Cerar v svojem slogu ukrepal zoper slovenskega častnega konzula – Hrvata Roglića

Branko Roglič in Miro Cerar. (Foto: STA)

Trde in jasne so bile besede hrvaškega milijarderja Branka Roglića, da je financiral našega predsednika vlade Mira Cerarja. Slednji je malo pomislil, nato pa dejal, da to ni res, da pa ne verjame, da bi Roglić lagal. Očitno ga ni prepričal niti javno objavljen posnetek Roglićeve izjave.

Še več. Predsednika vlade, ki pravi, da s strani hrvaškega milijarderja Branka Roglića ni prejel nikakršnega denarja, očitno Roglićeve jasne besede niso zmotile niti toliko, da bi ga razrešil kot častnega konzula. Sklep: slovenski častni kozul lahko o našem predsedniku vlade in o največji koalicijski stranki pred kamerami po svetu mirno laže, pa se mu ne bo zgodilo prav nič.

Na MZZ nič videli, nič slišali
Ali kot so nam poslali odgovor z Ministrstva za zunanje zadeve: “S strani pristojnih organov še nismo bili obveščeni o kakršnihkoli kršitvah.” No, da imamo v Zagrebu odprto veleposlaništvo, ki mora po službeni dolžnosti spremljati tudi tovrstne izjave in o tem obveščati zunanje ministrstvo, ni potrebno posebej izpostavljati.

V SD ne verjamejo, da Roglić laže – torej laže Cerar
“Težko bi domneval, da častni konzul laže,” se je na celotno afero odzval poslanec SD Matjaž Han. Ne glede na to, da je SD del koalicije, pa Hana pravzaprav ne zanima, ali je Miro Cerar, ki vodi vlado, podkupljen s strani hrvaškega milijarderja: “Vsaka stranka same ve, od koga dobi denar in komu je dolžna.”

Na nadaljnje vprašanje, ali bi bilo smiselno imeti lažnivega častnega konzula, je odgovoril: “To bodo morale stranke same »razpucat«, težko kaj več komentiram.”

Morda vas zanima tudi:
Hrvaški milijarder še enkrat: “Jaz sem Cerarja malo financiral, veste?”
Cerar o donacijah hrvaškega milijarderja: Težko bi domneval, da častni konzul laže

Desus prav malo briga
Še bolj pragmatičen je Franc Jurša iz Desusa, ki si celotnega zakona glede financiranja strank ni niti prebral, še manj pa, da bi ga skrbelo, če je hrvaški milijarder financiral Mira Cerara: “Fizična oseba lahko financira katerokoli stranko, to je v skladu z zakonom.”

Na vprašanje, ali bi bilo potrebno Roglića – če bi se izkazalo, da je lagal – razrešiti, pa pravi: “Ja, to pa bodo morali med seboj razčistiti, torej ali je točno ali ni točno. Naj to razrešijo, iz izkazov poslovanja stranke mora biti to jasno in nedvoumno vidno.”

Če bi SDS dobila 100 evrov
Kar se tiče financiranja SMC s strani hrvaškega milijarderja Branka Rogliča, je treba povedati, da o tem v dominantnih medijih v Sloveniji  ne boste zasledili praktično nič,” poudarja poslanec SDS Vinko Gorenak.

Pri tem opozarja na sprevrženost dominantnih medijev, ki bi podatek, da je SDS teoretično prejel 100 evrov iz tujine, objavili na prvih straneh časopisov: “Vsi pa bi poročali, kako kaznivo dejanje je to. Seveda je financiranje prepovedano. Ta gospod je izjavil, da je financiral Cerarja, potem pa je Cerar izjavil, da to ni res. Kasneje je ta gospod spet ponovil izjavo, da so nekaj malega vendarle financirali. Nekaj malega lahko pomeni tudi milijon. Zakaj? Zato ker je za tako osebo s toliko denarja milijon res nekaj malega.”

