Teden na Twitterju: “Udba ne popušča. Kogar v Murglah in F571 vnaprej določijo za krivega, na slovenskih rednih sodiščih nima nobenih možnosti. Dokazi ne štejejo”

Foto: Robert Komac Fojkar

Veliki petek in klic iz pripora na Povšetovi v Ljubljani, kamor je sodnica Špela Koleta po obsodilni sodbi ponovno ‘strpala’ Milka Noviča. “Vsem hvala za podporo,” se je končal najin kratek, a verjamem, da v teh težkih trenutkih zanj zelo pomemben pogovor. Z zavestjo, da pogovore snemajo, sem mu povedala, da ni sam in da ljudje vse bolj razumejo, kaj se dogaja v našem pravosodju. Tudi na Twitterju so se usula mnenja.

Če smo se še dan pred razglasitvijo sodbe vsi kot Vili Kovačič (DrzavljanK) spraševali, ali si bo sodnica upala soditi proti naročilu svojih šefov, pa smo po 24 urah spoznali, da se je ustrašila režima in skoraj v celoti sledila grozljivemu konstruktu tožilstva. Tisti, ki smo dogajanje spremljali v sodni dvorani, skoraj nismo mogli verjeti svojim ušesom. Zdelo se je, kot da je sodba bila napisana že zdavnaj. Spomnimo le, da je avtorica teh vrstic že konec oktobra 2015 pred sodiščem opozarjala, da so hoteli Noviča na prvi stopnji obsoditi na 30 let zapora, češ da ima sodišče vse dokaze in bo hitro sodilo. Imelo pa je le konstrukt in naročilo, kakšen mora biti končni rezultat, saj pravih naročnikov in morilcev nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta ni smelo iskati. Zakaj morilcev? Ker so se v javnosti pojavili posnetki nadzornih video kamer, kjer se jasno vidi, da se je 16. decembra pred lokalom na Viču dogajal pravi mafijski umor. Vsaj trije, zdaj že ponarodeli videoposnetki, ki smo jih pridobili, kažejo na to: avto (Fiat Punto?), ki sledi dr. Jamniku, oseba, ki v prtljažnik avtomobila nekaj vrže in oseba (domnevamo, da morilec), ki si sleče hlače in ga na kraj zločina pride iskati avtomobil (Fiat Punto?). Tega sodišče ni raziskalo, saj ni smelo. Kot tudi ni smelo raziskati številne druge nejasnosti in kontradiktornosti iz pravnomočne obtožnice. Dr. Noviča je sodišče skoraj dve leti zaradi ‘ponovitvene’ nevarnosti (!) držalo v priporu, ko ga je 7. decembra lani po ugotovitvah nemških izvedencev le izpustilo, da se brani s svobode. Povejte zdravemu razumu, kako lahko človeka na podlagi istih ugotovitev, ki si jih navajal za izpust, pripreš nazaj? To je milo rečeno kršitev človekovih pravic, grobo rečeno pa svinjarija brez primere. Tudi spisana obsodba na 25 let zaporne kazni je absurdna in grozljiva.

Rezultat, ki ga je že nekaj dni po umoru napovedal prvi človek Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Darko Majhenič. Ali, kot bi rekel prvak opozicije Janez Janša (@JJansaSDS): ”Udba ne popušča. Kogar v Murglah in F571 vnaprej določijo za krivega, na slovenskih rednih sodiščih nima nobenih možnosti. Dokazi ne štejejo.” Na to se je odzval njegov strankarski kolega Zvone Černač (@ZCernac): ”Pride dan, ko bodo tepihovalci in oprode sojeni. Ko jim bodo zaradi zločinov, ki so jih storili, izrečene pravične kazni. Sodnik bo ljudstvo!’‘ Tudi Vili Kovačič (@DrzavljanK) je bil jasen: ‘‘Kadija tuži, kadija sudi!!! V imenu ljudstva. Današnja sodba je katastrofa, je nebuloza vseh nebuloz. Je kriminal v sodni dvorani!”

