmmmm, kot vsako leto bomo priče Lažgošam , in kričečemu, v Pamperse zavitemu brkonji, s posebnim, socialnim čutom , in s skromnimi 10 jurji penzijona…

 • antimur

  Tako kot je komunizem zlagan, sploh pa nekakšen miks najslabših ideologij, kot je kučanizem, tako so zlagane tudi njihove zombijevske seanse. Človek ne more verjeti, da jim še kdo naseda in sledi, kljub neštetim dokazim o njihovem zločinskem delovanju in protislovenstvu.

  • karlina

   Zakaj , samo zaradi denarnih privilegijev, nič drugega, verjemi.

   • RATATA

    Ja, zarad privilegijev. To se je pokazalo že na prvih volitvah za predsednika, ko je vrhunska propaganda nabijala: kiićana je treba volt, kajti če bo Pučnik, penzionov ne bo!

 • Franc Šink

  Rojen in odraščal sem v teh krajih.Že kot mulec sem vedel za dražgoško “resnico” da je to laž in nič drugega kot laž !!!

  • RATATA

   A zato spomenik malo solzi? Zaradi laži? Čudež.

 • Poštenje velja

  Ta spomenik je treba zaminirat skupaj z hostarji

  • karlina

   Ni treba, saj se bo sam podrl od zoba časa, verjemi, itak nimajo denarja za popravilo svojih spomenikov, hvala Bogu.

 • totex39

  Haha, če pogledaš samo sliko, so pa res, ta prava levičarska sramota današnje Slovenije.

  • karlina

   TOČNO, stare………

 • Caetano

  Dražgoška bitka in t.i. gorenjska vstaja sta del iste zgodbe. KP je razglasila skorajšnji poraz Nemčije, dvom v to pa prepovedala. To zato, ker se je nemška ofenziva pred Moskvo pozimi 1941 ustavila. Zato so del ljudi nafarbali, da dvignejo vstajo, kar pa je imelo katastrofalne posledice. Za takšen odpor je bilo še mnogo prezgodaj, kot je opozarjala tudi londonska vlada.

 • Antonius

  Sindrom rdečih pravljičnih Dražgoš bo sam po sebi minil, ko se z njim ne bomo nič več ukvarjali resno, ampak se bomo na provokacijo partizanarskih Lažgoš odzvali s posmehom in na resnicah utemeljeno zajebancijo. Mitingašem mora postati nerodno, ker vztrajajo na lažeh, ki jim jo že več lot 40 let čivkajo vrabci po Sloveniji.
  Naj domačini Dražgoš vsako leto anonimno celi Sloveniji povedo, kaj si mislijo o zahrbtnih posranetih, ki so jim med vojno za vrat obesili resnično kalvarijo.
  Partizanarstvo je bilo do podtankosti izpiljeno teroristično strahopetstvo, ki se je ponoči z umori in požigi, zahrbtno spravljalo na neoboroženo opozicijo.
  Slovenci se bodo morali enkrat dokopati do spoznanja, da so jim ZZB-jevci zelooo mastno zaračunali svojo profesionalno domovinsko zavest in srce, ki so ga izogibajoč se bojem z okupatorjem v bratomornih bojih proti domobrancem, izdajalsko preračunljivo polagali na oltar domovine.
  Do konca zadnjih atomov moči so pa svoja srca zmatrali takoj po končani II. vojni.
  Prek pol milijona skrito umorjenih in zmetanih po moriščih bi bil celo za ‘himlerja velik problem.
  A zmagoviti s pentagramom v srcu so zmogli in krvavemu ‘titu dokazali, kaj znajo in zmorejo.
  Mnogim Slovencem je po volitvah sodeč, še danes vredno vsakega evra, ki ga po volji izvoljenih, plačujemo profesionalcem.

  • karlina

   Antonius, saj jo pripovedujejo resnico-PRIČEVALCI, na tvs 1, oddaja , ki jo je pripravil gospod Mozina. Sem brala, kako so ga hoteli uničiti t.i. borci, ki so zahtevali od urednika in direktorja RTV Slovenija, da naj TAKOJ oddajo ukinijo, zakaj ze-itak, resnica boli in to zelo, zelo , pa še bo bolela-MORA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Antonius

    Karlina, Granda je svoje zgodovinarsko povedal. Ljudska iniciativa se bo moral začeti norčavo obnašati do vsakoletnih golaž resnic o partizanskih bitkah in eNOBe.
    Zgodovinar Granda se ne more norčevati, mi se pa partizanskem laganju z lahkoto posmehujemo.
    Sosedov prašič se je hvalil, da je bil s kravo šef v partizanski kuhinji??!!
    Razumete, od nas ne morejo zahtevati, da njihove laži jemljemo resno.
    Treba jim je začeti vračati tisto, kar sami desnici že ves čas počenjajo. NOV in eNOBe sta dva zelo pomembna reklamna balona na katera se zoper desnico in domobrance sklicujejo. Prav je, da tudi mi njim vržemo kakšno poleno na ogenj, da jim bo pod nogami gorelo.

 • Franc Šink

  Ti zgoraj so res pajaci.Vsaj dva od njih dobro poznam in kaj sta delala po “osvoboditvi” Lahko uganete?

  • karlina

   NIČ, oziroma prejemali bajne in še vedno bajne pokojnine za zasluge-kakšne ze, samo vprašam.

 • Anton

  sam tile “junaki” na sliki so pa nekam mladi, ocenjujem da so stari cca 80 let, to se prav da so bili stari takrat koliko že?

  • karlina

   Ja, koliko ze, se mi zdi, da niti slučajno ne obvladajo matematike, tipično komunistično, bolani do konca.

 • dob

  Kadar človek nima dostopa do skupin ekskluzivne narave, bi pa rad izvedel, kako te skupine delujejo, potem lahko te pojave, odnose, vzroke in posledice teh odnosov in razmerij, ki obvladujejo najprej te družbe, potem pa ves svet, lahko proučuje na podobnih nižjih modelih.

  Pri matematiki je to sklepni račun. Pri družbenih dogajanjih je to sklepanje z manjšega model na višje! Sklepaš lahko zaradi podobnostih vzorcev obnašanj, zaradi podobnih odvisnosti ali zaradi soodvisnosti akterjev. Ali pa preprosto iz enakih razmerij.

  Skratka, v okolju in po svetu iščemo, kje obstajajo podobni modeli in potem iz njih sklepamo na modele, ki so nam nedosegljivi. Kljub temu, da ne vidimo vsega, pa so posledice delovanja takšnih modelov podobne, enake, in vidne
  Sicer bi nam svet bil popolna uganka in zajela bi nas panika.
  ( Nekdo bo tukaj pripomnil: pa kaj ni že panika?! Moj odgovor bi pa bil: hehehe, prav imaš! Panika je že!)

  Včasih pride do kratkega stika v predpisanih in že ustaljenih odnosih, ki jih pravzaprav ni. Čim je neka stvar odnos, potem pač ne more biti ustaljen. Odnosi se razvijajo in niso zalimani. Če nekaj stoji, gre za zamrznjen odnos v katerem je več prepovedi kot pa navodil o tem, kako naj odnos funkcionira.

  Lahko mirno rečemo, da je zdaj predpisano, da odnosa sploh ne sme biti, odnosov ni! Do kratkega stika pa pride takrat, ko nekdo pomisli: Matervola, tile idioti, ki vodijo naš svet in našo civilizacijo, so še večji kreteni, kot si mi sploh upamo pomisliti!
  To reče človek v trenutku prebliska.

  Potem pa pozabi in gre delat svoje delo in ne misli več na to. Kreteni, ki vedo, da se je temu človeku utrnila takšna misel (to namreč vodijo pod “pravico svobodnega izražanja”) to dobro vedo, toda vedo tudi to, da bo potem šel nazaj po opravkih in nanje njegova misel ne bo imela prav nikakršnega vpliva.
  Razen vsakodnevnega nezaupanja, ki ga pa njihovi zakoni zaobidejo in tedaj se človek sprašuje le še kje bo dobil denar, da bo plačal vse davščine, ki jih od njega ta država zahteva.

  Če se že kdo dprašuje, kako da so vse te navade in odnosi ustaljeni, ko pa so vendar v temelju absurdni,ker so nečloveški in povsem enostransko odločeni (tako kot medgeneracijski sporazum – ga je že kdo prebral?!).
  No, tako postanejo ustaljeni!

  Najprej je treba vedeti, da ta vzorec pohlevnosti in navidezne soodvisnosti od Parazita, ki je za razliko od žrtve postavljen više na družbeni lestvici, deluje po povsem enakih razmerjih tudi povsod drugod, na vseh modelih in na vseh ravneh enako. Deluje enako, kot pri nas osnovni odnos, ki vlada med navadnim navadnežem in našo oblastjo.

  Isti vzvodi strahu, odvisnosti od Parazita in želja po tem, da žrtev sama brani vampirja ter mu nastavlja luknjo na vratni žili (po potrebi tudi ritno, včasih tudi po veliki). Predvsem pa – in to gre posebej poudariti – ta, ki je v podrejenem položaju sam poišče izgovore za Vampirja, ki mu sesa kri, se na njem pase in ga naposled ubije.
  Kar pomeni, da se je njegova ritna luknja sčasoma navadila na jebo (jaz temu pravim JEBOLA, ker gre za epidemijo, danes ima že vsak neko JEBOLO!)

  Opis dogajanja v naši družbi, takoj po »osamosvojitvi« kučana od ostale njegove bande v Beogradu, je bil takšen. Najprej se vprašajmo, kam je šlo največ energije takoj po osamosvajanju – torej, kam? V kastero miselno in emocionalno dogajanje v “novi” državi?
  Največ energije je šlo v ISKANJE IZGOVOROV ZA KOMUNISTE, KI ZJEBALI SFRJ IN VSE NAS V NJEJ! Sinovi so iskali izgovore za svoje očete morilce, sodelavce morilcev in zagovornike umorov.

  Teh izgovorov je naenkrat bilo cel kup, našli so se na vsakem koraku. Kjer jih še ni bilo, so bili na novo ustvarjeni. Pa saj ni bilo vse slabo, smo jih poslušali govoriti, nekatere reči so bile celo bolš, kot so zdaj. Na primer zdravstvo je bilo najboljše, na svetovni ravni (pa si ga zdaj poglejte, pionirčki!), nihče ni bil brez službe, imeli smo lepe praznike, v športu smo bili dobri, če ne najboljši… Razmerja med dolgom bivše države in številom pobitih v vojni v devetdesetih ni nihče šel računat. Ker potem bi lahko sklepal koliko ljudi bi moralo umreti za 30 milijard evrov dolga te države.

  Z enim stavkom: vsa Slovenija se ni ukvarjala z drugim, kot z iskanjem izgovorov za svoje morilce!
  Tole je pa moj Ojdip, če me kdo vpraša. Pionirčki niso sposobni spopada z lastno generacijo očetov in so se lepo usrali.
  Vztrajno so iskali izgovore za tiste, ki so jih poniževali. In to ne eno ali dve leti, temveč vse obdobje od leta 1945 naprej! Rit se je navadila in je fuk pogrešala!

  Zdaj pa preskočimo na višji model.
  Sklepni račun je takle: enak vzorec – enako razmerje! Enaki vzroki – enake posledice.

  Enako, kot navaden navadnež pri nas pogreša oblast, da ga ponižuje, ker je tako navajen, ensko naša oblast oboleva od enake JEBOLE naprej, proti višji oblasti od sebe.
  Proti tisti, ki jo sprejme za nadomestnega » očeta«. Komunist ima rad psihopate in sadiste, zato ni čudno, da jim je Putin vzor. Ne nazadnje zato, ker fuka Američane. Oni si ne upajo fukat Amnerilčanem, zato uporabljajo nadomestnega kurca. In ta je Putin.
  Njim pride, ko gledajo Putina, kako se kurči in Američani ga poslušajo. Potem imajo naši pionirčki erekcijo, ki z malo korekcijo zgleda kot naša.

  Naši kučanistilni obesedenci psihocopatki imajo radi, če Putinu kurac smrdi po ameriški riti in takoj skačejo v luft od veselja. Potem si mislijo, da so njemu podobni,,ker so mu podobni (kakšna čast!) in imajo zato večjo moč pri posiljevanju ljudi tukaj doma. Njihove finančne ustanove so le pedofilske izpostave kupleraja, kjer se ne ve kdo pije in kdo plača – in to dobesedno! Dobesedno se ne sme vedeti kdo pije in kdo plača, ker je to politični program, po katerem se ravnajo. To je zapovedano, ni prostovoljno. Če se tega ne držiš, niti zraven ne prideš.

  Tako, kot imajo naši oblastniki nekoga nad sabo, ki je še bolj nor kot so sami (to si je takole, brez takojšnjih vidnih posledic njihove norosti, toda te še pridejo, ne se bat!) težko predstavljati.

  Ljudje znajo biti za deset minut jezni, ampak samo na to oblast tukaj, saj drugih informacij o tem, kako MOČ vladanja v svetu poteka, še nimajo. Ampak tudi to še prihaja, ne se bat!

  Toda po desetih minutah se tudi v tem primeru pomirijo, spijejo enega ali dva in gredo delat svoje delo. Tako to po navadi poteka in tisti, ki nam vladajo – to dobro vedo! Obvladajo ta vzorec. Naj pizdijo, tako rečejo, saj ne bodo dolgo. Na dolgi rok so itak vsi moji, tako si misli milan kučan… Tako si misli tudi Putin in enako si mislijo tudi ZDA, tu ni nič novega.

  Jaz denimo, ki sem na dnu vsega tega dogajanja in sem niko i ništa, pa ne mislim tako. Ali pa: mislim natanko enako!
  Jaz mislim: Eh, na dolgi rok bodo vsi moji!

  Zdaj pa o zakonih, ki nam jih pišejo. Gospodje, ki so vse prej kot gospodje, so vladarji sveta in vplivajo navzdol preko zakonodaj posameznih držav. Posamezne države imajo zakonodaje, ki so skladne z nekimi dogovori., tako da te ne odstopajo preveč od zakonodaje unije, katerekoli že.
  Posamezne zakonodaje različnih držav se sprejemajo sicer različno, toda skladno s tem, katera pedofilska mafija psihopatov in saidstov trenutno vlada posameznim državam ali unijam držav. Tako je namreč laže vladati, ker se v unijo se združijo le tiste države, ki imajo podobne vzorce psiho-odvisnosti od istega ali vsaj podobnega parazita/vampirskega lorda/serijskegapedofila.

  Temu se je že tako zmešalo v glavi, da misli, da je zdaj že Bog. Zato je nastopil čas, tako sklepa in misli, da tisto, kar je sicer doma skrival, postane javno in legalno.

  Zato je ukazal, naj kultura, kamor je hodil fukat majhne fantke , ker je tam to normalno, vdre k nam in prinese malo več »liberalnosti« v naš prostor. Tako bodo določene stvari postale bolj sprejemljive. Naj se ljudje navadijo.
  Rekel jim bo: ja, dragi moji, kar navdite se, to so zdaj človekove pravice in v imenu humanosti, moramo različnost sprejeti. Navaditi se bo,mo morali, kajti terorizem je tu, je del našega vsakdana…

  Medtem, ko se bomo mi ukvarjali s temi problemi in jih financirali, bodo oni razširili svoje lovišče in oblikovali svoj svet tako, kot si ga o i predstavljajo. Okolje so zastrupili do te meje, da so posledice zdaj že tako obširne, da jih je enostavneje proglasiti za normalnost, kot pa se spoprijeti z vzroki, recimo s tem, da moški postajajo poženščeni.

  Če imaš dve vodni zajetji, od katerih je eden s čisto vodo, v drugem pa je voda, ki je onesnažena preko dovoljenega črpanja, ker pitje take zastrupljene vode ni varno, ju preprosto zmešaš. Tako dobiš dve zajetji pitne vode, ki je onesnažena samo do še dovoljene meje!

  Zakonsko je prepdisano, kaj je dovoljena (varna?!???) meja onesnaženosti pitne vode.
  No, in ko je potem dovoljena stopnja onesnaženosti pitne vode presežena, je samo stvar politične debate v parlamentu, kako bomo mejo dovoljene zastrupljenosti dvignili. Če ima država v rokah vse izvire (i te je dobila z vpisom vode v ustavo), potem lahko dela kar hoče. Zraven pa reče, da je to naredila za našo varnost.

  To pa lahko Vampir nadzira, našo varnost namreč. In tudi jo nadzora. Če ne pa ne bo spustil nekoga v parlament, ki bi mu oporekal njegovo pravico do nadzora nad tem, kdo bo določil kaj je meja dovoljene zastrupljenosti vode, ozračja, hrane. Tako pa problem hitro reši: spremeni predpis.

  Zviša mejo dovoljene onesnaženosti.

  Pri posledicah, ki jih sistem proglasi za »normalnost« (grozljivo poženščenje moške populacije!) – kdo bo zdaj gledal na nove posledice?? Saj problema sploh ni! Uradno je stvar že rešena s tem, da problema ni. So samo »različne oblike« sobivanja v družini in zakon je to perfektno uredil, kajti »ljubezen je ljubezen«. Useglih je useglih in zato usegliharstvo obvladuje današnjo pamet mladih generacij.

  Jebioga, Tudi sladoled je sladoled. Ampak enkrat sem ga jedel v DDR in je bil zanič.
  Okus je imel takšen, kot razmočena zdrobljena iverka! Morda bi danes našel kakšno drugo primerjavo, ampak takrat sem iverko poznal, ker se je pri nas zastrupljanje okolja šele lepo prijelo.
  Dobilo je družbeno podporo in je glih fajn zalaufalo in so vsui bili ponosni na to. Azbestoza v Salonitu in prah iz Iverke v Meblu. Ni bolšga! Posledic takrat še ni bilo, ni bilo časa, da bi nastale. Ko bodo nastale, jih bomo negirali. Tako to gre!

  Ko imaš enkrat v rokah mlade generacije, ki jim zlahka spelješ možgane in usmeriš v neko dejavnost, ki jih očara. Recimo v računalništvo, v tehnologijo, računalniške igrice ipd. Tedaj se ti nihče več ne upira, ker je lahko cele dneve sam doma in drka kurac v računalnik. Vmes še spustiš virus HIV v svet, da imajo mlake generacije še večji razlog, da so doma. Včasih nas je “pička” izvlekla ven iz hiše. Kogarkoli poznam iz moje klape, smo vsi vsaj enkrat imeli triper. Danes… danes so mladi doma za računalnikov.
  Sem pa tja te še kdo od ta starih generacij spomni, da včasih ni bilo tako, da je nekaj imelo drugačen okus, da je voda bila čista, da so ženske imele sise in da niso imele kurca.

  V ustavi sicer lahko piše, da ima človek pravico do zdravega okolja, do čiste vode in čistega zraka. Ampak kdo bo danes vedel, kaj je dobro, dobrejše ali slabejše? Danes je USEGLIHARSTVO na pohodu! In usegliharstvo je politični program, ki ga kučanizem propagira in z njim poudarja vseenost.

  Skratka. Po istem vzorcu in enakem pravilu vsiljevanja prilagodljivosti, z izgovori za tiste, ki te ubijajo, nam zdaj EU predpisuje neko zakonodajo. Potem jo naši domači psihopati in odvisniki od psihopatov višjega, svetovnega(!), ranga povzamejo in z njo iščejo ustrezne izgovore za nore ukaze z vrha. Tako prilagodijo našo zakonodajo na način, da ustreza ukazom z vrha.

  Sami se sicer kdaj pa kdaj zgražajo in pravijo: Jah, mi se tudi ne strinjamo… ampak moramo! Ker EU tako nalaga tudi nam, enako kot vsem drugim!
  V ozadju obstaja neodgovorjen stavek: Dolžni smo jim 30 milijard evrov, pa še nismo končali zadolževanja, moramo jih poslušati, ker če ne,nam ga lahko vtaknejo!
  Ampka tega tako ne rečejo. O tem so tiho.

  Tole izgovarjanje jim povsem odgovarja. Naša politika je svetovni prvak v odrivanju odgovornosti s sebe in čim dlje stran. Potem svoje “nezadovoljstvo« uporabijo na dva načina. Prvi je, da kradejo še bolj kot prej, ker se hitro znajdejo v prisilnih ukrepih. Obrnejo jih sebi v prid!
  Po drugi strani pa z navideznim negodovanjem nad EU direktivami skušajo prikazati, kot da čutijo z domačim človekom. Z navadnim navadnežem. Tedaj pravijo: Ah, kva čmo, smo pač morali ubogati višjo silo… ampak v srcu smo pa z vami, to nja vam bo jasno!

  Kar prav pride pri naslednjih volitvah.
  Od koga je kučan najbolj odvisen? Od tistega, ki se ga boji! In koga se najbolj boji?

  Najbolj je usran pred norimi starci, ki pljuvajo, zmerjajo in grozijo na proslavah v Dražgošah. Pred njimi se kučan userje.

  Njim se ne bi zameril, ker si ne upa. Živega ga požrejo, če ne igra njihove igre. Tale slovenski Ojdip deluje tako, da generacije očetov in dedov žive požrejo svoje otroke, vnuke in pravnuke, ihče od njih si ne upa izpeljati konflikta z njimi.
  Kajti oblast JE tisti, ki odloča!
  Kaj ste mislili, da kučan odloča???

  Odloča en razpenjen starec jugo-nostalgik, ki v svojem življenju ni sprejel niti enkrat samkrat nobene odgovornosti za svoja brezumna dejanja ali za posledice teh dejanj. Ta manjkajoča odgovornost je obvisela v zraku in se zdaj iz nje napaja STRAH vseh sedanjih generacij. Izraža se pa v negotovosti prihodnosti in prihodnosti njihovih otrok.

  Tole zna predstavljati oviro na poti totalnega razosebljanja človeštva. To, da sploh še obstaja neka globoka čustvena povezava med starši in otrokom!
  Zato je treba še to razdreti in narediti za površen odnos, poln deklaracije o tem, kako je “ljubezen je ljubezen”.
  Kar je komunizem v neki obliki uspešno počel v obdobju od 1945 do 1991 in zdaj samo nadaljuje začeto delo z orodji, ki se mu sama ponujajo. Otroške vrtce so si izmislili Sovjeti, ker so menili, da je treba obvarovati »sinčke edinčke« pred pomehkuženjem in jih je treba dovolj zgodaj odtujiti staršem. Namesto staršev jim je treba ponuditi državno dirigirano in usmerjano vzgojo. Da bodo politično zavedni, preverjeni in bodo poslušali organe države. Da bodo poslušno peljali politiko režima naprej, sami in samostojno. To bodo potem imenovali za svobodno svojo odločitev.

  In bodo peljali politiko. Tako bodo podaljšana roka ukazov z vrha. Reagirali bodo tako, kot Pavlovovi psi, refleksno! Osvobojeni čustvene motnje, ki bi jim jo lahko vgradili starši. Tako bo država močnejša za boj proti sovražnikom države.
  Naš komunizem je prozvedel samohranilke. To je velika zmaga takšnih ididotov, kot je kučan!
  Samohranilke glasujejo za kučana. Otroci, ki jih vzgojijo, imajo doma privzgojen odnos do notranjega sovražnika, zelo so pretanjeni pri ocenjevanju, kdo je sovražnik, komu je nevaren, zakaj je nevaren ali zakaj bi lahko bil nevaren, tudi če zdaj še ni. Zanje je enako nevaren tudi ko še ni nevaren, ko ni še nilčesar storil.
  Ta »strah« in ta našpičenost je vanje že ugrajena, ravno tako, kot je vanje ugrajeno abnormalno oboževanje lastne mamice. Zato jih je toliko v Kulturi!
  Kultura je slovenska nadomestna mamica – oroški vrtec povzdignjen na ideološko raven!

  In Ojdip? Ja, pa kaj še.
  Kdo se bo pa upiral očetu, dedu, pradedu iz njegovega želodca, potem ko ga je starec že požrl, prebavil in posral! Kje je konflikt???
  Ali pa da bi uprl iz njegove riti, potem ko je vanjo vse življenje lezel in je navajen, da biva na toplem.

  V resnici je rit teh starcev zdaj njihova nadomestna maternica! Maternica mladih generacij! Sej je useglih, pravijo.
  Nekateri vzorci, ki jih ima psihoanaliza za klasične, ker so ustaljeni, so okvarjeni do te mere, da niti tako preproste razlage, kot jo je podal Freud, ne zaležejo več. Ko je treba neko stvar razumeti, jo razložiti in predpisati zdravilo, rabiš vzorec, Usegliharstvo briše vzorce za sabo, na enka način, kot zločinec briše sledove svojega zločina.
  Potem kaznuje tistega, ki s prstom pokaže na zločin. izraz “rasist” si je izmislil Trotsky, da lahko z njim komunisti popljuvajo vse tiste, ki se ne strinjajo s komunizmom. Danes se je ta vzorec ponovil.

  Družba je večji organizem, ki pa deluje enako, kot človeško telo. Ali kot Telo, v mojem primeru in po moji razlagi, po kateri je Telo Zavest vsega človeštva, ki v primeru Zavesti, ki je Telo, nastopa kot zavest enotnega organizma, ki se napaja iz lastnega znanja ij črpa iz izkušnje vseh generacij, ki so tu živele. Ne mislim le tu, v Sloveniji, temveč na planetu. Skozi vso zgodovino, kar človeštvo obstaja in odkar svojo bolečino organizira na različne načine in to imenujemo za civilizacijo.

  Ta Zavest obstaja.
  Je Starševska Zavest, ker razume delovanjue Stvarstva, ga spremlja, ga ljubi, ga usmerja in skrbi zanj. Zadnje čase – ga bolj skrbi zanj, kot pa skrbi zanj! Težko se je namreč ukvarjati z nekom, ki mu je glavno geslo in glavna usmeritev : Sej je useglih. Saj so usi glih. Pa kva pol!

  Resnica, kot jo pojmuje današnji svet, in pri nas jo predvem režimci tako pojmujejo, je samo stvar poljubne interpretacije. Med versko dogmo in ideološkim manifestom se je meja zabrisala: oba sta enako nesmiselna in ne vodita nikamor.

  Treba je samo še poiskati tistega, ki bo lagal bolj verjetno. Potem ga kandidirati in ko zmaga, bo vsak dan sproti dokazoval, da nima pojma. Ampak na naslednjih volitvah bo zopet kandidiral in bo zopet lagal. Če ne bo on lagal, bo pa kdo drug lagal in bo izbran, ker bo lagal. Treba je samo imeti dovolj velik nabor lažnivcev, in med njimi izbrati tistega, ki laže bolj verjetno. Takšne, ki znajo interpretirati Resnico, da bo interpretacija bolj verjetna.

  Pri takšni količini nakopičenih oproblemov, ki jih že dalj časa nihče niti ne rešuje več, ker je omagal, jim nihče več niti ne zameri vsega sranja, ki ga politim,i sproti ustvarijo. Rešijo ga itak nikoli ne, saj ga ni možaka, ki bi sprejemal odgovornost za to, kar nas zdaj vse ubija in nam grozi kot človeštvu. In kar nas je v preteklosti že večkrat ubilo.

