To je najpremožnejši uslužbenec državnega podjetja in Telekomov predsednik iz sence

Igor Rojs (vir: Telekom)

Skozi leta je Telekom Slovenije zamenjal veliko svojih predsednikov, od Adolfa Zupana preko Ivice Krajnčevića do Rudolfa Skobeta. A edina stalnica zakulisnih iger na Telekomu ostaja Igor Rojs, večni človek iz sence in verjetno najpremožnejši uslužbenec državnega podjetja v Sloveniji.

Več različnih virov nas je opozorilo, da je pravi predsednik Telekoma Igor Rojs, ki vse življenje deluje iz ozadja. Gre za človeka, ki je na Telekomu pokrival in nadziral projekte, kjer se je pretakalo največ denarja. Tako kot kariera Rudolfa Skobeta se je kariera Igorja Rojsa začela strmo vzpenjati, ko je njun “potencial” prepoznal Miran Kramberger.

Direktor številnim državnim družbam
Dolgoletni alfa in omega posebnih operacij na Telekomu in oče projekta T-2, ki je izčrpal in pokopal mariborsko nadškofijo. Ko se je moral Kramberger od Telekoma Slovenije posloviti, je nastopil čas Igorja Rojsa. Igor Rojs torej danes v Telekomu ni le direktor sektorja za veleprodajo, temveč mnogo, mnogo več. Po informacijah, ki smo jih pridobili iz Telekoma, je Rojs poleg navedene funkcije še direktor družbe Siol d.o.o. Beograd, hkrati je Rojs direktor družbe Siol d.o.o., Podgorica, ob tem je Igor Rojs tudi direktor družbe Siol d.o.o. Sarajevo, četrto družbo, kjer je direktor Igor Rojs, najdemo v Makedoniji. ONE DOOEL Skopje, peta družba, kjer je direktor Igor Rojs, je Siol d.o.o., Zagreb.

Je eden najpremožnejših Slovencev
Več virov iz Telekoma in dobrih poznavalcev njihovega internega dogajanja nam je zatrdilo, da naj bi bil Igor Rojs, ki v prestolnici poseduje več stanovanj, menda eden najpremožnejših Slovencev, njegovo premoženje pa naj bi se štelo v milijonih evrov. A to naj bi po neuradnih podatkih zanimalo že tudi posebni davčni urad. Afiniteta Igorja Rojsa do pristranskega zaslužka se kaže tudi skozi njegove zasebne projekte, ki so v odnosu do pomembne funkcije, ki jo ima v državnem Telekomu, izredno sporni.

Viri so nas opozorili, da je eden najtesnejših sodelavcev Igorja Rojsa na Telekomu Slovenije njegov sodelavec in osebni prijatelj Igor Bohorč. Tudi slednjega najdemo med direktorji družb znotraj skupine Telekoma Slovenije. Bohorč namreč kot direktor vodi družbo Blicnet d.o.o. iz Banja Luke.

Gre za velik družinski posel
Kljub temu da Igor Rojs vodi sektor za veleprodajo na Telekomu in poleg tega še pet podjetij v republikah bivše Jugoslavije, ga to ne ovira pri opravljanju zasebnih poslov. Z Igorjem Bohorčem je ustanovil družbo FITOSOL, d.o.o., katere direktorica je je Karmen Bohorč, soproga Igorja Bohorča, v obdobju od ustanovitve leta 2010 pa je bil od februarja 2010 do septembra 2010 direktor družbe celo Igor Bohorč. V krajšem obdobju med septembrom 2015 in januarjem 2016 je bila zastopnica družbe tudi soproga Igorja Rojsa Petra Rojs. Podjetje Fitosol d.o.o. je 100-odstotni lastnik podjetja Sončne rešitve d.o.o., katerega direktorica je zopet Karmen Bohorč.

Poleg tega je Igor Rojs tudi prokurist v podjetju Rimteh d.o.o., katerega 100-odstotna lastnica je Tea Rojs Dominko. Da ima isti priimek kot Igor Rojs, gotovo ni naključje. Raziskovanje zasebnih poslovnih projektov naveze Igorja Rojsa, direktorja sektorja za veleprodajo na Telekomu Slovenije, in njegovega sodelavca Igorja Bohorča nas je pripeljala na sled novemu investicijskemu projektu.