Tviti so po razglasitvi sodbe ker deževali:

Erika Planinšec (@ErikaPlaninsec): ”Kakšni so to ljudje, da tiste, ki imajo na vesti tisoče izvensodno pobitih ne procesuirajo, nedolžne brez dokazov pa zapirajo #Novič?”

Matija Jeglič (@ajitamxy): ”POP  je objavil, da je Novič kriv. Nič o tem, da bo pot do pravice dolga. To znajo podaljševati, da človeka in družino mučijo. Orwell 2017.”

Aleš Jensterle (@AlesJensterle): ”Banda komunistična pokvarjena ga reže v živo rano, eno samo izživljanje…Upam, da g. Novič in njegova družina zdržijo najhujše podlosti režima.”

Čričo Anžlovar (@crico111): ”V tej deželi vedno na.ebe en tretji! Balk.bojevniki na prostost, Novič pa za 25 let.”

Muri ♡SI♡ (@MuriMursic): ”Ko sveto broneno tele iz Murgel sede na sodni stol ga ni, ki ga režim ne bi obsodil! Danes Novič, jutri jaz, pojutrišnjem ti … #zbudimo_se”.

Vražji žvižgač (@Paganini_1782): ”Če bi bil Milko Novič Kristijan Kamenik, bi danes spal doma.”

Marko Štrovs (@MStrovs): ”Še smo v diktaturi; sodstvo še kar ‘aparat prisile v rokah oblasti’. Če bi sodilo prav, ne bi kot zadnji v EU iskali pot v tranzicijo #novič”.

Boštjan M. Turk (@m_bostjan): ”Neverjetno Novič je obsojen brez najdbe morilskega orožja, brez motiva, brez enega dokaza: nasprotno tuji forenziki so ga oprali krivde.”

Traven Alenka (@ATBeatris): ”V primeru Novič niso našli niti molekule krvi na njegovih oblačili in kje drugje. Temu, da to ni možno, če bi bil storilec, sodnica NI sledila.”

Legionar (@MatevzNovak): ”’Novinarka’ POP sprašuje podpornico Odbor2014, če ima vpogled v spis Noviča. Kot da ga novinarka ima. Sej spise so imel tudi uni na dachauskih.”

Franc Breznik (@FrancBreznikSDS): ”A res? Danes ponovno ‘indična’ obsodba brez dokazov Noviču. Direktni dokazi za Zemljariča in Gorenca glede naročila umorov, pa niti preiskave.”

In še bi lahko nizali tvite, ki dokazujejo, da ljudje razumejo, kaj se dogaja, hkrati pa dr. Noviču izrekajo podporo. Sicer pa, kdo, če ne Cveta Stepanjan (@CvetaStepanjan), žena Agopa Stepnjana, ne bi vedela, kakšna so ‘rabote’ Udbe: ”Težka je težka teža krivice, vse to sem leta in leta doživljala na svojem hrbtu. Držite se dr. Novič.” Prav na dan zaključnih govorov v primeru Novič leta 1984 se je odvijal odurni politični proces sredi Ljubljane, v katerega so strpali tudi njenega pokojnega moža.

Glede na vse je Vili Kovačič (@DrzavljanK) prek Twitterja že napovedal ”slovenski Dreyfusov proces”. Ali, če ponovimo besede odvetnika Jožeta Hribernika: ”Sodnik sodi obdolžencu in tudi samemu sebi.” Dodajmo še, dr. Novič, z vami smo!

“Slovenija je vas. Najbolj demokratična na svetu. Narko država, kjer ti nobeden nič ne more. ‘Tamo gdje je sve po mom”

Ponavljali bomo dokler bo potrebno, da je mafija ugrabila državo in da se njej podreja vse. Tudi pravosodje, ki ga režim potrebuje, da ohranja videz demokratičnosti. A v resnici je slovensko pravosodje prava parodija demokratičnega sodstva. Kjer lahko razni ‘Čelavi’ mešetarijo po milji volji, saj jim to omogoča sistem. Ker je ”Slovenija vas. Najbolj demokratična na svetu. Narko država, kjer ti nobeden nič ne more. “Tamo gdje je sve po mom (Tam, kjer je vse po moje)”.