  Država je eno, Odgovornost pa nekaj povsem drugega. To jim je uspelo ločiti, potem ko so uspešno ločili vero od države, ponekod tudi ideologijo (ne pri nas!). Njavečji uspeh moderne politike je ločitev države od Odgovornosti!

  Ko mu tako predstaviš resnico, da nihče ni odgovoren, jo je povprečen Slovenec pripravljen takoJ sprejeti. Seveda, pri zanikanju odgovornosti, potrebuješ krivca. Kajti tam, kjer ni Odgovornosti, je Krivda!
  Tega pa kučan pokaže s prstom. Stvar rešena. Na to bo Slovenec prisegel ob vsaki uri, vzgojni vzorec deluje.

  Slovenec ima rad mir doma in ne mara tistih, ki »ustvarjajo afere«. Zato raje nič ne ve, ker je pol bolj fajn.

  • RATATA

   Slovenc je simbolno kastriran.
   Tist, ki pa slučajno ni, se pa kurči, da ga kastriranci zmerjajo s primitivcem, domobrancem, janšistom…

  • karlina

   Bravoooooo Dob, čeprav si zelo veliko napisal, je vredno branja, vsaka čast, ni kaj dodati, kot moj podpis in poklon. Mimogrede, nedavno sem na radiu Ognjišče poslušala to gospo, vredno poslušanja, kdor je ni slišal, priporočam. http://audio.ognjisce.si/oddaje/Pogovor_o/2017

   • dob

    Sem takoj snel dol in zdaj poslušam.

   • dob

    Poslušal v celoti.

    Krasna ženska, s srcem in možgani uravnovešenimi in na pravem mestu.
    Kakšno olajšanje je poslušati jo! Sem si spravil intervju z njo še za drugič. Ga je vredno imeti.

  • Lokomotivführer

   To je geneza po slovensko, scenarist pijani edi.

 • Primoz Papez

  Stane Granda verodostojen sds-ov novinar????

  • Franc Šink

   Ni ampak je verodostojen Dr.zgodovine.

   • Primoz Papez

    Pri nas je dosti dr.zgovine ,pa imajo različna mnenja.Samo tukaj priznajo samo tista katera so po njihovem….

    • Franc Šink

     Moji sorodniki so zgoreli v dražgoški cerkvi.Zato nehaj.

     • komar marko

      zgodovino pa pišejo zmagovalci, zato boš moral nehati ti.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Primoz Papez

      Moji sorodniki so bili mučeni od črne roke zato nehaj ti…

     • komar marko

      ha, ha, ha. in kje je bila črna roka? No malo opiši dogodek, da vidimo!

     • komar marko

      Ali že lahko zapišemo, da si LAŽNJIVEC. TIPIČNO. Gleda v oči, laže in jemlje iz tvoje malhe.

     • RATATA

      Če bi imel Vest, bi dogodek mučenja opisal.
      Tako lepo ime si si dal, pa tako si pokvarjen!

     • karlina

      Moje sozalje, tudi v naši vasi , zato mi je šlo vedno na bruhanje, ko sem ze odrasla, ko sem tudi videla iste face , kot zgoraj, vsako leto pred 1. novembrom in brala, kako so nabijali same lazi.

    • radames

     Lej, pozna se ti, da ne poznaš zgodovine, niti zgodovinarjev pri nas. Zato na forumu raje beri in se uči.

     • komar marko

      ga čakam, da bo opisal dogodek ko je ČRNA ROKA mučila njegove sorodnike. Bo opisal! Ti dogodki kjer so se dogodili, so lahko preverljiva stvar, tudi preko neta. POČAKAJMO!

     • karlina

      TOČNO

    • karlina

     A bejz no, ti si pa res prava perla v znanju, vsaka čast.

  • komar marko

   Ali bi bil primernejši neki ĐUSEPE, ki je iz SLOVENIJE pobegnil v ITALIJO, sedaj pa se je vrnil PAMETOVATI?

  • radames

   Stane Granda je zgodovinar, ne novinar. Povedal pa je natančno to, kar jaz trdim že zelo dolgo. Namreč, da je dr. Metod Mikuž edini kredibilni zgodovinar med režimskimi zgodovinarji. Saj je prikrajal, malo manipuliral, toda je pa EDINI, ki mu gre verjeti.
   Preberi si dela dr. Metoda Mikuža. V nekaj knjigah je napisal zgodovino “NOB”. In to kmalu po vojni. EDINI je, ki mu gre vsaj malo verjeti.

   • Primoz Papez

    V Sloveniji imamo samo enega zgodvinarja…
    Ostali so izgleda levaki…

    • komar marko

     In kje je v zapisu kakšna LAŽ! Samo eno navedi. BOŠ?

     • Primoz Papez

      Potem pa najprej ti napiši dve resnice…

     • komar marko

      da so partizani spravocirali Nemce, da so jih domačini lepo prosili, da naj zapustijo vas in tako naprej. Ko so Nemci prišli, so partizani zapustili vas in reševali sami sebe, domačine pa prepustili sovragu v nemilost. Ali je to kak govornk na tak preprost način do danes OBELODANIL?
      Snemali so film o Lažgošah, pokurili ves denar, se veselo ZABAVALI, ker je pa film brez vsebine za PRAVO STRAN in bi narod videl NATEG, ga niso zmontirali. Še ena resnica!

     • Primoz Papez

      Pravljica…

     • Franc Šink

      Ali so moji tudi pravljica ??? Ne poznaš niti razlike med “mučen”ali živ vržen v ogenj. Vidim pa da si patološki lažnivec.

     • karlina

      TOČNO, moj VELIK PODPIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • komar marko

      Nisem pričakoval, da boš verodostojen,

     • radames

      Ti očitno sploh ne poznaš taktike partizanskega “boja”. Takih Dražgoš je bilo po Sloveniji mnogo. Tudi v Frankolovem, da so za represalijo Nemci po drevesih pobesili domačine.

     • karlina

      Pa Orehovica, pa vas pri Kranjski gori, pa še pa še, oziroma skoraj v vsaki vasi .

     • karlina

      Itak, pravljica je to, kar vaši praznujejo vsako leto , oblečeni v maškare, ja to je res pravljica.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      Zgoraj si jo preberi, če zmoreš, bo šlo, samo vprašam.

   • tohuvabohu

    Tudi Janez Menart je napisal silno “lepe” stvari o partizanih. Zato je bila celotna izdaja njegovih spominov odkupljena in uničena.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   Ne, GOSPOD STANE GRANDA je zelo dober zgodovinar, če ti mogoče ni znano.

 • črnaovca

  Primerjati režim v Albaniji in sloveniji oziroma govoriti o totalitarizmu v Sloveniji je pa res poden. Kdor je živel v tistih časih ve koliko je bilo totalitarizma seveda nisi smel pljuvati po državi kar lahko danes počne vsak tepec in nisi smel krasti kar danes lahko počno samo ta pravi levi in desni. Žal Granda govori o politiki a sam ni sposoben objektivne ocene seveda je pa hudo ker se danes slavijo bitke v katerih ni bilo ta belih ali pa so bili skupaj z okupatorjem

  • Caetano

   Tudi ustavno sodišče je razsodilo, da je bila udbovska diktatura v SFRJ totalitarni režim.

  • komar marko

   Kdo je takrat kradel in danes kaj porečeš! Kdo mi je nacionaliziral MOJE premoženje. Hiša je pogorela, država je za mojo požgano hišo dobila odškodnino, ki jo pa nikoli ni predala naprej. Kaj porećeš, zakaj ni bila plačana odškodnin?Zakaj je bilo potrebno izvajati VZGOJNO PRISILNO delo, po diktatu partije?

  • radames

   “….nisi smel pljuvati po državi, kakor danes…”
   Pred kakšnimi 30 leti (morda kakšno leto več) so Palestnici med letom ugrabili nek ameriški potniški avion. Ne vem, kje je pristal. Neka TV snemalna ekipa je skozi okno letala intervjuvala ameriškega pilota, ki je šibal čez USA. In ameriškemu centru za izmenjavo TV vesti (New York) se je zdelo pomembno, da to vest pošlje enakovrednemu evrovizijskemu centru v Bruslju, ki je potem to vest posredoval evropskim državam.
   To vest sem potem gledal v evrovizijski izmenjavi vesti iz Bruslja. V službi sem imel to možnost.

   In ti brez nekega uvida zanikuješ totalitarizem v Sloveniji in ne da bi se zavedal, kaj si napisal, napišeš “seveda nisi smel pljuvati po državi…”. In napisal si natančno definicijo totalitarizma.
   Zdaj pa primerjaj tistega ameriškega pilota in tistega ameriškega urednika, ki se mu je zdelo pomembno, da šibanje čez USA pošlje širnemu svetu na ogled!!!

   Se ti zavedaš, kakosi zmanipuliran in indoktriniran?

   • komar marko

    In PALESTINCE smo podpirali tako moralno kot materialno. Le zakaj?

    • radames

     Podpirali smo VSA “osvobodilna” gibanja. Se pravi, podpirali smo teroriste. Tudi danes ni drugače.
     Izrael pa je bil jugoslovanski sovražnik.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • stajerc5

      Zato smo tudi hodili po uzitne banane in pomarance v Avstrijo ali Italijo!!!
      Ahh, bolje, da se ne spominjam…

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   No, pljuvati po gospodu profesorju Stanetu Grandi, je pa velika krivica in sramota, veš.

 • Rožle

  Še malo o hinavskih izdajalskih..partizanih …
  https://www.youtube.com/watch?v=dsUVfRNDJIU&t=78s

 • stajerc5

  Mocno me zanima, zakaj imajo vsi bele rokavice na rokah!?
  Mogoce zato, da se krvavi kremplji ne vidijo???

  • Franc Šink

   Ti so še premladi za krvave roke, ampak zato ker se imajo za nekaj boljšega.

  • karlina

   to si pa zelo, zelo dobro povedal, vsaka čast

 • tarantela

  Tale gospod na sliki ima pa dober reševalni pas, zato je pa jezljiv, ker težko diha.

  • Rožle

   Vaši partizani so vsi ohranjeni…čist frišni…
   se vid, da so bli v hotelu pr hostar…

   • komar marko

    Ja zaslužne penzije dobiva preko 25.000 duš. Konec 45 jih je bilo 25.000. Ko so bili tam po hostah, jih je samo zdravje doletelo. Ni čudno, če še vedno iz hoste prihajajo!

    • KIKI

     Moja mama je rekla: samo en dan za grmom partizanka, celo
     življenje priviligiranka….

     • karlina

      Prav je povedala, to sem tudi jaz slišala od svoje stare mame, o marsikateri zenski v naši vasi.

    • karlina

     Ja, res, če bi bilo po pravici in resnici, bi bilo mogoče zivih še največ 100 partizanov, jih je pa vedno več, ni čudno, ko pa je ta ZVEZA BORCEV, ali kakorkoli so se namenoma preimenovali, da lahko še vedno obstajajo, vanjo se lahko vključijo ze otroci, da jim polnijo glave z lazjo, plačani pa so v tej naši SLOVENIJI, s strani levih, največ v drzavi, da ne govorim o vseh privilegij, ki jih imajo tisti, ki so v tej gnili organizaciji.

   • Franc Šink

    Pa tudi bele rokavice nosijo, ni kaj “elita”.

    • karlina

     Si mislim verjetno reči -BANDA, pa si se zapisal.

     • Franc Šink

      Tudi to bi lahko napisal. Imaš prav.

   • tarantela

    “Naši” partizani so, glede na leta, še kar za pogledat, samo sitni so, sitni.

    • Olga

     Majo preveč denarja! Bo treba zmanjšat, pa ne bodo sitni!

    • tohuvabohu

     Kaj ti pa hočejo? Rahlo dvomim.

  • komar marko

   Vidiš, če bi šel po poteh LAŽGOŠ, bi se nadihal svežega zraka, malo ŠLAUFA bi izgubil in mati zemljica bi mu bila hvaležna!

   • tarantela

    se strinjam, če ne drugega, je vsaj koristno za zdravje.

  • Olga

   Kaj pa vaši lažnivi kljukci?

   • tarantela

    Ne komentiram Tebe, ampak prispevek.

    • Olga

     Zakaj pa Grando, zakaj ne prispevek?!

     • Mihec S’kumarc

      Verjeten zato, ker se z vsebino strina ne mara pa Grande kje vampast.

     • stajerc5

      Ti mi pa po slovenstini na pofoglanga tuneka smrdis…

     • Olga

      Ste njen advokat?

   • karlina

    TOČNOOOOOO +10

  • Mihec S’kumarc

   Tud mene spomina na Kučana glih tak je vampast.

   • stajerc5

    To je samo “ratna rezerva”, samo eden od njih ne rabi prucke, da bo videl cez okno, ko se bo zares zacelo.. Kaj mislis, kdo je to?

 • karpelec

  Čas bi že bil , da bi se nehali it maškerade ti butalci v Butalah, ker so preveč osmrajeni.

  • komar marko

   le zakaj. To delajo na naš račun. S tem si zagotovijo volilce in demonstrirajo moč, ki so jo imeli še včeraj! Saj je sivolasi starček kako leto nazaj dejal, da bodo šli KUJ v HOSTO da zagotovijo pravice, ki so jim bile vzete.

   • stajerc5

    Jamarice za skrivanje ja vzdrzujejo iz roda v rod, nje!?

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • bisabre

  Tiste šeme na sliki so skoraj vse po vrsti za časa Dražgoške bitke še sisale mleko, ali lulale v srajčke, danes se pa kot prvoborci nastavljajo fotografom. Kaj niso bogi, pomilovanja vredni tile levičarski jurišni perkmandeljci?

  • komar marko

   Tisto kar si zapisal v prvem stavku še vedno drži. Še vedno SISAJO in pa ono drugo…..

  • stajerc5

   Najbolepse je, ko jih sloser k sebi klice, klicejo rdeci heroji zupnika!

  • karlina

   ITAK

  • Lokomotivführer

   A se lahko ti tako našemljeni vozijo kot vozniki po cesti?

 • centurion

  Bitka, halo??
  Napad iz zasede, izzivanje Nemcev, potem pa, ko bi
  do BITKE moralo priti, so se hostarsk banditii razbežali po Jelovici.
  Od daleč gledali rezultate svojega strahopetstva. Civiliste pustili na cedilu.
  In to je v pripovedovanju NOB pravljičarjev največja “bitka”
  Kaj pa pričakovati od banditov komunističnih.

  • komar marko

   kaj pa ti veš o taktiki. Temu se reče specialno vojskovanje. Je PIJADE že vedel kako in kaj!

   • centurion

    Citat Moše
    Pijade s prvega zasedanja AVNOJ-a novembra 1942. v Bihaću:

    “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici
    budu većina u državi.

    Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas
    neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji
    tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo
    na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni
    zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im
    obećati veliku pljačku.

    Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se
    predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom… Tako ćemo
    postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju
    i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi.
    Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici
    postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje
    baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira…”

    [Dokument se nalazi u Arhivu vojnoistorijskog instituta u Beogradu u
    fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) – Četnička arhiva, pod oznakom
    K-12, 30/12.]

    • komar marko

     Zmotil sem se. Poznaš taktiko.

  • KIKI

   Yes, pravljica za lahko noč! Res pa je, da so partizani največkrat trenirali
   maraton (bežali) in za seboj puščali krvave sledi nedolžnih, tako v Dražgošah
   kot na Frankolovem, kjer so “junaško” sprovocirali in dovolili obešanje 100 talcev,
   No fantje, tudi to je zgodovina, ona prava, resnična!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Po vsej Sloveniji je bilo tako, verjemi.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Lokomotivführer

   A ni bilo čisto na začetku celo rop skladišča z blagom, Nemce k so tolovaje sledili, so napadli iz zasede?

 • centurion

  Letos so zopet odprli predpustno sezono
  z dražgoškimi šemami.

  • komar marko

   prvilno je LAŽGOŠE,. Prav. Pa zakaj vam moram ves čas opozarjati na napake! Bom dal cvek in poklical mamo na zagovor, pol boš pa imel vraga doma!

  • karlina

   Dobro povedano, res, mimogrede, v vsaki normalni drzavi, ne bi dovolili in niti dopustili, da bi se ljudje šemili v partizane, kot se še vedno dogaja v pravem pustu, da ne govorim šemljenje v največjega dikatatorja v Evropi-tita, namenoma sem ime napisala z malo, kajti ljudje, kot je bil on, si ne zasluzijo pisati imena z veliko začetnico.

 • mannuro

  Bitka? Rad bi vedel za eno bitko, ki so jo partizani med drugo svetovno vojno, v resnici, vodili proti okupatorju? Je ne boste našli. Navadno so vedno bežali, po tistem, ko so zakuhali kakšno neumnost, navadno začinjeno z zločinom nad lastnimi ljudmi. Pri teh komunistkih in današnjim ISIS, niti ni take razlike. Vsi povrsti terorizirajo in koljejo predvsem lastne ljudi, razlika je le v drugačni interpretaciji ideologije, ki pa je še vedno, neka namišljena ideologija in z realiteto nima nobene veze. In predvsem takšno sovražno ideologijo, bi bilo potrebno obsoditi in prepovedati z predvsem JASNIM RAZLOGOM in ARGUMENTI. Tega je sposobna samo dovolj zrela in odločna politika. Te žal v Sloveniji ne premoremo. Zato pa bo bolj boleče in se tovrstni dogodki zmešancev, kaj hitro lahko ponovijo.

  • karlina

   Moj VELIK PODPIS, na zalost ugotavljam, da verjetno vsi tisti, ki smo stari 50+, ne bomo v tej skorumpirani drzavi od laznjivih komunistov, nikoli doziveli , da bodo končno priznali kaj se je v resnici dogajalo med 2. svetovno vojno , oz. da bi se kdaj pravo zgodovino učili v naših šolah. Imela sem v sš čudovitega profesorja, ki nam je, ko smo se učili o NOB, med vrsticami velikokrat omenil stvari, za katere smo mislili, da so izmišljotina, kajti vedno je dejal, to mora ostati med nami, kajti takšnih stvari ne boste nikjer prebrali, tudi slišali ne. Prvo resnico o vsem ,kar se je dogajalo med 2. svetovno vojno v Sloveniji, sem začela spoznavati in slišala, šele po letu 91, vendar sta moja ze odrasla otroka, vedno prišla iz šole z drugačno zgodbo, zalostno.

   • mannuro

    Dejansko oba veva, da priznanja ne bo nikoli. Tudi nacisti, nikoli niso priznali svojih dejanj, med drugo sv vojno. So se pa nemški politiki ksaneje opravičili, z tisto kar so počeli, zblojeni sonarodnjaki. Prav tako so naredili tisto, kar je edino prav. Obsodili preživele za zložine, ostale pa v zgodovini postavili tja, komor spadajo. In še kar je najvažnejše, prepovedali in preganjali tovrstna združenja v prihodnje.
    To manjka tudi pri nas. Dokler tega ne bo, se narod ne bo pomiril. Druga sv. vojna na slovenskih tleh ni bila nič drugega, kot krvava norija državljanske vojne. Brat brata, sosed soseda,.. boj za oblast, z vsemi sredstvi. Ko bomo spoznali pravo resnico, nas bo vse sram.. kako in na kaj se bodo zgovarjali tisti, ki to sedaj to in podobno ideologijo tako vneto zagovarjajo, pa je druga pesem. Vsi vemo, da je rešitev enostavna, vse takšne strice odstraniti z oblasti. Naj zaslužijo, z lastnim delom, v kolikor pa so za to prestari, pa naj delijo usodo z ostalim narodom, z penzijami vrednimi takšnega početja – minimalnimi.

 • luckyss

  Vojna je kruta, še posebej državljanska..
  Enoumje pa je dokaz bebavosti, pa naj gre za belo ali rdečo različico..
  Pa lepo pljuvanje vam želim ;)

  • komar marko

   Podpišem, in si želim, da tega nikoli več ne bi bilo. Mi si pa dajemo duška zaradi 70 letnih laži! Prav!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • luckyss

   Prav,
   vsak, ki pozna svoj del resnice ima o tem pravico povedati svoje..
   Vendar morata obe strani paziti, da na koncu ni vse skupaj eno samo hujskaštvo..

  • garfi

   kaj enačiš žrtve in njihove zločinske revolucionarne rdeče morilce ?
   tudi jaz sem žrtev in vsi, ki še vedno živimo v njihovi diktaturi
   trenutno nas ropajo v milijardah in tudi pobijajo lahko še

   • luckyss

    No, umiri se, saj je tudi še kdo drug vladal in kradel..
    Kar se pa skrajnosti tiče, ste na tem portalu kar pridni…;)

    • karlina

     No, samo en moj prijazen predlog, lahko greš na 24 ur, tam lahko mirne duše pljuvaš s svojimi isto mislečimi, veš, saj te tukaj prav nihče ne bo pogrešal, nasprotno, še veseli bomo.

     • luckyss

      Tukaj potrebujete vsaj enega, ki za razmišljanje uporablja obe polovici možgan…levo in desno..
      Kar berite malo kar pišete…le orožje še rabite, pa bo spet klanje..

     • stajerc5

      Malo se pocakaj, prej ali slej bo pocilo…

    • garfi

     murgelski provokatorji ste skrajnost
     in nekateri se pobrišete
     nič bat delam kopije

   • karlina

    TOČNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • karlina

   Ja, vojna je kruta-ampak kruto je tudi dejstvo, da naši komunisti ŠE VEDNO ne priznavajo drzavljanske vojne, to je pa zame zelo zastrašujoče in grozljivo, veš.

 • No upam, da ljudje, ki poznajo veliko podrobnosti iz te umazane zgodbe, niso že poniknili v zgodovino. Šlo je v resnici za komunistično ustrahovanje vaščanov, ki so bili večinoma zelo verni in zavestno prepuščanje teh ljudi poboju. Še preden so se komunisti umaknili iz vasi so naredili kar nekaj umazanih stvari.

  • karlina

   Četudi , njihovi potomci še predobro vedo pravo ozadje, verjemi, pa tudi zapisano je v večih knjigah.

 • totex39

  Očitno komunisti še naprej prikazujejo našo neresnično zgodovino, kar je tudi izjavil Premk , da so Dražgoše za zgodovino Slovenije nesmrtne.

  • karlina

   TOČNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Če mene vprašaš , bi moral biti Kučan v vsaki demokratični in nekomunistični drzavi ze najmanj 20 let v zaporu.

 • garfi

  vredno ogleda
  ponovno Jernej Jung na TV v živo

  • Olga

   Odlična oddaja, sem gledala!

  • Hun

   zdj boge siptarje uvazajo k jim je Tito tok gorja naredil

   • garfi

    to si ti, murgelski troll

    • Hun

     ti si pa tisti zazigalec kucanove knjige v murglah z kozjo-pedrsko bradico…nc druzga ne upate k strasit staro zensko…pa da je Kucan se tak smrad….ne odtehta takih strahopetnih dejanj …mater ti zahojeno, pijansko k ti ni ljubezni nudila

     • Mihec S’kumarc

      A si ti tud not padu.

     • karlina

      No, no, malo se umiri, mislim, da si ti danes močno pod gasom, glede na tvoje nerazumljivo pisanje, halo.

     • Hun

      podim potepuske macke…kaj teb ni jasn…

     • garfi

      mk6

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   TOČNO, saj domobranci v očeh domoljubnih Slovencev vendar ja niso bili nikoli izdajalci, to so se zmislili komunisti, da bi prikrili svoje zločine, predvsem po 2. sv. vojni, nič drugega in ja, to verjamejo samo njihovi potomci, ki nekateri ze uzivajo njihove pokojnine, drugi pa še bodo, ali nismo tudi danes vsi tisti, ki se zavzemamo za našo Slovenijo, ki smo domoljubi in si ne zelimo migrantov, ki nam jih zopet vsiljujejo le komunisti, v resnici tudi domo-branci-branitelji.

 • Kaj pa Pohorski bataljon in tisti komunist, ki jih je izdal Nemcem, ker je šlo za verne domačine.

  • FRANC3

   Ata Šarh ni maral partije. Pohorski partizani so bili boj proti Nemcem, toda izven KPS. To jih je stalo življenja.
   Vprašam vas, zakaj pa ZB nasprotuje prekopu borcev Pohorskega bataljona iz Gradca v slovensko zemljo???

   • karlina

    hvala za tvojo razlago, sedaj vem vso resnico in laz, ki jo širijo t.i. “borci” ,ki so vse to gledali od daleč

  • karlina

   No, tudi to je bilo zrezirano, verjetno.

 • Hun

  cudi me da so bili vsi partizani slabi…ce pa je moj ded kot “nemscnik” pribezal k partizanom…res pa da ga je v 40.letu pokoncala kap ko ni mogel vec trpeti in gledati kako so si po vojni zasedli vidne polozaje najvecji strahopetci 2.svet vojne

  • garfi

   kva kvakaš troll

   • Hun

    kvaknem ti ga mami

    • garfi

     mk6 ?

  • FRANC3

   S svojo izjavo si povedal vse. Partizani so bili pošteni, le KPS jih je izrabila za prevzem oblasti.
   Kako naj bo revolucija in nasilni prevzem oblasti s strani KPS ”narodnoosvobodilni boj”?

 • Rožle

  A tole so še ukradli zvezdo repetico … ?

  • garfi

   in vse ostalo

 • Hun

  Totalitarizem je res siptarjem naredil veliko slabega…pod diktaturo albanskega paraonoicnega graditelja bunkerjev po vsej albaneziji…Ko je Tito zacel sodelovat z ZDA ga je sel cinkarit v Moskvo..tok o bogih siptarjih

  • Hun

   dober sipac….mrtev sipac

   • karlina

    Kaj pa tebi ni jasno, samo vprašam.

 • MEFISTO

  Na Wikipedii berem, da je bila dražgoška praska ena največjih partizanskih bitk v 2. svetovni vojni.

  Partizani so se pognali v beg, 4o domačinov je bilo na mestu ustrelejnih, 71 so jih odpeljali v internacijo, vas pa je do tal pogorela.

  In taki komunistični amaterji se samovoljno prištevajo k zmagovalcem 2. svetovne vojne, pa še to menda samo zato, ker so že med vojno, do konca pa po končani vojni krvavo premagali lasten narod.

  • Krtača17

   A so partizani postrelili ljudi? Če ne, zakaj so potem krivi? Sam vprašam.

   • Mihec S’kumarc

    Ne partizani komunisti so jih.

    • Krtača17

     Ne razumem…. partizani so se umaknili, nemci so pa ljudi streljali a v glavah desnih so krivi partizani. Kje so pa nemci spiske dobil koga morajo ubit in koga ne? So jim to partizani predlagal?

     • Mihec S’kumarc

      Si še pa res butast.

     • karlina

      Vsi vemo, da se delaš samo neumnega in provociraš, tako, da je bolje, da kar s tem svojim bedastim vprašanjem končaš.