Žiga Korsika

 • Peter

  Vedno pozabite, da je vlada leva, da so mediji levi, da je sodstvo levo, da je nevladna skupnost leva, da je, skratka, vse levo.
  In da proti svojim nikoli ne ukrepajo.

  • rubec

   Zato pa jaz vedno z desno roko ifjunouuotajmin. Zanalašč.

  • viktorh

   Le kako bi izgledala družina, ki ne bi “vkup držala”?

  • Jovo Jamnica

   Zveni logično.

 • MEFISTO

  Če je šlo za nekaj malega, ne bodimo malenkostni.

  Konec koncev gre za pošteno, etično ter moralno stranko in tak sloves mora obdržati ne glede na storjene grehe.

  • eno

   MEFISTO , od tebe bi bilo pričakovati bolj pošten komentar. Treba je reči bobu, bob. Zato pa je tako, ker se pri nas nobenemu lopovu in lažnivcu nič ne zgodi. Do kdaj še ?

   • Gr8_1

    Ne razumeš sarkazma? ;)
    “Vsaka stranka same ve, od koga dobi denar in komu je dolžna.” A Hana ste vprašali komu je dolžna njegova stranka?

   • viktorh

    Lepše ni mogel opisati stranke, ki prisega na etiko in moralo, poštenje in zaupanje. Potem je že tako

 • domovina mili dom

  V arhiv spravit posnetek. Bo še prišel prav za argumente. Kar tako naprej. Zbirajte dokaze. Njihova ignoranca ne bo na večno trajala. Pomembno pa je, da ne boste dali dihat ta malemu hišniku.

 • miha57

  Pri nas je tudi največja politična svinjarija pravzaprav ena mala svinjarija…če prihaja z leve.Orjunaški mediji seveda pri tem opravijo svoje delo.In dobijo piškotke.

 • rubec

  “Težko bi domneval, da častni konzul laže,” se je na celotno afero odzval poslanec SD Matjaž Han.
  Han Pijesak, domnevam da si častni debil. Če si slučajno samo debil pa moje opravičilo.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme, debatiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju, poniževanju, medicinskim diagnozam, norčevanju ipd.
   Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez žaljivih besed oz. besed s slabšalnim pomenom in s tem vzpostavljamo kulturni nivo komentiranja.

   SSKJ:
   debíl -a m (ȋ) med. debilen človek: usposabljati debile za delo
   debílen -lna -o prid. (ȋ) med. lahno duševno nerazvit: debilen otrok

   • Gr8_1

    Samo bi lahko rekli kakšno o medicinskih diagnozah….Ko greš delat za stroj te pošljejo na psiho teste, vzgojiteljice, pomočnice, učitelji, politiki teh testov ne opravljajo. Glede na to, da opravljajo delo z ljudmi oz. otroci in jih lahko življensko zaznamujejo bi lahko to debato dali na dnevni red. Še eno….prodaja alkohola in cigaret je mladini pod 18 prepovedana, v lekarni pa lahko dobijo zdravila brez recepta tudi osemletniki. Si predstavljate kaj lahko naredi osemletnik s škatlo Nalgesinov? Raje ne pomislim. Toliko o naših zakonodajah ampak mi se raje spotikamo v to, da ne bo kdo užaljen. pih

    • rubec

     ah, pusti debila.

  • karlina

   Točno, ta Han je tudi meni grozno moteč, pa se že toliko let šlepa v parlamentu, drugega ne počne, kot samo provocira in zagovarja leve.

 • rubec

  “Še bolj pragmatičen je Franc Jurša iz Desusa”

  To drži. Pragmatizem je Franc pokazal ko je nalomil svojega krojača, ki mu ni hotel na svojem znamenitem maturantskem reklcu v nedogled gumbov prestavljat. “Da ni več kam” so bile krojačeve zadnje besede.

 • daresi

  Beda slovenske politike. Po vsaki neumnosti le zajame zrak in naredi novo.

 • čips

  Pa saj se človek tem kret..om še smejat ne more več. JJ so pa je…i zaradi dnarja za položnice. Kje jaz to živim, to je slabše kot bule in bolj divje, kot divji zahod!!!

