fbpx

Svetovalec za digitalni marketing pri stranki LMŠ Matej Špehar celo za silvestrovo vulgarno obseden z Janezom Janšo!?

Šarčev strateški svetovalec Matej Špehar. (Foto: STA)

2020, OdJJebi,” je zgovorno pred vstopom  v novo leto zapisal Matej Špehar, znan kot medijski strateg pri Šarčevi LMŠ. Možno je sicer, da se je zatipkal, pa vendar sumimo, da sta dve črki “j” leteli na predsednika vlade Janeza Janšo. Seveda ne na soimenjaka s Krvavca. Špehar je namreč tudi sicer precej obseden s premierjem, še ko mu internet ni deloval, se je spraševal, če to ni zato, ker si ni naložil aplikacije #OstaniZdrav.

Za aplikacijo #OstaniZdrav je nekdanji radijski voditelj Matej Špehar, ki je bil bolj znan pod imenom Racman, in svetovalec za digitalni marketing v stranki LMŠ, prepričan, da je neuporabna in nedelujoča  – poleg tega pa je po njegovem mnenju še obvezna, brez nje si namreč invaliden državljan. “Zakaj me torej nekdo sili naj uporabljam nekaj kar dokazano ne pomaga pri reševanju epidemiološke slike,” se je spraševal nedolgo nazaj. Dokaza sicer ni predložil, čeprav smo ga z veliko nestrpnostjo čakali. No, na silvestrovo pa ni skrbel toliko za propagiranje Marjana Šarca, kar mu, resnici na ljubo, nikoli ni šlo prav dobro od rok. Špehar namreč veliko bolj pogosto kot na Šarca, misli na predsednika vlade, Janeza Janšo. Tudi kadar bi se moral posvetiti čemu drugemu. Fanatizem?

Po Špeharjevem prednovoletnem tvitu “2020 odJebi,” se je marskikdo spraševal, kako zelo mora biti revež obseden s predsednikom vlade Janezom Janšo, če  še na silvestrovo misli nanj, namesto da bi se posvetil družini. “Ali te ljudje nimajo doma in družine. Bogi in pomilovanja vredni. Samo sovraštvo in prezir imajo,” se je spraševal eden izmed uporabnikov družabnega omrežja in kot že rečeno, ni bil edini. Poznavalci scene pa so tudi pripomnili, da se je Špeharjev primitivizem začel z delovanjem v stranki LMŠ, pred tem se menda ni spuščal na tako nizek nivo. Lahko bi napisali še marsikaj na njegov račun, a mu ne bomo delali brezplačne reklame.

Policijska ura. Janezove mokre sanje, diktatura. Pravite, da smo krivi ljudje. Ne, dragi nepreklicni Hojs, krivi ste vi, Kacin, Krek &co, ker ste izgubili kredibilnost. So ljudje krivi, ker vam ne zaupamo? Zaupanje in kredibilnost se pridobi, ne pripade s funkcijo,” je bila tudi eden izmed Špeharjevih ugotovitev. Morda bi njegov tvit dali prevesti še v druge jezike – da bodo tudi v drugih državah seznanjeni s tem, kdo je krivec z vse protikoronske ukrepe. In še za marsikaj. Če si obseden, si pač obseden.

Sara Kovač