   • FRANC3

    Ne niso jih partizani. Partizani so pod vodstvom KPS napadli Nemce, potem pa strahopetno zbežali na Jelovico. Kako more biti to slavna bitka, če sovražnika izzoveš, potem pa domačine pustiš na milost in nemilost podivjanemu okupatorju? V tej polomiji KPS je padlo 7 partizanov, 27 Nemcev in 41 domačinov. Partizani so se umaknili na Jelovico (tja bi lahko odšli že prej, a so to zavrnili), pri tem pa iz gozdarskih koč pregnali domačine, ki so morali v mrazu in snegu oditi globlje v gozd. Po pobegu partizanov so Nemci odpeljali 81 domačinov v zapore v Šentvid. Kot maščevanje, so Nemci zaminirali vse hiše v Dražgošah. Ostala je samo cerkev. Da je bila tragedija še hujša, povojna oblast ni dovolila obnove hiš in cerkve. Dražgoše so za partijsko vodstvo postale drugorazredna vas.
    O tej tragediji je pisal domačin Franc Kavčič.

    • karlina

     TOČNO, naj dodam samo še to, da so domačini na kolenih prosili partizane, naj ne delajo tega, vendar so se jim samo rezali in naredili po svoje, to , kar si zapisal zgoraj. Kdor je poslušal kakšnega pričevalca iz Drazgoš, ve vso zgodbo, mimogrede na teh bedastih proslavah ni nikoli bilo in tudi ne bo nobenega domačina, ker še predobro vedo kaj so v resnici in po krivici dozivljali.

   • karlina

    Ne delaj se neumnega, so partizani so bili krivi, ker so naredili sranje, zbezali, nato pa so se Nemci maščevali nedolznim domačinom, veš in to je bila praksa vsa leta, ki jih tako opevajo, kot NOB, v našem kraju so pozgali celo vas z ljudmi vred, ker so partizani ubili namenoma pomembnega nemškega vojaka, nato pa zbezali v hosto in se od daleč rezali, super kajne. Veš zakaj, čim več ljudi bodo pobili Nemci, tem manj jih bo treba nam-to je bilo njihovo geslo, pa se niti slučajno ne izmišljujem, ampak poslušam pričevalce, ki so to doziveli na svoji kozi. In danes imajo ti “borci” bajne pokojnine za zasluge, ki se dedujejo tudi na njihove potomce. Veš, moja oba stara starša sta bila prisilno v partizanih, kajti , če ne bi šla, bi vse pobili, oba sta ze 40 let pod zemljo, nikoli in nikdar nobeden od njiju ni prejemal nikakršne borčevske pokojnine ali kakšnega dodatka in veš zakaj-samo zato, ker se nista hotela vpisati v partijo in ker sta bila zavedna kristjana.

    • tramal

     Popolnoma isti slučaj kot pri meni.

  • Mihec S’kumarc

   Veš kaj mi smo še zmeraj prepričani da se moramo zahvaliti tem herojem ki so nas osvobodili.

   • karlina

    Kdo mi, jaz niti slučajno in večina nas tukaj, domoljubov tudi ne.

   • tramal

    Kdo je nas osamosvojil?Če misliš te večno bežeče komunistično partizanske bandite si pošteno v zmoti.Osvobodil nas je Janša,krkovič in vsi borci ki so danes v desnih strankah.Da ne boš rekel da srbi niso bili okupator okrog pedeset let,dokler niso zbežali v beograd.

    • stajerc5

     Na zalost si pozabil skrite “ubrisane”, ki nam danes krojijo usodo!

   • Olga

    Česa? Svobode? Dostojanstva? Življenj? Standarda?

   • stajerc5

    Ves kaj, ti si mi tudi en heroj, hihihi-hahaha, Bog ti naj pomaga, ce ti ze LJ-Polje ne more! O, Jezus, kaj vse se je naucilo klempat po internetu…

  • Olga

   Saj jih nikoli nihče ne vabi v Normandijo! To je dovolj zgovorno!

 • Artur

  Tovarišija a ni še prerano za pusta ? Hmm kaj pomenijo že bele rokavičke a je to že novi krik uvožene multikulti mode ?

 • Vrhovni sodnik

  V Dražgošah so partizani trenirali tek na kratke proge, tek je uspel, domačini so pa mrtvi.

 • Rožle

  So pogumni partizani ležal v bolnici Franji med 2. Svetovno vojno in si govorijo junaške zgodbice kako so bili ranjeni in komaj preživeli
  … **************************************************************************************************************************************
  Vsak od pogumnih ranjenih partizanov je povedal svojo zgodbo … le en partizan … bil je ves marogast in podplut po celem telesu, ki se je skrival pod pogradom, ni niti muksnil …
  Po večkratnem prepričevanju soborcev pa se je le opogumil in začel svojo junaško zgodbo …
  **************************************************************************************************************************************
  Pravi : … izgubil sem se v temnem črnem gozdu in taval cele dneve … brez hrane in vode … končno pridem na jaso in jo želim prečkati … ŠTUKA !!! … jest levo … štuka levo … jest levo … štuka levo … preval na levo … pod kotom …
  levo … 3x me je preletu pa me ni mogu zadet z rafali tko da mu je pol metkov zmankal … **************************************************************************************************************************************
  Trenutek tišine … … … in potem vsi v en glas … JA, in kaj je blo pol … !??!? **************************************************************************************************************************************
  … pol je pa pristal … pa me je s kurblom pregonu k merjasca…. **************************************************************************************************************************************

  • Vrhovni sodnik

   Na kure prilep.

   • Rožle

    Sej veš, da me bo poraderu….
    zrihtan…

    • Olga

     Vztrajati!

 • Krtača17

  Pod to novico se sploh ne mislim matrat, ker nova uspešno minira samo sebe. Tale prašiček ki komaj riga za mizo pa take nebuloze…..hahaha. neverjetno no……

 • TOMLC

  Evo hostarji so na terenu.
  Dražgošani pazite svoje klobase in skrinje.

  Najprej naj zmrzne tisti borec, ki ima največjo penzijo.
  Pol pa po vrsti.

 • MEFISTO

  Tudi rablji so svoj posel opravljali v rokavicah.

  Tele na sliki bi logarji vse s šibo pregnali iz hoste.

  Prekleti nastopači, da jih ni sram, da pljuvajo po partizanskih žrtvah<?

 • TOMLC

  Najprej komunisti Dražgošanom požgejo vas in jih pobijajo,
  nato vsako leto pri njih slavijo to zmago.

  Dražgošani –> prefukajte to rdečo kriminalno združbo.
  Rešite se jih že vendar!

  • karlina

   vprašanje, če tudi bitka na Pohorju ni bila zrezirana

   • TOMLC

    To je vse zrežirano.
    Kriminalno speljana komunistična revolucija.
    Takrat so prevzeli oblast, zdaj nam državo vodijo njihovi pankrti in pamži.

 • karlina

  Dražgoška bitka je bila ideološko-politični konstrukt. Dražgoše niso bile nobena slavna bitka, ampak so lokalni politiki zaradi svojih potreb naredili veliko zadevo, jo prenapihnili v vseh dimenzijah in so iz tega napravili pravi kult. Očitno še vedno tisti, ki odločajo o notranjepolitičnih razmerah, potrebujejo take dogodke za notranjepolitične obračune in manifestacijo lastne moči in sile. Režimski mediji ne prikazujejo dogodkov, kot so se dejansko zgodili.
  Točno, naši komunisti romajo vsako leto na Drazgoše, mi, domoljubni in verni Slovenci pa na Brezje in druge romarske poti, vendar je razlika med enim in drugim romanjem strašanska, niti slučajno nobene primerjave, v glavnem , ko vidim te ljudi vse slinaste, mi gre enostavno na bruhanje, ze letim.

 • TOMLC

  Tetka iz ozadja je pa v Dražgošah.

  • karlina

   ha ha ha , očitno res

   • stajerc5

    Kaj pa, ce je to tista, ki rada caj kuha?

    • TOMLC

     Možno, da je Štefa.

 • TOMLC

  Komunistični predsednik Pahor je tudi dostavil venec kriminalni združbi.
  Slovenci volitve 2017!
  Ne bodi nor!

 • Vrhovni sodnik

  Imajo srečo, da je tko mraz, bojo imel saj enkrat trdega.

  • Rožle

   Upam, da bo bodo celi trdi…

   • karlina

    čimpreje, ampak hudič je, da pri nas ni vsak dan manj borcev, ampak vsak dan več, eni se še rodili niso

    • stajerc5

     Samo se malo manjka, pa bo pri nas toliko rdecih, da bomo prvi Indijanci v Evropi. No ja, saj nekje prvi, nje?!

  • Rožle

   Ah..ga že ni…
   toliko o kurji demokraciji….

 • Ros

  Nekako se vsi izogibamo glavnega problema.
  Komunizem je satanizem.
  Komunisti so v Sloveniji še vedno najvplivnejša skupina; gospodarsko, družbeno in politično. Zato se tu živi mnogo slabše, kot bi se, če nebi bili komunisti najvplivnejši.
  Nacizem in fašizem sta tudi satanističn, a sta večinoma stvar zgodovine in stvar čudnih marginaliziranih skupin. Večinoma so normalni ljudje opravili s tem, ideologijo obsodili in postavili v zgodovino. Nacizem je do neke mere še vedno živ v islamskem svetu. Tam ljudje živijo zlo slabo. Večinoma še slabše, kot pri nas.

  Slovenijo moramo graditi na krščanskih temeljih, na solidarnosti, kvaliteti življenja, znanju, tehnologiji in najpomembnejše na duhovnem bogastvu.
  Dokler bodo komunisti najvplivnejša politična in gospodarska skupina, bo vse le navidezen uspeh. To ni sprejemljivo. 1000 let se borimo za svojo državo. Ne damo je tuji ideologiji. Še posebaj ne tako pokvarjeni in bolani ideologiji, kot je komunizem (ali nacizem).

  • karlina

   Podpišem ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • stajerc5

  V L(D)razgosah je ze tri dni rdeci Alarm!!! Vse stale prazne, vse kleti zaklenjene in minska polja okoli his, zenske so vse v cerkvi in iscejo azil! Baje so banditi iz gose na hajki!

  • RATATA

   Hajkat so začel šele sredi maja 45 in se do danes niso naveličal.

 • TOMLC

  V objektiv ujet komunistični predsednik Pahor.
  Kar s kolesom poln rož se je zapeljal v Dražgoše.
  https://twitter.com/tomltoml/status/818112207066202112

  Slovenci, volitve 2017!
  Ne bodi nor in ne voli Borata!

  • Rožle

   Predčasne volitve bi bolje sedle…

 • TOMLC

  Zdaj se bodo komunisti v Dražgošah nažrli pasulja,
  potem bodo s prdci zaplinili celo vas in na koncu še vse poscali in posrali.
  Kdo bo spet pucal za temi neandertalci?

 • tramal

  Ali je že pust da maškare letajo po sloveniji.Adolf je imel prav ko jim je pravil da so banditi in morilci.

 • Anonimni_Profesor

  Tu ni kaj proslavljati. Raje bi proslavljali bitko za mejni prehod Rožna dolina 1991, ko je mala skupina teritorialcev primorala k predaji enoto 117 vojakov JLA, oboroženo med drugim s petimi tanki.

  https://www.youtube.com/watch?v=O_zPojyg9kc

  • v spomin

   To se jim zdi preveč dolgočasno.

   • stajerc5

    Seveda jim je dolgocasno, vedno eno in isto! Begaj, bog te jebo, begaj, Slovenci dolaze!!

    • RATATA

     To je pa še iz bitke pri Siseku, ko ja našim prednikom papež zahvalo napisal.

 • montyamp

  Moj dedek je bil v nemški vojski .

  Po vojni je od gošarskega komunizma dobil priznanje za storjeno dobro delo .

  Rešil je bataljon hostarjev , ker mu je zmanjkalo municije .

  Meni bi pa za to , kaj so mi trosili otroku laži v šoli , morali ob sprejemu v pionirje , dati eno hrenovko več .
  GORJE NARODU , KO PRIDE LAŽNIVI STALINOV KOMINTERNO-INFORMBIROJEVSKI HLAPEC NA OBLAST .

 • Rožle

  Fogglof ata je pa še manjši kot njegov tovariš Kućko …
  https://s27.postimg.org/u094zst9v/Tunek_pod_Julko.jpg

  • v spomin

   On je skromen. On je zadovoljen samo, da je pod Juliko.

   • Rožle

    Se mi je kar zdel, da v bistvu ona njega jaha ..

    • v spomin

     On pa šmarnco, he, he,

 • Bastian

  Borčevski doprinos k nedolžnim žrtvam je epopejski.Za njih mikro škoda merjena v ducatu pobitih/živih zažganih poštenih vaščanov Dražgoš vsekakor odtehta vsakoletno naslajanje bolanega komunističnega duha ob dušah pobitih.

  • v spomin

   njim v slovo

  • stajerc5

   Ja, ne nosijo zastonj rokavice…

 • tramal

  Banditi partizani so bežali kot zajci in verjetno niso šteli koliko nemcev je padlo.Zopet so se zlagali in poveličujejo bitko ki so jo zgubili.

  • v spomin

   BI TI ŠTEL, ČE TI MAŠINCA SMODI ZA PETAMI ?

   • Rožle

    To bi prej mislil …. Hočem reč, da bi prej štel kolk Nemcev sploh napadajo …

    • v spomin

     Ne moreš mislit in štet. Tega nas v hosti niso naučili.

     • stajerc5

      Steti se, ampak, misliti—kaj pa je to????

    • Opazovalec

     Važno da je Taborska vlada pravilno mislila in urno zbežala ko so se Nemci umaknili….. Pa take lepe jarke so skopali po Golovcu in jih niso nič branili revšeta…… Kar za gospodarjem na sever…….

 • centurion

  Rekviem

  · NARODNA POMIRITEV ZDAJ
  (podpisana Pepca Kardelj-Maček, nekaj dni pred smrtjo leta 1990)
  Izjava predsedstva o »narodni pomiritvi« kaže, da predsedstvo še vedno ni dojelo, kakšno je razpoloženje prebivalcev Slovenije do tega vprašanja.
  Predsedstvo še vedno ne vidi, da bije komunizmu na slovenskih tleh zadnja ura.
  Komunisti bodo morali kot posamezniki in kot stranka ne samo moralno ampak tudi pred sodiščem odgovarjati za storjene zločine.

  O krivdi Republike Slovenije pa je v zvezi z zločini težko govoriti, saj so bili vsi vzvodi oblasti od leta 1945 do danes v rokah komunistov.
  Poboj domobrancev in njihovih spremstev (nedolžnih otrok in njihovih mater) kot tudi številnih zavednih Slovencev, ki sploh niso bili aktivno udeleženi v vojni, pa je bil izvršen v imenu neke ideje – komunizma. Ne gre tudi pozabiti, da so se tovariši komunisti trudili klati na najbolj nečloveški način, če se sploh lahko tako izrazimo. Ti »tovariši« so danes nosilci visokih državnih odlikovanj in v večini člani ZKS – Stranke demokratične prenove!
  Predsedstvo bi zato moralo dati pobudo za preiskavo, objaviti imena žrtev in ugotoviti, kje so žrtve pokopane. Treba bo tudi začeti razmišljati o izplačilu odškodnin svojcem.
  Če smo za pregon vojnih zločincev, moramo biti načelni. Vojni zločini ne zastarajo, ne beli in ne rdeči.
  Krivce je treba imenovati in obsoditi zaradi tistih, ki so živi, ki so delali v varnostno-obveščevalni službi, pa niso klali, tistih partizanov, ki se danes čutijo ogoljufane in tistih izseljencev v Argentini, ki so vsaj toliko Slovenci kot mi, pa si kljub temu, da niso nič krivi, ne upajo v domovino. Zaradi živih in poštenih ljudi, torej!
  Pepca Maček
  Tacen
  VIR
  http://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-LVL53OQN/15ccd9cf-66c1-4cb9-8608-099fd8753e8b/PDF

  V razmislek tistim, ki v take pravljice še verjamejo.

 • Vrhovni sodnik

  Demokratične kure so
  že zaprle komentiranje in zbrisale komentarje.

  • Rožle

   A res.. :) kure zmešane !

   • v spomin

    to pa je bil gvišn šejtan

   • RATATA

    Včas je bil zmešan le kurji drek, zdej so pa tud kure zmešane.
    Komu se bo še zmešalo navadejs.

    • Rožle

     Seveda, če jih pa z lastnim drekom pitajo…

  • stajerc5

   Pa ne ga no lomt! Pa skoraj ne morem verjet! In to pri kokosnjaku!? Ja kaj bomo pa sedaj!?
   Ampak, po svoje imajo prav, kure gredo pri prvem mraku spat, nje!?
   Pipipipipii….

  • TOMLC

   Ptičjo gripo so fasali.

  • totex39

   Saj kure ravno s takim pristopom dokazujejo, da so social komunisti.

  • garfi

   in nadaljevali bodo povsod

 • luckyss

  Dražgoše in njihovi prebivalci so očitno bili res žrtvovani s strani partizanov..
  Sicer pa so klali oboji..beli in rdeči ..kot je to navada pri državljanskih vojnah.
  Nekateri so se borili na strani zaveznikov, drugi pa na Dolfijevi strani in vemo kdo je zmagal..
  Ne bi rad ugibal, kako bi jo odnesli kot narod, če bi zmagal Dolfi…
  Je pa to vaše enoumje že patetično in na ta način si SDS prav gotovo ne bo pridobila novih volivcev..
  Toliko za danes, vi pa orgazmirajte in pljuvajte dalje ;))

  • v spomin

   a ti pa ne kolješ? Ti si rastlinojedo pseto, de ?

   • luckyss

    Ja, da boste lahko izbljuvali še več primitivnega žolča – sem vegetarijanec ;)

    • v spomin

     sej ta najbolj pasji so vsi vegetarijanci. Si že ta prav.
     Glej, da v tvoji požrešnosti kakšne nore gobe ne pogutaš !

  • tohuvabohu

   Enoumje 1945-1990 te pa nič ne moti?

   • stajerc5

    To se niso vzeli v tem polletju…

  • montyamp

   Če bi zmagal Adolf ,
   pač čefurjev ne bi imeli ,
   pa bankrotov ne ,
   pa banditi bi bili na svojih pastirskih položajih ,
   pa LAŽGOŠE bi imele mir pred potomci hlevskih in kletnih roparjev …………………………….

   • luckyss

    Ja, potem pa obesi kakšen svež nageljček pod Dolfijevo sliko..

   • stajerc5

    Ko imas prav ,imas pac prav! Moj brat je se v 60-tih dobil “D” drzavljanstvo na bazi Unter Steiermark do Save!

   • hle

    Pa Slovencev tudi ne

  • Rožle

   Pošteni so se borili izključno za demokretično Slovenijo …

   • luckyss

    S čigavim orožjem in podporo že?

    • Rožle

     Po pralni prašek pa sekret papir si pa vseeno rinu čez mejo v Avstrijo…
     Komot greste lahko nazaj za železno zaveso…

     • stajerc5

      Ti ga imas za tako cistega, ce sliko pogledam…??

     • Hun

      ampak Hitler je bil Avstrijec…s SLovencem je mel drgacne nacrte…dejstvo je da se demokraticnost ni mogla ohrant v tistem casu, ker je bilo izmerno majhno stevilo ljudi, ki so se otepal nacizma in komunizma…Anglija in Amerika pa ocitno ni imela posluha za demokrate na nasem ozemlju

     • RATATA

      Enico si zaslužiš za to neznanje!

    • Anton

     Partizani so imeli pa svojo orožarno? In s čigavo podporo?

     • luckyss

      In za takšno butasto izjavo si dobil celo podporo….Menda ni tretji rajh prostovoljno oskrboval partizanov..kakšne sekate tukaj, očitno se vam že fuzla od te borčevske proslave :))

     • Anton

      Vam se fuzla že 70 let s tem pa posiljujete tudi naše otroke. Aja sej res pozabu sem patizani so orožje seveda nakradli, ne dobili, naredili al pa kupili.UKRADLI

     • radames

      Oh, ja! Pa ti veš, da so partizanom Italijani v Stražo pri Novem mestu poslali 3 vagone orožja, sanitetnega materiala in podobnih vojaških zadev?
      Moral boš dojeti, da so posebno z Italijani naši vrhovni komunisti odlično sodelovali. Zato ob kapitulaciji Italije niso zajeli niti enega vojnega zločinca. Celo pot na italijansko ozemlje so jim partizani zavarovali.
      Zato se je tudi partizanstvo na ozemlju Ljubljanske pokrajine lahko odlično razvijalo. V nasprotju s Štajersko, kjer so Nemci vsak odpor v kali zatrli. In komunisti so Nemcem izdali Pohorski bataljon..
      Moral boš tudi v to smer raziskovati. Drugače boš čez leta imenovan za bedaka. Vse, vse bo znano!!!

   • hle

    Kar precej partizanov sem poznal iz moje vasi in okolice skoraj vsi so bili pošteni kmečki fantje ki so zaradi vpoklica v nemško vojsko rajši odšli negovat staro rokovnjaško tradicijo kjer pa so prišli v roke partiji ki je edina še izpred vojne imela vzpostavljeno ilegalno mrežo zato je tudi lahko prevzela to borbo večina teh fantov se je po vojni vrnila na svoje kmetije med tem ko si je peščica večinoma skrivačev delila plen za demokratično Slovenijo pa se v bistvu ni boril nihče

   • Caetano

    Tako je. Maks Rejec, pred vojno Tigrovec je bil moj daljni sorodnik in se je boril za demokratično Slovenijo. Zato so ga komunisti tudi ubili, pod krinko sicer, da je bil premeščen na Koroško. Program OF je načeloma zagovarjal povrnitev svoboščin po vojni, varstvo zasebne lastnine in pravico do osamosvojitve naroda. Tako, da je bilo veliko demokratov in navadnih ljudi zapeljanih. Kajti vse to je partija seveda takoj povozila po vojni. Že med vojno pa si je zagotovila monopol v odporniškem gibanju.

 • TOMLC

  Kam so komunistični borci odlagali plenice, ko so šli scat?
  Verjetno so jim prištimali posebne poličke.

  • Anton

   Ne scali so kar s tistega betona ki mu nekateri rečejo spomenik.

   • luckyss

    No, in vi bi s takšnim primitivizmom hoteli imeti stranko, ki bi jo resno jemali ;))

    • Anton

     Ker je vse zlagano se brez slabe vesti delamo norca iz tistega betona.
     Komunisti pa pač nimajo vesti…..

    • stajerc5

     Zakaj primitivno, ce pa ne morejo drzati, plenica pa polna!?

    • TOMLC

     Kdo je primitivc?
     Ti komi borci nam 75 let mlatijo po proračunu.
     Ne seri, čas je za Slovenijo in ne za krvav komunizem posranih borcev in rdečih volov v parlamentu.
     Da se razumemo!.

     • luckyss

      Se strinjam, da od levih ni kaj prida efekta v parlamentu, se pa bojim, da ste jim desni vsaj enakovredni v mlatenju prazne slame ;))

     • stajerc5

      Ni kaj prida od levih??? Ti si pa za hece danes, nje?

     • TOMLC

      A spet vsi so isti?
      Lej levi so v 70 letih imeli 17 mandatov , desni enega.
      Levi so uničili dve državi in dvakrat ljudi pripeljali v lakoto.
      Nismo isti!!
      Da se razumemo!

     • Anton

      Vsi so isti…to običajno rečejo rdečkarjo ko spoznajo svojo laž.

     • luckyss

      In kje piše, da desni ne bi povzročili še večje škode, če bi jo lahko (če bi bili na oblasti)..

     • Anton

      Za nas se ne ve in tudi nikjer ne piše, komunisti pa so dokazali svojo moč.

     • luckyss

      Zato je bolje biti v opoziciji, ko lahko samo lajaš in pametuješ..na oblasti pa enako niste naredili nič pametnega..pa so bile krave takrat še debele ;)

     • Rožle

      A se sploh še da večjo škodo narest kukr jo je že levak naredu……?

     • luckyss

      Vsaj nove državljanske vojne ni, čeprav ste na teh straneh očitno precej zagreti zanjo ..

     • Rožle

      Ne , ne ….na kurah so pa angelčki okoli tega ..
      Dej zber se mal

     • luckyss

      Tudi na kurah ste skrajneži, podobno kot tukaj..

     • Rožle

      Govori to v 3 osebi…
      Tam bi nas takoj še enkrat v jame zmetal…
      bumbarji rdeči

     • luckyss

      Kot, da bi jih vi ne, če bi lahko…kar preberi si tukajšnje komentarje…sami “altruisti” ;))

     • Rožle

      Otroke in mame že nikoli ne bi v jame metal….
      da smo si na jasnem…

     • luckyss

      Verjamem, pa verjetno nisi najslabši svoje vrste..lahko daš roko v ogenj za ostale ?

     • TOMLC

      Ej socialist, žal vas bomo blokirali na vseh frontah,
      da dobimo našo domovino Slovenijo nazaj.
      In konec z vašo komi revolucijo, multikulturo,
      pederizmom, LGBT in lažjo.
      Upam, da ti je sedaj jasno!
      Zdaj pa odjebi!

     • luckyss

      Saj imate skoraj isti program kot ISIS ;)

     • TOMLC

      Še en Cerarjev buzi…..

     • komar marko

      Has,ha, ha. Škoda da ne dojameš.Večjo škodo od rdečkotov ne more povzročiti niti kuga ali potres. Zato so prošnje, BOG reši nas kuge , lakote in rdečkarjev. Ali boste dojeli bistvo?

     • garfi

      če čebula ne bi imela če bi bila bula
      šlogarca press

     • Rožle

      Temu Itak nikoli ne bi bila kapa prav….
      …taki z ničemer niso zadovoljni…

     • garfi

      vsegliharska propaganda

  • RATATA

   Majo ja iberlauf naštiman.

 • centurion

  Zdaj pa že na MMC forumu komentatorji ne verjamejo več
  komunistični lažgoški pravljici.
  cca 50:50% ali več hehe.

  http://www.rtvslo.si/slovenija/foto-ljudje-bi-bili-ze-davno-spravljeni-ce-bi-se-o-drugi-svetovni-vojni-govorilo-posteno/411918#comments

  • stajerc5

   Dam jim se cca. pol urice, potem bo tudi pa-pa!

   • karlina

    SIGURNO, v to sem trdno prepričana.

  • karlina

   Hvala Bogu, nekateri so KONČNO , po 75. letih spregledali.

 • montyamp

  Zaradi ekoloških težav , se mora grob vsakega komunista zasuti z 200 kg sode bikarbone , da zemlja ne dobi prebavnih motenj .

 • TOMLC

  24 kur imajo ptičjo gripo.
  Vse zaprto.
  Fake news novice.

  • TOMLC

   Da se razumemo!
   V POP TV vlaga SOROS, ki dela kraval po celem svetu.
   V največji krizi je zaslužil 3 mlrd $
   Projekt novega človeka, to je zavzemanje za –>
   -multikultura
   -socializem
   -pederizem
   -LGBT
   Kdo ja facking Soros in kam vlaga v Sloveniji?
   https://ambasador21.wordpress.com/2016/01/20/kdo-je-george-soros-in-njegov-vpliv-v-sloveniji-in-ostalih-drzavah/

   • karlina

    Hvala za informacijo ,tega pa res nisem vedela, da ima svoje kremplje tudi na POP TV, hvala za podatek, sedaj me je pa vse še kako zelo, zelo kristalno jasno.

