fbpx

Stranka SDS vabi k izpolnjevanju spletne ankete, saj vsako mnenje šteje

Izpolnjene ankete, ki jih te dni prejemajo na sedežu stranke SDS (foto: SDS)

V Slovenski demokratski stranki izredno cenijo mnenja volivk in volivcev. Tokrat so se v stranki odločili že za peti posvet z volivci, kjer si želijo izvedeti več o mnenjih volivcev o dogajanju v preteklem letu, o večletnih problematikah ter usmeritvah za prihodnost. “Še zlasti je dragoceno v teh prelomnih časih, ko skupaj s strankami vladne koalicije vsakodnevno sprejemamo odločitve, ki bodo odločilno vplivale na nadaljnji razvoj in prihodnost Slovenije,” so zapisali.

Slovenska demokratska stranka si že nekaj let prizadeva za pridobitev mnenj vseh prebivalcev Slovenije in so ena redkih strank, ki posvet z volivci redno izvaja posvet z volivci. Vsekakor je pomembno, da vsaj ena stranka ceni mnenja državljanov in preverja stališča volivcev o stvareh, ki so zaznamovale predhodno leto in o predlogih za usmeritve v prihodnjem letu.

V SDS poudarjajo, da cenijo vsako mnenje, ki ga prejmejo. “Še zlasti je dragoceno v teh prelomnih časih, ko skupaj s strankami vladne koalicije vsakodnevno sprejemamo odločitve, ki bodo odločilno vplivale na nadaljnji razvoj in prihodnost Slovenije,” so zapisali.

Letos vprašanja o problemih v času epidemije

Vprašanja na letošnji anketi temeljijo predvsem na problematikah v času epidemije, ki so zaznamovale preteklo leto, predvsem v smislu sprejetih ukrepov pomoči, sodelovanja opozicije pri reševanju kritične situacije, denimo tudi to ali nas je epidemija naučila kaj dobrega. Po drugi strani tudi želijo izvedeti kakšne so prioritete državljanov: denimo ali bi več denarja, kot je to bilo v preteklosti namenili domovom za starejše, kot nevladnim organizacijam na Metelkovi, ali se jim zdi smiselno, da smo v zadnjih enajstih letih plačali državljani dvakrat več denarja (eno milijardo evrov) za plačevanje RTV naročnine, kot pa je lahko bilo iz proračuna lahko zagotovljeno za gradnjo in prenovo bolnišnic.

https://twitter.com/strankaSDS/status/1367051675048038401

V nadaljevanju jih še zanima, ali so glavni mediji (PopTV, RTV in ostal) prispevali k zajezitvi epidemije ali jim je uspelo ravno nasprotno. Kot zadnje in ključno vprašanje državljanom pa je, kateri ciljni skupini bi po vašem mnenju morala vlada nameniti največ pozornosti – s svojimi odgovori pa lahko sodelujete tudi v nagradni igri.

Izkušnje zadnjih dveh let kažejo, da so odzivi ljudi precejšnji
V zadnjih dveh letih so se na ta način že štirikrat posvetovali z volivci o nekaterih najpomembnejših vprašanjih. Ker je bil odziv izjemen, s posvetom nadaljujejo tudi letos. “Vaše mnenje bo predstavljalo odločilno vodilo pri našem delu za skupno dobro. Hvala, ker skupaj dokazujemo, da zmoremo.” Na račun poslanih vprašalnikov so v stranki leta 2018 in 2019 prejeli več kot 50 tisoč odgovorov na zastavljena vprašanja, kar nakazuje, da tudi državljani pozdravljajo takšen način komuniciranja.

Spletno anketo stranke SDS najdete TUKAJ.

Sara Rančigaj