Se je SDH z Lidijo Glavina “poravnal” za 11.000 evrov na mesec, ker preveč ve o Cerarjevi SMC?!

Predsednica uprave SDH Lidija Glavina (foto: STA)

Se spomite zgodbe s Švedi na čelu DUTB? Cerarjeva vlada jih je nagnala pod pretvezo, da preveč “koštajo”. No, kmalu zatem so na položaje upravljanja z državnim premoženjem Cerarjevi nastavili “naše” in to za isti denar, a to naenkrat več ni bil problem. Kmalu je postalo jasno, kaj so hoteli: za drobiž odkupiti lastne nasedle naložbe uspešnih podjetij, ki so jih poprej zafurali. Lidija Glavina je pri tem potrošna roba, njeni “dosežki” so nikakršni,  pri tej zgodbi so glavni igralci “strici”, ki so jo pripeljali v to mogočno ustanovo, da so si rešili Savo in še marsikaj. Sedaj so jo bogato nagradili, tudi za molk: Glavina o Cerarju in njegovih umazanih poslih zagotovo ve preveč!

O tržaški Slovenki Lidiji Glavina so, odkar se je pojavila na čelu SDH, krožile dvoumne informacije o tem, kdo sploh je in kako je prišla na vrh SDH. Seveda zgodba ni razložljiva brez vpletenosti tranzicijske globoke države, ki ima svojo izpostavo od udbovskih poslov naprej (Safti, KB 1909 ipd.) tudi v  Trstu.

Odtod tudi običajnemu državljanu nerazumno visok “sporazum” z Glavino – 11 tisoč bruto na mesec, služben avto in služben telefon, medtem ko ji v službo sploh ni treba hoditi!

Po poročanju več medijev je nekdanja vodja SDH Lidia Glavina po nedavnem odhodu z vrha državnega holdinga obdržala nerazumno visoko plačo, približno 11 tisoč evrov bruto na mesec, služben avto in telefon, v službo pa ji sploh ni treba hoditi. Do takšnih informacij o  sporazumu, ki ga je podpisala s svojim naslednikom Igorjem Kržanom, so se dokopali mediji. Ker v slovenskem udbovskem gospodarsko-političnem podzemlju ni naključij, je tudi razkritje tega “sporazuma” v službi “nečesa višjega”.

Na plano so namreč prišle informacije o sporazumu, ki ga je podpisala ob razrešitvi s položaja – ta naj bi bil precej boljši od odpravnine, ki bi ji pripadla, če bi jo nadzorniki razrešili.

Mediji poročajo o kar 11 tisoč evrov bruto visokem mesečnem prihodku, prestižnem službenem avtomobilu in telefonu. Glede na informacijo, da je SDH z Glavino sklenil sporazum za leto dni, bo v tem času Lidia Glavina brez vsakega dela “zaslužila” 132 tisoč evrov!

Za primerjavo: medicinska sestra bi takšno plačo zaslužila šele v desetih letih!

Okrog Glavine vse polno “mutnih” poslov!
Glavina in njen partner Liviano Stefani, slovenski javnosti neznan podjetnik iz Italije, natančneje iz Trsta, sta javnosti znana po pridobivanju dogovorjenih poslov z javnimi službami – na primer z Marjetico iz Kopra, ne nazadnje tudi z novogoriškim Hitom. Državno podjetje Hit in Stefani sta namreč podpisala posebno pogodbo o posredovanju (trženju) individualnih gostov v Hitovih igralnicah, po kateri Stefaniju pripadata 500 evrov mesečnega pavšala plus denarna nagrada za vsakega posameznega gosta, ki ga pripelje v eno od Hitovih igralnic. Zanimivo: Stefani je podjetje ustanovil dva tedna pred dobljenim poslom, viri iz Hita pa so trdili, da “Stefanijevih gostov” ni bilo, pavšali pa so se izplačevali. Podobno uslugo bo sedaj globoka država naredila tudi Glavini: za 11.000 davkoplačevalskih evrov na mesec bo zanje počela gotovo kaj “koristnega”.

M. V.

 • Joško

  Banda pokvarjena!