    • TOMLC

     A seveda. Soroš –>Hillary –> muzli Obama so svetovni problem.
     Zaradi njih migracije, ker je želijo multikulturo.
     Uničenje EU kot take.

  • karlina

   Sem videla, ja, pa saj veš, da se bojijo resnice, ker boli, zelo, zelo boli, ampak v njihovih denarnicah pa še vedno ne, ampak enkrat se bo tudi to nehalo, srčno upam, da se bo.

   • TOMLC

    Takoj se bo nehalo, ko bodo Soroša zaprli.
    On financira te pederčke iz 24 kur.

    • domovina mili dom

     Si tudi ti ugotovil, kdo so skriti financerji. Se spomniš bratuškove zadolžitve, ki je bila totalno prikrita.

 • Okra tatoo

  Poboj domačinov v Deutchlandsbergu. Tam so Nemci pobili svoje naseljence oz. njihove potomce na tem hribu. Po tolikih stoletjih od naselitve Görtnerjev, Tüsherjev, Shölerjev in Fröhlichov. Ob poboju s Slovenskimi in poslovenjenimi imeni, ob naselitvi po v originalu s pridevkom Von in svojimi grbi na vitražu v Fraunekirche v Nürenbergu. Ko je Hitler videl kaj je storil je osebno prestavil prvotni načrt ponemčitve. Kako se zgodovina obrača. Če pa zraven damo še rodbino Prevc (Von Pressburg), s svojim denarjem, doto, ogromnim premoženjem, cerkvami druge vere, pogodbami o avtonomnosti, dedovanju in porokami, dobimo pravo sliko. A ne idioti klerozgodbovinarji? Vam mora neki šlosar, kot sem jaz soliti pamet?

  • stajerc5

   Kaj se vun bacas? Pa vsi vemo, da so v yugi- bivsi, yugosloveniji- danasnji ,vedno slosarji ta glavni. Daj si celado na glavo, lepo plin zapri in prijavi fus od danes!

   • Okra tatoo

    Ja, ste toliko zasral, da bodo morali spet šlosarji na sceno.

    • komar marko

     Sorry, pa saj že 75 let vladate. Kdo je potem zasral?

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pa saj itak vsi še predobro vemo, da so komunisti tako vzgojeni -moskovska šola, da za vse svoje napake in svinjarije krivijo druge.Nič novega.

     • Okra tatoo

      Na vaših šeststo let katolibanske podlage. Imena, ki sem jih naštel so iz leta 1450. Ko so bila zapisana. V te kraje so pa prišla za časa Freisinškega predprotestantskega škofa Filipa. Prav tistega Filipa Palatinato, ki se je kasneje poročil in je sem povabil preganjano vero Moravskih fratrov Kalixtincev, da so prinesli sem svoj denar in po potresu 1512 obnovili deželo in jo branili s svojim znanjem o vojskovanju in z gradnjo Taborov. Za to so dobili avtonomijo. Oprostitev davkov in svobodo in posesti. Odtod kelihi in Moravski svetniki po Kranju in Moravski grb po Freisingu. Matična hiša je bila na Studenem. Tudi grad. Habsi in katolibani so potem to vero uničili. Kar niso pokradli so požgali. Prebivalstvo so pobili. Tiste TV serije o slovenskih cerkvah in njihovi katoliški zgodovini so sramota. Vsaj tretjina jih ni bilo katoliških.

    • domovina mili dom

     To je zate uspeh šlosarjev, da so sesuli dve državi. Na prvi so treniral, da so drugo še v krajšem razmaku uničili. Ne vpraši, če bodo še dolgo na oblasti, bo že šlo na potenco.

     • Okra tatoo

      Naučite se skrbeti za ljudi. Imena kot so social ali pa demokrat ne pomagajo nič, ker so samo fasada. Če bi bila pristna, bi tudi trajala najmanj petinsedemdeset let. Ne pa samo po dvakrat po dve leti.

     • domovina mili dom

      Imaš prav socialni demokrat je samo farsa. Je svetlik pobral socialo, varstvene dodatke. Udbomafija še kar krade, da nimamo zdravstva itd.

     • radames

      Tri države so sesul. Prva je bila Kraljevina Jugoslavija.

  • komar marko

   Bog ne daj, da bi spet slosarji nas vodili. Smo trikrat bankrotirali in se še danes nismo sposobni izvleči iz dreka, ker še vedno sanjajo o PIFu in kako je luštno živeti na račun imerialistov! A si ti iz ustanovne seje PIFa?

  • montyamp

   Samozapravnega socializma se znebimo , ko zmanjka tujega denarja .

  • karlina

   Vam mora neki šlosar, kot sem jaz soliti pamet? komu ti soliš pamet, verjetno sam sebi a ne, samo vprašam ,tako mimogrede

 • karlina

  Prava resnica o Drazgošah, kdor ni gledal oddaje, prosim, če si vzame čas in posluša:
  http://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174314200

 • montyamp

  Gošarji so napadli kleti , hleve , shrambe in podstrešja v Dražgošah , kjer so nabasali na Adolfovo vojsko .

  Napad je uspel , vaščani mrtvi , vas požgana .

  Zato pleničarji praznujejo zmago ???

  Pa bodo pred smrtjo doumeli , da je to bila SLOVENSKA VAS ???????

 • komar marko

  Iz govora današnjega GOVORNIKA v LAŽGOŠAH:
  Vsi ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno in na podlagi dejstev, ne pa z lažmi in sovraštvom,” je prepričan Premk, ki je opozoril, da se dogodki druge svetovne vojne brez sramu zlorabljajo za politične boje.

  “Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave’, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja. Če se mora kdo ‘spraviti’, se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo,” je poudaril.

  Nihče ni prisegel HITLERJU. NIHČE. Niso zastonj LAŽGOŠE! Koliko časa še?

  • Olga

   Pravih partizanov ni več, saj so večino sami pobili, ostali so pa pomrli! Ostali so le še majski hrošči in ostali priskledniki! Sramota!

   • karlina

    TOČNO, moja stara starša sta ze 40 let v grobu, sicer pa sta bila v partizanih pod prisilo in nikoli, res nikoli nista zelela ničesar slišati več o teh partizanskih hrabrostih, oz. nista nikoli govorila, kako je bilo in kaj so delali, sta ze vedela, zakaj.

  • karlina

   SRAMOTAAAAAA, še vedno in vedno bolj lazejo, lazejo sami sebi, svojim potomcem, neumnim ljudem, oz. njihovim volilcem, ampak kar naj, mi domoljubni in pravi SLOVENCI , vemo in poznamo pravo resnico in pravo zgodovino, ki bo nekoč, nekoč bo prišla na dan in za te lazi bodo tudi MORALI ti ljudje, ali pa njihovi potomci odgovarjati. Je pa res, da smo si krivi največ sami, imeli smo leta 91 priloznost, da bi se zgodila lustracija in takšnih ,ter podobnih proslav, ter poveličevanja NOB, KI JE NI BILO, NE BI BILO !!!!!!

   • komar marko

    Krivi. NIsmo krivi, Preprosto. Držali so nas v strahu. O stvareh se ni semlo govoriti. O moriščih se do 90leta ni vedelo nič-Govorilo se je o nekaj grobiščih, na koncu se številka ustavi preko 600. Kaj pa izobraževanje, šole tipa FDV, BOŽIČEK in usmeritev marksizma za pisunčke?

    • karlina

     Tudi res, ampak so nekateri krivi, ker niso vztrajali do konca, ko je bila res prava priloznost, to večkrat povedo tisti, ki so bili takrat glavni pri osamosvojitvi Slovenije.

     • komar marko

      Hja, veš OSAMOSVOJITELJI bi morali NAREDITI VSE. Nekaj mandeljcev, za vse so bili pa sami ob toliko ZASRANIH stvareh!

  • radames

   Zgoraj govornik omenja sovraštvo. Prvotna partizanska himna, ki je nastala že leta 1941 in jo je napisal Matej Bor, v prvih verzih pove tole:

   Razpnite čez ves svet vešala,
   naš bog so: rop, požig, umor!
   Divjajte! Kri je zakričala!

   Ti verzi izpričujejo čisto sovraštvo. Komunizem je ideologija sovraštva, ki je eden temeljev komunizma. Brez sovraštva ni pobijanj, brez sovraštva ni komunizma.

 • komar marko

  Sem bral knjigo o junaškem napadu na TURJAK. Na koncu je FAKT, da so partizani najeli MAKARONARJE, da so ti s topovi napadli grad. Koliko let smo rabili, da je ta resnica prišla na dan? Zakaj so LAGALI? In o temu so knjige, ki jo imam doma s POSVETILOM?

  • Olga

   Morali so opravičiti privilegije! Saj smo ves čas poslušali, kako so se borili in kaj vse si zaslužijo!

   • komar marko

    Borili so se za svoje PRIVILEGIJE na naš RAČUN, S pravljicami o MIRKU in SLAVKU so veliko dosegli, zato se še 25 let ne bomo pobrali, prodani pa bomo TUJCEM, tem istim, ki so nas 41 okupirali!

  • Rožle

   Itaq…
   Italjanski topničarji so pomagal usranetom…

  • domovina mili dom

   Razne kartače, tiči še vedno ne verjamejo.

   • Rožle

    Jim bo treba še narisat ….

    • domovina mili dom

     Sem prepričan, da kljub temu ne bodo razumeli. Poškodba je le prevelika.

  • centurion

   Verjetno pišejo in govorijo o tej kolaboraciji.
   (collaborare-sodelovati).
   Kolaboracija velikega kalibra, topovskega.

  • Rožle
  • radames

   Pozno, pozno si zvedel. Fotografije v reviji Slovensko domobranstvo in v Slovenčevem koledarju za leto 1944, kjer so postrojeni italijanski topovi in topničarji ter navedbe v tekstu, da je bil partizanski komandant Stane Semič-Daki, sem gledal in bral še kot otrok v 50. letih.
   Za nagrado so vso laško soldatesko in vse funkcionarje fašistične stranke ob kapitulaciji Italije ob partizanskem zavarovanju poti, varno pospremili na laško ozemlje. Niti enega vojnega zločinca, ki so bili krivi za streljanje talcev, pošiljanje ljudi v taborišča in za požiganje slovenskih vasi, niso prijeli, češ, da so Lahi po kapitulaciji prestopili med zaveznike. So pa proti vsem konvencijam pobijali nemške vojne ujetnike PO kapitulaciji Nemčije!
   Partizanstvo je bilo navadno razbojništvo!!!

 • TOMLC

  Zgleda, da je Tetki iz ozadja češpla zmrznila.
  Ni jo.

  • Rožle

   Eh…ona je imela že pred tem zakrnelo …

   • TOMLC

    Možno ja.
    S socialisti si nima kaj pomagat,
    ki v garažah natepavajo pse, LGBT pa te fore..
    Domoljubi pa rdečih bab ne maramo.

    • komar marko

     saj poznaš vonj po starih ribah!

     • TOMLC

      Dej nehi….

 • karlina
  • centurion

   Najprej jim operejo možgane..
   Pogoj, da rataš potem “zgodovinar”

   • Andrej Benčina

    Sam ti si pa res en butl

    • garfi

     …je bruhnil “zgodovinar”

  • radames

   Najbrž mu jih niso. Njegov tekst je bil pred branjem strogo cenzuriran. Veliko so sčrtali, veliko dodali. Dobival je napotke, sugeriranje. In na koncu ste slišali zmazek, da se lahko za glavo prijemljemo.

 • domovina mili dom

  To je razdvajanje naroda. Te maškare z agresorskimi simboli. Kot bi gledal one s svastiko. Isti srh spreleti človeka. To ne moreš verjeti, da še obstajajo ljudje, ki živijo in spodbujajo preteklost.

 • Prle

  Ja,v stari dobri Yugi, se je spomin na to bitko obujal z večjim zanosom kot danes.Ljudi se je pa kar dosti zbralo,kljub mrazu,ponosno in dostojanstveno.

  • Rožle

   Pejt ti rajš svoje odpisane gledat …

   • Prle

    A une črnobele,a tiste barvaste?

    • Rožle

     Te iz 1974 …

     • Prle

      Jebiga,napačno si odgovoril,na tvojo žalost imam barvni tv.

     • Rožle

      Pol pa barve vn odmontiri, če jih ne znaš na dalincu skenslat ….

     • Prle

      Bi bil ti pripravljen priti k meni domov in mi pokazati, kako se to naredi.

     • Rožle

      A ti je res treba čist use pokazat …?!

     • Prle

      To kar si predlagal je neka nova tehnologija,pa me zanima,kaj ćeš, firbec je firbec.

     • centurion

      Rdeče barve tv in roza črte.

     • Prle

      Tvoje znanje o barvah je neizmerno,si za kakšno predavanje.?Dobro plačam.

     • centurion

      Ne.
      Ker si mavričen….brrrr….

     • Prle

      Mavričen?

     • stajerc5

      Si ga sigurno presmuglal…

     • Prle

      Ko boš v prvem razredu, pa spet kaj napiši.Zdaj pa spančkat.

  • garfi

   spet murgelski troll
   35 pljunkov 0 prijateljev

   • Prle

    Ha,ha,ha.Prle nima prijateljev.Šmrk.

    • stajerc5

     Zdaj pa ne vem, si en Prlek ali ti je kaj v glavo Prletelo!?

     • Prle

      Še enkrat preberi,kar si napisal.

     • stajerc5

      Mislis, da bom zaradi tebe presaltal na cirilico?

     • Prle

      Ali jo obvladaš?

     • stajerc5

      Brale jadan, ne mozes ti samnom, ostav- dvica!

     • Prle

      Razumem druže.

     • stajerc5

      Vidis, da pomaga, ce vam nekdo komandira!

     • Prle

      Tako kot vam,ane.

    • Rožle

     Ti pa zadne cajte sam šmrkaš….to pa ni poceni ..

     • Prle

      Jebi ga,danes ni nič zastonj.

    • garfi

     lahko, da imaš ptičjo gripo

     • Prle

      Prle ni ptič.

     • garfi

      murgelski tič

     • Prle

      Ne bo šlo,boš moral popiti še malo mlekeca,da boš vedel kam spadam.Dober tek.

     • garfi

      dober tek v murgle

     • Prle

      Mačkon,če se boš kaj plazil tam okoli,pa jih vseeno pozdravi,samo na fasado se ne pocahni.Boš ubogal?

     • garfi

      saj bi moral vedeti, da mački ne ubogamo
      se boš pa naučil, da nespoštljivost kaznujemo

     • Prle

      Pravega mačka lahko naučiš karkoli,za takšnega mačkona, kot si ti pa je škoda časa.Hehe.

     • garfi

      o starih mačkih nimaš pojma

     • Prle

      Ti,pa ne veš, da se stavek začne ugani…………….,ja z veliko začetnico.Verjetno si prešprical prvi razred.Ni vsak za vse.

     • garfi

      to je tudi vse kar veš o starih mačkih

     • Prle

      Če bi me vprašal za mlade mačke,bi ti lahko več odgovoril.

     • garfi

      izgleda, da si mlad maček

     • stajerc5

      Ce ga bo tako lomil, ga lahko se kaksen avto povozi…

     • Prle

      Ne,samo raje debatiram o mačkah, kot o mačkih.Vidim,da tebi bolj dišijo mački,pa si me malo preveril.Po mojem občutku je tukaj kar nekaj komentatorjev,ki bi se pogovarjali o mačkih.pa veliko sreče, pri iskanju mačkona.

     • garfi

      pa še tole predebatiraj
      Ja,v stari dobri Yugi, se je spomin na to bitko obujal z večjim zanosom kot danes.Ljudi se je pa kar dosti zbralo,kljub mrazu,ponosno in dostojanstveno.

     • Prle

      Včasih je bilo častno oditi na proslavo,danes pa ni več takšnega naboja kot včasih.Ampak ljudje se zavedajo,da je to del naše zgodovine,zato tudi pridejo,da počastijo spomin na padle.Zadovoljen?

     • garfi

      še o dobri yugi

     • Prle

      Uf,premalo je prostora,pošlji mi mail,pa ti bom kaj več napisal.Samo ne govori okrog.

     • garfi

      kdo ti pere možgane

     • Prle

      Nov Gorenjev pralni stroj.Priporočam.

     • garfi

      ki si ga dobil od rtv poptv planet akanalizacije, dela mladine….

     • RATATA

      Prle zavarava z izrazi. Zelo ga boli, ker se ne mori z ničemer identificirat.

 • centurion

  Kaže na to, da bodo lažgoške šeme ne le pregnale samo polarni mraz in
  zimo iz teh krajev, tudi lubadar se jih je ustrašil ter zapušča gozdove
  na Jelovici.

  • komar marko

   med maškarami in lubadarjem ni razlike. Koder se pojavijo je samno katastrofa, 100 let nepopravljiva in nezrase popolnoma NIČ! NIČ!

 • garfi

  levakarski murgelski svinjač “Hun” • 3 ure nazaj
  ti si pa tisti zazigalec kucanove knjige v murglah z kozjo-pedrsko bradico…nc druzga ne upate k strasit staro zensko…pa da je Kucan se tak smrad….ne odtehta takih strahopetnih dejanj …mater ti zahojeno, pijansko k ti ni ljubezni nudila

 • Jovo Jamnica

  He,he,he,he… Dražgoše še na mnoga leta. V devetdesetih so bile skoraj pozabljene. Beton je začel preraščati mah. Potlej pa so stopili domobranci in ustaši na sceno in Dražgoše so spet v polnem sijaju.

  • Rožle

   Jest sm slišu, da si ti stari UDBAŠ …

   • Jovo Jamnica

    Eh, slabo si slišu. Ker je biu moj foter v švapski vojski, so našo familijo pustli pr miru. Tak tumasti niti udbofci niso bli.

    • garfi

     tisti v švapski vojski so bolj tumasti

     • Jovo Jamnica

      Moj foter ni biu prisilno mobiliziran, ker je biu po rodu Švaba.

     • garfi

      in vsi ste socialisti

     • Jovo Jamnica

      Kaj si pa ti, kamen modrosti, bakla učenosti? Demokrat?

     • garfi

      roka resnice

     • Jovo Jamnica

      Tvoja resnica ni moja resnica. Resnic je toliko, kot je ljudi na svetu…

     • garfi

      sedaj ste dvem resnicam dodali že milijarde
      logično po 72 letih socialističnega razvoja
      socialistična resnica je laž

     • Jovo Jamnica

      Ne beli si glave. Povedal sem ti le, kako malo me gane tvoja resnica. Nič drugega.

 • garfi

  moram se strinjati
  troll Jovo Jamnica • eno minuto nazaj
  He,he,he,he… Dražgoše še na mnoga leta. V devetdesetih so bile skoraj pozabljene. Beton je začel preraščati mah. Potlej pa so stopili murgelski jugokomunajzarji na sceno in Dražgoše so spet v polnem jugoslovanskem sijaju.

  • Jovo Jamnica

   Tak se ti dopade moj današnji prvi komentar???

   • garfi

    tvoj moj komentar

  • Anonimni_Profesor

   Ta marksist ne loči, da so prav komunisti prikrivali, da so bili ustaši naš četrti okupator. Verjetno, da je Kardelj lahko lažje dal hrvaškim komunistom naše ozemlje v Istri in drugod.

   • Jovo Jamnica

    Stara mama ti je Roza Luxemburk. Komiji se mi nikol niso dopadli. Me je fotr tak učo.

    • Anonimni_Profesor

     O ne Jovo ti še danes glodaš kako je lahko marksizem sploh razpadel. povej po pravici si pri Rastku Močniku to modrovanje slišal? Ali pri kakem drugem asu?

     • xtc

      Pusti yugo Jovota ravno oni dan je modroval koliko otrok je naredil ženi za časa Yuge:Seveda pa je zamolčal ;da je bil v času “DELANJA” TEH OTROK V GOSTILNI;KJER JE TEŽIL NALIT KELNERICI;OTROKE SO MU PA DELALI “dobri sosedje”:
      Seveda zakaj taka ugotovitev?
      Zato ;ker se hvali on in ne žena;ki ve kdo je oče otrok:
      Toliko o njegovi kredibilnosti:

     • Jovo Jamnica

      Ni važno. Do kruha sem jih spravil, bili moji ali pač ne. Na to sem ponosn.

     • Jovo Jamnica

      Če ti tak praviš, potlej bo že držalo. Le kako bi mogel ugovarjat profesoru??? Edino to ti morem zaupat, da me je v srednji tehniški šoli poučeval STM, profesor s priimkom Petrovič.

 • indijanka

  Nekoč bo lepo

  Nekoč bo lepo,
  ko blazni bomo ob ognjih čepeli
  in bomo odprte rane imeli —
  nekoč bo lepo…

  Pijana bodo legla naša telesa,
  v zubljih steklenih veter bo pel
  in mehke trave in zemlja in mirna drevesa
  bodo tonila v brezmadežni spev.

  Med prsti dnevi bodo drseli kakor semena,
  srca ne bo nam več trgala rast,
  v očeh bodo žarela domača slemena,
  čas večnega molka naša bo last.

  Nekoč bo lepo,
  nekoč bomo roke v prst zakopali
  in bomo življenja sokove spoznali;
  takrat bo lepo…. France Balantič

  • Prle

   Koliko časa si porabila,da si pretipkala to lepo pesmico.Vidim,da bo hit.

   • indijanka

    Hmm..ja. Poznavalec poezije? Te ne poznaš. Prepovedana je bila.

    • Jovo Jamnica

     Balantič

    • Prle

     Saj,vsaka prepovedana stvar je hit.Se motim?

     • indijanka

      Odvisno od stopnje svobode uma, duha in srca…torej pri nas zagotovo..ne.

     • RATATA

      Pust Indijanko namir. Bre!

     • Prle

      Tako kot si napisal prostata.Indijanci so v Ameriki ali v Indiji,ne vem več točno,veš ti?

     • RATATA

      Indijanci so tam, kjer srbov ni.

     • Prle

      Najlepša ti hvala,res.

 • MEFISTO

  Čez en mesec bodo znova imeli veselico.

  Takrat bodo praznovali poboj Pohorskega bataljona, ko so jim Nemci na prošnjo partije naredili uslugo.

  Le nekaj razlike je bilo med obema herojskim bitkama .

  V Dražgošah so se smeli herojski partizani pobegniti na varno šele potem, ko so se prepričali, da ne bo milosti za vaščane.

  Pohorski bataljon pa so smeli zapustiti najbolj zaupanja vredni tovariši že pred bitko.

  • indijanka

   Mefisto…eno čarobno leto ti želim.

   • Prle

    A si pravoslavka?

    • indijanka

     :) kokrat naj ti še povem, da sem Indijanka. To je sicer stanje duha, po krvi sem pa čistokrvna..Mefisto je moj prijatelj in že dolgo ga nisem srečala. S hčerjo sva uživali v sinhroniziranem risanem filmu Balerina in Viktor. Dvorana 1 je bila včeraj zvečer kar polna podobnih deklic kot je moja hči.

     • Prle

      Dobro,dobro,samo ne razburjaj se preveč,baje to škoduje lepoti.

   • MEFISTO

    Z veselicami ob partizanskih zmagah ali brez?

    Lepe želje ti z dodatkom hvaležno vračam.

    • indijanka

     :) priložila sem Balantiča. Izjemno rada ga prebiram. Če bi mu bilo dano daljše življenje bi presegel Prešerna.

     • Prle

      Pa ja ne tistega Prešerna,ki ima v Trbižu trgovino?

     • indijanka

      Švercaš?

     • Prle

      Na žalost,ne več.

 • domovina mili dom

  Zadnji čas je, da domačini razkrijejo resnico Slovencem .
  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=5946536

 • Rožle

  Kučko je pod pručko …
  Tunek pa pod Julko ..
  https://s27.postimg.org/u094zst9v/Tunek_pod_Julko.jpg

  • indijanka

   Luškana :)

  • MEFISTO

   Pod Julijem že, pod Julko pa nikakor ne.

 • RATATA

  Dražgoše so bile nekoč idilična kršanska vas.
  Potem so jo obiskali partizani….

  • Jovo Jamnica

   Ta prvo so bli Švabi…

   • RATATA

    Ja, švabi so se vkopali, partizani so pa s topovi napadali, švabi so pobegnli, partizani so se pa nad vaščani znesli. Tudi tako je ok. Efekt je isti.

    • Jovo Jamnica

     Če nebi blo Švabof, tut partizanof nebi blo.

     • RATATA

      To je pa res.
      In bile bi demokratične volitve, 5% za kp. Semolič pa ne bi mogel talat kap in anorakov.

     • Jovo Jamnica

      Priložnost dela tatu…

     • RATATA

      Samo pri tistih, ki niso moralno razsodni. Našteval ne bom.

     • Jovo Jamnica

      Moralno razsodni imajo med ljudstvom veliko podporo. Moralno razsodne ljudstvo tudi ustoliči. Brez propagande.

     • RATATA

      Razen pri nas, osamosvojeni socialistični respubliki.

     • Jovo Jamnica

      O tem govorim. Naši politiki se ustoličajo s prevaro.

     • RATATA

      Ti jim daš pa glas.

     • Jovo Jamnica

      Ne hodim na volitve od leta 1992…

     • RATATA

      Saj tu je tu.

     • Jovo Jamnica

      Če ne bi bral nasilnih komentov na teh straneh, potem bi kdaj pomislil na varianto, da podprem kakšen programsko ustrezen politični program. Ampak potem se zgrozim, da bi bil v družbi s takšnimi pokvarjenci, ki se izpostavljajo na tem portalu.

     • RATATA

      No tale tvoj odgovor sem zamudil.
      Hun-i, to že veš, so moji dedni sovražniki. Njemu sem namenil prejšnji odgovor.
      Kar pa se tiče pokvarjenosti:
      nikar ne enači to z hitrimi in direktnimi odzivi v odgovorih na stokrat pojasnjeno temo. To je prej kot pokvarjenost vse drugo – predvsem nestrpnost in naveličanost dokazovati sto krat dokazano pokvarjenost tistih, ki so okupacijo zahrbtno izrabili za izvedbo revolucije in prevzem oblasti, ljudstvu so pa natrosili laži in jih s strahovlado “obezkurčili” (tiste, ki niso direkt pobili).
      Toliko, saj si preveč njihov, da bi se še o takšnih temah na dolgo trudil s teboj ukvarjati.
      lp

     • Hun

      eni ne hodmo drugi pa ze tolko let za đabe…no vsaj vztrajni ste

     • RATATA

      To je lepa lastnost. Narediti vse, da le ne bi zapelo moje ime.

 • garfi

  razvoj zlovenije nacizem-socializem-levi fašizem-pederizem-

  • Hun

   in nazadnje Jansizem

   • garfi

    sem popravil hvala

    • Hun

     se mi je zdel da ljubis diktaturo

 • MEFISTO

  Naši tovariši so res hecni.