Prav tako ga najdemo v zasebnih podjetjih
4. 4. 2014 je bilo ustanovljeno novo podjetje – 3 sol, proizvodnja električne energije, d.o.o. Ustanovitelji družbe so fizične osebe: Igor Rojs, ki je 33,33-odstotni lastnik, Igor Bohorč, ki je prav tako 33,33-odstotni lastnik, in družba Sol Navitas d.o.o. iz Celja, ki je prav tako 33,33-odstotna lastnica podjetja. Direktorica družbe je spet Karmen Bohorč. Tudi pri projektu 3 SOL d.o.o. gre za milijonski projekt. Bilanca kaže, da ima družba za dober milijon evrov sredstev.

Med partnerji v projektu družinske naveze Rojs-Bohorč najdemo celjsko družbo Sol Navitas d.o.o. Poglejmo, koga najdemo med njenimi solastniki. Največji družbenik je z 21-odstotnim lastniškim deležem družba Celjski sejem d.d., ki jo uradno zastopata predsednik upravnega odbora Franc Pangerl in izvršni direktor Robert Otorepec.

Gre za zelo sporno sedenje na večih stolih
Iz navedenih podatkov je evidentno, da gre za spretno spleteno mrežo “predsednika Telekoma iz sence” Igorja Rojsa in njegovega poslovnega partnerja Igorja Bohorča, direktorja družbe iz skupine Telekoma Slovenije, Blicnet d.o.o. iz Banja Luke. Ob tem se poraja vprašanje, ali sta navedena uslužbenca Telekoma Slovenije pridobila ustrezno dovoljenje vodstva Telekoma za zasebne projekte in kdo jima je tovrstna dovoljenja podal. Če soglasja nista imela, je na potezi Telekom Slovenije, da z njima nemudoma zaključi sodelovanje, če pa sta soglasje dobila, se nemudoma poraja vprašanje, ali imajo na Telekomu ostali direktorji in drugi pomembni uslužbenci, ki odločajo o milijonskih investicijah Telekoma, prav tako dovoljenja za zasebne projekte, kjer lahko neovirano sodelujejo z dobavitelji Telekoma in njihovimi poslovnimi partnerji. Ta vprašanja smo naslovili tudi na Telekom d.d., vendar nam konkretnih odgovorov kljub ponovnemu pozivu niso želeli posredovati.

M. P.

 • Kučko pod pručko

  Sploh se mi ne ljubi raziskovati, kateri politični opciji pripada Igor Rojs, šef Telekoma v senci. Če je vse tako, kot piše v zgornjem prispevku, v kar pa nikakor ne dvomim, ima omenjeni gospod veliko podporo murgelskega klana in Foruma21. Pa da o Kučanu sploh ne govorimo!!!

 • Duhec

  Skoda besed…. pr Rotniku so nasli 3 milijone gotovine in kaj je izjavu??? Da je pac nasparu in je zgodba v levi greznici zakljucena….

  • dare326

   Ne laži, Rotnik je tiste čase vlagal v balkanske delnice, tako kot večina slovenskih vlagateljev, dobički so bili enormni.

   • Duhec

    Ja ok… je pac nasparu. Dol mi visi za Rotnika. Lazem pa ne…. z Rotnikom se ne ukvarjam, ce bi se lohk das roko v ogenj, da bi s temi milijoni placeval najboljse odvetnike….

 • Ciro

  Zaradi takih je nujna popolna privatizacija državnih podjetij. Najprej pa je potrebno prodati NLB

 • Duhec

  Vse se mora sesut, levica mora vse podret do temeljev…. sele takrat sledi nov zacetek.

  • tramal

   Ko bomo na podnu,bodo komunajzerji z ukradenim denarjem pobegnili v tujino,slovenijo pa prepustili desnici da bo državo spet potegnila navzgor.To pa bo trajalo pedeset let,tako uničili so komunajzerji slovenijo.

