fbpx

Tako je znana režimska novinarka Meta Roglič na novinarski konferenci o nezakonitem migrantu Ahmadu branila Mira Cerarja

Foto: Twitter

Slovenke in Slovenci smo včeraj doživeli novo razočaranje nad Mirom Cerarjem. Da veliko posluha za svoje državljane naš premier nima, je znano, saj je število ljudi, ki živijo pod pragom revščine ogromno, razmere na otroški srčni kirurgiji še vedno niso urejene, mladi perspektivni kadri pa delo še vedno hitreje dobijo v tujini kot v Sloveniji. Na novinarski konferenci ni presenetil samo Miro Cerar, ki je jasno pokazal svojo dvoličnost v primeru nezakonitega migranta Ahmada Shamieha, ampak je presenetila tudi novinarka Dnevnika Meta Roglič, ki je po novinarski konferenci branila premierja in tako poskušala utišati našo novinarko, ki mu je želela postaviti vprašanje.

Rogličeva, novinarka režimskega medija, ki je še pred časom prav v tem mediju javno obračunala z uglednim pravnikom Boštjanom M. Zupančičem, ima očitno dvojna merila. Če je bila kritična do nekdanjega sodnika, ki je opozoril na neučinkovitost državnih institucij, ki kljub ekološkim nesrečam velikih razsežnosti, kot sta, denimo, tisti v Kemisu in Ekosistemih, niso ukrepale, začenši z iskanjem odgovornih za požare, pa ni znala biti kritična do predsednika vlade, ki je v isti sapi govoril o spoštovanju odločb sodišč, hkrati pa že v naslednjem stavku dal jasno vedeti, da jih sam ne bo spoštoval. Še več. Ne samo, da ni izpostavila te dvoličnosti in od predsednika vlade zahtevala jasnega odgovora. Ko mu je vprašanje v zvezi s primerom nezakonitega migranta Ahmada in spoštovanja sodišč želela zastaviti naša novinarka, jo je želela utišati z besedami: “Saj je že vse povedal.”

Od kdaj je Rogličeva, novinarka Dnevnika, v PR-službi pri gospodu Cerarju, ne vemo, a že zavoljo svojih bralcev bi se lahko osredotočila na izključujoče se izjave premierja in ne na delo novinarjev drugih medijskih hiš.

Ahmad Shamieh (Foto: Twitter)

Najprej so bila vprašanja predvidena, nato so si premislili
Na včerajšnji novinarski konferenci je Cerar sicer spregovoril o primeru nezakonitega migranta Ahmada Shamieha, za katerega so kar tri sodišča odločila, da mora zapustiti Slovenijo, saj je za njegov primer pristojna Hrvaška, poleg tega pa je v Slovenijo prišel še nezakonito. Deportacijo so preprečili koalicijski poslanci (torej tudi Cerarjevi) in poslanci Levice, ki so Ahmada skrili v Državnem zboru, natančneje v pisarni stranke SD, kamor sta ga v torek zjutraj pripeljala poslanca Jan Škoberne (SD) in Miha Kordiš (Levica).

Kot smo že pisali, je na novinarski konferenci Cerar pokazal kar tri obraze:
– Obraz, ki je govoril, da moramo spoštovati odločbe sodišč.
– Obraz, ki je govoril, da bo vlada naredila vse, da Ahmad ostane v Sloveniji.
– Obraz, ki je okaral poslance, ki so Ahmada pripeljali v Državni zbor, saj naj bi šlo za predvolilno kampanjo.

Pred samim začetkom novinarske konference je ob strani stala tudi Cerarjeva piarovka, tista prava, ne Rogličeva, in imela v rokah mikrofon, ki ga po koncu izjave običajno ponudi novinarjem, da lahko zastavijo dodatna vprašanja. No, kmalu po prihodu naše ekipe v prostore vlade je piarovka zapustila prostor in se, malo preden je pred novinarje stopil Cerar, vrnila brez mikrofona. Očitno so se pri Cerarjevih ustrašili vprašanj. Kljub temu je po koncu njegove izjave naša novinarka zastavila vprašanje, saj je želela razčistiti predvsem izjavo glede spoštovanja odločb sodišč, ki jih vlada očitno ne bo spoštovala. Odgovora žal ni bilo, saj je Cerar samo odkorakal iz prostora. No, nato pa se je oglasila Rogličeva, da ja ne bi kdo posumil, da je bila to ena izmed najbolj bizarnih novinarskih konferenc v Cerarjevem mandatu.

Novinarska vprašanja smo včeraj po končani novinarski konferenci predsedniku Vlade RS dr. Miru Cerarju poslali preko maila, a odgovora še nismo prejeli.

B. V.