fbpx

Stari obrazi – stari triki in bleferji: Kandidati SD, ki so Sloveniji že naredili več škode kot koristi, pa bi spet radi poslanske sedeže

Foto: (SD)

Bližajo se predčasne volitve v državni zbor in stranke izbirajo obraze, ki se bodo borili za poslanska mesta. Listo kandidatk in kandidatov je objavila tudi stranka SD, v kateri so stari obrazi, ki obljubljajo veliko, storijo pa malo, če pa že kaj storijo, je to bolj v škodo kot korist. Predsednik Židan (prav tako star obraz, za katerim stoji še starejši) si je upal izjaviti, da je zaupanje volivcev “tista vrednota, ki jo je politika v Sloveniji tolikokrat zlorabila. Obljubljali so preveč, izpolnili pa premalo“. Da se ta izjava, da so obljubljali preveč, izpolnili pa premalo, nanaša na njegovo stranko in vlado, v kateri je bil, pričajo tudi kandidati, ki se zopet borijo za poslanske sedeže, a jim ljudje več ne zaupajo.

Med tistimi, ki bi radi Slovenijo iz vrst stranke SD v prihodnjih štirih letih “rešili“, sta aktualni ministrici. Prva je Anja Kopač Mrak, kateri so pomembnejši razni LGBT aktivisti in pravice istospolnih kakor pa pravice slovenskih družin in njihovih otrok. Poskrbela je, da se preprečujejo stiki očetov z njihovimi otroki, katerih starši so se razšli, in kljub drugačni odločitvi sodišča institucije še vedno niso vrnile koroških dečkov starim staršem.

Slovenska vojska in Andreja Katič. (Foto: STA)

Kandidatka je tudi ministrica za obrambo Andreja Katič, ki je poskrbela za naše vojake in vojsko, da ni bojno sposobna. Glede na negativne ocene s strani Nata Slovenska vojska ni sposobna za resno delovanje. Potem ko je Katičeva zagotovila denar za škornje, ki so začeli razpadati že po dveh tednih uporabe, je več vojakov utrpelo ozebline. Slovenijo bo reševal tudi nekdanji finančni minister Franc Križanič, ki je bil odgovoren za prvo dokapitalizacijo bank, zaslišala ga je tudi preiskovalna komisija za banke. Znan je tudi kot eden najglasnejših nasprotnikov davčnih oaz, a se je pozneje izkazalo, da je tudi sam vlagal denar v davčne oaze.

Ne manjka pa tudi dvolična mednarodna pravnica Dominika Švarc Pipan, ki se na eni strani bori za kazni vojnih zločincev, medtem pa je v stranki, katere predhodnica je zagrešila še hujše množične poboje in katere podmladek ponosno obeša na steno sliko še večjega množičnega morilca Tita, ki ni bil nikoli kaznovan. Ob dnevu boja proti okupatorju pa je na svojem Twitterju celo zapisala: “… Pustimo vsaj danes ob strani kasnejše napake, zlorabe in krivice ter počastimo spomin na pristne vrednote svobode, miru in solidarnosti.”

Židan je ob seznamu kandidatov dejal, da “načrt, ki smo ga naslovili Samozavestna Slovenija, vključuje deset strateških ciljev in več kot 500 ukrepov, usmeritve pa so tri: zmanjšanje družbene neenakosti, utrditev slovenskega gospodarstva in varnost, ki je osnova za blaginjo posameznika, družbe in naroda”. 

Za vse tri obljube so imeli veliko časa. Glede prve usmeritve so že pokazali svoj obraz, ko so v zdravstvu naredili ogromno škode, grozljivo je stanje na področju čakalnih vrst in urgentnih centrov, poleg tega naše otroke in družine posiljujejo z LGTB vsebinami. Tudi glede utrditve gospodarstva so prav tako storili veliko, a ravno nasprotno, saj niso pripomogli k gospodarski rasti; so proti zniževanju davkov in DDV-ja, zapravili so teran, podpirajo sporen način financiranja projekta 2. tir, ki je v veliko škodo davkoplačevalcev, korupcija je skoraj na vsakem področju. Da o varnosti Slovenk in Slovencev, njihovi tretji usmeritvi, sploh ne govorimo – vojsko so uničili, z odprtimi rokami pa sprejemajo ilegalne migrante, ki praznijo blagajno davkoplačevalcev.

 

Poleg omenjenih pa so na listi kandidatov SD za DZ še drugi stari obrazi, med njimi tudi bivša ministra Ljubica Jelušič in Jernej Pikalo, pa tudi rdeči sindikalist Dušan Semolič

A. G.