fbpx

Tako so jezni, da so začeli zbirati podpise proti tistemu, ki mu je država dala več kot milijon evrov

Foto: Peticija Podprimo varuhe meja Republike Slovenije

Država jim namenja milijon evrov, oni pa preprečujejo zagotavljanje varnosti državljanov. Ljudje so tako jezni, da zbirajo podpise za ukinitev Radia Študent.  

Potem ko jim je v treh dneh uspelo zbrati zgolj 9 podpisov proti novemu Zakonu o obrambi, se nad Radiem Študent sedaj zgrinjajo tudi množice ogorčenih državljanov. Na državni zbor naslavljajo peticijo za njegovo ukinitev.

Državljani niso neumni, zahtevajo ukinitev Radia Študent
Čeprav je zbiranje podpisov za referendum državljanska pravica in možnost izvajanja neposredne demokracije državljanov, je povsem jasno, da tu ne gre za voljo ljudstva, pač pa za ekstremne ideje kopice posameznikov, ki se skrivajo za imenom Radio Študent. A državljani niso neumni. Z novo peticijo, ki jo je podpisalo že več kot 1300 ljudi, zahtevajo ukinitev Radia Študent.

Radio Študent je, glede na podatke s strani Supervizor, v zadnjih nekaj letih pridobil s strani države več kot milijon evrov, čeprav Radio Študent služi interesom le ozke politične elite. V zadnjih nekaj dneh je Radio Študent celo odšel naprej. S svojo pobudo za sklic referenduma o zadnjih spremembah obrambne zakonodaje, bo tako onemogočil pomoč Slovenske vojske pri reševanju begunske krize in tako tveganju izpostavil državljanje in državljane Republike Slovenije in tudi begunce same. Pozivamo, da Vlada Republike Slovenije preneha financirati Radio Študent, saj ta očitno ne deluje v skladu z interesi Slovenije,” so zapisali  pobudniki peticije.

 

Preberite: Združena levica in Radio Študent kljub vsemu zbrala rekordno število podpisov za referendum 

V času migrantske krize, ko slovenski policisti na mejah in v nastavitvenih centrih opravljajo dvojne in celo trojne izmene in se na vse pretege trudijo ubraniti našo mejo ter zagotoviti varnost državljanov, je pomoč vojske nujno potrebna. Ta bi tudi prišla in z ustreznimi pooblastili olajšala delo policistov, če v Sloveniji ne bi bilo ekstremnih aktivistov pod imenom Radio Študent.

Izkoristili so svojo državljansko pravico in z domnevnimi 3000 (neoverovljenimi) podpisi ustavili izvajanje dopolnitev Zakona o obrambi. A ko je šlo zares, se je izkazalo, da so v dobrih treh dneh uspeli zbrati zgolj devet overovljenih podpisov. Zaradi devetih posameznikov mora več sto policistov ob meji garati brez pomoči vojske.

M. G.