 • Povprečen Državljan

  Evroposlanec in poslanka se že pripravljata,da bosta kot dva kalimerota vse zašpecala Evropi.

  • Nata

   Pravzaprav bi morala EU že takrat , ob zamenjavi na vrhu SDH našpičiti ušesa .
   O špecanju pa ne bova pisarila, a ne ? Je premalo prostora !

   • stajerc5

    Ne spuscaj se v debato z njim, drugace bos zvecer obesila yugosralno zastavo pred hiso…

    • Nata

     Da jo javno zažgem ?

     • stajerc5

      Ce jo se imas nekje v naftalinu, jo prisparaj za pedercke in lezbe v mocvirju! V Lublani-bolani je vse najlepse, pa naj se zastava gori.

     • Nata

      Nimam. Razen, če jo narišem. . . . . .

     • Slovenka

      Samo zavedaj se, da gre za strupen odpadek, ki zahteva posebno specializirano peč, da ne boš povzročila kakšnega Kemisa.

     • Nata

      No, bodo pa vsa okna zaprli, kot se je danes zgodilo v C. . . .
      Pri nas kar naprej neki ” odpadki ”
      gorijo ?

     • Slovenka

      Ravno to sem ti hotela reči. Ni čudno vse skupaj? Kot da smo v obdobju, ko prihajajo na dan mračne slovenske skrivnosti.

     • Nata

      Sedaj je pravi čas – vladavina komunistov – za zažiganje ” arhivov ” in drugih skrivnosti. Se bo prav vse lahko uredilo !! Saj imajo na pravih mestih ta prave !!

    • Peter

     Jaz sem nad povprečnim državljanom že zdavnaj obupal.
     Tukaj ni težko, blokiral sem ga, pa imam mir pred njegovimi bedarijami.
     Večji problem je, da nas v realnosti obkroža veliko preveč povprečnih državljanov, ki tudi razmišljajo s svojo glavo, tako kot piše v nedelskem, no.

     • Slovenka

      In gredo na volitve, kjer s svojimi glasovanjem delajo škodo Sloveniji in slovenstvu.

   • Povprečen Državljan

    Res ga je premalo.Žal so pravoverni eu poslanci s tem špecanjem naredili mnogo preveč škode Sloveniji.

    • Nata

     Na primer . . . . .

     • Povprečen Državljan

      Npr.;pranje denarja; v NLB,ki ga nikoli ni bilo, negiranje arbitražne sodbe,pluvanje po demokraviji in sodstvu v Slo,očitna neenotnost pri zagovarjanju Sli interesov,drugi tir,lastninjenje….

     • macon

      Nihče ni bil proti drugemu tiru kot takemu, opozarjali so na očitno preplačanje stroškov za več sto milijonov ali do 50% cene.

      Po sodstvu pljuvate tudi levi, ko vam tako paše, ko ne zapre sovražnikov levega sistema. Čeprav jim ni sodstvo ničesar dokazalo, so za vas avtomatsko krivi, ker so proti levim.

     • Nata

      Čisto nič od napisanega ne razumem, saj si nametal kar vse, od A – Ž !!! Na koncu seveda še drugi tir ??

      Pranje denarja, ki ga ni bilo ? Ja od kje pa se je potem znašla tista milijarda ?
      Negirajo jo ? Ni res. Trdijo, da bi se bilo sedaj potrebno dogovarjati.
      To o demokraciji ( saj je nimamo ) pa o sodstvu , pa res ne vem , kje si našel Če pogledamo koliko sodb je padlo, se pa res lahko vprašamo, ali je to sodstvo še normalno !

     • Povprečen Državljan

      Imas prav.Koliko sodb je padllo proto Velikemu vodji zaradi banalnosti in zastaranja?Slovenija je demokrstična država.To je dejstvo.Volitve so svobodne in poštene.Če vam rezlutat ne odgovarja,ste si krivi sami.Pranje debarja:Poglej v Zakon ppdft in si poglej definicijo pranja.Trdim,da pranha ni bilo in da ni nihce prejel sto milijonskih provizij.Afera je umetno sproducirana za potrebe dnevne politike desnih.In vse to špecajo desni v Evropi.

