fbpx

Saj ni res, pa je – Svetlana Slapšak od Facebooka pridobila “uradno” potrdilo, da Nova24TV širi sovraštvo

Svetlana Slapšak in njen ponesrečeni eksperiment. Foto: Arhiv Nova24TV.

Kdo še kopira neprimerne komentarje izpod člankov na spletnih portalih, ki še niso bili moderirani, na socialno omrežje Facebook, da bi s tem izsilil opozorilo in izbris komentarjev ter tako dokazal, da so njegove teze bojda pravilne? To je naredila kolumnistka časopisa Večer iz interesne sfere Socialnih demokratov, Svetlana Slapšak, ki se vsak konec tedna ukvarja s Slovensko demokratsko stranko, televizijo Nova24TV in celo njenimi novinarji ter uredniki. Sodeč po njenem pisanju so jo pri spletnem gigantu Facebook opozorili, da komentarji, ki jih je skopirala od neznanih uporabnikov pod enem izmed prispevkov na Nova24TV.si, kršijo pravila njihovih skupnosti, da so sovražni in da so jih izbrisali. “Zadoščenje. Končno sem dobila uradno potrdilo, da mediji SDS proizvajajo sovražni govor,” zdaj piše v svoji kolumni Slapšakova.

V resnici gre še za eno v dolgi vrsti zavajanj in laži profesorice, ki velja za sivo eminenco levičarskih ideologov, ki je bila v 80-letih zaradi prevare nagnana z Inštituta za književnost, pozneje pa so jo zaposlili na ljubljanski univerzi, kjer si je s pomočjo sistema ustvarila novo kariero.

Prvič, komentarji na Nova24TV nikakor ne odražajo mnenj uredništva, kar je jasno zapisano tudi pod vsakim prispevkom, kjer je na voljo prostor za komentarje. “Ne žalite, provokatorje in neprimerno vsebino prijavite,” je eno od navodil, ki jih jasno navaja spletni portal Nova24TV.

Jasna pravila za komentiranje na Nova24TV, ki zahtevajo strpnost in svarijo pred nasiljem
Nadalje Nova24TV na svojem spletnem portalu zelo jasno navaja, kakšna so pravila dostojnega komuniciranja: “Komentiranje je privilegij, ne pravica. Komentarji naj se nanašajo na članek. Komentarji, ki se ne bodo nanašali na članek, bodo brisani. Do drugih komentatorjev bodite vljudni in spoštljivi. Pozivi k nasilju niso dovoljeni. Komentarji, ki bodo pozivali k nasilju, bodo izbrisani, njihovi avtorji blokirani in ustrezni organi obveščeni. Izogibajte se psovkam, osebnim napadom in napadom na t. i. slamnate može.” Trditve Svetlane Slapšak, da medij Nova24TV proizvaja sovražni govor, nikakor ne more držati, zato v uredništvu ocenjujemo, da gre za lažnivo in zlonamerno pisanje kolumnistke Večera. Prav tako daje njeno pisanje o “SDS mediju” priokus samoironije, saj je Večer nedavno napovedal združitev z Dnevnikom, oba pa sta v lasti tajkunov, ki pripadajo interesni sferi Socialnih demokratov, naslednikov nekdanje komunistične partije. Prav novinarji teh medijev, kot je Dejan Karba, so v preteklosti trosili laži, z njimi vzpodbujali nestrpne komentarje zoper stranko SDS in njenega predsednika, zaradi česar so bili celo na sodišču obsojeni.

Dejan Karba, klasičen primer “fake news” novinarja medijev iz interesne sfere SD. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Svetlana, najprej je potrebno pomesti pred svojim pragom …
Drugič, časnik Večer naj najprej poskrbi, da bo pravočasno moderiral komentarje na svoji spletni strani. Pod njihovimi članki lahko najdemo praktično vse; od groženj nekdanjemu novinarju RTV Aljoši Dragašu s smrtjo do nesramnih in podlih zapisov o Janezu Janši (te najdemo že v novinarskih izdelkih) in celo nestrpnih zapisov proti ilegalnim migrantom. Potemtakem je Svetlana Slapšak prav tako zaposlena v tovarni “sovražnega govora”, zato je njeno obračunavanje z Nova24TV težko razumeti.

Primeri Svetlaninega sovražnega govora na spletnem portalu časnika Večer. (Foto: Večer)

In tretjič, Facebook po naši vednosti do danes še ni pridobil nobenih ustreznih pooblastil, da bi lahko izdajal kakršna koli uradna potrdila, kaj je sovražni govor in kdo naj bi ga proizvajal. Skupina študentov in profesorjev iz levičarsko indoktrinirane Fakultete za družbene vede si pač ne more po diktatorsko jemati pravice biti razsodnik. O tem, kaj, če sploh obstaja, naj bi sovražni govor bil, v Sloveniji odloča izključno in edinole sodišče.

Tibor Ferk