Kjer so zakoni pisani tako, da se lahko zakonito izvajajo nezakoniti posli ali, kot jim pravijo poznavalci, ‘kombinacije’. Kjer se na veliko ‘šverca’ ogromne količine prepovedanih drog, čigar denar se pere bolje od vsakega perila. Kjer se z mešalkami za beton meša kokain, a se tega ne vidi. Ne vidi pa se, ker je veliko ljudi odvisnih od ‘kombinacij’. Zaslužki pa enormni. Zato se ne sprašujte, zakaj režim ohranja nizke plače, visoke dajatve ipd. Ker je to najugodnejša podlaga za korupcijo in kriminal, saj se z mizernimi plačami težko preživi. Vse bolj pa se širi tudi miselnost, zakaj bi pošteno delal, če pa lahko na nepošten in lahek način pridem do denarja. Zares denarja.

Kjer ljudje rečejo, da vemo, kdo je Zoran Janković, ampak je vsaj nekaj naredil za Ljubljano.

Kdo je Zoran Janković, zelo dobro ve tudi ‘Čelavi’ in njegovi bojevniki z Balkana, ki obvladujejo državo. Če lahko gledajo skupaj nogometne tekme, zakaj ne bi imeli tudi svojega predstavnika v državi, na primer prvega ministra v državi? Zdaj, ko je z Lex Todorić v igri ‘kombinacija’ Mercator. Janković pa se lahko pripravlja na volitve le, če Čelavemu vrnejo premoženje, da ga financira. Ustavno sodišče namreč prav zdaj odloča, ali bo ‘Zoki’ imel za kampanjo ali ne.

Da se dobrota balkanskih bojevnikov vidi tudi na sodišču, pa so ugotavljali tudi tviteraši, ki so se čudili modnim stilom nekaterih sodnic in tožilk: ”Oh, ja. Na sodniji briljanti kar letijo (povzeto po poznavalcu A. Martinčiću). Če si za, so ti dodeljeni.#Diamonds are a girl’s best friend,” je tvitnila Laura (@laurakriznik) in ob tem mislila na očitano podkupljivost sodnice, ki sodi v zadevi Balkanski bojevnik. Tviterašica Ivanka (@IvankaKoprivc) pa se je spraševala: Ista tožilka ob obsodbi Noviča kot ob razveljavitvi sodbe ‘balkanskega bojevnika’. Se vrti tu mafijski denar? #Samprašam”-

In ko smo že pri drogi. Avtorica tega zapisa (@petra_jansa) je ob zadevi Novič tvitnila:

”Umor Jamnika je povezan s kokain mafijo.”

Ogromne količine denarja od nelegalnih drog, ki ni fiktiven, ampak je ‘denar na roke’, pa je namenjen tudi za plačevanje nelegalnega orožja ter terorizem, ki pa se nam v Evropi dogaja skoraj dnevno. Žal.

”Novinarke se pred narokom objemajo s Carlovo in MŠP. Nato pa bodo “nepristransko” poročale s sojenja. Praznik medijske prostitucije.”