  Zavezniki enkrat na leto počastijo izkrcanje v Normandiji, ki je potem tudi dejanskokončalo 2. svetovno vojno v Evropi, potem pa delajo.

  Naši tovariši pa pa vse leto praznujejo vsako prasko z Namci ali Italijani, v kateri so bili tepeni, vmes pa plenijo.

 • centurion

  Kolikor se da razumeti, gošarji praznujejo vsako leto
  obletnico poraza- bežanja v hoste Jelovice.
  To (praznovanje poraza, poloma) so jih naučili srbski kolegi
  komunisti medtem, ko so prijateljevali v skupštini SFRJ v Belemgradu.
  Tudi oni so imeli za navečji nacionalni praznik dogodek- katastrofalni
  sramotni poraz proti Turkom na Gazimestanu.
  Kaj pa češ praznovati, če zmag ni in ni…

  • Andrej Benčina

   Ime in Priimek potem pa naprej

  • Hun

   Srbi so vsaj mel vojsko prot turkom..
   mi pa kmete z vilami to je velka razlika

   • RATATA

    Enico si zaslužiš za to neznanje.

 • centurion

  Bi pa lahko v bodoče praznovali za dobljene
  bitke, ki sta jih izbojevala MIRKO in SLAVKO.
  V njune boje je treba dati samo še kraje in datume, da
  bodo dogodki verodostojni tudi za Repeta in Pierazzija.

  • Andrej Benčina

   Kreten

   • centurion

    Jaz pa centurion….

   • garfi

    najljubša zmerljivka murgelskih provokatorjev

    • Andrej Benčina

     Ma ti si en murgelski provokator . Najprej se prijavi z IMENOM IN PRIIMKOM (če imaš jajca) potem komentiraj naprej.

     • garfi

      murgelski svinjači, delal bom kopije vaših zmerljivk in groženj

    • Andrej Benčina

     Samo ste res ene ovce, “garfi” a to je Slovensko ime in ti pametuješ o SLOVENIJI? BUTL

 • MEFISTO

  Konec koncev tudi Srbi z največjim žarom praznujejo bitko na Kosovem polju, ki so jo izgubili.

  • xtc

   Vsako bitko ;ko jo Srbi slavijo so izgubili bolj ali manj:

   • centurion

    AO vojska jih je pognala v morje in na Krf.
    Kompletno hrabro srbsko armado, s kraljem na čelu….

 • Rožle

  Se še spomnete nemško brežiškega turista ?
  Poglejte kako so rdeči mediji vaščane prisilili, da lažejo narodu ..
  https://sendvid.com/2fozcxvu

 • MEFISTO

  Ne razumem, zakaj tovariši skrivajo največjo skrivnost 2. svetovne vojne, da se je Hitler po dražgoški bitki že hotel vdati slovenskim partizanom, pa naši niso sprejeli vdaje, ker so tovariši vztrajali, da žrtve morajo biti, sicer ne biilo nič z revolucijo.

 • xtc

  Lažgoška bitka je lažen mit;ki se nikoli ni zgodil;je lažna pravljica in krut poduk kakšno zlo so bili komunisti za narod;s svojim neodgovornim(namensko) početjem:
  Lažgoše so enaka laž kot celotna rdeče pisana NOBzgodovina;ki omenja ;da so na obočju Yuge zadrževali trideset divizij tretjega Reicha in to celo SSdivizijo Prinz Eugen(ki ni nikoli operirala v yugi);če bi ta bila tu biTitek in njegova četica komunističnih ciganov že zdavnaj bingljala od kje;ker tega ni bilo so preživeli a zgradili gradove laži;ki jih prodajajo:

  • Jovo Jamnica

   Večina ljudi pri nas to ve.

   • xtc

    Ne deluješ mi tako:

    • Andrej Benčina

     butl

     • xtc

      Ne se vikati:

    • Jovo Jamnica

     … in zdaj se naj sekiram zarat tega???

 • Fogglof Tunnek

  Granda, Dežman…lape zapret !!!… In to bi naj bila verodostojna zgodovinarja?… Prosim vas lepo!!!

  • MEFISTO

   Razburjaš se zato, ker ne poznaš resnične zgodovine.

   Ne beri samo pravljičarjev.

   Brata Gruem in Andesen so bili na tem področju boljši.

   • Krtača17

    Ti si seveda bil tam in ste skupaj s švabi sadil rožice. Bednik

    • Mihec S’kumarc

     Tudi tebe so nasral, a ne.

     • Krtača17

      Toliko že vem da se niso za rokce držal

  • xtc

   Glej zgodovina ni ravno zate;drži se raje koz in kur;to ti očitno bolj sedi;oz: si strokovnjak za te zadeve:

 • MEFISTO

  Nekaj dni po dražgoškem partizanskem uspehu so morali Hitlerjevi spremljevalci skrivati pred njim štrike, da se iz obupa ne bi obesil.

 • Krtača17

  Upam da bo tale grandov prašiček takale upal cviliti tudi pred sodiščem….

  • xtc

   Od kje si se pa uzel ti butelj?
   Cviliti bi moral zato;ker gre za dokazljivo zgodovinsko resnico?
   Res si idiot:

  • MEFISTO

   Kaj pa ima sodišče opraviti z dražgoško lažjo?

   Večina kaznivih dejanj gošarjev je že zastarala.

   • Prle

    Gospodje,kje ste bili 30 let nazaj?

    • stajerc5

     Cuj, kaj v restu nimajo casopisa?

     • Prle

      Čuj stari,kaj si to te ti napisal?

  • Mihec S’kumarc

   Več možnosti, da prideš pred sodišče imaš ti.
   Da ne boš cvilil.

   • Krtača17

    Granda bi moral definitivno na zagovor in malo razložit kako in kaj…

    • Mihec S’kumarc

     Bojim pa se, da boš večje težave imel ti. Za začetek sem prijavil tvoj komentar.
     Bomo videli, če boš še dolgo tako korajžen

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • renee

  Domačini so tisti ,ki vedo marsikaj ! Vprašajte jih!

 • Fogglof Tunnek

  Še pomnite tovariši…Dražgoše so še danes pojem junaštva in trpljenja, ki so ga Slovenci prestali med vojno. So primer tega, kako lahko z enotnostjo zmagaš tudi v težkih časih!!!… Ne pa postavljanje spomenika domobrancem v Grahovem!!!

  • Andrej Benčina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • MEFISTO

   Odkod si pa prepisal ta zmedeni tekst?

  • xtc

   Seveda POMNIMO DRAŽGOŠE SOmed rdečuhi VELJALE ZA Švabsko vas ZATO SO TUDI STORILI KAR SO;KAJTI PREBIVALCI SO BILI ZELO PODJETNI;NENAKLONJENI KOMUNIZMU;NAPREDNI;PREMOŽNI IN DELNO POTOMCI NEMCEV_NAKLUČJE?
   nE NITI NE:

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • Krtača17

  Granda domobransko prase

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • garfi

  rtvmurgle o prisegi Hitlerju
  tukaj sem našel to prisego

 • Fogglof Tunnek

  Petokolonaši in malikovalci enega in edinega samodržca bojo zopet popljuvali novico o Dražgošah, nič novega pač…. Večna slava in hvala borcem Cankarjevega bataljona !… Smrt fašizmu, svoboda narodu!!!… Velja tudi danes!!!

  • MEFISTO

   Imaš srečo, Begunje so blizu.

  • Anton

   Res je že čas da se fašisti umaknete.

  • xtc

   tOČNO TAKO SMRT FAŠIZMU;NACIONAL SOCIALIZMU;KOMUNIZMU;SOCIALIZMU IN NJIHOVIM HLAPCEM_sVOBODA NARODU:

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • MEFISTO

  Pravzaaprav ima pa prjatu razmni Fogglof Tunnek prav.

  Dražgoše os res simbolj trpljenja zaradi komunistov, , ki še kar traja

 • Krtača17

  Je pa to lep primer zakaj kvazidesni lahko rečete bajbaj na naslednjih volitvah…

  • garfi
   • Krtača17

    Bajbaj….

    • garfi

     ….tvoja pamet

    • garfi

     Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  • xtc

   sLEJE KOT PREJE BODO MLINI ZA BETON IN ŽELEZO ZAPELI TUDI NA TISTEM LAŽNEM SKRPUCALU;KJER SO PROTI VOLJI DOMAČINOV POKOPALI POBITE VAŠČANE:;ki še čakajo na svoj večni mir in pokoj v blagoslovljenem grobu:

 • garfi

  rtvmurgle o prisegi hitlerju
  tukaj sem našel to prisego
  http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

 • MEFISTO

  Še vedno si upam priseči, da se bom do smrti boril proti krvavemu in nič vrednemu komunizmu.

 • Rožle

  Fogglof ata je pa še manjši kot njegov tovariš Kućko …
  https://s27.postimg.org/u094zst9v/Tunek_pod_Julko.jpg

  • stajerc5

   Jaz pa mislim, da je bil pofoglan tunek sin od Julike, zato se kar na njej visi…Ampak tak majo to tam f tisti familiji!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, tisti ki gnes zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni… Kapish?…. Večina Slovencef je sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem…tote pa smo itak v jame zmetali po vojni… Eni pa hočejo to spremeniti v prvorazredno temo???? I mean WTF!!!

  • Krtača17

   Zato pa pravim da jj lahko samo še zapre štacuno in gre v penzijon. Z zdraharstvom je v slo opravil. Noben ga več ne jebe. Noja razen par oprancev ala prašiček granda

   • Jovo Jamnica

    Stane Granda se nerad izpostavlja. To so ga pregovorili. On se ne ubada z zdrahami med indijanci in kavbojci druge svetovne vojne… Ni potrebe, da ga žališ.

   • Fogglof Tunnek

    Granda bi res lahko šo na dieto…malo preveč špeha, na možganski opni…

    • garfi

     Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

   • garfi

    Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  • Anton

   Da se ne boš zmotil beseda FUKJEN SE NE PIŠE Z DVEMA F…(ffukjen, fukjenf)

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, naši partizani…gnes ZZB… ki so se borili za svobodo in boljše življenje. Ne potrebujejo nobene “sprave”, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja….Kapish desnosučni???

  • Krtača17

   Bolj lepo ni mogel povedat. Sploh glede na mentaliteto domobrančkov na tem pirtalu

   • garfi

    Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  • Anton

   ZZB-zares zblojeni bumbarji

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.
   http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

  • Montana

   hahahahahahaha…

 • Viktorh

  Podobno kot sinoči.
  Človeška ogabnost ne pozna meje:

  Krtača17 • 12 minut nazaj
  Granda domobransko prase

  Če se ne zgane uredništvo, se bom potrudil jaz.
  Če ne drugače, pa bom prijavil spletno stran, ki širi sovraštvo.

  • centurion

   Sicer on,krtača, ni človek.
   Je levičar, komunist.
   Ti pa niso bili nikoli normalni.

  • Olga

   To je njihov namen, ukiniti spletno stran!

 • pokvarjeniSvet

  Še ena resnica kdo stoji za komunizmom, še celo judovski rabin pove resnico….
  https://www.youtube.com/watch?v=bznHze0RKec

  .

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, če se že mora kdo spraviti se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo. Gremo partizani…gremo rdeča zvezda !!!

  • xtc

   Ja in z njim so se najprej pobratili komunisti_torej?

  • Jovo Jamnica

   Teh je bilo samo par tisoč, pa še to v delu slovenskih dežel, ki so bile od turških vpadov dalje, pod vplivom uskokov…

  • Montana

   hahahahahahahaha……

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.kkk

 • xtc

  Zelo zanimivo je opazovati rusofilskokomunistične obsedence;kako se besno zaganjajo vGrando;ki je samo povedal realno dokazljive zgodovinske resnice;ki vse bolj lezejo na plan:
  Seveda popenjeni levorusofilski revčki ne dojemajo;da je pač zgodovina realnost;ki jo je treba sprejeti in ;da je NOB rdeča pravljica;daleč od realnosti: in daje komunizem namerno povzročal konflikte po katerih se je okupator znašal nad prebivalci Slovenije:
  Dražgoše so enaka laž kot zmaga na Kosovem polju ali Ruska pri Kursku(bitko so izgubili;a uspelo jim je ustaviti napredek Nemcev):

 • Fogglof Tunnek

  Slavnostni govornik Martin Premk: “Danes pa se nekateri miselni klečeplazniki sprašujejo, zakaj smo se jim sploh uprli, slišali smo celo, da bi morali okupacijo uklonjeno prenesti.”… Ste čuli desnosučni…ste navadni voluharski klečeplazniki…pa to…

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  • xtc

   Komu so se uprli?S čim?
   Ne izpadaj bebo:

  • RATATA

   Hecen bi morda lahko bil, če se ne bi poiskušal o tej temi, ki je kristalno pojasnjena. Bila je velika polomija in večji zločin v plejadi zločinov nesposobnih in zavrtih zločinskih revolucionarjev.
   Ej ne da se mi z rdečimi pohabljenimi žvalmi ukvarjat.
   Živali pa rad nahranim.

 • garfi

  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte vidva… Granda in Dežman…Dražgoše so postale pojem junaštva, ki mu v takratnem času ni bilo primere v osrčju Evrope…. Kapish???

  • xtc

   Točno tako!
   Postajajo pojem ideološkega idiotizma in laži;ki ga ni para vEU:pRAVILNO tUNNEKnapreduješ:

  • Andrej Benčina

   ++++++++++++++

   • garfi

    Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • Fogglof Tunnek

  Granda: “Režimski mediji ne prikazujejo dogodkov, kot so se dejansko zgodili.”… A vi gospod Granda pa jih prikazujete na Nova24TV?… Samo fprašam.

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • Rožle

  Se še spomnite nemško brežiškega turista ter iskalca zaposlitve pri nas ?
  Poglejte kako so rdeči mediji vaščane prisilili, da lažejo narodu ..
  Bodite pozorni tale punca ima še logotip od F.Tuneka na majici…
  https://sendvid.com/2fozcxvu

 • Fogglof Tunnek

  Eni so upali, da tokrat le pride na proslavo vaš ljubljeni vodja in se pokesa pred fsemi… Seveda se to ni zgodilo.

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • Krtača17

  Foto: “Ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno”

  Tri četrt stoletja od znamenite dražgoške bitke

  8. januar 2017 ob 10:54,
  zadnji poseg: 8. januar 2017 ob 15:16
  Dražgoše – MMC RTV SLO/STA

  Dražgoše so še danes pojem junaštva in trpljenja, ki so ga Slovenci prestali med vojno. So primer tega, kako lahko z enotnostjo zmagaš tudi v težkih časih, je ob 75. obletnici dražgoške bitke poudaril zgodovinar Martin Premk.

  V Dražgošah je potekala osrednja spominska slovesnost ob 75. obletnici dražgoške bitke. Slavnostni govornik je bil zgodovinar Martin Premk. Med navzočimi so bili nekateri vidni politični predstavniki. Poleg predsednika republike Boruta Pahorja med drugim še podpredsednik vlade Dejan Židan in nekdanji predsednik Milan Kučan.

  “Danes tisti, ki zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni,” je dejal Premk in pojasnil, da je večina Slovencev sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem, je dodal.

  “Vsi ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno in na podlagi dejstev, ne pa z lažmi in sovraštvom,” je prepričan Premk, ki je opozoril, da se dogodki druge svetovne vojne brez sramu zlorabljajo za politične boje.

  “Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave’, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja. Če se mora kdo ‘spraviti’, se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo,” je poudaril.

  Slovenci so bili obsojeni na smrt
  Pojasnil je, da so bili Slovenci takrat kot drugi narodi, ki so jih nacisti obravnavali kot manjvredne, obsojeni na smrt. “Danes pa se nekateri miselni klečeplazniki sprašujejo, zakaj smo se jim sploh uprli, slišali smo celo, da bi morali okupacijo uklonjeno prenesti,” je dejal slavnostni govornik.

  Spomnil je, da so se Slovenci nacizmu uprli takoj. Že leta 1941 se je začela poljanska vstaja. Tedaj je Cankarjev bataljon premagal vod nemških policistov. Zmaga je dala zagon vstaji, Nemci pa so kopičili svoje sile, ki bi uničile uporništvo. Zaradi premočnih nemških napadov, se je Cankarjev bataljon umaknil v Dražgoše, ki s svojo lego omogočajo obrambo. Več kot 2500 sovražnikov je 9. januarja 1942 napadlo Dražgoše. Nekaj več kot 200 partizanov se je tri dni v snegu in mrazu upiralo, nato so se umaknili, Nemci pa so se znesli nad nedolžnimi prebivalci. 41 so jih postrelili, ostale so izselili, vas pa porušili, je spomnil Premk.

  Dražgoše so postale pojem junaštva, ki mu v takratnem času ni bilo primere v osrčju Evrope. “Partizanskega boja se ne da izbrisati, vedno bo ostal pojem boja za svobodo, pojem ljubezni do domovine in do svojega naroda,” je še izpostavil Premk.

  • xtc

   Komentar vreden pomilovanjsa;avtorju pa psihiatrično pomoč in kazen zaradi laganja:

   • Andrej Benčina

    butl

    • xtc

     N vikaj se!

  • Fogglof Tunnek

   Desnosučni…lepo si preberite celoten tekst… Vam bo koristilo.

   • xtc

    Neumnosti in laži niso koristne;kot ne natepavanje koz_Tummek:

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • Rožle

  Se še spomnite nemško brežiškega turista ter iskalca zaposlitve pri nas . ?
  Poglejte kako so rdeči mediji vaščane prisilili, da lažejo narodu ..
  Bodite pozorni tale punca ima še logotip od F.Tuneka na majici…
  https://sendvid.com/2fozcxvu

 • Krtača17

  Foto: “Ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno”

  Tri četrt stoletja od znamenite dražgoške bitke

  8. januar 2017 ob 10:54,
  zadnji poseg: 8. januar 2017 ob 15:16
  Dražgoše – MMC RTV SLO/STA

  Dražgoše so še danes pojem junaštva in trpljenja, ki so ga Slovenci prestali med vojno. So primer tega, kako lahko z enotnostjo zmagaš tudi v težkih časih, je ob 75. obletnici dražgoške bitke poudaril zgodovinar Martin Premk.

  V Dražgošah je potekala osrednja spominska slovesnost ob 75. obletnici dražgoške bitke. Slavnostni govornik je bil zgodovinar Martin Premk. Med navzočimi so bili nekateri vidni politični predstavniki. Poleg predsednika republike Boruta Pahorja med drugim še podpredsednik vlade Dejan Židan in nekdanji predsednik Milan Kučan.

  “Danes tisti, ki zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni,” je dejal Premk in pojasnil, da je večina Slovencev sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem, je dodal.

  “Vsi ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno in na podlagi dejstev, ne pa z lažmi in sovraštvom,” je prepričan Premk, ki je opozoril, da se dogodki druge svetovne vojne brez sramu zlorabljajo za politične boje.

  “Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave’, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja. Če se mora kdo ‘spraviti’, se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo,” je poudaril.

  Slovenci so bili obsojeni na smrt
  Pojasnil je, da so bili Slovenci takrat kot drugi narodi, ki so jih nacisti obravnavali kot manjvredne, obsojeni na smrt. “Danes pa se nekateri miselni klečeplazniki sprašujejo, zakaj smo se jim sploh uprli, slišali smo celo, da bi morali okupacijo uklonjeno prenesti,” je dejal slavnostni govornik.

  Spomnil je, da so se Slovenci nacizmu uprli takoj. Že leta 1941 se je začela poljanska vstaja. Tedaj je Cankarjev bataljon premagal vod nemških policistov. Zmaga je dala zagon vstaji, Nemci pa so kopičili svoje sile, ki bi uničile uporništvo. Zaradi premočnih nemških napadov, se je Cankarjev bataljon umaknil v Dražgoše, ki s svojo lego omogočajo obrambo. Več kot 2500 sovražnikov je 9. januarja 1942 napadlo Dražgoše. Nekaj več kot 200 partizanov se je tri dni v snegu in mrazu upiralo, nato so se umaknili, Nemci pa so se znesli nad nedolžnimi prebivalci. 41 so jih postrelili, ostale so izselili, vas pa porušili, je spomnil Premk.

  Dražgoše so postale pojem junaštva, ki mu v takratnem času ni bilo primere v osrčju Evrope. “Partizanskega boja se ne da izbrisati, vedno bo ostal pojem boja za svobodo, pojem ljubezni do domovine in do svojega naroda,” je še izpostavil Premk.

  Takole to gre zdraharji in svečkarji.

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, bo treba še malo več prebrat, da si boste desnosučni ustvarili bolj popolno sliko o Dražgošah. Tole tu na NovaTV je samo skrajšana oblika desničarskega pamfleta, ki se zadnja leta pojavlja po forumih, jasno z namenom omalovažovati NOB, saj jih boli, da se ljudje fsako leto tako množično poklonijo spominu na dogodek, ki dokazuje, da so Slovenci v tistem času imeli pogum in voljo, da se borijo proti okupatorju…eni “Slovenci” pa so se drli Heil Hitler… Tiste smo v jame zmetali !!!

  • Andrej Benčina

   +++++++++++++++++

   • garfi

    Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • xtc

  Prav smešno je videti obupane “tummeke” in”KRTAČARJE” V OBUPU;KO VIDIJO KAKO JIM PRED OČMI PADAJO LAŽNIVI KOMUNISTIČNI MITI;TO JE NEPRECENLJIVO;BOLJ NABIJAJO BOLJ JE JASNO KAKO DEBELO LAŽEJO;AMPAK ZGODOVINA NEUSMILJENO DELA svoje kot resnica;a ne za njih:
  Zato tak obup in vreščanje:

 • Krtača17

  Foto: “Ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno”

  Tri četrt stoletja od znamenite dražgoške bitke

  8. januar 2017 ob 10:54,
  zadnji poseg: 8. januar 2017 ob 15:16
  Dražgoše – MMC RTV SLO/STA

  Dražgoše so še danes pojem junaštva in trpljenja, ki so ga Slovenci prestali med vojno. So primer tega, kako lahko z enotnostjo zmagaš tudi v težkih časih, je ob 75. obletnici dražgoške bitke poudaril zgodovinar Martin Premk.

  V Dražgošah je potekala osrednja spominska slovesnost ob 75. obletnici dražgoške bitke. Slavnostni govornik je bil zgodovinar Martin Premk. Med navzočimi so bili nekateri vidni politični predstavniki. Poleg predsednika republike Boruta Pahorja med drugim še podpredsednik vlade Dejan Židan in nekdanji predsednik Milan Kučan.

  “Danes tisti, ki zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni,” je dejal Premk in pojasnil, da je večina Slovencev sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem, je dodal.

  “Vsi ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno in na podlagi dejstev, ne pa z lažmi in sovraštvom,” je prepričan Premk, ki je opozoril, da se dogodki druge svetovne vojne brez sramu zlorabljajo za politične boje.

  “Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave’, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja. Če se mora kdo ‘spraviti’, se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo,” je poudaril.

  Slovenci so bili obsojeni na smrt
  Pojasnil je, da so bili Slovenci takrat kot drugi narodi, ki so jih nacisti obravnavali kot manjvredne, obsojeni na smrt. “Danes pa se nekateri miselni klečeplazniki sprašujejo, zakaj smo se jim sploh uprli, slišali smo celo, da bi morali okupacijo uklonjeno prenesti,” je dejal slavnostni govornik.

  Spomnil je, da so se Slovenci nacizmu uprli takoj. Že leta 1941 se je začela poljanska vstaja. Tedaj je Cankarjev bataljon premagal vod nemških policistov. Zmaga je dala zagon vstaji, Nemci pa so kopičili svoje sile, ki bi uničile uporništvo. Zaradi premočnih nemških napadov, se je Cankarjev bataljon umaknil v Dražgoše, ki s svojo lego omogočajo obrambo. Več kot 2500 sovražnikov je 9. januarja 1942 napadlo Dražgoše. Nekaj več kot 200 partizanov se je tri dni v snegu in mrazu upiralo, nato so se umaknili, Nemci pa so se znesli nad nedolžnimi prebivalci. 41 so jih postrelili, ostale so izselili, vas pa porušili, je spomnil Premk.

  Dražgoše so postale pojem junaštva, ki mu v takratnem času ni bilo primere v osrčju Evrope. “Partizanskega boja se ne da izbrisati, vedno bo ostal pojem boja za svobodo, pojem ljubezni do domovine in do svojega naroda,” je še izpostavil Premk.

  Pa še enkrat če ste slučajno že pozabili….

  • Darth Vader

   ja ampak…..ti partizani so najprej bankrotiral Jugoslavijo……zdej so pa na odlični poti da še Slovenijo……in to v kontekst “Partizanskega boja se ne da izbrisati, vedno bo ostal pojem boja za svobodo, pojem ljubezni do domovine in do svojega naroda,” sploh ne sodi, saj se vsebinsko izključuje……razen seveda, če se v slogu leve dislektike, ki je diametralno nasprotna realnemu stanju…..na teh proslavcah ne zbirajo ljudje, ki so jim rekli gošarji, ti pa so dokazano SOVRAŽNIKI slovenskega naroda…..gošarji ki so izdajal prave partizanske enote – TIGR……in kradli ljudem hrano po vaseh in se skrival po gošah……danes…..so ugotovili, da jih je preteklost dohitela….al čemu tako slab obisk pravzaprav v Dražgošah? je folk rajši Tino Maze gledal?

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • sunday

  “dejansko slavijo smrt in ne življenje” – saj, rdeči so vedno slavili smrt, življenje so uživali, svoje življenje, tuja življenja so uničevali in smrt sejali in še sejejo zato smrt tudi slavijo, prav to delajo tudi islamisti – no, pa saj so enak – komunisti, islamisti, nacisti, fašisti – vsi isti!!!

 • xtc

  Krtačar predstavlja ves obup levaškorusofilske druščine;ki se jim pred očmi rušijo lažni miti in prvljice;resnica je pač neustavljiva:Prav patetični so vsvojem vreščanju misleč ;da bodo preglasili resnico:

 • Rožle

  Se še spomnite nemško brežiškega turista ter iskalca zaposlitve pri nas ?
  Poglejte kako so rdeči mediji vaščane prisilili, da lažejo narodu ..
  Bodite pozorni tale punca ima še logotip od F.Tuneka na majici…
  https://sendvid.com/2fozcxvu

 • Krtača17

  Pa ponovimo….

  Foto: “Ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno”

  Tri četrt stoletja od znamenite dražgoške bitke

  8. januar 2017 ob 10:54,
  zadnji poseg: 8. januar 2017 ob 15:16
  Dražgoše – MMC RTV SLO/STA

  Dražgoše so še danes pojem junaštva in trpljenja, ki so ga Slovenci prestali med vojno. So primer tega, kako lahko z enotnostjo zmagaš tudi v težkih časih, je ob 75. obletnici dražgoške bitke poudaril zgodovinar Martin Premk.

