“Švercanje” v tovornjaku: Prijeli tri mladoletne ilegalce, ki so prerezali cerado, in 4 ilegalce, ki so se skrili med palete

Migranti v Mostarju (Foto: Klix.ba)

Policisti so spet imeli delo z ilegalnimi migranti, ki so, da bi se pretihotapili v Slovenijo, poškodovali cerado na tovornjaku.

S PU Celje so nam sporočili, da so jih v četrtek nekaj pred poldnevom iz podjetja v Dravogradu obvestili, da so v tovornem vozilu, ki je v Slovenijo pripeljalo iz Makedonije, našli tri mladoletne ilegalce. “V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da so v vozilo vstopili v Srbiji, na enem od parkirišč, in to tako, da so prerezali cerado na spodnjem delu. Vsi trije so bili  iz Bangladeša in vsi trije so zaprosili za azil,” sporoča tiskovna predstavnica omenjene policijske uprave Milena Trbulin.

Poleg tega so na mejnem prehodu v Dobovcu v četrtek popoldne policisti v tovornem delu tovornega vozila, med paletami, odkrili štiri migrante, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Dva sta bila državljana Pakistana in dva državljana Afganistana. “Vse smo v nadaljnjo obravnavo vrnili hrvaškim varnostnim organom,” še sporočajo s PU Celje.

M. S.