fbpx

Svetniška skupina SDS poziva k razrešitvi Janeza Starihe: Krni ugled Mestnega sveta, župana in mestne uprave Ljubljane kot celote!

Skrajni levičar in ljubljanski mestni svetnik Janez Stariha (Foto: twitter/facebook)

Mestni svetnik v Mestni občini Ljubljana Janez Stariha, ki je znan po skrajno žaljivih in grozilnih zapisih na družabnih omrežjih, ženske na primer označuje za kuzle in klerofašistke, kljub temu, da je bil imenovan na mesto predsednika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v svojem zapisu na družabnem omrežju Twitter ostro protestira zoper, kot navaja, nepotrebnega kaznovanja voznikov protestnikov s strani Policije zaradi uporabe zvočnih signalov. V svetniški skupini SDS so nad zapisom Starihe zgroženi in od ljubljanskega župan Zoran Janković in podžupana Aleša Čerina zahtevajo, da se Stariho nemudoma razreši z mesta predsednika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL.

Svetniška skupina SDS v javnem pismu, ki je naslovljeno na ljubljanskega župana in podžupana uvodoma poudarjajo, da je očitno, da delijo mnenje, da so zapisi svetnika Janeza Starihe na medmrežju zelo žaljivi do drugače mislečih. “Navkljub vsem pozivom, tudi vaših, se neprimerna in žaljiva ravnanja nadaljujejo.” Z nedavnim zapisom Stariha po besedah svetniške skupine SDS povzroča izredno škodo in načenja ugled celotnega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL.

Stariha je po nedavnem protestu napisal naslednje: “Kot predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL ostro protestiram zoper sinočnje nepotrebno kaznovanje voznikov s strani policija v središču mesta zaradi uporabe zvočnih signalov. Temu se reče policijska represija in le-ta nima mesta v Ljubljani 21. stoletja.” V svetniški skupini SDS ocenjujejo, da je zapis zastrašujoč in popolnoma nesprejemljiv. “Da bo mera polna, se mestni svetnik g. Stariha tu predstavlja kot predsednik Sveta, torej kot zastopnik in predsednik organa, ki ga imenuje Mestni svet MOL. To je nedopustno!”. Poudarjajo, da je več kot očitno, da svetnik ni primeren za predsednika Sveta, saj s svojimi zapisi in dejanji na družabnih omrežjih povzroča izredno škodo in krni ugled Mestnega sveta, župana in mestne uprave Ljubljane kot celote.

Nadejajo se predloga za zamenjavo predsednika Sveta

V nadaljevanju v svetniški skupini izpostavljajo, da če vendarle ne bo prišlo do predloga zamenjave predsednika Sveta, bodo smatrali, da to pomeni, da tovrstna retorika in ravnanje predstavljajo uradno stališče Liste Zorana Jankovića in župana Zorana Jankovića osebno. “Navsezadnje imate absolutno večino v MS MOL, tako, da lahko predlagate in imenujete koga drugega,” so jasni in ob tem dodajajo, da bodo prav vsi svetniki svetniške skupine SDS glasovali za zamenjavo predsednika.

Sodeč po nedavnem zapisu Starihe je očitno, da se svetnik na kritike svetniške SDS povsem požvižga, še več, ta napoveduje: “A mi se ne damo in gremo do konca, dokler ta skorumpirana, fašistična vlada ne pade! Z vsako bedno diskreditacijo smo močnejši! Smrt janšizmu! Svoboda narodu!” Več pa si lahko preberete v spodnjem zapisu:

Nina Žoher