Rdeči ali bolje komi-mafijski monopol pa je preživel tudi s pomočjo medijev. In prav tem tednu se je vzporedno s sojenjem Milku Noviču dogajalo tudi sojenje v zadevi presstitutke. Namreč, predsednik SDS Janez Janša je moral sesti na zatožno zaradi očitane medijske prostitucije novinarkama Mojci Šetinc Pašek ter Evgeniji Carl oziroma satiričnega tvita, ki ga je Janša objavil marca lani: “Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan.” Janša na sodišču krivde ni priznal, je pa ob robu sodne obravnave tožbe novinark TV Slovenija Eugenija Carl in Mojce Pašek Šetinc po tviterju komentiral (@JJansaSDS) tudi poročanje novinarjev z omenjenega sojenja, saj naj bi bili prijateljsko povezani s tožnicama: “Novinarke se pred narokom objemajo s Carlovo in MŠP. Nato pa bodo ‘nepristransko’ poročale s sojenja. Praznik medijske prostitucije.” Kot dokazni material pa je ob tem objavil tudi nekaj fotografij s hodnika in sodne dvorane Okrožnega sodišča v Celju. Zanimivo je tudi, da je Janša ob tem objavil tudi pomenljiv tvit s fotografijo z lanskega zasedanja Programskega sveta RTV Slovenija, ko so se pojavili tudi napisi na transparentih. Na enem od njih je pisalo tudi ‘Smrt janšizmu’. Medtem ko medijske prostitutke takole javno grozijo s smrtjo, @policija_si preganja zastavo dežele Kranjske,” je dogajanje komentiral Janša (@JJansaSDS). Med tistimi, ki so namreč nosili te napise, sta bili najbolj vidni prav Paškova in Carlova. Sodna farsa, bi lahko dejali.

”2,5 ure pranja možganov mladoletnikov in ostalih dijakov. Nezaslišano!”

“2,5 ure pranja možganov mladoletnikov in ostalih dijakov. Nezaslišano!” je tvitnila novinarka Demokracije Vida Kocjan (@VidaKocjan) ter pripela link na članek z naslovom Indoktrinacija dijakov, da te kap! V Srednji šoli Črnomelj predstavljajo knjigo ‘Milan Kučan, prvi predsednik’.

Tako se poleg pravosodnega in medijskega monopola ohranja tudi izobraževalni monopol
Za kaj je šlo? Spletna stran Srednje šole Črnomelj je namreč v objavila vabilo na predstavitev knjige o Kučanu, in sicer za sredo ob dvanajsti uri v jedilnici omenjenega šolskega centra. Iz vabila je bilo razvidno, da je soorganizator dogodka nihče drug kot Združenje borcev za vrednote NOB Črnomelj in da bosta gosta kar avtor knjige Repe ter ‘predmet’ knjige, torej Milan Kučan sam.

Kot je v svojem komentarju zapisal Gašper Blažič, se nam zastavlja vprašanje, s kakšno pravico lahko v prostore javne šole, ki po dikciji nekdanjega LDS-ovega ministra za šolstvo Slavka Gabra velja za avtonomen ter idejno nevtralen prostor, posega borčevska zveza s svojo komunistično ikonografijo in s kakšno pravico lahko ob tem vodstvo šolo indoktrinira slovensko mladino? “Mimogrede, si predstavljate, kakšen revolt bi se zgodil, če bi v eno od šol povabili Janeza Janšo in predstavljali katero od njegovih knjig (Premiki, Okopi, Noriško kraljestvo…)? Verjetno bi frčale glave ne samo v Črnomlju, pač pa tudi na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport!” Blažič se je ob tem še spraševal, kje so zdaj vsi tisti, ki so se v boju proti ‘verouku v šolah’ tako močno sklicevali na laičnost in idejno nevtralnost javnega šolstva? “Aja, seveda, ti se raje ukvarjajo s tem, da ne bi bilo treba izpolniti odločbe Ustavnega sodišča o financiranju izvajanja osnovnošolskega programa v zasebnih osnovnih šolah!” Tviteraši pa so pa so se spomnili na podoben dogodek, ko so na Gimnazijo Jožeta Plečnika v Ljubljani povabili v goste Antona Krkoviča, vendar zaradi političnih pritiskov omenjeni dogodek odpovedali.

Avtorica tega zapisa (@petra_jansa) pa je Vido Kocjan spomnila, kdo je organizator šolskega pranja možganov v Črnomlju: ”Še pomnite Sovašev? :) Martin Skube (zeleni puloverček), ki je bil nato izvoljen za predsednika Zveze borcev za vrednote NOB Črnomelj.”