   • Duhec

    Drzi

 • mona lisa

  To je pa mafijska Slovenija, miljardo svetlobnih let daleč od tistih obljub kako lepo nam bo šlo v Sloveniji ko bomo samostojni. Še pomnite tovariši obljube da bomo druga Švica. Danes pa samo še švicamo od dela ko garamo za to mafijo.

 • dr Janez Sveti

  Igor Rojs , nebi obstajal, da ni član mafijske hobotnice, ki obvladuje Slovenijo. Komu to ni jasno? Brez zaščite na več pomembnih položajih (policija, sodstvo, davčna, drugi člani mafije na pomembnih položajih v državnih podjetjih), nebi imel niti z burek. Vsi so odvisni eden od drugega, zato bo prej propadla država Slovenija, kakor, da se bodo oni prostovoljno odrekli milijonom in vplivom.
  DR Janez Sveti Čuk

  • Duhec

   Prostovoljno se ne bojo, prisilu jih pa tud nihce ne bo… caka se na konc.

 • totex39

  Vsa ta podjetja in banke imajo nastavljene same neke podsvetovalce, svetovalce,predsednike pa da ne naštevam vso to nesposobno kradljivo levičarsko srenjo.To treba vse plačevati in teh je vedno več, včasih sta bila najmanj dva vodilna, ki sta vodila vse in to uspešno.

 • Duhec

  To je ta kvazi elita, gnilobe…. ritolizniki, ki so huj od pedrov. Oni jih lizejo zarad uzitka, ta podn zarad koristi in moci.

 • Peter

  Vse povezano, same družinske firme, ki sesajo.
  Je potem čudno, da so proti privatizaciji in proti prodaji tujcem, ki bi jih hitro odsekali stran?

  • sprehajalec

   Točno tako. Profesorji EF so učili nekoč primer 7 korejskih družin oziroma uspešno formulo Južno korejskega razvoja. Dobili so takrat koncesije, južno korejski diktator jih je pa poklical vsako leto, koliko novih delovnih mest so odprli, koliko investicij itd. Ta model so uvajali profesorji preko Mencingerja tudi tukaj in to je bil tisti “nacionalni interes” in srebrnina. Tudi na Hrvaškem ga je Tuđman uvajal bolj odkrito.

   Model je zavozil v neke čudne vode pri nas in na Hrvaškem in pri nas ima dve osnovni napačni podmeni.
   1. Nimamo opraviti z Južnimi Korejci, temveč Slovenci.
   2. Družine so prevzele predsednika in ga nastavljajo po svoji volji in potrebah.

  • avtohtoni neandartalec

   V posameznih primerih, so več zaslužili z jemanjem priključkov in tožbami proti položničarjem kot s storitvami in amortizacijo. Posredne koristi socialne izključenosti so bile pa sploh ogromne.

 • Unikatna

  Jaz se samo razjezim, ko takšne berem!!!

  Sinoči, ko sem izvedela, da se ukinja program Elanovih smuči, kljub dobičku, pa se lahko kar za glavo držiš!! To se točno vidi, da načrtno uničujejo podjetja!! Prevc je ostal brez elank,….upam, da jih ima še v rezervi!?…

  • sprehajalec

   Dobiček je bil samo lani, ko se je začelo govoriti o prodaji. Takrat je naenkrat bil dobiček. prej pa 20 let izguba.

   • avtohtoni neandartalec

    Izgubo lahko imaš tudi, če posluješ z dobičkom.

    • sprehajalec

     To imaš prav, gre za specifične razmere v ekonomiji družbenega dogovarjanja. Ko vsi nategujejo eden drugega in vsi skupaj državo. Je moderno imeti izgubo. Pa denar nalagati v off shore, to je sploh moderno. Pa se pridušati potem čez imaginarno državo.

 • Tom Norris

  Nekaj vsakdanjega v Sloveniji.

 • tramal

  Kot sem že zapisal, vodijo vsa državna podjetja komunisti,nam nabijajo cene in kradejo kot srake.V nobenem državnem podjetju ni katerega z desnice ki bi ga vodu.In zabit slovenski narod še kar voli tiste ki jih kradejo.

