fbpx

Stopnjevanje sovraštva proti drugače mislečim: Novo24TV ponoči napadli vandali!

Sinoči so vandali napadli zunanje prostore našega medija (Foto: Nova24TV)

Neznanec se je ponoči odločil, da bo s prazno steklenico Jagermeistra poškodoval tablo, ki označuje prostore naše medijske hiše. Sinočnji vandalizem je le stopnjevanje verbalnega sovraštva proti Novi24TV. Naša medijska hiša namreč predstavlja alternativo osrednjim medijem, ki kot napad dojemajo že kritiko njihovega poročanja. Le kaj bi porekli, če bi vanje letele steklenice?

Vandalizmu v Sloveniji ni videti konca. Sprva smo bili priča napadom na cerkve, prostore Zavoda Iskreni in celo na ordinacijo zdravnice dr. Alenke Forte. Da groženj in napadov na predsednika vlade ter njegove podpornike niti ne omenjamo. Ker to očitno ni dovolj, pa so se tokrat spravili še na prostore našega medija, Nova24TV. Po diskreditacijah, ki smo jih bili deležni v medijih, so se naših prostorov lotili še fizično.

Vandal je ponoči s prazno steklenico alkoholne pijače Jagermeister ciljal tablo našega medija, ki je pritrjena na pročelje stavbe, v kateri se nahajajo naši prostori. Vandal je seveda povzročil nekaj škode. Očitno naš medij vedno bolj prodira v slovenski medijski prostor, kar pa marsikomu ni všeč in poskuša s takšnimi dejanji izraziti svoje nasprotovanje drugače mislečim. Pri tem gre zgolj za stopnjevanje napadov, od izjav, pa vse do realizacije – spomnimo se denimo izjave Marjana Šarca, da v določenih medijih ne bi smeli oglaševati.

Neznanec se je s prazno steklenico Jagermeistra lotil table, ki označuje prostore našega medija (Foto: Nova24TV)

Spomnimo, ne gre za osamljen primer vandalizma letos. Januarja so policisti dobili sporočilo, da je nekdo poškodoval fresko na ljubljanski stolnici, neznanci pa so prav tako poškodovali Cerkev Marijinega obiskanja, na ljubljanskem Rožniku. Na njenem pročelju se je namreč znašel minister za obrambo, Matej Tonin. Vanjo so vrgli še balon z barvo in naredili več tisoč evrov škode. Policisti so bili zaradi vandalizma primorani v preiskovanje suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja ali uničenja stvari posebnega kulturnega pomena.

Risanje svastik na prostore Zavoda iskreni in ambulanto priznane zdravnice
“Krašenje” stavb s kljukastimi križi, ki je bilo v preteklosti obsojanja vredno, postaja nov trend. V Sloveniji je bilo tako zaslediti že nekaj takšnih primerov, ko so vandali uničili stavbo z risanjem svastike. Prva tarča risanja svastik pa je bila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte, ki so ji neznanci na pročelje stavbe njene ambulante v Trbovljah, narisali kljukaste križe. Poleg tega pa je ravno tako potrebno omeniti obiske na domovih poslancev, kjer so neznanci prav tako strašili s svastikami na plakatih.

Sara Rančigaj