In ko smo ravno pri Kučanu. Urednik Demokracije Metod Berlec (@Metod_Berlec) je tvitnil: ”Ekskluzivno: Milan Kučan in Dimitrij Rupel včeraj opažena na kosilu v gostilni na Brezovici pri Ljubljani http://demokracija.si/slovenija/milan-kucan-in-dimitrij-rupel-vceraj-opazena-na-kosilu-v-gostilni-na-brezovici-pri-ljubljani.html”. Pomenljivo, če vemo, da je Rupel dan pred tem paberkoval na Zboru za republiko.

Kučana pa je v intervjuju za Demokracijo omenjal tudi nekdanji šef kriminalistov in odvetnik Dušan Mohorko: “@JJansaSDS je spoštoval odločitev sodišč; če bi zaprli Kučana, bi se verjetno zgodila revolucija! http://www.demokracija.si/fokus/nekdanji-kriminalist-dusan-mohorko-jansa-je-spostoval-odlocitev-sodisc-ce-bi-zaprli-kucana-bi-se-verjetno-zgodila-revolucija.html”, je med drugim dejal za tednik Demokracija.

“Ljubljana je že svetovna atrakcija z #Guča ob Ljubljanici za cvetno nedeljo, veliko noč in božič”

“Vsi Srbi pravijo, da je Ljubljana njihova, ker je šef iz Srbije. In imajo prav,” mi je v enem izmed pogovorov o ‘švercanju’ droge in orožja povedal balkanski bojevnik Martinčić. In žal, ni se motil. Slovenci pa samo strmijo in čakajo … Jože Možina (@JozeMozina) je s tvitom opozoril: ”Pred stolnico se na veliki petek kadi vsemogoče pečenje – To je multikulti spoštovanje vere in tradicije, ko gre za kristjane v Ljubljani.” Mark Ogner (@Oga23) bi takole vrnil: ”Probajmo obrnit-svinjina v akciji na ramadan, pa da vidimo.” Prav tako Tomaž Čučnik (@TCucnik): ”Žur s pečenjem odojkov pred džamijo. Me prav zanima, če si bi kdo drznil.” Tomaz Kavčič (@TomazKavcic) je menil: ‘‘Tako je, če 25 let brez pameti hodiš na volitve (ali sploh ne hodiš). Narod si je sodbo pisal sam.” George Brkovič (@GeorgeBrko) je mislil podobno: ”Probajte malo odojka pojesti v islamskih območjih pod šeriatskim pravom.. na kakšnem javnem trgu mislim…” Andreja Sum (@SumAndreja) pa je pametno opozorila: ”Seveda ‘strpni’ #Janković ne dovoli #križevpot_pot na #Veliki_petek po ulicah. Preveč moteče.”

Vse zgoraj napisano je grozljiva posledica komunistične revolucije, ki sicer še traja. Ko je partija pobila, pomorila, mučila, pregnala slovensko elito, pamet, in jo nadomestila z banditi in krvavorokci tipa Ivan Maček Matija.

In ko smo ravno pri krvavi revoluciji. Tisti, ki si še niste pogledali Pričevalca Iga Grudna, oglejte si oddajo Jožeta Možine (@JozeMozina), ki je tvitnil: ”Izjemno pričevanje za RT: 10 let aresta, leto samice, Goli otok: Res priporočam nocojšnjega Pričevalca – IGO SAJOVIC”. In še povezava na oddajo: http://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174465336. Sajovic namreč v pričevanju poudari, da je ‘največji uspeh komunistične partije razbitje družin’. In to počne udbomafija še danes.

Zato Slovenci, zbudite se!

Želim vam blagoslovljene velikonočne praznike!

Petra Janša

 • AlojzZ

  Zato Slovenci, zbudite se!

  No, bolje je: “Pravični! Zbudite se!”