  • Okra tatoo

   Prebarvani, žal pa ste jim omogočili vi, prav s svojim čiščenjem, ki za malo bolj vaše ni veljalo. Zato so tile strici bili malo bolj vaši, ko so to rabili. Ko bodo pa rabili biti malo bolj naši, se bodo pa zopet malo obrnili. Samo da tok denarja ne usahne. Kapital vseh vladar.

   • tramal

    Tile kradljivi komunajzerji se niso nikoli spreobrnili in nikoli niso bili desni.Naštej mi katerega tako imenovanega desnega komunista da vodi kakšno državno podjetje.

    • Okra tatoo

     Ne bom poimensko, bom pa natančno razložil. SLS je desna stranka. V svoji lasti ima ogromno večino županov in ostale lokalne mafije. Stranke pa sploh ni v parlamentu. Tam pa kjer je župan SLS, je pa vsaj direktor lokalne komunale z roko v roki z županom. Za SLS je znano, da ima v svojih vrstah največ pripadnikov na funkcijah v bivšem sistemu. Ker ima ta folk velik vpliv in člane v raznih gasilskih in lovskih društvih, posredno tudi ni nobenega napredka na vasi brez njihovega soglasja. Glede na to, da ima ta vrsta folka tudi ogromno orožja in če malo pomisliš, kdo ga dobi ga je dobil in kako, ti je lahko jasno. Če ga hočeva midva, morava skozi zelooo strogo proceduro in garantiram ti, da bo rezultat negativen v vsakem primeru.

     • tramal

      Se strinjam za ljudsko stranko,saj zato je pa izpadla in nikoli več nebo v parlamentu.Drži pa vseeno da desni ne vodijo nobeno državno podjetje.

     • Okra tatoo

      Kar je pa ostalih desnih strank, pa res ni nobene, ki se spušča v mutne posle. Za princip čestitam. Zato se pa čudim, da po nobenih volitvah v teh sektorjih niso čistili. Mogoče je bila vzrok ravno SLS. Zato koalicija samo s tistim, ki ima čiste namene. To velja za obe strani. Prvo bodo pa morali pri raznih posekretarjih v državni upravi.

     • Franc Šink

      Ni povsem točno.Največ orožja imajo v posesti latentni komunisti!

     • Okra tatoo

      Ja kaj pa so lovci drugega. Lahko bi imeli svojo Udbovsko stranko. Skrivajo se za gasilci in raznimi drugimi društvi. Sicer razni varstveniki tudi niso nič boljši. Zadnjič sem slišal neki njihov lobistični podplačan umotvor proti vetrnicam: Srne ne morejo imeti menstruacije, ker jih infra zvok moti.
      Prvo srne nimajo menstruacije, ker so živali in živali se parijo. Drugo, potem prepovejmo še pse in pasje piščalke, ki jih po vzem svetu najdeš na mobilcih kot aplikacijo.
      Samo toliko, kam gre razvoj zaradi teh debilov. Desus je pa poleg SLS sploh krona. Dovolj je samo da pogledamo doseg nekega Jurše.

 • Vstrajnik

  Iz evidence kadrovske službe podjetja “Murgle”

 • moon

  Eh, nic takega.
  Nas clovek, on lahko. Ostalim pa davke nabit!

 • luka globus

  Jah nč na policijo in tožilstvo prijavit….

  • sprehajalec

   Bogatin si vedno privošči Čeferine. Oziroma v tem primeru bi že primeren klic na Mestno sodišče zadostoval, da se ovadba ovrže.

   • luka globus

    jah pol pa pred bajto kampirat…

    • sprehajalec

     Te potem cela Slovenija zasmehuje, ko se vključi državni agitprop. Že videno.

   • avtohtoni neandartalec

    Kdor plačuje redno položnice, si zasluži nekaj spoštovanja.

    • sprehajalec

     Čez mejo ja.

  • avtohtoni neandartalec

   Telekom pa le imamo.

