fbpx

To delajo mediji, da bi pozabili na “podmizno” prodajo stanovanja elektro oligarhije

Da bi pozabili na "podmizno" prodajo stanovanja, poročajo o nakupu "luksuznega" avtomobila (Foto: STA/elektro-ljubljana.si)

“V SDS-u izbrani šef Elektra Ljubljana v isti sapi odpušča, ker varčuje, a kupuje razkošna vozila,” piše portal 24ur v rubriki Dejstva – a dejstvo je, da je zgodba nekoliko drugačna, kot bi bralec sklepal po pompoznem naslovu. Gre namreč za to, da je bila – iz krivdnih razlogov –  odpuščena Martina Pohar, ki jo je Elektro Ljubljana pred dnevi kazensko ovadil. V Elektro Ljubljana je Poharjevo pripeljal nekdanji predsednik uprave Andrej Ribič, ki je bil ravno tako ovaden. Na goljufiv način in za precej nižjo ceno naj bi namreč direktorju Elektro energije Bojanu Kumru prodala stanovanje v Ljubljani – nedavno je zgodbo razkril Siol. Zdaj očitno skušajo afero s stanovanjem omiliti s poročanjem o nakupu “luksuznega” vozila – v resnici gre za Volkswagnovega Tiguana, ki je vreden 39 tisoč evrov.

Spomnimo, portal Siol je pred kratkim objavil zgodbo o sporni prodaji stanovanja v Ljubljani, v kateri sta bila vpletena dva Golobova človeka – nekdanji predsednik uprave Elektro Ljubljana Andrej Ribič in direktor Elektro energije Bojan Kumer. Tako Kumer kot Ribič sta pomembna člena v stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba, ovadba pa je bila vložena na okrožno tožilstvo v Ljubljani. Pri prodaji naj bi sodelovala tudi pravnica te iste družbe Martina Pohar, ki je prav tako obtožena goljufivega načina prodaje pod ceno. Poharjeva naj bi bila po poročanju 24ur zgolj uradnica, ki je po naročilu nadrejenih pripravljala pogodbo, a obenem ne gre spregledati dejstva, da gre za pravnico, ki je sicer žena enega najvplivnejših odvetnikov iz Čeferinove odvetniške pisarne, partnerja Andreja Poharja.

Portal 24ur danes piše o odpuščanju – pri Elektru Ljubljana naj bi odpuščali zaradi zmanjševanja stroškov: “Zoper dva zaposlena je bila podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja in zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Podjetje je marca odpovedalo pogodbi o zaposlitvi dvema zaposlenima v upravi podjetja zaradi zmanjševanja stroškov in racionalizacije poslovanja,” je za 24ur kadrovske spremembe potrdil Aleksander Zupančič, ki je štiriletni mandat pri Elektru Ljubljana nastopil 6. februarja letos. Zupančič je nekdanji vodja kabineta ministra Andreja Vizjaka, kar še dodatno pojasnjuje poročanje o njegovem nakupu “luksuznega” avtomobila – čeprav gre v resnici za “ljudskega” Volkswagnovega Tiguana, vrednega 39 tisoč evrov. Na Vizjaka se je sicer istočasno spravil tudi Večer, češ da službeni avto uporablja v osebne namene – ob tem so očitno namenoma prezrli dejstvo, da je to dovoljeno.

Sara Bertoncelj