  V Dražgošah je potekala osrednja spominska slovesnost ob 75. obletnici dražgoške bitke. Slavnostni govornik je bil zgodovinar Martin Premk. Med navzočimi so bili nekateri vidni politični predstavniki. Poleg predsednika republike Boruta Pahorja med drugim še podpredsednik vlade Dejan Židan in nekdanji predsednik Milan Kučan.

  “Danes tisti, ki zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni,” je dejal Premk in pojasnil, da je večina Slovencev sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem, je dodal.

  “Vsi ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno in na podlagi dejstev, ne pa z lažmi in sovraštvom,” je prepričan Premk, ki je opozoril, da se dogodki druge svetovne vojne brez sramu zlorabljajo za politične boje.

  “Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave’, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja. Če se mora kdo ‘spraviti’, se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo,” je poudaril.

  Slovenci so bili obsojeni na smrt
  Pojasnil je, da so bili Slovenci takrat kot drugi narodi, ki so jih nacisti obravnavali kot manjvredne, obsojeni na smrt. “Danes pa se nekateri miselni klečeplazniki sprašujejo, zakaj smo se jim sploh uprli, slišali smo celo, da bi morali okupacijo uklonjeno prenesti,” je dejal slavnostni govornik.

  Spomnil je, da so se Slovenci nacizmu uprli takoj. Že leta 1941 se je začela poljanska vstaja. Tedaj je Cankarjev bataljon premagal vod nemških policistov. Zmaga je dala zagon vstaji, Nemci pa so kopičili svoje sile, ki bi uničile uporništvo. Zaradi premočnih nemških napadov, se je Cankarjev bataljon umaknil v Dražgoše, ki s svojo lego omogočajo obrambo. Več kot 2500 sovražnikov je 9. januarja 1942 napadlo Dražgoše. Nekaj več kot 200 partizanov se je tri dni v snegu in mrazu upiralo, nato so se umaknili, Nemci pa so se znesli nad nedolžnimi prebivalci. 41 so jih postrelili, ostale so izselili, vas pa porušili, je spomnil Premk.

  Dražgoše so postale pojem junaštva, ki mu v takratnem času ni bilo primere v osrčju Evrope. “Partizanskega boja se ne da izbrisati, vedno bo ostal pojem boja za svobodo, pojem ljubezni do domovine in do svojega naroda,” je še izpostavil Premk.

  • xtc

   Ubošček vzemi pomirilo:
   Nič ne pomaga resnica vas prehiteva po levi in desni;niste heroji pač pa zlo naroda:

  • RATATA

   Krtača je pri nas (med hetero fanteki z razrešenim ojdipovim kompleksom) že deset let zavržen izraz za “pičko” ki ti je zaradi nezanimivosti ubila vsak interes do nje.
   Dobro, da te ne vidim (!) In ne poznam!
   Že po prebranem si zmazek na n-to potenco.
   Pa bolj se umivaj, ker zelo zaudarjaš.

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, boj v Dražgošah ali kjerkoli drugje, ne samo fSloveniji, se ne bi mogel končati drugače kot pa z umikom upornikof. Nikjer v Evropi se ne bi skupina 200 gverilcef obdržala, če bi okupator pripeljal toliko vojaštva in policije kot v Dražgošah. Boj je bil ne samo simbolen, ampak tudi vojaški uspeh, saj je padlo več Nemcef kot partizanof, svoj bes pa so nato usmerili v civiliste. Ampak to so počeli pofsod po Evropi in je jasno kršenje mednarodnega prava… A gospod zgodovinar Granda tega ne ve? Ve ve…samo je dobil navodila od Vodje !!!

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • Rožle

  Se še spomnite nemško brežiškega turista ter iskalca zaposlitve pri nas . ?
  Poglejte kako so rdeči mediji vaščane prisilili, da lažejo narodu ..
  Bodite pozorni tale punca ima še logotip od F.Tuneka na majici…
  https://sendvid.com/2fozcxvu

 • Krtača17

  Foto: “Ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno”

  Tri četrt stoletja od znamenite dražgoške bitke

  8. januar 2017 ob 10:54,
  zadnji poseg: 8. januar 2017 ob 15:16
  Dražgoše – MMC RTV SLO/STA

  Dražgoše so še danes pojem junaštva in trpljenja, ki so ga Slovenci prestali med vojno. So primer tega, kako lahko z enotnostjo zmagaš tudi v težkih časih, je ob 75. obletnici dražgoške bitke poudaril zgodovinar Martin Premk.

  V Dražgošah je potekala osrednja spominska slovesnost ob 75. obletnici dražgoške bitke. Slavnostni govornik je bil zgodovinar Martin Premk. Med navzočimi so bili nekateri vidni politični predstavniki. Poleg predsednika republike Boruta Pahorja med drugim še podpredsednik vlade Dejan Židan in nekdanji predsednik Milan Kučan.

  “Danes tisti, ki zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni,” je dejal Premk in pojasnil, da je večina Slovencev sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem, je dodal.

  “Vsi ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno in na podlagi dejstev, ne pa z lažmi in sovraštvom,” je prepričan Premk, ki je opozoril, da se dogodki druge svetovne vojne brez sramu zlorabljajo za politične boje.

  “Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave’, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja. Če se mora kdo ‘spraviti’, se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo,” je poudaril.

  Slovenci so bili obsojeni na smrt
  Pojasnil je, da so bili Slovenci takrat kot drugi narodi, ki so jih nacisti obravnavali kot manjvredne, obsojeni na smrt. “Danes pa se nekateri miselni klečeplazniki sprašujejo, zakaj smo se jim sploh uprli, slišali smo celo, da bi morali okupacijo uklonjeno prenesti,” je dejal slavnostni govornik.

  Spomnil je, da so se Slovenci nacizmu uprli takoj. Že leta 1941 se je začela poljanska vstaja. Tedaj je Cankarjev bataljon premagal vod nemških policistov. Zmaga je dala zagon vstaji, Nemci pa so kopičili svoje sile, ki bi uničile uporništvo. Zaradi premočnih nemških napadov, se je Cankarjev bataljon umaknil v Dražgoše, ki s svojo lego omogočajo obrambo. Več kot 2500 sovražnikov je 9. januarja 1942 napadlo Dražgoše. Nekaj več kot 200 partizanov se je tri dni v snegu in mrazu upiralo, nato so se umaknili, Nemci pa so se znesli nad nedolžnimi prebivalci. 41 so jih postrelili, ostale so izselili, vas pa porušili, je spomnil Premk.

  Dražgoše so postale pojem junaštva, ki mu v takratnem času ni bilo primere v osrčju Evrope. “Partizanskega boja se ne da izbrisati, vedno bo ostal pojem boja za svobodo, pojem ljubezni do domovine in do svojega naroda,” je še izpostavil Premk.

  Kar berite….

 • xtc

  Prav smešno je gledati vse bolj obupane krike opranoglavcev;ki upajo ;da bodo z neumnim ideološkimkričanjem spremenuili svetovno zgodovino in dokazljivo resnico:
  Vse tgo vpitje dokazuje;da vse manj ljudi verjame v lažnive in spesnjene mite;ki so narodu povzročli neizmerno gorje in trpljenje in žrtve:

 • Rožle

  Se še spomnite nemško brežiškega turista ter iskalca zaposlitve pri nas . ?
  Poglejte kako so rdeči mediji vaščane prisilili, da lažejo narodu …
  Bodite pozorni tale punca ima še logotip od F.Tuneka na majici…
  https://sendvid.com/2fozcxvu

  • Krtača17

   Seveda….

   Foto: “Ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno”

   Tri četrt stoletja od znamenite dražgoške bitke

   8. januar 2017 ob 10:54,
   zadnji poseg: 8. januar 2017 ob 15:16
   Dražgoše – MMC RTV SLO/STA

   Dražgoše so še danes pojem junaštva in trpljenja, ki so ga Slovenci prestali med vojno. So primer tega, kako lahko z enotnostjo zmagaš tudi v težkih časih, je ob 75. obletnici dražgoške bitke poudaril zgodovinar Martin Premk.

   V Dražgošah je potekala osrednja spominska slovesnost ob 75. obletnici dražgoške bitke. Slavnostni govornik je bil zgodovinar Martin Premk. Med navzočimi so bili nekateri vidni politični predstavniki. Poleg predsednika republike Boruta Pahorja med drugim še podpredsednik vlade Dejan Židan in nekdanji predsednik Milan Kučan.

   “Danes tisti, ki zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni,” je dejal Premk in pojasnil, da je večina Slovencev sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem, je dodal.

   “Vsi ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno in na podlagi dejstev, ne pa z lažmi in sovraštvom,” je prepričan Premk, ki je opozoril, da se dogodki druge svetovne vojne brez sramu zlorabljajo za politične boje.

   “Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave’, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja. Če se mora kdo ‘spraviti’, se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo,” je poudaril.

   Slovenci so bili obsojeni na smrt
   Pojasnil je, da so bili Slovenci takrat kot drugi narodi, ki so jih nacisti obravnavali kot manjvredne, obsojeni na smrt. “Danes pa se nekateri miselni klečeplazniki sprašujejo, zakaj smo se jim sploh uprli, slišali smo celo, da bi morali okupacijo uklonjeno prenesti,” je dejal slavnostni govornik.

   Spomnil je, da so se Slovenci nacizmu uprli takoj. Že leta 1941 se je začela poljanska vstaja. Tedaj je Cankarjev bataljon premagal vod nemških policistov. Zmaga je dala zagon vstaji, Nemci pa so kopičili svoje sile, ki bi uničile uporništvo. Zaradi premočnih nemških napadov, se je Cankarjev bataljon umaknil v Dražgoše, ki s svojo lego omogočajo obrambo. Več kot 2500 sovražnikov je 9. januarja 1942 napadlo Dražgoše. Nekaj več kot 200 partizanov se je tri dni v snegu in mrazu upiralo, nato so se umaknili, Nemci pa so se znesli nad nedolžnimi prebivalci. 41 so jih postrelili, ostale so izselili, vas pa porušili, je spomnil Premk.

   Dražgoše so postale pojem junaštva, ki mu v takratnem času ni bilo primere v osrčju Evrope. “Partizanskega boja se ne da izbrisati, vedno bo ostal pojem boja za svobodo, pojem ljubezni do domovine in do svojega naroda,” je še izpostavil Premk.

   • Montana

    peče….hahahahahaha…..

   • xtc

    Hi;hi;hi ;a je to text IZ “pokojnega” Pavlihe?
    Tako nazadnjaško deluje:

 • Rožle

  Oda bukowim drvam in ovcam ki jih podpirajo komunayzerje: ************************************************************************************************************************************** Najprej so vaš našuntal … pa to … ************************************************************************************************************************************** Pol so vas skregal … pa to … ************************************************************************************************************************************** Pol so vas v jame metal v paketu … pa to … ************************************************************************************************************************************** Vse so vam pokradli in nacionalizirali … pa to … ************************************************************************************************************************************** Izkoriščajo vas od leta 45 … pa to … ************************************************************************************************************************************** Še eno bratomorno vojno so vam napedenal … pa to … ************************************************************************************************************************************** Uvoz južnaške voŁiŁne baze … pa to … ************************************************************************************************************************************** Pa še 1x … pa še … pa to … heee … ************************************************************************************************************************************** Zdaj vam bojo pa mafijce od dol navozil in jih sodno pooblastili … vse vam bojo pobral … .. ************************************************************************************************************************************** beee ,,, beee ,,, beeee ,,, ***********************************************************************************************************************************

 • Krtača17

  Foto: “Ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno”

  Tri četrt stoletja od znamenite dražgoške bitke

  8. januar 2017 ob 10:54,
  zadnji poseg: 8. januar 2017 ob 15:16
  Dražgoše – MMC RTV SLO/STA

  Dražgoše so še danes pojem junaštva in trpljenja, ki so ga Slovenci prestali med vojno. So primer tega, kako lahko z enotnostjo zmagaš tudi v težkih časih, je ob 75. obletnici dražgoške bitke poudaril zgodovinar Martin Premk.

  V Dražgošah je potekala osrednja spominska slovesnost ob 75. obletnici dražgoške bitke. Slavnostni govornik je bil zgodovinar Martin Premk. Med navzočimi so bili nekateri vidni politični predstavniki. Poleg predsednika republike Boruta Pahorja med drugim še podpredsednik vlade Dejan Židan in nekdanji predsednik Milan Kučan.

  “Danes tisti, ki zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni,” je dejal Premk in pojasnil, da je večina Slovencev sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem, je dodal.

  “Vsi ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno in na podlagi dejstev, ne pa z lažmi in sovraštvom,” je prepričan Premk, ki je opozoril, da se dogodki druge svetovne vojne brez sramu zlorabljajo za politične boje.

  “Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave’, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja. Če se mora kdo ‘spraviti’, se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo,” je poudaril.

  Slovenci so bili obsojeni na smrt
  Pojasnil je, da so bili Slovenci takrat kot drugi narodi, ki so jih nacisti obravnavali kot manjvredne, obsojeni na smrt. “Danes pa se nekateri miselni klečeplazniki sprašujejo, zakaj smo se jim sploh uprli, slišali smo celo, da bi morali okupacijo uklonjeno prenesti,” je dejal slavnostni govornik.

  Spomnil je, da so se Slovenci nacizmu uprli takoj. Že leta 1941 se je začela poljanska vstaja. Tedaj je Cankarjev bataljon premagal vod nemških policistov. Zmaga je dala zagon vstaji, Nemci pa so kopičili svoje sile, ki bi uničile uporništvo. Zaradi premočnih nemških napadov, se je Cankarjev bataljon umaknil v Dražgoše, ki s svojo lego omogočajo obrambo. Več kot 2500 sovražnikov je 9. januarja 1942 napadlo Dražgoše. Nekaj več kot 200 partizanov se je tri dni v snegu in mrazu upiralo, nato so se umaknili, Nemci pa so se znesli nad nedolžnimi prebivalci. 41 so jih postrelili, ostale so izselili, vas pa porušili, je spomnil Premk.

  Dražgoše so postale pojem junaštva, ki mu v takratnem času ni bilo primere v osrčju Evrope. “Partizanskega boja se ne da izbrisati, vedno bo ostal pojem boja za svobodo, pojem ljubezni do domovine in do svojega naroda,” je še izpostavil Premk.

  Kako ene peče…

  • centurion
  • sprehajalec

   “Ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno”

   Poštenost je širok pojem. Predstavljam si, kam cilja ta poštenost omenjena danes v govoru. Lastnost inteligentnih ljudi je, da najdejo kompromis, ne pa da 75 let prodajajo svojo poštenost in ščuvajo iz govorniškega odra.

  • Montana

   hja se vidi , da te še posebej peče…vest te peče!

  • sunday

   danes nas slovencev je manj kot pred 70 leti in za to niso krivi nacisti ampak “osvoboditelji” levi jugo osvoboditelji!!!

 • Rožle

  Fuknte mi tega Idiota nekam s tem limanjem ….

 • Montana

  Verjamem, da so bili pravi in resnični heroji prav prebivalci takratnih Dražgoš. Kvazi partizani so jih strahopetno zapustili in zbežali v svoje brloge. Ostalim pravljicam komunstičnih pravljičarjem ne verjamem! Laži proizvajate že več kot 70 let, vendar so dejstva drugačna.
  Levoućniki se resnice bojite kot hudič križa, ampak s časom pride resnica na plano in o tem bodo pisali zgodovinarji, ki niso pod vašo komando.
  Režim bivše države je bil navadna diktatura kvazi komunistov in ostalih banditov, ki je z nasiljem nad lastnim narodom vsiljevala svojo “resnico” .
  Levoućnikom ne verjamem, pa če rečejo “dober dan”, je treba pogledat skozi okno, da se prepričam.

 • Franjo Trojner

  Zame so Dražgoše ena sama velika tragedija, pa tudi nazoren primer kako se vojaška akcija proti sovražni vojski na naseljenem območju ne izvede. Saj so posledice te nerazumne partizanske akcije in po njihovem begu iz položajev v Dražgošah naravnost grozovite. Vas so partizani zavestno prepustili v nemilost sovražnim vojakom. Nemška vojska je po umiku/begu partizanov iz vasi v navalu besa civilno prebivalstvo pomorila, vas pa z žrvami vred požgala. Kakšna je to zmaga in kje je tu opevano partizansko herojstvo?? Beg zame nikoli ne more biti herojsko dejanje in igubljeno bitko se ne more slaviti, kot zmago. Čemu služijo te predstave v Dražgošah?? Če je to poklon civilnim žrtvam je vse ok vzamem, sprejmem in spoštujem, samo vso neprimerno totalitarno folkloro je potrebno umakniti. Res pa je tudi, če bi mi vojaki slovenske vojske ob osamosvojitveni vojni tako bežali pred srbsko komunistično armado bi bila danes tu srbska enklava in nikoli prva samostojna demokratična država vseh slovencev in tudi v EU in zvezi NATO ne bi bili nikoli, mar ne? Mi vojni veterani vojne za slovenijo nikoli nismo bežali in smo vse bitke izbojevali sami, torej brez tuje pomoči premagali agresorsko vojsko JLA, pa smo danes obravnavani, kot drugorazredni vojni veterani, oni iz zveze NOB imajo še danes tudi od nove države priznane privilegije, da te kap in koliko jih še živi, nekateri so zgleda že z tremi leti starosti s puško na rami odkorakali v boj, te pa razumi, če lahko.

  • xtc

   Očitno ti ni jasno Dražgoše so bile napredna in premožna vas;ki ni marala komunistov;zato so bili “potrošna roba”_veljali so za “ŠVABSKO VAS”:

  • sunday

   z vsem kar si napisal se strinjam, saj tudi sam spadam med veterane, žal je mala razlika – danes tu JE srbska enklava, srbska kolonija – in to je dokaz, da smo vojno za slovenijo izgubili – po vojni, ko so izvolili srbofile, levičarje, ritoliznike in izdajalce naroda, slovenskega naroda, ki še danes uvaža jugose in jim daje službe, kjer ni potrebno delati ampak nadzirati ali lenariti!!!

 • Rožle

  Se še spomnite nemško brežiškega turista ter iskalca zaposlitve pri nas . ?
  Poglejte kako so rdeči mediji vaščane prisilili, da lažejo narodu..
  Bodite pozorni tale punca ima še logotip od F.Tuneka na majici…
  https://sendvid.com/2fozcxvu

 • xtc

  Človek se le veselo nasmeji obupnim poizkusom parih obupanih levih kričačv;ki upaj;da bodo spremenili neustavljivo_vse manj ljudi zanimajolažnivi komunistični miti in pravljice;svoje je nredil tudi internet ;kje lahko ljudje dostopajo tudi v tujino na ideološko neobremenjene portle;ki razkrivajo komunistične laži kot so Dražgoše in še kaj to spravlja levake v obup;zanimanje za laži upada;kogar še zanima to ;da zozurpiraš okupatorj;da ti nato po tvoji zaslugi pobije lasten narod?
  Normalnega ne;kvečjemu te vsak normalen pošlje na psihiatrijo:

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Nemci so spoštovali Josipa Broza Tita in se delali norca iz njihovih hlapcef domobrancef. Dejstvo… https://www.youtube.com/watch?v=8U0i294GEKY

  • garfi

   V prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj z Sovjeti zasedel ubogo Poljsko. Navdušenje KPS nad Hitlerjem se je izkazalo v organiziranju množične manifestacije: naščuvali so kmete, ki so v Trebnjem in na pohodu proti nemški meji manifestirali za priključitev tega dela Slovenije k nemškemu Rajhu. Italijani so ob tej priliki ostro reagirali. Padli so mnogi talci. V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.

  • karlina

   A bejz no, to pa res prvič slišim, itak , da so ga, saj so mu dajali in posojali denar. a ne.

 • xtc

  Pravzaprav me obupno in grozeče;kiričanje obupanih levakov tule;ravzaprav zabava:
  Zajkaj?
  Zato ;ker njihov obup in jeza nakazujeta;da vidijo ;da se laži;miti inpotvorbe rušijo in da zanimajo vse manj ljudi in da resnica prihaja na dan pa ;če si jo še tako obupno prizadevajo ustaviti z vsemi sredstvi:
  lJUDI KOT SO Tunnnek;Krtača in še pa podobnih tule;ne moreš sovražiti lahko jih le pomiluješ v njihovui zablodi in pošlješ na zdravljenje in soočenje z resnično zgodovino:

 • garfi

  svinjanje članka, levičarskega trolla
  Krtača17 • eno uro nazaj
  Granda domobransko prase
  takle mamo press

  • Fogglof Tunnek

   To pa res ni blo lepo…

   • garfi

    Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

    • Fogglof Tunnek

     Tudi to ni lepo…

     • garfi

      Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

     • RATATA

      Je pa res.

     • Krtača17

      ….so pa zmagal na koncu, kaj čmo. Al so mogoče domobranci?

    • karlina

     TOČNOOOOOO , pa saj to vedo vsi v Evropi in celem svetu, ni čudno, da nas prav nihče več ne mara, oz . nas niso nikoli.

   • RATATA

    Lažeš prase, da tako misliš.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte desnosučni, najprej se moramo zediniti na dejstvu, da so tujci prinesli vojno k nam, mi smo bili žrtve… reagirali so posamezniki tako ali drugače, a fseeno, OKUPATOR je bil agresor, mi smo bili žrtve!.. Žal so eni reagirali v smeri izdaje…posrani petokolonaši !!!

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  • RATATA

   Ti si najprej žrtev narave. Sicer ne vem ali si poškodovan pri carskem rezu, kleščnem porodu ali se ti je za dlje časa popkovina okrog vratu zadrgnila.
   Napredoval si pa nazaj.
   A že dvigaš glavo.
   Lej imam par zamaškov, ti jih lahko pošljem. Napiš naslov, pa dobiš.

  • FORT WORTH

   Cuj fogglof…ti in tebi podobni morate pomesti najprej pred svojim kolaborantsko ruskim pragom. Takrat leta 41 ste kolaborirali z rusi in leta 91 z srbi.

   • Fogglof Tunnek

    Čuj, napačna interpretacija zgodovine…ali pa oprani možgani…

  • karlina

   ZRTVE SO BILI SAMO PRAVI , DOMOLJUBNI ,VERNI SLOVENCI, kdaj vam bo za vraga ze to kristalno jasno.

 • garfi

  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • domovina mili dom

  Sram je lahko te komunistične hostarske ….Tu se vidi njihova strahopetna hrabrost. Če bi imeli jajca, bi se do zadnje kaplje krvi borili za to vas in bi skupaj v boju junaško padli za svobodno Slovenijo. Tako pa so stisnili piz** in pobegnili, vaščane pa pustili v smrt.
  Vsa resnica je ta, da so se borili za lastne riti, vedrili do konca. Potem pa začeli pobijali lastni narod.

  • Fogglof Tunnek

   Napačna interpretacija zgodovine…ali pa oprani možgani…

  • karlina

   Večkrat sem ze omenila, da so ti njihovi bedni potomci, še hujši, še bolj nevarni in še bolj nori, kot so bili njihovi starši.

   • domovina mili dom

    To je edina pravljica z bizarnim koncem.

 • garfi

  Junija 1942 je partizanska stran trem italijanskim divizijam poslala anonimne dopise, arhivirane v Rimu pri italijanski vojski – ti dopisi so javnosti dostopni – da partizani pripravljajo velik oborožen napad na samo Ljubljano. Italijani, z vso verjetnostjo v dogovoru s partizani, so zato preventivno, največ v Ljubljani in na Dolenjskem, aretirali 25.000 mož in fantov, sposobnih nositi in uporabljati orožje in so jih odpeljali v italijanska taborišča. Tisoči teh, nekomunistov, so izgubili življenje na Rabu, v Gonarsu in drugih italijanskih taboriščih. Partizani so s to akcijo pripravili Slovenijo na revolucijo, brez teh 25.000, odpeljanih v taborišča, je bilo revolucijo lažje izvajati.
  http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

  • Fogglof Tunnek

   To glih ne bo držalo!!!

   • garfi

    napiši svojo knjigo

    Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

    Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

    • Krtača17

     hahahaha ha

     • garfi

      imaš še kaj drugega v glavi murgelski troll ?

     • Krtača17

      Imam tele samo ne za tebe, si pod podnom

     • garfi

      imaš še kaj drugega v glavi murgelski troll ?

  • Fogglof Tunnek

   Čuj maček muri, tisti, ki napade neko državo je bil in bo ostal imenovan AGRESOR, tisti, ki brani domovino je bil in bo ostal imenovan DOMOLJUB, tisti, ki sodeluje z okupatorjem pa je bil in bo ostal imenovan IZDAJALEC LASTNEGA NARODA, pa naj si bo to v Sloveniji, v Franciji, v Iraku, v Vietnamu ali v Siriji. Tako pač je in nič drugače.

   • karlina

    A tvoji so branili domovino pred okupatorjem, to pa res prvič slišim veš-figo broško so jo komunisti branili pred okupatorjem, branili so same sebe, pred domoljubnimi in vernimi SLOVENCI, borili so se za svojo oblast, borili so se s krvavimi rokami, prelite krvi nedolznih in nič krivih SLOVENCEV, brigalo je njih, kaj je 2. svetovna vojna , izrabili so jo za pomor lastnih ljudi in veš, nek izobrazen gospod mi je nekoč dejal, da bi naredili komunisti drzavljansko vojno tudi, če ne bi bilo 2. svetovne vojne, edino mogoče ne bi bilo toliko 100.000 pomorjenih domoljubnih Slovencev , tako pa jim je 2. svetovna vojna prišla še kako zelo, zelo prav, da so se skrivali morilci lastnega naroda in naredili genocid, v ozadju okupatorja.

 • garfi

  Zgodaj, od februarja 1942, so se partizani – sam Boris Kidrič in dr. Aleš Bebler – na Bledu sestajali s šefom Gestapa Rozumeckom s partizanskim imenom Rožica. Rezultat: partizani se odpovedo vsaki resni akciji proti okupatorju, predvsem bodo pustili pri miru glavne železniške proge in ceste. Nadaljevali bodo zaradi videza NOB z malimi, vojaško nepomembnimi akcijami. Partizani so poskrbeli celo za krivce teh nepomembnih akcij, te so denuncirali Gestapu. Kot pravilo so bili denuncirani narodno zavedni Slovenci nekomunisti. V najkrajšem času so gestapovske postojanke na Gorenjskem in Štajerskem sklepale cel kup lokalnih sporazumov s partizani.
  Gestapo je sprejel, da aretirane partizane, predvsem komuniste, izpusti iz svojih zaporov. Partizani so imeli prosto pot in delovanje na področju, ki je bilo primerno oddaljeno od prometnih povezav, večjih krajev in mest. Kot posebno uslugo Kidriču je Gestapo poslal v Ljubljano k Italijanom svoje agente, katerim so Italijani predali zaprto Zdenko Kidrič in Prežihovega Voranca. Te osebe so gestapovci prepeljali na Gorenjsko. Zdenko Kidrič so pustili na svobodo in Prežihovega Voranca so zaprli v taborišče, ki je bilo bivališče zadržanih sovjetskih diplomatov.
  Ta množična kolaboracija z nemškimi nacisti na Gorenjskem in Štajerskem je trajala bolj ali manj do konca vojne.
  http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

 • garfi

  V prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj z Sovjeti zasedel ubogo Poljsko. Navdušenje KPS nad Hitlerjem se je izkazalo v organiziranju množične manifestacije: naščuvali so kmete, ki so v Trebnjem in na pohodu proti nemški meji manifestirali za priključitev tega dela Slovenije k nemškemu Rajhu. Italijani so ob tej priliki ostro reagirali. Padli so mnogi talci. V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.
  http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

 • MEFISTO

  Eden od pohodnik je povedal, da se je deležil phoda, ker naj bi njegov ata streljal pri bičkovi skALI.