  • učko

   Pravičnih je bolj malo, pa še ti gagajo zaradi te svoje lastnosti !!!!!!!! Tako, da jih počasi ne bo več !!!!

 • VERZIFIKATOR

  Bianco Spirit

  BIANCO PODPIS IN ŽGANJEKUHA

  Žganjekuho kajpak vsi poznamo,
  njene pa posledice še bolje,
  vzrok pogost so hude nejevolje,
  s kuho žganja sitnosti imamo.

  Čudna je od nekdaj žganjekuha,
  velik cirkus okrog nje se zganja,
  enkrat se kot kriminal preganja,
  drugič je navadna modna muha.

  V eno smo pokukali žganjarno,
  kjer obtožbe takšne se varijo,
  češ da z žganjem se ljudje morijo
  in kako je kuhanje nevarno.

  Vodi to žganjarno stroga ženska,
  manjšega duha in pa formata,
  pred katero huda je zagata,
  stvar kočljiva in prav sakramenska.

  Žganjarica vneto zatrjuje,
  žganje da strupena je kemija,
  tej pa da sledi nato morija,
  zvarke kemijske vse obtožuje.

  Ne pomaga ji prav nič preudarnost,
  ubijalsko je po njenem žganje,
  končno pa se imenuje stanje
  kratko: ponovitvena nevarnost.

  Enega moža se ženska loti,
  ki po njenem vsega je storilec,
  ne odtehta nič pri njej branilec,
  saj je žganjarici mož napoti.

  Mož napoti, tisto da dokaže,
  kar so z vrha prej ji naročili,
  žganjarico ko so v pest dobili,
  ji rekoč, da več se ne izmaže.

  Podpisala je izjavo bianco,
  da do konca prazno stvar bo gnala,
  brž ko je nevarnost to zaznala,
  da sicer zapiskala bo tanko.

  Drugega ji več ne preostaja,
  kot da pač kemijo obtožuje,
  na vse kriplje, s silo čas kupuje
  in s podpisom bianco laž prodaja.

 • VERZIFIKATOR

  Špelka Koritnik

  ŠPELCA IN KORETA

  Vlekla je koreto kar dve leti,
  vlekla jo po cestah slabih, prašnih,
  po strminah in prepadih strašnih,
  da poznalo se je vidno teti.

  Vlekla teta Špelca je koreto,
  pa ne sama, da ne bo pomote,
  so pripeli gare ji na drote,
  le za osla vanje vpregli teto.

  Špelco so ambicije gonile,
  pa jo uporabijo za gare,
  češ saj škoda ni korete stare,
  naj porabi tetka svoje sile.

  Naj se z garami kompromitira,
  saj so takšne bunke na zalogi,
  ki bi v vlekovodje grdi vlogi
  vlekle častihlepno mimo tira.

  Tetka stokala je včasih vidno,
  ni pričakovala takšne teže,
  ki do živega v telo zareže,
  z njo ravnali strički so perfidno.

  Dolgo je koreto Špelca vlekla,
  se razgalila pri tem kot cipa,
  ki se po telesu v strahu tipa,
  ali se je res že čisto slekla.

  Za nedolžno namreč je veljala.
  za pravično in za objektivno,
  mislila, da nje početje skrivno
  bo skrivnost za vekomaj ostala.

  Ko pririne tja do cilja gare,
  bosa Špelca je in čisto gola,
  ah, drži dekleta se pač smola
  kakor sleherne vlačulje stare.

 • VERZIFIKATOR

  RAZPLET

  Toliko od enih se obeta,
  da razum, poštenost jih premaga,
  dajte no, saj sama se nesnaga
  ne očisti, ker je vsa zakleta.

  Kdo bo takšne, prosim, spreobračal,
  z njimi trudil se po pravi poti,
  tak živi, umrje v lastni zmoti,
  da hvaležnost mu capin bo vračal.

  Naj zveni vam čudno, neugodno,
  a razplet mogoč je žal le eden:
  da obsojen teh ne bo nobeden,
  vse da se razreši zunajsodno.

