Stari obrazi – stari triki in bleferji: Kandidati SD, ki so Sloveniji že naredili več škode kot koristi, pa bi spet radi poslanske sedeže

Foto: (SD)

Bližajo se predčasne volitve v državni zbor in stranke izbirajo obraze, ki se bodo borili za poslanska mesta. Listo kandidatk in kandidatov je objavila tudi stranka SD, v kateri so stari obrazi, ki obljubljajo veliko, storijo pa malo, če pa že kaj storijo, je to bolj v škodo kot korist. Predsednik Židan (prav tako star obraz, za katerim stoji še starejši) si je upal izjaviti, da je zaupanje volivcev “tista vrednota, ki jo je politika v Sloveniji tolikokrat zlorabila. Obljubljali so preveč, izpolnili pa premalo“. Da se ta izjava, da so obljubljali preveč, izpolnili pa premalo, nanaša na njegovo stranko in vlado, v kateri je bil, pričajo tudi kandidati, ki se zopet borijo za poslanske sedeže, a jim ljudje več ne zaupajo.

Med tistimi, ki bi radi Slovenijo iz vrst stranke SD v prihodnjih štirih letih “rešili“, sta aktualni ministrici. Prva je Anja Kopač Mrak, kateri so pomembnejši razni LGBT aktivisti in pravice istospolnih kakor pa pravice slovenskih družin in njihovih otrok. Poskrbela je, da se preprečujejo stiki očetov z njihovimi otroki, katerih starši so se razšli, in kljub drugačni odločitvi sodišča institucije še vedno niso vrnile koroških dečkov starim staršem.

Slovenska vojska in Andreja Katič. (Foto: STA)

Kandidatka je tudi ministrica za obrambo Andreja Katič, ki je poskrbela za naše vojake in vojsko, da ni bojno sposobna. Glede na negativne ocene s strani Nata Slovenska vojska ni sposobna za resno delovanje. Potem ko je Katičeva zagotovila denar za škornje, ki so začeli razpadati že po dveh tednih uporabe, je več vojakov utrpelo ozebline. Slovenijo bo reševal tudi nekdanji finančni minister Franc Križanič, ki je bil odgovoren za prvo dokapitalizacijo bank, zaslišala ga je tudi preiskovalna komisija za banke. Znan je tudi kot eden najglasnejših nasprotnikov davčnih oaz, a se je pozneje izkazalo, da je tudi sam vlagal denar v davčne oaze.

Ne manjka pa tudi dvolična mednarodna pravnica Dominika Švarc Pipan, ki se na eni strani bori za kazni vojnih zločincev, medtem pa je v stranki, katere predhodnica je zagrešila še hujše množične poboje in katere podmladek ponosno obeša na steno sliko še večjega množičnega morilca Tita, ki ni bil nikoli kaznovan. Ob dnevu boja proti okupatorju pa je na svojem Twitterju celo zapisala: “… Pustimo vsaj danes ob strani kasnejše napake, zlorabe in krivice ter počastimo spomin na pristne vrednote svobode, miru in solidarnosti.”

Židan je ob seznamu kandidatov dejal, da “načrt, ki smo ga naslovili Samozavestna Slovenija, vključuje deset strateških ciljev in več kot 500 ukrepov, usmeritve pa so tri: zmanjšanje družbene neenakosti, utrditev slovenskega gospodarstva in varnost, ki je osnova za blaginjo posameznika, družbe in naroda”. 

Za vse tri obljube so imeli veliko časa. Glede prve usmeritve so že pokazali svoj obraz, ko so v zdravstvu naredili ogromno škode, grozljivo je stanje na področju čakalnih vrst in urgentnih centrov, poleg tega naše otroke in družine posiljujejo z LGTB vsebinami. Tudi glede utrditve gospodarstva so prav tako storili veliko, a ravno nasprotno, saj niso pripomogli k gospodarski rasti; so proti zniževanju davkov in DDV-ja, zapravili so teran, podpirajo sporen način financiranja projekta 2. tir, ki je v veliko škodo davkoplačevalcev, korupcija je skoraj na vsakem področju. Da o varnosti Slovenk in Slovencev, njihovi tretji usmeritvi, sploh ne govorimo – vojsko so uničili, z odprtimi rokami pa sprejemajo ilegalne migrante, ki praznijo blagajno davkoplačevalcev.

 

Poleg omenjenih pa so na listi kandidatov SD za DZ še drugi stari obrazi, med njimi tudi bivša ministra Ljubica Jelušič in Jernej Pikalo, pa tudi rdeči sindikalist Dušan Semolič.

A. G.

 

 

 

 • Roman

  Sami jaki kandidati z otečenimi jeziki in ogromnimi žepi!

  • primsek

   stari obrazi, na debelo namazani s kriminalno smetano, ni čudno, da jih od SDS, sestrske stranke, loči samo ena črka. je pa res, da je v SD manj bivših komunistov, sramota je, da imamo še vedno komunjaro na čelu stranke

 • večni srb

  To stranko bi bilo treba prepovedati, visoke predstavnike lokalnih odborov pa poslati v Hag.