  Da ga ni sram!.

  Drugi pohodnik pa je prostodušno priznal, da se je udeležil pohoda zaradi rekreacije in se zameri tam prisotnemu brkaču..

  Ja, na takem pohodu se dobro je in pije, seveda na stroške davkoplačevalcev.

  Ne razumem, zakaj se dražgoške veselice nikoli ne udeleži Fogglof Tunnek s svojimi ostalimi nicki.

  Morda pa le sumi, da v dražgoški bitki s strani gošarjev le ni šlo za dober namen.

 • Krtača17

  Naslov bi se moral glasiti: ” Bodo petokolonaši nanovo napisali zgodovinska dejstva?”

 • Krtača17

  Pa poglejmo kaj je sporočil tale gospod. Mogoče boste dojeli sporočilo:

  Foto: “Ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno”

  Tri četrt stoletja od znamenite dražgoške bitke

  8. januar 2017 ob 10:54,
  zadnji poseg: 8. januar 2017 ob 15:16
  Dražgoše – MMC RTV SLO/STA

  Dražgoše so še danes pojem junaštva in trpljenja, ki so ga Slovenci prestali med vojno. So primer tega, kako lahko z enotnostjo zmagaš tudi v težkih časih, je ob 75. obletnici dražgoške bitke poudaril zgodovinar Martin Premk.

  V Dražgošah je potekala osrednja spominska slovesnost ob 75. obletnici dražgoške bitke. Slavnostni govornik je bil zgodovinar Martin Premk. Med navzočimi so bili nekateri vidni politični predstavniki. Poleg predsednika republike Boruta Pahorja med drugim še podpredsednik vlade Dejan Židan in nekdanji predsednik Milan Kučan.

  “Danes tisti, ki zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni,” je dejal Premk in pojasnil, da je večina Slovencev sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem, je dodal.

  “Vsi ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno in na podlagi dejstev, ne pa z lažmi in sovraštvom,” je prepričan Premk, ki je opozoril, da se dogodki druge svetovne vojne brez sramu zlorabljajo za politične boje.

  “Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave’, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja. Če se mora kdo ‘spraviti’, se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo,” je poudaril.

  Slovenci so bili obsojeni na smrt
  Pojasnil je, da so bili Slovenci takrat kot drugi narodi, ki so jih nacisti obravnavali kot manjvredne, obsojeni na smrt. “Danes pa se nekateri miselni klečeplazniki sprašujejo, zakaj smo se jim sploh uprli, slišali smo celo, da bi morali okupacijo uklonjeno prenesti,” je dejal slavnostni govornik.

  Spomnil je, da so se Slovenci nacizmu uprli takoj. Že leta 1941 se je začela poljanska vstaja. Tedaj je Cankarjev bataljon premagal vod nemških policistov. Zmaga je dala zagon vstaji, Nemci pa so kopičili svoje sile, ki bi uničile uporništvo. Zaradi premočnih nemških napadov, se je Cankarjev bataljon umaknil v Dražgoše, ki s svojo lego omogočajo obrambo. Več kot 2500 sovražnikov je 9. januarja 1942 napadlo Dražgoše. Nekaj več kot 200 partizanov se je tri dni v snegu in mrazu upiralo, nato so se umaknili, Nemci pa so se znesli nad nedolžnimi prebivalci. 41 so jih postrelili, ostale so izselili, vas pa porušili, je spomnil Premk.

  Dražgoše so postale pojem junaštva, ki mu v takratnem času ni bilo primere v osrčju Evrope. “Partizanskega boja se ne da izbrisati, vedno bo ostal pojem boja za svobodo, pojem ljubezni do domovine in do svojega naroda,” je še izpostavil Premk.

  • xtc

   Očitno tabletkeza pomiitev proti resnici ne primejo_he;he;he:

  • RATATA

   Slovenski komunist je vedno znal poskrbeti, da je pošten slovenski človek zelo trpel, če ga že ni spravil na oni svet.

   • Krtača17

    Niso bili vsi patizani komunisti. Se bom pa vedno postavil za tistega ki je branil slovensko zemljo (pa četudi se izkazalo da je naredil napako, vsaj poizkusil je) in vedno v gnoj potopil petokolonaša, izdajalca skratka….

    • RATATA

     Koliko manj žrtev med Slovenci bi bilo, če ti delomrzneži ne bi bolano pokali.
     Če so bili polnoletni, nimajo opravičila.
     O partizanih mi ne moreš nič povedat. Sem jih imel doma in poznam njihovo jezo do komunistov.
     Dojemi, da si nula-nič-zero-nada…
     Še prah nisi.

     • karlina

      Tudi moja stara očeta sta bila tiho o partizanstvu do konca, kajti če bi povedala resnico, bi jih ze pospravili komunsti, ali odpeljali na Goli otok, ljudi je bilo stah govoriti resnico, ki so jo doziveli, šele sedaj si Pričevalci upajo povedati pravo resnico o vsem , kar so doziveli, videli in kaj se je dogajalo, ampak ne-ti komunistični bedaki bodo še vedno v isti rog trobili svoje lazi.

    • garfi

     Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.u

  • montyamp

   LAŽ IMA VEDNO VEČJI UČINEK KOT RESNICA .
   Stalin je naučil komunistično golazen grozodejstev in to bankrot fašistično morijo , trop komunističnih hijen imenuje ,
   LJUBEZEN DO NARODA .
   Menda se ljubezen do naroda meri v številu HUDIH JAM .

  • orsa

   Kako boš pa zagovarjal vse te poboje, ki so jih tvoji opevani partizani naredili po končani vojni.
   Ne imej Kučana za kakega pomembnega politika, ki je bil na proslavi v Dražgošah, on je že odsluženi in naj roma v koš za smeti, preveč gorja je naredil med Slovenci. Kako se še sploh upa pojavljati na tv – seveda na nacionalni tv – pri vsaki besedi, ki jo izreče je laž, kar je dokazal z begom pred soočenjem.In še to – če bi bila ta bitka v Dražgošah tako zelo junaška, zakaj so potem pobili toliko civilistov in vas požgali. Zakaj so se partizani umaknili v vas, lahko bi se kam drugam in s tem rešili marsikatero življenje – bo že držalo, kjer so se pojavili, so sejali smrt.

  • radames

   Zgoraj govornik omenja sovraštvo. Prvotna partizanska himna, ki je nastala že leta 1941 in jo je napisal Matej Bor, v prvih verzih pove tole:

   Razpnite čez ves svet vešala,
   naš bog so: rop, požig, umor!
   Divjajte! Kri je zakričala!

   Ti verzi izpričujejo čisto sovraštvo. Komunizem je ideologija sovraštva, ki je eden temeljev komunizma. Brez sovraštva ni pobijanj, brez sovraštva ni komunizma.

 • garfi

  Primorska
  Vsa Primorska je bila pod italijansko oblastjo do septembra 1943. Italijanom se je z vojsko in še bolj s fašistično milico posrečilo blokirati razvoj partizanstva. Zato v tem delu ni bilo vse do septembra 1943 kaj več kot 100 partizanov in še to večinoma tistih, ki jih je OF poslala iz osrednje Slovenije na Primorsko.
  (…)
  Še med tragiko na goriški fronti, kjer so partizani načrtno žrtvovali več kot 3000 prisilno mobiliziranih mladih primorskih fantov, so partizani v gornji Soški in Kanalski dolini že sklenili premirje, ki je nacistom jamčilo varnost cestne in železniške povezave na liniji Beljak – Tržič – Videm. Po tej transportni liniji je šlo do 90% vojaškega transporta iz Avstrije (takrat Nemčije) v Italijo. Železniška proga med Pontebbo in Vidmom je ekstremno ranljiva, ena sama bomba bi napravila dolgotrajno ogromno škodo. Dejansko so to lahko rušljivo progo zavezniki z avioni rušili šele od jeseni 1944 dalje.
  Podoben sporazum je bil podpisan konec septembra 1943 na sodniji v Bovcu na Goriškem med SS in Maksom Miklavčičem, ki je bil župan v Kobaridu in med politkomisarjem Skalarjem. Sporazum je določal, da smejo partizani nemoteno imeti oborožene sile, ti pa so se obvezali, da ne bodo ovirali premikov nemških čet …
  S tem je bilo skladno tudi povelje glavnega partizanskega štaba, na katerem sta podpisana B. Kraigher, politkomisar in Jaka Avšič, general, z dne 12. septembra 1943: »Nemce, pomikajoče se na sever, pustite pri miru.«
  Vsakršno partizansko vojaško NOB akcijo, in to na ozemlju celotne Primorske, je dokončno onemogočilo premirje, sklenjeno v Biljah pri Gorici in nato v Idriji med 3. in 6. julijem 1944. Na to premirje so se pripravljali več mesecev. Najbolj aktiven je bil grof Marino Pace, ki je imel kot prefekt Goriške ogromno opraviti s partizani. Partizani so oklevali s to pogodbo, toda ko so Nemci v Baški grapi obkolili in deloma zajeli dve veliki enoti partizanov, so sporazum hitro podpisali in tako rešili obkoljene in zajete partizane, ki so jih Nemci takoj ob premirju izpustili. Dokument so podpisali general nemške vojske Ludwig Kübler, ki je bil poveljnik v Istri in Primorskem, prvi človek SS s tega območja – general Odilo Globotschnigg, goriški prefekt grof Marino Pace, goriški župan grof Alessio Coronini Cronberg, dr. Friedrich Rainer, obrambni komisar Adriatisches Küstenland. Partizane so zastopali predsednik OF za Primorsko France Bevk, tajnik OF za Primorsko dr. Jože Vilfan in Jožef Srebrnič, poslanec v Rimu, leta 1924!
  Glavna določila sporazuma so bila:
  a) zajamčeno svobodno partizansko ozemlje je vsa Primorske razen 10 km pasu ob železnici;
  b) nenapadanje Nemcev in partizanov.
  Sporazum je vseboval še neke gospodarske odločbe.
  Originalna pogodba se hrani v Ljubljani. Najbolj je bil zanimiv 4 ali 5 člen, ki določa: partizani lahko občasno rušijo železniško progo (tudi progo Postojna–Trst!) pod pogojem, da predčasno obvestijo Nemce in da škoda ne bo zahtevala več kot eno uro, da se popravi. Ta člen so pogosto uporabljali v premirjih z Nemci, očitno z namenom, da se ustvari videz NOB akcij. S premirjem so bili seznanjeni tudi v Ljubljani, kjer je nastalo silno razburjenje in je SS–general Erwin Rösener potem v posebnem razglasu, 7. julija 1944, ki ga je objavil časopis Jutro, izjavil, da sporazum za Ljubljansko pokrajino ne velja.
  To premirje je zakrivilo tragedijo Črnega vrha. Ko so bili domobranci napadeni, so prosili za pomoč Nemce, ki so zaradi premirja to pomoč odklonili. Prepovedali so tudi pomoč s strani domobrancev iz ljubljanske pokrajine! Posledica: Črni vrh je padel in 120 tamkajšnjih ljudi je v borbi in po njej izgubilo življenje.
  Premirje je držalo do konca aprila 1945. 23. aprila sta se pred Ilirsko Bistrico predali partizanom dve nemški diviziji, zmanjkalo jim je hrane in municije. S tem je bila pot v Trst za partizane prosta, za vse Nemce pa je predaja pomenila pot v smrt nekje pri Reki in Sušku.
  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.
  http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

 • xtc

  Trunnek in Krtača sta vse bolj obupana_pazite_bodite nežni do niju_ju bo še infarkt _od resnice;he;he:

 • piko8

  komunistična vrlina je laž, podtikanje, kraja, ovajanje in likvidacije drugače mislečih!!!

  • Krtača17

   Samo za tebe, naj te žge: Danes tisti, ki zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni,” je dejal Premk in pojasnil, da je večina Slovencev sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem, je dodal.

   • garfi

    Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

   • xtc

    ZaKAJ LAŽEŠ?
    rES SO BILI RAZDVOJENI:
    mED TISTE K;KI NISO MARALI KOMUNISTE IN HOSTARJE(POŠTENE) IN LENUHE IN BARABE;KI SO SE DRUŽILE Z NJIMI_LE TE PA POBIJALI ZAVEDNE Slovence kot so bili Hribarji;Natlačen; in druge;ki pač niso marali komunistične drhali in komunizma:

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • MEFISTO

    Premk pa je zamolčal, da se je še večja večina Slovencev upravičeno bala hostarjev..

    Kadar so odšli od hiše, za njimi ni ostalo veliko.

    Največkrat kak mrtev in pa rdeči petelin v strehi.

   • garfi

    Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

   • Viktorh

    ..tik – tak, tik – tak…

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • MEFISTO

  Koliko dni po Dražgošah in Osankarici je pravi pust?

 • garfi

  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

 • FORT WORTH

  Banda boljsevisticna leta 41 so kolaborirali z rusi leta 91 pa s srbi.
  Samo da bi vladali in nemoteno nacionalizirali , kradli pozneje pa prihvatizirali.
  Danes so pa 50 letni heroji z borcevskimi exstra penzijami.
  Proti Slovenstvo se nadaljuje mi pa samo memocno gledamo,kako nam kanibali zrejo drzavo !

 • xtc

  pRAVZAPRAV JE OBUP PARIH KOMUNISTIČNIH KOENTATORJEV ŽE SMEEN;ZATO KER NJIHOV OBUP ;JEZA;GROŽNJE ;BES IN LAŽ nakazujeta na obup;ki prihaja z neizbežno zgodovinsko resnico;ki jih razgalja:

 • xtc

  DrŽGOŠE SO LE IDEOLOŠKA MEGLA;KI BO IZGINILAS SKRPUCALOM VRED;KO BO DRŽAVA V BANKROTU NAROD PA PRED REALNOTJO ;ZATO VERŠČANJE IZ OBUPA:

 • MEFISTO

  Le tole bom še pripomnil, da jih ni sram!

  Na truplih 40 pstreljenih domačinov, na tpljenju 71 vaščanov, ki so bili odpeljani v koncentracijska taorišča, odkoder se vsi niso vsi vrnili, in na razvalinah požgane vasi zganjajo svojo veselilco in spreminjajo zgodovino kot se je dogajala ter laž oznanjajo za resnico..

  • Aresnica

   MEFISTO – kaj naj rečem_ na žalost – to kar si napisal je Aresnica (absolutna resnica)
   _________________
   Lep pozdrav

 • samotoje

  Tole vsakoletno šemljenje in malikovanje lažnih malikov je groteskno. Na škofjeloškem gradu, ob rešenih zlatih dražgoških oltarjih smo iz ust eminentnega zgodovinarja in takorekoč iz prve roke slišali, kaj se je v resnici dogajalo v Dražgošah. ZZB bi se morala opravičiti potomcem pobitih Dražgošanov, potomcem pobitih partizanov, ki so naivno nasedli komunističnim barabam, in vsej slovenski javnosti za laganje, poboje in sramotno strahopetstvo.
  Vlada pa bi morala še enkrat preveriti upravičenost izplačevanja borčevskih pokojnin. Koliko je bilo pridobljenih z goljufijo?

 • garfi

  ZZB NOB je glede Hude Jame napadla celo predsednika države
  V času pričetka pietetnega pokopa zverinsko pobitih in za enajstimi pregradami zazidanih žrtev, za katere se že od leta 1991 dalje borijo posamezniki, je ZZB NOB napadla celo predsednika države. Njegovo udeležbo so označili za krepitev nestrpnosti in sprevračanje zgodovinskih dejstev. Kaj si mislijo o skupinah in posameznikih, ki se trudijo z odkrivanjem zamolčanih morišč, ki želijo žrtve dostojno pokopati, ki jim želijo dati ime in priimek, si lahko brez težav predstavljamo. Ne moremo enostavno zamahniti z roko in se zadovoljiti, da gre za primitivce in jih hkrati financirati!
  http://www.demokracija.si/komentar/lucija-sikovec-usaj-ali-bo-2017-zadnje-leto-zzb-nob.html

 • garfi

  Po podatkih Erar.si je slovenska država od leta 2003 do novembra 2016 ZZB NOB izplačala 7.234.786,48 EUR, npr. samo junija 2016 383.906,14 EUR. In kaj smo dobili za naš denar? Kajti gre za naš denar, ne pozabite!

  • Vrhovni sodnik

   Mlade partizane, naraščaj vzagajajo, saj si videl na Kotnikovi SKO pa to.

   • RATATA

    Ampak mlada partizanka (omorika tanka) je pa dobro “kolo vodila”!
    Matr sm znerviran… pa take..
    Banda hudičeva.

   • garfi

    pa količki so dragi in rdeče cunje

 • garfi

  Sreda, 29 April 2015 19:36
  Boljševikom
  privilegije, nam pa kredite!!!
  Naravnost šokanten pa je podatek, koliko denarja je iz državnega proračuna v
  zadnjih 12 letih šlo za tovrstne penzije. Podatki ministrstva za delo
  izkazujejo, da je v letih 2000 – 2012 državna blagajna bila olajšana kar za 660
  milijonov evrov za tiste, ki so se dejansko borili ter za tiste, ki so bili pač
  družinski člani dotičnega borca.
  http://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/873-boljevikom-privilegije-nam-pa-kredite

 • garfi

  Prepoved borčevske zveze? Jaz sem takoj ZA!
  Borci, rojeni po letu 1945
  Pa poglejmo, zakaj obstajajo resni razlogi za izbris borčevske zveze. Namreč, osrednje združenje borcev je bilo nekdaj znano kot Zveza združenj borcev NOB, torej organizacija vojnih veteranov, ki je v času prejšnjega režima imela status družbeno-politične organizacije, kar pomeni, da je tako rekoč vsaka vas in vsaka delovna organizacija imela svojo »borčevsko« celico. Pred leti se je preimenovala v Zvezo združenj borcev za vrednote NOB, saj je neposrednih udeležencev druge svetovne vojne že zelo malo, skoraj nič. In če pogledamo kadrovsko sestavo vodstvenih organov omenjene organizacije, lahko ugotovimo, da jo večinoma sestavljajo ljudje, rojeni po letu 1945. Gre torej za interesno združenje, ki naj bi nadaljevalo izročilo NOB. Pardon, izročilo Čebin.
  http://www.demokracija.si/fokus/prepoved-borcevske-zveze-jaz-sem-takoj-za.html

 • garfi

  Vrednote NOB? Revolucije!
  Kaj pravzaprav so vrednote NOB? Kratica, kot vemo, pomeni »narodno-osvobodilni boj« oz. »narodno-osvobodilna borba«. Velika večina Slovencev to zmotno enači z bojem proti okupatorju. Namreč, sintagma »narodno-osvobodilni boj« je le (namerno?) napačen prevod iz srbskega jezika, kjer »narodno« po slovensko pomeni »ljudsko« (tudi zato smo imeli »ljudsko« milico in »ljudsko« armado, ki nas je tudi napadla). Gre torej za »ljudsko-osvobodilni boj«, kar je po marksističnem novoreku v resnici razredni boj. Revolucija v pravem pomenu besede torej. Če torej prevedemo ime združenja v nam razumljiv jezik, gre za zvezo združenj borcev za vrednote revolucije. In to ne katerekoli revolucije, pač pa leninsko-stalinistične revolucije, katere bistvo je nasilen prevzem oblasti ter poboj vseh nasprotnikov, tudi potencialnih – seveda je vključena tudi prisvojitev njihovega premoženja. Kako je to izgledalo v praksi, se je pokazalo že v času od leta 1941 dalje. Nasilje, rop, umor – vse to je bilo bistvo delovanja komunistične partije preko svojih »udarnih pesti«, to je VOS, KNOJ, OZNA, kasneje Udba oz. SDV. In navsezadnje tudi partizanstvo kot tako, ne glede na to, da so se vanj vključevali preprosti ljudje, ki o komunizmu niso vedeli nič, vendar so padli pod vpliv indoktrinacije ter pomagali pri iztrebljanju »narodnih izdajalcev«, ki to v resnici niso bili. Nič nenavadnega, da je bilo po letu 1945 toliko samomorov med likvidatorji, ki so se šele kasneje zavedli, kaj so pravzaprav počeli. Pri nas ta dejanja nikoli niso bila uradno obsojena, se je pa isti vzorec ponovil v vojnah na tleh nekdanje Jugoslavije. Vključno z oskrunjanjem trupel pobitih.

 • Aton

  To imenujejo zmaga. Pobiti in preseljeni domačini in pobiti partizani par dni kasneje na Jelovici. Res, partija potrebuje pobite drugorazredne, da lahko razglasi veliko zmago.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Fogglof Tunnek

  Gnide desničarske spat se spravite… Partizani so vas osvobodili…Kapish?

  • Rožle

   Tebe je Šmarnica osvobodila ….

  • RATATA

   Partizani so nas danes osvobodili enega delčka jeze, ki je v nas nabrana zaradi laži, potvorb, krivice, kraj, zločinov, pohabljanja …. trpljenja, ki so ga ti “osvoboditelje” prizadejali navadnim Slovencem.
   Počasi boste morali razumeti, da smo hudo jezni in prenehajte izzivati, ker kakšna stvar pa tudi ni prav nič hecna. Celo resna je ravno zaradi tega, kar sem zgoraj naštel. Ljudje so zaradi teh, ki so npr. danes nekaj zlaganega slavili tudi umrli in ostali brez vsega, nekateri so morali oditi, so životarili ali pa so bili prikrajšani za čisto navadno svobodno življenje.
   To res niso heci.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • baldeagle

   Si ušel iz hleva, kjer si ravnokar v rit nabrisal sosedovo kozo juliko?

  • garfi

   V prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj z Sovjeti zasedel ubogo Poljsko.

 • baldeagle

  Prava resnica o Dražgošah pokaže vso takratno bedo banditizma v Sloveniji. Gošarska banda je izzvala Nemce v spopad, kljub temu, da jih je narod na kolenih prosil, naj tega ne počno. Komunistični banditi naroda niso poslušali in s svojim nespametnim ravnanjem razbesneli Nemce. Ko so uvideli, kaj so dejansko storili, so narod prepustili na milost in nemilost Nemcem, sami pa jo kot najbolj strahopetni zajci ucvrli v gozdove ,namesto, da bi zaščitili tamkajšnje prebivalce ,ki so šopirjenje komunističnih banditov plačali z lastnimi življenji.
  NOB je največja prevara in zločin v zgodovini našega ubogega pohlevnega naroda, ki traja šedandanes in nič drugega in to prevaro naj bi danes še slavili? Bog pomagaj temu naivnemu in opranoglavemu narodu, da vendarle enkrat spregleda in uvidi, kako ga komunistični lažnivci zavajajo in z njim manipulirajo!

  • Fogglof Tunnek

   Huda jama te čaka…

   • baldeagle

    Ti si že v njej. Ne fizično, pač pa mentalno.

    • Rožle

     On je po cele dneve v kleti…na Šmarnici …kar je isto kot v jami…

   • garfi

    spet grožnja

   • karlina

    O , ti p…c

  • Rožle

   Itaq…
   Pravi bojevniki se borijo do konca in do zadnjega vojaka …

   • KIKI

    Shekespeare je zapisai : HEROJI SO MRTVI!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ NOB ni bilo, bila je le drzavljanska vojna.

 • garfi

  V prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj z Sovjeti zasedel ubogo Poljsko.

 • garfi

  ko murglaši ugotovijo, da jim ostane samo argument moči
  Fogglof Tunnek • 20 minut nazaj
  Huda jama te čaka…

  • v spomin

   A je Fugel direktor Hude jame, da je tako “na tekočem” ?

   • garfi

    hud jamar

 • Aresnica

  Za leve plačane ovčke in seveda za leve volilce, da bodo začeli misliti s svojo glavo:

  Dokument se nahaja v Arhivu v Beogradu (JVUO) pod oznako K-12, 30/12
  –:
  Moša Pijade govori o metodah partizanskega vojskovanja (za prevzem oblasti) je bistvo NOBj a

  V dokumentu piše: »… zato je potrebna tolikšna množica brezdomcev, da bodo ti postali večina v državi. Zato moramo požigati. Streljali bomo in se umikali. Nemci nas ne bodo našli in bodo iz maščevalnosti požigali vasi. Po tem bodo vaščani, ki bodo ostali brez strehe sami prišli k nam in mi bomo na ta način postali gospodarji razmer. Tisti, ki nimajo ne hiše, ne zemlje, ne živali, se nam bodo hitro pridružili, ko jim obljubimo veliki rop. Težje bo s tistimi, ki imajo vsaj kakšno posest. Te bomo
  navezali nase s predavanji, gledališkimi predstavami in drugo propagando. Tako bomo postopoma obredli vse kraje. Vaščan, ki ima polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, je za nas brez vrednosti. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce. Samo nesrečniki postanejo komunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. Mi smo smrtni sovražniki vsake
  blaginje, reda in miru…«
  To zločinsko formulo so komunisti uvozili iz Sovjetske zveze. Ko človek sreča te neverjetne stavke in ve, da so resnični, ne more razumeti, kako so mogli vsaj nekateri njihovi propagandisti verjeti, da z njimi prinašajo na naš planet zlato dobo. Ker so poznali njihovo nesprejemljivost, so jih ljudem uspešno servirali v zlati posodi svobode in socializma. Kljub temu, da so bile obljube nacistov nekoliko manj pozlačene in so veljale le za izbrano arijsko raso, sta danes oba totalitarizma svetovno
  obsojena.

  Dražgoše so tipična slovenska vas, za katero veljajo Pijadejeve besede:- “Nemci nas ne bodo našli in bodo iz maščevalnosti požigali vasi.”

  Okrog Novega leta 1942, ko se je partizansko gibanje (pod vplivom ugodnih novic iz vzhodne fronte) na Gorenjskem dokaj razraslo, so Nemci poostrili svoje čiščenje terena, posebno po Poljanski dolini. Med začasno pomiritvijo se je partizanski Cankarjev bataljon z 240 borci namestil v Dražgošah. Ker so domačini pričakovali nemški napad, so komando bataljona prosili, naj se, kljub velikemu snegu, umaknejo na Jelovico. Obljubili so jim celo preskrbo s hrano, vendar zaman. Nemci so vas napadli (tudi s topništvom) 11. januarja in jo po dveh dneh zavzeli. Partizani so se (ob izgubi 7 borcev) pravočasno umaknili prav na Jelovico. Nemci pa so takoj po prihodu ustrelili 41 vaščanov, vse, ki so bili višji od iztegnjene komandantove roke, med njimi celo dva 12 letna fantka. 81 vaščanov so poslali v taborišča,
  vas pa so požgali. – Župana, ki je Nemce prosil za milejšo obravnavo vaščanov, so pozneje partizani usmrtili, skupaj z njegovo ženo.