     • Nata

      Si bil zraven, da ti je vse tako jasno ?? Pa zelo malo veš . Koliko sodb. . . pa jutri. Sedajle se mi ne da.

     • Povprečen Državljan

      Perilo se pere doma,ne pa pri tujcih.

     • macon

      Seveda, seveda, drugače je kdorkoli, ki opozarja na kriminal in zlorabe vendar sovražnik domovine in za odstranit po hitrem postopku.

      Perilo se pere doma, če se ga lahko opere, če pa je potem samo še bolj umazano, je to početje brezveze in škodi samo tistemu, ki ga sproži.

      Skrajno vulgarno zagovarjaš levičarski režim, korupcijo in kriminal. Verjetno se bolje počutiš, če o tem ni ničesar slišati in potem zate ne obstaja.

     • Povprečen Državljan

      Tujino boli klinac za naše zdrahe.Oni samo gledajo,kako nas bodo čim ceneje pokupili.In desni jim greste tu zelo na roko.

     • macon

      Edini greste na roko levi, ker s krajo uničujete firme, da jih zadolžene potem pokupijo tujci za male denarje.

     • Povprečen Državljan

      Tujci,z desnim,slovenskim pedigrejem

     • Slovenka

      To pa je zanimivo. Slovenska desnica iz tujine poceni kupuje naše firme. Sem te prav razumela? Na dan s kakšnim primerom!

     • Nata

      Vsekakor. Velja pa za vse, ali ne ?

 • tasilo

  Ejga, jaz sem pripravljen delati nič tudi za precej manj, recimo za 5488,63 € bruto na mesec. Še vedno bi bil vsaj za polovico cenejši od Glavine.

  Aja, pa tudi službenega avta ne potrebujem … ker pač nisem kakšna pohlepna mona, anede.

  • stajerc5

   Psssst, saj bi te hitro na(raz)vadili.

 • stajerc5

  Ma ostja, kaksna glavina, lepo vas prosim! Temu se rece morska grdoba ali vrazja mati. Na zalost ni ta trzaska niti za brodet uporabna…

  • Slovenka

   Z botoksom in kirurškimi posegi očitno ne varčuje.

 • soc

  Žal se v duhu levega razmišljanja v naslovu poudari 11.000 bruto, ne pa popolna neprimernost te babe za to funkcijo. Za tak denar v Avstriji ali severni Italiji nihče ne bo povohal kakršenekoli malo resnejše funkcije, kaj šele vodenja nekega državnega holdinga, se pa sliši strahovito za zavistne proletarce in brezposelne levake. Očitno prav tako na rumeni način “krivi” Kržan je dosegel, da je namesto aktualne bruto plače 15.500 (požegnane v 2017) pristala na 11.000 v polletnem odpovednem roku, da katerega je upravičena po podpisani pogodbi s predstavniki slovenske države. 27.000 nam je torej prihranil in ne njej podaril 66.000, če se babe niso mogli krivdno znebiti.

  Koliko že je prejemal njen skandinavski predhodnik? In kaj je bil očitek murgelskih medijev? Zrcalna medijska slika. Le da je bil oni takrat resnično kvalificiran za posel. Namesto levakrskega pretakanja krokodiljih solz nad višino odpravnine (ljudje pa stradajo, kajne?) si vzemite raje čas in opišite fenomenalne (ne)dosežke ženščeta in predvsem spet razgalite strice, ki so jo pripeljali v to mogočno ustanovo, da so si rešili Savo in še marsikaj.

 • JANEZ GUS

  Še ena Srpentinškova za v Gunessovo knjigo rekordov.

 • večni srb

  Glavina je lep hrvaški priimek, sicer ne vem nič o njej.

 • rubec

  Meni zgleda prilično fejst. Mora bit tam nekje med 18 in 79.

  • Peter

   Madona, rubec, sem pa mislil, da imaš okus vsaj kar se bab tiče.
   Če že encijana ne maraš, no.

  • Slovenka

   No, no.