  • čips

   Uuups, Butale.

 • miha57

  Po Hanovo torej-Cerar laže.

 • črnaovca

  Nekdo laže. Zakaj? Sicer pa v vsej zgodbi se zgražajo najbolj tisti v katerih druščini so tudi taki ki ne vedo od kod jim denar. OJankoviču pa nič

 • Kučko pod pručko

  Ne razumem Cmerota, da se je spustil tako nizko. Verjetno ime vsaj toliko v glavi, da ve, kako se danes raziskovalni novinarji spustijo v vsako malenkost, ki vsaj malo diši po lumpariji. Če je mislil samo na režimske medije, ki jih ima v oblasti Kučanov klan, je imel prav, toda k sreči je še nekaj drugih, ki z veseljem objavijo ‘resnice’ murgelske tovarišije. Zato bi bilo za Cmerota, ki ga je že cela Slovenija spoznala kot velikega lažnivca, najbolje, da bi se posul s pepelom in priznal kršenje zakona o finansiranju političnih strank. Kljub temu, da si tega profesor prava absolutno ne bi smel privoščiti, bi nanj padel manjši madež, kot si ga je prislužil s samo zadnjo od laži!!!

 • Kučko pod pručko

  Kahla: “Po mojem Cmerrarr ne laže. Mirro je prreveč pošten!”

 • xtc

  Hrvati solumpi ampak tule je Cerar dfinitivno lažnivec in se jasno kaže njegov etični pristop ,ki je povsod vse bolj enak- NE ETIČEN in KORUPTIVEN.

 • Poštenje velja

  Demokracija po naše!
  Kajne tovariš Cmerar.
  Sicer pa od semena iz katerega izhaja drugega ni pričakovat!

 • PIA

  Splet moralnih okoliščin je tak, da cmerar ne laže, le resnice ne govori. Še vsako svojo besedo je požrl, a se tega še zaveda ne. Kadar je človek nesposoben, misli, da se je vse zarotilo proti njemu.

 • Kučko pod pručko

  Mene pa zanimna, če so se uradne Murgle že oglasile na Roglićevo obtožbo. A je tamal že kaj rekel???

  • Peter

   Zakaj bi pa en upokojenec kaj rekel?
   On gre vsake toliko časa na kremšnito v Zvezdo (naključno izbran lokal, jasno), drugače pa sedi doma in se ne vtika v politiko.

   Pa zobna miška denar pušča pod vzglavjem, pa Božiček darila nosi.

   Vse je lepše, če verjameš v pravljice. Itaq.

 • abria

  Saj so Finci tudi kobajagi na neznan način, na neznan…… financirali SDS.
  In kakšne so bile posledice za SDS in predsednika SDS v medijih, politiki in sodno vsi dobro vemo.

 • Ježek Teka Teka

  Itaq, da laže k prasec … od samga začetka, pa to …

  • Bukefal

   Ježek, ti bo moderator navil ušesa!!!

  • Nova24TV Mod 1

   Kulturni nivo komentiranja in dialoga lahko odražamo tudi brez psovk in živalskih poimenovanj za ljudi.

   SSKJ: prásec -sca m (á) 2. nizko ničvreden, malovreden človek: kateri prasec jih je izdal / kot psovka prekleti prasec

   PS: Prasec ni npr. podgana, kar je po Vaše kompliment, mar ne? ;-)

   • Ježek Teka Teka

    Sem popravu … a je ok, pa to … me pa veseli, da sva o podgani razčistila …

    • viktorh

     No, saj veš kako poje Mlakar o politiku, malem in velikem pr…, hi, hi.

 • Jovo Jamnica

  Gorenaku foušija sili na plano. Če bi doniral Hrvat milijon stranki SDS, bi mu bilo figo mar, kako bi se odzvali “etablirani” mediji.

  P.S. To sem napisal zato, da razbijem dolgočasje…

  • von Rhein

   Pa ga nisi razbil.To dolgočasje je kot beton v albanskih bunkerjih.