 • montyamp

  Tako pač bo , dokler bo rdeči murglosrbski terorizem kraljeval v Prešernovi deželi .

  Nemci so pred leti , sodnika ki je krivo sodil po nareku politike , naložili v prtljažnik avtomobila in ga odpeljali v Francijo , da ne bi preveč smrdelo po Germaniji , naj zaudarja raje Francozom .

  Tako se to dela .

 • montyamp

  Haha , demokracija po murglosrbsko .
  Spet sodijo po starem naučenem politkomisarskem vzorcu ,
  KRAMBERGER IN VESELI LOVEC .
  HLAPCI udbopartijske teroristične celice , bodo sodniki , ko bodo študirali
  PRAVO PRAVO
  in ne NKVD-KOMINTERNA-OZNA priročnikov z Bavconovimi umotvori , ki spominjajo na Stalinove orgije , opranoglavi vajenci pa dopoldne zapirajo nedolžne , popoldne pa lovijo pse po garažah .
  SMRT UDBOPARTIJSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Goran Hvala

  Ja kak…pol bi mogu JJ sedet ce bi blo res tko…pa ni…sirjenje neresnic…vi rekl vasi…

  • Olga

   ???? V pravni državi NIKOLI ne bi prišel niti na sodišče!

   • Goran Hvala

    Ne govorimo o pravni drzavi..kaj se zdej sprenevedas…sej smo ja tezki komunisti…al kako?..zdej se pa odloc kaj smo…pravna ali komi drzava…no ja ce bi bli komi drzava ne bi imel kdo kaj pisat..sploh tukaj gor ne…je tako?

 • lauraas

  Janša, zaščiti se pred atentetom!

  • Olga

   ??????????? Grozite?!

 • montyamp

  Treba bo na novo odpreti primer :

  KRAMBERGER IN VESELI LOVEC

  Seveda pred enim EU sodiščem .

  Bodo evropski sodniki pocrkali od smeha .

 • Janko Gedlička

  Potrebne bi bile množične demonstracije v večjih mestih – Mariboru, Celju, Kopru, Murski soboti, in ne le v Ljubljani. Prav bi bilo, če bi to organizirala SDS kot največja opozicijska stranka – morda v spregi z GOD in drugimi kompatibilnimi novo nastajajočimi, ki niso udbovsko vodene. Vožnja v Ljubljano stane. Tisti, ki so zaposleni v javnem sektorju in v podjetjih, ki molzejo iz državnih jasli nimajo interesa, da bi se potegovali za pravičnost, saj jim dobro gre. Tisti ki imajo interes, pa ne morejo, ker je predrago.

 • samsara

  Tudi na stolu ob oknu hiše, doma, pravnomočno obsojenega Krambergerjevega morilca, z mesta s katerega je bil izveden usodni strel , je bil odtis podplata obuvala, ki ga obsojeni nikoli ni imel.
  No tudi ta stol je izginil neznanokam, čeprav bi lahko bil dokazno gradivo, kot posnetki v primeru Nović.
  Pa, če se ne motim so tudi v primeru Baričevič iz Rožne doline bili neki videoposnetki kamer s tistega področja, a se niso upoštevali in niso bili dostopni ali pa so bili uničeni.

 • Olga

  Slovenijo je treba postaviti na noge in nagnati vse, ki jo uničujejo na smetišče! Vsi na volitve!

 • tramal

  Dokler bodo komunisti na oblasti bodo srbi vodili slovenijo,ker jih srbi izsiljujejo in podkupujejo.To srbijansko mafijo je potrebno z temi propadlimi komunisti izgnat za vedno.Par srbam ki so v redu pa se pusti živeti v sloveniji.Mislim da si bodo tudi nekdanji jugo narodi ki živijo v sloveniji prišli gor da so srbini katastrofa za slovenijo in za njih in ne bodo več volili komuniste.