 • samsara

  Logično sklepanje bi bilo, da je blizu kučanu*, nekdanjemu samozamrznjenemu predsedniku udbokomunistićne partije…

 • fireblade

  uničiti RTV in Javni sektor -30% zaposlenih ter 20% znižati plače pa bo začetek normalnosti v državi… osebna odgovornost za napake, ukinitev napredovanj … http://www.finance.si/8844026/Javni-sektor-se-spet-bohoti

 • sinica

  “…….najpremožnejši uslužbenec državnega podjetja in Telekomov predsednik iz sence……………”

  hmmm – me zanima, kje je bil TA GOSPOD takrat v že 60-tih, 70-tih, 80-tih letih, ko so delavci takrat še Združenega podjetja PTT (pošta telegraf in telefon) gradili omrežje Telekoma in se odpovedovali delu osebnih dohodkov v korist podjetja ???
  Ko je bilo zgrajeno avtomatsko omrežje pa se je Telekom ločil od Pošte in postal samostojno podjetje, ker pošta bi mu povzročala zmanjševanje dohodka. Pošta pa se je potem morala znajti sama, kakor je vedela in znala.
  Prepričana sem, da je ta veliki gospod takrat še cepetal v kratkih hlačah, če sploh že je.
  Zato imajo danes takratni uslužbenci tudi nižje pokojnine.
  Je to pošteno ???

  • avtohtoni neandartalec

   Veberkom?

  • Vera

   Ne ni pošteno ne do nekdanjih delavcev PTT, ne do novih Telekomovih , ker je samo zase in bližnje grabil . Država, kot solastnica je res ” slaba gospodarica ” , zato SD ne dovoli prodaje ” krave molznice ” ali ” kure, ki jim nese zlata jajca ” ( TELEKOMA ) . .

 • luka globus

  TO!!! V javni družbi-službi, pa še zaraven kasira….:)
  Kot GGmišič, direktor komunale, pa še privat firma zraven…

  Eni so res sposobni…:)

 • avtohtoni neandartalec

  Zgleda, si z orli delijo nebo, ne s pticami.

 • avtohtoni neandartalec

  Hja, s pirom se je dobro zaslužilo, kljub temu so športne in druge zabavne dejavnosti izginjale iz Celja, menda so nekdanji udbaši največ investirali prav v sejem, kjer se sklepajo partnerske vezi in dogovarjajo konkretna mednarodna sodelovanja, nenazadnje tam nastajajo tudi poslovni potali, ki delijo pogodbe s tujino posameznim podjetjem in zasebnikom.

 • Janez

  Ah ?
  Pa ?
  To niso – resno – “državna” podjetja ?
  Od tistih ?
  “Klape” – ki je na vrhu ?
  In od “obstranskih opornikov” in ? Izbranih ” sesalcev”?! Stvar za v parlament. R.SLO.?! L.R. Janez Komenda

 • Iza Demos

  To pa je tako, ko dovolimo, da se v javnih službah/družbah , kjer ima država solastništvo meša javno in zasebno.

  Tam kjer je država lastnik/solastnik nihče od zaposlenih in njihovih ožjih družinskih članov ne bi smel imeti svoje zasebne firme. Kdor pa jo želi naj lepo zapusti javne jasli.

  • Penaldo Penaldis

   še en nasvet glede rojsa.zgodba je mnogo večja kot zgleda na prvi pogled.tip ima direkto podporo kučana preko SD.kradejo mednarodni promet in tudi domači preko telekoma.vsak naročnik plača 1 do 2 eur več kot porabi.vse to se steka na rojsove privat firme in potem dalje na SD in kučanove satelite.preverite poslovanje telekoma in boste šokirani. v 10 letih so ukradli več kot miljardo ….za nagrado ima rojs danes vsaj 15 mio premoženja.je kar nekaj ljudi na telekomu ki vejo vse detalje. če želite podrobnosti vam jih razkrijem….

 • Franc Šink

  Moj prijatelj brat slovenskega politika najvišjega ranga mi je nekoč rekel: A ti veš da je 90% slovenskega kapitala v lasti članov bivše LDS.To je okrog 200 družin in nisem mu verjel.