   • Jovo Jamnica

    Vem, vem… majhni, trdni… posejani povsodi po krajini… in služijo – ničemur

 • Rajko Toplovec

  Gospod Gorenak. Jaz tem “dominatnim medijem” pravim, da so še vedno režimski. Se še spomnite kakna je bila hajka, parlamentarna komisija za “jaševim” časopisom, Celo direktorja Pošte Slovenije so zaslišali, zakaj je zastonj raznašal Dibro jutro. Vemo pa tudi, da pri nas opozicija ne sme i meti časopisnega i dnevnika.

  • Jovo Jamnica

   Gospon Rajko seveda nonšalantno pozabi, da Pošta Slovenije ni privat firma.

 • FORT WORTH

  Mene samo zanima,kdaj se bodo raziskovalni novinarji lotili nasega nedolznega in boga bojecega bivsega predsednika,ki ima vedno toliko za povedati cez opozicijo.Koliko poseduje in kje…To bi bilo zares nadvse zanimivo izvedeti.Baje pa,da je se vedno nedotakljiv,ker ga scitijo tako dominantna slovenska trobila in najrazlicnejse drzavne institucije.Pa se kdo…

 • učko

  Cmirko ima tudi nahrbtnik, pa se dela Francoza. Noben ne more visoko v politiko, če se ga ne da kompromitirat.

 • Minovak

  Vsi pošteni državljani vemo, da levaki lažejo takoj, ko odprejo usta. pravzaprav lažejo vse o vsemu, kar sproti tudi dokazujejo. Ni zaman znameniti stavek pisatelja Solženicina – če bi komunisti prenehali lagati, bi propadli v štirinajstih (14) dneh. Bolje bi bilo, ko bi propadli prej…mnogo, mnogo bolje!

 • Peter

  Pa dobr, pa kolk časa bomo še gledal tega bluzmena?
  Halo murgle, še ni čas za nov obraz?

  • viktorh

   Žal, ob smrti ima človek odprta usta in oči. Najbližji jim zatisnejo veke in privzdignejo mandibulo in jo pritisnejo k maxili.
   Le neznani – zapuščeni mrliči ostanejo odprtih oči in ust.

 • VERZIFIKATOR

  Brane Rogelj – Jagrov

  MIRKOVI ROGOVI IN KUNE

  Lovske naše je družine vodja,

  se predsednik sicer temu pravi,

  na pozdrav po lovsko le odzdravi,

  fant ljubitelj velik je ugodja.

  Pravijo mu drugi jagri Mirko,

  manjka izostren mu lovski vid,

  kozle strelja redno kar čez zid,

  društva mu zaupajo taktirko.

  Iz Hrvaške lovski konzul častni

  mu menda natikal je rogove,

  Mirko pravi: »Ni šlo za darove,

  v igri niso tej denarji mastni.«

  Pa ponavljal je Hrvat prav vztrajno,

  da rogove Mirkcu je natikal,

  v žep mu ulovljene kune vtikal,

  bratstvo sklenil z Mirkom da je trajno.

  Mirko pravi: »Ni nobenih kun«,

  hkrati pa, da konzul ta ne laže.

  Kdo oči ljudem po lovsko maže,

  vsakič ko odpre neumno kljun?

  »Niso kune tu bile posredi,«

  slednjič Mirko salomonsko pravi,

  da Hrvati so nepridipravi,

  Mirkov se zapleta jezik bledi.

  Kun bilo ni in rogov da ni,

  Mirko dvakrat se je že zanikal,

  v kozji rog se vedno bolj pomikal,

  naš promotor lovskih vseh laži.

  Mirka, jagrov vodjo, ukrotijo,

  ko se šefom lovskim bo zameril,

  s puškico v kozla spet nameril,

  mu rogove trajne nasadijo.

  Ni še čas za Mirkov zdaj odstrel,

  zima je in zbegana divjad,

  a ko bo zelena spet pomlad,

  v vrstah lovskih majhna bo vrzel.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!