  • RATATA

   Toda:!
   – vsi Srbi so najprej Srbi.
   Zdaj (kajneda)
   – imajo svojo stranko.
   l.r. RATATA mejčken od Komende stran.

   • tramal

    To je srbska mafija in ne stranka.Srbini nimajo kaj ustanavljat svoje stranke v sloveniji.

 • garfi

  V ČETRTEK IMAMO SLOVENCI PROTEST PROTI RDEČI KRIVOSODNI MAFIJI

 • cosmosjasnovidec

  Da je sodba Noviču bila sklenjena in zaključena pred sodniško obravnavo drži obravnave so pa le formalnost.Tako se je dogajalo v komunizmu in se dogaja tudi naprej.
  Ker se glede takih zadev ter ostale lopovščine katero izvaja vlada ter vse ostale ustanove ne ukrepa ter ne ukrene nič je ta golazen čedalje bolj močnejša ter povezana.
  Vse večje položaje zavzemajo čefutarji prek poznanstev tako,da lahko izvajajo raznorazna kriminalna dejanja na očeh državljanov in tega se sploh ne sramujejo ampak kot izgleda so celo ponosni na to.
  Da se bo kaj spremenilo je čedalje manj upanja na žalost za kar si je folk sam kriv.
  Od samega začetka nastopa SMC v vlado se je že takoj na začetku videlo kaj se dogaja in kam pes taco moli.Kljub številnim napakam ter nasplošnemu polomljenem vodenju vlade se niti do sedaj ni ukrenilo popolnoma nič,ker slovenci pa niso (nismo)sposobni glede taga ukreniti nič.Eden,deset,dvajset ali sto ne bo doseglo popolnoma ničesar na ulicah to je jasno tarnanje za računalniki pa ne prinese popolnoma nikakršne spremembe in je nikoli ne bo.
  Na žalost nismo spoznali ter vzeli načel kakršne za take situacije vzamejo Grki ter apsolutno vse druge republike tako,da seveda ne moremo pričakovati,da se bo v Sloveniji sploh kaj spremenilo na bolje ampak bo v bodoče garantirano šlo še na slabše.
  Taka je dejanska resnica in nič drugačna metanje peska samemu sebi v oči je pa popoln nesmisel.

 • Slovenec 33

  Na več kot 600 moriščih po slovenskih deželah temelji okupacija slovenskega naroda, ki še traja.
  Okupatorsko izdajalska oblast nikjer na svetu ne spoštuje nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Zato se lahko taka oblast požvižga na zdravo kmečko pamet, kot se temu reče in še naprej zatira in ropa slovenski živelj.
  Kolikor vem je v Evropi le Sloveniji lahko nekdo zaprt zaradi miselnega delikta.
  Miselni delikt je produkt neverjetnega napredka slovenskega prava.

  To je v primerjavi s pozitivnim jugoslovanskim pravom, kjer je obstajal verbalni delikt (člen 133 je omogočil, da je človek, ki je neprimerno govoril o rdečih svetnikih, zazidavi žensk in otrok v rudniške jaške in … bil obsojen in tudi zaprt)

  Miselni delikt pa nastane v glavah tožilca in sodnika in je človek, ki sploh ni
  sodeloval obsojen in zaprt. Navedeni primer ni edini iz uvajanja miselnega delikta v prakso.

 • Iza Demos

  Vse lepo in prav, a petkovo Odprto kuhno, ki poteka od leta 2013 pa res ni treba mešat s politiko in veroizpovedjo.

  Priporočam obisk! Je zelo okusno.

 • Ivan Ivanovič

  Kdo pa je odgovoren, da imamo po 26 letih od osamosvojitve še vedno partijsko sodstvo pod nadzorom Kučana? Kratek odgovor: Janša kot vodja desnice. Šele, ko je sam prišel v mline partijskega sodstva, se je prebudil. Zakaj pa je prej spal? Očitno zato, ker mu je mafijsko partijsko pravosodje odgovarjalo.