fbpx

Število nezakonitih migrantov vse večje, zato MNZ že išče novo lokacijo za sprejemno-registracijski center

V Beli Krajini se opaža čedalje več nezakonitih migrantov, zato Ministrstvo za notranje zadeve že načrtuje ureditev novega sprejemno-registracijskega centra, ki v ta namen pregleduje potencialne lokacije. 

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) je v Beli krajini opazilo ilegalne migrante, zato opozarjajo, da bi bilo lahko v prihodnosti tega še več, in posledično za nezakonite migrante išče možnost za ureditev sprejemno-registracijskega centra. V ta namen si ogledujejo nekatere lokacije, ki so jim jih ponudili zasebniki in bi lahko ustrezale namenu.

Migrantska problematika še ni doživela epiloga
Ob tem se opaža, da se balkanska pot ponovno prebuja in da so mogoči tako individualni kot tudi skupinski prehodi, ki se izvajajo samostojno ali pa v sodelovanju z raznimi kriminalnimi združbami, zato se poziva k pregonu tovrstnega kriminala. Ob tem je pod vprašaj postavljena varnost slovenskih državljanov. Migrantski tokovi na staro celino pa se zdijo neustavljivi. Med drugim je v nebo vpijoč podatek, da v Italijo vsakodnevno pride okoli 5000 migrantov.

(za objavo) Nov migrantski center - v Črnomlju bodo novi nastanitveni objekti za migrante 1

Vlada v Črnomlju že načrtovala migrantski center
Vladajoča koalicija je na območju omenjenega belokranjskega mesta nedavno že načrtovala ureditev centra za migrante, čemur pa so se lokalni prebivalci uprli z obrazložitvijo, da je njihova regija že tako ali tako preveč obubožana in zato niso pripravljeni sprejeti novih težav in da jih vlada ni pripravljena slišati v njihovih stiskah. Poleg tega slovenska oblast lokalnih prebivalcev sploh ni vprašala za mnenje. Podobne težave so znane tudi iz Maribora.

Domen Mezeg