 • večni srb

  Slovenijo niso uničili slovenski komunistični izdajalci ampak Zveza komunistov Jugoslavije, ki nas je vrgla ven. Zdaj se pa sami ne znamo in ne moremo pobrat, karkoli se spremeni, gre lahko samo še na slabše, ker mi propadamo že 30 let in sploh nimamo nobene prave narodne in državne vizije.
  Žižek je lepo izpostavil srž problema, ko primerja sodobne revolucije s filmom V kot Vendeta, teroristi so razbili parlament, narod je ostal sam, to je pa zdaj naša nova oblast, isti drek kot prejšnja totalitarna. Revolucija je dejstvo, med enopartijskim in demokratičnim sistemom je ogromna razlika. Zakaj se nam potem zdi, da je danes isto ali slabše? Tudi ni bilo nobene vojne ampak se je zgodilo zgolj režirano zaporedje terorističnih incidentov, ki so nas pahnila v anarhijo. Edina vizija je bila, naj bo kar hoče, komunistična diktatura delavcev in kmetov se mora končati, danes živimo v vojaško policijski državi, ki jo polnijo s kadri ter načelno upravljajo delavci in kmetje, ki so hkrati tudi njeni glavni lastniki. Pač nismo več komunistična džamaherija, ampak džamaherija smo še vedno.
  V kot Vendeta pojasni tudi od kod toliko radikalnih fanatikov, to so tisti ujetniki glavnega protagonista, ki jih je z mučenjem in pranjem možganov pripravil do skrajnega obupa, ko ne čutijo več ničesar in jim ni mar več niti za lastno življenje, potem jim dovolijo zmagati in jih nastavijo na oblast.

  • bubamara

   Slovenijo je ugrabila mafija; narodna mafija.

   • caci

    in domnevni osvoboditelji z denarjem v davčnih oazah

    • bubamara

     Ogled oddaje Bančna luknja se priporoča za razjasnitev kdo so lastniki pokradenega denarja v davčnih oazah.

 • rubec

  Dominika Švarc Štorklja Pipan kandidira v Lendavi. Sem zadnjič na izletu v Prekmurje videl da ima že lepo postlano.

 • rubec

  Kdaj bo kaj Židan frej sprašuje moja svinja Krotilda. Neizmerno si želi še enega otroka.

 • rubec

  Če bi na hirošimo vrgli Ljubico jelušič sploh ne bi bilo mrtvih ker bi japonci že takoj vedeli da bo nekaj hudo narobe.

  • noričan

   če bi vrgli Evo Irgl Riefenstahl, bi bili zadeti od koke ne samo japončki, ampak cel pacifik do kalifornije. če bi vrgli Godčevo, bi pa cunami preplavil celo JV Azijo in Tahiti, tako je namreč pujsa obilna

 • totex39

  Sramota, da te komunistični opranoglavci še vedno kar rinejo na volitve in hkrati s temi svojimi lažnimi natolcevanji pregovarjajo volivce, katere so že tolikokrat pripeljali žejne čez vodo in še vedno ne mirujejo, čeprav so že vse uničili v tej državi.

 • Miro

  kolk se mate za ukvarjat z drugimi…pred svojim pragom pometite

 • Joško

  Še kar otepajo z repom tile levaki, še vedno mislijo,da so rešitelji Slovenije, v resnici pa nas potiskajo v vse večjo gospodarsko in socialno krizo; potiskajo nas v naročje Balkana.

 • pajot

  Znanstveniki s Harvarda so izračunali,da je bila smrtnost prebivalcev Evrope v sto let trajajoči epidemiji rdeče kuge 52 krat večja, kot za časa srednjeveške črne kuge.

  • noričan

   to je tisti Harvard, na katerega je hodil tudi vaš US Jaklič. očitno neka marginalna ustanova blizu Dupleka, kjer predava vaš Kangler in kjer je POjbič ravnatelj, za vse skupaj za skrbi janšari šiptar z doktoratom svojih kosovarskih rojakov

   • pajot

    To,da si nor,vemo že dolgo. V kateri ustanovi pa imaš sobico? V Idriji,Studencu ali na Hrastovcu?

    • rubec

     Nič od tega. Ta je kar v garaži.

     • Nšo-či

      Tele sivčke bi morali garažirati. Neregistrirani so in popolnoma neuporabni.

     • rubec

      Predraga, zdaj ko kandidira Ljubica Sedeči Bik Jelušič, si kaj razmišljala da bi si raje nadela kavbojsko ime?

     • Nšo-či

      Sem spet v stiski? Tu? Malce sem se že navadila. Migranti majo srečo, veš. Lahko zbežijo iz vojnega območja. Meni pa ne uspe, kljub krilatemu samorogu. Ja….lohka spremenim ime, če si tisti, ki mi je tega nadel in mi nasmeji srce, zame izmisli novega. Samorog zmore vse…v sanjah te popelje bližje zvezdam. Pri nas kandidira nekdo, katerega prestopa sem bila izjemno vesela :): Tko, da se mi smeji.