 • večni srb

  Kazino = pralnica denarja, ki ti za legalizacijo transferja nezakonitih sredstev izstavi račun in zaračuna samo razmeroma visoko provizijo.
  Še to nisem povsem prepričan, verjetno davčne oaze vseeno stanejo več kot, če cel kup denarja preprosto nesejo k prvim bosancem in stavijo vse na najmanj verjetno kombinacijo. Isto je, le da v kazinojih kupec neposredno izgubi denar, ki gre naravnost v roke prodajalcu, proti kateremu je igral. Ker poker ni isto kot poslovne transakcije, ni nobenih davkov in bank vmes, kazinoji plačujejo samo reket policiji, da jim pomagajo odganjati neresne luzerje in pijančke.

 • ZatonMesecnikov

  Gre za neomarksistične japije, ki se pasejo po javnem in državnem. Vedno se vrti en in isti krog, z razširjenim krogom žlahte, prijateljev in znancev. Pičkica je bila nastavljena za okras, to je bilo evidentno. Sedaj je nezaposlijiva, razen, če so bo “kaj našlo” zanjo v krogu teh javno državnih menedžerčkov. Seveda sem prepričan, da je te visoke dohodke morala deliti z “našimi” rokami. Odpravnina je pa nagrada….

 • antimur

  Na vsak način moramo zaustaviti to ropanje Slovencev, najprej bomo prišli zadevi na kraj, če začnemo čiščenje z zločincem Kučanu

  • Slovenka

   Če bi Prešeren danes pisal Sonetni venec, bi poleg boja Vitovca in ropanja Turčije omenil še divjanje komunističnih tolp. Le kaj bi Prešeren danes napisal?

 • Skrajno Desni

  Dober fuk je treba plačat.

 • xtc

  Dokler ne bo vse sprivatizirano bo Kučanova tolpa ropala.

  • JANEZ GUS

   Zato pa s strani rdečuhov tak odpor do privatizacije.Delat ne znajo-nočejo,krast ne bodo mogli.

 • Slovenka

  Tomićka je zelena od zavisti. Lidija ca. 11.000 evrčkov mesečno, Violeta pa pobere samo kakšne 4 jurčke. Smrk, smrk. Kdo bi si mislil, da bo njeno bivanje v Sloveniji tako grenko.

  • JANEZ GUS

   Kako ji je zabrusil Jelenko-preden nisi bila poslanka nisi imela prebite pare v žepu,zdaj pa se je seljačina pogospodila.

 • zamaškar

  Ali ima to kakšne veze s pol manjšimi pokojninami od gnile kapitalistićne Avstrije?Zakaj imamo pregrešno drag NPU,če ničesar ne ukrene in specializirano DT?Kje je tu uspešen Harij Furlan?

 • Nata

  Hm ?

 • Janka Kranjka

  Ta glavina bi lahk bla kar reklama za solarij, koko, kozmetičarstvo in mlade žrebce. ;D

  • Peter

   Mladi žrebci?
   Tisti, ki padajo na denar mogoče.
   Tisti, pa ki padajo na lepoto..poglej si še enkrat sliko, no.

 • Rotar Jakob

  To je kurcanova dota glavarina slovenistanu!

 • Viktorh

  Ni kaj, molk za politično kurbarijo je drag. Tako je bilo od nekdaj in še vedno je tako.

 • Common Sense

  Tale Glavina meni bolj izgleda kot ena zafnana frizerka, majke mi. Pa kje mi najdemo te punce?

 • Janez Kepic-Kern

  ČASTILCI EX T.I. MARŠALA TITA

  I.T.D.

  NO – TOLE NAJ KAR –
  IZ NAŠEGA SKUPNEGA DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJ
  VERJETNO “PRE-DOBRO” PLAČANI – DRŽAVNI USLUŽBENCI,
  PA PARLAMENTARCI ITD.
  – UREJAJO. In pozitivno uredijo – seveda !
  Jaz Janez Kepic-Kern
  sem predvsem cca 40 let bil prav OK knjižničar v okolišu Ljubljana.
  Bralci me,
  ker sem zdaj v penziji – pogrešajo, ker sem se za vsakogar zelo potrudil,
  da je dobil – vse info, knjige, ki jih je želel.