  Kot Pijadeju, je bilo tudi komandantu dražgoškega bataljona, Stanetu Žagarju, učitelju, ki je padel
  pod nemškimi streli dobra dva tedna za Dražgoško tragedijo, partizanstvo v bistvu boj za partijski prevzem oblasti…………………………………….. še in še je te dokumentacije

  ______________________
  Lep pozdrav

 • Rožle

  Se še spomnete nemško brežiškega turista ter iskalca zaposlitve pri nas ?
  Poglejte kako so rdeči mediji vaščane napeljevali, da lažejo narodu ..
  POZOR ! Bodite pozorni tale punca na ponetku ima tudi logotip od F.Tuneka na majici…
  https://sendvid.com/2fozcxvu

 • Krtača17

  Važno da so partizani na koncu zmagal in pregnal okupatorje. Je pa večni problem ker domobranci še danes ne znajo obrazložit zakaj so bežali skupaj z okupatorjem? Zna kakšen to obrazložit?

  • garfi

   še danes bežijo, znaš obrazložit
   8000 mladih letno, pa delavci migranti

   • Krtača17

    Zakaj zdaj skačeš na drugo temo?

    • garfi

     zelo podobno in nadaljevanje
     a ti ne znaš nič brat in razumet ?
     spodaj je vse pojasnjeno
     600 grobišč pobitih

     • karlina

      TOČNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • karlina

     Vprašaj se rajši, zakaj je tik pred vojno Stalin ponudil zavezništvo Hitlerju, pa ti bo vse še kako zelo, zelo kristalno jasno.

  • Krtača17

   Zavedni domobranci bi se morali poenotit s partizani ne pa bežat kot ene šleve.

   • Rožle

    Pri napadu na Turjak se partizani že niso hoteli poenotit….

   • baldeagle

    Ti in še veliko
    ljudi v tej deželi ima precej zmedene pojme o dogajanju med vojno.

    Leta 1943 je bila po kapitulaciji Italije priložnost, da bi se vaške straže
    povezale s partizani, a so partizani vse, kar jim je prišlo v roke, prej ali
    pozneje likvidirali, medtem ko so okupatorje, Italijane, spustili domov brez
    vsake kazni morebitnim krivcem.

    Torej do kakšnega dogovora o pomiritvi in skupnem boju proti okupatorjem med
    vaškimi stražarji in partizani ni moglo priti in je bila kasnejša epizoda
    domobranstva z novimi okupatorji, Nemci, dejansko neizbežna, pa če se je o
    koncu vojne kaj vedelo, ali ne. Enostavno se niso imeli kam umakniti, ne glede
    na posledice, saj se je partijsko vodeno nasilje nadaljevalo. Bi bilo bojevanje
    dveh nasprotujočih si skupin v “gozdovih” za Slovence kaj boljše?
    Tako zmedo so imeli Italijani v Furlaniji in Slovenski Benečiji, pa se ni
    posebno obneslo – tudi tam so bile mnoge žrtve medsebojnih pokolov, partijski
    zločinci so celo zbežali na našo stran in uživali vso zaščito. Tudi tam je šlo
    za prikrito revolucionarno obračunavanje oziroma pripravo terena po sovjetskih
    navodilih, saj je bila italijanska partija tako kot vse druge, vodena iz
    Moskve.

    Pomiritev je bila seveda možna le v teoriji, kajti partija je svoj dobiček (da
    je lahko brez kazni umorila kogarkoli pod obtožbo, da je izdajalec) prav iz
    razdora, ki ga je izzvala in podpihovala ves čas vojne in kot vidimo, vse do
    danes, ko praznujemo praznike na dan, ko to iz preprostih zgodovinskih dejstev
    nikakor ni sprejemljivo. Praznovali bi lahko na kakšen drug dan, ki bi bolj
    avtentično ponazarjal simbol upora proti okupatorjem, bolj enotni in z manj slabe
    vesti, da počenjamo nekaj nespodobnega – slavimo zvezo med naciji in takratnim
    svetovnim komunizmom.

    In še pripomba: na žalost partizanov ne moreš ločevati od partije, od vsega
    začetka jih je imela v pesti, če se pa kdo s tem ni strinjal, so ga poslali v
    “trinajsti bataljon”, od koder ga ni bilo več nazaj. In ne se
    zavajat: partiji ni bilo treba pomagati prevzemati oblast nad partizani, imela
    jih je povsem nemočne v rokah od samega začetka, tako kot tudi recimo Kocbeka
    in vse ostale. Ne glede na to, ali so domobranci obstajali, ali ne.

    • karlina

     PODPIŠEM

   • karlina

    Ha ha h a, to o bezanju rajši povej svojim, ki so naredili samo sranje, nato pa zbezali v hosto, od daleč opazovali, kako so se potem Nemci maščevali nič krivim domoljubnim Slovencem in še nekaj-DOMOBRANCI, pa tudi vsi tisti domoljubni SLOVENCI, ki niso bili za komunizem in so bili verni, so bezali v tuje kraje, samo zato, ker bi jih vaši komunisti vse takoj pomorili, ne vem , res, kaj tebi tukaj ni več jasno, oz. nabijaš in nabijaš in si izmišljuješ, kot tvoji pravljice za lahko noč-Drazgoška, kateri verjetno tudi majni otroci več ne verjemejo

  • baldeagle

   Partizani niso pregnali nikogar drugega, kot slovensko modro kri. Nacističnega okupatorja pa so porazili Američani in Britanci.

   • radames

    In Rusi. Padlo je na milijone nedolžnih Rusov!

    • baldeagle

     Se strinjam in ti pritrjujem.

    • karlina

     Tudi nedolznih Nemcev je padlo ogromno, tudi vsi nemški vojaki si niso zeleli v vojno nekam daleč stran od svoje domovine, ampak so bili pahnjeni vanjo, tudi večina le teh mladih fantov si ni zelela iti na fronto, o tem se je ze veliko govorilo in pisalo, ampak so bili prisiljeni, ko so bili na fronti, so tudi razmišljali , kako je njihovim svojcem, tako, da v vojni, govorim v vojni je padlo ogromno število vojakov, ki si niso zeleli vojne in ogromno civilistov, ki si je tudi niso zeleli, kar se je pa po vojni dogajalo v času miru, ko po Zenevski konvenciji ne smeš ujetnikov kaznovati brez dokazov, kaj šele pomoriti na krut in zahrbten način, kot se je to storilo v Sloveniji, to je pa ze GROZLJIVKA. Sicer pa tudi umore SLOVENCA NAD SLOVENCA v času vojne strogo obsojam. Srčno upam, da je danes kdo gledal na POP TV čudovit film, ki pove vse, kaj se je dogajalo v Nemčiji tudi tistim, ki niso bili za Hitlerja in kako so tudi oni trpeli-NASLOV FILMA KRADLJIVKA KNJIG

     • radames

      Všeč mi je tvoja empatija. Kolikokrat sem pomislil na nedolžnega nemškega vojaka, ki je sovražil nacizem in Hitlerja pa je moral umreti nekje v ruskih stepah.
      Ramarque jih v svojih knjgah precejkrat omenja.

   • don g

    bravo, jaz pa imam še vedno rdečo kri

   • karlina

    TOČNO IN ČISTO NIČ DRUGAČE, seveda drugače naši komunisti pišejo in razlagajo zgodovino ze 75 let, kateri verjamejo ljudje, kot je Krtača. Pa za pokozlat res, ne morem drugače napisati.

  • radames

   Partizani niso pregnali nobenih okupatorjev. Če se dve državi, ki segata čez cel kontinent in imata skoraj neomejene resurse v ljudeh in naravi, ne bi vklopili v vojno, bi Nemci zasedli ves evropski kontinet. Samo ti dve državi sta premagali Nemce. Dve ogromni državi proti mali Nemčiji!!!! Ni šans, da bi partizani karkoli storili.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Škoda besed in razlag za takšnega bedaka.

  • karlina

   Ojoj, ha ha ha ha ah ah aha ha ha ha ha ha , to je pa vic stoletja, res. Kdo je pregnal okupatorje, ti bebec, ki nisi prebral nobene knjige-zavezniki so jih, pa četudi jih ne bi, bi Nemčija izgubila vojno ,ker se je ze leta 43 vse obrnilo proti njej , niso imeli več niti vojakov, niti orozja, Hitlerju se je še bolj začelo mešati in je zivel samo še na tabletah, tisti, ki so vanj verjeli, so ga proti koncu vojne hoteli ubiti, ampak atentat ni uspel. Veš kaj, o zgodovini 2. svetovne vojne, si preberi kakšno knjigo tujega avtorja, ali pa poglej na National geographic oddaje o resnici 2.sv. vojne in vse o Hitlerju, seveda , če zmoreš, se bojim,da ne, glede na tvoje pisanje, si bolj kratke pameti.

 • Krtača17

  Cel kup štorij domobrancev je na zelo trhlih tleh. Zato se pa marsikdo boji odprtja arhivov kjer bo marsikak okostnjak tudi v zvezi s tem ven padel (sicer je itak vseeno ker že vemo), samo tako za jagodo na tortico.

  • garfi

   kdo je uničil arhive in še tisto kar je ostalo zaprl ?

  • karlina

   O vaših, ja o vaših bi se veliko izvedelo, zato se vi bojite odprtja arhivov, ti si vse pomešal med sabo, jabolka in hruške.

 • Krtača17

  Še dobro da smo imeli osvoboditelje ker domobranci so nas prodali okupatorjem. In še danes tako razmišljajo.

  • garfi
  • garfi

   V prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj z Sovjeti zasedel ubogo Poljsko.

  • karlina

   Če ti tako misliš, no vaši komunisti so pa pomorili več sto tisoče domoljubnih ,vernih, izobrazenih SLOVENCEV, a to ti pa ni jasno, baraba pokvarjena

  • Janez

   Krtača kaj je res tvoja glava samo zato,da jo frizer striže.

  • Darth Vader

   zakaj pa se potem voziš z nemškim avtomobilom in ne jugoslovanskim? :D zakaj imaš nemške adidas teniske namesto Yassa al jugoplastika al kva so že ble une ta socialistične teniske? to si čisti izdajalec, da uporabljaš dosežke nacistične ekonomije

 • Krtača17

  Marsikateri domobranec bi plaval danes domov da bi še enkrat preden rikne videl rodno grudo, pa se mu še danes tresejo hlače in ne upa in PRAV JE TAKO. Si zaj, si zaj….

  • garfi
  • garfi

   V prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj z Sovjeti zasedel ubogo Poljsko.

  • radames

   Takega domobranca ni. Niti enega.
   So pa Ljubu Sircu, ki nikoli ni bil domobranec in so ga na Nagodetovem procesu obsodili na smrt in ga kasneje pomilostili, šele proti koncu 80. let jamčili, da lahko pride v Jugo brez sankcij.

  • baldeagle

   Jaz sem potomec Domobrancev. In ne, nisem plaval v rodno grudo svojih staršev, temveč sem priletel z takrat najbolj luxusnim letalom, katerega ti še nikoli v živo niti videl nisi, komunist zabit.

   • karlina

    Baldeagle, kako moraš šele ti trpeti v naši ljubi dezelici, ko si prišel iz normalne demokratske drzave v komunistično leglo samih podgan, itak si ze od svojih staršev izvedel vso resnico naših morilskih komunistov med in po 2. svetovni vojni, sedaj pa vidiš, kakšne riti so postali njihovi potomci.

  • karlina

   Upam, da boš ti res kmalu šel rakom zvizgat, ker nisi vreden, da hodiš po SLOVENSKI ZEMLJI.

 • Krtača17

  Vam bo Janssa napisal kako novo pravljico za lahko noč o Jajcu in domobrancih v smislu 1000 in 1 ker 100+10 mu ni uspela.

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

   Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

  • baldeagle

   Je to vse, kar premore tvoj okrnjeni intelekt?

  • Rožle

   Ne moreš ti brez Janše…a ne de !

  • Steiermark

   ti jugobedak, pa kar svojega partizanskega voditelja, ki je bil v vojnem času še v “jajcih” in tako postal žlaprtek (klopotec), poprosi, da še ti ob uspavanju in tvoji demenci prebere kakšno partizansko – titovo pravljico!

  • Janez

   Krtača,Dajmo Janši odprte roke,pa boste videli,kako hitro bo Slovenija prehitela Švico..Ampak vam koritarjem to ni v interesu.Upirali se boste z vsemi štirimi

 • Krtača17

  Draga gospoda domobranska. Domovina je samo ena in vi niste zaželjeni v njej. Nikdar ne boste. Ste že pokazali svoja nagnenja, drugič jih ne boste uspeli.

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

   Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

  • baldeagle

   Jaz ti pa povem, da bo stvar popolnoma obratna. Če boste še enkrat poskusili storiti podoben zločin, kot ste ga storili po končani WW2, si zapomni samo eno dejstvo. Slovenija je članica NATO. NATU poveljujejo USA. To pa so smrtni sovražniki vsega, kar ima smrad po komunizmu. Torej le poizkusite, če upate, banditi komunistični. USA in NATO vas zmeljejo v prah.

   • karlina

    TOČNO, ta baraba pokvarjena je pokazala pravi obraz vseh komunistov in verjemi, če bi lahko, bi tudi nas vse pobili in pomorili, kot so to delali njihovi rdeči predniki. Ker pa smo v EU tega ne morejo, pa nas ubijajo na drugačen način-naši otroci, otroci domoljubov, niti slučajno ne dobijo sluzb v Sloveniji, niti slučajno, pa če so magistri, doktorji, itd. Na vsa mesta dajejo svoje lene otroke in svojce, prijatelji-vidiš, kam so nas pripeljali z neznanjem, kupljene diplome, oz. podarjene, kaj je študij, ti lenuhi niti slučajno ne vedo, znajo samo zmerjati. ENKRAT SE MORA TO KONČATI, MORA. Srčno upam, da se bo na prihodnjih čimprejšnih volitvah, kot se je zgodilo v Ameriki, da je zmagal Trump in da KONČNO zmaga DOMOLJUBNI IN VEREN SLOVENEC, KI BO POMETEL S TO NESNAGO SMETI.

   • Steiermark

    Sedaj, ko prihaja Trump, jugokomunajzarska golazen, nima več bodočnosti, niti v Sloveniji, niti kjerkoli po svetu. Lahko samo spokajo in gredo nazaj, odkoder so se privlekli oni ali pa njihovi klavski predniki!

    • Darth Vader

     jaz bi ljudem, ki so rušili ustavni red republike Slovenije, ljudem, ki so dokazano kradli davkoplačevalski denar…..vsem tem direktorjem nekih javnih zavodov, služb itd……vsem tem bi po procesu pobral matično državljanstvo in zasegel premoženje, katerega izvora ne znajo pojasniti in jih dostavil do meje, ter jim pod vojaško/policijsko prisilo onemogočil vstop v Slovenijo za vedno……preprosto kot pasulj

  • karlina

   Veš kaj si ti , ti si ena podla usrana rit, sram te je lahko, ti boš nas, DOMOLJUBNE VERNE SLOVENCE zaničeval, ja , če sem domobranka sem z velikim veseljem, veš in se bom branila tukaj, v moji drzavi Sloveniji do konca, ti baraba gnila, moz je bil veteran vojne za Slovenijo in te nas boš tukaj zmerjal, marš baraba juznjaška, drzava Slovenija vam je dala vse, več, kot nam, ki tukaj zivimo z našim SLOVENSKIM RODOM od vekomaj, p….c pokvarjeni.

   • Darth Vader

    to, da se sploh ne obrača pozornosti na njegove objave…..je zanj najbolj boleče…..ker taki psihološki izrodki, kot je krtača, se hranijo z jezo drugih……torej on se joka od smeha pred računalnikom, ko vas vidi, da ste se usuli nanj s komentarji…..včasih smo rekl “daš ga na ignore pa je”

  • Steiermark

   no, jugokomunajzlarski krjavelj, potem pa pojdi v svojo domovino, na balkan. Bodi prepričan, da nihče izmed Slovencev, domoljubov v Sloveniji in avtohtonih v Sloveniji, ti nebo sledil! nič bati, mi smo balkan izpljunili, uspešno, že 1991 leta. Le kaj te zadržuje pri nas, če ti gremo tako na živce! Ajde, rodžace, vrati se kuči!

   • Darth Vader

    to sta dva lažna profila……..eden je metelkovski provokator, tadrug ma pa z drugim email naslovom vendar isto IP geolokacijo…..tko da če iščete naciste na tem portalu…..eden je Krtača tadrug je pa tale Adolf Hitler, ki se kao pogovarja z njim in poveličuje janšo v fuhrerja :D 2 profila en revček :D

  • Adolf Hitler

   drugic je samo to da tota vaso kumunaiserke rase nebo vec nikjer in nikoli nobeden več poznal in bo zelo hitro zbrisana in sla v pozabo tako kod drek na cesti ti komunaiser isdajalski za dom pripravljeni in komunaizre v salamo o predelati z dezalo napreij sieg heil zivio dezelo vodja nas Jansa ker koli ze si ena volk ena kraljeva dezela en dezelo vodia Slovendia

 • garfi

  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

 • garfi

  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

   Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

 • Krtača17

  Fantje in dekleta zdaj pa kakšno knjigo v roke in malo prebrat zgodovino in ne kar nekaj iz konteksta lapat. Vaši bivši učitelji zgodovine se sprašujejo na čem ste sedeli v šoli….

  • garfi

   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

   Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

  • Aresnica

   Ti si en revček._- še vedno verjameš pravljicam – Še pomnite tovariši – res si BEBO.
   _______________
   Lep pozdrav

  • Steiermark

   Čeprav tvoj IQ dosega številko otroških čevljev, pod 30, so pa eno stvar tvoji tovariši učitelji, le dosegli pri tebi. Ob stalni indoktrinaciji, od vrtca dalje, ob nerazgledanih in tumastih, ki si jih imel v svoji najbližji okolici, so te uspeli dobro indoktrinirati. Zato tiste tvoje “knjige” z komunističnimi pravljicami, lahko uporabiš kar za toaletni papir ali pa si jih daš za “vzglavje”! Normalen človek takšnega šunda ne bere, niti pljune ne nanj! Ti pa fantaziraj in sanjaj naprej. Hudo je, človek, poleg ignorance tudi hudoben, takrat pa z njim nemoreš debatirati in pričakovati normalnosti, ker ga hudobija zaslepi….

  • Darth Vader

   na knjigah od mednartodno priznanega strokovnjaka za zgodovino….Božota Repeta?

 • Krtača17

  Smrt fašizmu! – Svoboda narodu!

  • garfi

   SMRT KOMUNIZMU
   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

   Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

  • Steiermark

   Smrt komunizmu in komunističnim banditom (posebaj tistim, katerih “najintimnejša” misel ni koli ni bila svobodna in samostojna Slovenija!) in svoboda slovenskemu narodu! Fuj, jugokomunajzlarski morilski banditi!

 • garfi

  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

 • Krtača17

  Zdaj pa lapajte dalje. Portal bo sesut.

  • garfi

   SMRT KOMUNIZMU
   Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

   Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

  • Darth Vader

   ti pa si mentalno hendikepiran osebek :D a ne premoreš kančka ljubezni in spoštovanja do roke, ki ti daje davkoplačevalski denar in življenjski prostor…..namreč, da lahko sploh živiš v naši državi? :)

 • garfi

  SMRT KOMUNIZMU
  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji. l

 • Rožle

  7 pujskov je šlo v partizane, eden je pa doma ostal …
  *****************************************************
  Ta ki je ostal doma jih je vedno hranil ..
  ******************************************
  Postali so pohlepni in se razmnožili kot se za prasce pri koritu spodobi …
  ************************************************************************
  In ta ubogi pujsek jih še vedno hrani …

 • Krtača17

  Kaj je domobrančki? Ni pametnih argumentov?

  • baldeagle

   Dovolj jih je. Problem je samo v tem, da jih opranoglavi bedak z okrnjenim intelektom ne zmore dojet.

   • Krtača17

    Muci, ti si pa nad povprečjem debilnosti na tem portalu. Malo manj hambijev da boš lulčka najdu….

    • baldeagle

     Očitno imamo posla z ritopikom. Njegovo izrazoslovje pove o njem vse.

  • garfi

   SMRT KOMUNIZMU SVOBODA SLOVENIJI

   • Adolf Hitler

    smrt komunaiseriem svoboda branilcem slovenskih dezel

    • garfi

     to je osebna grožnja in je ne uporabljaj
     če pa s tem sabotiraš nas civilizirane spokaj od tu
     imen zločincev Slovenci ne uporabljamo

     • Adolf Hitler

      a si kumunaiser al kai na komunaserje se ti na debelo poserem

     • garfi

      murgelski provokator izgini

     • RATATA

      Ne tako!

  • Fireblade

   z murgelskim banditizmom in praznoglavimi zombiji ni kaj diskutirat :*

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Rožle

   A nisi ti že odpeketal….?

  • garfi
  • Marija

   So so samo preberi Alberta Svetino knjigo OD OSVOBODILNEGA BOJA DO BANDITIZMA pa ti bo marsikaj jasno. Mene je presenetila,veliko sem vedela ampak tukaj je napisano še veliko več. Priporočam vsem kateri še ne veste kaj se je dejansko godilo. Potem pa presodite.

 • garfi

  Sodelovanje partizanov z okupatorjem

 • Krtača17

  Pa smo spet preštel vse dežurne domobrančke….

 • garfi

  Zamolčana početja slovenske partije
  Višek sramotne povezave in poskusa sodelovanja partizanov z Nemci se je zgodil 11. marca 1943 v Gornjem Vakufu pri Sarajevu in 17. marca 1943 v Zagrebu, kjer se je v nemškem štabu sestala Titova delegacija (Koča Popović, Milovan Djilas in Vladimir Velebit) na tajnih pogovorih z Nemci. Partizanska delegacija je nemškim visokim oficirjem dopovedovala, da ne vidijo razloga, zakaj bi se bojevali proti nemški armadi, partizani se hočejo bojevati samo proti notranjim sovražnikom – četnikom. Nemci so ponudbo za sodelovanje zavrnili. Sam Hitler je v Zagreb sporočil, da se z banditi ne pogaja. (Walter Hagen: Die geheime Front; Walter R. Roberts: Tito, Mihailović and the Allies.)

  Naslednja povezava med partizani in Nemci se je zgodila ob koncu vojne v Topolšici, ko so partizani nemškemu generalu Alexandru Löhru dovolili neovirano oditi (pobegniti) proti Avstriji. Na državni meji ga je Tomšičeva brigada brez pomislekov pustila naprej. Nikogar ni obsodila ali kaznovala, čeprav so bili Nemci najštevilnejši in najbolj kruti uničevalci slovenskega naroda (streljanje talcev, masovna umiranja v nemških taboriščih …) Za slovensko partijo je bilo pomembno, da so največje krvnike v drugi svetovni vojni prijateljsko pospremili domov (podobno kot Italijane 8. septembra 1943), kmalu za tem pa so »zaščitili« in pospremili »na varno« v Kočevski Rog na tisoče, tudi mladoletnih in nedolžnih, slovenskih domobrancev. (Kolaboracije med partizani in Italijani tu ne omenjam, ker bi prispevek zavzel preveč prostora.)

  Da, potrebno je veliko brati in razumeti, tudi in predvsem tisti del zgodovine, ki so ga slovensko-boljševistični fanatiki tako vneto prirejali in načrtno zamolčevali.

  • črnaovca

   In kje je na koncu končal ta gneral? Ne piši o nečem o čemer si neka slišal a nimaš pojma. Je pa res da so Angleži poleg njeg adali nazaj še kup kolaborcionistov s katerimi niso hoteli imeti opravka

   • Darth Vader

    debil, ti ljudje, med njimi tudi moj deda, so bili prisilno mobilizirani pod grožnjo smrti v nemško vojsko…..in ko so jih 1945ga poslal nazaj domov……so jih začeli eksekutirati v stavbi zraven železniškega predora karavanke……zakaj to vem? ker je drugi deda 1 dan stražil te vlake, nato jim je pa vrnil uniformo in orožje in jim dejal, da se za to on ni boril……je mel probleme s komunisti še do poznih 1970ih let…….

    • črnaovca

     Ja vidiš kako so ljudje različni tudi moj tast je bil prisilno mobiliziran in ni čakal konca v Nemški vojski tewmveč je takoj ko je lahko prebegnil na drugo stran

     • Darth Vader

      nisem še čist ugotovil, kako bi lahko pri bitki za Normandijo pobegnil na drugo stran, brez da si mrtev od enih alpa drugih……

 • Beli Sneg

  Dokler bo najbolj lažnjiva štorija simbol slovenksega partizanstva ni bodočnosti za slovenski narod. Kdaj boste končno napisali resnico o Dražgoški bitki? Kljube temu, da so
  jih domačini prosili, da naj se umaknejo iz vasi, jih partizani niso
  poslušali in so na nek način provocirali Nemce, ko so pa le ti udarili z
  vso močjo, so pa partizani stisnili rep med noge in jo ucvrli v gozd,
  domačine pa pustili na cedilu…

  kdaj se bo ta mit o slavn dražgoški bitki razpočil kot milni mehurček?
  kdaj? lepo je imeti mit – bi lahko napisali slovensko moderno mitologijo
  o partizanih…

  • joze

   Kaj je vasa alternativa?

 • garfi

  Da, potrebno je veliko brati in razumeti, tudi in predvsem tisti del zgodovine, ki so ga slovensko-boljševistični fanatiki tako vneto prirejali in načrtno zamolčevali.

 • Rožle

  Takole na hitro…
  Tale Krtača ni čisto gladka…..je bolj ščetinasta…

 • Marija

  Ti so že dojenčki bili partizani. Kakšne pokojnine dobivajo. Dražgovsko bitko so pa sprovocirali partizani najprej so jih sami izropali potem pa še Nemce poslali da so uničili kraj sami pa v bunkarje. Saj se ve kaj so počeli. Tu ni besed.Ti bunkarji še morajo biti zakaj se ne odkrijejo,Maček jih je imel povsod.

 • Adolf Hitler

  to imaste raskrivanja kumunaiserske zidovske bande in predsodite sami!

  https://www.youtube.com/watch?v=VzeqfJnN4_s

 • čips

  norci našemljeni

 • Adolf Hitler

  tipično komunaiserske partizainerske pičke enkrat pička vedno pička! pička pička pička pička pička pička pička KOMUNAISER PIČKA!

  • janez cepec

   teb pa, zgleda, se je čist skeglau. če si ti pičkurina po duši in sicer, ni nujno, de so usi tadrugi tud pičke. kašne pičke so bli šele tvoji domobrančki, k so se tvojmu Dolfetu udinjal za obleko pa šunk žemlo, pa svoje sosede so ovajal. zamisl se mau nad tem, Bunkls trapast

 • Johan

  To bitko so inscinirali, da so uničili domačine !

 • Matjaz Kampic

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!