     • Gejček

      Rubči, čakam te

   • dob

    majmun

 • Antonius

  Pet milijard pokradenega iz NLB, kraja denarja iz zdravstvene blagajne, pranje iranskega denarja, kraja denarja prek predragega Teš 6, načrtovana kraja pri drugem tiru, slovenska vojska na beraški palici, preobsežna javna uprava, Kučanovim podrejena RTVS, z Erjavcem smo zunanjepolitično zlezli v Putinovo rit, za ugodnejše tuje kredite nas izsiljujejo s sprejemanjem šerijatarjev, …………….., volivci pa brez zrna spomina zaupajo strankam, ki so permanentno že ves čas vpletene v našteti kriminal in volijo novonastale stranke, ki jih za prevarantske potrebe ves čas štanca Kučanov generlaštab v Murglah.
  SD, Desus, ZL, NSi-kd, SMC so stranke ponavljajočega nategovanja slovenskih butalskih volivcev in zdaj nam ob vseh mogočih strančicah v prvo vrsto, kot stranko OH in AH kvalitet v razsežnostih, podtikajo še Serpentinškovega Šarca.
  Človeka čudi, da Slovenci nimajo spomina niti za dva dni nazaj, zato ne preseneča, da niso sposobni predvideti niti za dva dni naprej.
  Visoki predvolilni rajtingi Šarca, ki ga v politiki NIHČE ne pozna in v ves kriminal vpletena SD na tretjem mestu je zagotovilo, da bo po volitvah vse po starem. Vsaj Zemljarič bo še naprej glavni maher v zdravstvu.
  Če bodo volitve, dale tak rezultat, kot ga napovedujejo, bom še zadnjič a z veliki črkami zapisal, Slovenija jebi se in odnehal.

 • Grenze

  LOPOVI IN KURBE TO SO LEVAKI LAŽNIVCI MORILCI

 • VERRZIFIKATOR

  Dejko Zidan

  LISTA

  Dejču mama dala spet je listo,
  kaj naj kupi, kje, kako poceni,
  kje artikli se dobé ceneni,
  dala je na listo torej tisto.

  Tisto vse, kar je cenena roba,
  čemur rok že zdavnaj je potekel,
  Dejč nato je v trgovino stekel,
  ubogljiv je in poslušen poba.

  Kar na listo so doma mu dali,
  trgovina kar za škart namenja,
  kar je kvarno in kar te napenja,
  to v košarico nabral je mali.

  Paradižniki navzven so rdeči,
  a v resnici znotraj vsi nagniti,
  jih tako obrne fant nabriti,
  da gnilobe videz se prepreči.

  Kar so rekli Dejču, vse je kupil,
  jedli bodo drugi, ne domači,
  v čorbo torej vse lahko se stlači,
  če bo slaba, pa bo Dejč jo skupil.

  Rekli bodo, da je fant neroda,
  da pravilno ni prebiral liste,
  poiskali v hiši krivce tiste,
  kot je Dejč in ki jih res ni škoda.

 • Nšo-či

  Volitve so v Butalah vedno nekaj posebnega. Butalci nikoli ne volijo za….Butalci vedno volijo le proti.
  Verjetno zato, ker umetnost ne prebuja želje po svobodi, novinarstvo želje po resnici , sodišča so pa tako in tako daleč od pravice.

  • sprehajalec

   Butalce šopajo z Uporom že 70 let. Na podlago Jerneja, pa Puntarjev, pa Krpana, pa Reformatorjev. Še zadnjič je Moralni v govoru na dan protiimperialistične fronte učil, da nisi persona, če se ne upiraš.

   zato so butalci vedno nekaj proti….

   • macon

    Ja, ampak Butalci so proti tujcem in tujim. Proti našim so ponižni kot cucki. Naši seveda določajo in odločajo, kdo so naši in kdo so tujci.

    • sprehajalec

     Seveda se pa vedno najde nekdo, ki Butalcem prišepne, kdaj naj bo upor.

     Drugače se pa Upira tajnica, upira se majstr, upira se samoupravljalec…

     Kult Upora so levičarji pripeljali do točke, da družba piškavo funkcionira.

  • Ooo, pridi mal na kofetek, ;)

   • Nšo-či

    :) rada se spomnim lepih stvari. Me pa tiste manj lepe, še vedno zabolijo. Želim ti lep dan.

 • xtc

  KPS bo repevala Slovenijo-in to nasledniki in tisti,ko so zbankrotirali Yugo in sedaj še Slovenijo.
  Realno voljenje levakov in levičarjev na oblast,je identično kot da skladišče bencina čuvajo piromani,ti pa jim dš še vžigalnik.

 • domovina mili dom

  Zato pa z okužbami rdečk pohabljajo mladež. Kar je najbolj idiotsko poslušati butnglave “omladince”, ki niso skusili komunističnega režima, opletati z idiotizmi socializma.

  • caci

   kaj pa SDS, je kaj novih, razen usumljenega za pedofilijo ?

   • domovina mili dom

    V hladno vodo v banjo se ulež, baje pomaga proti rdečkam.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!