  V LETIH 20014-2017
  SEM BIL TUDI
  ZELO AKTIVEN “VZTRAJNIK ODBORA – 2014”

  Svoj pokoj, 67 let imam – preživljam – kar zelo aktivno: imam osebno, zasebno podjetje “SLOVENIANA” d.o.o.,
  izdajam mesečno domoznansko revijo “SLOVENIANA”, ki sem jo tudi podaril – arhivu SDS.
  IMAM
  PA TUDI OSEBNI, PODJETNIŠKI E-PORTAL “SLOVENIANA” NA :sloveniana.si

  K ZADEVI !
  Pri
  pregledovanju virov za moje prispevke v moji reviji “SLOVENIANA”
  sem naletel
  NA POMEMBNE VIRE – INFORMACIJ
  O
  REALNI BIOGRAFIJI – JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA J.B. TITA,
  KI
  JE KOT VEMO VSI – IMEL VELIK, PREDVSEM NEGATIVEN VPLIV NA NAS VSE.

  Znani kosovski Srb, raziskovalec BIOGRAFIJE MARŠALA – Momčilo JOKIĆ
  navaja,
  da je
  od zaupanja vrednih oseb dobil INFORMACIJE,
  DA
  JE BILA REALNA
  MATI
  – EX MARŠALA TITA
  VDOVA,
  POLJSKA GROFICA Maria E.S.,
  ki je bila
  v času 1890 in dalje LASTNICA 160 HA LATIFUNDIJE, ZEMLJIŠKE POSESTI
  V BLIŽINI mesta SZEGED – Madžarska,
  OČE
  – EX MARŠALA TITA – naj bi bil grofičin UPRAVITELJ TISTEGA POSESTVA
  PREMOŽEN
  MASŽARSKI ŽID – Feanz AMBROZ !
  Torej !
  Franz, Josef AMBROZ – naj bi bilo tudi rojstno ime – ex MARŠALA TITA.

  VIR – JE VREDEN PREUČITVE,
  KER
  STA TUDI DVA AVSTRIJSKA BRATA – Walter in Alfonz WANKMUELLER
  IZ PTUJA
  V ČASOPISU KURIER ZATRDILA,
  DA
  JE – EX PPREDS. MARŠAL TITO
  bil nnjun
  SOŠOLEC – PRANZ, JOSEF AMBROZ
  V
  KONVIKTU, V ZELO ZNANI GIMNAZIJI – ST. PAUL NA KOROŠKEM, LAVANTALL.
  Jaz
  Janez Kepic-Kern sem ta internetni podatek – PREVERIL:
  ta dva brata sta res hodila in leta 1916 absolvirala gimnazijo ST. PAUL,
  NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM,
  KI DELUJE ŠE DANES.!

  VSI VEMO,
  KAKO MALO VERJETNA JE T.I. URADNA BIOGRAFIJA – EX MARŠALA TITA
  KOT
  KOVINARSKEGA VAJENCA ITD. – IZ KUMROVCA.

  Torej !
  Vse akademsko izobražene zgodovinarje in podobne ljudi,
  ki
  bi vas sodelovanje z menoj – zanimalo – PRJAZNO VABIM K SODELOVANJU !
  Sodelovanje,
  ki bo – delo – Vam bom normalno – PLAČAL !
  Manjka
  le še par dokaznih listin – o zgoraj napisanem,
  ki
  jih bom s sodelavci – seveda – pridobil !
  Ta
  čas
  USTANAVLJAM TUDI – DOMOZNANSKO DRUŠTVO – “SLOVENIANA”
  NEKAJ
  ZELO OK SODELAVCEV – ŽE IMAM !
  Vsi, ki bi radi sodelovali – se mi kar brez zadrege – OGLASTE.
  VSE
  POTREBNE PODATKE ZA KONTAKT Z MENOJ Janez Kepic-Kernom
  najdete
  na mojem zanimivem e-portalu “SLOVENIANA”. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  VEČ INFO, VSE KONTAKTNE INFO
  IMAM
  NA E-PORTALU “SLOVENIANA”