Sunki vetra na severovzhodu tudi okoli 70 kilometrov na uro, Krka in Ljubljanica bosta še poplavljali

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Krka in Ljubljanica bosta danes še poplavljali, in sicer Krka na območjih pogostih poplav, Ljubljanica pa na Ljubljanskem barju. Kraška polja na Notranjskem in Dolenjskem se bodo še polnila. Zjutraj in dopoldne bodo najmočnejši sunki vetra na severovzhodu dosegali hitrost okoli 70 kilometrov na uro, opozarja Agencija RS za okolje.

V severnih in vzhodnih krajih se je ponoči delno zjasnilo. Drugod bo še oblačno, a večinoma brez padavin. Najnižje jutranje temperature bodo od minus ena do šest, ob morju okoli osem stopinj Celzija.

Predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo danes občasno znova krajevne padavine.

Veter bo danes popoldne prehodno oslabel in se ponovno krepil v noči na petek. Meja sneženja se bo dvignila na nadmorsko višino okoli 1000 metrov. Najvišje dnevne temperature bodo od štiri do 12 stopinj Celzija.

Vremenska ujma z močnim vetrom in padavinami je v ponedeljek in torek povzročila veliko škodo in težave v velikem delu države. Marsikje škodo že odpravljajo. Ponekod so bila gospodinjstva v sredo še brez elektrike, zaradi podrtih dreves, plazov in poplav pa so bile še vedno zaprte tudi številne ceste. Ujma je prizadela območja od Bovca do Bele krajine, v Pomurju in na Obali pa so bile poplave.

D. Č.